jerjar 06.11.08, 10:35 I tak dobrze, że pociągi nie mają opon, bo byłaby niezła zadyma. Mniejszość szantażuje większość, by wzięła ją na utrzymanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dryfulec Slusznie - co beda pracowac... 06.11.08, 10:51 Posiedza sobie, poblokuja, piwko walna, pobluzgaja, ze robic nie ma komu... Jesli ci panowie uwazaja, ze maja trudna prace, to moga sie zabrac za nauke. Kto im zabrania sie doksztalcic i poprawic swoj los? Co? Wysilic sie nie chce? Postrajkowac lepiej... Dosc dyktatury roboli! Odpowiedz Link Zgłoś
parazyd NIE dla terroryzmu związkowego! 06.11.08, 10:57 A jest na to prosta metoda - wszystkich chuliganów i warchołów obciążać finansowo kosztami: interwencji policji, strat, przestojów i zniszczeń jakie spowodowali. Polityka całkowitej bezkarności nie sprawdziła się nigdzie na świecie, a w Stanach doprowadzi zaraz do prawdziwej katastrofy. Spróbujmy choć raz być mądrzy przed szkodą. Odpowiedz Link Zgłoś
wyznawca.mysli.wiekszej.polowy Re: NIE dla terroryzmu związkowego! 06.11.08, 11:53 jak nie chce im sie robic to ZWOLNIC WSZYSTKICH TYCH DZIADOW !! Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 warunek negocjacyjny Rządu: czyste kible w pociąga 06.11.08, 12:33 Jak umyją kible, to może naród posłucha tych brudasó i nierobów. Odpowiedz Link Zgłoś
13xm a kto będzie po tobie mył jak nasrasz? 06.11.08, 12:47 najpierw powiedz ludziom by nie szczali po ścianach i nie srali obok. w domu u siebie też lejesz gdzie popadnie? Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: a kto będzie po tobie mył jak nasrasz? 06.11.08, 12:54 A jak Ci ktoś narobi na wycieraczkę, to posprzątasz, czy raczej zostawisz i poprzestaniesz na załamywaniu rąk, tudzież "co to za naród"...? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
13xm tu chodzi o kulturę ludzi. 06.11.08, 12:57 jeśli sami nie potrafimy uszanować czegoś to jakim prawem chcemy szacunku dla siebie? wiesz, jak złodziej najgłośniej krzyczy "łapaj złodzieja!" tak samo ludzie mają analogiczne kłopoty. Wymagać każdy potrafi, ale już jak od niego coś wymagaja.. Odpowiedz Link Zgłoś
atomm Re: tu chodzi o kulturę ludzi. 06.11.08, 13:00 13xm napisał: [...]wiesz, jak złodziej najgłośniej krzyczy "łapaj złodzieja!"[...] No dzis najbarzdziej krzycza leniwi kolejarze z Solidarnosci Odpowiedz Link Zgłoś
atomm Przecz z takimi nierobami... 06.11.08, 12:58 Lenie smierdzace, nie chce im sie pracowac... Mysla ze inni beda ich utrzymywac... Rozgonic palami tych nierobow z kolei... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Slusznie - co beda pracowac... 06.11.08, 12:11 Kaczyński rozda Polskę.... Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Kaczory z komuną robią roz.ier.uchę rączkami 06.11.08, 10:51 swoich związkowych bandytów. Odpowiedz Link Zgłoś
pc_rob_1234 Kolejarze blokują pociągi, bo chcą wcześniejszy.. 06.11.08, 10:51 Ja też chcę aby moja grupa miała wcześniejszą emeryturę. Jestem informatykiem i siedzenie przy kompie po kilkanaście godzin dziennie,co ma duży wpływ na moje zdrowie. Może tak urządzić protest informatyków i spalić kilka kompów. Po prostu ręce opadają ...... Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Kolejarze blokują pociągi, bo chcą wcześniejs 06.11.08, 11:09 Widzisz, ale bez obrazy- jesteś frajerem ;). Zamiast biadolić na forum, zbierzcie grupę, załóżcie związek i wyjdźcie na ulicę. Odpowiedz Link Zgłoś
