kamil.ran 23.10.08, 07:11 no to SLD po ścianą, albo popieraja przeształcenia zapisane w ustwie albo pozwalaja Platformie na przekształcenia bez ustawy czyli w ciemno - cikawe co wybiorą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
debil13 Zrobią zdrowie jak Orliki 23.10.08, 07:11 całe szczęście że buduje je firma burmistrza z Jelcza Laskowic Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Czyli wydadzą 2,7 mld naszych podatków "na lewo" 23.10.08, 07:29 bez zatwierdzania ustawowego przez Sejm, pomijają procedurę prawną którą dyktuje Konstytucja RP (czyli najpierw Sejm, Senat, Prezydent...) Fajenie... A może Tusk ma jeszcze jakieś inne pomysły "kręcenia lodów" - jak wydać jeszcze więcej kasy z naszych podatków pomijając wszelkie prawne procedury zatwierdzania... Za oddłużenie szpitali zapłacimy my dodatkowo z naszych podatków. Gdy szpitale będą oddłużone jakiś cwaniaczek powiązany z PO je przejmie. To kontynuacja korupcyjnego "układu warszawskiego"... Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ------POpaprancy łgali jak bure suki-------------- 23.10.08, 07:55 Kopacz prawie ryczala przed kampania wyborcza 2007, zeby nie klamac Polakow,ze bedzie prywatyzacja szpitali teraz rudy i jego ferajna pokazali, ze łżą jak bure suki Odpowiedz Link Zgłoś
gh83 Re: ------POpaprancy łgali jak bure suki--------- 23.10.08, 08:08 Dowiedz się, czym jest prywatyzacja, a potem się wypowiadaj. Ale, ale - Ty przecież to wiesz. Ty po prostu kłamiesz i mącisz. Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 Re: w Płońsku przy dostawie przekrecili 23.10.08, 08:42 mieszkańców gdyz ten burmistrz przywiózł moje dokumeny na przetarg i nagle stały się nieważne moja zjeśdżalnia była za ok 300 tyś i zgodna z POlskimi Normami zwycięsca konkurent 1.2 miliona i jest POza normami bezpieczeństawa ale na układy nie ma rady Teraz jest IT i wszystko wychodzi. Spec komórka zabezpieczyła przekręty oraz Warszawskie lobby ale zmieniła się w 2005 roku władza i gó... w spec ministerstwie zaschło - do dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 Re: w 2006 r burmistrza Płońska sPPOkałem w PKOLu 23.10.08, 08:50 gdy załatwial interesy POwiedziałem mu że kiedyś POwrócę do tej sprawy i to zrobiłem. Ale tego ukłau już nie ruszę sami wiecie bo go znacie z TVP w tym światowej Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelx5 nie ma to jak stać w jednym rzędzie z Napieralskim 23.10.08, 08:11 a i miejsce dla generała się w nim znajdzie hahah Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Może byś wskazał konkretny paragraf, propagandysto 23.10.08, 08:20 palestrina2005 napisał: > (...) > Za oddłużenie szpitali zapłacimy my dodatkowo z naszych podatków. > Gdy szpitale będą oddłużone jakiś cwaniaczek powiązany z PO je > przejmie. (...) Kto niby i jakie prawo narusza? Donieś może do prokuratury, załgany PiSuarze. PiSuarom już tak od..bało, że mają za złe oddłużanie szpitali! Szpitale trzeba zadłużać? Żeby się Jarek mógł z troską pochylić? Odpowiedz Link Zgłoś
bagienne_dno Wiem ze w PiS robicie sobie loda 23.10.08, 08:44 na każdym kroku i w każdej wolnej chwili ale zboku nie rób tego na forum Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Komuchy trzymają się razem 23.10.08, 07:13 "Lewicowy zdrowy rozsądek" no padnę ze śmiechu. SLD to tacy sami szkodnicy jak PIS. Życzę im 4,99% w następnych wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwek1 Re: Komuchy trzymają się razem 23.10.08, 07:54 "mądry"wujaszku_joe. Czy nie zastanowiła cię decyzja PO aby do ustawy nie wpisywać propozycji lewicy ,że cytat "każdy szpital ma bezwzględny obowiązek przyjęcia pacjenta u którego występuje zagrożenie życia" Co to w praktyce znaczy CZY TY NIE KUMASZ-to Ci wyjaśnię.Jak nie będziesz miał pieniędzy a szpitalowi nie będzie się opłacało Cię leczyć to będziesz ZDYCHAŁ pod płotem. Odpowiedz Link Zgłoś
