aron2004 08.10.08, 08:13 No i bardzo dobrze. Niech Putin wypłaca emeryturę Jaruzelskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lubat Re: Rosyjscy "euroazjaci" demonstrują w obronie J 08.10.08, 08:21 aron2004 napisał: > No i bardzo dobrze. Niech Putin wypłaca emeryturę Jaruzelskiemu. A Głódziowi, który tylko przez kilka lat woził swoje du..ko wojskowymi limuzynami, niech płaci emeryturę Watykan. Flaszka Głódź dostaje emeryturę wyższą niż Jaruzelski i nikogo to nie razi. Odpowiedz Link Zgłoś
europacierz Polsat pokazał stosunek Jaruzela do sądu 08.10.08, 08:47 nagrywając jego pogaduszki o składzie sędziowskim, że nie ma czego się bać bo sędzia prowadząca jest sprawdzona. trzeba bedzię jednak dobic gnide Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Polsat pokazał stosunek Jaruzela do sądu 08.10.08, 09:02 europacierz napisał: > nagrywając jego pogaduszki o składzie sędziowskim, że nie ma czego się bać bo > sędzia prowadząca jest sprawdzona. trzeba bedzię jednak dobic gnide Dobre Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Michnik z klamca Grossem razem znowu beda szkalowa 08.10.08, 10:46 Michnik z klamca Grossem razem znowu beda szkalowac Polske: www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20081008&id=po01.txt www.dziennik.pl/wydarzenia/article248022/Adam_Michnik_pozywa_IPN.html Odpowiedz Link Zgłoś
mirekp70 Re: Rosyjscy "euroazjaci" demonstrują w obronie J 08.10.08, 08:54 Ale porównanie... Godz był kapelanem WP, lepszym czy gorszym, ale nic specjalne nagannego nie zrobił... A z Jaruzelskim to trochę tak jakby Francja po wojnie wypłacała emeryturę Petain'owi Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Rosyjscy "euroazjaci" demonstrują w obronie J 08.10.08, 09:03 lubat napisał: > aron2004 napisał: > > > No i bardzo dobrze. Niech Putin wypłaca emeryturę Jaruzelskiemu. > > A Głódziowi, który tylko przez kilka lat woził swoje du..ko wojskowymi > limuzynami, niech płaci emeryturę Watykan. > > Flaszka Głódź dostaje emeryturę wyższą niż Jaruzelski i nikogo to nie razi. Juz ty sie nie zajmuj na co wydaje forse polskie wojsko. Zajmij sie swoimi salłdatami. Odpowiedz Link Zgłoś
hitlerowiec_molotow Re: Rosyjscy "euroazjaci" demonstrują w obronie J 08.10.08, 09:07 bmc3i napisał: > lubat napisał: > > > aron2004 napisał: > > > > > No i bardzo dobrze. Niech Putin wypłaca emeryturę Jaruzelskiemu. > > > > A Głódziowi, który tylko przez kilka lat woził swoje du..ko wojskowymi > > limuzynami, niech płaci emeryturę Watykan. > > > > Flaszka Głódź dostaje emeryturę wyższą niż Jaruzelski i nikogo to nie raz > i. > > > Juz ty sie nie zajmuj na co wydaje forse polskie wojsko. Zajmij sie swoimi > salłdatami. Zwlaszcza - lubat - czym woza dupska Wasi armijni popi. Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Rosyjscy "euroazjaci" demonstrują w obronie J 08.10.08, 10:45 hitlerowiec_molotow napisał: > bmc3i napisał: > aron2004 napisał: > > Juz ty sie nie zajmuj na co wydaje forse polskie wojsko. Zajmij sie swoimi salłdatami. > Zwlaszcza - lubat - czym woza dupska Wasi armijni popi. Parafrazując Tuwima: gnidy nie mają mocy przyznawać lub odbierać narodowości. Wiem, że prawdziwy Polak-katolik-patriota, to jak nastojaszczyj bolszewik - nie znosi innego zdania niż jego własne. Feliks Edmundowicz byłby z was dumny. Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: Rosyjscy "euroazjaci" demonstrują w obronie J 08.10.08, 10:54 lubat napisał: > Parafrazując Tuwima: gnidy nie mają mocy przyznawać lub odbierać narodowości. > Wiem, że prawdziwy Polak-katolik-patriota, to jak nastojaszczyj bolszewik - nie > znosi innego zdania niż jego własne. > Feliks Edmundowicz byłby z was dumny. Ciekawe jakie zdanie mialby Tuwim, na temat rosyjskiej V kolumny w Polsce, czy tez "Web brygad" Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i A moze napisalbys cos tersciwego 08.10.08, 10:59 na temat rosyjskiech popów w armii matuszki, ich przywilejow z jednej, i chrzeczenia przez nich strategicznych pociskow jadrowych z drugiej strony? Czy tez twoje horyzonty pozwlaja Ci pisac jedynie o polskim ordynariacie? Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: A moze napisalbys cos tersciwego 08.10.08, 12:17 Ale Pop zrobi jak potrzeba, a jak jakis katolicki ksiaz dorwiesie, to z pociskami bedzie jak w Polsce ze wszystkim innym oproc kosciolow. Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Pokaż mi, kto cią broni, a powiem ci, kim jes 08.10.08, 10:47 Powiedz mi, kogo napastujesz, a powiem ci, kim jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Pokaż mi, kto cią broni, a powiem ci, kim jes 08.10.08, 11:31 lubat napisał: > Powiedz mi, kogo napastujesz, a powiem ci, kim jesteś. A na temat prawoslawnego ordynariatu w Rosji nie masz nic do powiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
