grabarz_pis 17.10.08, 20:14 Trybunał Stanu tam skończą obaj Kaczyńscy ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sumienie.lk Premier podpisał wniosek do TK w sprawie sporu ... 17.10.08, 20:17 Ciekaw jestem jak prezydęt Kłamczyński i jego służalczyki przyjmą niekorzystne dla nich rozstrzygnięcie sporu. Czy będą umieli przyjąć takie orzeczenie z godnością, czy może -podobnie jak do tej pory - znów rozpocznie się oszczekiwanie Platformy Obywatelskiej i judzenie obywateli przeciwko sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 To jest cywilizowane wyjście z sytuacji 17.10.08, 21:05 Proces na pewno jest lepszy, niż walka o krzesła. Ale to wszystko słabe rozwiązania. Kaczyński będzie szkodzić na maxa do ostatniego dnia urzędowania. Trzeba go usunąć z urzędu. Przy nowych wyborach PiS wypadłby na tyle słabo, że można by go postawić przed Trybunałem Stanu i usunąć (dziś PiS ma dość posłów, by procedurę zablokować. Rzeczy w tym kierunku nie idą. A szkoda. Więcej o tym: www.skubi.net/macierewicz.html -------- www.skubi.net/pieniadz.html www.skubi.net/spekulacja.html Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Pisiorki same wystawiają się do eliminacji 17.10.08, 21:10 Nie należy podejmować żadnych nadzwyczajnych działań, aby pisiorki prowadzone przez Jarosława Kaczyńskiego dotarły na skraj przepaści, a następnie wykonały olbrzymi krok naprzód. Za sobą pociągną też prezydęta Kłamczyńskiego. Zatem spokojnie obserwujmy bieg wydarzeń, a wiele jeszcze nas czeka... Odpowiedz Link Zgłoś
folxdojcz_kastrat_cudotworca G_N_O_J_E_K_-D_O_N_E_k_łapie_się_ Trybunału_Komuny! 18.10.08, 22:39 Polskojęzorne GWno kabluje: Herrr Dochnald Thuske vel Kastrat-KonDonek podpisał wniosek do Trybunału Komuny - sterowango przez pachołka ubekistanu - ze skargą roszczeniowo-pretensjonalną i prośbą o zalegalizowanie zawłaszczenia praw Prezydenta Polski. .......................................................... PS Gnojek-Kon-Donek zeznał w toalecie podczas wypróżniania się (rapaporter GWna był przy tym): Jeśli czujecie się zdegustowani moją głupotą, chamstwem i skór...ństwem to przepraszam. Ja nie mam też nic przeciwko byśmy wracali jednym samolotem; ja szczyl i gó.w.niarz i Pan Prezydent Polski wybrany przez Naród ogromną większością. Odpowiedz Link Zgłoś
acer19 Re: Prezywzdęt PiSdziński jest wieczny! 21.12.08, 16:50 Przeprowadziłem własny sondaż. zadałem proste pytanie Czy Tusk powinien byc premierem czy nie przepytałem 1000 osób pełnoletnich 72 procent powiedziało NIE 12 procent powiedziało TAK 16 procent powiedziało nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
acer19 Re: Pisiorki same wystawiają się do eliminacji 21.12.08, 16:49 sumienie.lk napisał: > Nie należy podejmować żadnych nadzwyczajnych działań, aby pisiorki > prowadzone przez Jarosława Kaczyńskiego dotarły na skraj przepaści, > a następnie wykonały olbrzymi krok naprzód. Za sobą pociągną też > prezydęta Kłamczyńskiego. Zatem spokojnie obserwujmy bieg wydarzeń, > a wiele jeszcze nas czeka... Przeprowadziłem własny sondaż. zadałem proste pytanie Czy Tusk powinien byc premierem czy nie przepytałem 1000 osób pełnoletnich 72 procent powiedziało NIE 12 procent powiedziało TAK 16 procent powiedziało nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Premier podpisał wniosek do TK w sprawie spor 18.10.08, 01:13 sumienie.lk napisał: > Ciekaw jestem jak prezydęt Kłamczyński i jego służalczyki przyjmą > niekorzystne dla nich rozstrzygnięcie sporu. Czy będą umieli przyjąć > takie orzeczenie z godnością, czy może -podobnie jak do tej pory - > znów rozpocznie się oszczekiwanie Platformy Obywatelskiej i judzenie > obywateli przeciwko sobie. Z gory zakladasz,ze bedzie niekorzystne - zalozenie typowe w czasach PRL-u.Byc moze bedzie"niekorzystne",z tego wzgledu,ze w wielu instancjach sa osoby wierne PRL-owskim zwyczajom. Twoje zalozenie to dowod na to,ze lustracja jest konieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
