piotrek_meteorolog 22.11.08, 17:06 To ma być cywilizowany naród?! Złodzieje, zbrodniarze i bufoni! Precz ze Szwabią! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
flyb52 MSZ Niemiec: Zarzuty o germanizację Polaków gro... 22.11.08, 17:06 Obawy obamy Kaczynskiego sa sluszne. Niemcy zgermanizowali juz Amerykanow mieszkajacych w Hamburgu, Berlinie i Breslau, w polowie zgermanizowni sa Turcy, Czesi, Hiszpanie, Brytyjczycy, Tajlandczycy, Chinczycy, Francuzi i Rosjanie. Straszne. I ONZ nic w tym kierunku nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
anielka82 Re: MSZ Niemiec: Zarzuty o germanizację Polaków g 22.11.08, 17:33 > Obawy obamy Kaczynskiego sa sluszne. Niemcy zgermanizowali juz > Amerykanow mieszkajacych w Hamburgu, Berlinie i Breslau, w polowie > zgermanizowni sa Turcy, Czesi, Hiszpanie, Brytyjczycy, Tajlandczycy, > Chinczycy, Francuzi i Rosjanie. Straszne. I ONZ nic w tym kierunku > nie robi. Co za bzdury... Mieszkam od 6 lat w Berlinie. Szczerze mowiac nie poznalam jeszcze zadnego obcokrajowca ktory zostal wbrew swojej woli zgermanizowany... Owszem, znam ludzi, ktorzy z wlasnego wyboru wyparli sie swojego pochodzenia i czuja sie bardziej niemcami niz polakami, turkami, amerykanami itd. Jest tez normalne moim zdaniem, ze dzieci zagranicznych rodzicow, ktore urodzily sie i wychowaly w niemczech beda sie raczej z tym krajem identyfikowaly niz z ojczyzna, ktorej byc moze nigdy nie widzialy na oczy. A tak na marginesie Breslau to niemiecka nazwa Wroclawia wiec troche dziwne ze sa tam germanizowani amerykanie... Odpowiedz Link Zgłoś
crame Re: MSZ Niemiec: Zarzuty o germanizację Polaków g 22.11.08, 19:16 Polacy sa bardzo trudnym narodem do zgermanizowania, znam rodziny, ktore po 20 latach zycia w Niemczech, dukaja po niemiecku. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: MSZ Niemiec: Zarzuty o germanizację Polaków g 22.11.08, 19:28 Ale o co chodzi tym niemieckim gazeciarzom? oto,że Polacy chcą uczyc tez Polskiej kultury i języka/ Tylko Turkowie moga,a inne narodowości nie mogą? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: MSZ Niemiec: Zarzuty o germanizację Polaków g 23.11.08, 10:06 Nie "Turkowie" ale "Turcy". Odpowiedz Link Zgłoś
szklo_rynsztokowe_z_tvn Re: Szwabskie_Bydło_Znów_Potrzebuje_B ata_!_:)))))) 23.11.08, 23:15 63 lata po największym w historii, gigantycznym laniu po d... i o mało co nie wykastrowaniu - szwabskie kartofle z braku nad nimi nadzoru i bata powracają znowu do żródła swojego nieszczęścia - nacjonalizmu, przywracając hitlerowskie praktyki wyrywania Polskim Matkom ich własnych dzieci !!! Obozy koncentracyjne według nich były polskie ! Największą zbrodnią IIWS dla nich jest przepędzenie hitlerowców z Polski (przypieczęntowane niedawno przez Trybunał Europejski) w której to wymordowali ci bandyci 6,5 miliona Polaków ! Teraz z kolei Polskim Matkom jak za czasów hyclera kradzione są ich urodzone w hitlerlandzie dzieci a próby obrony zaszczuwają te gady eunuchowym nakazem ścigania obejmującym też Polskę !!!!! jak tak dalej pódzie to wkrótce stworzą obozy koncentracyjne dla Polskich Matek w hitlerlandzie ! .......................................................................................... POTRZEBNA JEST ZDECYDOWANA REAKCJA CYWILIZOWANYCH KRAJÓW W UE !!! TRZEBA W EUROPIE JAK NAJSZYBCIEJ STWORZYĆ FRONT PRZECIW TYM NEOHITLEROWSKIM PRAKTYKOM W PRZECIWNYM RAZIE WKRÓTCE POWRÓCI TO BYDŁO DO SWOICH TRADYCJI I RZECZYWIŚCIE ZAFUNDUJE EUROPIE OBOZY KONCENTRACYJNE DLA MATEK ROZMAWIAJĄCYCH ZE SWOIMI DZIEĆMI LUDZKIMI JĘZYKAMI ! ---------------------------------------------------------------------------------------- Wystarczy poczytać na tym forum POlaczkoidów i ich sojuszników - folxdojczy na socjalu w hitlerlandzie aby dojść do wniosku że, dopóki PO-lszewicy - klienci hitlerlandu i gejrlina z ich firerem potomkiem wermahtowca rządzą Polską, doputy Polskie Matki w hitlerlandzie stoją na straconej pozycji tak jak kiedyś Polacy - więźniowie Auszwic podczas IIWS :( Odpowiedz Link Zgłoś
polaknormalny Re: MSZ Niemiec: Zarzuty o germanizację Polaków g 22.11.08, 22:05 anielka82 napisała: > > Obawy obamy Kaczynskiego sa sluszne. Niemcy zgermanizowali juz > > Amerykanow mieszkajacych w Hamburgu, Berlinie i Breslau, w polowie > > zgermanizowni sa Turcy, Czesi, Hiszpanie, Brytyjczycy, Tajlandczycy, > > Chinczycy, Francuzi i Rosjanie. Straszne. I ONZ nic w tym kierunku > > nie robi. > > Co za bzdury... Mieszkam od 6 lat w Berlinie. Szczerze mowiac nie poznalam > jeszcze zadnego obcokrajowca ktory zostal wbrew swojej woli zgermanizowany... > Owszem, znam ludzi, ktorzy z wlasnego wyboru wyparli sie swojego pochodzenia i > czuja sie bardziej niemcami niz polakami, turkami, amerykanami itd. Jest tez > normalne moim zdaniem, ze dzieci zagranicznych rodzicow, ktore urodzily sie i > wychowaly w niemczech beda sie raczej z tym krajem identyfikowaly niz z > ojczyzna, ktorej byc moze nigdy nie widzialy na oczy. > > A tak na marginesie Breslau to niemiecka nazwa Wroclawia wiec troche dziwne ze > sa tam germanizowani amerykanie... że też aka szkopska szmata śmie pisać po polsku Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: MSZ Niemiec: Zarzuty o germanizację Polaków g 22.11.08, 22:11 polaknormalny napisał: ale Serboluzyczan nie zgermanizowali.Sami sie zgermanizuja,z wlasnej woli..ha,ha,ha..Nysa Luzycka jest w Polse.Mieszkaja nad nia Seroluzyczanie..???Nie..bo w 1945 uciekli do Niemiec przed Polakami,ktorzy sa slawni ze spolszczania..he,he..> anielka82 napisała: > > > > Obawy obamy Kaczynskiego sa sluszne. Niemcy zgermanizowali juz > > > Amerykanow mieszkajacych w Hamburgu, Berlinie i Breslau, w polowie > > > zgermanizowni sa Turcy, Czesi, Hiszpanie, Brytyjczycy, Tajlandczycy > , > > > Chinczycy, Francuzi i Rosjanie. Straszne. I ONZ nic w tym kierunku > > > nie robi. > > > > Co za bzdury... Mieszkam od 6 lat w Berlinie. Szczerze mowiac nie poznala > m > > jeszcze zadnego obcokrajowca ktory zostal wbrew swojej woli zgermanizowan > y... > > Owszem, znam ludzi, ktorzy z wlasnego wyboru wyparli sie swojego pochodze > nia i > > czuja sie bardziej niemcami niz polakami, turkami, amerykanami itd. Jest > tez > > normalne moim zdaniem, ze dzieci zagranicznych rodzicow, ktore urodzily s > ie i > > wychowaly w niemczech beda sie raczej z tym krajem identyfikowaly niz z > > ojczyzna, ktorej byc moze nigdy nie widzialy na oczy. > > > > A tak na marginesie Breslau to niemiecka nazwa Wroclawia wiec troche dziw > ne ze > > sa tam germanizowani amerykanie... > że też aka szkopska szmata śmie pisać po polsku Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: MSZ Niemiec: Zarzuty o germanizację Polaków g 23.11.08, 07:06 polaknormalny napisał: > że też taka szkopska szmata śmie pisać po polsku Cyba jednak kiepsko wybrałeś nicka: normalni Polacy nie są na ogół aż takimi chamami. Odpowiedz Link Zgłoś
zyga_75 Re: MSZ Niemiec: Zarzuty o germanizację Polaków g 23.11.08, 14:30 koloratura1 napisała: > polaknormalny napisał: > > > że też taka szkopska szmata śmie pisać po polsku > > Cyba jednak kiepsko wybrałeś nicka: normalni Polacy nie są na ogół aż takimi > chamami. wlasnie napisales ze jestes wielkim nie tylko chamem Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: MSZ Niemiec: Zarzuty o germanizację Polaków g 27.11.08, 22:32 zyga_75 napisał: > koloratura1 napisała: > > > polaknormalny napisał: > > > > > że też taka szkopska szmata śmie pisać po polsku > > > > Cyba jednak kiepsko wybrałeś nicka: normalni Polacy nie są na ogół aż tak > imi > > chamami. > > > wlasnie napisales ze jestes wielkim nie tylko chamem Możesz jaśniej? Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: MSZ Niemiec: Zarzuty o germanizację Polaków g 22.11.08, 23:36 Ja tez jestem za tym,aby wszyscy Polaczki,którzy chca germanizowac sie,niech wyjeżdzaja i nam d...y nie zawracali. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: MSZ Niemiec: Zarzuty o germanizację Polaków g 23.11.08, 07:00 anielka82 napisała: > > A tak na marginesie Breslau to niemiecka nazwa Wroclawia wiec troche dziwne ze > sa tam germanizowani amerykanie... Anielko, taż flyb ironizuje! Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: MSZ Niemiec: Zarzuty o germanizację Polaków g 22.11.08, 19:20 Gdyby Pałac Kaczyńskiego miał takie duże wpływy na szwabskie jegendamty,to wszyskie polskie dzieci miałyby ochronę w państwie Polskim.A tak?...szwa bskie łapy wykradają nasze polskie dzieci bezkarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz MSZ Niemiec: Zarzuty o germanizację Polaków gro... 22.11.08, 17:08 "Już druga, poważna niemiecka gazeta krytykuje Polaków [...] Niedawno o sprawie Beaty Pokrzeptowicz pisał niezwykle krytycznie drugi najbardziej opiniotwórczy obok "Sueddeutsche Zeitung" niemiecki dziennik. "Frankfurter Allgemeine Zeitung" drwiła w tekście z obaw Polaków" I jest to zrozumiałe, bo niemieckie gazety - w przeciwieństwie do niektórych polskich - zawsze będą broniły niemieckości, a szczególnie wtedy, gdy otrzymają odpowiednie polecenia z Berlina (dawniej z Bonn). U nas zaś, jeśli tylko gdzieś Polakom dzieje się krzywda, media takie jak GW czy WSI24 zaraz biorą stronę krzywdzicieli. Bo wiadomo: Polak to antysemita, złodziej, pijak i homofob, więc należy go zgnoić... Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: MSZ Niemiec: Zarzuty o germanizację Polaków g 22.11.08, 17:55 co.ty.powiesz napisała: > I jest to zrozumiałe, bo niemieckie gazety - w przeciwieństwie do niektórych > polskich - zawsze będą broniły niemieckości, a szczególnie wtedy, gdy > otrzymają odpowiednie polecenia z Berlina (dawniej z Bonn). Jednym slowem odrzucasz obiektywizm dziennikarski? Niemieckie media go nie maja wiec i my nie powinnismy go miec bo mamy bezmylsnie malpowac podejscie gazet zza Odry? Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Premier uważa, że "Polska to nienormalność", więc 22.11.08, 18:03 ...To nic dziwnego, że niemieckie gazety biorą to pod uwagę. > "I jest to zrozumiałe, bo niemieckie gazety - w przeciwieństwie do niektórych polskich - zawsze będą broniły niemieckości, a szczególnie wtedy, gdy otrzymają odpowiednie polecenia z Berlina (dawniej z Bonn). U nas zaś, jeśli tylko gdzieś Polakom dzieje się krzywda, media takie jak GW czy WSI24 zaraz biorą stronę krzywdzicieli...." > Bo wiadomo że Polskę trzeba opluć, Polaków gnoić - za to płacą i otwierają drzwi do kariery. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: MSZ Niemiec: Zarzuty o germanizację Polaków g 22.11.08, 19:34 Przyznaję Ci rację.Polscy Wysocy Urzędnicy nie robią nic,a nawet boją się nt.rozmawiac publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Deutschland uber alles 22.11.08, 17:11 To hasło jest ciągle żywe. Odpowiedz Link Zgłoś
wild.romance Re: Deutschland uber alles 22.11.08, 23:45 przyladek.dobrej.nadziei napisał: > To hasło jest ciągle żywe. > Tak tak, jutro o 5.30 przyjdą na pewno po Ciebie.. w.r Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Deutschland uber alles 23.11.08, 07:11 wild.romance napisał: > przyladek.dobrej.nadziei napisał: > > > To hasło jest ciągle żywe. > > > > Tak tak, jutro o 5.30 przyjdą na pewno po Ciebie.. A co najmniej - po Twoje dzieci.. > w.r Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Co wy q.va wiecie o "Deutschland, Deutschland..."? 23.11.08, 10:17 Ta pieśń została napisana przez Johanna von Fallersleben tuż przed Wiosną Ludów. Specjalnie i celowo do melodii austriackiego hymnu "Gott erhalte..." (patrz film "c.k. dezerterzy"). Słowa tej pieśni PRZECIWSTAWIAJĄ się w ten sposób monarchizmowi i ponad wierność dynastii stawiają więź narodową. Pieśń ta stała się oficjalnym hymnem Niemiec w roku 1923 wg ówczesnej konstytucji. Czyli w czasach demokracji parlamentarnej, Republiki Weimarskiej. Hitler pozostawił Deutschlandlied jako hymn państwowy, nakazał jednak zaraz potem wykonywać "Horst-Wessel-Lied" w rytmie bardziej dziarskim niż hymn. Obecnie "Deutschlandlied" jest hymnem RFN od powstania tego państwa w roku 1949 oraz po zjednoczeniu. W wykonaniu wokalnym śpiewa się jednak tylko trzecią zwrotkę. Nie jest to żaden wymóg prawny ale zwyczaj. Odpowiedz Link Zgłoś
toberson Re: Zaskarzyc Rzad RFN do Trybunalu UE to beda... 22.11.08, 17:16 placic odszkodowania!!Wedlug prawa Uni niewolno dyskryminowac zadnego obywatela Unii!!!Szkopy lamia prawo a Donald na to sie patrzy i nic nierobi!! Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Opisana syt. miala miejsce pod rzadami 22.11.08, 17:24 Jacka i Placka obojga plci. Co one wtedy zrobili??? Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Zaskarzyc Rzad RFN do Trybunalu UE to beda... 22.11.08, 23:50 Donaldzik jest tchórzem i nierobem!czkawką Mu sie to odbije,po raz drugi! Odpowiedz Link Zgłoś
michals-3 MSZ Niemiec: Zarzuty o germanizację Polaków gro... 22.11.08, 17:22 "Ponieważ Jugendamty nie podlegają rządowi, Ministerstwo Spraw Zagranicznych może jedynie apelować do ich kierowników,..." A kto ma w Niemczech władzę ustawodawczą i wykonawczą - Jugendamty? Ja też mogę ogłosić, że zabraniam używania języka niemieckiego na terytorium Polski, i co? Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper To dotyczy rozmow z dziecmi 22.11.08, 17:27 po polsku W OBECNOSCI urzedasa z amtu (opisuwany przypadek). Wiec nie pie...ie,ze nie mozna rozmawiac z dzieckiem po polsku w domu!! Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: To dotyczy rozmow z dziecmi 22.11.08, 19:40 Tu chodzi o dzieci odbierane Polakom,oni tych dzieci w domu nie mają ...czytaj i oglądaj przytomnie! Odpowiedz Link Zgłoś
wild.romance Re: To dotyczy rozmow z dziecmi 22.11.08, 22:55 cleryka napisała: > Tu chodzi o dzieci odbierane Polakom,oni tych dzieci w domu nie > mają ...czytaj i oglądaj przytomnie! Tak, odbierają je Polakom.... Z polskich domów...? A może te dzieci mając i niemieckiego rodzica są nie tylko polskie? w.r Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_meteorolog Re: To dotyczy rozmow z dziecmi 22.11.08, 23:51 A może te dzieci mając nie tylko niemieckiego rodzica nie są tylko niemieckie, że urzędy niemieckie zabraniają posługiwać się językiem drugiego z rodziców?! Odpowiedz Link Zgłoś
wild.romance Re: To dotyczy rozmow z dziecmi 23.11.08, 00:01 piotrek_meteorolog napisał: > A może te dzieci mając nie tylko niemieckiego rodzica nie są tylko niemieckie, > że urzędy niemieckie zabraniają posługiwać się językiem drugiego z rodziców?! Dlaczego uogólniasz? Urzędy nie zabraniają nikomu posługiwać się językiem drugiego z rodziców. Są sytuacje wyjątkowe, w których urzędy wskazują używanie języka niemieckiego jako języka urzędowego, co nie ma miejsca bez powodu.... w.r Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: To dotyczy rozmow z dziecmi 22.11.08, 23:56 ..No to co znaczy wg ciebie,że maja nimieckiego drugiego rodzica? Szkoda gadac z Toba. Odpowiedz Link Zgłoś
prezentation1 mamo, a oni mnie "francuzuja" 22.11.08, 17:28 bo w tej zas.ranej Francji kaza mi mowic po francusku, sami nie chca nauczyc sie polskiego, nie chca tez oddac mi swojego miejsca pracy, jestem na chômage'u, nie chca mi oddac ich luksusowych willi musze mieszkac w apartamencie socjalnym, skoro tak ci zle to wracaj do Polski:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper @presentation1: O kurnaaa to twoja ZONA??? 22.11.08, 17:31 jezeli taki okaz masz w domu to 'chapeau bas et respect' Ja pierddddddd.... !! Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: @presentation1: O kurnaaa to twoja ZONA??? 22.11.08, 17:35 Pewnie rozmawiaja ze soba po francusku... Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Widok zaiscie hipnotyzujacy... 22.11.08, 17:37 ale jak rozmawiaja to raczej po arabsku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ostry1234 Re: mamo, a oni mnie "francuzuja" 23.11.08, 08:54 prezentation1 napisał: > bo w tej zas.ranej Francji kaza mi mowic po francusku, sami nie chca > nauczyc sie polskiego, nie chca tez oddac mi swojego miejsca pracy, > jestem na chômage'u, nie chca mi oddac ich luksusowych willi musze > mieszkac w apartamencie socjalnym, skoro tak ci zle to wracaj do > Polski:)))))))) tak samo w Szwecji. Jeszcze własnemu gó...arzowi lania nie pozwolą spuścić, bo mówią, że przemoc i zabierają, żeby zeszwedzić czyli wychować bezstresowo, i jeszcze rodziców zeszwedzją, na jakieś kursy wysyłając, żeby nauczyć jak po szwedzku wychowywać Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: MSZ Niemiec: Zarzuty o germanizację Polaków g 22.11.08, 19:38 Jugendamty poza wszelka kontrolą Państwa...to cyt. z gazety niemieckiej.Nie mam komentarza.Koniec kropka p.Prezydencie Kaczyński i p.premierze Tusk! Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: MSZ Niemiec: Zarzuty o germanizację Polaków g 22.11.08, 23:52 Oj,malutki wygas sie.. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Jak długo na kolanach, Herr Tusk? 22.11.08, 17:31 Herr Tusk, premier wsZystkich sługusów, przekrętasów i menel- ludzi bez zasad i charakteru- może ruszysz d..e. Brak mi słów sługusie.. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper To jakas uposledzona retoryka, czy co?? 22.11.08, 17:36 Zapytaj lepiej guru z Torunia, co z kasa na stocznie; Swojego Krola Slonce co jego trisomicznym bratem i z nayebana poslanka 'The Crow'. Odpowiedz Link Zgłoś
prezentation1 Re: Jak długo na kolanach, Herr Tusk? 22.11.08, 17:37 slavik222 napisał: > Herr Tusk, premier wsZystkich sługusów, przekrętasów i menel- ludzi > bez zasad i charakteru- może ruszysz d..e. > Brak mi słów sługusie.. -------------------- jak ci brak slow to rusz swoim dupskiem, l godzina 100€ s.v.p. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Za jego smierdzaca sperma polska doope az 100E!??? 22.11.08, 17:41 niech sie moze domyje najpierw i uderza na GayPride a Amsterku. Najlepiej w stroju Husarza, wszystkie chlopaki beda chcieli go miec!! Odpowiedz Link Zgłoś
prezentation1 Re: Za jego smierdzaca sperma polska doope az 100 22.11.08, 17:47 heartpumper napisał: > niech sie moze domyje najpierw i uderza na GayPride a Amsterku. Najlepiej w > stroju Husarza, wszystkie chlopaki beda chcieli go miec!! -------- ja nie o Gey'owym, ja "slavikowi222" chcialem wdzieki mojej kobity sprzedac,images21.fotosik.pl/379/95b0701cefa2b3ff.jpg ale skoro nie odpowiedzial, teraz wiem ze uwielbia tylko "pociagiem jezdzic " z Jarkiem czy Wierzejem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
si79mi Czy Tutaj Można Normalnie Podyskutować? 22.11.08, 19:03 Spójrzcie na siebie. Z obydwu stron leje się jad. Poza tym większość z tych postów to tylko prowokatorskie wybryki i nie wiem PO JAKĄ CHOLERĘ ktoś wogóle się do nich odnosi... To czego Polsce i Polakom potrzeba to odrobinę więcej opanowania i zdrowego rozsądku. Naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
crame Re: Czy Tutaj Można Normalnie Podyskutować? 22.11.08, 19:21 To trol, ignoruj kurdupla. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Czy Tutaj Można Normalnie Podyskutować? 23.11.08, 00:03 Mozna! Tylko trzeba pamietać,że jestesmy Państwem suwerennym nawet w UE. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Czy Tutaj Można Normalnie Podyskutować? 23.11.08, 00:13 cleryka napisała: > Mozna! Tylko trzeba pamietać,że jestesmy Państwem suwerennym nawet w > UE. Co to ma do rzeczy? Tym tłumaczysz ta polska propagandę która celowo nie pisze prawdy by wam w głowach siać nienawiść? Nikt nie zmusza ludzi do wyprowadzania się do Niemiec, nikt nie zmusza ludzi do życia w Niemczech, ale kiedy się samodzielnie podejmuje te decyzje powinno być wszystkim wiadomo, ze jest to kraj inny niż Polska (dzięki Bogu) i w tym kraju trzeba respektować wymogi jego tak jak tubylców. Skoro się tego nie potrafi nie powinno się wychylać nosa z poza wrót własnej zagrody. Polskie państwo celowo wykorzystuje ten precedens (odsyłam do niżej podanego linku) by siać nienawiść, siać nietolerancje, ogłupiać ludzi w Polsce. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=87566453&a=87574839 Co za prymitywizmy mieszkają w tej Polsce i dają się manipulować na potęgę. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: _____UwagaPsychopaci PiSu: Aktywacja!!! 22.11.08, 19:30 Dzieci z małżeństwa mieszanych,nie są tylko i wyłącznie niemieckimi dziećmi.Zapamietajcie to pismaki n iemieckie! Odpowiedz Link Zgłoś
wild.romance Re: _____UwagaPsychopaci PiSu: Aktywacja!!! 22.11.08, 23:49 cleryka napisała: > Dzieci z małżeństwa mieszanych,nie są tylko i wyłącznie niemieckimi > dziećmi.Zapamietajcie to pismaki n iemieckie! Nie zapominaj o tym, że te dzieci nie są też tylko i wyłącznie polskimi dziećmi.. w.r Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: _____UwagaPsychopaci PiSu: Aktywacja!!! 23.11.08, 00:07 Dlatego tu sądy euopejskie pownny rozstrzygac,który rodzic i jak często ma odwiedzać,lb wychowywac dziecię. Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner w najlepsze. A co z polinizacją Liwy i Ukrainy? 22.11.08, 17:40 [szczerze mówiąc to nie wiem jak z takim przygłupem rozmawiać, moze ktoś pomoże?] Odpowiedz Link Zgłoś
prezentation1 Jarek lubi tylko po hiszpansku 22.11.08, 17:43 www.woomer.pl/images/1225/2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Noo jak prawdziwy inkwizytor. A my w Amsterku juz 22.11.08, 17:46 czekamy ze specjalna riksza na Jarka: www.bakfiets-en-meer.nl/wp-content/uploads/2008/01/nyzlgy.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Coś z tymi Niemcami jest nie tak. 22.11.08, 17:47 Przebywając ostatnio w L.A. miałem okazje mieszkać w dosyć kosmopolitycznym hostelu. Było kilku Niemców, którzy przez resztę (Anglicy, Szkoci, Francuzi, Grek) byli ignorowani. Jak to jest, że nikt nie lubi Niemców? Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Jugendamt spadkobiercą Hitlerjugend 22.11.08, 17:54 W każdy razie wiele aktów prawnych dotyczących Jugendamtów, wzorowane jest na hitlerowskich ustawach. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Prosze daj porownanie. Bo wiem tylko ze idiotyzm 22.11.08, 17:56 jest czesta wada wrodzona u niektorych polaczkow. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: plugawy chamie, ty nawet Niemcem nie jesteś... 22.11.08, 18:07 ...bo Niemcy wiedzą co to jest kultura. Ty jesteś zwykłym brechaczem uprawiającym judzenie, nieznanego pochodzenia. Znajda jakaś, beznarodowiec i bezpaństwowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Judzenie??Jestes antysemita nieudaczniku? 22.11.08, 18:12 Maly czlowieczku z Polski B, sam nie wiesz jak jestes zalosny :( Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: plugawy chamie, ty nawet Niemcem nie jesteś... 22.11.08, 18:14 Gościu chory na kompleks wobec Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper He? Odbierz mi moze obywatelstwo nieudaczniku 22.11.08, 18:17 i nie mieszkam w Niemczech, tak dla uscislenia :( Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: plugawy chamie, ty nawet Niemcem nie jesteś.. 23.11.08, 00:16 Kultura niemiecka polega na absolutnej przynależności do hitlerowskiego Still! Odpowiedz Link Zgłoś
wild.romance Re: plugawy chamie, ty nawet Niemcem nie jesteś.. 23.11.08, 00:43 cleryka napisała: > Kultura niemiecka polega na absolutnej przynależności do > hitlerowskiego Still! > Kto Ciebie tak zniekształcił? Miało być oświecenie, no ale faktycznie jak....ze słomą w butach....? w.r Odpowiedz Link Zgłoś
wild.romance Re: Jugendamt spadkobiercą Hitlerjugend 22.11.08, 23:53 vitabravo napisał: > W każdy razie wiele aktów prawnych dotyczących Jugendamtów, > wzorowane jest na hitlerowskich ustawach. Skąd wiesz, że tak jest? w.r Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Jugendamt spadkobiercą Hitlerjugend 23.11.08, 00:20 Poczytaj historię Polski ! szkoda gadac,że piszesz,a nic o tym nie wiesz! Odpowiedz Link Zgłoś
wild.romance Re: Jugendamt spadkobiercą Hitlerjugend 23.11.08, 00:47 cleryka napisała: > Poczytaj historię Polski ! szkoda gadac,że piszesz,a nic o tym nie > wiesz! Nie wiem, czy to było do mnie. Jeżeli tak, to...o czym nic nie wiem? w.r Odpowiedz Link Zgłoś