t1000m Re: Kolejarze blokują pociągi, bo chcą wcześniejs 06.11.08, 12:25 mysle ZZ Adminow np0 sieci (gdyby byl i to mocny) bylby najgorszy - bez kompow wszystko by stanelo, nie tylko PKP... no ale dotknac rzad trudno - zyje w rownoleglym swiecie, wiec nie wiem, czego by trzeba... :) Odpowiedz Link Zgłoś
gaissa Re: Kolejarze blokują pociągi, bo chcą wcześniejs 06.11.08, 10:52 Hasła "nasz protest nie jest wymierzony w pasażerów" są po prostu śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Kolejarze blokują pociągi, bo chcą wcześniejszy... 06.11.08, 10:56 "Podkreślił, że akcja nie jest skierowana przeciwko pasażerom, ma być jedynie sygnałem dla rządu. " Akurat rząd odczuje dwugodzinną blokadę dworca w Katowicach... Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciunio Kolejarze blokują pociągi, bo chcą wcześniejszy... 06.11.08, 10:56 Tak więc szykuje się kolejna związkowa zadyma.Obserwując kolejne "pokojowe" manifestacje,można dojść do wniosku.Związkowcy są pojętny- mi uczniami stadionowych kiboli. Prowokatorami zaś są związkowi funkcjonariusze.Obficie gratyfikowani ze składek i naszych podatków.Najlepiej emerytura po 10 latach pracy. A za nas będą pracować,przybysze ze wschodu. Odpowiedz Link Zgłoś
kajfasz7 Polska i Socjalizm. 06.11.08, 11:00 Taka jest prawdziwa nazwa pisu. Czy się stoi czy leży kasa się należy. Zwykłe socjalistyczne dranie. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...I maja racje........... 06.11.08, 11:02 napewno Tuskowi znowu slupki skocza w sondazach..... Odpowiedz Link Zgłoś
bagienne_dno Czerwona banda solidarnosciowych 06.11.08, 11:55 pasożytów strajkuje czerwonemu UBekowi z Francji to pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Czerwona banda solidarnosciowych 06.11.08, 12:08 bagienne_dno napisała: > pasożytów strajkuje czerwonemu UBekowi z Francji to pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
uookasz Re: ...I maja racje........... 06.11.08, 12:25 presentation1 napisał: > napewno Tuskowi znowu slupki skocza w sondazach..... co tam u ciebie esbek ? Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Jak sie nie chce nierobom pracowac 06.11.08, 11:03 maja opcje: -mozecie zdechnac -mozecie zyc w nedzy -mozecie isc na bezrobocie. Osobiscie polecam pierwsza opcje, pozostale groza tym ze bede musial was ogladac scierwa leniwe. Odpowiedz Link Zgłoś
ot.byt Re: Jak sie nie chce nierobom pracowac 06.11.08, 11:11 We wszystkich postach powyżej jest taka sma retoryka jak w Trybunie Ludu w 1980 roku."śCIERWA LENIWE , WARCHOłY , NIEROBY.itp.Autorom gratuluje protoplastów w głebokiej komunie i przypomonam ,ze jakby nie te ścierwa leniwe to dzisiaj dalej byłby komunizm!! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Jak sie nie chce nierobom pracowac 06.11.08, 11:13 Nazwa sie tylko zmienila.Mentalnosc jak z PRLu. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Jak sie nie chce nierobom pracowac 06.11.08, 11:42 Owszem, pomogli, a teraz chcą nic nie robić i brać kasę, tylko przypomnij sobie kolego szanowny, jak to było. Miałeś pensję, ale mogłeś ją sobie w buty włożyć, bo nic w sklepach nie było. Koniecznie chcesz do tego wrócić, wiem, większość za tym tęskni, bo kasa był, a jak była to i na łapówki się znalazło, żeby regał kupić. Oczekujesz powtórki? Odpowiedz Link Zgłoś
bercik38 Re: Jak sie nie chce nierobom pracowac 06.11.08, 11:56 Zlikwidować ZUS, KRUS, PZU, emerytury i renty. Wszyscy zapierdzielać do śmierci na stanowisku pracy. A żeby nie obciążać budżetu to zlikwidować rząd, służbę zdrowia, edukację, wojsko i wszystko co państwowe i do czego budżet dokłada. Odpowiedz Link Zgłoś
zasmucony1 Re: Zgadzam sie. Delegalizacja PiSu jest konieczn 06.11.08, 12:28 Tak, no i uznać wreszcie PZPR za organizację zbrodniczą! Odpowiedz Link Zgłoś
t1000m Re: Jak sie nie chce nierobom pracowac 06.11.08, 12:29 generalnie popieram, jak najmniej rzeczy panstwowych, mialo nie byc jak w komunie, niech nie bedzie... ZUS/KRUS jako pierwszy, PRL nie ma, a oni sie uchowali... wojsko zasadniczo tez - tylko male i b. zawodowe, typu jednostki spec. Odpowiedz Link Zgłoś
freon Re: Jak sie nie chce nierobom pracowac 06.11.08, 12:39 Jesli drogi forumowiczu o pasujacym do tresci nicku, nie zauwazasz roznicy miedzy rokiem 80. a 2008 to znaczy, ze albo tamtych czasow nie pamietasz, albo nie uzywasz mozgu. Mamy chwalic zadymiarzy, bo ich starsi koledzy dawniej obalili komunizm? Czy za dawne zaslugi emerytowanych juz dzisiaj robotnikow mamy czcic dzisiejszych kolesi demolujacych Warszawe? Jesli ktos rzuci we mnie petarda, to mam mu podziekowac za obalenie komunizmu? Ja mam doplacac do wczesniejszej emerytury kilku cwaniaczkow, ktorym najpierw nie chcialo sie uczyc, a teraz nie chce pracowac? Bez jaj. Solidarnosc dzisiejsza juz od dawna nie jest tym samym co ta z lat 80. Odpowiedz Link Zgłoś
tunnan Re: Jak sie nie chce nierobom pracowac 06.11.08, 13:01 Ton niektórych wypowiedzi jest rzeczywiście ostry, jednak trudno się dziwić irytacji, skoro kolejny protest odbywa się kosztem zwykłech ludzi, którzy w dodatku zapłacili słono za "usługę". Czy protestujący zastanowili się przez chwilę, skąd wziąc pieniądze na ich wcześneiejsze emarytury? Koszty pracy w Polsce są już i tak wysokie, kolejne ich zwiększenie (tym zaowocuje spełnienie żądań protestujących) wepchnie nas głębiej w kryzys, z mnuejszy zarobki i zwiększy bezrobocie. Na marginesie - pociągi PKP są niepunktualne, brudne i drogie. Obsługa pasażerów - dno. Za co żądają więc pieniędzy? Odpowiedz Link Zgłoś
smeagol_s Re: Jak sie nie chce nierobom pracowac 06.11.08, 13:06 "We wszystkich postach powyżej jest taka sama retoryka jak w Trybunie Ludu w 1980" Może i retoryka jest z wierzchu podobna, ale idea totalnie odmienna i nie trzeba dużo wysiłku żeby to zauważyć. Za komuny strajkowali ludzie zgnębieni przez władzę, otrzymujący marne pieniądze. Teraz strajkują ludzie, którym się trafiła ciepła posada, a z racji swojej siły chcą sobie wywalczyć wyższe przywileje niż reszta społeczeństwa. Przywileje najzwyczajniej w świecie im się nie należą, dlatego tak ostro krytykowani są przez to społeczeństwo. A metody PRL-owskie stosują raczej związkowcy niż komentujący tu forumowicze: to związkowcy używają siły i gnębią niewinnych pasażerów żeby osiągnąć swój cel. Odpowiedz Link Zgłoś
mark56 Re: Jak sie nie chce nierobom pracowac 06.11.08, 15:26 Ścierwem możesz nazywać siebie... Ja akurat ciężko pracuje na kolei, świątek, piątek i niedziela. Mam z tego nędzne grosze, a jak stuknie mi 60, to lekarz powie - "gdzie ty chcesz pracować chłopie??? Ludzi chcesz wozić jak serce ci siada i widzisz już niewiele..." Moze wtedy Ty mi dasz pracę jak mnie z kolei zwolnią???? Odpowiedz Link Zgłoś