huk256 Re: Premier podpisał wniosek do TK w sprawie spor 18.10.08, 01:33 akłada że będzie niekorzystne bo - jak mniewam - słyszał że większośc konstytucjonalistów uwaza że Prezydent przekroczył swoje uprawnienia... ty zapewne nie słyszałeś... szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Premier podpisał wniosek do TK w sprawie spor 18.10.08, 01:43 Naprawde wiekszosc konstytucjonalistow wypowiedziala sie o przekroczeniu uprawnien? W 40mln.kraju mamy tylko pieciu konstytucjo- nalistow,w tym dwoch starcow nie na emeryturze,a na rencie chorobowej? Odpowiedz Link Zgłoś
acer19 Re: Premier podpisał wniosek do TK w sprawie spor 21.12.08, 17:01 141288bs napisał: > Naprawde wiekszosc konstytucjonalistow wypowiedziala sie o > przekroczeniu uprawnien? W 40mln.kraju mamy tylko pieciu konstytucjo- > nalistow,w tym dwoch starcow nie na emeryturze,a na rencie > chorobowej? na dodatek przesiąkniętych komunistycznymi ideami Odpowiedz Link Zgłoś
acer19 Re: Premier podpisał wniosek do TK w sprawie spor 21.12.08, 16:55 huk256 napisał: > akłada że będzie niekorzystne bo - jak mniewam - słyszał że większośc konstytuc > jonalistów uwaza że Prezydent przekroczył swoje uprawnienia... ty zapewne nie s > łyszałeś... szkoda. ------------------------------------------------------------------ Tylko zajzyj w życiorysy tych konstytucjonalistów wszyscy sa rodowodem z zajadłych komunistów którzy boja się Kaczyńskich by im do dupy sie nie dobrano. To banda złodziei bandytów i morderców narodu polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Premier podpisał wniosek do TK w sprawie spor 18.10.08, 22:26 Musi byc niekorzystne poniewaz dzialania Kaczynskiego ewidentnie naruszaja art. 133 i 146 konstytucji. To nie ma nic wspolnego z PRL-em, tylko i wylacznie z tekstem konstytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
acer19 Re: Premier podpisał wniosek do TK w sprawie spor 21.12.08, 16:48 sumienie.lk napisał: > Ciekaw jestem jak prezydęt Kłamczyński i jego służalczyki przyjmą > niekorzystne dla nich rozstrzygnięcie sporu. Czy będą umieli przyjąć > takie orzeczenie z godnością, czy może -podobnie jak do tej pory - > znów rozpocznie się oszczekiwanie Platformy Obywatelskiej i judzenie > obywateli przeciwko sobie. --------------------------------------------------------------------- Jestes przesiąknięty tuszczyzną Przeprowadziłem własny sondaż. zadałem proste pytanie Czy Tusk powinien byc premierem czy nie przepytałem 1000 osób pełnoletnich 72 procent powiedziało NIE 12 procent powiedziało TAK 16 procent powiedziało nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
albinnos Premier podpisał wniosek do TK w sprawie sporu ... 17.10.08, 20:18 Ubezwlasnowolnic tego kaczego capa i tyle. Proponuje to referendum przeprowadzic ,pod warunkiem , ze bedzie w nim drugie pytanie : czy chcesz odwolania obecnej kaczki z jego urzedu.Frekwencja pow 50 % gwarantowana. Wynik tez pewny. Odpowiedz Link Zgłoś
acer19 Re: Premier podpisał wniosek do TK w sprawie spor 21.12.08, 17:04 albinnos napisał: > Ubezwlasnowolnic tego kaczego capa i tyle. Proponuje to referendum > przeprowadzic ,pod warunkiem , ze bedzie w nim drugie pytanie : czy > chcesz odwolania obecnej kaczki z jego urzedu.Frekwencja pow 50 % > gwarantowana. Wynik tez pewny. Przeprowadziłem własny sondaż. zadałem proste pytanie Czy Tusk powinien byc premierem czy nie przepytałem 1000 osób pełnoletnich 72 procent powiedziało NIE 12 procent powiedziało TAK 16 procent powiedziało nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
st1111 Ciekawe jaka będzie decyzja Trybunału 17.10.08, 20:21 Ale prawdopodobnie spór nie zostanie rozwiązany bo wyrok będzie wymijający. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Jaka by nie była, trzeba ja uszanowac !!!! 17.10.08, 20:25 koniec-kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
acer19 Re: Jaka by nie była, trzeba ja uszanowac !!!! 21.12.08, 17:05 pierot6 napisał: > koniec-kropka. należało by wybrac nowych konstytucionalistów ale nie wychowanków pochodzenia PeRElu i Posrańcow Odpowiedz Link Zgłoś
eryk64 Premier podpisał wniosek do TK w sprawie sporu .. 17.10.08, 20:27 I bardzo dobrze.. Może wreszcie Pan Premier TUSK pozbędzie się niepotrzebnych stresów, a Pan Prezydent dowie się GDZIE JEST JEGO MIEJSCE ???? Odpowiedz Link Zgłoś
acer19 Re: Premier podpisał wniosek do TK w sprawie spor 21.12.08, 17:07 eryk64 napisał: > I bardzo dobrze.. Może wreszcie Pan Premier TUSK pozbędzie się > niepotrzebnych stresów, a Pan Prezydent dowie się GDZIE JEST JEGO > MIEJSCE ???? jak tusk ma nie mieć stresów jak ciągle jest pod wpływem narkotyków.A narkotyki powoduje jego bojażliwość i nerwowość i niezrównoważenie Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Brawo 17.10.08, 20:28 Chociaż z drugiej strony, czy Kaczyński przejmuje się TK? Odpowiedz Link Zgłoś
cynick1 Premier podpisał wniosek do TK w sprawie sporu .. 17.10.08, 20:35 eskalacja napiec pomiedzy rzadem a prezydentem dopiero sie rozpoczela obaj panowie "dbaja o twarz" przed zblizajacymi sie wyborami wiec bedzie jeszcze gorzej dobrze znamy kariery politykow wyskakujacych z lodowki watpie czy kaczor i tusk osiagna w wyborach 7% poparcia i bardzo dobrze jest szansa dla lepszych kandytatow smiecie historii ostatnich 20 lat powinny udac sie na zasluzony odpoczynek pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
delargo Re: Premier podpisał wniosek do TK w sprawie spor 17.10.08, 20:56 @cynick1: czytam twoj post i sie zastanawiam czy ty jestes glupi czy tylko glupio piszesz? obawiam sie, ze zarowno i pierwsze jak i drugie... ciezki przypadek Odpowiedz Link Zgłoś
cynick1 Re: Premier podpisał wniosek do TK w sprawie spor 17.10.08, 21:27 drogi delargo sadzac po sygnaturce powinienes znac zasady forum dlaczego rzucasz inwektywami bez merytorycznego poparcia wieprzu? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Premier podpisał wniosek do TK w sprawie spor 18.10.08, 00:47 cynick1 napisał: > eskalacja napiec pomiedzy rzadem a prezydentem dopiero sie rozpoczela > obaj panowie "dbaja o twarz" przed zblizajacymi sie wyborami > wiec bedzie jeszcze gorzej > dobrze znamy kariery politykow wyskakujacych z lodowki > watpie czy kaczor i tusk osiagna w wyborach 7% poparcia > i bardzo dobrze > jest szansa dla lepszych kandytatow > smiecie historii ostatnich 20 lat powinny udac sie na zasluzony odpoczynek > > pzdr. Problem jest w tym że praktycznie nie ma w kraju ani jednego przyzwoitego kandydata który mógłby przebić stado miernot. Odpowiedz Link Zgłoś
