hrabia-monte-christo ------Lech Kaczynski mezem stanu------------------ 23.10.08, 08:49 Brawo Panie Prezydencie !!! Tak trzymac !!! Odpowiedz Link Zgłoś
steve69 chyba twoim mężem... 23.10.08, 09:03 zmień płytę, bo to już się nudne staje... Odpowiedz Link Zgłoś
kot9999 To jeszcze jeden dowod ne to ze ten czlowiek ma co 23.10.08, 10:02 To jeszcze jeden dowod ne to ze ten czlowiek ma cos nie po koleji w glowie - kuku na muniu ! Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Socjalista 23.10.08, 10:31 Już abstrahując od gabarytu (i nie mówię tutaj o fizyczności) tego polityka to: "Ja byłem niepodległościowym, wierzącym w Boga, ale jednak socjalistą. Socjalizmu oduczyła mnie dopiero "Solidarność"." Matołku ty jesteś skończonym socjalista, nienawidzisz wszystkiego co prywatne, w życiu uczciwej roboty nie wykonywałeś tylko zawsze za państwowe. Że niby kaczory to prawicowcy? Ciekawe z której strony patrząc? Bo jak dla mnie to narodowi socjaliści. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Hitler tez byl socjalista narodowym. 23.10.08, 11:41 Mlaskacz jednak Hitlerem nie jest, jak juz , to bardziej nadaje sie na pijanego Goebbelsa.Hitlerkiem jest jego brat, Jarkacz. Odpowiedz Link Zgłoś
plastelina2005 ^^^^^^^^Z niego Piłsudski jak z Rydzyka Wojtyła 23.10.08, 11:49 Przejdzie do historii jako klon brata Jarosława, a ten jako klon Gomułki. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: ^^^^^^^^Z niego Piłsudski jak z Rydzyka Wojty 11.11.08, 11:22 A Hubert już wymalował billboarda!!!!!!!! Znów podpadł Hubert spod Leszna. A sprawa niezwykle pocieszna. Otóż na rządowym budynku. Maźnął prezia i członka w stosunku. Więc ma z policji połajankę. Ma zrobić z tego tron i kasztankę. Labiedzi więc, gdybym talent miał. Maźnąłbym Podkowińskiego szał. Z du-py zrobił tron i Belzebubka. Wypisz, wymaluj pewnego głupka. Z członka kasztankę, a na niej mendę. Znowu wzywany jest na komendę. Już jest straszony prokuratorem. Posłużyć ma się wspaniałym wzorem. A był wstawiony, słuchał pogwarki. Podpisał więc, to są Lechujarki! Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Kartofle to paranoicy i szkodniki.Prawie każdy mia 11.11.08, 11:32 ł rodzinę w powstaniach i innych konspiracjach ale co z tego jak sam jest szkodnikiem i idiotą? Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk To gwarantuje podobny rezultat, do tego LW, w 23.10.08, 11:05 nastepnych wyborach prezydenckich. Pomimo braku w naszym kraju kandydatow na Prezydenta, godnych tego stanowiska, fakt, ze nie bedzie nim Lech Kaczynski jest juz samo w sobie duzym zarowno naszym jak i obecnego Prezydenta Lecha Kaczynskiego osiagnieciem ! Tak trzymac. Re: ------Lech Kaczynski mezem stanu------------- Odpowiedz Link Zgłoś
bagienne_dno Żeby nie jago guru lenin 11.11.08, 12:28 to nawet doktoratu by nie zrobił Odpowiedz Link Zgłoś
tacx Re: mówiłem , że mu już kompletnie 23.10.08, 09:11 On zachowuje się jak marszałkowa kasztanka. Klapki na oczach i hej do przodu - nie widzi że jest po prostu groteskowy w swych działaniach. Koncepcja bezpieczeństwa kraju lansowana przez Piłsudskiego miała rację bytu 80 lat temu. Dziś sytuacja jest całkiem inna i należy zadać sobie pytanie czy gdyby żył Piłsudski to dalej brnąłby we wspieranie naszych wschodnich sąsiadów w uniezależnianiu się od Rosji. Ta koncepcja ma jeden zasadniczy błąd - nie uwzględnia siły royjskigo zywiołu który ostał w krajach sąsiednich po rozpadzie zsrr - zwłaszcza na ukrainie i zwłaszcza Białorusi która de facto jest praktycznie rosyjską wydmuszką. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Marszalek Kaczor I... 23.10.08, 11:31 czyli WIELKA KOMPROMITACJA BORUBARA PAREJRO. Odpowiedz Link Zgłoś
elanek Być jak Piłsudski 23.10.08, 08:00 CO tak mało o tatusiu Rajmundzie? Czyżby cenzura dziennikarska? Odpowiedz Link Zgłoś
1.fanfan Re: Być jak Piłsudski 23.10.08, 09:27 Racja, ale mogłoby być też więcej o Szechterze, członku KC KP Zachodniej Ukrainy. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Być jak Piłsudski 23.10.08, 12:16 1.fanfan napisał: > Racja, ale mogłoby być też więcej o Szechterze, członku KC KP > Zachodniej Ukrainy. czy to tez jakis krewny prezydencika? Odpowiedz Link Zgłoś
dkrytyk55 Jeszcze tylko 2 lata z tym pojacem. 23.10.08, 08:06 Za to porównanie Piłsudski się przewraca w grobie. Odpowiedz Link Zgłoś
sai_mon Być jak Piłsudski 23.10.08, 08:11 Prześliczny opis, pełen wazelinki. Nie umniejsza to jednak faktu, że (cyt.) "idiotę mamy za prezydenta". Ojejku, za cytaty też pajac prezydencki sie obraża... Nawet cytaty własnej kurduplowatości. Odpowiedz Link Zgłoś
volandina Być jak Piłsudski 23.10.08, 08:11 Brak słów, całkiem mnie zatkało. Teraz nie wiem czy tu się śmiac czy płakac. Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda biedny szalony kaczy dupek - kasztance to on moze 23.10.08, 08:18 kopyta lizac (do marszalka Pilsudksiego to pasuje jak mendaweszka do slonia). I na co to przyszlo czlonkowi tandemu? Jeszcze troche i jego aktualne przydupasy (kornas-mongol i kmiotek z Jezioran) beda szukali nowego pana. Odpowiedz Link Zgłoś
wawiaksmile Nawet są do siebie podobni :) 23.10.08, 08:19 Wg mnie śmiało można ich do siebie porównywać. W końcu i jeden i drugi popełniali (jeden jeszcze popełnia i pewnie będzie to robić dalej) błędy. Obydwaj są raczej smutni (przynajmniej tak wynika z przekazu), obydwaj rozgoryczeni rzeczywistością i raczej nie pasujący do epoki, w której przyszło (przychodzi) im żyć. Są jednak subtelne różnice. Pan Piłsudski miał kasztankę, a Pan Prezydent tylko pożycza kota od brata ... Odpowiedz Link Zgłoś
steve69 Re: Nawet są do siebie podobni :) 23.10.08, 09:06 . republika.pl/blog_qj_111921/1641441/tr/lustro.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
inquisition Kaczyński prawie jak prezydent 23.10.08, 10:13 img293.imageshack.us/my.php?image=lustrony3.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
zadymausa Być jak Piłsudski 23.10.08, 08:30 Nie wiem o czym rozprawiacie!!Dopusciliscie do wladzy karakanow (wiadomo z kompleksem wyzszosci), do tego i na nieszczescie wymysliliscie najglubsza konstytucje na swiecie!! I czego sie spodziewac!!Cyrku i balaganu!!!A jak taki patalach moze sie porownywac do Pilsudskiego to mozna jedynie zbadac w wariatkowie!!! HA!HAaaaaaaaaaaaaaaa!! Odpowiedz Link Zgłoś
the_fading_tale Re: Być jak Piłsudski 23.10.08, 08:33 Nie wiem, co on bierze, ale powinni mu jak najszybciej zmienić dawkę. Kaczyński jak Piłsudski..? LOL:) Odpowiedz Link Zgłoś
darmen987 Re: Być jak Piłsudski 23.10.08, 09:50 Nie ma czegoś takiego jak kompleks wyższości.Wszystkie kompleksy wynikają z kompleksu niższości. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Być jak Piłsudski 23.10.08, 12:39 zadymausa jesli jestes z USA to zarówno konstytucje jak i prezydenta macie gorszego od naszych :P Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_endecje moja ocena: endek, napewno nie Pilsudski... 23.10.08, 08:38 Czy Pilsudski pozwoliby wodzic sie za nos takiemu endeckiemu scierwu jak ten klecha z Torunia? Przeciez on, przepraszam Pan Prezydent, jest wrecz zakladnikiem tych ludzi...Do tego stopnia, ze bez ich poparcia to swoja reelekcje juz teraz moze "w bajki sobie wlozyc"...To tak dziala Pilsudski? Pan, Panie Prezydencie, tych ktorzy pilsudczyzm wyssali z mlekiem matki, to do siebie wrecz zniechecil otaczajac sie tym endeckim motlochem...Jak Pan chce powrotu Marszalka to najpierw niech Pan zwroci im to co im bezczelnie pokradziono. Ordery niech Pan sobie schowa...Orderami partii Marszalka sie nie zrobi...A Pan po raz kolejny wykonujesz populistyczny uklon i grozisz zablokowaniem kapitalu. Idz Pan do diabla! Pilsudczyk Odpowiedz Link Zgłoś
piesek.leszek Zdjęcie do artykułu pokazuje ile mu brakuje do 23.10.08, 08:38 Piłsudskiego Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Mój Boże ... Choć każdy ma przecie prawo do ... 23.10.08, 08:44 Mój Boże ... Choć każdy ma przecie prawo do marzeń. Tyle, ze jeżeli traktuje je na serio, powinien się też na serio zabrać do ich urzeczywistniania. Pan Prezydent natomiast, skupia się na walkach politycznych z partiami niePiSowskimi, cała para poszła w gwizdek - nie w ruch! Nawet ta sprawa Muzeum Powstania budzi wątpliwości, powiedzieć można co prawda - lepszy rydz, aniżeli nic, ale odpuszczenie idei Muzeum w budynku b.Banku Polskiego róg Bielańskiej-Daniłłowiczowskiej jest dla mnie dowodem oportunizmu. Budynek, w którym toczyły się najcięższe i najbardziej bohaterskie walki Powstania, symbol heroizmu i ofiarności Powstańców, przekazany został przez Komunistów prawem kaduka Wojskowemu Instytutowi Kartograficznemu, toczyły się o niego długie boje aby zrobić w nim to Muzeum, ale nawet po odzyskaniu Niepodległości i objęciu funkcji Prezydenta W-wy - Lech Kaczyński okazał się "za krótki" na nich! I. Marszałek z pewnością przejąłby budynek na tak szczytny cel!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ------Lech Kaczynski wielki jak Pilsudski--------- 23.10.08, 08:47 Odpowiedz Link Zgłoś
gieniak Re: ------Lech Kaczynski wielki jak Pilsudski---- 23.10.08, 09:37 Lech Kaczyński ... prawie jak Piłsudski. Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda oczywizda, ze kaczory to pomiot rajmumdowicza, age 23.10.08, 08:50 nta NKWD - o czym tu duzo gadac - jaki pan, taki kram! Wydaje sie oczywistym dla kogo pracuje kaczy-prezio i kaczy-pedzio!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_endecje i pomyslec tylko, ze ja tak naprawde myslalem... 23.10.08, 09:00 Na poczatku tak mi sie wydawalo, popieralem Kaczynskiego. Widzialem go jako reinkarnacje Marszalka, no ale on wybral sobie to towarzystwo z Torunia. Dzisiaj jest ich zakladnikiem...Dla prezydentury stal sie endekiem...Nie do wybaczenia. Pilsudczyk Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Być jak Piłsudski 23.10.08, 09:10 No nie gadaj :) - 'być jak Piłsudski' - hehehe:))) marzenia dobra rzecz:) Odpowiedz Link Zgłoś
hal_gravity siedzi chomik na tronie - i tonie .... 23.10.08, 09:19 Ja podchodze do całego tego interesu z absolutnym luzem. Elkej swoją niepowaga robi sobie jaja z nas i naszego kraju. Facet mizernie wygląda, mizernie się zachowuje, wogole jest jak miseczka mizerii. Gratuluje wyborcom obecnego prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
akami Moje życzenia 23.10.08, 09:27 A żebyś parchem porósł, żebyś drutem kolczastym srał skur.synu ponury Odpowiedz Link Zgłoś
januszz4 Dość nietypowe 23.10.08, 09:29 Raczej nietypowy przypadek kliniczny. Najczęściej utożsamiają się bowiem z Napoleonem, niekiedy z Cezarem. Ale z Piłsudskim? Odpowiedz Link Zgłoś
peszynskiwojciech Być jak dyktator Piłsudski?? 23.10.08, 09:34 W dokonanym przez Piłsusdskiego zbrojnym zamachu stanu na legalny polski rząd zginęło prawie 400 osób nie mówiąc o innych ofiarach tego niedemokratycznego reżimu. Cóż czy Pan Prezydent zamierza w tym wymiarze Pana Marszałka naśladować?? Odpowiedz Link Zgłoś
hetman131 Taaak, obrodzilo nam wałesami tego lata! 23.10.08, 12:26 Toż to polska inteligencyja mocium panie! jak nie kołtun to Rydzyk jak nie kwasniewski to bałwan ..... Tegie głowy nam obrodziły, sami mezowie stanu i to jacy!!! Wszyscy "wykształceni" na czerwonym zakwasie minionej "epoki wiatru od wschodu"...Duma Europy! Dyzma Dyzma pogania i Nikodemem cuchnie....Kołtuneria polska! Macie chamy złoty rog! Co z nim zrobicie? Odpowiedz Link Zgłoś
polakmaly60 Być jak Piłsudski 23.10.08, 09:40 Taki z niego mąż stanu jak z koziej d.py trąbka!! Wytrzymać jako te dwa lata!! Odpowiedz Link Zgłoś
socca __W psychiatryku porównują się też do Napoleona___ 23.10.08, 09:43 teraz rodzina powinna go otoczyć miłością, zapewnić mu spokój i dużą ilość psychotropów. Odpowiedz Link Zgłoś
lekarzzewsi Wybrali go prezydentem... 23.10.08, 09:44 ...a on się zachowuje jakby go wybrali królem. Jeszcze chwila a każe się całować w rękę. Na razie poprzestaje na ciągłym podkreślaniu, że jest najważniejszym Polakiem. Ale za parę miesięcy... będzie samozwańczy król! Odpowiedz Link Zgłoś
1.fanfan To pierwszy prezydent 23.10.08, 09:44 Kaczyński jest pierwszym prezydentem po II WŚ, o którym wiedza wyrażona choćby w tym artykule sięga jego praprzodków. O pozostałych można powiedzieć, że życiorysy mają krótkie jak Bierut. Urodził się i jest, lub od razu ma lat dwadzieścia parę i już wiedział, że sam obali komunę. Nigdzie w artykule nie znalazłem, że Kaczyński chciałby być współczesnym Piłsudskim, mimo szacuknu jaki ma on do Marszałka. Niektórzy, ekscytując się treścią artykułu przywołują siedzącą w nich zwierzęcą nienawiść i widzą w nim opisane cechy prezydenta o których nie napisano. Poza tym mija rok platformianych rządów, a następczyni Trybuny ludu jakoś niechętnie podchodzi do skomentowania jego osiągnięć. Woli wciąż o prezydencia, na tym wszyscy się znają. ale żeby wyjaśniać czemu upada zł, to już takich mądrych nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_avalanche Re: To pierwszy prezydent 23.10.08, 10:31 @ złotówka gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,85951,5840187,Zloty_szuka_dna.html @ Kaczyński jest pierwszym prezydentem po II WŚ, o którym wiedza wyrażona choćby w tym artykule sięga jego praprzodków. Jaruzelski: wyborcza.pl/1,75480,2441828.html Nie rób z ludzi idiotów, pisowski propagandowszczyku. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Zgoda, pisiorku.... 23.10.08, 12:15 z kartofla Pilsudskiego nie wystrugasz,a co do przodkow tego pokurcza,TO WSZYSCY NALEZELI DO ORGANIZACJI D-UPA. Odpowiedz Link Zgłoś