uskarb 10.10.08, 09:07 Pan nie zapomni zabrać wiaderka i łopatki, panie prezydencie! Tylko gdzie oni tam panu piaskownicę znajdą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rydzyk_fizyk Uważajcie na prezia Kaczyńskiego 10.10.08, 09:11 bo jak się rozpędzi to gotów jest wprowadzić stan wojenny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Nie wolno odpuszczać w sprawach ważnych dla Polski 10.10.08, 09:19 Chlebowski namawia prezydenta RP do zaniechania dzałań. -- "Donald Tusk Show" trwa... Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 PO i Chlebowski znowu jątrzą i skłócają ludzi !!! 10.10.08, 09:35 Panie Chlebowski, kompromitacją dla Polski jest rząd leni patentowanych, którzy w obliczu kryzysu nie robią niczego oprócz kampanii prezydenckiej swojego Tuska i podjudzania ludzi przeciw preziowi. Weźcie się lepiej do roboty mądrale! Odpowiedz Link Zgłoś
eba_k Re: PO i Chlebowski znowu jątrzą i skłócają ludzi 10.10.08, 09:39 Nasłuchałeś się prezydenta i teraz powtarzasz za nim te banialuki. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: PO i Chlebowski znowu jątrzą i skłócają ludzi 10.10.08, 09:45 Chyba sam premier pod nickiem eba_k się nam objawił na forum. Premierze nasz kochany....czy spadek wartości złotego o 15% w ciągu jednego tygodnia to nie jest już kryzys? Czy wycofanie i wstrzymanie inwestycji na 15 mld EUR z naszego kraju nie jest kryzysem? Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Kiedyś też zapewniano, że w Polsce nie ma korupcji 10.10.08, 09:55 -- "Donald Tusk Show" trwa... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Kiedyś też zapewniano, że w Polsce nie ma mafii... 10.10.08, 10:01 -- "Donald Tusk Show" trwa... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
krycha_z_gazowni Re: Kiedyś też zapewniano, że w Polsce nie ma maf 10.10.08, 10:04 Obrazi się i poleci. Zobaczycie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Kiedyś też zapewniano, że w Polsce nie ma maf 10.10.08, 10:19 gamon0 napisał: > -- > "Donald Tusk Show" trwa... :))) No i doszli kaczynscy do wladzy, mafii nie ujawniono, po upadku kaczyzmu wielu politykow Prawa i Sprawiedliwosci poszlo za kratki a platni agitatorzy nadal szczekaja o mafii, powiedz no gamon0 gdzie jest ta mafia, jezeli posiadasz jakies wiadomosci na ten temat dlaczego to ukrywasz, dlaczego ochraniasz mafie ty genetyczny patrioto...? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Mafia paliwowa, mafia węglowa... tudzież inne :))) 10.10.08, 10:28 -- "Donald Tusk Show" trwa... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mafia paliwowa, mafia węglowa... tudzież inne 10.10.08, 10:33 gamon0 napisał: > -- > "Donald Tusk Show" trwa... :))) Mafia papiersosowa, mafia asfaltowa, mafia rowerowa, mafia urzadzen gimnastycznych, mafia kokainiowa (upsss, to sie akurat tyczy kancelarii prezydenta kaczynskiego), mafia niezidentyfikowanych obiektow latajacych itd, itd, tak mozna sobie wymieniac roznego rodzaju mafie do samego rana, ale ja sie ciebie gamon0 pytam o konkrety...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Mafia paliwowa, mafia węglowa... tudzież inne 10.10.08, 10:36 kralik111, czy ty nigdy ne wychodzisz na powierzchnię ziemi i nie wiesz, co się dzieje?... :))) -- "Donald Tusk Show" trwa... Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Jak to z nikąd?... Z Kosmosu!... :)))))))))))))))) 10.10.08, 10:40 -- "Donald Tusk Show" trwa... Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: PO i Chlebowski znowu jątrzą i skłócają ludzi 10.10.08, 10:54 Dość tej szopki! Czas brać się do pracy spadochroniarze z wybrzeża! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: PO i Chlebowski znowu jątrzą i skłócają ludzi 10.10.08, 11:32 lewar121 napisał: > Dość tej szopki! Czas brać się do pracy spadochroniarze z wybrzeża! Najlepiej zacznij od samego siebie, jezeli jestes teraz w pracy, to sam wiesz, jezeli nie jestes w pracy, poszukaj jej...:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
gruss.aus.peru Re: PO i Chlebowski znowu jątrzą i skłócają ludzi 10.10.08, 11:37 Laptop w wannie utopił prokurator od Blidy forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=85758049&a=85763572 Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Słusznie apelujesz do pana prezydenta 10.10.08, 12:37 lewar121 napisał: > Dość tej szopki! Czas brać się do pracy spadochroniarze z wybrzeża! Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal To niech spieprzają z powrotem Kosmos! 10.10.08, 12:36 Płaczu nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