organmaster wiarygodność sławka 17.10.08, 20:37 tego, tylko troche gładszego od dody, no, tego... kelnera, u boku p i e r w s z e g o, zerowa?!, mylicie się robaczki; jego, sławka wiarygodność i godność zarazem - m n i e j n i ż z e r o wykuć, pantofelki wy moje, regułę na blachę: W(s) < 0 Odpowiedz Link Zgłoś
intasie To jakaś paranoja 17.10.08, 20:38 Lech K. ma poglądy charakterystyczne dla PiS, czego nie ukrywa. Wybory wygrała PO i to jej program ma być realizowany. To ponoć normalne w demokracji. To ja się pytam: Jak zamierza czołowy PiS-owiec wiernie służyć polityce swoich przeciwników. Ten Prezydent to koń trojański w Brukseli. A PO ma się słuchać i przytakiwać. Jak Lech już wszystko sp..y, to powie, że to wina rządzącej koalicji. To jest chore Odpowiedz Link Zgłoś
acer19 Re: To jakaś paranoja 21.12.08, 17:10 intasie napisał: > Lech K. ma poglądy charakterystyczne dla PiS, czego nie ukrywa. > > Wybory wygrała PO i to jej program ma być realizowany. > To ponoć normalne w demokracji. > > To ja się pytam: Jak zamierza czołowy PiS-owiec wiernie służyć polityce swoich > przeciwników. Ten Prezydent to koń trojański w Brukseli. A PO ma się słuchać > i przytakiwać. Jak Lech już wszystko sp..y, to powie, że to wina rządzącej > koalicji. > To jest chore ktos musi pilnowac tuska I Posrańców by do reszty nie sprzedali Polski Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciunio Premier podpisał wniosek do TK w sprawie sporu ... 17.10.08, 20:47 Jakiś czas temu "Polityka"drukowała artykuł prof.Tazbira - "Jak Polska utraciła Ukrainę".Pisze w nim,że matka Chmielnickiego gdy się dowiedziała o podpisaniu przez niego Układu Pieresławskiego,powie - działa:"...gdybym to przewidziała,udusiła bym go w kołysce...". Ciekawe co myśli matka pewnych bliżniaków,widząc co oni wyprawiają ? Odpowiedz Link Zgłoś
claudiusz .......partia a prezydent 17.10.08, 20:50 za komuny bylo tak:partia rzadzi a rzad odpowiada,dzis rzadzi prezydent a rzad odpowiada...... Odpowiedz Link Zgłoś
acer19 Re: Premier podpisał wniosek do TK w sprawie spor 21.12.08, 17:11 wyksztalciunio napisał: > Jakiś czas temu "Polityka"drukowała artykuł prof.Tazbira - "Jak > Polska utraciła Ukrainę".Pisze w nim,że matka Chmielnickiego gdy się > dowiedziała o podpisaniu przez niego Układu Pieresławskiego,powie - > działa:"...gdybym to przewidziała,udusiła bym go w kołysce...". > Ciekawe co myśli matka pewnych bliżniaków,widząc co oni wyprawiają ? A ciekaw jestem co mysli ojciec tuska? I załuje ze nie zakatował go na smierc Odpowiedz Link Zgłoś
zlappande Nieuzasadnione niczym przekonanie prezydenta 17.10.08, 20:50 ze jego polityka jest "owocna" dla Polski kladzie wstyd na Polske jako na kraj dzikusow. Choc na tyle ten czlowiek powinien byc uczciwy, aby przyznac, ze "nie na kolanach" okazalo sie zbyt prostackim podejsciem a umiejetnosc wspolnego budowania jest pieta achillesowa obu braci. Wniosek z tego jeden: Kaczynski nie ma zadnego interesu w jezdzeniu na posiedzenia Unii poza tym, aby (skutecznie) szkodzic Tuskowi i o to w tym wszystkim chodzi, aby Donka denerwowac. Jak dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