gh83 Re: Komuchy trzymają się razem 23.10.08, 08:12 > Czy nie zastanowiła cię decyzja PO aby do ustawy nie > wpisywać propozycji lewicy ,że cytat "każdy szpital ma bezwzględny obowiązek > przyjęcia pacjenta u którego występuje zagrożenie życia" Czy nie zastanawia Cię, że w umowach na budowę autostrady nie wspomina się, że na środku pasa nie mogą rosnąć drzewa? I dlaczego ustawa o radiofonii i telewizji nie precyzuje, że TVP nie powinna nadawać obrazu do góry nogami? Wszyscy wiemy, co to w praktyce znaczy i kto za tym stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwek1 Re: Komuchy trzymają się razem 23.10.08, 08:22 gh83-zdrowie wszystkich normalnych Polaków (nie bogaczy) a wątpliwie przypuszczam,że Twoje też to nie drzewa rosnące na środku drogi i nadawanie obrazu przez TVP "do góry nogami".Zdrowie które jest WARTOŚCIĄ najwyższą nie może być określane domysłami (nawet logicznymi) bo jak to jest u nas w praktyce to wszyscy wiemy.Dostęp do nieograniczonego leczenia a szczególnie w sytuacji ratowania życia musi być zagwarantowany przepisami PRAWA a nie nawet logicznymi domysłami-KUMASZ TO NIBY PSYCHOLOGU. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech6j Re: Komuchy trzymają się razem 23.10.08, 08:43 Jest jeszcze konstytucja, która mowi o gwarancjach i równych prawach do leczenia dla WSZYSTKICH obywateli. Ale znając determinację tych ludków to to oleją. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: Komuchy trzymają się razem 23.10.08, 18:58 Juz raz czerwoni z brunatnymi dogadali sie - doprowadzilo to do piecdziesiecioletniej okupacji Polski, calkowitej ruiny, milionów ofiar i utraty znacznej czesci terytorium kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.rykala Re: Komuchy trzymają się razem 23.10.08, 19:46 Biedny, coż, tacy też maja prawo żyć w Polsce choć powini się leczyć, na to musi być kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
conan03 Zrobią zdrowie jak Orliki 23.10.08, 07:20 I bardzo dobrze ,że blokują ustawę.Ja też jestem za pewną komercjalizacją ,ale pamiętając różne prywatyzacje ,fundusze emerytalne które są moje i nie moje to sądze że jest to zwykły skok na kasę. Jestem weterynarzem i moją praktykę stworzyłem sam za własne pieniądze -nawet na początku jak nie miałem kasy sam układałem płytki i malowałem sciany i robiłem rózne inne rzeczy nie widzę powodu aby coś komuś dawać za darmochę bo ma takie czy inne układy a to jest kwintesencja polskiego kapitalizmu .Jestem za stworzeniem takich warunków że prywatnym inwestorom będzie sie opłacało stworzyć coś nowego i lepszego a nie tylko wykolegowywać innych już troche tak jest np w przypadku przychodni . Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: Zrobią zdrowie jak Orliki 23.10.08, 07:46 Jesli znasz smak prywatnosci - to o co chodzi? zalozmy schemat: 1.prywatyzuja sie szpitale 2.obecne pedaly z roznych partii kupuja je za bezcen 3.po staremu wyciagaja lape po pieniadze 4.prawo rynku sprowadza takie zarzadzanie do upadlosci 5. wnioski z tego ??????? wnioski z tego: jak sie ma studnie kasy (panstwo), to jest pieknie ale jak ma sie ta studnie napelnic wlasna praca, to juz nie ma zmiluj - jakos prywatne firmy nie wyciagaja lapy po kase do panstwa (owszem, korzystaja z programow pomocy, pozyczek, leasingu, odpisow podatkowych).... Ale jak upadna, to maja pretensje tylko do siebie...... Odpowiedz Link Zgłoś
conan03 Re: Zrobią zdrowie jak Orliki 23.10.08, 09:47 normalnie to bym się ztobą zgodził ,ale pomyśl ile osób umrze zamim sie skończy cala rozpieducha i będzie porządek.Po za tym to też jest twój MAJĄTEK CHCESZ go oddać byle komu a potem zdychać ??? Odpowiedz Link Zgłoś
st1111 Mógłby mi ktoś powiedzieć 23.10.08, 07:24 Dlaczego SLD ma popierać pomysły PO?Jeżeli PO chce prywatyzować szpitale niech robi to na własny rachunek tak jak zrobili z powstaniem OFE.Jeżeli naród popiera takie pomysły niech ogłoszą nowe wybory i przejmą pełnię władzy w końcu mają 120% poparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Zrobią zdrowie jak Orliki 23.10.08, 07:41 "szpital przyjmie każdego pacjenta z zagrożeniem życia. - Dodatkowych ustępstw nie będzie - mówi szef klubu PO Zbigniew Chlebowski. " Zwróciliście uwagę na ten fragment? Wpisanie, że przyjmuje się każdego pacjenta z zagrożeniem życia, to dla PO ustępstwo. BRAWO PO Jakie bzdury są jeszcze w ustawie? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ------zrobia lody, za wszelka cene beda je krecic- 23.10.08, 07:48 Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Ustawa PO.............. 23.10.08, 07:48 to bubel prawny i konstytucyjny.Nawet wczoraj Tusk mowil ze ustawa nie jest dobra, wazne ze jest.To o co chodzi tym co chca ja przeforsowac? Odpowiedz Link Zgłoś
bagienne_dno Już bolszewiku UBecki siejesz propagande? 23.10.08, 08:43 nauczyła ciebie matka PZPR jak to robić Odpowiedz Link Zgłoś
piemont12 presentation1-Dzierzynski, kuzyn hrabiego-idioty 23.10.08, 11:57 para gnojków... Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: presentation1-Dzierzynski, kuzyn hrabiego-id 23.10.08, 14:04 <Rzeczpospolita, 17.10.07/Grupa posłanki Sawickiej Beata Sawicka planowała korupcyjne operacje przy prywatyzacji służby zdrowia Centralne Biuro Antykorupcyjne ujawniło wczoraj materiały operacyjne z akcji przeciw posłance Platformy. Wynika z nich nie tylko, że przyjęła łapówkę, ale również, że planowała kolejne interesy, tym razem przy prywatyzacji służby zdrowia. Powoływała się na wpływy „grupy trzech posłów” PO. Jak ustaliła „Rz”, miała na myśli Ewę Kopacz, Marka Biernackiego i Wojciecha Pichetę. Marek Biernacki przyznaje, że to właśnie on przekazał Beacie Sawickiej namiary na burmistrza Helu. Jak się nieoficjalnie dowiedzieliśmy, z nagrań dokonanych przez CBA, ale nieujawnionych wczoraj, wynika, że skorumpowany burmistrz Helu Mirosław W. o pośle Platformy mówił „mój serdeczny przyjaciel”. Biernacki to minister spraw wewnętrznych w rządzie Jerzego Buzka. Zasłynął m.in. jako pogromca mafii pruszkowskiej i twórca Centralnego Biura Śledczego. CBA ujawniło wczoraj również fragment nagrania, w którym Sawicka, mówiąc o przyszłej prywatyzacji szpitali, powołuje się na przyjaź z „macherką numer jeden od służby zdrowia”. Nazwiska CBA nie ujawniło. Jednak jak ustaliła „Rz”, Sawicka miała na myśli Ewę Kopacz – szefową Sejmowej Komisji Zdrowia. – Nie mam żadnego wpływu na to, kto się powołuje na moje nazwisko. Pani Sawicka wycięła nam podobny numer, jaki ministrowi Ziobrze wyciął Janusz Kaczmarek – mówi „Rz”. Jednocześnie zaznacza, że z Sawicką nie łączyła jej żadna bliska znajomość. – Nigdy nie spędzałyśmy ze sobą wolnego czasu poza parlamentem – mówi Kopacz. Zapewnia, że jest przeciwniczką prywatyzacji służby zdrowia i że jej poglądy na ten temat są powszechnie znane. – Z tego powodu nawet niektórzy określali mnie mianem socjalistki – mówi. Picheta, który miał według