naprawdetrzezwy Czyli okradać nas chcą miernoty i sq...syny 07.10.08, 08:14 nie potrafiące uczciwie zarobić na utrzymanie. A może niech oni, tfu!rcy zapłacą za to, że zechcemy oglądać ich wypociny...? Odpowiedz Link Zgłoś
elinkan Re: Czyli okradać nas chcą miernoty i sq...syny 07.10.08, 19:27 do końca życia by się nie wypłacili... co z tymi, którzy nie mają tv? jakoś nie mogę uwierzyć, ze te złodziejskie miernoty mogłyby dokonac próby podessania się do kieszeni podatnika za pośrednictwem ZUSu? sick... Odpowiedz Link Zgłoś
mircos Każdy daje 10 zł na TVP i Polskie Radio 07.10.08, 08:16 Abonament ma być zlikwidowany niech żyją tylko z reklam,darmozjady precz od moich pieniedzy nawet jesli to 10 zl.KRRiTV tez do likwidacji tam nic nie robia jak reklamy stacje TV puszczały głośno to dalej sa za glosne a powinni byc codziennie karani za to,a pierdzistołki co robia -nic. Odpowiedz Link Zgłoś
wtes2 Dać nazwiska tych twórców, dajcie mi szanse nazwać 07.10.08, 08:20 ich złodziejami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jola5033 Każdy daje 10 zł na TVP i Polskie Radio 07.10.08, 08:29 A kto nie będzie płacił? 10 zł to za dużo!!!! max. 5 zł/ m-c. Kwota powinna być doliczana do rachynku za energię elektryczną, aby zmniejszyć koszty i nieporzebną papierologię. Rozliczenei wpływów powinno być podawane do publicznej wiadomosci, a nie jak teraz gdy preses robił jakieś machloje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
knapiczek Każdy daje 10 zł na TVP i Polskie Radio 07.10.08, 08:35 "Telewizja Polska SA po raz pierwszy w historii ma przynieść straty, które wyniosą około 70 mln złotych. Takie założenie przyjął zarząd telewizji publicznej, planując budżet na 2009 rok. Co to oznacza? Czy telewizja publiczna jest w kryzysie? A jeśli tak to dlaczego tak się dzieje?" Teraz wiadomo na co pójdzie 10 zł.Na pensje i odprawy ścisłego kierownictwa TVP.Fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mreck odpie_cie się od moich pieniędzy. 07.10.08, 08:39 w zamian obiecuję nie oglądać waszych reklam. Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: odpie_cie się od moich pieniędzy. 07.10.08, 15:56 mreck napisał: > w zamian obiecuję nie oglądać waszych reklam. i ja tez. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Stowarzyszenie złodziei a nie twórcze 07.10.08, 08:36 Ja pierdziele co za beszczelność. I jeszcze się nazwą artystami i twórcami. Banda gnojków. Odpowiedz Link Zgłoś
anonym_anonym Stowarzyszenie nieudaczników chyba raczej 07.10.08, 08:51 a nie tworców? Bo twórcy którzy cos potrafia nie siegaja po pieniadze za pomoca aparatu represji... Tych nieudacznikow powinna scigac prokuratura bo namawianie do okradania ludzi jest przestepstwem! Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj A takiego wala! 07.10.08, 08:37 ======================================== Z jakiej racji ludzie maja placic za partykularyzm rzadzacych ekip??? Sprywatyzowac w pi#du ta przechowalnie partyjnych funkcjonariuszy na lukratywnych stolkach. Zamienic ta pijawke spolecznej kasy na prawdziwy, komercjalny biznes, a nie tube propagandowa rzadzacej akurat koterii partyjnej. Zastrzec kanaly transmitujace obrady Sejmu, ale bez reporterskiej, komentatorskiej "obslugi". Po kilku miesiacach widzowie i sluchacze sami osadza, co im sie podoba, a co nadaje sie tylko do smietnika. Jednak rzadzace kliki boja sie niezaleznej telewizji, a to, po widocznych od 20 lat "osiagnieciach", jest zrozumiale. Odpowiedz Link Zgłoś
zjarka007 Misja TVP - Gwiazdy robią na lodzie, i Fort 07.10.08, 08:37 Beznadzieji, M jak mdłości, Klon, Plebania, Złotobeznadziejscy. Za to mamy płacić. Sorry, ale to zwykły badziew. Kasa ma iść na taką Lodzię albo Jolę. Q..wa, TVP WON !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Każdy daje 10 zł na TVP i Polskie Radio 07.10.08, 08:40 Coś mi śmierdzi ta propozycja naszą geriatryczną mafią reżyserską. Bardzo przedsiębiorczy są ostatnio, jeśli chodzi o wyciąganie ciepłej rąsi po publiczną kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
