j.ciecwierz 17.10.08, 10:17 My też mamy takich łajdaków...Rydzyk,Nowak,Bender.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
staryduster Re: a poza tym wszyscy zdrowi? ;-)))) 17.10.08, 11:29 masz problemy,mocherku? Odpowiedz Link Zgłoś
frankyy Świetny marketing filmu "Świadectwo'!! 17.10.08, 12:02 Zarobi producent i Watykan, któremu kult JP2 jest potrzebny do marketingu Kościoła kat. Zamiast abstrakcyjnego Chrystusa macie bohatera, którego widzieliście na własne oczy. Kult jednostki w służbie koscielnej organizacji. Tylko czy oto chodzi w chrześcijaństwie? Odpowiedz Link Zgłoś
jacenty07 Tajemnica zamachu w Fatimie 17.10.08, 11:02 Im dalej w las tytm więcej drzew.A dlaczego? Sięgając nie tylko pamięcia do roku 1982, ówczesna prasa nie tylko polska,ale europejska i swiatowa przyniosły w miesiącu maju wiadomośc o zaatakowaniu Jana Pawła II na schodach bazyliki fatimskiej.Zamachowcem miał byc, tak wtedy pisano hiszpanski zakonnik.Wiec sam zamach nie był i nie jest tajemnicą.Dopiero dodanie rany papieskiej i krwi Papieża przez kardynała Stanisława Dziwisza,staje się newsem.A czy taka postac jak Karol Wojtyła,pózniejszy Papież Jan Paweł II wymaga "lukrowania"Była to postac ze wszech miar człowiecza,skromna,oddana całym sercem Bogu i wiarze,na tyle wielka w swojej misji i posiadająca tyle zalet,że obecnie takie "lukrowane"wiadomosci stają się odrobinę nie na miejscu.Historia napewno zapamięta Polaka Karola Wojtyłę jako osobę wszech miar cnót i zalet i jako jednego z największych Ojców koscioła,nie poprzez Jego rany,ale za to jakim był !!., Odpowiedz Link Zgłoś
opt Re: Tajemnica zamachu w Fatimie 17.10.08, 19:40 "Historia napewno zapamięta Polaka Karola Wojtyłę jako osobę wszech miar cnót i zalet i jako jednego z największych Ojców koscioła,nie poprzez Jego rany,ale za to jakim był !!., " O jakich cnotach piszesz.Aktorzyna i cwaniaczek umiejący bazować na uczuciach ludzkich.Z całąś pewnością doskonały kreator swojej osoby skrzętnie łączący przypadki w umyślny,logiczny ciąg zdarzeń dający mu cechy nadczłowieczeństwa.Matka Boska go uratowała- śmichu warte,wcześniej wizyta w Fatimie go nie interesowała i nagle natchniony ,leci i dziękuje za uratowanie - jakie to płytkie. A dlaczego tak ochoczo Bogu i jego matce nie dziękuje się za wojny,choroby,tragedie,susze,głód - tylko za przypadki,bo jak dobrze to dobry Bóg,a jak żle ,to lepiej nie wspominać.Teraz specyficzny markrting- marketing śmierci,cierpienia- patrzcie jak się męczył,jak konal- to działa na wyobrażnię,szczególnie Pośpieszalskiego,u którego gloryfikacja śmierci i jej siła na przeobrażenia ludzkie sięga dna.Panowie ,Panie na czym kosciół zaczyna zarabiać i wturujące mu przydupasy.To jest smutne i obrzydliwe.Każda wiara ,która epatuje się cierpieniem i krwią wcześniej ,czy póżniej kończy-tak to wynika z historii, oczywiscie zastąpi ją nowa,która też się z biegiem wieków ześwini Odpowiedz Link Zgłoś
nierzucekamieniem Matka Boska uratowala Jana Pawła II ale... 17.10.08, 12:13 milionow dzieci z komor gazowych nie, choc ja tak prosily o pomoc... Odpowiedz Link Zgłoś
niki27 Re: Matka Boska uratowala Jana Pawła II ale... 17.10.08, 13:30 Naprawdę czujesz się na siłach, żeby pouczać Pana Boga? Moje gratulacje. Pomijając niestosowność Twojego wpisu, z taką lekkością opisującego niewyobrażalny koszmar i tragedię, dam Ci jedną podpowiedź: Kościł (i hierarchia, i członkowie wspólnoty) od pół wieku dyskutuje i rozmyśla o tym, co się stało w czasach II wojny światowej. I wciąż dochodzą do jednej odpowiedzi: to nie my, ale Pan Bóg decyduje, co jest sprawiedliwe, a co nie, co ma się zdarzyć, a co nie. Odpowiedz Link Zgłoś