j.pitera_c.zenona Bo PiS to partia z nikąd! 10.10.08, 11:22 Tusk dodał, że zwróci się też do MON z prośbą o sprawdzenie kto jest odpowiedzialny za to, że do Afganistanu często trafiają rzeczy zbędne, a nie trafiają najbardziej potrzebne. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=85758049&a=85764854 Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mafia paliwowa, mafia węglowa... tudzież inne 10.10.08, 10:50 gamon0 napisał: > kralik111, czy ty nigdy ne wychodzisz na powierzchnię ziemi i nie > wiesz, co się dzieje?... :))) > > -- > "Donald Tusk Show" trwa... Ty wychodzisz gamon0 za mnnie, dlatego sie pytam, co jest z ta mafia, pokaz mi ja, nie nazywaj jej bo to kazdy potrafi, pokaz ja i wytlumacz dlaczego przez 2 lata rzadow PiS nikt nie potrafil tej mafii wskazac, owszem wiele sie mowilo o mafii paliwowej, weglowej itd. ale ja sie ciebie pytam, gdzie ta mafia jest? Same checi walki z mafia to znacznie za malo gamon0, tutaj potrzebne sa dzialania, jezeli PiSowi ktory byl glownie nastawiony na walke z mafia nieudalo sie jej nawet wskazac, to jakim cudem oczekujesz, ze ktos inny po roku ta mafie zlikwiduje? Jeszcze raz prosze cie gamon0, podaj jakies konkrety jezeli je posiadasz, jezeli nie, to zaszyj sie w swojej norze i siedz w niej cicho, bo nie masz zupelnie nic do powiedzenia ani do zaoferowania...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
mucho.picu Re: Mafia paliwowa, mafia węglowa... tudzież inne 10.10.08, 11:41 To lista hańby - mówił Stefan Niesiołowski, gdy dowiedział się, że nie figuruje na liście pokrzywdzonych, sporządzonej przez IPN. Okazało się jednak, że poseł figuruje na liście, ale pod drugim nazwiskiem (Myszkiewicz) - informuje dziennik.pl. - Ja nie chcę dopatrywać się złej woli IPN, ale całe życie występuję pod nazwiskiem Niesiołowski. Myszkiewicz to moje nazwisko rodowe, którego używałem wyłącznie w czasach szkoły podstawowej - tłumaczył. Ponadto poseł twierdził, że "ani Myszkiewicza, ani Niesiołowskiego nikt nie pytał o zgodę na umieszczenie na liście pokrzywdzonych". Dziennik.pl dotarł jednak do zgody, podpisanej przez wicemarszałka. Teraz poseł tłumaczy się, mówiąc że "dokładnie nie pamiętam tego, bo bywałem w IPN wielokrotnie i pewnie wtedy podpisałem zgodę"... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=85758049&a=85764510 Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Kiedyś też zapewniano, że w Polsce nie ma kor 10.10.08, 10:15 gamon0 napisał: > -- > "Donald Tusk Show" trwa... :))) Az tu nagle aresztowali lipca, polowe jego gabinetu oraz wysokiej rangi urzednikow kancelarii prezydenta,ci urzednicy potwierdzili w sledztwie plany jaroslawa kaczynskiego kradziezy 100 mln zl z budowy stadionu narodowego na kampanie wyborcza swojego brata prezydenta, rzad jaroslawa kaczynskiego tez przeciez rozpadl sie z powodow korupcji jaka miala ponoac miejsce w jego rzadzie (nie wspominajac juz o tasmach Beger), na terenie calego kraju w ostatnim roku zostalo aresztowanych i postawienych przed sadem wielu dzialaczy mniejszego i wiekszego kalibra Prawa i Sprawiedliwosci, Samoobrony i LPR wlasnie za korupcje, a obecnie twarza Prawa i Sprawiedliwosci sa politycy tworzacy ta partie wyludzajacy z kasy panstwowej 300 zl od sztuki...:DDDDD Oh jak slodko byc idiota gamon0 i pluc do wlasnej zupy...:DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Sam widzisz kralik, PiS zaczęło walczyć z korupcją 10.10.08, 10:30 Wcześniej udawano, że nie ma... a teraz PO tylko szuka jej wśród innych... :))) -- "Donald Tusk Show" trwa... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Sam widzisz kralik, PiS zaczęło walczyć z kor 10.10.08, 10:35 gamon0 napisał: > Wcześniej udawano, że nie ma... a teraz PO tylko szuka jej wśród > innych... :))) > > -- > "Donald Tusk Show" trwa... :))) No widze gamon0, PiS zaczelo walczyc z korupcja, po czym okazalo sie, ze twarza korupcji jest PiS i wasi koalicjanci, przeciez dlatego wlasnie jaroslaw kaczynski oddal raz zdobyta wladze, ale co z tego wynika gamon0? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Sam widzisz kralik, PiS zaczęło walczyć z kor 10.10.08, 10:39 PiS nie zdążyło dobrać się do "Nietykalnych"... przejęli władzę... miejmy nadzieję, że tylko czasowo :))) -- "Donald Tusk Show" trwa... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Sam widzisz kralik, PiS zaczęło walczyć z kor 10.10.08, 10:54 gamon0 napisał: > PiS nie zdążyło dobrać się do "Nietykalnych"... przejęli władzę... > miejmy nadzieję, że tylko czasowo :))) > > -- > "Donald Tusk Show" trwa... A co stanello na przeszkodzie PiS zeby dobrac sie do "nietykalnych" gamon0? Przeciez PiS mialo wszystko, pelnie wladzy, czas, media panstwowe, spolki skarbu panstwa, prokurature, IPN, CBA, wywiad, kontrwywiad, police, wojsko, kosciol, spoleczesntwo, no czego zabraklo gamon0 i dlaczego "Nietykalnymi" okazali sie wslasnie ci z PiS i koalicji??? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