doomsday Tusk blizej mjr. Cieśli , czy kpt. Dąbrowskiego? 17.10.08, 21:15 Major Cieśla , to ten , który wydal rozkaz ostrzelanaia wioski w Afganistanie , gdzie zginęlo pięć kobiet i trójka ich dzieci . Po deklaracji premiera Donalda Tuska w Sejmie , że należy zmienić polskie prawo , tak , by nasi żolnierze przestali się bać używać broni w Afganistanie , 32-letni major Olgierd Cieśla zostal zwolniony z aresztu . Kapitan Dąbrowski byl z-ca dowódcy Polskiej Skladnicy Wojskowej na Westterplate. Po sprzecze z majorem Sucharskim 2-go września 1939 roku odnośnie terminu kapitulacji POW, mial faktycznie dowodzić obroną do 7 września 1939 r. O rozbieżnosci stanowisk tych dwóch oficerów sam Dąbrowski , jak i wszyscy żolnierze milczeli ponad 50 lat . Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 pojechał do Brukseli jako wazonik z goździkiem 17.10.08, 21:00 Lech Kaczyński pojechał do Brukseli jako wazonik z goździkiem, w najlepszym razie Pierwsza Dama. Jest gość numer jeden w tym grajdole, są jakieś papiery, że można mu wiele, a pozostałe papiery pozostawiają wątpliwości, czy wolno mu wszystko. Stosuję zasadę, że rzeczy nie udowodnione działają na korzyść megalomana i rezygnuję z pytania, czy mógł jechać. Pytam po co prezydent pojechał na ten szczyt? Proste pytanie po co? Prosta odpowiedź - miał prawo. Miał prawo, to jest tylko odpowiedź formalna, ta odpowiedź nie mówi, po co pojechał, ta odpowiedź mówi, że mógł jechać. Przez ostatnie dni dowiedziałem się z ust prezydenta i jego dworu, że jest najfajniejszy, że ma prawo i ma procedencję, że on jest pierwszy w państwie, a tamten jest czwarty w państwie, że jest oczywiste jak to on jest najważniejszy i tak mu dopomóż Bóg. W tym czasie gdy słyszałem jaki Lech Kaczyński jest ważny i jakie ma prawa do przewodniczenia delegacji, premier Tusk tłumaczył po co jedzie do Brukseli i kto mu do założeń wyjazdu jest potrzebny. Tusk powiedział, że jedzie załatwić CO2, pogadać o kryzysie, stoczniach, zorientować się co Irlandia ma do powiedzenia w sprawie traktatu i UE w sprawie Gruzji. Od Tuska dowiedziałem się wszystkiego, co mi potrzebne jako obywatelowi, żeby wiedzieć na czym stoję i co mi grozi. Po tym jak się dowiedziałem o co chodzi, nie mam zastrzeżeń do tych, których Tusk zabrał, nie mógł wybrać lepiej składu delegacji. I tego wszystkiego dowiedziałem się od czwartej osoby w państwie. Natomiast od pierwszej osoby dowiedziałem się, że jest oczywiste, on może jechać i jest oczywiste, on jest najważniejszy. Po co on tam jedzie? Nie dowiedziałem się, ponieważ ani Kaczyński, ani jego otocznie słowem się nie odezwało, co Kaczyński chce załatwić dla Polski. O co Kaczyński chce dla Polski walczyć? Cały czas dowiadywałem się od Kaczyńskiego i jego dworu, co Kaczyński chce załatwić dla siebie i jak chce załatwić innych. Były wprawdzie dwa bąknięcia, że Lech Kaczyński jedzie do Brukseli z dwóch powodów. Powód pierwszy jest taki, że Kaczyński był w Gruzji i dniu rozejmu zawołał do tłumu: "Na Moskwę" Powód drugi jest taki, że on jeszcze nie podpisał traktatu i dlatego powinien jechać bardziej niż rząd co traktat podpisał. I co? Już? To wszystkie powody dla, których głowa państwa pojechała na szczyt? Lech Kaczyński miał do załatwienia w Brukseli dwie sprawy dla Polski. Pochwalić się, że był w Gruzji i postraszyć, że nie podpisał traktatu, który sam wynegocjował i którego nie ma prawa nie podpisać, nawet jeśli mu brat z Rydzykiem zabronili. Być może się nie znam, ale takimi pierdołami nie warto zawracać sobie głowy i płacić za czartery. Kaczyński pojechał do Brukseli z niczym i po nic, a jedyne co uzyskał to pośmiewisko dla siebie i dla nas. Taki jest bilans tej wizyty. Co przywiezie Tusk nie mam pojęcia, ale jedno jest pewne, że Tusk, Rostowski i Sikorski wiedzieli po co jadą i co chcą dla Polski załatwić. Obok wszystkich przewag jakie Tusk i rząd ma w tej szarpaninie z Kaczyńskim, ta jedna jest kluczowa i trzeba pamiętać, że ten kto