wprost.pl być rozmówcą Sawickiej, a którego tożsamości CBA nie ujawniło, również zapewnia o swojej niewinności. – Były jakieś rozmowy, ale potraktowałem je jak science fiction – mówi. W rozmowach z agentem Sawicka wspominała też o kolejnej transakcji na Helu. Tym razem chciała pośredniczyć w sprzedaży najatrakcyjniejszej działki na półwyspie należącej do wojska. Jak ustaliła „Rzeczpospolita”, przygotowania do tej transakcji były bardzo zaawansowane. Przystąpiono już do pilnego wykwaterowania żandarmerii bez wyznaczenia nowego miejsca stacjonowania. Cezary Gmyz 17-10-2007, ostatnia aktualizacja 17-10-2007 05:27 Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: ..Ustawa PO.............. 23.10.08, 14:03 Tylko ludek platformenski tego nie kuma...liczy się kasa i kolejny przekret. Mają doświadczenia z KLD. <Rzeczpospolita, 17.10.07/Grupa posłanki Sawickiej Beata Sawicka planowała korupcyjne operacje przy prywatyzacji służby zdrowia Centralne Biuro Antykorupcyjne ujawniło wczoraj materiały operacyjne z akcji przeciw posłance Platformy. Wynika z nich nie tylko, że przyjęła łapówkę, ale również, że planowała kolejne interesy, tym razem przy prywatyzacji służby zdrowia. Powoływała się na wpływy „grupy trzech posłów” PO. Jak ustaliła „Rz”, miała na myśli Ewę Kopacz, Marka Biernackiego i Wojciecha Pichetę. Marek Biernacki przyznaje, że to właśnie on przekazał Beacie Sawickiej namiary na burmistrza Helu. Jak się nieoficjalnie dowiedzieliśmy, z nagrań dokonanych przez CBA, ale nieujawnionych wczoraj, wynika, że skorumpowany burmistrz Helu Mirosław W. o pośle Platformy mówił „mój serdeczny przyjaciel”. Biernacki to minister spraw wewnętrznych w rządzie Jerzego Buzka. Zasłynął m.in. jako pogromca mafii pruszkowskiej i twórca Centralnego Biura Śledczego. CBA ujawniło wczoraj również fragment nagrania, w którym Sawicka, mówiąc o przyszłej prywatyzacji szpitali, powołuje się na przyjaź z „macherką numer jeden od służby zdrowia”. Nazwiska CBA nie ujawniło. Jednak jak ustaliła „Rz”, Sawicka miała na myśli Ewę Kopacz – szefową Sejmowej Komisji Zdrowia. – Nie mam żadnego wpływu na to, kto się powołuje na moje nazwisko. Pani Sawicka wycięła nam podobny numer, jaki ministrowi Ziobrze wyciął Janusz Kaczmarek – mówi „Rz”. Jednocześnie zaznacza, że z Sawicką nie łączyła jej żadna bliska znajomość. – Nigdy nie spędzałyśmy ze sobą wolnego czasu poza parlamentem – mówi Kopacz. Zapewnia, że jest przeciwniczką prywatyzacji służby zdrowia i że jej poglądy na ten temat są powszechnie znane. – Z tego powodu nawet niektórzy określali mnie mianem socjalistki – mówi. Picheta, który miał według wprost.pl być rozmówcą Sawickiej, a którego tożsamości CBA nie ujawniło, również zapewnia o swojej niewinności. – Były jakieś rozmowy, ale potraktowałem je jak science fiction – mówi. W rozmowach z agentem Sawicka wspominała też o kolejnej transakcji na Helu. Tym razem chciała pośredniczyć w sprzedaży najatrakcyjniejszej działki na półwyspie należącej do wojska. Jak ustaliła „Rzeczpospolita”, przygotowania do tej transakcji były bardzo zaawansowane. Przystąpiono już do pilnego wykwaterowania żandarmerii bez wyznaczenia nowego miejsca stacjonowania. Cezary Gmyz 17-10-2007, ostatnia aktualizacja 17-10-2007 05:27 Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.zywiecki Re: Zrobią zdrowie jak Orliki 23.10.08, 07:50 Może rzeczywiście SLD zaczyna myśleć lewicowo?Prywatyzacji szpitali w takim wydaniu jak zrobiono to z ośrodkami zdrowia ,czy przychodniami to nie chcę.Co roku z mojej kiedyś dużej i wszechstronnej przychodni ubywa kilka specjalistycznych