masuma 27.09.08, 11:09 Trzymam kciuki za Obamę. Wygra. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
28plk7b [...] 27.09.08, 11:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ursynow95 Re: Czarna małpa lub sklerotyk bedzie rządził USA 27.09.08, 13:39 To cecha POLAKOW, ktorzy...." szanuja blizniego swego jak siebie samego". Jak sie nie szanujesz to ciebie tez nie szanuja!!! Nie wiem czy zrozumiesz ta metafore??? Co Ci przeszkadza kolor skory? Rasizm to nic dobrego. Wiecej tolerancji do drugiego czlowieka biala malpo. Ja tez jestem bialy/biala, ale nie jestem rasista. Odpowiedz Link Zgłoś
st1111 Tak w zasadzie 27.09.08, 18:11 To co nas obchodzi kto wygra na tym zadupiu? Odpowiedz Link Zgłoś
rynsztokowy-blazen_niesiol W_Polsce_Biała_Małpa_KonDonek_Kas trat_:))))))))))) 28.09.08, 10:33 W Dysnejlandzie Barak Obambo a w Polsce nie lepiej bo Burak Dochnaldo :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pw2221 Tusek też w sondażach wygrywał a wybory przegrał ! 27.09.08, 11:23 i po kazdej debacie pisali że to on ją wygrał hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Tusek też w sondażach wygrywał a wybory przeg 27.09.08, 12:31 Przypomnij mi, kto teraz rządzi hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Tusek też w sondażach wygrywał a wybory przeg 27.09.08, 12:31 pw2221 napisał: > i po kazdej debacie pisali że to on ją wygrał hi hi Wiemy,wiemy: w Twoim domu Jan Pawel II jeszcze zyje. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Tusek też w sondażach wygrywał a wybory przeg 27.09.08, 12:33 Wg raportu MSNBC Obama 52, McCain 34 %. Podobnie bedzie w wyborach. Po osmiu obrzydliwych lat kazdy juz ma serdecznie dosc Republikanow. Sprowadzili na nas biede,wojny i pogarde swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Przypomnijcie mi, kto doprowadził do kryzysu? 27.09.08, 11:33 Przypomnijcie, kto doprowadził do obecnego krachu finansowego w Stanach? Demokraci, czy Republikanie? Zdaje się, że ci drudzy... Ja bym dał im już trochę odpocząć od rządzenia. :) Odpowiedz Link Zgłoś
bah Re: Przypomnijcie mi, kto doprowadził do kryzysu? 27.09.08, 11:57 Do krachu doprowadził prywatny FED. Władzam, to nie tylko prezydent. Obama recytował stare lewackie śpiewki o służbie zdrowia i edukacji. Ale czego oczekiwać od krewnego "wyzwoliciela Oświęcimia"? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Przypomnijcie mi, kto doprowadził do kryzysu? 27.09.08, 12:30 bah napisał: > Do krachu doprowadził prywatny FED. BZDURA Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Przypomnijcie mi, kto doprowadził do kryzysu? 27.09.08, 12:35 pe1 napisał: > bah napisał: > > > Do krachu doprowadził prywatny FED. > > BZDURA A kto pozwalal na rozpasanie bankierow i korporacji amerykanskich? Busz! no more comments. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Przypomnijcie mi, kto doprowadził do kryzysu? 27.09.08, 16:43 Wiesz co, w ten sposób to można Pana Boga obwinić za wszelkie nieszczęścia, bo na nie pozwolił. Popracuj nad logiką, polecam zwłaszcza związki przyczynowo-skutkowe Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Przypomnijcie mi, kto doprowadził do kryzysu? 27.09.08, 18:17 No. Przyczyną była nadpodaż pieniądza przez FED, a skutkiem chciwcze wykorzystanie ich przez banki. Gdyby nie FED to po prostu nie byłoby CZYM nadmuchiwać tej bańki (no - nie do tego stopnia). Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Przypomnijcie mi, kto doprowadził do kryzysu? 