janbacz Strajk ogłoszony z dnia na dzień jest nielegalny 06.11.08, 11:58 Strajk ogłoszony z dnia na dzień i nie z winy pracodawcy jest nielegalny. Mam nadzieję, że pracodawca wyciągnie wobec łamiących umowy i prawo konsekwencje służbowe i cywilne oraz zawiadomi organa aby były odpowiednie konsekwencje karne. Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Kolejarze blokują pociągi, bo chcą wcześniejs 06.11.08, 12:03 od nastepnego razu nie place za bilet w ramach strajku! Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Re: Kolejarze blokują pociągi, bo chcą wcześniejs 06.11.08, 12:11 Jakby dalo sie wymodlic to zeby znalazla sie wladza z jajami i zlikwidowala takie "cieplutkie" posadki,przywileje (ciekawe w czym praca na kolei jest ciezsza od innych zawodow, nie wspomne juz o nauczycielach) to nawet bym sie do partii tego profesorka z RM zapisal! Odpowiedz Link Zgłoś
artur1983 Re: Kolejarze blokują pociągi, bo chcą wcześniejs 06.11.08, 12:47 Pobiegaj sobie po 12 godzin co drugi dzień po torach to zobaczysz jaka to łatwa praca. Odpowiedz Link Zgłoś
mark56 Re: Kolejarze blokują pociągi, bo chcą wcześniejs 06.11.08, 15:57 Przyjdz na kolej pracować to się przekonasz jak to jest fajnie i leciutko... Skoro mamy tak super to dlaczego nie ma chętnych do pracy w tej firmie, a dokłedniej w ponad 100 firmach, które razem nazywane są koleją.... Retoryka i słownictwo na tym forum urągają językowi polskiemu, a piszący nie mają bladego pojęcia na czym polega praca na kolei... Wielu ma wyższe wykształcenie wbrew temu co niektórzy sugerują, a jednak pracują tu i będą walczyć o swoje prawa... Ciekaw jestem czy chciałbyś jechać pociągiem prowadzonym przez maszynistę czy obsługiwanym przez kierownika pociągu, który ma wadę słuchu, słaby wzrok, czy siada mu serce... To od nich zalerzy czy dojedziesz do celu szczęśliwie... Odpowiedz Link Zgłoś
13xm a co powiedzie na to..? 06.11.08, 12:15 ..ci ludkowie, przyjmując się dawno temu do pracy wiedzieli, że mają prawo do wcześniejszych emerytur. To tak, jakby podpisać umowę z państwem, prawda? Wiadomo, że czasy się zmieniły, ustrój także, gospodarka pędzi i potrzeba rąk do pracy.. Ale taka była umowa! Nie ważne, że taki zwykły kolejarz parcuje w słońcu, deszczu czy śniegu, zarywa nocki w pracy a świąt z rodziną często nie spędza..za 1500 zeta na miesiąc. A taka praca wykańcza, często siada kręgosłup, oczy, często można się połamać w torach przez nieuważny krok na podkładzie, jest wiele wypadków - często śmiertelnych lub zakończonych amputacją jakiejś części ciała..a nocki też robią swoje...kto sobie wyobraża 65 letniego manewrowego?? Że do biura może iść czy gdzie? - a co będzie umieć innego taki stary piernik kolejowy jak nie tego czego przez 40 lat się wyuczył? Ale sory, czasy się zmieniły, a to co państwo obiecywało wcześniej - to taki żart. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: a co powiedzie na to..? 06.11.08, 12:23 Co ty opowiadasz, takie warunki ma 90% pracujących, a jak się nie uważa to i palca w d...e możesz złamać! Chcesz dać 90% pracującym wcześniejsze emerytury? marzyciel!!! Odpowiedz Link Zgłoś
norman_bates Re: a co powiedzie na to..? 06.11.08, 12:37 Po pierwsze: kto z rodzinki pracuje na kolei? Po drugie: 13xm napisał: > A taka praca wykańcza, często siada kręgosłup, oczy, często można > się połamać w torach przez nieuważny krok na podkładzie, jest wiele > wypadków - często śmiertelnych lub zakończonych amputacją jakiejś > części ciała..a nocki też robią swoje...kto sobie wyobraża 65 > letniego manewrowego? Praca przy komputerze wykończy moje oczy i kręgosłup. Przy wdrażaniu projektu i mi może się przydarzyć ciężki wypadek na budowie albo na hali. Czy w związku z tym każdy inżynier ma prawo do wcześniejszej emerytury skoro ma ją na takich samych warunkach kolejarz? Odpowiedz Link Zgłoś
13xm tak, jeśli wcześniej w prawie był taki zapis.. 06.11.08, 12:54 jakoś coś tobie umkneło, mianowicie im się wtedy należał ten zapis o wcześniejszych emeryturach! Jak podpisujesz jakąś umowę, to też potem ją zmieniasz bo tak dla ciebie lepiej? Zobacz, na policjantów dla przykładu albo wojskowych - wiadomo iż oni mogą bo mają zapisane tak w ustawie! I nie mów mi, że nikt nie myślał o wcześniejszej emeryturze gdy zatrudniał się do policji! Dla mnie to nabicie ludzi którzy wtedy się zatrudniali w przysłowiową butelkę.. ..a niebezpieczna jest każda praca, nawet chodzenie po chodniku też. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: tak, jeśli wcześniej w prawie był taki zapis. 06.11.08, 13:03 to poprzednicy naobiecywali, bo nie chcieli miec srania w popularność. Teraz trzeba twardą ręką to zamiatać. ;) Nie było tego wcześniej, a przynajmniej na taką skalę! Odpowiedz Link Zgłoś
13xm w takim raziem idźmy dalej tym myśleniem.. 06.11.08, 13:54 ..zabierą nam obligacje długoterminowe ponieważ: 1. za PiSu lub za SLD lub komuny były emitowane; 2. ciężka sytuacja związana z kryzysem finansowym wymaga właśnie takiego rozwiązania. ..wyrównają wiek emerytalny do..70 lat - wkońcu równouprawnienie, a nikt nie chce pracować na innych! ..zniknie prawo każdego obywatela do bezpłatnej służby zdrowia, zresztą i tak płacimy coraz więcej. ..twój szef nie da ci urlopu mimo iż masz takie prawo i aneks do umowy o pracę - bo kto na ciebie będzie zarabiał jak będziesz się lenić? ..co by tu jeszcze zabrać z naszych praw? podpisywałeś kiedyś chociaż durną klauzulę o ochronie danych osobowych? Tak! Nawet zakładając konto pocztowe jast taka! Państwo obiecało? - niech dotrzyma.. inaczej co z takiego kraju skoro mogą cię bezkarnie zerżnąć? Odpowiedz Link Zgłoś
jasio.4 Kolejarze blokują pociągi, bo chcą wcześniejszy.. 06.11.08, 12:19 Najczystsze łobuzerstwo i jeszcze jak na ironię nazywa się SOLIDARNOŚĆ. Jak komuś praca czy płaca nie odpowiada, to może w każdej chwili się zwolnić. Pracownicy PKP powinni dokładnie notować kto ich do strajków wciąga, gdy firma padnie, to będą mogli ich rozliczyć. Rząd jest odpowiedzialny za wszystkich obywateli i za całe państwo. Ustępowanie łobuzom by go dyskwalifikowało! Odpowiedz Link Zgłoś
uookasz Margharet Tchatcher poszukiwana 06.11.08, 12:25 "Thatcher była zdeterminowana do osiągnięcia celu jakim było ograniczenie władzy związków zawodowych. Jednak obrała inną strategię niż rząd Heatha, mianowicie zamiast jednej ustawy postanowiła to zrobić drobnymi stopniowymi krokami. Ponadto prowadzono przemyślaną kampanię medialną, policja wstrzymywała się z wszelkimi akcjami, które mogłyby doprowadzić do pogwałcenia praw obywatelskich. Równocześnie w prasie i w telewizji zaczęły się ukazywać zdjęcia grup uzbrojonych górników, którzy przemocą zmuszali swoich kolegów do wzięcia udziału w strajku i powstrzymywania się od pracy. Takie wiadomości spowodowały, że opinia publiczna odwróciła się od strony strajkującej i nie udzieliła jej