urubamba_1 Re: Sam widzisz kralik, PiS zaczęło walczyć z kor 10.10.08, 11:48 Zbigniew Ćwiąkalski: Była na ten temat konferencja prasowa Prokuratury Krajowej. Z tego, co widziałem w telewizji, pytania zadawali tylko przedstawiciele "Naszego Dziennika", "Rzeczypospolitej", chyba "Gazety Polskiej", "Misji specjalnej" TVP. Natomiast dziennikarze innych środków masowego przekazu wysłuchali oświadczenia prokuratorów i odnieśli się do tego ze zrozumieniem - pytań nie mieli. Jerzy Jachowicz: Chce pan powiedzieć, że dobrzy dziennikarze nie pytają? Ja chcę pana w tej sprawie pytać, bo budzi ona moje wątpliwości. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=85758049&a=85763672 Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Tuszczyzm upadnie... wróci PiS :) 10.10.08, 10:41 -- "Donald Tusk Show" trwa... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
u2345p2 Tuszczyzm upadnie... wróci PiS :) 10.10.08, 12:05 Przecież ten dzisiejszy Michnik to totalitarysta. Demokratą jest ten, kto jest po mojej stronie. Kto się ze mną nie zgadza, jest faszystą i nie można mu podać ręki. A tylko Michnik wie na czym polega demokracja i tolerancja. On jest tutaj sędzią, alfą i omegą. Odpowiedz Link Zgłoś
spacki Brawa dla Polski bez Kaczyńskich.! 10.10.08, 11:42 Nigdy nie robilem tajemnicy ze swoich kontaktów z wladzą, ze służbami bezpieczeństwa [Lech Walsa, Moja 3RP] forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=85758049&a=85762610 Odpowiedz Link Zgłoś
government_of_sil1y_walks Re: Sam widzisz kralik, PiS zaczęło walczyć z kor 10.10.08, 11:31 Wykastrować, a reszcie dać laptopy forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=85758049&a=85764648 Odpowiedz Link Zgłoś
eba_k Re: PO i Chlebowski znowu jątrzą i skłócają ludzi 10.10.08, 09:58 Jak złotówka jest mocna, to jest kryzys, bo tracą eksporterzy. Jak złotówka jest słaba, to jest kryzys, bo tracą importerzy. Ciągle wam jest źle, weźcie się k... w końcu do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Jedyne zajęcie Tuska i PO to szukanie winnych... 10.10.08, 10:04 Urządzają sobie polowania na czarownice. -- "Donald Tusk Show" trwa... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
eba_k Re: Jedyne zajęcie Tuska i PO to szukanie winnych 10.10.08, 10:07 Ewidentnie coś Ci się pomyliło. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Jedyne zajęcie Tuska i PO to szukanie winnych 10.10.08, 10:22 gamon0 napisał: > Urządzają sobie polowania na czarownice. > > -- > "Donald Tusk Show" trwa... :))) Sprecyzuj swoja mysl gamon0, bo ciezko zrozumiec jej sens, przeciez to kaczynscy twierdza, ze nadchodzi kryzys, ze w Polsce jest bardzo zle, i temu winny jest Tusk...:DDDDDD Nie rob z siebie wiekszego idioty niz juz jestes gamon0...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Jedyne zajęcie Tuska i PO to szukanie winnych 10.10.08, 10:34 Coś ci tam dzwoni w uchu kralik, ale chyba jeszcze nie wiesz, w którym... :))) -- "Donald Tusk Show" trwa... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Jedyne zajęcie Tuska i PO to szukanie winnych 10.10.08, 10:37 gamon0 napisał: > Coś ci tam dzwoni w uchu kralik, ale chyba jeszcze nie wiesz, w > którym... :))) > > -- > "Donald Tusk Show" trwa... Dlatego prosze cie o wytlumaczenie, nie mow, ze nie stac cie na to, ze nie potrafisz wytlumaczyc, bo nie wiesz jak, bo nie masz co, bo za glupi jestes...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Tuszczyzna wyniszcza kraj... 10.10.08, 10:42 -- "Donald Tusk Show" trwa... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z_sopotu Re: Jedyne zajęcie Tuska i PO to szukanie winnych 10.10.08, 11:34 Nawet pan nie pomyśl kiedykolwiek, że Wałęsa mógł być po tamtej stronie, ze Walsa mógł być agentem. Pomyślenie jest zbrodnią wobec mnie [L.Wałęsa] forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=85758049&a=85762929 Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: PO i Chlebowski znowu jątrzą i skłócają ludzi 10.10.08, 10:08 Wolelibyśmy żeby oprócz obywateli także rząd wziął się wreszcie do roboty. Dość tej kampanii prezydenckiej i kopania leżącego. POchwalcie się wreszcie waszymi sukcesami po ponad roku leniuchowania. Słyszałem, że teraz z pomocą trybunału konstytucyjnego chcecie zlikwidować CBA. Rozumiem, że w Polsce nie ma korupcji i taka służba nie jest potrzebna ?? :> To podobnie jak w Polsce nie ma kryzysu :> "Żeby kradło się lepiej", czy tak brzmiało wasze hasło wyborcze???? eba_k napisał: > Ciągle wam jest źle, weźcie się k... w końcu do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