prezentation1 Re: kosmopolityczny hostel. Nie kompromituj sie!! 22.11.08, 18:19 heartpumper napisał: pomylil "kosmopolityczny hostel" z politycznym burdelem WarszawaPiSCitybi.gazeta.pl/im/7/4691/z4691067Z.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: kosmopolityczny hostel. Nie kompromituj sie!! 23.11.08, 00:13 ..i mało wykształceni...studiuja po 9 lat..i bez tytuł,ów.Tylko MY tam robimy za Nich. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: kosmopolityczny hostel. Nie kompromituj sie!! 23.11.08, 00:20 cleryka napisała: > ..i mało wykształceni...studiuja po 9 lat..i bez tytuł,ów.Tylko MY > tam robimy za Nich. Tak masz racje, wykonujecie te najgorsze prace (nie tylko w Niemczech ale w wszystkich Zachodnich krajach)jakie nawet turek nie chce wykonywać za te pieniądze, tak się upokarzacie z swoja głupota w świecie. Tak, tak Polska jest potęga światowa w innowacji i wiedzy i żywi wszystkich dookoła, chciałaś nam tu powiedzieć. Buhaha Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Coś z tymi Niemcami jest nie tak. 22.11.08, 17:50 jak to wlasciwie jest? To samo Niemcy twierdza o Polakach... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Coś z tymi Niemcami jest nie tak. 23.11.08, 10:08 A ty, rusku, się nie wtrącaj. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Coś z tymi Niemcami jest nie tak. 23.11.08, 16:10 czy mam ci obic ryja swoim polskim paszportem? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Coś z tymi Niemcami jest nie tak. 23.11.08, 16:31 Podrobiłeś albo ukradłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
crame Re: Coś z tymi Niemcami jest nie tak. 22.11.08, 19:33 No prosze, jaki opserwator. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Coś z tymi Niemcami jest nie tak. 22.11.08, 19:44 Dziwne,jak uaktywnili sie niemco-polaki ze śląska,a kto stanie w obronie polskiej kobiety z jej dzieckiem? Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Profan w LA!! Dobry dowcip.:))) 22.11.08, 22:31 Pewnie furmanką tam dojechałeś?:) Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Coś z tymi Niemcami jest nie tak. 23.11.08, 00:11 Niemiaszki sa chamscy,bez kultury...to rzecz znana od wieków. Odpowiedz Link Zgłoś
wild.romance Re: Coś z tymi Niemcami jest nie tak. 23.11.08, 00:50 cleryka napisała: > Niemiaszki sa chamscy,bez kultury...to rzecz znana od wieków. Ehhhh, nie przejmuj się, ważne Ty masz kulturę....:)) w.r Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Duzy blad 22.11.08, 17:50 To raczej chwaly stronie niemieckiej nie przynosi. Rozwod nie powinien byc powodem ograniczania swobod obywatelskich i praw dziecka. Poza tym czy w Niemczech uczy sie jezykow obcych w szkolach? Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper emm jezyka mocarstwa zza Odry raczej nie 22.11.08, 17:54 A tak poza tym, to jake tylko chcesz. Zalezy od szkoly do ktorej poslesz dziecko. Nawet turecki jest za darmo na przerwach! Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: emm jezyka mocarstwa zza Odry raczej nie 22.11.08, 17:58 Tym bardziej jest dziwne, ze zabraniaja mowic po polsku dzieciom polakow... Poza tym Niemcy to juz raczej nie mocarstwo w mojej opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: porownaj sobie PKB Wolski i Niemiec 22.11.08, 18:03 OK, wloski jest mniejszy. Ale co z tego? Niemcy to wiekszy kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
wild.romance Re: emm jezyka mocarstwa zza Odry raczej nie 23.11.08, 00:09 xs550 napisał: > Tym bardziej jest dziwne, ze zabraniaja mowic po polsku dzieciom polakow... Poz > a tym Niemcy to juz raczej nie mocarstwo w mojej opinii. > Skąd wiesz tak dokładnie, że zabraniają? Mówi się o tym i pisze. Tak, wiem ale... dzień jest długi i można sobie dużo mówić. A i papier też jest cierpliwy.. w.r Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: emm jezyka mocarstwa zza Odry raczej nie 22.11.08, 19:46 hahhhhhha! na przerwach... Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Duzy blad 23.11.08, 00:24 Dobrze myślsz,ale niestety...jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Duzy blad 23.11.08, 07:26 xs550 napisał: > Poza tym czy w Niemczec > h uczy sie jezykow obcych w szkolach? Owszem, ale rzadko polskiego: niepopularny na świecie, w związku z tym - mało przydatny. > Odpowiedz Link Zgłoś
norman_bates czuć duch europejskości 22.11.08, 17:53 Czy i u nas już niedługo będzie takie cywilizowane prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Raczej nigdy. Za duzo buractwa, Radia koreMaRyja, 22.11.08, 17:58 falszywych prorokow z Torunia, a przede wszytskim za duzo nieudacznikow :( Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Za duzo chamstwa i prostactwa, aby gościa... 22.11.08, 18:12 ...traktować poważnie. Okaz bezmózgowia po wypraniu mózgu przez lekturę Gazety Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: i takze sluchania Radia ktoreMaRyja ? 22.11.08, 19:25 Wrcaj do sedna tematu...Wiem,że niektórym sie udają małżeństwa z Niemcami,ale jak sie nie udają to co? Bezprawne zarządzenia jugendamtów?,a gdzie sądownictwo rodzinne? za Murzynami tam?! Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka [...] 22.11.08, 20:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
frytz.frytz Polactwo uprawia Kidnaping a Media w PL toleruja i 22.11.08, 20:27 popieraja dzialania ktore nie sluza niczemu innemu jak tylko polityce kradziezy dzieci Polka ktora ukradla dziecko popelnila przestepstwo i bedzie scigana zgodnie z prawem, najdziwniejsze ze dzienniki w PL wiedza gdie ta pani sie ukrywa i nie poinformowaly o tym fakcie zadnych sluzb, ktore moglyby zwrocic ojcu ukradzione dziecko co wiecej, media roztoczyly przychylny klimat dla dzialan tej kobiety, PL jest panstwem ktore sankcjonuje bezprawie, mam nadzieje ze Jugendmanty bedza bardzie uwazaly a ojcu radze wynajac prywatnego detektywa, i rozwiazac ten problem raz na zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Polactwo uprawia Kidnaping a Media w PL toler 23.11.08, 07:46 frytz.frytz napisała: > ojcu radze > wynajac prywatnego detektywa, i rozwiazac ten problem RAZ NA ZAWSZE (podkreśl. moje). Jak? Utrupić tę panią? To chyba raczej jakiś płatny zabójca by się przydał, a nie detektyw... PS.: Wprawdzie nie mam własnego zdania "w temacie" (za mało wiem), ale Twoja sugestia - po prostu - mnie zaciekawiła. > Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Za duzo chamstwa i prostactwa, aby gościa... 23.11.08, 07:36 vitabravo napisał: > ...traktować poważnie. Okaz bezmózgowia po wypraniu mózgu > przez lekturę Gazety Wyborczej. Co gorsze, "okaz bezmózgowia" czy okaz chama? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnysadov Niemcy tacy są 22.11.08, 17:57 O ile w Polsce mamy do czynienia z przesadną usłużnoścuią wobec obcokrajowców typu lepsze akademiki dla cudzoziemców czy lepsza obsługa w restaracjach dla klientów z innych krajów przez co wole spędzać wakacje zagranicą aby być traktowanym na równi z innymi klientami. To w niemczech jest przegięcie w drugą strone mam tam rodzine i jeśli masz wypadek z niemcem to masz małe szanse na wygraną, w szkole twoje dziecko będzie mieć ciężej i podczas selekcji (która ma miejsce dość wcześnie) twoje dziecko jeśli nie bedzie wyraznie zdolniejsze od etnicznych niemców dostanie przydział w zawodówce. Poza tym mam już dość tej niemieckiej metody drwienia z realnych problemów i ktoś by mógł wkońcu napsiać o tej metodzie gdyż mamy racje. Wszyscy wiemy że polski rodzic ma małe szanse na wygraną z niemcami, zakaz mówienia po Polsku to jakieś extremum które powinno być rozwiązane o ile jesteśmy równorzędnymi członkami uni europejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Chlopie wyjdz z tego akademika na swiat 22.11.08, 18:01 i wytrzezwiej najpierw. Bo twojego jakiegokolwiek toku myslenia w twoim poscie brak :( Odpowiedz Link Zgłoś
czarnysadov Re: Chlopie wyjdz z tego akademika na swiat 22.11.08, 18:16 Nie mieszkam w akademiku ale oświadczam że można sprawdzić że w Pozaniu w akademikach akademi ekonomicznej jest podział na akademiki dla cudzoziemców i Polaków. Różnią się standartem pae pokoji w tych lepszych akademikach zamieszkują Polacy lecz nie znajdziejsz w gorszych akademikach obcokrajowców. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji w niemczech gdzie Polacy dostawali by lepsze akademiki od niemców. Tak samo w restauracjach obcokrajowcy mają dużo lepszą obsługe i są lepiej traktowani. Wracając do niemców to oni są ekstremum w drugą strone mam tam rodzine i mam przekaz z pierwszej ręki. Nie dowiesz się tego dopuki tam nie żyjesz i nie masz wypadku bądz twoje dziecko nie idzie do szkoły i nie dostaje skierowania do zawodówki bo etniczny lecz mniej zdolny niemiec chce ić do liceum. Tak samo wypadki samochodowe itd. Taka jest niemiecka rzeczywistość. Niemcy tacy są! Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Czlowieku, uczelnia na tym zarabia 22.11.08, 18:19 jak bedziesz placic tyle co oni, mozesz tam mieszkac. Wiec nie zal sie i nie czekaj z utesknieniem na socjal!! Odpowiedz Link Zgłoś
