dzemski W takim razie ja chcę Mahometa 30.10.08, 08:33 A ja proszę o wydrukowanie Mahometa w takim samym kontekście. Chcę sobie go przyczepić na lodówkę w stroju panienki z karnawału w Rio, ewentualnie w stroju diabła. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: W takim razie ja chcę Mahometa 30.10.08, 09:00 dzemski napisał: > A ja proszę o wydrukowanie Mahometa w takim samym kontekście. Chcę sobie go > przyczepić na lodówkę w stroju panienki z karnawału w Rio, ewentualnie w > stroju diabła. ===================================== Dobrze, tylko wskaz jakiekolwiek materialne wyobrazenie (obrazy, rzezby lub nawet ksiazki dla dzieci) wizerunku Mahometa. Nie istnieja? Hmmm... ciekawe. To w jaki sposob udalo sie przekonac 2/3 ludnosci swiata do tej wiary??? I to bez szopek, spedow, "nawiedzen" cudownych obrazow, medalikow, wymalowanych cudacznie kosciolow (bo wszedzie inaczej) i gadzetow, jakich pelno we wszystkich chrzescijanskich domach??? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Mahometa masz tutaj : 30.10.08, 09:16 www.muhammaddressup.com/ A tutaj autora tych przebieranek - performera, ateistę o pseudonimie "Normal Bob Smith" : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=86589568&a=86595044 ... i jego website : www.normalbobsmith.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Mahometa masz tutaj : 30.10.08, 09:20 Pozwólcie wierzącym dalej wykorzystywać mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Mahometa masz tutaj : 30.10.08, 09:32 Owszem, często zaskakiwał mnie w supermarkecie widok obrazów przedstawiających Jezusa czy Matkę Boską stojących wsród masowej tandety z wizerunkami gwiazd popokultury, martwymi naturami i gołymi babami - ale Jezusa przystrojonego w ubranie skazańca, jak na stronie www.jesusdressup.com/ raczej nie widziałem Odpowiedz Link Zgłoś
dzemski Re: Mahometa masz tutaj : 30.10.08, 11:20 a dzięki, szkoda, że za kiepska jakość do wydruku. Odpowiedz Link Zgłoś
neronek1 kurcze tym z Focusa toatlnie odbiło ! 30.10.08, 08:33 a czemu nie wymyślili coś z gwiazda Dawida ? BO się boją !! Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: kurcze tym z Focusa toatlnie odbiło ! 30.10.08, 09:12 neronek1 napisał: > a czemu nie wymyślili coś z gwiazda Dawida ? BO się boją !! =================================== A po co? Czyz Jezus nie jest wystarczajaco zydowski? Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Hipokryzja lewactwa. 30.10.08, 08:44 Tak to już jest, że lewactwo uważa za zabawne żarty wyłącznie z cudzych świętości, własne traktując śmiertelnie poważnie. Dlatego prokuratura potrafi prowadzić śledztwo przeciwko dziewczynce sfotografowanej w piecu krematoryjnym, dlatego lewicowe środowiska potrafią protestować przeciwko obrażaniu zwierząt przez reklamy wędlin pokazujące uśmiechnięte świnki. Śmierdzący hipokryci. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Hipokryzja prawactwa 30.10.08, 08:51 Prawactwo nagle jest przeciw niepoprawności politycznej. Do czego to doszło? Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski Jezus na pewno miał poczucie humoru. 30.10.08, 08:50 jak każdy normalny człowiek, wiec nie widzę problemu aby sobie z niego żartować. Na pewno stwierdziłby że śmiech to zdrowie. No i oczywiście jako ze był skromnym człowiekiem nie widziałby powodu aby wynosić go na ołtarze, czcić bałwochwalczo i krzywdzić w jego imieniu. Mówił za to aby brać przykład z jego postawy co zatem czyńmy. Odpowiedz Link Zgłoś