hitlerowiec_molotow To nie wesz nawet, to kryptokomunista 09.10.08, 00:21 Wrzuc sobie w wyszukiwarke jego nick. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Swój swojego broni 08.10.08, 09:03 rosyjscy imperialiści bronią generała, który rzucił na kolana własny naród, w interesie Rosji. A ten w sądzie kituje, że to dla dobra kraju było... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Swój swojego broni 08.10.08, 09:48 Kituje, kituje i wykitować nie może jakoś. Odpowiedz Link Zgłoś
adamo64 Re: Swój swojego broni 08.10.08, 09:56 Zasrancy, pieluchy sobie zmienic, a nie o wielkiej polityce gadac. Nie wiecie co sie wowczas dzialo to morda w kubel. Wasz ukochany przywodca duchowy Aaron Szechter moglby wam cos o tym powiedziec. Byl w srodku i solidarnosci i SB. Wie najlepiej. A wy rece precz od klawiatury, czytanie to tez dobra rzecz. Gdyby nie Jaruzelski pewnie nie byloby was na tym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
tees1 ojciec narodu 08.10.08, 13:52 adamo64 napisał: > Gdyby nie Jaruzelski pewnie > nie byloby was na tym swiecie. Tak, to general Jaruzelski, ojciec narodu, byl sprawca wszystkiego .. ZIMA Z WYPISÓW SZKOLNYCH Któż to tak śnieżkiem prószy z niebiosów? Dyć oczywiście pan wojewoda; módl się, dziecino, z całą krainą - niech Bóg mu siły doda; śnieżku naprószył, śnieżek poruszył dobry pan wojewoda. A któż na szybach maluje kwiaty, czy mróz, czy mróz, dziecino? Nie, to rączuchną dla ciebie, żabuchno, starosta ze starościną; srebrzyste prążki, listki, gałązki dla ciebie, dziwna dziecino. A któż te śliczne zawiesił sople za oknem u okapu? Czy może także mróz niedobry swą fantastyczną łapą? Nie, moje złoto, to referenci, podkierownicy, nadasystenci nocą nie spali, hurra! wołali, sople poprzyklejali. Hej, tam w Warszawie jest pan minister siwy i taki miły, przez okno rzuca spojrzenia bystre, bo chce , by dla ciebie były zimą sopelki, śniegi i lody: wszystkie zimowe wygody. Jeżeli tedy sanki usłyszysz i dzwonki ich tajemnicze, wiedz: to minister w skupionej ciszy nacisnął taki guziczek, że sanki dzwonią i gwiazdki lśnią nad miastem i nad wsią. Odpowiedz Link Zgłoś
snow21 U nas nawet mafia piłkarska jest nietykalna, bo ma 08.10.08, 10:44 zagranicznych obrońców, a co tu mówić o komunie która jest jednocześnie ochraniana przez Wschód i Zachód. Odpowiedz Link Zgłoś
snow21 Zapomniałem o Bliskim Wschodzie :), które też ochr 08.10.08, 10:57 ochrania polsko-języczną byłą sowiecką agenturę. --------------------------------------------------------------------- Ten sam Zachód który wcześniej przeprowadził denazyfikację w Niemczech, w latach 90tych zablokował dekomunizację w Polsce i Rosji. Zachód zrobił to z rozmysłem, by za pomocą nowo zwasalizowanych byłych komunistów skolonizować oba kraje. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Swój swojego broni 08.10.08, 15:41 444a napisał: > rosyjscy imperialiści bronią generała, który rzucił na kolana własny naród, w > interesie Rosji. A ten w sądzie kituje, że to dla dobra kraju było... Amerykańscy imperialiści sponsorują chłystków z POPiSu i rusofobię (bardziej dziś niebezpieczną niż słynny polski antysemityzm). Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Rosyjscy "euroazjaci" demonstrują w obronie Jar... 08.10.08, 09:06 Dla wielu Polakow Jaruzelski jest postacia kontrowersyjna,ale dzieki jego dzialaniom uniknelismy najazdu hord ze wschodu i krwawej jatki.Polacy sa wiecznymi buntownikami.Wskazuje na to nasza historia. W 1980 roku napewno nie przygladalibysmy sie obojetnie wkraczajacej do Polski bratniej pomocy a to skonczyloby sie potokami krwi na ulicach i nie daloby zadnego pozytywnego rezultatu.Reszte zalatwilby glod i Syberia.... Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: Rosyjscy "euroazjaci" demonstrują w obronie J 08.10.08, 09:19 emeryt21 napisał: > Dla wielu Polakow Jaruzelski jest postacia kontrowersyjna,ale dzieki > jego dzialaniom uniknelismy najazdu hord ze wschodu i krwawej > jatki.Polacy sa wiecznymi buntownikami.Wskazuje na to nasza historia. > W 1980 roku napewno nie przygladalibysmy sie obojetnie wkraczajacej > do Polski bratniej pomocy a to skonczyloby sie potokami krwi na > ulicach i nie daloby zadnego pozytywnego rezultatu.Reszte zalatwilby > glod i Syberia.... tu byl troche gorsz scenariusz,a mianowicie; na poczatek sami bysmy sie tlukli miedzy soba,przeciez Solidarnosc na ostatnim zjezdzie przed stanem wojennym praktyczne nie panowala nad swoimi "atamanami"ktorzy jawnie zadali silowej konfrontacji i przejecia wladzy,po takiej awanturze ruskie weszliby tylko po to aby posprzatac.Sytuacja w kraju byla napieta do granic mozliwosci,wystarczala iskra a Solidarnosc bawila sie zapalkami. panika i nadgorliwosc sa gorsze od faszyzmu Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Co tam Rosja,Bialorus widzi ze nic nie mozna robic 08.10.08, 09:08 z opozycja bo bedzie jak w Polsce. Najpierw gowniarze rzuca sie by zrec z koryta. Ale poniewaz sa za glupi by rzadzic musza odwrocic uwage od bajzlu jaki robia. Polscy "politycy" i polska TV odstrasza Bialorusinow od pozwolenia gowniarzom na zabawy u siebie. Wiec kasa z UE jest wyrzucana w bloto i Andzelika nie bedzie preziem. Niedlugo przesiadzie sie z powrotem na rower by wozic mleko do zlewni. A za dwadziescia lat nastepne pokolenie pogoni Tuskow z Kaczorami i okolicami. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Poparcie dla komunisty........ 08.10.08, 09:08 od...nacjonalistow rosyjskich.A w Polsce Jaruzelskiego popieraja....komunisci. Odpowiedz Link Zgłoś
nieruchomy_spin Re: ..Poparcie dla komunisty........ 08.10.08, 09:13 tez popieram a komunista nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: ..Poparcie dla komunisty........ 08.10.08, 09:50 Jesteś, tylko nie wiesz o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
nieruchomy_spin Re: ..Poparcie dla komunisty........ 08.10.08, 12:43 ciesze sie ze ty wiesz ze ja wiem ze ja nie wiem. jestem utopista ale sklaniam sie bardziej ku technokratyzmowi liberalnemu :) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: ..Poparcie dla komunisty........ 08.10.08, 14:21 Dowiedz się, skąd pochodzi określenie "utopia" i co pierwotnie znaczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
snow21 Euroazjaci (kacapy) bronią agenta wojskowego GR... 08.10.08, 09:18 Putin próbuje zrobić męczennika z Jaruzela. ----------------------------------------------------------------------- Jak wszyscy pamiętamy, przedtem Adam Michnik był dyżurnym obrońcą Wojciecha Jaruzelskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
cannon Pan Jaruzelski pewnie by wiedział jak pozbyć.... 08.10.08, 09:28 Pan Jaruzelski pewnie by wiedział jak pozbyć się "wroga narodu"... niestety demokracja nie radzi sobie z postępowaniem z dyktatorami. -- Odpowiedz Link Zgłoś
makabrapolska żeby mówić o demokracji 08.10.08, 09:34 żeby mówić o demokracji to ona musiałaby najpierw zaistnieć w Polsce.Większość polskiej ciemnoty myśli,że jak co 4 lata są wybory to jest demokracja. Do prawdziwej demokracji Polsce jest bardzo daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
nieruchomy_spin Re: żeby mówić o demokracji 08.10.08, 09:40 niestety masz racje. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i droga makabro 08.10.08, 09:57 makabrapolska napisał: > żeby mówić o demokracji to ona musiałaby najpierw zaistnieć w Polsce.Większość > polskiej ciemnoty myśli,że jak co 4 lata są wybory to jest demokracja. > Do prawdziwej demokracji Polsce jest bardzo daleko. Polska Ciemnota wie jednak, ze Europejski trybunal Praw czlowieka w Starsbourgu wydaje niemal o 100% wiecej wyrokow przeciwko Rosji, niz wsztystkich pzostalych razem wzietych. Wie rowniez, ze Rosja jest jedynym krJEm RadyEuropy, ktory blokuje protokul do konwencji praw czlowieka, usprawniajacym prace trybunalu w strasbourgu Odpowiedz Link Zgłoś