jedzie z niczym i mianuje się liderem grupy jest dekoracją. Może robić za honorowego prezesa niczego, albo sierotkę do wyciągania losów. Równie dobrze na miejscu Kaczyńskiego można posadzić starą Kociębowską, albo przycisk do papieru. Czasami tak się dzieje, że w świat zabiera się żonę, aby było ładniej i bardziej rodzinnie. Kaczyński w roli pierwszej damy wypada blado, za rodzinę też nie bardzo może robić, bo nikt się do niego nie odzywa i on niewielu może nagadać. Pozostaje powiedzieć sobie prostą prawdę, która pogodzi obie strony. Lech Kaczyński jest najważniejszym urzędnikiem w Polsce, który nie ma nic do powiedzenia Polsce i Europie, poza tym, że jest najważniejszy i ma prawo jechać, a jak już pojedzie to ma obowiązek przewodniczyć delegacji. Taki jest pełen obraz sytuacji, mamy głowę państwa, która nie ma żadnych walorów przydatnych w naszych negocjacjach z UE. Nie jest to głowa reprezentacyjna, nie jest poważna i nie ma pomysłu na polskie sprawy, jedyne co ma to ustawowy zapis najważniejszej głowy, ale i to za dwa lata straci. warto przypomnieć Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Dla tych co chcą wiedzieć.... 17.10.08, 21:05 pl.wikipedia.org/wiki/Trybuna%C5%82_Konstytucyjny Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 Re: Dla tych co chcą wiedzieć.... 17.10.08, 21:19 pierot6 napisał: > pl.wikipedia.org/wiki/Trybuna%C5%82_Konstytucyjny Ci Z PIS-RM i SB, tego nie potrzebują....Oni zawsze NIE BO NIE !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ursynow95 Re: pojechał do Brukseli jako wazonik z goździkie 17.10.08, 22:22 Swiete slowa Elka1021. Tak trzymaj. AMEN Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: pojechał do Brukseli jako wazonik z goździkie 18.10.08, 01:30 Takie pierdoly jak traktat lizbonski, nie ma sensu podpisywac. - nawet ci ktorzy glosowali za,tych pie...nie czytali. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: pojechał do Brukseli jako wazonik z goździkie 18.10.08, 22:36 Tu nie o to chodzi czy ma sens czy nie (bo na ten temat mozna miec rozne poglady), a o to ze sejm, najwyzszy organ wladzy ustawodawczej w Polsce, wiekszscia glosow chce zeby ten traktac podpisac. Malym pikantnym drobiazgiem jest tutaj to, ze Kaczynski sam mowi ze ten traktat wynegocjowal. Czyzby on tez go nie czytal? Odpowiedz Link Zgłoś
waldi1953 Re: Premier podpisał wniosek do TK w sprawie spor 17.10.08, 21:13 Nic im nie zrobią, ponieważ ujawnią:swoje dolegliwości, czyli zespół Aspergera Ludzi z zespołem Aspergera wykazują niezdolność zrozumienia skomplikowanych reguł interakcji społecznych: są naiwne, skrajnie egocentryczne; mogą nie lubić kontaktu fizycznego; mówią w kierunku ludzi zamiast do nich; nie rozumieją dowcipów, ironii i metafor; stosują monotonny lub wyniosły, nienaturalny ton głosu; niewłaściwie wykorzystują kontakt wzrokowy; brak im wrażliwości i taktu; niewłaściwie interpretują wskazówki społeczne; nie są w stanie ocenić "dystansu społecznego"; wykazują się niewielką zdolnością inicjowania i podtrzymywania konwersacji; mają dobrze rozwiniętą mowę, ale występują u nich problemy z komunikacją; nazywane są one często "małymi profesorami", ponieważ ich styl wypowiedzi przypomina wypowiedzi osób dorosłych i charakteryzuje się pedantycznością; dają się łatwo wykorzystywać (nie zauważają, że inni czasem je okłamują lub próbują oszukać); zazwyczaj pragną również uczestniczyć w życiu społecznym.- Choroba obu braci. Odpowiedz Link Zgłoś