konopnyjasio Ty naprawdę w to wierzysz? 10.10.08, 10:12 czy tylko udajesz debila? Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: PO i Chlebowski znowu jątrzą i skłócają ludzi 10.10.08, 10:18 Zrozumiałbym twoje pytanie gdybym powiedział, że wierzę w dobrą wolę i sukces rządu PO. Ale informuję Cię, że po roku lenistwa z ich strony już w to nie wierzę :( konopnyjasio napisał: > czy tylko udajesz debila? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: PO i Chlebowski znowu jątrzą i skłócają ludzi 10.10.08, 10:30 lewar121 napisał: > Zrozumiałbym twoje pytanie gdybym powiedział, że wierzę w dobrą wolę i sukces > rządu PO. Ale informuję Cię, że po roku lenistwa z ich strony już w to nie wier > zę :( > > konopnyjasio napisał: > > czy tylko udajesz debila? A w co wierzyles po pierwszym roku dzialalnosci PiS? Jak wiadomo po pierwszym roku rzadow PiS jego pierwszy rzad zostal zdymisjonowany za brak jakichkolwiek sukcesow, zostal wtedy powolany drugi rzad naprawczy na ktorego czele stanal ten, ktory obiecal, ze jezeli jego brat zostanie prezydnentem to on nie zasiadzie na stolku prezesa rady ministrow, i co? I nic, po kolejnym roku codziennych kompromitacji i nierobstwa rzad jaroslawa kaczynskiego z jego nieprzymuszonej woli oddal na kolanach raz zdobyta wladze zostawiaac panstwo z 2 letnimi zaleglosciami w budowie autostrad, prywatyzacji, reform gospodarczych i inflastrukturalnych czego namacalnym efektem jest chociazby sytaacja stoczni...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD No to powiedz nam jeszcze raz, w co ty wierzysz jezeli juz nawet Boga w sercu nie masz? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
majdan_r Re: PO i Chlebowski znowu jątrzą i skłócają ludzi 10.10.08, 12:07 Premier [Tusk] odrzuca projekt dotyczący bezpieczeństwa państwa i relacji z głównym sojusznikiem w polityce międzynarodowej, bo "mogłoby to zostać odebrane przez opinię publiczną jako sukces prezydenta"! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=85758049&a=85764762 Odpowiedz Link Zgłoś
pm7303 Nie potraficie? 10.10.08, 10:34 wymyślić w tych waszych PiS-strukturkach propagandowych nowych haseł? Te wasze gledzenie o nic-nierobieniu rządu jest już powoli nudne wytężcie wreszcie umysły (o ile jest co wytężać?) i wymyślcie coś nowego, bo oskarżanie rządu o to, ze nie forsuje nowych ustaw, podczas gdy ma się dyspozycyjnego pokurcza z prawem odmowy kontrasygnaty jest żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
puterko_jan Re: Co zrobić z durniem Donaldem??????? 10.10.08, 11:47 Donalda Tuska nie stać na prywatną wycieczkę w Andy? To jakieś 7 tysięcy złotych. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=85758049&a=85764854 Odpowiedz Link Zgłoś
d_tux Re: Co zrobić z durniem Donaldem??????? 10.10.08, 11:58 Czy jako prezydent prosił pan UOP o teczkę Bolka? Nic takiego nie było forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=85758049&a=85764854 Odpowiedz Link Zgłoś
tvv.maleszka Nie potraficie? 10.10.08, 11:30 To niepoważni ludzie, włącznie z Kaczyńskim. To ludzie, którzy nie walczyli z komuną, a z Lechem Wałęsą. Jak tylko zacząłem zwyciężać, ustawili się i walczą ze mną. Proszę ich zapytać, kto z nich bywał na obchodach rocznicowych pod pomnikiem? Ja zawsze bywałem. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=85758049&a=85762671 Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: PO i Chlebowski znowu jątrzą i skłócają ludzi 10.10.08, 10:24 lewar121 napisał: > Wolelibyśmy żeby oprócz obywateli także rząd wziął się wreszcie do roboty. Dość > tej kampanii prezydenckiej i kopania leżącego. POchwalcie się wreszcie waszymi > sukcesami po ponad roku leniuchowania. > Słyszałem, że teraz z pomocą trybunału konstytucyjnego chcecie zlikwidować CBA. > Rozumiem, że w Polsce nie ma korupcji i taka służba nie jest potrzebna ?? :> > ; To > podobnie jak w Polsce nie ma kryzysu :> > "Żeby kradło się lepiej", czy tak brzmiało wasze hasło wyborcze???? > > > eba_k napisał: > > Ciągle wam jest źle, weźcie się k... w końcu do roboty. Chcesz widziec sukcesy? to wystaw leb z nory, wyjdz na ulice, porozmawiaj z ludzmi, poszukaj pracy...:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
eba_k Re: PO i Chlebowski znowu jątrzą i skłócają ludzi 10.10.08, 10:25 Nie piernicz. Żeby w Polsce było lepiej, Polacy muszą zacząć pracować tak jak na zachodzie. Polska ma najmłodszych emerytów w Europie, ale przecież nasz populistyczny prezydent, problemu w tym nie widzi. Zresztą, ten prezydent w ogóle mało co widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: PO i Chlebowski znowu jątrzą i skłócają ludzi 10.10.08, 10:32 Byłeś kiedyś na zachodzie? Ostatnio widziałem jak pracują ludzie w niemczech czy skandynawii. Nasi pracownicy są chyba w 30% bardziej wydajni od tamtych nierobów. Nie opowiadaj więc głupot draniu i nie rób ludziom wody z mózgu. Nie da się pracować więcej niż 12 godzin dziennie! Żeby w Polsce było lepiej rząd powinien zacząć pracować i umożliwiać przedsiębiorcom rozwój. Niestety hordy POwych kolesi robiących biznesy "po znajomości" w znacznym stopniu ograniczają wolny rynek i konkurencję. Nie da się konkurować o żadne zlecenia gdy są udzielane wyłącznie kumplom, którzy mogą coś załatwić prywatnie. Niestety populistyczny rząd tego nie