aeromonas Każdy daje 10 zł na TVP i Polskie Radio 07.10.08, 08:41 Chyba żarty jakieś! Nie mam telewizora i TV nie oglądam, ani publicznej, ani prywatnej. Jeśli chodzi o publiczne radio, to słucham tylko 2 i przykładnie opłacam abonament radiowy. Nie zamierzam płacić żadnego haraczu. Odpowiedz Link Zgłoś
m.m.o [...] 07.10.08, 08:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rorkdcr Re: Każdy daje 10 zł na TVP i Polskie Radio 07.10.08, 08:47 jaka misyjność takie opłaty.Pomijam fakt że nie oglądam tv,także tvp,ale dopóki tvp będzie się zachowywać jak stacja komercyjna a nie państwowa,dotąd nie czuję się w obowiązku za ich głupotę i plebejskie szoł płacić Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 nie będę płacił za coś, czego nie ogladam! 07.10.08, 08:47 niech wprowadzą PAY PER VIEW albo niech się zakodują... kto bedzie tym g..wnem zainteresowany, to sobie wykupi ja nie wykupię... mam CYFRĘ+ i "misyjne" programy typu "jak oni rzygają" (wiem, ze to Polsat, ale chodzi o poziom, a nie o fakty:)) czy "gwiazdy coś tam robią na lodzie" mnie nie interesują... rz jak rzygi nie ogladam, w ogole nie ogladam TVP... no ok. czasem mecz jakis, bo tylko tam jest ale jak mowie.. niech bedzie Pay Per View... 5 zł kilka razy w roku za mecz zapłacę... a nie 10 zł co miesiac na takich matołów jak "ponton" Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
t_maniak Ja mam lepszą propozycję. Zakodować sygnał TVP! 07.10.08, 08:49 Ja mam lepszą propozycję. Zakodować sygnał TVP! Kto płaci, otrzymuje dekoder z kartą, kto nie płaci nie ma TVP - proste? PS Ja na 100% bym nie zapłacił, TVP w niczym nie przypomina porządnej publicznej telewizji, trudno dostrzec różnicę między TVP a nadawcami komercyjnymi. Tzw. misja jest realizowana chyba tylko w czasie znikomej oglądalności. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg To najlepsza propozycja! 07.10.08, 09:07 Niech bedzie w koncu normalnie. Kto bedzie chcial ogladac zaplaci, kto nie - nie zaplaci. Wolny rynek, konkurencja, wolny wybor! Precz z przymusowymi obonamentami! Precz z 'misja'! Odpowiedz Link Zgłoś
enskw Re: Ja mam lepszą propozycję. Zakodować sygnał TV 07.10.08, 09:09 dokladnie! chrzanic tvp! Odpowiedz Link Zgłoś
pgig Re: Ja mam lepszą propozycję. Zakodować sygnał TV 07.10.08, 12:42 Na satelicie sygnał TVP1, 2, Info *jest* kodowany. Swobodny dostęp jest do TVP Kultura oraz TVP Polonia. Zgodziłbym się płacić za TVP Kultura, bo rzeczywiście jest tego wart i wypełnia dokładnie misję jaką ma zapisaną. Za pozostałe Bóg zapłać - nie oglądam to dlaczego mam płacić. Socjalizm ponoć się skompromitował i skończył... Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Spierdzielajcie złodzieje !!! 07.10.08, 08:50 Spierdzielajcie złodzieje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
karakurat Bezczelność zblazownyach frustratów sięgnęła 07.10.08, 08:57 zenitu. Jakim prawem ci potencjalni złodzieje nazywają ten projekt obywatelskim. To rozbój zwykłe żulii zaimportowany chyba prosto z Moskwy. To NEOKOMUNIZM w najczystszej postaci !!!!!!!!!!!!!! N I C W A M N I E D A M !!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kitikitik Banda chcąca żerować na innych. 07.10.08, 08:58 Darmozjady wyczuwają, że koryto się zaczyna odsuwać. Abonament należy natychmiast i całkowicie zlikwidować, czyli przyspieszyć prace parlamentarne nad nim. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi sprywatyzować TVP i zlikwidować abonament! 07.10.08, 09:11 a w to miejsce państow powinno dofinansowywać programy kulturalne, edukacyjne itp. czyli nie dawanie pieniedzy w ciemno a płacenie za konkretnie i jasno sprecyzowaną pracę. TVP jest archaizmem w XXI w. i przezytkiem PRL'u czas odciąć to towarzystwo wzajemnej adoracji i skorumpowane struktury biurokratyczne od państwowej kasy! Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 Po co w ogóle media tzw. publiczne? 07.10.08, 09:00 Po co w ogóle media tzw. publiczne? Ileż w nich marnotrawstwa podatniczych pieniędzy nie mowiąc już o nonsensowności abonamentu radiowo-telewizyjnego. Przecież media papierowe (prasa, książki) znakomicie sobie radzą bez wtrącania się państwa. Czy rząd ma zacząć drukować publiczne gazety, publiczne ksiażki i ściągać za to abonament prasowo-książkowy albo „papierową opłatę licencyjną od każdego kto umie czytać”? A cóż takiego jest w RTV publicznym czego nie ma na kanałach prywatnych? Na ekranie ten sam Rambo tu i tam biega z karabinem a w radio lecą te same "hity z satelity". A reklama na reklamie i reklamą pogania to gdzie ta misja pytam? Szczytem kuriozalności jest utrzymywanie telewizji "Polonia". Proponuję: zlikwidować abonament RTV i zredukować liczbę państwowych kanałów radiowych do 1-go, telewizyjnych do 1-go i opłacać to z budżetu (tylko misja w programie!); zamiast dotychczasowego profilu TV Polonia (odgrzewane kotlety z innych kanałów) nadawać profesjonalny program w obcych językach promujący Polskę. I proszę o opublikowanie listy wydatków TVP wraz z płacami – to są nasze pieniądze. Wywalić mi te reklamy z publicznych mediów, bo za to abonamentu płacić nie chcę! Odpowiedz Link Zgłoś
studiodesign Każdy daje 10 zł na TVP i Polskie Radio 07.10.08, 09:03 TVP,PR, KRTV. A może tak zarobić na siebie Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista kolejny zamach na nasze kieszenie 07.10.08, 09:05 trzeba przyznać, że w tym kraju nie brakuje pomysłów na drenowanie portfeli podatników. Projekt oznacza RADYKALNĄ podwyżkę abonamentu, a tym samym zwiększenie środków dla TVP. Abonament RTV był podatkiem, ale przynajmniej na papierze - w miarę sprawiedliwym. Płacić go powinni ci, co mają odbiornik (fakt, wielu nie płaciło - ale to już inna sprawa). Natomiast 10 złotych od ubezpieczonego w ZUS to świństwo. Dla najwierniejszych płatników TVP - emerytów i rencistów - będzie to spora podwyżka. Para staruszków, która płaciła 17 złotych - zapłaci 20. Jeszcze lepiej w rodzinach wielopokoleniowych, które mieszkają razem (ze względu na sytuację mieszkaniową w Polsce - jest ich sporo). Ci zamiast 17 zł zapłacą 10 od łebka, czyli częstokroć i 3 razy więcej. Mam nadzieję, że pomysł upadnie w parlamencie, choć mam pewne obawy. Stacje prywatne ostro lobbują za abonamentem dla TVP, chcąc przy okazji ograniczyć jej wpływy z reklam. Gdy PO zapowiedziało całkowite zniesienie abonamentu (czego rzecz jasna nie dotrzyma), prezes Urbański zapowiedział, że będzie przerywał programy TVP reklamami. I od razu Walter z Solorzem pobiegli do niego, by ustalić wspólne stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
mironek47 Każdy daje 10 zł na TVP i Polskie Radio 07.10.08, 09:09 Niech sobie palanty robia filmy ktorych nikt nie chce ogladac za swoje pieniadze.Przeciez oni kreca te filmy dla siebie,krytyka sie zachwyca a w kinach po kilku widzow siedzi.Darmozjady i lenie. Odpowiedz Link Zgłoś
sekwana2005 Każdy daje 10 zł, jeden bierze... 07.10.08, 09:10 Był kiedyś taki wicemarszałek sejmu, który powiedział, iż jak każdy niemal mężczyzna posiada "narzędzie gwału" - lecz nie używa w tym celu. Mam w domu dwa telewizory, także odbiorniki radiowe - ale nie pamiętam, kiedy ostatni raz odbierałem "publiczną". Bo np. nie chcę pogadanek do "Czterech pancernych" iż Marusia to ruska k... a Grigorij to kolega prezydenta Kaczyńskiego. Jak jadę autobusem, to mam bilet jednorazowy lub miesieczny - ale czemu mam płacić na prezesa tvp lub radia - który mnie obraża bezpośrednio - lub moją inteligencję? Na liczone w dziesiątki, setki tysięcy złotych odprawy dla kochanki lub kochanka pana Ziobry? Jego nowe laptopy i sprzęt do podsłuchiwania? Bo tvp jest "publiczna"? Jest inne, staropolskie na to określenie.. Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Płaćcie za to za co chcecie nie za co musicie!!!!! 07.10.08, 09:11 Ja nie zamierzam płacić żadnego haraczu. Telewizji nie oglądam w ogóle tak jak nie słucham radia, a filmowców nagradzam chodząc na ich filmy do kina, za gazety płacę w kiosku, a w internecie muszę oglądać reklamy. Nie dziwię się wszakże z takich pomysłów bo gdybyśmy mogli wybrać komu zapłacić to TVP nie dostałoby złamanego grosza - chyba, że zapłacą... gwiazdy jeżdżące po lodzie żeby móc się oglądać w TV. Odpowiedz Link Zgłoś