ursynow95 Re: Premier podpisał wniosek do TK w sprawie spor 17.10.08, 22:17 waldi1953 napisał: > > Nic im nie zrobią, ponieważ ujawnią:swoje dolegliwości, czyli zespół Aspergera > Ludzi z zespołem As > pergera wykazują niezdolność zrozumienia skomplikowanych > reguł interakcji społecznych: są naiwne, skrajnie egocentryczne; mogą nie lubi > ć > kontaktu fizycznego; mówią w kierunku ludzi zamiast do nich; nie rozumieją > dowcipów, ironii i metafor; stosują monotonny lub wyniosły, nienaturalny ton > głosu; niewłaściwie wykorzystują kontakt wzrokowy; brak im wrażliwości i taktu > ; > niewłaściwie interpretują wskazówki społeczne; nie są w stanie ocenić "dystans > u > społecznego"; wykazują się niewielką zdolnością inicjowania i podtrzymywania > konwersacji; mają dobrze rozwiniętą mowę, ale występują u nich problemy z > komunikacją; nazywane są one często "małymi profesorami", ponieważ ich styl > wypowiedzi przypomina wypowiedzi osób dorosłych i charakteryzuje się > pedantycznością; dają się łatwo wykorzystywać (nie zauważają, że inni czasem j > e > okłamują lub próbują oszukać); zazwyczaj pragną również uczestniczyć w życiu > społecznym.- Choroba obu braci. WALDI, BARDZO DOBRA DIAGNOZA, A CO Z LECZENIEM? Odpowiedz Link Zgłoś
t.u.s.k Debilkowate zdjecie - Donald Fasola... 17.10.08, 21:43 Debilkowate zdjecie - Donald Fasola... w ó n i m o malowacz k Odpowiedz Link Zgłoś
uyu Re: Debilkowate zdjecie - Donald Fasola... 17.10.08, 21:50 Jak to sie dzieje, ze nieuk jest szefem prezydenckiej kancelarii ? Nieuku Kownacki! W jezyku polskim "sprawy nie sa decydowane" tylko sie o nich decyduje. "Szef prezydenckiej kancelarii Piotr Kownacki zapowiedział ... - Pan prezydent wybiera się na grudniowy szczyt i ma zamiar uczestniczyć w najważniejszych zebraniach międzynarodowych, w których istotne dla Polski sprawy będą decydowane. Zatem wybiera się na grudniowy szczyt i ma zamiar uczestniczyć tak jak czynił to dotychczas - powiedział Kownacki." Odpowiedz Link Zgłoś
soldadura104 Premier podpisał Trybunał orzeknie Prezydent zawet 17.10.08, 21:46 Trybunał będzie orzekał koniunktóralnie bo trybunału nie wybierali wyborcy jak w USA gdzie jest demokracja. Pod koniec kadencji powinna się platforma, PIS i Prezydent dogadać i zmienić konstytucję dająć prezydentowi ( wg sondarzy Tuzkowi ale właściwie temu kogo wybierze naród, może Listkiewiczowi) nadzór nad armią i polityką międzynarodową a premierowi policję i ministra gospodarczych spraw zagranicznych. Trybunał konstytucyjny powinien być wybierany w wyborach powszechnych. Odpowiedz Link Zgłoś
ursynow95 Re: Premier podpisał Trybunał orzeknie Prezydent 17.10.08, 22:21 soldadura104 napisał: > Trybunał będzie orzekał koniunktóralnie bo trybunału nie wybierali > wyborcy jak w USA gdzie jest demokracja. Pod koniec kadencji powinna > się platforma, PIS i Prezydent dogadać i zmienić konstytucję dająć > prezydentowi ( wg sondarzy Tuzkowi ale właściwie temu kogo wybierze > naród, może Listkiewiczowi) nadzór nad armią i polityką > międzynarodową a premierowi policję i ministra gospodarczych spraw > zagranicznych. > Trybunał konstytucyjny powinien być wybierany w wyborach > powszechnych. SOLDADURA104 COS Z ORTOGRAFIA JESTES NA BAKIER _"koniunktóralnie " piszemy przez u otwarte i powinno byc_ koniunkturalnie Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Efekt, to dopiero bedzie 17.10.08, 21:50 ============================= po wydaniu orzeczenia przez TK, wobec czego nie ma co robic sensacji. Trusiek powinien wiedziec, a wielu przytomnie myslacych tez, ze orzeczenie napewno nie przewazy o slusznosci postepowania ani Rzadu ani Prezydenta. Powodem jest brak precyzyjnosci w zapisach Ustawy Zasadniczej i mozliwosc swobodnej interpretacji a nawet manipulacji postanowieniami tam zawartymi. Podpisanie wniosku jest niczym innym, jak kontynuacja ukartowanej szopki i dostarczanie gawiedzi taniej sensacji a mediom malo waznych tematow do roztrzasania. Po co holota ma patrzec wladzy na rece i zadawac klopotliwe pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Efekt, to dopiero bedzie 17.10.08, 22:13 100% racji, darkraj... no moze poza tytulem... bardziej wlasciwy bylby: efektu nie bedzie zadnego... btw. odnosnie twego ostatniego zdania... po obiecalo w pazdzierniku przeslac 140 ustaw do parlamentu... ze 3 obily mi sie o uszy, reszta podejrzewam jeszcze nie gotowa, bo tusk ze swymi giermkami za bardzo zajeci byli kwestia obecnosci kaczynskiego w bruxeli oraz samolotu... wyglada na to, ze w najblizszych tygodniach tez nie bedzie czasu na prace dla spoleczenstwa/kraju w postaci nowych ustaw, bo teraz pora klocic sie o to, kto za ten samolot zaplaci... Odpowiedz Link Zgłoś
ursynow95 Premier podpisał wniosek do TK w sprawie sporu ... 17.10.08, 22:13 I bardzo dobrze. Niech trybunal rozstrzygnie, ze Prezydent nagina swoje kompetencje do bolu. Ten czlowiek jest chory na wladze. Koszt wyczarterowanego samolotu po to tylko, zeby byc na zdjeciu i wypic darmowe drinki na kolacji to wysoka cena jaka zaplaca podatnicy! Odpowiedz Link Zgłoś
giuseppe53 Plemiel otrzymał ok. 6 mln zaś Prezydent 8,7 mln 17.10.08, 22:27 głosów w wyborach. Demokracja polega na tym, że większość decyduje o mniejszości. Plemiel jako urzędnik na poziomie sprzataczki musi znać swoje miejsce w szeregu (2-gi lub 3-ci rząd). Kolejność stanowisk w RP: 1. Prezydent RP 2. Marszałek Sejmu 3. Marszałek Senatu Źródło: Konstytucja RP Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Plemiel otrzymał ok. 6 mln zaś Prezydent 8,7 18.10.08, 22:48 Kolejnosc nie decyduje o uprawnieniach danej osoby. Uprawnienia i obowiazki kazdego z nich sa okreslone w konstytucji. Uprawnienia prezydenta w dziedzinie polityki zagranicznej okresla art. 133 a uprawnienia rzadu art. 146. Uprawnienia prezydenta w polityce zagranicznej to 1) ratyfikacja umow miedzynarodowych, 2) mianowanie ambasadorow, i 3) przyjmowanie listow uwierzytelniajacyh amasadorow innych panstw. We wszelkich innych sprawach prezydent jest przez konstytucje zobwiazany wspoldzialac z rzadem, ktory wedlug art. 146 prowadzi polityke zagraniczna. "Prowadzenie" polityki to rowniez decydowanie o tym kto ta polityke negocjuje, czyli m.inn. sklad delegacji. Prezydent nie ma wiec konstytucyjnych uprawnien narzucac rzadowi skladu delegacji negocjujacych polityke zagraniczna. Odpowiedz Link Zgłoś
koballt to zdjęcie to taki pijar 17.10.08, 22:31 afera brukselska wykazała przede wsz. że ten Tusk lata nieresjowymi jak się zachwalał na poczatku Odpowiedz Link Zgłoś
koballt Re: to zdjęcie to taki pijar 17.10.08, 22:32 znaczy inaczej niz się zachwałał chłopisko Odpowiedz Link Zgłoś
janbacz Należy wprowadzić system prezydencki 17.10.08, 22:42 Najlepsze są proste rozwiązania. Prezydent powinien być szefem rządu jak w USA i szlus... Odpowiedz Link Zgłoś
prezydent2008 Prezydent szcztuje-nie przeszkadzac... 17.10.08, 23:04 Nareszcie prezydent szczytuje-ma orgazm.. tylko z kim... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski6 A coz to Thuske? Bedzie nowym Forestem Gumpem? 17.10.08, 23:20 Tak by wynikalo ze zdjecia Odpowiedz Link Zgłoś