widzi i tylko wykrzykuje hasła pod publiczkę: "bić prezydenta", "kastrować pedofili". To nie rząd....to nierząd! eba_k napisał: > Nie piernicz. Żeby w Polsce było lepiej, Polacy muszą zacząć pracować tak jak n > a > zachodzie. Polska ma najmłodszych emerytów w Europie, ale przecież nasz > populistyczny prezydent, problemu w tym nie widzi. > > Zresztą, ten prezydent w ogóle mało co widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: PO i Chlebowski znowu jątrzą i skłócają ludzi 10.10.08, 11:05 lewar121 napisał: > Byłeś kiedyś na zachodzie? Ostatnio widziałem jak pracują ludzie w niemczech cz > y > skandynawii. Nasi pracownicy są chyba w 30% bardziej wydajni od tamtych > nierobów. Nie opowiadaj więc głupot draniu i nie rób ludziom wody z mózgu. Nie > da się pracować więcej niż 12 godzin dziennie! Ja spedzilem wiekszosc swojego zycia na zachodzie lewar i powiem ci jedno, tutaj nie chodzi o to czy pracujesz 10, 12 czy 18 godzin na dobe, tylko ile odkladasz, ile przejadasz oraz co najwazniejsze, ilu pracujacych ludzi musi utrzymawac niepracujacych leni, rencistow, wczesnych emerytow, bezrobotnych pracujacych na lewo, rzesze politykierow itd. Na zachodzie bogactwo wypracowali przez jakies 40-50 lat, nie masz najniejszego pojecia jaka biede klepali np. anglicy jeszcze 20-30 lat temu, oczywiscie byli tam bogaci, ale masy spoleczne zyly w biedzie...:DDD > > Żeby w Polsce było lepiej rząd powinien zacząć pracować i umożliwiać > przedsiębiorcom rozwój. Niestety hordy POwych kolesi robiących biznesy "po > znajomości" w znacznym stopniu ograniczają wolny rynek i konkurencję. Nie da si > ę > konkurować o żadne zlecenia gdy są udzielane wyłącznie kumplom, którzy mogą coś > załatwić prywatnie. > > Niestety populistyczny rząd tego nie widzi i tylko wykrzykuje hasła pod > publiczkę: "bić prezydenta", "kastrować pedofili". > To nie rząd....to nierząd! > > To o co masz pretensjo do PO powinienes wlasciwie skierowac do PiS, ktore przez 2 lata zupelnie nic nie zrobilo w tym kierunku, wrecz przeciwnie, PiS calkowicie zablokowalo prywatyzacje i reformy, obecny rzad musi nadrabiac to, co stracily 2 poprzednie rzady nieudacznikow lwear...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
eba_k Re: PO i Chlebowski znowu jątrzą i skłócają ludzi 10.10.08, 12:44 Gdyby jedni nie przechodzili na emeryturę w wieku 40 lat, to inni nie musieliby pracować po 12 godzin dziennie, aby ich utrzymać. A jeżeli chodzi o przedsiębiorców, to chyba nie chcesz powiedzieć, że o ich interesy dba najlepiej nasz prezydent, bo w to już Ci chyba nikt nie uwierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kraq ==i co wasz kartoflany prezydent ma byc antidotum? 10.10.08, 09:59 na wszelkie bolączki i kryzysy tego świata?? prezydent, który jako jedyny prezydent w europie nie ma jednego doradcy ekonomicznego????? prezydent, który za rządów w warszawie rozwalał tam służbę zdrowia?? prezydent, który oddał za frajer limity CO2 dzięki czemu polski przemysł i Polacy mają a będą mieli jeszcze większy problem z powodu wzrostu cen energii docelowo o 100% i więcej? prezydent, który pojechał umierać za pierwiastek a poddał się w ciągu godziny?? ten sam, który nie umie skleić w normalnym polskim języku jednego poprawnego zdania? itd itp. wezcie sobie tego goscia do swojej bajki pisdafony, jak go tak kochacie. Polska go nie chce. w brukseli kaczynski jest Polsce potrzebny tylko do jedego, do tego żeby się już do cna skompromitować i pozbawić się złudzeń na reelekcje Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Tuszczyzna wyniszcza kraj... 10.10.08, 10:05 Szkoda Polski. -- "Donald Tusk Show" trwa... Odpowiedz Link Zgłoś
konopnyjasio Gamoniuu 10.10.08, 10:14 Skaczesz po forum ze swym kolegą Lewarem i próbujesz zaklinać rzeczywistość.Sraki dostałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem.walesa Czas PiSu się skończył. 10.10.08, 11:28 [Adam Michnik] Podczas kampanii prezydenckiej 1990 żądał, bym ośmieszał Wałęsę, a Mazowieckiego chwalił. krzysztofleski.salon24.pl/6990,index.html forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=85758049&a=85762536 Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Lech jest niedorozwinięty a Jarosław go kryje 10.10.08, 11:09 całe życie. To jego kompleks niedorozwiniętego brata i źródło frustracji oraz niechęci do kobiet i posiadania konta w banku. Odpowiedz Link Zgłoś
radzio5 Błazenady tuska ciag dalszy, to juz nparawde jest 10.10.08, 10:59 chore. Tak pustego premeira i zakopleksionego Polska jeszcze nie miała i na szczęście już miec nie bedzie. Istny, chory cyrk tusk i jego banda błaznów nierobów - palikot, niesioł, chlebwski i siskor, aby tylko odwrócic uwage od rzeczy waznych to beda obrzydzac do końca zycie politycnze obywatelom. Odpowiedz Link Zgłoś