pepe_papa Re: Chlopie wyjdz z tego akademika na swiat 22.11.08, 18:24 Idioto, o skierowaniu do jakiejkolwiek szkoły decyduje w pierwszej linii średnia z ocen. Dzieci z rodzin ocokrajowców zawsze będą mieć przesra.e gdyż najczęściej są słabe z języka w którym wykładane są wszystkie szkolne przedmioty. Przestańmy wreszcie z tą mitologią nacjonalizmów! Odpowiedz Link Zgłoś
prezentation1 Re: Chlopie wyjdz z tego akademika na swiat 22.11.08, 18:35 pepe_papa napisała: > Idioto, o skierowaniu do jakiejkolwiek szkoły decyduje w pierwszej > linii średnia z ocen. Dzieci z rodzin ocokrajowców zawsze będą mieć > przesra.e gdyż najczęściej są słabe z języka w którym wykładane są > wszystkie szkolne przedmioty. Przestańmy wreszcie z tą mitologią > nacjonalizmów! ------------------------- a dlaczego sa slabsze polskie dzieci na obczyznie????dopowiedz sobie sam, moje dzieci z czworga, troje skonczylo szkoly techniczne o profilu podwyzszonym (4 letnie studium) a jedno, uniwersytet (zarzadzanie,marketing i zasoby ludzkie), ale z dziecmi zona rozmawiala po francusku a ja po polsku), nacjonalizmem a la LPR nie przesiaknelismy, bo uwazamy ze skoro zdecydowalismy sie tu zyc to musimy sie zintegrowac, przeciez nie moglismy zadac od Francuzow zeby sie uczyli polskiego itp, w Niemczech wszyscy Polacy sa "przesladowani, dyskryminowani, upodlani, germanizowani.....", skoro tacy nieszczesliwi, po jakiego wala tam siedza,ja wole ,a podlodze spac ale w moim domu, miedzy swoimi, wiec nie pierdziel, ok??? Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Chlopie wyjdz z tego akademika na swiat 22.11.08, 19:51 Nie rozumiesz problemu,bo nie czytałeś wszystkiego na ten temat,co poruszał art.tej niemieckiej gazety! Idż spać! Odpowiedz Link Zgłoś
czarnysadov Re: Chlopie wyjdz z tego akademika na swiat 22.11.08, 18:36 Z tego co wiem to studenci zagraniczni dziwnie reagowali na fakt że oni śpią w lepszych akademikach szczególnie ci z cywilizowanych krajów gdzie to było by nie do pomyślenia i przyjerzdzajac do Polski myśleli że jesteśmy w Uni. Co do niemców i ich zachowań to mozemy sobie opowiadać o mitach nacjonalizmach lecz zapraszam panów do pomieszkania w Niemczech, wyślijcie dzieci do szkoły (nawet idealnie mówiące w językach obcych) dowiecie się jak będą oceniane prace waszych dzieci przez niektórych nauczycieli i jaką średnią będziecie mieć. Tak samo w przypadku wypadku i sprawy w sądzie ... i to nie są jakieś moje wymysły tylko szara niemiecka rzeczywistość. Przykład zakazu muwienia w języku Polskim do własnych dzieci jest poprostu kwintesencją. W europie mamy dwa ekstrema w Polsce większość przybyszy szczególnie z zachodu jest traktowana jak pół bogowie w niemczech będąc przybyszem z Polski ma się ciężej tak jak Kubica w niemieckim teamie. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Chlopie wyjdz z tego akademika na swiat 22.11.08, 20:35 czarnysadov napisał: > Co do niemców i ich zachowań to mozemy sobie opowiadać o mitach nacjonalizmach > lecz zapraszam panów do pomieszkania w Niemczech, wyślijcie dzieci do szkoły (n > awet idealnie mówiące w językach obcych) dowiecie się jak będą oceniane prace w > aszych dzieci przez niektórych nauczycieli i jaką średnią będziecie mieć. Tak s > amo w przypadku wypadku i sprawy w sądzie ... i to nie są jakieś moje wymysły > tylko szara niemiecka rzeczywistość. Pieprzysz, jak potłuczony, albo ta Twoja rodzina mieszkająca w Niemczech to zwykłe nieudaczniki, dzieci może ani w Polsce nie dałyby rady w liceum, więc najłatwiej przed rodziną zwalić na dystkryminację. Mieszkam w Niemczech, mam troje dzieci, cała trójka chodziła (najmłodszy jeszcze chodzi) do liceum, dwójka po maturze studiuje i nikt ich nie dyskryminował. I wcale nie jest tak, że nie przyznawali się do tego, że są Polakami, wręcz przeciwnie, syn przed maturą specjalnie szpanował chodząc do szkoły w biało-czerwonym podkoszulku z orłem na piersi, a więc i nauczyciele i koledzy doskonale wiedzieli, że jest Polakiem. Ale jak komuś coś nie wychodzi, to najłatwiej zwalić na dyskryminację. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
wild.romance Re: Chlopie wyjdz z tego akademika na swiat 23.11.08, 00:29 czarnysadov napisał: > > Co do niemców i ich zachowań to mozemy sobie opowiadać o mitach nacjonalizmach > lecz zapraszam panów do pomieszkania w Niemczech, wyślijcie dzieci do szkoły (n > awet idealnie mówiące w językach obcych) dowiecie się jak będą oceniane prace w > aszych dzieci przez niektórych nauczycieli i jaką średnią będziecie mieć. Tak s > amo w przypadku wypadku i sprawy w sądzie ... i to nie są jakieś moje wymysły > tylko szara niemiecka rzeczywistość. > Przykład zakazu muwienia w języku Polskim do własnych dzieci jest poprostu kwin > tesencją. W europie mamy dwa ekstrema w Polsce większość przybyszy szczególnie > z zachodu jest traktowana jak pół bogowie w niemczech będąc przybyszem z Polski > ma się ciężej tak jak Kubica w niemieckim teamie. Głupoty opowiadasz.... w.r Odpowiedz Link Zgłoś
msrciec Re: Chlopie wyjdz z tego akademika na swiat 22.11.08, 23:37 I to jest jeden z powodow dla ktorego sie spakowalismy i wrocilismy do Polski. Gdy dzieci wchodza w wiek szkolny, nadchodzi czas aby potrafic zadbac o ich interesy no i ich dalsza edukacje. Niestety, przynajmniej w Bawarii, to nie dziecko i rodzice decyduja do jakiej szkoly nadaje sie dany uczen. Jest to wlasnie sprawa ocen i decyzji nauczyciela. Jest teoria mowiaca, ze we wszelkich negocjacjach, zawsze gora sa ci, ktorzy je prowadza w jezyku ojczystym. Jest w tym wiele prawdy. Widze to na przykladzie swojej pracy. Niemieckiego uzywam do swobodnych rozmow i zartow ale jak przychodzi do wykladania swojej opinii lub negocjowania, wole przejsc na angielski. Po pierwsze lepiej mi w tym jezyku a po drugie jest to sposob na zrownanie szans. Druga strona nie ma mozliwosci uzyc niezrozumialego dla mnie zwrotu i przede wszystkim nie jest gora na polu jezykowym. Wracajac do poczatku, jak tylko zauwazylem niechec nauczycieli do dyskusji ze mna po angielsku to byl sygnal, ze bedzie mi trudno sie z nimi na rowni komunikowac. Dochodzi jeszcze sprawa pomocy dziecku w lekcjach. Juz w 2giej klasie podstawowki mialem duzo pracy ze slownikiem. Np. tworzenie malego zielnika lokalnej flory :-) Odnosnie "germanizacji" dzieci to mam jedno pytanie: jakie obywatelstwo maja te dzieci? Jestem prawie pewien ze dysponuja niemieckimi paszportami. Tak to zwykle bywa, ze jesli mozna cos od rzadu niemieckiego wyciagnac, nawet kosztem wyrzeczenia sie polskiego obywatelstwa to jest dobrze. Jesli przychodzi do tego, ze jest sie obywatelem 2giej kategorii - jako nie w pelni zintegorwany imigrant, lub gdy gra toczy sie o dzieci po rozwodzie to to samo panstwo juz nie jest takie dobre... Milego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Chlopie wyjdz z tego akademika na swiat 22.11.08, 23:59 msrciec napisał: > I to jest jeden z powodow dla ktorego sie spakowalismy i wrocilismy do Polski. Bardzo dobra decyzja. Wszystkim powinno być wiadomo ze jak się podejmuje decyzje wyjazdu z Polski powinno się myśleć o integracji w kraju w którym zamierza się człowiek osiedlić. Jak się o tym na przód nie myśli później przezywa się rozczarowania. Integracja jest to przede wszystkim nauka języka danego państwa jak i nauka akceptowania praw zwyczajów społeczeństwa, skoro ktoś nie jest z tym zgodny i nie przykłada się do tego jak może czuć się w kraju docelowym jako pełny obywatel jego? Sadziliście ze w Niemczech obowiązuje język polski albo angielski, ze obowiązują tu prawa polskie? Sadziliście ze tubylcy albo praworządność jak i porządek zmieni się do