27.09.08, 12:39 pe1 napisał: > bah napisał: > > > Do krachu doprowadził prywatny FED. > > BZDURA Republikanie z Bushem. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Kryzys wywołali Amerykanie. 27.09.08, 17:17 taziuta napisał: > Przypomnijcie, kto doprowadził do obecnego krachu finansowego w > Stanach? Demokraci, czy Republikanie? Zdaje się, że ci drudzy... > > Ja bym dał im już trochę odpocząć od rządzenia. :) Uwierzyli w potęgę imperium - SZA :) SZA długo nie odzyskają zmarnowanej pozycji, szczególnie tej geopolitycznej. Czyli równowaga na świecie wraca do normy. Odpowiedz Link Zgłoś
funstein Kto zwyciężył w debacie? Obaj kandydaci wskazuj.. 27.09.08, 12:35 nie wazne kto zostanie prezydentem - wazne kiedy GM zacznie produkowac samochody pneumatyczne. Taka prosta bron uzywana przez cywilow na codzien pozwolilaby wygrac Ameryce wszystkie wojny tego swiata bez jednego wystrzalu i poleglego zolnierza. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Kto zwyciężył w debacie? Obaj kandydaci wskaz 27.09.08, 12:38 Socjalistyczne Stany Zjednoczone Ameryki Polnocnej powstaly dzieki slepej i idiotycznej polityce Busza i jego kliki. Zajmie troche czasu zanim to slowo wykrztusza publicznie,ale de facto tak sie stalo. Ucieklem od komuny,a ona mnie dogonila. Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Wpuścili Polaka i mają :D 27.09.08, 14:16 Wpuścić gdzieś Polaka. A potem zdziwieni, że wiz im nie dają :P Odpowiedz Link Zgłoś
zaytzev Kto zwyciężył w debacie? Obaj kandydaci wskazuj.. 27.09.08, 12:43 Fajne te wybory, bo każdy z nich będzie lepszy od W. Busha. Osobiście jako liberał popieram raczej Obame, ale nawet jak przegra to alternatywa nie jest taka straszna. Odpowiedz Link Zgłoś
rasta.man Re: Kto zwyciężył w debacie? Obaj kandydaci wskaz 27.09.08, 18:38 zaytzev napisał: > Fajne te wybory, bo każdy z nich będzie lepszy od W. Busha. Osobiście jako libe > rał popieram raczej Obame, ale nawet jak przegra to alternatywa nie jest taka s > traszna. ja myślę, że jeśli zwyciężyłby McCain, to świat szybko zatęskni za Bushem. Przy nim Bush to miły, inteligentny, rzeczowy i sympatyczny facet. Odpowiedz Link Zgłoś
vaterunser Kto zwyciężył w debacie? Obaj kandydaci wskazuj... 27.09.08, 13:03 To ciekawe, Spiegel-Online und Frankfurter Allgemeine Zeitung, wydanie online pisze wyraznie, ze nie ma zwyciescy. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Prof. Zbigniew Lewicki... 27.09.08, 13:12 ...czołowy lobbysta ekipy Busha w Polsce, przyznał w Superstacji, że Mc Cain "nie odniósł takiego sukcesu jaki był mu potrzebny" Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Prof. Zbigniew Lewicki... 27.09.08, 13:23 indris napisał: > ...czołowy lobbysta ekipy Busha w Polsce, przyznał w Superstacji, że Mc Cain > "nie odniósł takiego sukcesu jaki był mu potrzebny" Beda jeszcze dwie debaty: McC nie pociagnie zdrowotnie. Oni musza mu potezne lekarstwa dawac zeby byl taki rzezki. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Kto zwyciężył w debacie? Obaj kandydaci wskaz 27.09.08, 13:31 Palin dopiero plame rzuci: nie moge sie doczekac! hehe. Strzelanie do losiow z helikoptera na pewno jej wypomna. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek20062 Obaj przegrali 27.09.08, 13:32 Obaj identycznie nie potrafili odpowiedziec na zadne pytnanie jasno, nie potrafili sprcyzowac zadnej swojej obietnicy wyborczej no i obaj polegali na wyprobowanych sloganach z kampanii. Ogladalem mimo ze usypialem z nudow bo zaden nic nie powiedzial. Wiadomo ze kryzys w USA jest powodowany tym ze rzad tak jak i obywatele wydaja pieniadze ktorych nie maja i nie beda miec przez wiele wiele lat. Za duzy jest nacisk na konsumpcje bez pokrycia. Mcain glosi obcinanie budzetow i oszczedzanie a Obama podniesienie wydatkow i pomaganie biednym czyli zwiekszanie konsumpcji. Uwazam polityka gospodarcza Obamy jest zala bo jest nastawiona na rozdawanie kasy a nie na inwestowaniu w nowe technologie energii, edukacje, itp.... Problem w tym ze jak powiedzial jeden z komentatorow; prawie zadna z obietnic obu kandydatow nie bedzie dotrzymana. Niestety to chyba jest prawda i znowu bedzie glosowanie na tego kto jest bardziej religijny i moralny. Ludzie nie maja z czego wybierac. Tak bylo w obu ostatnich wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
frankk Czy tylko mi przypomina to debaty Tusk-Kaczyński? 27.09.08, 13:50 Postury kandydatów podobne, retoryka podobna, stanowiska sztabów po debacie (każdy uważa, że wygrał), opinie dziennikarzy a opinie ludu? Odpowiedz Link Zgłoś
ursynow95 Kto zwyciężył w debacie? Obaj kandydaci wskazuj.. 27.09.08, 13:51 Mam nadzieje, ze ten co nie chce wojen!!! Jak wojne wywolujesz to od wojny giniesz... McCain zachowal sie jak PISowiec ciagle powtarzajac "You are wrong I'm right"oraz Ty nic nie wiesz ja wiem najlepiej. Obama zachowal sie jak POwiec, kulturalnie i z usmiechem na twarzy przedstawiajac konkretne fakty i majac wizje przyszlosci. Bedzie trudno wyjsc z mess'u jaki pozostanie po obecnym prezydencie. McCain odwolywal sie ciagle do swojej przeszlosci bo nie ma recepty na przyszlosc.. Zreszta pochodzi z bogatej rodziny wiec nigdy nie zaznal biedy. i o malo co nie stchorzyl przed debata. Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Obama nie wygra, bo jest murzynem. 27.09.08, 14:12 Nikt tego oficjalnie nie przyzna, ale w USA zbyt wiele osób ma uprzedzenia rasistowskie. Może nie tyle uprzedzenia do murzynów, ile pogląd, że potomkowie przybyszów z Europy Zachodniej należą do wyższej rasy. Obama przegra, a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
kpt_kloss Wszyscy jestesmy Afrykanami, nawet ty 27.09.08, 22:29 A to dlatego ze, choc zapewne o tym nie wiesz, wszelkie badania antropologiczne wskazuja na to ze cala ludzkosc wywodzi sie z polnocno-wschodniej Afryki, gdzies mniej-wiecej z okolic dzisiejszej Etiopii. Potem cale to towarzystwo rozlazlo sie po calym swiecie wedrujac na poczatku do Azji i Europy, i potem dalej. Ty zas, z tym swoim ptasim mozdzkiem, zapewne sobie wyobrazasz ze bozia stworzyla twoich przodkow nad Wisla, i dlatego ty sie tez tutaj urodziles. Tak naprawde wszyscy jestesmy na swiecie migrantami, i mamy wspolnych przodkow czyli Afrykanow. To dopiero potem rasy zaczely nabierac innych cech fizycznych, fizjologicznych, itd. Dlatego uwazaj na to co mowisz, bo byc moze obrazasz swoich praprzodkow, a przez to samego siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
milena.rl Kłócicie się kto wygra, lewak czy prawak 27.09.08, 15:22 marnujecie energię, przecież to są 2 kukiełki jednego teatru.. Murzyn czy biały? - "a to feler westchnął seler". (rocke-... ) Odpowiedz Link Zgłoś