adamo64 Re: droga makabro 08.10.08, 10:01 A co to ma wspolnego z prawdami ktore glosi makabra? Wyskoczyles jak debil z konopi. Wiec napisze ci w twoim stylu - a w USA bija murzynow. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: droga makabro 08.10.08, 10:04 adamo64 napisał: > A co to ma wspolnego z prawdami ktore glosi makabra? Wyskoczyles jak > debil z konopi. Wiec napisze ci w twoim stylu - a w USA bija > murzynow. Porownanie ilosci spraw przegrywanych w Trybunale przez Polske, do liczby orzeczen Trybunalu przeciwko rosji, daje prawo do stwierdzenia ze Polka jest krajem demokratycznym, przestrzegajacym pra czlowieka, Rosja natomiast jest z nimi na bakier. Chcesz jeszcze jasniej? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: droga makabro 08.10.08, 11:03 Poczytaj sobie inne posty "makabry". Pisze o Polakach z taką nienawiścią jak np. Julius Streicher o Żydach. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: droga makabro 08.10.08, 11:08 zigzaur napisał: > Poczytaj sobie inne posty "makabry". Pisze o Polakach z taką nienawiścią jak np > . > Julius Streicher o Żydach. No juz daj jej spokoj, To zwykly troll - jak kazdy inny tego typu user czerpiacy przyjemnosc z rzucania obelg. Odpowiedz Link Zgłoś
makabrapolska Re: droga makabro 08.10.08, 11:31 czy Mickiewicz i Sienkiewicz,którzy krytykowali polską głupote,ciemnote i warcholstwo też byli trolami? Przecież oni opisywali polskie ciemne społeczeństwo i takich pajaców jak zigzaur,który nie ma świadomosci swojej głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: droga makabro 08.10.08, 11:33 makabrapolska napisał: > czy Mickiewicz i Sienkiewicz,którzy krytykowali polską głupote,ciemnote i > warcholstwo też byli trolami? > Przecież oni opisywali polskie ciemne społeczeństwo i takich pajaców jak > zigzaur,który nie ma świadomosci swojej głupoty. W przeciwienstwie do Ciebie, Mickiewicz i Sienkiewicz, nikogo nie ponizali - przeciwnie, slawili swoj narod. Odpowiedz Link Zgłoś
makabrapolska Re: droga makabro 08.10.08, 11:43 ja nie poniżam tylko krytykuje polską ciemnote. Wielu pajacom się ŧo nie podoba bo ludzie nie lubią krytyki a szczególnie prymitywni ludzie. Jeżeli według ciebie Mickiewicz czy Sieńkiewicz tak sławili naród to moge przypuszczać,że ty na lekcjach języka polskiego grałeś w statki. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: droga makabro 08.10.08, 11:54 makabrapolska napisał: > ja nie poniżam tylko krytykuje polską ciemnote. > Wielu pajacom się ŧo nie podoba bo ludzie nie lubią krytyki a szczególnie > prymitywni ludzie. Co jest Twoim zdaniem "konstruktywną" - jak rozumiem, krytyka? Przyrównywanie demokracji w Polsce, np. z najdemokratyczniejszym prawem mniejszosci narodowych w Europie, do Rosji? Do Rosji, o ktorej w Europie mówi sie ze z powodu lamania praw czlowieka powinna byc wyrzucona z Rady Europy, gdyz nie spelnia jej standardów okreslajacych sine qua non warunki czlonkostwa w niej, i tylko z przyczyn polityczno-gospodarczych wciaz pozostake jej czlonkiem? To jest Twoim zdaniem krytyka? A moze to jedynie przypadek ze Rosja jest jedynym panstwem Council of Europe blokujacym wprowadzenie usprawnien w funkcjonowaniu Europejskiego Trybunalu Praw Czlowieka? Odpowiedz Link Zgłoś
makabrapolska Re: droga makabro 08.10.08, 12:08 ja nie pisze o Rosji.Temat od samego początku dotyczy Polski i nie dam się wciągnąć przez pajaca zigzaura w jakieś bezsensowne porównania do Rosji i celowe próby odejścia od zasadniczego tematu jakim jest polskie bagno bo jemu prawda o Polsce nie pasuje i nie umie jej akceptować tak samo jak nie umie akceptować krytyki. Staraj się być obiektywny i jeżeli mówimy o Polsce to trzymaj się zasadniczego tematu a mowa była o polskiej "demokracji",która jest tylko grą pozorów i uprawianiem zakłamanej propagandy.Zobacz co dzieje się na własnym podwórku a o Rosje się nie martw bo to zupełnie inny temat i należy go analizować troche inaczej i z innej perspektywy. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: droga makabro 08.10.08, 12:20 makabrapolska napisał: > ja nie pisze o Rosji.Temat od samego początku dotyczy Polski i nie dam się > wciągnąć przez pajaca zigzaura w jakieś bezsensowne porównania do Rosji i celow > e > próby odejścia od zasadniczego tematu jakim jest polskie bagno bo jemu prawda o > Polsce nie pasuje i nie umie jej akceptować tak samo jak nie umie akceptować > krytyki. Staraj się być obiektywny i jeżeli mówimy o Polsce to trzymaj się > zasadniczego tematu a mowa była o polskiej "demokracji",która jest tylko grą > pozorów i uprawianiem zakłamanej propagandy.Zobacz co dzieje się na własnym > podwórku a o Rosje się nie martw bo to zupełnie inny temat i należy go > analizować troche inaczej i z innej perspektywy. Tak czy inaczej, to wlasnie Ty zaczales porównywac demokracje polska z rosyjską kilka postów wyzej, co wiecej - wprost zakwestionowales istnienie w Polsce demokracji. Tymczasem - znowu odwolam sie do Trybunału w Strasbourgu - ilosc spraw przegrywanych w Trybunale przez Polske jest mniejsza nawet od wielu państw "starej" UE. Odpowiedz Link Zgłoś
makabrapolska Re: droga makabro 08.10.08, 13:02 zwracam ci uwage,że dałeś się wymanewrować przez pajaca zigzaura.To on naciągnął rozmowe żeby porównywać Polske do Rosji.W moich postach tego nie znajdziesz.Czytaj uważnie a potem pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: droga makabro 08.10.08, 13:07 makabrapolska napisał: > zwracam ci uwage,że dałeś się wymanewrować przez pajaca zigzaura.To on naciągną > ł > rozmowe żeby porównywać Polske do Rosji.W moich postach tego nie > znajdziesz.Czytaj uważnie a potem pisz. makabrapolska napisał: > żeby mówić o demokracji to ona musiałaby najpierw zaistnieć w Polsce.Większość > polskiej ciemnoty myśli,że jak co 4 lata są wybory to jest demokracja. > Do prawdziwej demokracji Polsce jest bardzo daleko. a bylo to napisane w kontekscie jakichs tam rosjan, broniacych praw czlowieka w Polsce, w imie braterstwa slowian. Odpowiedz Link Zgłoś
makabrapolska Re: droga makabro 08.10.08, 13:33 tu nie ma słowa o żadnej Rosji i nie ma żadnych porównań.O żadnym braterstwie słowian nie pisałem i nie ma żadnego konteksu Rosjan.Przesledź wszystkie moje posty.Powtarzam ci jeszcze raz,że moja krytyka dotyczy polskiego bagna i nie interesuje mnie co dzieje się gdzieindziej.Mnie interesuje to,że w Polsce jest ogromny deficyt demokracji.To co jest w Polsce jest parodią demokracji. Czy ty nie jesteś przemeczony? Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: droga makabro 08.10.08, 14:13 makabrapolska napisał: > tu nie ma słowa o żadnej Rosji i nie ma żadnych porównań.O żadnym braterstwie > słowian nie pisałem i nie ma żadnego konteksu Rosjan.Przesledź wszystkie moje > posty.Powtarzam ci jeszcze raz,że moja krytyka dotyczy polskiego bagna i nie > interesuje mnie co dzieje się gdzieindziej.Mnie interesuje to,że w Polsce jest > ogromny deficyt demokracji.To co jest w Polsce jest parodią demokracji. > Czy ty nie jesteś przemeczony? To wskaz przyklady bardziej od polski demokratycznych panstw, poza jej krajem bedacymn w coraz wiekszym stopniu parodia demokracji - holandia. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: droga makabro 08.10.08, 14:15 matrek napisał: > makabrapolska napisał: > > > tu nie ma słowa o żadnej Rosji i nie ma żadnych porównań.O żadnym braters > twie > > słowian nie pisałem i nie ma żadnego konteksu Rosjan.Przesledź wszystkie > moje > > posty.Powtarzam ci jeszcze raz,że moja krytyka dotyczy polskiego bagna i > nie > > interesuje mnie co dzieje się gdzieindziej.Mnie interesuje to,że w Polsce > jest > > ogromny deficyt demokracji.To co jest w Polsce jest parodią demokracji. > > Czy ty nie jesteś przemeczony? > > > To wskaz przyklady bardziej od polski demokratycznych panstw, poza jej krajem > bedacymn w coraz wiekszym stopniu parodia demokracji - holandia. Tylko nie poprzestawaj na pustoslowiu i wskaz dlaczego sa Twoim zdabnieniem vbardziej od polski demokrtyczne Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur A paszoł won, bydlaku, 08.10.08, 11:50 jeśli nie umiesz się w Polsce zachowywać! Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Rosyjscy "euroazjaci" demonstrują w obronie Jar.. 08.10.08, 09:42 Abstrahujac od dyskusji o Jaruzelskim, to co robią ci demonsranci w Rosji możnaby w zasadzie umieścić w słowniku jako defnicję opisową hasła "niedźwiedzia przysługa" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Rosyjscy "euroazjaci" demonstrują w obronie J 08.10.08, 09:49 Jaki prezydent, taka i przysługa. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Rosyjscy "euroazjaci" demonstrują w obronie J 08.10.08, 15:42 puuchatek napisał: > Abstrahujac od dyskusji o Jaruzelskim, to co robią ci demonsranci w Rosji można > by w zasadzie umieścić w słowniku jako defnicję opisową hasła "niedźwiedzia prz > ysługa" ;-) Masz rację, większość Polaków to narodowi-szowiniści z mózgami spaczonymi rusofobią. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Moskiewska dzicz nie wie, co to niezawisły sąd, 08.10.08, 09:43 więc uważa, że Jaruzelski jest ofiarą represji. Zresztą, RP jest dla Jaruzelskiego łaskawsza niż on był dla Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
1.fanfan W Moskwie cytują Michnika 08.10.08, 09:45 To on pierwszy powiedział: "odpieprzcie się od generała". Okazuje się, że w Moskwie myślą tak samo jak Mr red Michnik. Oni idą dalej, mówiąc: odpieprzcie się od Stalina w/s Katynia. A w Polsce widać, że mają kolejnego swojego człowieka w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
adamo64 Re: W Moskwie cytują Michnika 08.10.08, 09:59 Debilu skoro szechter vel michnik mowi odpieprzecie sie, to wie co mowi, byl w obu obozach (solidarnosc i PZPR) na raz. A wy pieluchy sobie zmieniac a nie dyskutowac o czyms o czym nie macie pojecia. Historia go osadzi, a nie takie obsrymajty jak wy. Odpowiedz Link Zgłoś
1.fanfan Re: W Moskwie cytują Michnika 08.10.08, 10:10 adamo64 napisał: > Debilu skoro szechter vel michnik mowi odpieprzecie sie, to wie co > mowi, byl w obu obozach (solidarnosc i PZPR) na raz. A wy pieluchy > sobie zmieniac a nie dyskutowac o czyms o czym nie macie pojecia. > Historia go osadzi, a nie takie obsrymajty jak wy. Dziękuję za życzliwe pouczenie. Żyje już trochę na tym świecie, pamiętam czasy Stalina, ale dobrze że są tacy mądrzy ludzie jak Pan, od których można wiele się dowiedzieć. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
fichtel1 Re: Tylko czemu rosjanie chca byc z nami? 08.10.08, 09:48 To jakas dziwna nowosc! Ja tam nie czuje sie zwiazany "nikak" z nimi. Wiecej nas dzieli niz laczy chociaz jak jade na wschod Polski to mam wrazenie podobienstwa. To co nas z kolei laczy to same niepozytywne cechy niewarte rozwijania. Wojtek Wrona to czlowiek kameleon i to ze oni staja w jego obronie to jakos dziwne Odpowiedz Link Zgłoś
alik62 Euroazjaci celowo chcą podsycić rusofobię 08.10.08, 09:57 by utwierdzić nie tylko Rosjan, ale szerszą opinię europejską w negatywnej opinii o polskiej aberracyjnej obsesji antyrosyjskiej i głupocie nie pozwalającej dostrzec tego co widzieli obserwatorzy z zewnątrz, że Jaruzelski, potrafił prowadzić na tyle efektywną politykę w sytuacji obezwładniającego uzależnienia od Moskwy, że Polska przeszła ten okres w miarę cało i miała możliwość zapoczątkować drogę ku zachodowi dla całego regionu; nie wchodząc w intencje Jaruzelskiego dla całościowej oceny jego polityki najważniejszy jest efekt, a głównie to, że znalazł optymalną drogę wyjścia z krytycznej sytuacji za możliwie niską cenę dla narodu, czyli udało mu się to czego na próżno próbował sto lat wcześniej Wielopolski zapobiec kolejnemu beznadziejnemu powstaniu i stratom jakie musiało nieuchronnie przynieść, było to wbrew politycznemu romantyzmowi, który mami Polaków moralnymi zwycięstwami i mesjanizmem, a przynosi jak zawsze realne straty i klęski Odpowiedz Link Zgłoś
rmiechowicz Rosyjscy "euroazjaci" demonstrują w obronie Jar.. 08.10.08, 10:24 Też uważam,że generał wprowadzając stan wojenny ocalił nas od niezłej jatki. Latem przed stanem wojennym instruowano nas, co robić na wypadek "ruchawki" zorganizowanej przez S: mieliśmy się zamknąć w koszarach i tylko odpierać ataki na obiekty wojskowe. Wprawdzie tego otwarcie nie powiedziano, kto będzie robił porządki, ale aluzju ponialiśmy (ruskie wejdą). Dla nas, żołnierzy służby zasadniczej stan wojenny był wybawieniem. Oczywiście w porównaniu do alternatywy bratniej pomocy. Przykład: jak w poniedziałek po ogłoszeniu stanu wojennego podjeżdżaliśmy pod strajkujący zakład, to strajk się kończył. Jakby podjechali ruskie, to poszło by na noże. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekk46 Re: Rosyjscy "euroazjaci" demonstrują w obronie J 08.10.08, 10:28 poczytaj sobie bukowskiego. jaruzelski cofnol nas stanem wojennym o 10 lat do tylu. i wogule jak tam go tak w rosji bronia to niech tam wyp... bo tam jest jego miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