waszych osobowości? Skoro tak, to kierowaliście się naiwnymi marzeniami i naiwna perspektywa przyszłości. Nie dziwie się ze wróciliście do Polski, bardzo dobra decyzja i życzę wam w Polsce powodzenia. Tja jak się nie chciało przyłożyć do nauki języka danego kraju, jak się nie chce akceptować porządku jak i praw jego wtedy się narzeka i żyje się przeszłością jak to zwykli ludzie z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Chlopie wyjdz z tego akademika na swiat 23.11.08, 08:19 msrciec napisał: > I to jest jeden z powodow dla ktorego sie spakowalismy i wrocilismy do Polski. Świetnie! Dlaczego inni nie postępują podobnie, tylko jojczą? > Gdy dzieci wchodza w wiek szkolny, nadchodzi czas aby potrafic zadbac o ich > interesy no i ich dalsza edukacje. Bardzo słusznie! > Niestety, przynajmniej w Bawarii, to nie > dziecko i rodzice decyduja do jakiej szkoly nadaje sie dany uczen. > Jest to > wlasnie sprawa ocen i decyzji nauczyciela. Chyba nie tylko "w Bawarii"? W końcu sam fakt kierowania się przez szkoły średnią ocen przy przyjmowaniu uczniów - jak to ma miejsce, chociażby, w Polsce - też nie zostawia tu wiele miejsca na decyzję dziecka i rodziców. I słusznie: rodzice, na ogół, są mało obiektywni gdy idzie o własne dzieci. Choć, akurat, w Polsce, przy wszechobecnej korupcji, obraz ten może być co-nieco zaburzony... Odpowiedz Link Zgłoś
wild.romance Re: Chlopie wyjdz z tego akademika na swiat 23.11.08, 00:20 pepe_papa napisała: > Idioto, o skierowaniu do jakiejkolwiek szkoły decyduje w pierwszej > linii średnia z ocen. Dzieci z rodzin ocokrajowców zawsze będą mieć > przesra.e gdyż najczęściej są słabe z języka w którym wykładane są > wszystkie szkolne przedmioty. Przestańmy wreszcie z tą mitologią > nacjonalizmów! Też bym tak zalecił. Ale większość forumowiczów jest innego zdania. Oni po prostu nie chcą. A może to ich forma dowartościowywania się? w.r Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Chlopie wyjdz z tego akademika na swiat 23.11.08, 00:27 wild.romance napisał: > pepe_papa napisała: > > > Idioto, o skierowaniu do jakiejkolwiek szkoły decyduje w pierwszej > > linii średnia z ocen. Dzieci z rodzin ocokrajowców zawsze będą mieć > > przesra.e gdyż najczęściej są słabe z języka w którym wykładane są > > wszystkie szkolne przedmioty. Przestańmy wreszcie z tą mitologią > > nacjonalizmów! > > Też bym tak zalecił. Ale większość forumowiczów jest innego zdania. Oni po > prostu nie chcą. A może to ich forma dowartościowywania się? > w.r Co maja średnie z ocen do tego artykułu albo do tego ze ktoś nie umie się zasymilować w innym kraju? Jest tu leniwe usprawiedliwienie fałszywie i naiwnie podjętej decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Chlopie wyjdz z tego akademika na swiat 23.11.08, 08:28 nie-tak napisała: > > Co maja średnie z ocen do tego artykułu Do tego artykułu nic zgoła, do postu niejakiego msrciec - i owszem... Odpowiedz Link Zgłoś
wild.romance Re: Chlopie wyjdz z tego akademika na swiat 23.11.08, 00:16 czarnysadov napisał: > Wracając do niemców to oni są ekstremum w drugą strone mam tam rodzine i mam pr > zekaz z pierwszej ręki. Nie dowiesz się tego dopuki tam nie żyjesz i nie masz w > ypadku bądz twoje dziecko nie idzie do szkoły i nie dostaje skierowania do zawo > dówki bo etniczny lecz mniej zdolny niemiec chce ić do liceum. Tak samo wypadki > samochodowe itd. Taka jest niemiecka rzeczywistość. Niemcy tacy są! No...jeżeli przekaz z pierwszej ręki jest dla Ciebie wyrocznią.... to na pewno masz rację...:))) w.r Odpowiedz Link Zgłoś
lewap.a Niemcy tacy są 22.11.08, 20:09 Problemy z malzenstwami mieszanymi w kwesti uzywania jezyka obcego zaczynaja sie dopiero w momencie, gdy rodzice rozwodza sie i nie potrafia sie sami w sprawie dzieci dogadac.Wtedy na arene wkracza Jugendamt, i jezeli odbywa sie spotkanie pracownik Jugendamtu - rodzice-dziecko, to zrozumiele jest , ze w tym momencie uzywanym jezykiem musi byc niemiecki.I nie dlatego , ze ktokolwiek ma byc germanizowany, tylko dlatego, ze jest to spotkanie z osoba "urzedowa", a jezykiem urzedowym w Niemczech jest niemiecki. Wszystkim oburzonym radze rozwazyc taka sama sytuacje w Polsce. Problem bylby podobny. A mowiacy o germanizacji powinni rozejrzec sie w Niemczech, aby przekonac sie, ze takiego problemu nie ma. Problem jest min. w tym. ze dzieci emigrantow w 2 czy 3 pokoleniu ida do szkoly i nie znaja niemieckiego.A jezeli chodzi o szkole, to Czarnysadov masz albo zle informacje od swojej rodziny w Niemczech, albo oni sami sa (przepraszam) nieudacznikami i .. ktos musi byc winny.Niech wiec to beda oni.Selekcja dzieci ? To, ze dzieci otrzymuja od swoich nauczycieli po ukonczeniu podstawowki opinie, do jakiej szkoly powinny one dalej isc, nie oznacza zadnej segregacji. Rodzice i tak maja prawo wyslac dzieci do takiej szkoly, jaka dziecku wybiora.Pytynie tylko, czy slabe intelektualnie dziecko wysylac do szkoly, w ktorej nie poradzi sobie? Wielu tak robi, dzieci maja pierwsze probne polrocze, i albo daja sobie rade, albo przenosza sie do innej szkoly.Nie ma wiec zadnych "przydzialow". Moja dwoja dzieci na wiosne przyszlego roku konczy studia zadne z nic nie mialo ani ciezej , ani nie podlegalo "selekcji". A i druga twoja hipoteza (wypadek z Niemcem, male szanse na wygranie) to tez bzdura.Najczesciej tworza ja ludzie nie potrafiacy wyslowic sie jezykiem kraju,w ktorym dobrowolnie miaszkaja. Odpowiedz Link Zgłoś
pepe_papa Re: Niemcy tacy są 22.11.08, 20:21 Wreszcie pierwszy rzeczowy i sensowny post naświetlający prwadziwą problematykę. lewap.a: dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Niemcy tacy są 22.11.08, 20:28 lewap.a napisał: > Problemy z malzenstwami mieszanymi w kwesti uzywania jezyka obcego > zaczynaja sie dopiero w momencie, gdy rodzice rozwodza sie i nie > potrafia sie sami w sprawie dzieci dogadac.... Lewap.a weź pod uwagę ze ta pani Beata Monika Pokrzeptowicz-Meyer pracowała jako lektor na uniwersytecie w Bielefeld powinna być sama świadoma jakie konsekwencje następują po porwaniu własnego dziecka z środowiska i otoczenia zaufanemu dziecku. PO czterech miesiącach rozłąki miedzy dzieckiem i ojcem Jugendamt podjął decyzje asymilacji dziecka do rozbitej rodziny czyli tak samo do ojca jak do matki. Mimo bieglej znajomości języka niemieckiego ta pani podczas spotkan ojciec, matka syn celowo używała języka niezrozumiałego ani dla urzędu ani dla ojca, w jakim celu, z jakiego powodu i z jakiej przyczyny. Chyba ze własny oportunizm albo płatny cel przekonywał ja do tego czynu. Same niepełne wymienienie przez polskie media pełnego nazwiska (Beata Monika Pokrzeptowicz-Meyer) tej pani mimo ze ta pani robi do dziś reklamę w Polsce dwuczłonowym nazwiskiem, mówi sama za siebie o co tu polskiej stronie chodzi, a miedzy innymi o propagandę antyniemiecka, o celowa manipulacje polskiego społeczeństwa by zakorzenić w nim nieprawdę i nienawiść do innych. I kto tu jest dyskryminowany? Odpowiedz Link Zgłoś
pepe_papa Re: Niemcy tacy są 22.11.08, 20:35 Co to znaczy celowo używała języka niezrozumiałego dla urzędu? Używała polskiego bo tak wychowywała własne dziecko i miała do tego prawo. Jugendamt musi respektować prawa rodziców i powinien zatrudnić sobie tłumacza. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Niemcy tacy są 22.11.08, 21:05 pepe_papa napisała: > Co to znaczy celowo używała języka niezrozumiałego dla urzędu? Używała > polskiego bo tak wychowywała własne dziecko i miała do tego prawo. > Jugendamt musi respektować prawa rodziców i powinien zatrudnić sobie > tłumacza. Jesteś naprawdę tak ograniczonym ze nie umiesz zrozumieć niczego, kto w tej sprawie wyszedł na dudka? Polskie media i sami Polacy którzy nie poszukają wyroków sadowych w necie i wierzą co im "prawdomówne" polskie media zaserwują codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
wild.romance Re: Niemcy tacy są 22.11.08, 23:42 czarnysadov napisał: Wszyscy wiemy że pols > ki rodzic ma małe szanse na wygraną z niemcami, zakaz mówienia po Polsku to jak > ieś extremum które powinno być rozwiązane o ile jesteśmy równorzędnymi członkam > i uni europejskiej. Otóż...Takiego zakazu nie ma. Ludzie, nie ośmieszajcie się. A jako Extremum określiłbym raczej wieczne twierdzenia uległych w procesach rodziców polskiego pochodzenia o tym że tak jest... w.r Odpowiedz Link Zgłoś
mam.4 MSZ Niemiec: Zarzuty o germanizację Polaków gro... 22.11.08, 17:58 Oswiadczam, ze jako obywatel RP zyjacy od ponad 30 lat w RFN nie rozmawiam z moimi dziecmi w moim jezyku ojczystym i nie zycze sobie zeby moje dzieci nim sie na co dzien poslugiwaly. Odpowiedz Link Zgłoś
pepe_papa Re: MSZ Niemiec: Zarzuty o germanizację Polaków g 22.11.08, 18:03 A kogo to obchodzi w jakim języku rozmawiasz ze swoimi bękartami palancie! Odpowiedz Link Zgłoś
pepe_papa Re: Znasz pojecie 'bekart' ?Czyzby od swojego tat 22.11.08, 18:28 Pojęcie to znam i odnosi się ono do takich debili jak ty, którzy nie znają swoich tatu-siów! Odpowiedz Link Zgłoś
pepe_papa Re: A jak twoj dziadek z Armii Czerwonej?Babcia m 22.11.08, 18:36 heartpumper napisał: > Twoja to dużo krzyczała, gdy Armia Czerwona przechodziła, czy raczej przez nią przejeżdżała. Odpowiedz Link Zgłoś
prezentation1 Re: A jak twoj dziadek z Armii Czerwonej?Babcia m 22.11.08, 18:42 pepe_papa napisała: > Twoja to dużo krzyczała, gdy Armia Czerwona przechodziła, czy raczej > przez nią przejeżdżała. ----------------------- pepe ty to wracaj pod latarnie, nie mieszkasz w zadnym akademiku, tylko w rynsztoku, a jezyka polskiego to sie naucz zanim zaczniesz pisac na forum publicznym bo "byki" robisz jak analfabeta a nie student Odpowiedz Link Zgłoś
prezentation1 dziadka w Armii Carskiej mial Gey-owy K!!!!!!!!! 22.11.08, 18:46 prezentation1 napisał: > pepe_papa napisała: > > > > Twoja to dużo krzyczała, gdy Armia Czerwona przechodziła, czy > raczej > > przez nią przejeżdżała. > ----------------------- > > pepe ty to wracaj pod latarnie, nie mieszkasz w zadnym akademiku, > tylko w rynsztoku, a jezyka polskiego to sie naucz zanim zaczniesz > pisac na forum publicznym bo "byki" robisz jak analfabeta a nie > student > > Odpowiedz Link Zgłoś
pepe_papa Re: A jak twoj dziadek z Armii Czerwonej?Babcia m 22.11.08, 18:46 Zastanów się co piszesz palancie; jak ci brakuje tematów do pisania, *wskocz* na inne forum. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: A jak twoj dziadek z Armii Czerwonej?Babcia m 22.11.08, 19:54 Oddaj to nasze obywatelstwo RP,bo nam wstyd za Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
pietia16 Re: MSZ Niemiec: Zarzuty o germanizację Polaków g 22.11.08, 18:52 mój szwagier też spie...to znaczy wyjechał, a wśród swoich znajomych prawdziwych niemców, znany jest jako wypędzony po 1989r, wywiózł córeczkę która przepięknie mówiła po polsku do 9 r.życia.Póżniej totalny proces domowej germanizacji aż dziecko zatraciło tę umiejętność. Tak skutecznie zabraniał, że jak dorosła , postanowiła uczyć się języków słowiańskich, gdyż wymagano tego na studiach medycznych ( w niemcach!)oraz staż w Polsce i praktyki w Stanach , gdzie większośc personelu szpitala , była polskojęzyczna, do dziś nie potrafi wybaczyć swojemu staremu głupoty na jaką sie zdobył. A propos , on też tak jak ty, miał dwie szare komórki, jedna już zdechła. I nie mów że jestes obywatelem RP, może formalnie i nic więcej ! a może się mylę !? Odpowiedz Link Zgłoś
mam.4 Re: MSZ Niemiec: Zarzuty o germanizację Polaków g 22.11.08, 19:08 pietia16 napisał: > mój szwagier też spie...to znaczy wyjechał, a wśród swoich znajomych prawdziwyc > h niemców, znany jest jako wypędzony po 1989r, wywiózł córeczkę która przepiękn > ie mówiła po polsku do 9 r.życia.Póżniej totalny proces domowej germanizacji aż > dziecko zatraciło tę umiejętność. Tak skutecznie zabraniał, że jak dorosła , p > ostanowiła uczyć się języków słowiańskich, gdyż wymagano tego na studiach medy > cznych ( w niemcach!)oraz staż w Polsce i praktyki w Stanach , gdzie większośc > personelu szpitala , była polskojęzyczna, do dziś nie potrafi wybaczyć swojemu > staremu głupoty na jaką sie zdobył. A propos , on też tak jak ty, miał dwie sza > re komórki, jedna już zdechła. I nie mów że jestes obywatelem RP, może formalni > e i nic więcej ! a może się mylę !? A no rodzicow i kraju pochodzenia ne mozna wybrac na zyczenie. Wypedzonym nie jestem i innego obywatelstwa poza obywatelstwem RP nie posiadam. Zazdroscilem kolegom z pracy, ktorzy legitymowali sie paszportem brytyjskim lub szwajcarskim w EU (co na szczescie juz minelo). Nic nikomu nie zrobilem, zeby tylko mnie zawsze dokladnie sprawdzano po okazaniu paszportu. Odpowiedz Link Zgłoś
pepe_papa Re: MSZ Niemiec: Zarzuty o germanizację Polaków g 22.11.08, 19:13 Rodzice i kraj pochodzenia to jedno, komfort psychiczny to drugie. Twoje prawo do wybory nowego obywatelstwa nikt ci nie odbiera. Jeśli czujesz się będąc Polakiem i mieszkając za granicą niekomfortowo to postaraj się o nowe obywatelstwo. W każdym kraju gwarantuje ci to ustawodawstwo prawne. Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 [...] 22.11.08, 19:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: MSZ Niemiec: Zarzuty o germanizację Polaków g 22.11.08, 19:53 Twój wybór i Twoje prawo! Odpowiedz Link Zgłoś
enem54 [...] 22.11.08, 23:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mam.4 MSZ Niemiec: Zarzuty o germanizację Polaków gro.. 22.11.08, 18:09 Jezyk polski jest bardzo nie lubiany w innych krajach. Akcent Polaka mowiacego w obcym jezyku, w przeciwienstwie do Brytyjczyka, Francuza, Wlocha, Hiszpana czy Niemca jest bardzo razacy. Odpowiedz Link Zgłoś
pepe_papa Re: MSZ Niemiec: Zarzuty o germanizację Polaków g 22.11.08, 18:12 Jedynym rażącym akcentem na tym forum są twoje wypociny palancie! Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: MSZ Niemiec: Zarzuty o germanizację Polaków g 22.11.08, 19:58 ... amnie razi akcent niemiecki,,,angielski jakos mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
pepe_papa Re: MSZ Niemiec: Zarzuty o germanizację Polaków g 22.11.08, 20:05 A mnie rażą twoje wypociny palancie! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: MSZ Niemiec: Zarzuty o germanizację Polaków g 23.11.08, 08:45 pepe_papa napisała: > A mnie rażą twoje wypociny palancie! To może zejdziesz z tego forum, skoro cię "razi" i AŻ tyle masz do powiedzenia? Po raz kolejny używasz inwektywy zamiast argumentu. Chamstwo nie posuwa dyskusji do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
the_satyr Re: MSZ Niemiec: Zarzuty o germanizację Polaków g 22.11.08, 20:12 no tak, kolega jest prawdziwym Brytyjczykiem, Francuzem, Włochem, Hiszpanem i Niemcem to wie... Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajnae [...] 22.11.08, 18:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
goodwater Re: do wszystkich tu przyglupow wpisujacych sie.. 22.11.08, 19:47 A ty tumanie skąd wiesz jak jest? Nie słyszałeś, że w tej sprawie protestują też inni z Europy, nie tylko polacy, zrozum to. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: do wszystkich tu przyglupow wpisujacych sie.. 22.11.08, 20:00 niemcy,jak dawniej,dumnie łby zadzierają i patrza,gdzie i kogo wykiwać.Najprędzej wykiwają swoją Kanclerz.... Odpowiedz Link Zgłoś
fiwan78 Re: MSZ Niemiec: Zarzuty o germanizację Polaków g 22.11.08, 18:19 NIE MÓW PRZY DZIECKU PO NIEMIECKU Odpowiedz Link Zgłoś
prezentation1 Re: MSZ Niemiec: Zarzuty o germanizację Polaków g 22.11.08, 18:24 fiwan78 napisała: > NIE MÓW PRZY DZIECKU PO NIEMIECKU -------- normalka, jezeli zdecydowali sie zostac, nie znajac podstaw gramatyki niemieckiej, wychowaja niemote z ktorego dzieciaki beda sie nabijac, z ich super akcentem "ajne szwajne policaje, uciekajmy bo on wstaje" (fonetycznie dla poliglotow co ani me ani be po niemiecku po 25 latach) Odpowiedz Link Zgłoś