januszz4 Niesmaczne 30.10.08, 08:50 Nie jestem ani moherem, ani fanatykiem religijnym. Ale uważam, że zwracanie skądinąd słusznej uwagi na komercjalizację Kościoła katolickiego w ten właśnie sposób jest niesmaczne. Gdyby np. w podobnym stylu zażartowano np. z symboliki religii Mojźeszowej, to światowym protestom i oskarżeniom o antysemityzm nie byłoby końca. A już nie mówię o żartach z Islamu, tam to krew by się lała. Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 "Focus" obraził uczucia religijne? 30.10.08, 08:51 najpierw wierzący niech się spytają boga czy mu to ubliża, bo skąd niby wiedzą, że w klasyfikacji boskiej te ciuszki są obraźliwe? jak takie małe marne ludzkie istoty, ze swoją marną małą kluturą, mają prawo odnosić tą swoją kulturę do czegoś takiego jak bóg?? czy mają czelność w ogóle wyrażać się na ten temat? heh, w sumie katolików można zniszczyć w każdej płaszczyźnie, ich religia bazuje tylko i wyłącznie na ich próżnośći i pazerności Odpowiedz Link Zgłoś
euro67 Piszcie dalej bo piszecie o sobie! 30.10.08, 09:16 Szkoa klawoatury na to forum. Ta dyskusja ukazuje przede wszystkim niski poziom na tym forum. Glupota, buta, chamstwo agresja i knajactwo. Widac jak wielu ludzi "walczacych o tolerancje" dla siebie, nie ma jej za geosz dla innych ludzi, ich pogladow lub wierzen, a o szacunku dla drugiego czlowieka mozna zapomniec! PISZCIE DALEJ PISZECIE TYLKO O SOBIE! Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka No de bile! Jak zwykle zresztą 30.10.08, 09:16 Przecież to było specjalne wydanie Focusa na tematy "święte", między innymi o tym, jak się kupczy i frymarczy świętościami! Katoliccy betoni jak widać, nadal nie muszą przeczytac tekstu, żeby wiedzieć swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia "Focus" obraził uczucia religijne? 30.10.08, 09:17 Obraził zdecydowanie. A poza tym to najzwyklejsze chamstwo Odpowiedz Link Zgłoś
adbc "Focus" na poziomie gazet plotkarskich 30.10.08, 09:19 Magnesik mi nie przeszkadza, gdyby nie ta nagonka, nawet bym się nie dowiedział. Miałem parę razy to czasopismo w ręce. Popularno-pseudonaukowa papka na poziomie gazet plotkarskich. Za każdym razem byłem rozczarowany i nie kupuję tej gazety, ze względu na żałośnie niski poziom merytoryczny. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: "Focus" na poziomie gazet plotkarskich 30.10.08, 09:23 I tylko szkoda że katolicy zaczytują się w tych pismach. A raczej nie zaczytują tylko oglądają obrazki bo widać gołym okiem że nie wiedzą o co w tym focusie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
fly79 "Focus" obraził uczucia religijne? 30.10.08, 09:26 Jeżeli bluźnierstwo popełnione na krzyżu, który jest symbolem męczeństwa - jest walką z moherami, to ktoś tu nie ma pojęcia o czym pisze. Jeżeli każdy z was, ma odwagę się cieszyć z wykpiwania tego, przed czym ja klękam, to miejcie odwagę wystąpić z Kościoła, bo od niego się odcinacie i macie go głęboko w dupie. A jak już nie będziecie w Kościele zrzeszeni, to kpina z krzyża nie będzie już Was dotyczyła. Równie dobrze możecie próbować kpin z Allaha, Buddy etc. Nie będziecie już częścią Kościoła. I - to dla was smutne - nie da też wam tej dzikiej satysfakcji. Focus robi to, na co sobie może pozwolić. Dlaczego Allaha nie da się ubrać w stringi? Bo się boją. Srają w gacie przed odwetem w postaci płonących domów, samochodów, bomb w autobusach etc., przed skokiem ceny ropy, zerwaniem umów finansowych. Zachód ze strachem patrzy na islam. Islam się rozszerza i dostrzega to każdy. Dlatego nie ma Allaha w stringach, czy turbanie w kształcie bomby (raz był i o mało nie wybuchło powstanie, i to nie pojedynczego kraju, tylko powstanie arabskie). Dla świętego spokoju nie czepiają się islamu. Jedna wypowiedź b16, że islam był wojowniczą religią skreśliła go w świecie arabów. Z nimi trzeba się obchodzić jak z jajkiem, natomiast po chrześcijanach można sobie jeździć. W takim razie po mnie również - ale ja sobie tego nie życzę. Krzyż jest znakiem zastrzeżonym. Musicie sobie to wbić w puste główki. I wara od krzyża. Tym co nim handlują w postaci święcących czy kolorowych bredni, czy tym, którzy z niego szydzą. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: "Focus" obraził uczucia religijne? 30.10.08, 09:33 Ale po co mają pisać o Allachu skoro mieszkają i piszą w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Ależ z ciebie prowincjonalny kołtun, mój drogi. 30.10.08, 09:41 Zapytaj jeszcze, dlaczego Normal Bob Smith "ubiera Jezusa" skoro mieszka w US :-D Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Ależ z ciebie prowincjonalny kołtun, mój dro 30.10.08, 09:47 Bo to jakiś leacki kosmoplita. A Polacy to prawdziwi patrioci. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Ależ z ciebie prowincjonalny kołtun, mój dro 30.10.08, 09:52 Normal Bob to taki trochę lepszy Wojewódzki - showman i skandalista, nieudolny naśladowca Howarda Sterna ; czy lewak to nie wiem - ale na pewno ateista :-D Odpowiedz Link Zgłoś
acs-13 fly79- na drzewo trzepac sie ale to juz 30.10.08, 09:39 debilu moherowy piszesz: Islam się rozszerza i dostrzega to każdy gdie ty widzisz aby islam sie rozszerzal ? Islam nie prowadzi polityki agresywnejjak katolski watykan. Islam wysyla kogos na wzor tych palantow katolskich w czarnych i brazowych sukienkach do nawracania >>na jedyna sluszna wiare << ? wez sie cieciu walnij jakims krzyzem w srodek czola a noz sie obudzisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Ateiści - do nauki !!!! 30.10.08, 09:44 " Islam jest najszybciej rozwijająca się religią na świecie. Wyznaje go już znacznie ponad miliard mieszkańców naszej planety. Rośnie także szybko ilość muzułmanów w Europie. Jest ich już prawie 20 milionów, najwięcej we Francji (ponad 5 milionów), Niemczech (3 miliony) i Wielkiej Brytanii (prawie 2 miliony)." www.bliskiwschod.pl/zachod.html Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: "Focus" obraził uczucia religijne? 30.10.08, 09:48 ====================================== >fly79<: a gdzie ty widziales wizerunek Allaha, zeby mozna bylo i z tymze obrazkiem zrobic jakas "ubieranke"? Muzulmanie nie posiadaja, nie uznaja i nie modla sie do zadnych boskich wizerunkow ani balwanow. Odpowiedz Link Zgłoś
malepiffko Re: "Focus" obraził uczucia religijne? 01.11.08, 19:40 co nie przeszkodzilo pewnej dunskiej gazecie wydrukowac rysunku po ktorym byly ostre dymy. wiec twoje pier++lenie o zakazie nie ma tu znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski logo Chrześcijaństwa, Bóg inside 30.10.08, 10:20 Właśnie dlatego że boją się Islamu jest taki silny, a czym się różni Islam od Chrześcijaństwa? Podobne klimaty, wszystkie religie wywodzą się z jednego korzenia. Poza tym to o czym piszesz jest fundamentalizmem islamskim nie wiarą w Allaha. Tylko debile, głupki, cymbały, kretyni itd. robią komuś krzywdę w imię Boga. Krzyż znakiem zastrzeżonym? może to logo Chrześcijaństwa i trzeba będzie płacić za tantiemy jak w Zaiksie? Jezus nie mówił że krzyż jest jego symbolem, to wymyślili ludzie, którzy zrobii sobie z narzedzia zbrodni sybol. Nauki Jezusa przepadły, teraz widzi się tylko krzyżyk. Jakby Jezusa utopili to byś chodził z akwarium na szyi? Odpowiedz Link Zgłoś
elve "Focus" obraził uczucia religijne? 30.10.08, 10:13 jak można obrazić uczucia religijne kawałkiem zadrukowanego papieru czy magnesem? ludzie małej wiary. swoją głupotą obrażacie moje uczucia "religijne". Odpowiedz Link Zgłoś