gabinetów.A te które zostały np.kardiologiczny to czas oczekiwania tylko pół roku!Do ortopedy 2 miesce!Do okulistki 3 miesiące.Urologa,gastrologa,naczyniowca mogę sobie szukać 50 kilometrów ,w szpitalu wojew.Czy to nie jest kpina ze zdrowia pacjentów?Czy wszystko musi się przeliczać na złotówki,którymi pacjęt dysponuje?Jak ma pieniądze to sobie może te usługi kupić w tej samej miejscowości.Czy obecny kryzys - już nie tylko bankowy nie pokazuje,że obecne oblicze kapitalizmu też już swą żywotność wyczerpał? Odpowiedz Link Zgłoś
ot.byt Re: Zrobią zdrowie jak Orliki 23.10.08, 07:54 No to mamy to co św.Beata od łapówek przepowiedziała.Wizjonerka? Odpowiedz Link Zgłoś
krusnik02 Zrobią zdrowie jak Orliki 23.10.08, 07:50 Kiedy wy w końcu zrozumiecie, że PO ma w dupie zdrowie społeczeństwa ??? Przecież na emeryturze będą musieli z czegoś żyć - 10 % od bandycko sprzedanego szpitala wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
amiauczynski Macie czarno na białym intencje PO.no comments 23.10.08, 07:59 Szef Sojuszu Grzegorz Napieralski stawia kolejne warunki: komercjalizacja nie może być obligatoryjna, samorządy zachowują w spółkach pakiet kontrolny, szpital przyjmie każdego pacjenta z zagrożeniem życia. - Dodatkowych ustępstw nie będzie - mówi szef klubu PO Zbigniew Chlebowski. Odpowiedz Link Zgłoś
amiauczynski Re: napieszalski 23.10.08, 08:08 za to napoczęta jest Kopacz.Po "udanej" akcji prywatyzacyjnej przestanie być ministrem zdrowia "strategicznie". Zajmie się rajdem po zadłuzonych i diabła wartych ;)))) placówkach służby zdrowia. To pewne jak to że dzisiaj jest czwartek w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
rojblik Zrobią zdrowie jak Orliki 23.10.08, 08:32 I słusznie, prywatne szpitale nie są od tego, żeby leczyć każdego zdychającego pacjenta. Prywatne szpitale są po to, żeby przynosić kasę ich właścicielowi, cyli PO. Panie Napieralski olej pan tę PO. Niech robią nowe wybory i biorą odpowiedzialność za swoje działania. I utrzyjcie trochę nosa politykom PO, zaczynają podskakiwać i robią się coraz bardziej obłudni. A pan, panie Olejniczak, niech pan wybiera, lewicowe ideały albo liberalne mżonki. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo -----z 2tys boisk oddali az jedno buhaha---------- 23.10.08, 08:45 jesli tak samo ma wygladac naprawa sluzby zdrowia, to dziekujemy bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
bagienne_dno Re: -----z 2tys boisk oddali az jedno buhaha----- 23.10.08, 08:49 idź zrób sobie loda to ci ulży, hehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
piemont12 Komuch z SLD-PIS,mimo zmowy,dostaną kopa!!! 23.10.08, 11:55 Kaczynski,prezydent komuchów i tak przegra!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Komuch z SLD-PIS,mimo zmowy,dostaną kopa!!! 23.10.08, 14:00 Wraca koalicja popis i ustawy zdrowotne autorstwa PO wejdą w życie. Platformensi kupili podpis prezydenta RP za 30 baniek. A ciemnemu ludowi wmawia się, ze to SLD blokuje „cud gospodarczy Tuska”!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: -----z 2tys boisk oddali az jedno buhaha----- 23.10.08, 13:59 Szkoda, że zwolenicy platformy nie słuchali posłanki Sawickiej! Wiele by się dowiedzieli o założeniach tz. ustawy o komercjalizacji słuzby zdrowia! <Rzeczpospolita, 17.10.07/Sawicka powoływała się na Kopacz Posłanka Beata Sawicka w swoich rozmowach z agentami CBA powoływała się na znajomość z szefową sejmowej komisji zdrowia Ewą Kopacz, która w tzw. gabinecie cieni Platformy Obywatelskiej była ministrem zdrowia. – Nie mam żadnego wpływu na to, kto