poparcia. Strajk górników trwał ok. roku, po czym strajkujący ustąpili nie uzyskując nic w zamian. Torysowski rząd zadecydował także o zamknięciu wszystkich oprócz 15 kopalń, które zostały sprywatyzowane w 1994 r." strajk wczorajszy jak i dziesiejszy to wiecej polityczne na zamowienie PiS. dziwne ze przyszli wrzeszczeć na Tuska, a zaprosili cymańskiego i napieralskiego :))) niech zyje nowa koalicja komunistow z pseudoantykomunistami :D dzis mozna SLD, PISowi i zwiazkom zawodowym smialo wykrzycec w twarz: precz z komuną! Odpowiedz Link Zgłoś
stoprasizmowi a ja sie pytam gdzie jest Policja?!! 06.11.08, 12:27 place podatki za to zeby takich co blokuja drogi i tory wsadzac do wiezienia. nich zablokuja sejm jak sa takimi kozakami... Odpowiedz Link Zgłoś
uookasz Śniadek przydupas PiS pogrzebał Solidarnosc 06.11.08, 12:29 nie te idee, nie te cele, tylko jak te chochołki ze słomy tanczą jak im radio maryja i pis zagra odebrac im prawo uzywania tej historycznej pieknej nazwy Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 Może załóżmy ruch obywatelski 06.11.08, 12:31 do walki z bolszewicko-goebblsowską propagandą PiSoLewu i jego związków zawodowych jako zbrojnego ramienia, działającego pod patronatem prezydenta RP, propagandy, która coraz bardziej stacza się na poziom moczarowskiej retoryki narodowo-socjalistycznej? Odpowiedz Link Zgłoś
tata502 Kolejarze strajkują, bo chcą wcześniejszych eme... 06.11.08, 12:36 co robi rząd-do sądu z tymi związkowcami.jak zapłacą odszkodowanie za wyrządzone szkody to może się czegoś nauczą.ilu ludzi poniosło straty z powodu nich-nie do policzenia.jak zapłacą to może na drugi raz uszanują innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
tunnan Re: Kolejarze strajkują, bo chcą wcześniejszych e 06.11.08, 12:46 Raz - ukarać grzywną za zakłozenei spokoju Dwa - nakazać zwrot kosztów biletów wszystkim pasażerom opóźnionych pociągów. Z ich własnych kieszeni. Trzy - Nakazać opublikowanie w poczytnej prasie oficjalnych przeprosin. Odpowiedz Link Zgłoś
fleshless Ja się nie zgadzam na dokłądanie z mojej pensji 06.11.08, 12:38 komuś na emeryturkę - niby z jakiej racji? czemu ja mam zapierdzielać na zdrowego starego konia, który powinien sam na siebie zarabiać jak mu ręce do du.py nie przyrosły Odpowiedz Link Zgłoś
wdz82 Kolejarze strajkują, bo chcą wcześniejszych eme... 06.11.08, 12:44 to ja może zastrajkuje z rówieśnikami bo nie mam zamiaru płacić za emerytury nie robów Odpowiedz Link Zgłoś
uookasz Śniadek: będą prywatyzować służbę zdrowia! 06.11.08, 12:45 PiS za czasów swoich rządow sprywatyzował ponad 60 szpitali w Polsce czy ktoś zwiazki zawodowe powiadomił o tym ? wyborcza.pl/1,76842,4584141.html btw. ich klepanie ciagle o cudach tuska to nic innego jak zwykla ignorancja i nieumiejetnosc słuchania ze zrozumieniem tego co sie mowi. czego w koncu mozna oczekiwac po tym wyjącym stadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek Popieram zwiaskowcow-koniec tuskowego ku.rewstwa 06.11.08, 12:49 Polska stala sie krajem wrogim obywatelowi Odpowiedz Link Zgłoś
insto Kolejarze blokują pociągi, bo chcą wcześniejszy.. 06.11.08, 12:47 Do terrorystow strzelac z ostrej amunicji. Odpowiedz Link Zgłoś
insto Re: Kolejarze blokują pociągi, bo chcą wcześniejs 06.11.08, 12:50 wyborcza.pl/1,88975,5886663,O_jeden_strajk_za_daleko.html A to dla tych ktorzy nie czytali wczoraj Odpowiedz Link Zgłoś