liszka_agnieszka Błazenady tuska ciag dalszy, to juz nparawde jest 10.10.08, 12:01 Chcę dzisiaj przy okazji święta obiecać, że na jedzenie dla dzieci, na ich bezpieczeństwo, edukację i rozwój - pieniędzy nie zabraknie. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=85758049&a=85762350 Odpowiedz Link Zgłoś
feldmarschall_von_tux Błazenady tuska ciag dalszy, to juz nparawde jest 10.10.08, 12:48 Zastał Polskę murowaną a zostawi jedno wielkie boisko forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=85758049&a=85762868 Odpowiedz Link Zgłoś
prezes_banku_zbozowego Re: Donald dawno sprzedal RP ruskim i szkopom! 10.10.08, 11:27 Zbigniew Ćwiąkalski: Była na ten temat konferencja prasowa Prokuratury Krajowej. Z tego, co widziałem w telewizji, pytania zadawali tylko przedstawiciele "Naszego Dziennika", "Rzeczypospolitej", chyba "Gazety Polskiej", "Misji specjalnej" TVP. Natomiast dziennikarze innych środków masowego przekazu wysłuchali oświadczenia prokuratorów i odnieśli się do tego ze zrozumieniem - pytań nie mieli. Jerzy Jachowicz: Chce pan powiedzieć, że dobrzy dziennikarze nie pytają? Ja chcę pana w tej sprawie pytać, bo budzi ona moje wątpliwości. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=85758049&a=85762671 Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Sarkozy arbitrem 10.10.08, 09:39 Powinni polecieć obaj - Kaczyński i Tusk. W Brukseli ustwić ring i zrobić pojedynek. Sarkozy będzie arbitrem. Ten kto wybije więcej zębów przeciwnikowi zostanie ogłoszony szefem polskiej delegacji. Nareszcie będzie wiadomo kto jest mocniejszy - Prezydent czy Premier. Inna alternatywa to poprawić polską Konstytucję aby nie było dwuznaczności kto prowadzi polską politykę zagraniczną. W tej chwili rząd ma prowadzić tę politykę, a prezydent za nią odpowiada i w krytycznych sytuacja nie wiadomo co należy do czyich obowiązków. W efekcie są przepychanki o to kto jest ważniejszy - Prezydent czy Premier. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Sarkozy arbitrem 10.10.08, 09:58 No i aby nie było dwuznaczności warto by ustalić, kto prowadzi polski samolot rządowy... :) -- "Donald Tusk Show" trwa... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kraq Re: Sarkozy arbitrem 10.10.08, 10:02 to byłoby nie fair. co Tusk miałby wybijać kartoflowi??? kaczor jest jak zapuszczony menel, tyle że opakowany w ładny garniak. zęby to ten gość widzi w tv, jak puszczają reklame pasty do zębów a swoje stracił pewnie już ze 20 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 [...] 10.10.08, 10:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
norton2005 Prezydent poleci - Tusk się skompromituje 10.10.08, 10:15 Obowiązkiem prezydenta jest uczestniczenie w takich spotkaniach. Takie działania i wypowiedzi kompromitują jedynie Platformę. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Prezydent poleci - Tusk się skompromituje 10.10.08, 10:32 To jest robocze spotkanie _szefow_rzadow_ a nie spotkanie _glow_panstw_. Obowiazek uczestniczenia ma wiec szef rzadu czyli premier, a nie glowa panstwa czyli prezydent. A szefem rzadu jest Tusk a nie Kaczynski. Remember? Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 [...] 10.10.08, 09:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
der_hausmeister_von_zoppot Re: Cudok-Donald-musi przecież być wszędzie 10.10.08, 11:35 Jego zdaniem, w Polsce powinien zostać zorganizowany proces wzorowany na procesach norymberskich. "Kłamstwem" profesor określił główny argument dla wprowadzenia stanu wojennego, czyli groźbę inwazji wojsk sowieckich na Polskę. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=85758049&a=85762610 Odpowiedz Link Zgłoś
allspice PO do prezydenta: Czasami warto odpuścić 10.10.08, 09:12 'Mam więcej wigoru'...hehe,od kogo?:) Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 To nie prezydent.To kpina i syf i obraza 10.10.08, 09:12 Państwa Polskiego. Temu dzięciołowi należy zrobić "impiczment". Ten facet robi sobie jaja z polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
lasken Niby mąż stanu taki Chlebowski... 10.10.08, 09:13 ... a szacunku dla słuchaczy żadnego; że nie wspomnę o szacunku do Prezydenta RP Odpowiedz Link Zgłoś
dopiczek Prezydent PISu, to pokrętny idiota...i tyle. 10.10.08, 09:15 rydzykfizyk.wordpress.com/2008/01/14/prezydent-lech-kaczynski-i-problemy-z-alkoholem/ Odpowiedz Link Zgłoś
rasta-mw Re: Niby mąż stanu taki Chlebowski... 10.10.08, 09:19 Na szacunek należy sobie zapracować. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Niby mąż stanu taki Chlebowski... 10.10.08, 10:36 Szacunek do _urzedu_ prezydenta to nie to samo co akceptowanie wszelkich durnych wybrykow aktualnie _urzedujacego_ posiadacza tego urzedu. Odpowiedz Link Zgłoś
