Dodaj do ulubionych

Wiosna! :-)

06.04.13, 17:25
U nas dziś śliczne słońce, śnieg topnieje szybko, mino że na dworze tylko 4 st. Mąż dziś zdjął ogacenie z powojników, i zasiał melona i pomidory koktajlowe smile
Niniejszym ogłaszam inaugurację wiosny smile
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Wiosna! :-) 06.04.13, 17:27
      buro, ponuro, zgnilizna i pleśń uncertain
      • marzeka1 Re: Wiosna! :-) 06.04.13, 18:05
        doral2 napisała:

> buro, ponuro, zgnilizna i pleśń uncertain

o, ludzie, jak to depresyjnie brzmi big_grin
    • marzeka1 Re: Wiosna! :-) 06.04.13, 17:29
      Właśnie wróciłam ze spaceru znad rzeki, kaczki i łabędzie nie rzuciły się już łapczywie na przyniesiony chleb i ziemniaki- dla mnie znak, że chyba wiosna nadchodzi,a ptactwo już przekarmione. Jednak jezioro koło domu zmrożone ciągle. Słońce dziś świeci jak szalone, a wczoraj do pracy jechałam taksówką, bo była śnieżyca. No chyba.... wiosna.
    • pade Re: Wiosna! :-) 06.04.13, 17:36
      tiaaa, a gdzie?
      • marzeka1 Re: Wiosna! :-) 06.04.13, 17:40
        Mazury smile , a zapowiadali +1 i pochmurno, jest +5 i świeci od rana cudowne słońce, aż żyć się chce; ba, nawet w końcu umyłam dziś okno w salonie, nie mogąc patrzeć, jak po zimie jest brudne (nawet na święta nie myłam, bo było mroźno, śnieżnie i paskudnie).
        • pade Re: Wiosna! :-) 06.04.13, 17:59
          no to ja daleko od Mazur, widocznie tak powoli idzie, że jeszcze nie doszła
          a może gdzieś kimnęła w krzakach i zamarzłabig_grin
      • nabakier Re: Wiosna! :-) 06.04.13, 17:56
        obrzeża Poznania.
    • vre-sna Re: Wiosna! :-) 06.04.13, 18:03
      Akurat to samo przed chwílą odczulam!
      • aqua48 Re: Wiosna! :-) 06.04.13, 18:13
        Na południu szaro, szaro, szaro, brudne płaty śniegu, a z pod spodu szaro...Słońce przepadło. Wyleciało z Układu Słonecznego.
        • nabakier Re: Wiosna! :-) 06.04.13, 18:38
          Przytdzie już niedługo. A jest silne smile
    • ksionzka łałłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłł 06.04.13, 18:13
      U nas też dzisiaj śliczne słońce, śnieg stopniał, na dworze +30 stopni. Sąsiad zdjął koszulę i kosi trawnik wystawiając na słońce owłosioną, muskularną, lekko spoconą klatę.
      Niniejszym ogłaszam, ze siedzę na balkonie w chinkach i go podglądam.

Wie, wiem mam problemy.
      • azja001 Re: łałłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłł 06.04.13, 18:19
        Południe naszego cudnego kraju.
        Słońca zero, płaty brudnego śniegu wciąz leżą i przygnębiają, szaro i buro niestety. Czekam z niecierpliwością na pierwszy słoneczny weekend i jakąś wycieczkę rowerową. No i te kozaki chciałabym już schować.
      • nabakier Re: łałłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłł 06.04.13, 18:39
        Ale ja tym razem na serio smile
    • blond_suflerka Re: Wiosna! :-) 06.04.13, 18:17
      A gdzie jest to u Was? U mnie jest zimno, śnieg, okropnie szaro, buro i w ogóle ja tu zdecydowanie widzę awiosnęwink
    • sheer.chance Re: Wiosna! :-) 06.04.13, 18:38
      taaa...
      chyba, ze za wiosne uznac, ze wczoraj odsniezalam w krotkich gatkachuncertain
      niby lubie zime, ale w tym roku mam dosc
    • maggorlo Re: Wiosna! :-) 06.04.13, 18:40
      Zazdroszcze, u mnie nic a nic jej nie widać. Mam nadzieję, że niebawem i na południe doleci wink
    • podkocem Re: Wiosna! :-) 06.04.13, 18:43
      U nas też słońce, Młoda na placu zabaw biegała w samej bluzie, bez kurtki.

A jeszcze dwa dni temu było tak:

Taniec zadziałał tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka