hegemon72 24.10.08, 10:05 tępe koniowaly szukaja swojego giertycha i abolicji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ar.co Lekarze polegli na internie 24.10.08, 11:28 Podwyżka za zdany egzamin 700-1200 PLN? Fajnie. Ja za doktorat dostałem podwyżkę 200 PLN (brutto). A mimo wszystko jest to trochę bardziej skomplikowane, niż zdanie testu wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
przedsesja Re: Lekarze polegli na internie 24.10.08, 11:36 widziales test jakiejkolwiek specjalnosci lekarskiej? bo jesli nie, to prosze, nie p...l Odpowiedz Link Zgłoś
patrixjer Re: Lekarze polegli na internie 24.10.08, 16:10 ja za doktorat z medycyny dostałem 0 PLN podwyżki, specjalizacja jest jedyną możliwością podwyżki w medycynie, więc nie pierd... że to taki test z wyboru! swołocz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
przedsesja Lekarze polegli na internie 24.10.08, 11:35 te testy to kpina, jestem gotowa zalozyc sie, ze szanowna komisja sama by je oblala, dlaczego nie moze byc tak jak w stanach gdzie publikowana jest lista kilkudziesieciu tysiecy pytan z odpowiedziami? tutaj jest wszystko scisle tajne lamane przez poufne, a prawidlowa odpowiedz zalezy od tego, w ktorym osrodku ukladano pytanie! bo jeden profesor napisal w swojej ksiazce, ze dany guz kwalifikuje sie do wyciecia jak ma 2 cm, a drugi, ze jak ma 2,5cm! i tym podobne glupoty! masakra Odpowiedz Link Zgłoś
marek444 Lekarze polegli na internie i nie dziwię się 24.10.08, 12:49 Od ładnych kilkunastu lat lekarze wykazują się umiejętnościami mniej niż na poziomie babci. Nie douczenie, brak logicznego myślenia i kompletny brak odpowiedzialności, to ich cechy. Brak sumienności i olewanie pacjentów to co im jedynie jakoś jeszcze wychodzi. Siedzę w tym towarzystwie od kilku dziesięciu lat i ogarnia mnie przerażenie do czego to doprowadzi? Odpowiedz Link Zgłoś
patrixjer Re: Lekarze polegli na internie i nie dziwię się 24.10.08, 16:13 koljeny głupek!!!!! nie mierz innych swoją miarą dziadu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz_man Re: Lekarze polegli na internie i nie dziwię się 24.10.08, 17:55 Lepiej popracuj nad ortografią, zanim zaczniesz ponownie krytykować innych."Niedouczenie" piszemy RAZEM. Odpowiedz Link Zgłoś
lek4rz Lekarze polegli na internie 24.10.08, 13:24 Kiepska metoda zatrzymywania lekarzy w kraju. Może i na krótką metę się sprawdzi, ale w ostatecznym rozrachunku zniechęci młodych lekarzy do pracy w Polsce. Zrobienie testu którego nie zda 50% zdających nie jest żadnym problemem, w żadnej dziedzinie. W końcu układa go grupa osób będąca specjalistami w wybranej wąskiej dziedzinie, a zdający muszę umieć wszystko. Na dodatek nie wiadomo czasami która odpowiedź byłą tak naprawdę prawidłowa, bo często są one bardzo niejednoznaczne, a po teście nie są podawane prawidłowe odpowiedzi. Żeby było jasne: to dobrze że test specjalizacyjnejest b.trudny, bo taki ma być, ale uczciwe byłoby podanie po prawidłowych odpowiedzi, choćby po to żeby każdy mógł sprawdzić gdzie ma braki Odpowiedz Link Zgłoś
house_md Lekarze polegli na internie 25.10.08, 11:42 Profesura broni się przed ujawnieniem pytań i odpowiedzi uznanych przez układających za prawidłowe bo mogłoby sie okazać , że zamiast pięciu odrzucić należy 30 pytań. Żaden młody lekarz nie powinien zostawać w tym porąbanym układzie jaki panuje w polskiej medycynie . Specjalizację można spokojnie zrobić w Niemczech ( urologie i ortopedie bez problemu) nie szarpiąc sie na 10 dyzurach miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Lekarze polegli na internie 25.10.08, 15:52 Gdzie poseł Ziobro z konferencją prasowa? Kiedy wyniki egzaminu na aplikację adwokacką były słabsze, niż w poprzednich latach, żądał wielkim głosem powtórzenia egzaminu a nawet zapowiadał w tej sprawie jakąś inicjatywę ustawodawczą. Odpowiedz Link Zgłoś