się powołuje na moje nazwisko. Pani Sawicka wycięła nam podobny numer jaki ministrowi Ziobrze wyciął Janusz Kaczmarek. Nie mieliśmy na to żadnego wpływu – mówi „Rz” Kopacz. Zaznacza, że z Sawicką nie łączyła ją żadna bliska znajomość. – Byłyśmy po imieniu jak większość posłów PO ale nigdy nie spędzaliśmy ze sobą wolnego czasu poza parlamentem – mówi Kopacz. Zapewnia, że je poglądy na prywatyzację szpitali są znane i, że jest przeciwniczką prywatyzacji służby zdrowia. – Powszechnie wiadomo, że jestem przeciw tworzeniu sieci szpitali i komercjalizacji ochrony zdrowia. Z tego powodu nawet niektórzy określali mnie mianem socjalistki – mówi./Cezary Gmyz 16-10-2007, ostatnia aktualizacja 16- 10-2007 19:59> Odpowiedz Link Zgłoś
eszp SLD to pisbis 23.10.08, 12:47 ...i obie partie są siebie warte. Mniej niż zero. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: SLD to pisbis 23.10.08, 14:00 Wraca koalicja popis i ustawy zdrowotne autorstwa PO wejdą w życie. Platformensi kupili podpis prezydenta RP za 30 baniek. A ciemnemu ludowi wmawia się, ze to SLD blokuje „cud gospodarczy Tuska”!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Gdzie się podziała Sawicka i Wojciecha Picheta? 23.10.08, 14:13 Zabrakło tych dwóch jakże ważnych głosów PO w debacie o komercjalizacji służby zdrowia! Kolejny skok na kasę w wykoniu platformensów jest cudowny. Być gołodubcem i zostać milionerem!! Na to, że nie chodziło o uczciwe przedsięwzięcia, wskazuje nomenklatura używana przez byłą posłankę Platformy Obywatelskiej, która mówiąc o interesach, nazywała je "kręceniem loda". Sawicka mówiła też w podsłuchanej rozmowie z oficerem CBA: "jest nas troje, którzy tworzą prawo", "będziemy przekształcać szpitale w spółki prawa handlowego". Dodała także, że przy wejściu nowego prawa umożliwiającego taką prywatyzację, "ci będą mieli fart, którzy pierwsi będą wiedzieć". "Biznes na służbie zdrowia będzie robiony" - mówiła w tej rozmowie. Odpowiedz Link Zgłoś
marian391 Bajki PO 23.10.08, 15:10 Sprawne zarządzanie jest bardzo ważne, ale nie jest to panaceum na wszystkie bolaczki słuzby zdrowia. Pani Kopacz obiecując cuda powtarza obiecanki drugiej Irlandii. Uważam, że szpitale w warunkach niedostattku funduszy powinny być spółkami non - profit. No a wszystko co prywatne nie zawsze jest idelane - przykładem ostani świtaowy kryzys. Żądania PO odnośnie SLD są co najmniej dziwne, czyzby chciała ona zrobić sobie z SLD "przystawkę"? Dziwna i nie wyjaśniona jest zmiana stanowiska PO, czemu była kiedyś przeciwna przeszkształeceniu szpitali w spółki prawa handlowego - reforma Balickiego. Wydaje się, że PO wcale nie dąży do porozumienia z SLD, dowodzi tego arogancja niektórych działaczy PO. W końcu przedmiotem niezgody są 3 punkty, które były u zarania prac nad ustawami w wersji rzadowej. Czemu teraz śa one nie do przyjęcia? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.rykala Zrobią zdrowie jak Orliki 23.10.08, 17:37 Droga Gazeto, Kolejny artykuł pod upatrzoną teze? Nie szanujecie czytelników a wręcz zniechęcacie ich do popierania PO drukując tak prostackie teksty. A może jednak SLD nie rzuca kłód pod nogi a działa dla dobra publicznego? Teza z kosmosu, prawda? Zwłaszcza dla tych, którzy wszystko sprowadzają do walki partii, sondaży a potem szukają wytłumaczenia co to społeczeństwo chce. Róbcie tak dalej, PIS Wam podziękuje. PS. Opisane rządowe propozycje przeprowadzenia reformy drogą rozporządzeń zakładają dobrowolność przystąpienia do programu.A jak SLD stawia taki warunek to się nie da? Może ja mam schizofrenię? Odpowiedz Link Zgłoś