dw_beata Re: Niby mąż stanu taki Chlebowski... 10.10.08, 11:29 I chcę państwu powiedzieć, że tanie państwo dzięki tej ekipie i tej koalicji stanie się faktem szybciej niż ktokolwiek może się spodziewać. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4701279.html forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=85758049&a=85762899 Odpowiedz Link Zgłoś
kraq może prezydent 'odleci'??? 10.10.08, 10:04 ekonomicznego doradcy nie ma ale handlarzy dilujących różego rodzaju towarem, to już się w kancelarii widywało. proponuję kartofla na ambasadora na jamajce Odpowiedz Link Zgłoś
spark5719 Proponowałbym Kolumbię 10.10.08, 11:18 "Towar" pod ręką, a i postrzelać sobie można. A nasz "prezydęt" tak bardzo lubi wojenki, niech w końcu sam spróbuje ;P Odpowiedz Link Zgłoś
kac_moralny Zw względu na sprawowany 10.10.08, 09:17 urząd prezydenta powinienem szanować tego człowieka,nie wymienię nazwiska, ale nie mogę się nawet zdobyć na odrobinę litości. Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria PO do prezydenta: Czasami warto odpuścić 10.10.08, 09:21 a niech sobie leci na szczyt. Rzad leci wczesniej, prawda? Moze przygotowac grunt i przeprosic za facecika, ktory jest zbyt nachalny i nie wiadomo po co pcha sie tam gdzie go nie prosza. Tlumaczyc, ze ma alzheimera i traktowac od poczatku do konca jak morowe powietrze, moze mu sie wycieczek odechce. Jak ktos sie tak zachowuje, to nalezy mu sie afront za afrontem i mam nadzieje, ze do tego dojdzie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
ra88 kompromitqacja jest PO, Kaczynski jak Rejtan 10.10.08, 09:35 probuje ratowac Polske Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: kompromitqacja jest PO, Kaczynski jak Rejtan 10.10.08, 09:53 I z podobną do Rejtana skutecznością. Odpowiedz Link Zgłoś
teborsuk PO - partią chamów 10.10.08, 09:36 a nie wykształciuchów jakby chcieli; wystarczy poczytać brednie chlebowskiego i oszczercze oraz obraźliwe teksty, płatnych albo bezrozumnych popleczników; Odpowiedz Link Zgłoś
szpmie PO do prezydenta: Czasami warto odpuścić 10.10.08, 09:38 Kompromitacja to już jest. Nie ma żadnerj wątpliwości, kto prowadzi a kto współdziała w polityce zagranicznej. Konstytucja RP: Art. 146. 1. Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną Rzeczypospolitej Polskiej. [...] Art. 133. 3. Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem. Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek gratuluje wrzystkim ktorzy uwierzyli chlebowskiemu 10.10.08, 09:44 ze kryzys nam nie grozi.ci z jednostkami NFI I akcjami maja 20% mniej kasy,ci ktorzy nie zamienili gotowki na USD Ii euro rowniez 20% obawiam sie inne wypowiedzi tego pana sa rowniez G..na warte Odpowiedz Link Zgłoś
janek_48 Dwóch zawzietych kłótliwych facecików 10.10.08, 09:40 Dla Polski najlepiej byłoby gdyby Tusek i Kaczyński zrezygnowali z kandydowania w wyborach prezydenckich.Inaczej zamiast rządzenia czeka nas 2 lata wzajemnej wojny podjazdowej.Dobro Polski w tej wojnie jest na ostatnim miejscu.Zdaje sobie sprawe że dla sympatyków PO kazde świństwo uczynione przez Tuska w stosunku do Kaczyńskiego będzie przyjmowanie życzliwie ale i odwrotnie kazde świnstewko uczynione Tuskowi przez Kaczyńskiego będzie radośnie przyjmowane przez sympatyków PiSu. A gdzie tu nasza przyszłośc? Czyzby w tej wzajemnej głupocie która ogarnia spora częśc społeczeństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
nabram Re: Dwóch zawzietych kłótliwych facecików 10.10.08, 10:14 No wreszcie ,ktoś pragmatycznie myślący. Najwyższy czas rozglądnąć się za innymi kandydatami na prezydenta. Zresztą Donki-Tonki już mają przechlapane,bo zaczął się początek końca ich ukochanej religii "neoliberalizmu", bez przewodniej myśli niedoszłego laureata Nobla Balcerowicza, różne takie ćhlebowskie i Schetyny wygadują nieprawdopodobne bzdury ,co obnaża zasoby kadrowe PO. Odpowiedz Link Zgłoś
flyb52 PO do prezydenta: Czasami warto odpuścić 10.10.08, 09:42 Rezydent Kaczynski po prostu sabotuje dzialalnosc rzadu RP. Glowny hamulcowy bolszewikow nie przepusci zadnej okazji, zeby podlozyc noge ludziom, ktorzy staraja sie zrobic cos dla Polski. W takiej sytuacji trzeba sie zapytac czy to musi tak byc. Bo jak to wyglada mamy w Polsce dwa osrodki wladzy, ktore wzajemnie sie zwalczaja. A tak z innej beczki: facet z bebna ma cholernie mocno przyspawany ryj do koryta. Odpowiedz Link Zgłoś
socca Mnie weźcie, mnie weźcie, ja polecę - Lechu 10.10.08, 09:43 Więcej szacunku dla Państwa, czyli dla nas panie prezydencie, niechu jż pan sobie pójdzie stąd do wszystkich diabłów. Odpowiedz Link Zgłoś
puchowy Już nie długo wybory prezydenckie, wytrzymamy ... 10.10.08, 09:45 Tylko wybierajcie mądrze aby nie było znów zgrzytów pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
sonyw27 PO do prezydenta: Czasami warto odpuścić 10.10.08, 09:49 Ten Kownacki ma chyba ze 100000 na miesiac:Bo moim zdaniem tylko taka suma jest warta zeby robic z siebie idiote Odpowiedz Link Zgłoś