agent_mosiadu_sikor-sztajn Szwabskie_Bydło_Znów_Potrzebuje_B ata_!_ :))))))))) 22.11.08, 18:41 63 lata po największym w historii, gigantycznym laniu po d... i o mało co nie wykastrowaniu - szwabskie kartofle z braku nad nimi nadzoru i bata powracają znowu do żródła swojego nieszczęścia - nacjonalizmu, przywracając hitlerowskie praktyki wyrywania Polskim Matkom ich własnych dzieci !!! Obozy koncentracyjne według nich były polskie ! Największą zbrodnią IIWS dla nich jest przepędzenie hitlerowców z Polski (przypieczęntowane niedawno przez Trybunał Europejski) w której to wymordowali ci bandyci 6,5 miliona Polaków ! Teraz z kolei Polskim Matkom jak za czasów hyclera kradzione są ich urodzone w hitlerlandzie dzieci a próby obrony zaszczuwają te gady eunuchowym nakazem ścigania obejmującym też Polskę !!!!! jak tak dalej pódzie to wkrótce stworzą obozy koncentracyjne dla Polskich Matek w hitlerlandzie ! .......................................................................................... POTRZEBNA JEST ZDECYDOWANA REAKCJA CYWILIZOWANYCH KRAJÓW W UE !!! TRZEBA W EUROPIE JAK NAJSZYBCIEJ STWORZYĆ FRONT PRZECIW TYM NEOHITLEROWSKIM PRAKTYKOM W PRZECIWNYM RAZIE WKRÓTCE POWRÓCI TO BYDŁO DO SWOICH TRADYCJI I RZECZYWIŚCIE ZAFUNDUJE EUROPIE OBOZY KONCENTRACYJNE DLA MATEK ROZMAWIAJĄCYCH ZE SWOIMI DZIEĆMI LUDZKIMI JĘZYKAMI ! ---------------------------------------------------------------------------------------- Wystarczy poczytać na tym forum POlaczkoidów i folxdojczy na socjalu w hitlerlandzie aby dojść do wniosku że, póki PO-lszewicy - klienci hitlerlandu i gejrlina z ich firerem potomkiem wermahtowca rządzą Polską, Polskie Matki w hitlerlandzie stoją na straconej pozycji tak jak kiedyś Polacy - więźniowie Aszwic podczas IIWS :( Odpowiedz Link Zgłoś
prezentation1 bez iluzji, nikt juz cie nie czyta szajbo !!!!!! 22.11.08, 18:44 agent_iramosiadu_idioszajbustajn : Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Szwabskie_Bydło_Znów_Potrzebuje_B ata_!_ :))) 22.11.08, 22:08 agent_mosiadu_sikor-sztajn napisał: > 63 lata po największym w historii, > gigantycznym laniu po d... > i o mało co nie wykastrowaniu - twój prezio z banderowcami w Kijowie, a ty się opie...sz pisdzielcu ? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_meteorolog Re: Szwabskie_Bydło_Znów_Potrzebuje_B ata_!_ :)) 22.11.08, 23:58 Coś ci nie pasi człowieku?! Niemiecki nacjonalizm jest okropny. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Jezusmaria!!! 23.11.08, 08:59 agent_mosiadu_sikor-sztajn napisał: > > powracają znowu do żródła swojego nieszczęścia - nacjonalizmu, > przywracając hitlerowskie praktyki > wyrywania Polskim Matkom ich własnych dzieci !!! > Teraz z kolei Polskim Matkom jak za czasów hyclera > kradzione są ich urodzone w hitlerlandzie dzieci > jak tak dalej pódzie to wkrótce stworzą > obozy koncentracyjne dla Polskich Matek > w hitlerlandzie ! > Polskie Matki w hitlerlandzieT > stoją na straconej pozycji tak jak kiedyś > Polacy - więźniowie Aszwic podczas IIWS To może niech te Matki biegusiem wracają do Polski, najlepiej - jeszcze będąc w ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Szwabskie_Bydło_Znów_Potrzebuje_B ata_?_:)))) 22.11.08, 18:33 kon-donek_kastrat_wermahtowy napisał: > 63 lata po największym w historii, > gigantycznym laniu po d... > i o mało co nie wykastrowaniu - leć do swojego obesranego banderowską dżumą kurdupla Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Szwabskie_Bydło_Znów_Potrzebuje_B ata_?_:)))) 22.11.08, 18:36 kon-donek_kastrat_wermahtowy napisał: > szwabskie kartofle z braku nad nimi nadzoru i bata obesrana delegacja banderowców a kijowa wróciła, jaki syf, won za Don kurduple Odpowiedz Link Zgłoś
drakonczyk Re: MSZ Niemiec: Zarzuty o germanizację Polaków g 22.11.08, 18:48 no tak Wam ku... trzeba - taka samo arogancje macie wobec ukraincow. Karte Polaka, wizy do picia piwa ku... na plantach. super !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kazimirz Interview Beaty Pokrzeptowicz 22.11.08, 18:58 video.google.com/videoplay?docid=5132247369322759280&hl=deniewiargodne! Odpowiedz Link Zgłoś
wild.romance Re: Interview Beaty Pokrzeptowicz 23.11.08, 11:45 kazimirz napisał: > video.google.com/videoplay?docid=5132247369322759280&hl=deniewiargodne! > Was für ein hirnloses Glanzstück!!! Ein Akt der Volksverhetzung..könnte glatt eine Propagandarede des Dritten Reiches sein....:))))) w.r Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Interview Beaty Pokrzeptowicz 23.11.08, 13:09 Warto poszukać sobie w necie informacji o wcześniejszych walkach tej pani z niemieckim prawem. Jaki wniosek z tego, sadze ze ta pani działała na zamówienie pewnych politycznych organizacji z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Interview Beaty Pokrzeptowicz 23.11.08, 17:38 wild.romance napisał: > kazimirz napisał: > > > video.google.com/videoplay?docid=5132247369322759280&hl=deniewiargodne! > > > > Was für ein hirnloses Glanzstück!!! Ein Akt der Volksverhetzung..könnte glatt > eine Propagandarede des Dritten Reiches sein....:))))) > w.r wild.romance, dziękuje za link do wywiadu z ta panią, poznaliśmy z ust tej pani cala historie która wyolbrzymiają polskie media. Do dziś dźwięczą mi w uszach słowa byłej polskiej minister spraw zagranicznych pani Fotygi która próbowała robić z tego państwową aferę a nie upomniała tej pani ze popełniła przestępstwo. Ciekawe, kto płacił te 20 przegranych rozpraw zarówno w niemieckich jak i w polskich sadach? Sadze ze nie ta pani, tylko jakaś zainteresowana tym jednostka miała w tym interes. To nie były pierwsze sadowe rozprawy tej pani, ta pani czuła się w Niemczech dyskryminowana, dlaczego? Sadze ze dlatego, ze mimo wykształcenia nie zadała sobie trudu zapoznania się z niemieckim prawem albo działała na czyjeś polecenie. Dziwi mnie tez to ze ten wywiad został nagrany na wideo i opublikowany w necie, bez zgody tej pani nagranie by nie było możliwe. Ludzka naiwność, niewiedza jak i lekkomyślność nie zna granic i pędzi człowieka w przepaść. Odpowiedz Link Zgłoś
zofey001 MSZ Niemiec: Zarzuty o germanizację Polaków gro... 22.11.08, 19:02 Nam to się wydaje że dziecko powinno być z matką. Tymczasem samotni ojcowie radzą sobie z wychowaniem dzieci nieporównywalnie lepiej niż samotne matki. Więź matki z dzieckiem też jest ważna. Czynnikiem decydującym powinno być to który z rodziców jest w stanie zapewnić dziecku lepsze warunki. Tutaj zdecydowanie wygrywa Pan Niemiec z Panią Polską... Odpowiedz Link Zgłoś
pepe_papa Re: MSZ Niemiec: Zarzuty o germanizację Polaków g 22.11.08, 19:08 Co za bełkot i bzdury. Nie ma na ten temat żadnych prac naukowych. Samotne matki mogą być równie beznadziejne w wychowywaniu dzieci jak i samotni ojcowie. Poza tym o zapewnieniu jakich warunków piszesz? Według jakich kryteriów decydujesz, że Niemcy oferują dogodniejsze warunki? Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Dobro dziecka nie wymaga polskiej mowy 22.11.08, 19:10 Dobro dziecka wymaga, aby ostalony sadownie nadzor mogl byc faktycznie realizowany. Sprawujaca nadzor osoba musi rozumiec, o czym rodzic z dziecmi rozmawia, co do nich mowi. Nie jest sprawa niemieckiego urzedu do spraw mlodziezy w Niemczech staranie sie o tlumacza do rozmow z dziecmi, ktore rozumieja po niemiecku. Odpowiedz Link Zgłoś
pepe_papa Re: Dobro dziecka nie wymaga polskiej mowy 22.11.08, 19:20 Bzdury piszesz palancie!!! Niemiecki Jugendamt musi tak jak każdy inny urząd respektować prawa rodzicielskie obu stron i zapewnić tłumacza w przypadku, gdy spotkanie odbywa się przy asyście urzędnika nie rozumiejącego jednej ze stron. Prawo to jest egzekwowane w każdym cywilizowanym świecie. Niestety przeżytek taki jak niemiecki Jugendamt często zdaje się o tym zapominać i to nie tylko w sprawach dotyczących rodzin polsko–niemieckich. Odpowiedz Link Zgłoś
wild.romance Re: Dobro dziecka nie wymaga polskiej mowy 23.11.08, 23:59 pepe_papa napisała: > Bzdury piszesz palancie!!! Niemiecki Jugendamt musi tak jak każdy inny > urząd respektować prawa rodzicielskie obu stron i zapewnić tłumacza w > przypadku, gdy spotkanie odbywa się przy asyście urzędnika nie > rozumiejącego jednej ze stron. Prawo to jest egzekwowane w każdym > cywilizowanym świecie. Niestety przeżytek taki jak niemiecki Jugendamt > często zdaje się o tym zapominać i to nie tylko w sprawach dotyczących > rodzin polsko–niemieckich. Jeżeli pani P. raczyłaby rozmawiać po niemiecku, to nie byłoby problemu ze zrozumieniem jej przez jakiegoś urzędnika. A nie może powiedzieć, że nie potrafi...jak podaje, ma upoważnienia tłumacza przysięgłego...Więc w czym problem? w.r Odpowiedz Link Zgłoś