michr Re: Rosyjscy "euroazjaci" demonstrują w obronie J 08.10.08, 11:23 tomekk46 napisał: > poczytaj sobie bukowskiego. > jaruzelski cofnol nas stanem wojennym o 10 lat do tylu. > i wogule jak tam go tak w rosji bronia to niech tam wyp... > bo tam jest jego miejsce. Czy człowiek który nie umie pisać może czytać? Muszę się niezgodzić z tobą. Ty twierdzisz że "jaruzelski cofnol nas stanem wojennym o 10 lat do tylu". A ja twierdzę że Jaruzelski cofnął nas do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Rosyjscy "euroazjaci" demonstrują w obronie Jar... 08.10.08, 10:27 1. Okazja dla nich, żeby się nagłośnić i zaistnieć medialnie 2. Okazja dla nich, żeby nagłośnić sprawę i zaszkodzić Polsce, bo ten proces jest, delikatnie mówiąc, idiotyczny i kompromitujący, ale nie Jaruzelskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
findoutmore zygam polską proamerykańskością 08.10.08, 10:46 Tak! Polacy - Rosjanie, bracia! My Słowianie powinniśmy się trzymać razem!! Pie.. IPN, USA, PiS, PO! Odpowiedz Link Zgłoś
matrek To bardzo niekulturalnie z Twojej strony 08.10.08, 10:53 Nie wiesz ze w celu wymiotowania nalezy udac sie w ustronne miejsce? Sprzatasz chociaz po sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
tomekk46 Re: zygam polską proamerykańskością 08.10.08, 11:03 wypowiadak sioe za siebi matole.ja sie nie uwazam za brata rosjan.predzej juz za brata niemcow albo hiszpan) Odpowiedz Link Zgłoś
tomekk46 Re: zygam polską proamerykańskością 08.10.08, 11:04 a zrezzta po katyniu,procesie 13,powstaniu warszawski i po 50 latach komunizmu to rosjanie sobie moga zapomniec ze polacy to ich bracia.rosjanie maja braci juz w mongolii) Odpowiedz Link Zgłoś
snow21 Panslawizm carskiej ochrany 08.10.08, 12:05 był po to by zrusyfikować Polaków z zaboru rosyjskiego, co dało by carskiej Rosji zachodnią granicę na Wiśle. Na szczęście cyrulica była dla nas tak dziwna i trudna w nauce, że mało kogo dała się zrusyfikować, a powstania nasiły patriotyzm. Póżniej pojawiły się nowe panslawizny : bolszewicki - leninowski, wojna w 1920 sowiecki - za Stalina radziecki - rządy Chruszowa i Breżniewa pierestrojkowy - okres rządów Andropowa i Gorbaczowa Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Panslawizm carskiej ochrany 08.10.08, 14:23 Panslawizm raczej był skierowany na Serbów i Bułgarów, w celu zdobycia trojańskiego konia na Bałkanach. Ewentualnie na Czechów w celu osłabienia Austrii i Niemiec. Polacy byli na te "panslawizmy" uodpornieni. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Jak każdy zdrowo myślący, niestety 08.10.08, 15:43 75% Polaków to wtórni analfabeci stąd takie poparcie dla amerykofilii i prawoskrętnych półgłówków z POPiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciunio Rosyjscy "euroazjaci" demonstrują w obronie Jar... 08.10.08, 10:53 Co by nie sądzić o intencjach młodych moskali.W sumie są mądrzejsi od durnia Kochanowskiego,który już "osądził" Jaruzelskigo nazywając go zbrodniarzem.Ale czego się można spodziewać,po pucybucie Kaczo- rów. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Rosyjscy "euroazjaci" demonstrują w obronie J 08.10.08, 10:54 Jaruzelski stał się zbrodniarzem w chwili popełnienia pierwszej zbrodni. Odpowiedz Link Zgłoś
socca Czechów przeprosił a Polaków nie umiał!!!!!!!!!!!! 08.10.08, 10:59 Sowiecki sługus, zdrajca narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