loppe PO do prezydenta: Czasami warto odpuścić 10.10.08, 09:51 Operetka. Rząd udaje że nie ma ważniejszych problemów niż kohabitacja z prezem - w końcu to rząd a nie prezydent w kółko karmi wyborczą tymi duperelami na czołówkę Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciunio PO do prezydenta: Czasami warto odpuścić 10.10.08, 09:53 To co wyprawia brat Prezesa to czysta groteska.Tyle tylko,że ośmie- sza nas w oczach opinii światoej,kolejny raz.Zastanawiam się,czy nie nastąpił czas by potraktować go tak,jak Piłsucki Wojciechowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 PO do prezydenta: Czasami warto odpuścić 10.10.08, 09:55 nie wiadomo czy kompromitacja,czy nie i czyja,jałowe piarowskie nudne rozważania polecą,przylecą,dzień jak codzień Odpowiedz Link Zgłoś
levy Postawa kurdupla nie przypomina już osła ze Shreka 10.10.08, 09:59 tylko przychodzi na myśl powiedzenie: "Przyczepiło się g.ó.w.n.o do okrętu i mówi: Płyniemy!" Odpowiedz Link Zgłoś
januszz4 Zły duch 10.10.08, 10:04 Myślę, że to Piotr Kownacki jest takim złym duchem w kancelarii prezydenta. Od kiedy został jej szefem konflikt z Rządem uległ wyraźnemu zaostrzeniu. A tak na marginesie prezydent niedwuznacznie daje do zrozumienia, że nie pedpisał jeszcze traktatu lizbońskiego. To jest jawny szantaż, tylko kogo on szantażuje? Polskę? Postępuje jak zdziecinniały bajtel, który nie wie co mówi. Chyba, że mu ktoś tak właśnie doradza. Jesli nie da mu się samolociku na podróż do Brukseli, to on nie podpisze traktatu. Pośmiewisko na cały świat. Autorzy Konstytucji nie przewidzieli niestety takiej sytuacji. Najlepiej, gdyby można zrobić referendum za odwołaniem tego strasznego bobasa. Ale takiej opcji w Konstytucji nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
dkrytyk55 Nie podpisał traktatu,co więc szuka w UE. 10.10.08, 10:08 Jedyny cel Kaczorów to rozwalić UE od środka,zgodnie ze wskazówkami Glempa i Rydzyka.Kabaretowy przyjazd Prez. do Brukseli to koniec poważnych rozmów. Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Re: Nie podpisał traktatu,co więc szuka w UE. 10.10.08, 10:42 dkrytyk55 napisał: > Jedyny cel Kaczorów to rozwalić UE od środka, Całkowicie się w tym zgadzam. > zgodnie ze wskazówkami Glempa i Rydzyka. Nie zapominając o Wujku S. Przykład brukselskiego dowcipu: "Polska - trojański osioł USA". > Kabaretowy przyjazd Prez. do Brukseli to koniec poważnych rozmów. A czy był ich początek? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
naga_prawda_0 Re: Nie podpisał traktatu,co więc szuka w UE. 10.10.08, 11:47 To niepoważni ludzie, włącznie z Kaczyńskim. To ludzie, którzy nie walczyli z komuną, a z Lechem Wałęsą. Jak tylko zacząłem zwyciężać, ustawili się i walczą ze mną. Proszę ich zapytać, kto z nich bywał na obchodach rocznicowych pod pomnikiem? Ja zawsze bywałem. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=85758049&a=85763041 Odpowiedz Link Zgłoś
kpt_klak Re: Nie podpisał traktatu,co więc szuka w UE. 10.10.08, 12:00 Tu, w tej Izbie przedstawiciele mojego rządu każdego miesiąca, powtarzam, każdego miesiąca będą informowali Wysoką Izbę i polską opinię publiczną o kolejnych decyzjach likwidujących przywileje władzy, przywileje prawne i materialne. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4701279.html forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=85758049&a=85763904 Odpowiedz Link Zgłoś
peter3636 PO do prezydenta: Czasami warto odpuścić 10.10.08, 10:10 wg mnie Prezydent jest podstawiony przez KGB i GRU.Dowód: 1. Ruskie zawsze chciały nasz skłócić i robią to jego osobą 2. Taki sam sceneriusz jest realizowany na ukrainie przez Julię T. Odpowiedz Link Zgłoś
januszz4 Re: PO do prezydenta: Czasami warto odpuścić 10.10.08, 13:37 peter3636 napisał: > wg mnie Prezydent jest podstawiony przez KGB i GRU.Dowód: > 1. Ruskie zawsze chciały nasz skłócić i robią to jego osobą > 2. Taki sam sceneriusz jest realizowany na ukrainie przez Julię T. No i jeszcze trzeba dodać: 3. dezintegrację UE, co też jest w interesie Rosji. 4. osłabianie polityczne ale przede wszystkim gospodarcze Polski poprzez sabotowanie reform, vetowanie ustaw i paraliżowanie prac Rządu. Nazbierało sie tego za dużo, żeby można mówić o czystym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
ventus_historicus Podwyżki cen energii o 300%?! 10.10.08, 10:14 "Prezydent już swój wkład w pakiet energetyczno-klimatyczny ma. W marcu 2007 roku w czasach rządów PiS-u zgodził się na zabójczy dla polskiej gospodarki pakiet energetyczno-klimatyczny, zgodził się na to, aby w finale ceny w Polsce co najmniej wzrosły o 300 proc" Co tym razem PIS nam przygotował? Ktoś wie coś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
wyborca3 Re: Podwyżki cen energii o 300%?! 10.10.08, 10:30 Pamiętamy też o żołnierzach wysłanych do Afganistanu za 5 minut spotkania i uścisk ręki Busha. Odpowiedz Link Zgłoś