zz09 A co by dla Ciebie było ciekawe? 27.09.08, 18:08 Co byś uważał za warte Twojego szlachetnego zainteresowania w kampanii prezydenckiej w USA? Kandydaci spoza teatru? To znaczy kto? Masz jakieś nazwiska? - czemu milczysz? Znasz fajnych kandydatów nie- kukiełki? No to się podziel tą wiedzą. Jak to się stało, że masz coś w zanadrzu, o czym jeszcze Amerykanie nie wiedzą? Pozwól nam nie marnować dłużej energii i zaangażować się w coś naprawdę wartego wysiłku. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: A co by dla Ciebie było ciekawe? 27.09.08, 18:28 Było dwóch. Ron Paul i Dennis Kucinich. Obu przypięto etykietkę "wariatów", a to dlatego, że obydwaj mówili prawdę (choć poglądy mieli raczej różne). Po prostu - Amerykanie mają wybierać miedzy kolesiem, który chce marnować pieniądze podatników na zbrojenia i programy socjalne, a kolesiem, który chce marnować pieniądze podatników na programy socjalne i zbrojenia. "Czas na zmianę"? Bez żartów. Co najwyżej to czas na zmianę kolesi którzy mają się nachapać publicznych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x McCain w odwrocie 27.09.08, 15:46 Był bardzo nieprzekonywujący. Barack zniwelował oczekiwaną przewagę McCaina w sprawach międzynarodowych i potwierdził swą wyższość w zakresie gospodarki. Popularność McCain'a znów pójdzie w dół w następnych dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: McCain w odwrocie 27.09.08, 18:32 Oczywiście. I sądzę, że tak właśnie miało być. Co więcej wcale się nie zdziwię jak McCain malowniczo wtopi dwie następne debaty. Następny prezydent będzie miał nie lada problem z gospodarką. I jeśli mu się uda to WCALE nie zagwarantuje mu to reelekcji. Natomiast porażka zagwarantuje, że jego partia przez dłuuuugie lata nie będzie miała szansy na prezydenturę. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd McCain będzie prezydentem 27.09.08, 15:49 Obama chce wojny z Pakistanem, ten facet oszalał. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: McCain będzie prezydentem 27.09.08, 16:07 douglasmclloyd napisał: > Obama chce wojny z Pakistanem, ten facet oszalał. Acha na słabszych bez atomu ma prawo napadać USA ale tam gdzie atom to mówicie ze facet oszalał? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: McCain będzie prezydentem 27.09.08, 16:22 nie-tak napisała: > douglasmclloyd napisał: > > > Obama chce wojny z Pakistanem, ten facet oszalał. > > Acha na słabszych bez atomu ma prawo napadać USA ale tam gdzie atom to mówicie > ze facet oszalał? Nie o to chodzi, Ameryka nie wytrzyma kolejnej wojny. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Ale SZA nie potrafią inaczej. 27.09.08, 17:23 douglasmclloyd napisał: > nie-tak napisała: > > > douglasmclloyd napisał: > > > > > Obama chce wojny z Pakistanem, ten facet oszalał. > > > > Acha na słabszych bez atomu ma prawo napadać USA ale tam gdzie atom to mó > wicie > > ze facet oszalał? > > Nie o to chodzi, Ameryka nie wytrzyma kolejnej wojny. Ten kraj powstał na wojnie i bez niej żyć nie potrafi. Było do dobre w ubiegłych wiekach. Kto mieczem wojuje od miecza ginie. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Lepiej podziękujcie Ameryce za niepodległość 27.09.08, 17:53 USA ocaliło świat of faszyzmu i komunizmu. Dzięki USA najokrótniejsze kraje, Niemcy i Japonia stały się humanitarnymi społecznościami i motorami gospodarki światowej. Chiny i Indie wprowadzają wzorce amerykańskiej gospodarki i też pędzą w górę. Jedynie dla zaślepionej Rosji, jej zauszników i islamskich terrorystów z pod znaku Iranu i AlQaedy USA mieni się jako zagrożenie. Właśnie dlatego że jak na razie jest jedyną skuteczną zaporą dla terrorystów wszelkiej maści. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Śmieszny jesteś. 27.09.08, 18:11 adam.2x napisał: > USA ocaliło świat Ale ziemia się kręci i Polska już nie jest w łapach Stalina, gdzie została wepchana przez SZA. Być może teraz Polska wyzwoli SZA od narcyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Lepiej podziękujcie Ameryce za niepodległość 27.09.08, 19:29 adam.2x napisał: > USA ocaliło świat of faszyzmu i komunizmu. Dzięki USA najokrótniejsze kraje, Niemcy i Japonia stały się humanitarnymi społecznościami i motorami gospodarki światowej. Chiny i Indie wprowadzają wzorce amerykańskiej gospodarki i też pędzą> w górę. Jedynie dla zaślepionej Rosji, jej zauszników i islamskich terrorystów> z pod znaku Iranu i AlQaedy USA mieni się jako zagrożenie. Właśnie dlatego że jak na razie jest jedyną skuteczną zaporą dla terrorystów wszelkiej maści. Jak daleko można być niepoprawnym? Państwo tez z tych powodów stacza się po równi pochylej w szybkim tempie w przepaść a oni jeszcze kopia i chcą uświadomić nas Europejczyków własną propaganda. Jak można być tak niepoważnym i otumanionym? Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Re: Lepiej podziękujcie Ameryce za niepodległość 27.09.08, 19:52 nie-tak napisała: ....Państwo tez z tych powodów stacza się po równi pochylej w szybkim tempie w > przepaść... -------------------- To jest standartowa opinia o USA lansowana przez różne kręgi w ciągu ostatnich 100 lat. Odpowiedź jest jak zawsze: niedoczekanie!!!! i jak zawsze ta odpowiedź się sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 McCain NIE będzie prezydentem... 27.09.08, 18:13 ...bo to się republikanom najnormalniej w świecie nie opłaca. Lepiej żeby przez kryzys przeszedł demokrata - zawsze będą mogli powiedzieć, że oni zrobiliby inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
zg13 nazywanie goloslowia Obamy wypowiedziami profesora 27.09.08, 16:09 moglo sie urodzic tylko pustym lewackim lbie Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: nazywanie goloslowia Obamy wypowiedziami prof 27.09.08, 16:14 zg13 napisał: > moglo sie urodzic tylko pustym lewackim lbie Przecież republikański konserwatyzm zawiódł w USA na całej linii, na co kolej teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: nazywanie goloslowia Obamy wypowiedziami prof 27.09.08, 18:19 Na libertarianizm? Odpowiedz Link Zgłoś
power_mac Jak Tusk... 27.09.08, 18:48 Wrażenie po debacie? McCain przypominał Tuska swoją bezczelnością i chamstwem (postaw znanych z relacji z prezydentem) w sugestiach typu: senator "Obama he's not getting...", albo "Senator Obama he don't understand...". Apodyktyczny sposób bycia, brak kontaktu wzrokowego z Obamą sugerowały, że McCain (ten sędziwy już jegomość) ma się za kogoś lepszego. Odniosłem też wrażenie, że jest jakby Żydem ortodoksyjnym mówiącym gojowi jak świat się ma... (z całym szacunkiem dla judaizmu skądinąd). Obama wygrał debatę, PRAWDA zawsze obroni się sama i stało się to ponownie na naszych oczach. Niezrzeszony P_M Odpowiedz Link Zgłoś
erroid obama do przodu 27.09.08, 19:08 widzialem debate i w dwoch slowach: obama - energiczny, konkretny koles, mcCain - bla bla (aaAa... ziew) bla bla bla Odpowiedz Link Zgłoś
piotr10530 Re: obama do przodu 27.09.08, 19:24 moze widziales, ale angielskiego to chyba na zero Odpowiedz Link Zgłoś
clinamen Debata -- w tancu i piosence ;) 28.09.08, 06:22 www.youtube.com/watch?v=2BZCXLEEsws Odpowiedz Link Zgłoś