kwaczynsky_pan Zabawne :D 30.10.08, 10:16 Chętnie sprawiłbym sobie takiego Dżizasa. Nie rozumiem tylko tych speców od obrazy uczuć religijnych - jakim prawem chcą rozporządzać Chrystusem? To postać z książki, bardzo mocno zakorzeniona w naszej kulturze, a kultura to rzecz egalitarna, każdy ma do niej prawo równego dostępu. Odpowiedz Link Zgłoś
stillfuckingdead "Focus" obraził uczucia religijne? 30.10.08, 10:20 kieruje te słowa do tego barana który stwierdził, że są dowody na istnienie "syna bożego" .... stary dawaj! zaprezentuj dowody na to, źe dżizes żył i jest "naszym" (o ch*j) zbawicielem. Ciężko? To wypie*dalaj pod swoja smutną i krzyczącą o pomste swiątynie i złoż dotacje ( minimalnie 4000 zł) na dorastającą indoktrynowana młodziez zmuszoną do biezmowania. Wznieś rowniez dlon w, zakazanym przez nasze prawo, gescie pozdrowienia ku kawalkowi bladej nieudolnosci przybitej do drzewa ... jesus saves, but death prevails Odpowiedz Link Zgłoś
titta Skazaniec na krzesle elektrycznym.... 30.10.08, 10:42 Pomijajac uczucia religijne... Ciekawa jestem czy podobnie za dobry zart uznano by magnes z wizerunkiem skazanca na krzesle elektrycznym, czy wieszanego na szubiennicy, do ubrania. Abstrachujac od odczuc religijnych, smierc i czlowieczenstwo wymagaja szacunku! Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Chrystus na krzyżu jest postacią odrealnioną. 30.10.08, 12:17 To jest nie tyle człowiek, co symbol wyznania religijnego. Początku odrealnienia Jezusa jako człowieka dokonuje już sama doktryna chrześcijańska według której był on Bogiem (a więc mógł w każdej chwili z krzyża zejść? Widział wszystkie mysli swoich oprawców? Własnym nieustającym aktem woli stwarzał i podtrzymywał w istnieniu krzyż, rzymskich żółnierzy, ich okrutne psychiki, każdą komórkę swojego własnego ciała, wraz z jego cierpieniem!?? Sama religia robi ze śmierci Jezusa jakiś dziwny teatr, a nie śmierć człowieka.) Właściwie już samo to deifikowanie przez chrześcijan zamordowanego rabina z Palestyny I wieku, zupełnie odrealniło go jako ludzką postać. Chrześcijański "Chrystus" to już nie jest człowiek. Z człowiekiem łączy Ukrzyżowanego z chrześcijańskiego mitu - tylko wygląd. Dodatkowo sprawę utrwaliła praktyka przedstawiania przez tysiąclecia ukrzyżowanej postaci w koronie na głowie, aureoli, szatach królewskich, etc. Dlatego dziś wizerunek Chrystusa jest to symbol chrześcijańskiego bóstwa. Żarty z tego symbolu nie mają już realnego odniesienia do rabina Jehoszuy bar Jehosefa, który został zamordowany dawno temu w Palestynie (i najpewniej wcale nie przeczuwał, że wizerunek jego egzekucji stanie się dla miliardów ludzi przedmiotem kultu religijnego). Żartuje się tu z postaci mitologicznej (jak np. z powieszonego Odyna czy ukrzyżowanego Dionizosa), która już dawno ma zbyt mało wspólnego z człowiekiem, byśmy odczuwali, że poniżane jest tu człowieczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Mahometa nie wolno tknąć, a Chrystusa tak? 30.10.08, 11:24 Czy ktoś pamięta, co wyrabiała Wybiórcza, a i sam Focus, kiedy ktoś ośmielił się opublikować karykatury Mahometa? Jaka różnica? Czy tylko taka, że za karykaturowanie Chrystusa nikt do jednego z drugim pismaka nie strzeli? Czy ktoś jest w stanie sobie wyobrazić, co by się działo, gdyby jakieś pismo obeszło się tak beztrosko z symbolami żydowskimi? Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Czekam na Mahometa w stringach 30.10.08, 11:56 którego można przebierać w kabaretki. wtedy kupię "Focus" na 100%! Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Focus prędzej by się posrał niż na to odważył 30.10.08, 12:48 wuk4 napisał: > którego można przebierać w kabaretki. (...) To lewactwo uważa muzułmanów, jako wrogów chrześcijaństwa, za swoich sojuszników. Ci zaś mają takich jak redakcja "Focusa" za zwierzęta. Przydałby się na otrzeźwienie jakiś niewielki kraik, w którym lewactwo po utorowaniu drogi islamowi zostaje wycięte. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Czekam na Mahometa w stringach 30.10.08, 13:31 Ja też czekam bo wszelkie religianctwo należy obśmiewać. Krok na drodze obśmiania katoczegoś tam już uczyniono. Ale i tak nie kupię Focusa. Odpowiedz Link Zgłoś
szulgan "Focus" obraził uczucia religijne? 30.10.08, 12:06 Żydzi za wszelką cenę starają się ośmieszyć kościół, oni nienawidzą Chrześcijan w szczególności Katolików. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: "Focus" obraził uczucia religijne? 30.10.08, 22:25 szulgan napisała: > Żydzi za wszelką cenę starają się ośmieszyć kościół, oni nienawidzą Chrześcijan > w szczególności Katolików. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Katolików nie potrzeba ośmieszać, gdyż oni sami siebie ośmieszają. Między innymi takim oto postępowaniem =-= Modlą się do Żyda, a jego współplemieńców ""w łyżce""wody potrafiliby utopić. Modlą się do matki jego,choć jak dzisiaj by powiedziano o niej =-= panna z dzieckiem, gdzie ojciec pozostał nieznany. Nie mieszajcie do tego cieśli Józefa, gdyz był on tylko jej opiekunem[konkubentem]. A poza tym co takiego te tzw. uczucia religijne.??? Odpowiedz Link Zgłoś
uradowany Zabawka dla debili 30.10.08, 12:21 więc najwyraźniej ten focus to gazeta dla debili Odpowiedz Link Zgłoś
anulac "Focus" obraził uczucia religijne? 30.10.08, 12:35 Gdyby zamiast Jezusa umieszczono Mahometa to by dopiero byla wojna...A tak z Jezusa i wszystkich, dla ktorych jest On kims wyjatkowym, mozna sie ponasmiewac... Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: "Focus" obraził uczucia religijne? 30.10.08, 13:20 A dlaczego nikogo nie oburza kicz w biznesie dewocjonalskim? Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: "Focus" obraził uczucia religijne? 30.10.08, 13:33 > A tak z Jezusa i wszystkich, dla ktorych jest On kims > wyjatkowym, mozna sie ponasmiewac... O ile mi wiadomo, to tenze Jezus glosil idee o "nadstawianiu drugiego policzka". Cos chyba jego "wyznawcy" o tym nie slyszeli skoro tak sie oburzaja. To tylko o nich swiadczy... Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: "Focus" obraził uczucia religijne? 30.10.08, 22:35 anulac napisała: > Gdyby zamiast Jezusa umieszczono Mahometa to by dopiero byla > wojna...A tak z Jezusa i wszystkich, dla ktorych jest On kims > wyjatkowym, mozna sie ponasmiewac... xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Muzułmanie nie uczynili tego co zrobili chrześcijanie[katolicy]. ------------------------- >>>726 r. - W Rzymie zaczęto czcić obrazy.- Kosciol rzymski z Dziesięciu Boskich Przykazań usunął drugie, które brzmi:"Nie uczynisz sobie obrazu rytego ani żadnej podobizny tego, co jest na niebie w górze i co na ziemi nisko, ani z tych rzeczy, które są w wodach, pod ziemią. Nie będziesz się im kłaniał ani służył" - Otwarło to drogę do handlu medalikami, obrazami, szkaplerzami, krzyżykami, posągami itp . Przykazań jednak musiało pozostać dziesięć. Podzielił więc kościół ostatnie przykazanie, mówiące o niepożądaniu ani żony, ani osła, ani wołu, na dwie części i odtąd katolicy mają też Dziesięć Przykazań,<<< ---------------------------------------------- A tu masz następną ""perełkę"" rzuconą przed wieprze. ------------------------------- >>>1513-1521 lata panowania `nieomylnego' papieża Leona X który oświadczył ''Świat dobrze wie, jak wspaniale bajka o Chrystusie przysłużyła się nam <<< ------------------------------ Czy teraz też będziesz takim zajadłym ""katolikiem""??? A tak poza tym, to Wy nie jesteście katolikami, Wy jedynie udajecie wiarę w myśl zasady =-= co ludzie powiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
