reyamtet 15.10.08, 07:13 ktoś może mnie oświecić, dlaczego ten prezydent wszędzie się wpiernicza? jest gorszy niż Wałęsa! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
norik Czy Lech Kczynski ma zespol Aspergera? 15.10.08, 07:18 Chyba sprawa zaczyna byc coraz bardziej powazna. To juz nie jest zwykla klotnia. Rozumialbym racje Kaczynskiego, gdyby mial faktycznie cos istotnego do powiedzenia na najblizszym szczycie. Jednak w tym przypadku jest powodowany jedynie wlasna ambicja. Jezeli nie potrafi w takiej sytuacji postawic wyzej interesu panstwa nad swoja ambicja, to powraca pytanie o stan zdrowia Lecha Kaczynskiego. W szczegolnosci nalezaloby wyjasnic czy ma zespol Aspergera. Jezeli tak i nawet gdy jest to tylko lagdna forma, to obawiam sie coraz wiekszych klopotow. A nasz kraj to przeciez nie piaskownica. Tupiacemu i wrzeszczacemu dziecku mozna dac klapsa. Z tupiacym i wyklocajacym sie prezydentem moze byc juz znacznie gorzej. Tym razem dla nas wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Czy Lech Kczynski ma zespol Aspergera? 15.10.08, 07:22 "Kazdy narod jest godny swojej wladzy" (c) Odpowiedz Link Zgłoś
jaro_ss Czy Tusk ma trochę oleju w głowie? 15.10.08, 07:42 Można mieć różne poglądy, ale jak się nawet teoretycznie ma prezydenta oszołoma, to się to tuszuje, a nie eskaluje. Dla mnie to rząd robi z igły widły i to ze szkodą dla Polski. Generalnie to mam tego Picusia Tuska dość, nic mu nie wychodzi i wszyscy dookoła są winni. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 PO z Tuskiem tylko jątrzy i skłóca ludzi !!! 15.10.08, 07:55 Przykro, że premier który uważa się z inteligenta stawia swoje ambicje ponad dobro kraju :( Odpowiedz Link Zgłoś
norik Re: Czy Tusk ma trochę oleju w głowie? 15.10.08, 08:10 jaro_ss napisał: > Można mieć różne poglądy, ale jak się nawet teoretycznie ma prezydenta oszołoma > , > to się to tuszuje, a nie eskaluje. Dla mnie to rząd robi z igły widły i to ze > szkodą dla Polski. > > Generalnie to mam tego Picusia Tuska dość, nic mu nie wychodzi i wszyscy dookoł > a > są winni. Po pierwsze, jesli Kaczynski ma faktycznie zespol Aspergera, to nie znaczy jeszcze, ze mamy oszoloma. Aczkolwiek na pewno to znaczy, ze mamy klopoty. Po drugie, tuszowanie czegokolwiek w przypadku, gdy dopuszcza sie taka osobe do zabierania glosu publicznie i to na forum miedzynarodowym oraz decydowania o sprawach panstwa, jest niemozliwe. Po trzecie, kilka miliardow euro w jedna lub w druga strone, to obawiam sie, ze nie sa to sprawy, ktore daloby sie zbagatelizowac. W kazdym razie ja taka suma nie dysponuje i nie jest mi obojetne jak sie zakoncza negocjacje w sprawie pakietu klimatycznego. Jesli zwolennicy prezydenta chcieliby zrobic jakas zrzutke, aby zatuszowac problemy prezydenta, to ja nie mam nic przeciwko temu. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: Czy Lech Kczynski ma zespol Aspergera? 15.10.08, 08:08 To czy prezydent ma zespól Aspergera to jest interesujace, ale dla lekarzy. Cokolwiek prezydent ma, dzis nie sprawia on wrazenia, ze moze wypelniac swoje funkcje. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Szczyt UE, czyli walka o głos 15.10.08, 07:19 Polski cyrk jedzie na wystepy do europy. Ale tym komediantom nikt za wystep nie zaplaci.. Odpowiedz Link Zgłoś
333a3 Po co Kaczyński na szczycie UE ? 15.10.08, 07:31 Był taki szczyt Unii Europejskiej, na który ówczesny premier Kaczyński wysłał naszego pana prezydenta Kaczyńskiego. Mniejsza o temat, przecież wszyscy wiemy, że bliźniakom jest wszystko jedno, o czym się mówi i jak to się ma do interesów Polski. Dla nich ważne jest, kto znajdzie się bliżej telewizyjnych kamer. Więc pojechał pan prezydent. Niezbyt chyba kumał, o co szła gra, więc zniecierpliwieni przywódcy innych krajów chwycili za telefony i przez pół nocy wydzwaniali do Warszawy, gdzie w Alejach Ujazdowskich siedział w fotelu premier Kaczyński. I to z nim uzgadniali ostateczne rozstrzygnięcia. A młodszy bliźniak, bawiący w tym czasie na europejskich salonach, przyjmował to w spokoju, nie krzyczał o konstytucji i własnym znaczeniu. Niech więc i tym razem zachowa się podobnie. Mamy w Brukseli premiera Tuska i to on powinien walczyć o nasze sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: Kaczyński osmiesza Urząd Prezydenta w Polsce 15.10.08, 08:13 Jezeli tylko osmiesza, to mniejsza z tym - mozna najwyzej w towarzystwie nie przyznawac sie, ze sie jest Polakiem. Bedzie gorzej, jezeli prezydent uzyje tej wladzy jaka ma i na zlosc Tuskowi np wypowie traktat o przystapieniu do EU. Odpowiedz Link Zgłoś
