nabakier 06.04.13, 17:25 U nas dziś śliczne słońce, śnieg topnieje szybko, mino że na dworze tylko 4 st. Mąż dziś zdjął ogacenie z powojników, i zasiał melona i pomidory koktajlowe Niniejszym ogłaszam inaugurację wiosny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka1 Re: Wiosna! :-) 06.04.13, 18:05 doral2 napisała: > buro, ponuro, zgnilizna i pleśń o, ludzie, jak to depresyjnie brzmi Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Wiosna! :-) 06.04.13, 17:29 Właśnie wróciłam ze spaceru znad rzeki, kaczki i łabędzie nie rzuciły się już łapczywie na przyniesiony chleb i ziemniaki- dla mnie znak, że chyba wiosna nadchodzi,a ptactwo już przekarmione. Jednak jezioro koło domu zmrożone ciągle. Słońce dziś świeci jak szalone, a wczoraj do pracy jechałam taksówką, bo była śnieżyca. No chyba.... wiosna. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Wiosna! :-) 06.04.13, 17:40 Mazury , a zapowiadali +1 i pochmurno, jest +5 i świeci od rana cudowne słońce, aż żyć się chce; ba, nawet w końcu umyłam dziś okno w salonie, nie mogąc patrzeć, jak po zimie jest brudne (nawet na święta nie myłam, bo było mroźno, śnieżnie i paskudnie). Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Wiosna! :-) 06.04.13, 17:59 no to ja daleko od Mazur, widocznie tak powoli idzie, że jeszcze nie doszła a może gdzieś kimnęła w krzakach i zamarzła Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Wiosna! :-) 06.04.13, 18:13 Na południu szaro, szaro, szaro, brudne płaty śniegu, a z pod spodu szaro...Słońce przepadło. Wyleciało z Układu Słonecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
ksionzka łałłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłł 06.04.13, 18:13 U nas też dzisiaj śliczne słońce, śnieg stopniał, na dworze +30 stopni. Sąsiad zdjął koszulę i kosi trawnik wystawiając na słońce owłosioną, muskularną, lekko spoconą klatę. Niniejszym ogłaszam, ze siedzę na balkonie w chinkach i go podglądam. Wie, wiem mam problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
azja001 Re: łałłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłł 06.04.13, 18:19 Południe naszego cudnego kraju. Słońca zero, płaty brudnego śniegu wciąz leżą i przygnębiają, szaro i buro niestety. Czekam z niecierpliwością na pierwszy słoneczny weekend i jakąś wycieczkę rowerową. No i te kozaki chciałabym już schować. Odpowiedz Link Zgłoś
blond_suflerka Re: Wiosna! :-) 06.04.13, 18:17 A gdzie jest to u Was? U mnie jest zimno, śnieg, okropnie szaro, buro i w ogóle ja tu zdecydowanie widzę awiosnę Odpowiedz Link Zgłoś
sheer.chance Re: Wiosna! :-) 06.04.13, 18:38 taaa... chyba, ze za wiosne uznac, ze wczoraj odsniezalam w krotkich gatkach niby lubie zime, ale w tym roku mam dosc Odpowiedz Link Zgłoś
maggorlo Re: Wiosna! :-) 06.04.13, 18:40 Zazdroszcze, u mnie nic a nic jej nie widać. Mam nadzieję, że niebawem i na południe doleci Odpowiedz Link Zgłoś
podkocem Re: Wiosna! :-) 06.04.13, 18:43 U nas też słońce, Młoda na placu zabaw biegała w samej bluzie, bez kurtki. A jeszcze dwa dni temu było tak: Spring dance - zaklinanie wiosny Taniec zadziałał Odpowiedz Link Zgłoś