nierzucekamieniem Re: Matka Boska uratowala Jana Pawła II ale... 17.10.08, 14:12 Ach wiec nie mamy jednak wolnej woli bo i tak o wszystkim decyduje Pan Bog? Wiec pewnie kieruje moimi raczkami podczas mojego wpisu:). Wg. mnie Bog nie wtraca sie do naszego zycia...a jesli jest tak jak mowisz to...szkoda slow Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski karma 17.10.08, 16:03 Masz rację. Bóg za dużo się nie wtrąca. Sami sobie kształtujemy swój los. To się nazywa Karma. Odpowiedz Link Zgłoś
nierzucekamieniem Re: karma 17.10.08, 22:49 dokladnie, wizja naszego rozdetego ego :) Odpowiedz Link Zgłoś
galan12 zmień leki albo psychiatrę-to nie ta bajka 17.10.08, 14:13 zmień leki albo psychiatrę-to nie ta bajka Odpowiedz Link Zgłoś
kamil40armia Re: Matka Boska uratowala Jana Pawła II ale... 17.10.08, 17:37 "Kościł (i hierarchia, i członkowie wspólnoty) od pół wieku dyskutuje i rozmyśla o tym, co się stało w czasach II wojny światowej. I wciąż dochodzą do jednej odpowiedzi: to nie my, ale Pan Bóg decyduje, co jest sprawiedliwe, a co nie, co ma się zdarzyć, a co nie. " W takim razie ten wasz bóg to sadystyczny psychopata. Czemu modlisz się do boga śmierci??? Odpowiedz Link Zgłoś
opt Re: Matka Boska uratowala Jana Pawła II ale... 17.10.08, 19:42 nierzucekamieniem napisał: > milionow dzieci z komor gazowych nie, choc ja tak prosily o pomoc... Widocznie była zajęta pertraktacjami z Hitlerem,jemu sprzyjała w realizacji planów i tych krzywdzonych nie słyszała,podobnie jak wielu wielbiąCYCH JĄ Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 a mnie 17.10.08, 14:03 minister POseł prezydent Zdrojewski 12 lat temu (i tak jest do dzisiaj)zamurował w mieszkaniu żywcem i co jest teraz ministrem. PrzyPOminam, że w tym czasie uderzeniem w głowę ginie mój ojciec główny najemca tegoż lokalu. Reklama to Reklama nawet sam E,. Gulbinowicz okłamał mnie gdy wyjaśniałem proces zabójstwa . I co ? Odpowiedz Link Zgłoś
galan12 biedna ciemnota-tu chodzi o kasę dla katabasów 17.10.08, 14:11 biedna ciemnota-tu chodzi o kasę dla katabasów Odpowiedz Link Zgłoś
tampa Re: Tajemnica zamachu w Fatimie 17.10.08, 16:43 Czy dziennikarze Gazety mogliby przestac uzywac sforulowania "prowadzi bloga"? Chyba ze sami prowadza samochoda. Odpowiedz Link Zgłoś
blue.michel Re: Tajemnica zamachu w Fatimie 19.10.08, 12:07 ch3heg napisał: > Dzięki bogu jestem ateistą. Nie dzięki Bogu, przede wszystkim i nade wszystko! P.S. Jeśli jesteś ateistą to dlaczego odwiedzasz strony, które mówią o Kościele i Bogu? Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Tajemnica zamachu w Fatimie 17.10.08, 21:24 I ten byly ksiadz, bandyta i psychol jest na wolnosci?To jest skandal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bashaga1 Tajemnica zamachu w Fatimie 18.10.08, 20:05 Każdy człowiek chce czasami ukryć pewne wydarzenia i to z rożnych powodów. To co teraz jest racjonalne czy mądre za jakiś czas staje się niezrozumiałe i to jest cała podsuma i nie można z tego robić wielkiego halo. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Niech politycy uczą się od Papieża!!!! 18.10.08, 22:28 Politycy (zwłaszcza ci którzy sobie Nim gębę wycierają, jak np. Putra) niech się uczą od Papieża, że czasem trzeba pewne rzeczy przeprowadzić zakulisowo, nie trąbiąc na prawo i lewo. Papież nawet Jaruzelskiego potrafił skłonić do działań po Jego myśli.... W ten sposób upadł komunizm. Odpowiedz Link Zgłoś
fanpanajurka Re: Niech politycy uczą się od Papieża!!!! 19.10.08, 00:13 papierz, miał w tej sprawie g. do powiedzenia. to sam pan b. tak uczynił... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Niech politycy uczą się od Papieża!!!! 19.10.08, 08:24 tak jakoś smiesznie ta m.boska mogła tego alego nie dopuścic do samego zamachu- może się zagapiła i dopiero w ostatnim momencie zauważyła i te kulkie skierowała w zdziebko inną stronę. Odpowiedz Link Zgłoś