miskorabol Dajcie mu wkońcu swiety spkój 08.10.08, 11:09 przestancie już grzebać w przeszłości bo w tym kraju nigdy nie będzie dobrze. Zamiast zajmować sie tym co warzne dla przyszłosci zajmujecie sie tylko przeszłoscią. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Dajcie mu wkońcu swiety spkój 08.10.08, 14:22 miskorabol napisał: > przestancie już grzebać w przeszłości bo w tym kraju nigdy nie będzie dobrze. > Zamiast zajmować sie tym co warzne dla przyszłosci zajmujecie sie tylko > przeszłoscią. > > Skoncz z tyn \m populizmem. Nie ma dobrej przyszloscim bez rozliczenia sie z przeszloscia. iNACZEj bedzie jak w Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ---czy Michnik pojechal bronic czlowieka honoru J? 08.10.08, 11:09 Odpowiedz Link Zgłoś
dzidka17 Rosyjscy "euroazjaci" demonstrują w obronie Jar.. 08.10.08, 11:17 Za 2 miesiace minie 27 lat od wprowadzenia stanu wojennego,ktory byl wybawieniem dla Polski,jestem o tym przekonana.Wystarczy sięgnąc do opinii prof.Brzezinskiego i wielu innych liczących sie politykow amerykańskich(szkoda,że wielu wypowiadajacych sie Na Forum tego nie bierze pod uwagę).Duzo Polaków,zwłaszcza mlodych,nie majacych bladeo pojęcia o tym,jak bardzo bylismy w owych czasach uzależnieni od ZSRR żąda "głowy"Gen.Jaruzelskiego. Dla Generała wprowadzenie stanu wojennego było szansa na ocalenie gospodarki(pamietam jak prosił o 3 miesiące spokoju,bez strajków)W sklepach nie było nic oprócz octu i marchewki z groszkiem.Po chleb trzeba było stać w tasiemcowych kolejkach.Wszystko niezbedne dla domu trzeba było "zdobywać"(wystac w ogromnych kolejkach).Strajkowali wszyscy,w kraju panował chaos i bezprawie.Cos trzeba było z tym zrobić,słyszało sie często opinie,że Polsce przydałby sie Hitler,żeby zaprowadic ład i porządek. Sama należałam do Solidarności, liczyłam na lepszą przyszłość chociaż moich dzieci.Niestety rozczarowałam sie i to bardzo jak zobaczyłam nasz kraj pogrążający sie coraz bardziej w chaosie.Myślę,że Gen.Jaruzelski za podjęcie tej dramatycznej decyzji płaci ogromna cenę od 27 lat!!! Nie dręczcie tego udręczonego człowieka.Gen.jest człowiekiem wielkiego honoru,wielkim patriotą,człowiekiem o wysokiej kulturze osobistej, której tak bardzo brakuje współczesnym rządzącym i i tez niektórym rozmówcom na Forum.Miałam okazje rozmawiać z b.wojskowym(majorem),który prowadzil tajna Kancelarię.Od tego Pana dowiedziałam sie o kulisach rozruchów na Wybrzezu w 1970r.Gen.Jaruzelski za odmowę wysłania żołnierzy przeciwko stoczniowcom miał tzw.areszt domowy.Mimo to,że był przeciwny tej akcji całą wine wziął na Siebie. Draznia mnie wypowiedzi,zwłaszcza ludzi bardzo młodych , albo tych,ktorych jeszcze na świecie nie było jak działa sie nasza niechlubna historia. Uważamy sie za naród katolicki,ale wypowiedzi niektórych rozmówców przeczą temu dobitnie.Pozdrawiam wszystkich rozsądnie myślących. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekk46 Re: Rosyjscy "euroazjaci" demonstrują w obronie J 08.10.08, 11:25 ej to powiedz czemu w angielskich niemieckich wloskich sklepach pomimo strajkow zawsze bylo wszystko? Odpowiedz Link Zgłoś
tkamins Parafrazując Millera 08.10.08, 11:30 Wg Leszka "nie jest możliwa jednoznaczna ocena stanu wojennego". Ale czy tylko? Co np z takim holokaustem? Przecież nawet sam fakt holokaustu jest podważany i to przez Polaków (ilekroć się mówi, że Żydzi byli mordowani w polskich obozach to zaraz oburzenie, że takich obozów nawet nie było). A już oceniać holokaustu, tak jak i stanu wojennego, nie można jednoznacznie. Niby trochę ludzi zginęło (jak to na wojnie), ale z drugiej strony została rozwiązana "kwestia żydowska" w Europie a budowa państwa Izrael nabrała tempa. Także drogi Leszku, czekamy na więcej twych złotych myśli obalających mity. Odpowiedz Link Zgłoś
25cz Rosyjscy "euroazjaci" demonstrują w obronie Jar.. 08.10.08, 11:30 Panie adamo64 jesteś kwintesencją PRL.Jeśli chodzi o pieluchy, to w tym amoku w jaki popadłeś,sam zapomniałeś o sowim pampersie.Napraw szybko swoje niedopatrzenie bo smród jest nie do zniesienia.Tak to się kończy, jak czerwone dziatki walczą o swoje przywileje. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson W Polsce doszły do władzy faszystowskie siły 08.10.08, 15:38 POPiSu, stąd cała masa przejawów zemsty politycznej uwłaczających idei państwa prawa. Rosjanie mają rację że USA i ich pachołki z Warszawy próbują zrobić z Polski drugą Gruzję i kolejny poligon do przetestowania starcia Zachód-Rosja. Odpowiedz Link Zgłoś