przejrzysty Szczyt UE, czyli walka o głos 15.10.08, 07:50 Na szczycie będą omawiane sprawy gospodarcze i sprawy ochrony środowiska. A nasz mlaskacz daje pcha się (z maniakalnym uporem) ze swoją Gruzja. Co ryja otworzy to słychac "Gruzja, Gruzja, Gruzja. Czuje się specem w sprawach Kaukazu a reszta Europy to ciemniaki, które nawet nie wiedzą gdzie jest ten Kaukaz? Pytam więc: co to za spec, co wszędzie reprezentuje punkt widzenia jednej tylko strony konfliktu? Czy masz pożal-się-boże pRezydent zadał sobie trud, żeby dowiedzieć się co myślą o konflikcie mieszkańcy P. Osetii i Abchazji? Czy zadał sobie trud, żeby spotkać się z prezydentem Rosji? Nie. Lata tylko do Tbilisi, wysyła tam doradców, a później na siłę pcha się ze swoją Gruzja tam, gdzie go nikt nie prosi. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkawrydzykach Czemu Kaczyński nie ujawni raportu o stanie zdrowi 15.10.08, 07:51 Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay jeszcze polska nie zginela 15.10.08, 07:59 od glupoty politykow a niestety polacy sami sobie wybrali takie cuda natury czy raczej wybryki-smiech to zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
pola44 Zostań w domu, wstydu oszczędź. 15.10.08, 08:02 Panie Prezydencie zostań w domu, wstydu oszczędź sobie i swoim rodakom. Odpowiedz Link Zgłoś
toporowa zdumiewa łatwość manipulowania opinią 15.10.08, 08:08 Sprawa wydaje się bardzo prosta: premier nie posiada takich uprawnień aby ZABRANIAĆ prezydentowi np. wyjazdu na szczyt europejski. Dodać trzeba, że w delegacjach kilku państw będą na szczycie zarówno tamtejsi prezydenci jak i premierzy. A więc sprawa jest oczywista. Zdumiewa mnie jak to mozliwe, że w tak oczywistej sprawie aż 80% Polaków ulega sugestii, że to prezydent a nie premier postępuje niewłaściwie? To co wyczynia Tusk dyskwalifikuje go jako szefa rządu duzego państwa europejskiego. Ten epizod pokazuje, że Tusk jest człowiekiem nieodpowiedzialnym i awanturniczym. Krótko mowiąc - jest człowiekiem niebezpiecznym dla panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
zetusgw Szczyt UE, czyli walka o głos 15.10.08, 08:09 Wyobraziłem sobie taką sytuację: Wchodzi obcy wieczorem do mojego domu i stwierdza: Nie mam nic przeciwko temu, żebys tu został, ale JA będę decydował gdzie będziesz spał. Wcale nie kwestionuje Twojego prawa do przebywania tu, ale Ty nie możesz kwestionowac mojego prawa. W takiej sytuacji walę pięścią między oczy - sorry. Żadną miarą nie mogę wyobrazić sobie, aby Pan Prezydent, mogł reprezentować rządowe stanowisko na szczycie. Kiedy je poznał ? A nawet gdyby je znał to z pewnością ma inne. Wetuje ustawy rządu zanim postaną. Parska śmiechem podczas oficjalnych okazji( Condoliza Rice). Nie odpowiada za rezultaty szczytu. Nie realizuje wniosków. Mam za złe dziennikarzom to, że udają jakoby obie strony jednakowo były odpowiedzialne za doprowadzenie do obecnej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Szczyt UE, czyli walka o głos 15.10.08, 12:16 reyamtet napisała: > ktoś może mnie oświecić, dlaczego ten prezydent wszędzie się wpiernicza? To tak w zastępstwie brata, któremu wredny naród śmiał zabrać zabawki. Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Słowiańskie Spory: Ukraina, Czechy, Jugosławia Ros 15.10.08, 13:36 Co nam to mówi?. Sa kraje, czyli narody Słowiańskie, wogole bic w stanie demokratami?. Albo Słowianin lubi swa zachłanność, i samowladztwo. Czy dzięki EU i tylko państwom takim jak Niemcy, Francja czy Anglia, ze te Narody się nawzajem nie wymordują. Już przed Tysiącami lat mówili Rzymianie, ze ten Naród za Karpatami co zwie się Słowianie jest bardzo silnym Narodem, ale nic nie osiągnie, bo zgody w tym Narodzie nigdy niema i nie bedzie. Jedno jest pewne ze Prezydencki Teatrzyk Sobka, będzie zamieciony pod dywan, i w żadnej Zachodniej Prasie nie pojawi się na ten Temat nawet zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
gajane4 Szczyt UE, czyli walka o głos 15.10.08, 14:56 Młodzi ludzie! Kiedy wreszcie zrozumiecie, że ten osobnik o poziomie zachowań pierwszoklasisty niszczy wasz dorobek! Kiedy wreszcie wyjmiecie tej m... brzytwę z ręki! Odpowiedz Link Zgłoś