xioncpb Re: "Focus" obraził uczucia religijne? 30.10.08, 13:32 Ciekawe... Ciekawe, jakie larum by się podniosło, gdyby zrobiono numer o żydach wesoło trzaskających w kominku, Mahomecie dymajacym 9-latkę, tudzież pedrylach, którzy ściągają se z netu zdjęcia chłopców z siusiakami na wierzchu. Tolerancja jest po prostu dla wszystkich, za wyjątkiem katolików. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: "Focus" obraził uczucia religijne? 30.10.08, 13:55 Setny kretyński post o tym samym. Trzeba było nie wciskać ludziom w Polsce na siłę katolicyzmu to by teraz nie odreagowywali w ten sposób i śmieli się z mądrzejszych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
xioncpb Re: "Focus" obraził uczucia religijne? 30.10.08, 15:53 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Setny kretyński post o tym samym. Trzeba było nie wciskać ludziom w > Polsce na siłę katolicyzmu to by teraz nie odreagowywali w ten > sposób i śmieli się z mądrzejszych rzeczy. Kolo, to po co siedzisz w tym głupim kraju.\ WYpie...j do KRL-D! Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: "Focus" obraził uczucia religijne? 31.10.08, 08:33 Tam mnie skażą za obrazę religii komunizmu. Wszędzie są ci sami fanatycy. Odpowiedz Link Zgłoś
blue.michel Re: "Focus" obraził uczucia religijne? 31.10.08, 21:02 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Tam mnie skażą za obrazę religii komunizmu. Wszędzie są ci sami > fanatycy. Niestety, chyba wyłaczę komputer bo już tak "......." wypowiedzi nie można czytać? Albo ...., albo mówi poważnie tym gorzej. R e l i g i a k o m u n i z m u ! To poprostu w głowie się nie mieści? No nie ...., nie wiem w tej chwili, czy się śmiać, czy zapłakać nad tym nieszczęśnikiem! Odpowiedz Link Zgłoś
wtes2 Czy Gazeta która oskarża KK o popieranie 30.10.08, 13:58 palenia czarownic, publicznych egzekucji i pogardę dla skazanych ( w Średniowieczu) naprawdę nie widzi że Focus prezentuje tę samą postawę jak średniowieczny prymityw rzucający ogryzkiem w skazańca. Nawet dla niechrześcijan - ukrzyżowany Chrystus to przynajmniej człowiek skazany na potworną karę śmierci. Czy Gazeta która tak oburza się na tych którzy chcą przywrócić karę śmierci za zbrodnie nie jest wstanie potępić tych którzy z kary śmierci się naigrawają. BARBARZYŃSTWO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
masandra6 "Focus" obraził uczucia religijne? 30.10.08, 14:06 Focus przegiął. Z drugiej strony te wszelkie długopisy, lampki z motywami religijnymi też można uznać za profanację. Czegóż jednak człowiek nie zrobi w imię biznesu. Odpowiedz Link Zgłoś
eldik "Focus" obraził uczucia religijne? 30.10.08, 14:35 Oczywiście, że "Fokus" - pseudonaukowe pisemko dla pseudomądrych - obraził uczucia wielu. Po prostu nie obsrywa się symboli i świętości, i już! Cóż, tłumaczyć nie będę: mądry wie o co chodzi, a głupiemu te nauki i tak na nic. Fokus osiągnął swoje: kij w mrowisko i więcej cymbałów kupi te kretyństwa Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence "Focus" obraził uczucia religijne? 30.10.08, 14:48 Mało samczne, trzeba po prostu nie zwracać na takie coś uwagi i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś