Dodaj do ulubionych

Olszowiec zawieszony - w raporcie mowa o cztere...

27.11.08, 11:28
No i dobrze. Jednego kapciowego w pałacyku mniej.
Obserwuj wątek
    • grisza14 A tak naprawde chodzi o utrudnienie zycia Prezyden 27.11.08, 11:35
      i znow mamy kolejna kompromitacje jednej z tych "bardziej naszych"
      sluzb.Wiedzialem, ze Tusk najmadrzejszy nie jest, ale nie
      przypuszczalem, ze az do tego stopnia.
      • von.g Re: A tak naprawde chodzi o utrudnienie zycia Pre 27.11.08, 11:37
        Jestem ciekaw co byś mówiła jakby postrzelili prezydenta. Pewnie byś piała ze
        złości ,że rząd nie zapewnił mu ochrony...
        • gamon0 Jeszcze jeden pretekst, aby dokopać PiS-owi... 27.11.08, 11:46
          --
          "Donald Tusk Show" trwa... :)))
          • amdrzej.11 gamon0, ktoś nie zamknął szamba, to wypełzłeś? 27.11.08, 11:48
            śmierdzący owsik z gów.na SB...
            • pszeszczep666 :))) 27.11.08, 12:07
              Wspaniała okazja, żeby przejąć kontrolę nad prezydencikiem. Następny szef ochrony w obawie przed złamaniem kariery będzie za nim łaził do kibla i o wszystkim na bierząco meldował centrali
              • kfaker Kim jest Krzysztof Olszowiec? 27.11.08, 12:10
                "Olszowiec jest z Lechem Kaczyńskim związany od czasu, gdy ten kierował NIK (1992-95). Był wtedy jego kierowcą. Gdy Kaczyński w 2005 r. wygrał wybory, zażyczył sobie, by to właśnie Olszowiec został szefem jego ochrony.

W BOR jednostka chroniąca głowę państwa formalnie nazywana jest Oddziałem Ochrony Prezydenta, ale za czasów rządów PiS zyskała taką autonomię, że zaczęto ją nazywać Biurem Ochrony Prezydenta. Zatrudniała 30 oficerów wybieranych osobiście przez Olszowca i akceptowanych przez prezydenta. Oprócz normalnych obowiązków oddział chronił matkę braci Kaczyńskich, wnuczkę Lecha Kaczyńskiego oraz jego ministrów - Macieja Łopińskiego i Annę Fotygę.

Sam Olszowiec awansował na pułkownika i otrzymał funkcję dyrektora zarządu odpowiedzialnego za ochronę wszystkich VIP-ów oraz delegacje zagraniczne. Była to fikcja. Olszowiec nie mógł wywiązywać się z dyrektorskich obowiązków, bo stale był w Pałacu."

Z kierowcy na pułkownika BOR - taka kariera tylko w IV RP.
                • almagus Re:Wyrzucić pilota, BOR,premiera,marszałka tylko n 27.11.08, 12:31
                  tylko nie tego tęgiego gruzińskiego zwolennika stanów- pustostanów wypełnionych
                  aromatem winka.

Daju tiebia Inflanty.

Rochu Kaaczaszwili.
                  Nasz atiec Dżugaszwili.
                  Bieri kak dajut.
                  Pij kak lejut.
                  Daju tiebia Oseciaków.
                  Ty mienia Kraków.
                  Tak my do NATO.
                  Co ty na to?

Wawel to korona.
                  Bieri Szlonsk w ramiona.
                  No to machniom
                  I dalsze palejom.
                  I na Osetyńczyka.
                  Uwidim kak pomyka!
                  Dlaczego strzelają?
                  Mnie wszyscy kochają.
                  Ja im Redyka ojca.
                  Belzebuba u kojca.

• jwojnar Olszowiec powinien zostać 27.11.08, 14:02
                    po raz pierwszy pogląd prezydenta i jego zwolenników odpowiada interesom jego
                    największych wrogów. jeśli chce, by chronił go kierowca, to niech mu będzie.
                    • wrojoz Olszowiec powinien zostać wyrzucony! 27.11.08, 15:08
          • von.g Re: Jeszcze jeden pretekst, aby dokopać PiS-owi.. 27.11.08, 12:04
            Fakt to PO ostrzelała prezydenta. puknij się w głowe. PiS alergicznie reaguje na
            każdą krytyke a jej fani na forum są gorliwsi od Jarka.
            • gamon0 Re: Jeszcze jeden pretekst, aby dokopać PiS-owi.. 27.11.08, 12:13
              Prezydent Lech Kaczyński nie ma zastrzezen, a nawet jest zadowolony z
              ochrony i Olszowca - a PO na to "a wlasnie, ze nie, Kaczynski jest
              zadowolony, to my mu dokopiemy i na poczatek zawiesimy Olszowca"...

--
              • kfaker gamoniu... 27.11.08, 12:16
                Z jakiej ochrony? Prezydent nie miał tam żadnej ochrony. Nie miał też Olszowca, który znajdował się 7 samochodów dalej, zamknięty w limuzynie przez Gruzinów. Zaiste, chlubą BORu jest pan Olszowiec.
                • gamon0 Re: Jeszcze jeden pretekst, aby dokopać PiS-owi.. 27.11.08, 12:20
                  A ty wiesz oczywiscie lepiej...

--
                  • kfaker Re: Jeszcze jeden pretekst, aby dokopać PiS-owi.. 27.11.08, 12:27
                    Nie durniu, ja czytam jakie zarzuty przedstawił mu BOR. Na podstawie zapewne zeznań obecnych tam oficerów. Capisci, cretino?
                  • sturmpioniere Pis, nie pis, nie o to chodzi! 27.11.08, 12:27
                    Spróbuję Ci to wyłożyć najprościej jak się da. W każdym cywilizowanym kraju
                    obowiązkiem ochrony prezydenta jest nieodstępowanie go na krok podczas
                    jakiejkolwiek wizyty. To są standardy wypracowane przez szereg lat i każde
                    odstępstwo od tej reguły jest równoznaczne ze zwiększeniem poważnego zagrożenia
                    dla VIP'a. Jak wynika z raportu, przygotowywanego przez ekspertów, prezydent
                    podczas sytuacji kryzysowej pozbawiony był elementarnej ochrony. W każdym
                    cywilizowanym kraju osoba odpowiedzialna za taki stan rzeczy jest zawieszana na
                    czas dogłębnego wyjaśnienia sprawy. I to, że prezydent nie widzi nic złego w
                    postępowaniu Borowców odpowiadających za jego bezpieczeństwo świadczy o nim jak
                    najgorzej. A na koniec zacytuję Pana, Panie Gamoniu:
                    "A ty wiesz oczywiście lepiej"
                    • al_bandi Re: Pis, nie pis, nie o to chodzi! 27.11.08, 13:55
                      sturmpioniere napisał:

> Spróbuję Ci to wyłożyć najprościej jak się da. W każdym cywilizowanym kraju
                      > obowiązkiem ochrony prezydenta jest nieodstępowanie go na krok podczas
                      > jakiejkolwiek wizyty. To są standardy wypracowane przez szereg lat i każde
                      > odstępstwo od tej reguły jest równoznaczne ze zwiększeniem poważnego zagrożenia
                      > dla VIP'a. Jak wynika z raportu, przygotowywanego przez ekspertów, prezydent
                      > podczas sytuacji kryzysowej pozbawiony był elementarnej ochrony. W każdym
                      > cywilizowanym kraju osoba odpowiedzialna za taki stan rzeczy jest zawieszana na
                      > czas dogłębnego wyjaśnienia sprawy. I to, że prezydent nie widzi nic złego w
                      > postępowaniu Borowców odpowiadających za jego bezpieczeństwo świadczy o nim jak
                      > najgorzej. A na koniec zacytuję Pana, Panie Gamoniu:
                      > "A ty wiesz oczywiście lepiej"

,,,,,,,, przecież, nikt nie musiał ochraniać Lecha.K. on był bezpieczny, wszyscy
                      wiedzieli, że strzelają na wiwat. Nie ma nic zdrowszego od czerwony win gruzińskich.
                      • wrojoz PiS to stara organizacja mafijna 27.11.08, 15:09
              • slbm Re: Jeszcze jeden pretekst, aby dokopać PiS-owi.. 27.11.08, 12:31
                Ale prezydent nie zna się na zagadnieniach ochrony i nie jego się należy w tej
                dziedzinie pytać o zdanie. I ja nikomu tutaj nie chcę ubliżać, bo prezydent nie
                ma obowiązku się na tym znać - to po to właśnie ma pułkownika BOR, który ma z
                kolei obowiązek się znać i głowę państwa ochraniać. A gołym okiem widać, że płk
                Olszowski się z tych zadań wywiązał co najmniej kiepsko. Widzieliście kiedyś
                taką sytuację, żeby w niebezpiecznym miejscu ochrona się dała odsunąć tak daleko
                od jakiegoś prezydenta? W prost przeciwnie, w razie zagrożenia bezceremonialnie
                zgarniają "podopiecznego" i wiozą w bezpieczne miejsce nie pytając o zdanie.
              • akkj Re: Jeszcze jeden pretekst, aby dokopać PiS-owi.. 27.11.08, 13:06
                Wyjątkowy, nawet jak na pisdecję, megaidiota.

gamon0 napisał:

> Prezydent Lech Kaczyński nie ma zastrzezen, a nawet jest
                zadowolony z
                > ochrony i Olszowca - a PO na to "a wlasnie, ze nie, Kaczynski
                jest
                > zadowolony, to my mu dokopiemy i na poczatek zawiesimy
                Olszowca"...
                >
                > --
                > "Donald Tusk Show" trwa... :)))
            • kfaker Prezydent Co Się Kulom Nie Kłaniał 27.11.08, 12:14
              Pan Prezydent umyślnie oddalił BORowców, żeby nie przeszkadzali mu w bohaterskim akcie osłaniania Saakaszwiliego własną piersią.
              • llawrynowicz Re: Prezydent Co Się Kulom Nie Kłaniał 27.11.08, 12:38
                Przyjmując Twoją teorię zasłaniania przez kaczkę "Szaakaszwiszfiliego*", idę
                dalej stawiając tezę, że incydent był ewidentną prowokacją gruzińską, ponieważ
                zamachowiec musiałby Saakaszwilemu strzelać w nogi :)

*Zapis fonetyczny z mamloków prezydenckich.
                • wrojoz Kaczaszwili, wstydz sie! 27.11.08, 15:10
          • heimdallr PiSowi? Przecież to podobno apolityczny prezydent 27.11.08, 12:10
            wszystkich Polaków.
            • ws60 Re: PiSowi? Przecież to podobno apolityczny prezy 27.11.08, 12:23
              no i się chlapnęło gamoniowi ;)
              niech na przyszłość nie bredzi dub smalonych o najlepszym prezydencie Polski. to
              tylko prezydent pisu :)
          • cleryka Re: Jeszcze jeden pretekst, aby dokopać PiS-owi.. 27.11.08, 12:47
            Widocznie pan Olszowiec-Borowiec uznał,że jednego Małego Kaprala
            warto sie pozbyć?
          • xsawer Re: Jeszcze jeden pretekst, aby dokopać PiS-owi.. 27.11.08, 13:03
            gamon0 napisał:

> --
            > "Donald Tusk Show" trwa... :)))

gamon0, ty mi śmierdzisz Brudzińskim ksywa Jojo.
            Już ci to kiedyś pisałem.
            • starod Re: Jeszcze jeden pretekst, aby dokopać PiS-owi.. 27.11.08, 14:46
              xsawer napisał:

> gamon0 napisał:
              >
              > > --
              > > "Donald Tusk Show" trwa... :)))
              >
              > gamon0, ty mi śmierdzisz Brudzińskim ksywa Jojo.
              > Już ci to kiedyś pisałem.
              Chyba masz rację!!! Nick też odpowiada w 100% inteligencji bruda.
              • wrojoz PiSowskie koltuniarstwo! 27.11.08, 15:10
        • kot.puszek.okruszek Chodzi o zachowanie bezpieczeństwa Prezydenta 27.11.08, 11:47
          Prof. L. Kaczyński dał się wkręcić Saakaszwilemu. Jednak ze strony BOR powinno paść kategoryczne NIE dla takiej zmiany planu wizyty.

--
          Haft komputerowy
          Maszyny do szycia
          Makiety kolejowe

• llawrynowicz Re: Chodzi o zachowanie bezpieczeństwa Prezydenta 27.11.08, 12:02
            Małe sprostowanie: Lesio to doktor habilitowany nauk prawnych. Profesorem
            nadzwyczajnym (takim a'la honors causa) jest na UG i UKSW.

I teraz się pewnie zacznie o Bartoszewskim :) :)
            • wrojoz Kaczaszwili do leczenia. 27.11.08, 15:11
      • manasonta grisza14 , durny szmondaku, wykaż punkt po punkcie 27.11.08, 11:41
        Gdzie szef BOR-u, Janicki popełnił błąd, zawieszając w czynnościach
        niekąpetentnego szefa ochrony prezydenta ?
        • amdrzej.11 grisza14 , durny szmondaku, wykaż punkt po punkcie 27.11.08, 11:46
          manasonta napisała:

> Gdzie szef BOR-u, Janicki popełnił błąd, zawieszając w czynnościach
          > niekąpetentnego szefa ochrony prezydenta ?

griszka14, tak ma, to idiota!
          • jakeww Re: grisza14 27.11.08, 11:48
            trochę kultury (skoro nic mądrego nie potrafisz napisać to chociaż
            zachowaj kulturę)
            • grisza14 Re: grisza14 27.11.08, 11:54
              Kultury to za grosz nie ma Twoj idol i cala ta wierchuszka Platformy
              tzw.obywatelskiej.A rozum jaki ma, kazdy widzi.
              • kfaker Re: grisza14 27.11.08, 12:17
                A propos kultury, nie marzy ci się czasem powrót gierojów Giertycha i Leppera do twojej ulubionej kało... przepraszam, koalicji?
                • grisza14 Re: grisza14 27.11.08, 12:26
                  Giertych i Lepper ostatnio podniesi swoje notowania, bo robia rzeczy
                  pozyteczne dla Cwiakalskiego.
                  • kfaker Re: grisza14 27.11.08, 12:28
                    Serio? I co w związku z tym? Dżarosław przypomniał sobie nagle że SO to twór byłych oficerów UB?
                    • wrojoz Dwaj Kaczaszwili niszcza Polske! 27.11.08, 15:11
              • jakeww Re: grisza14 , to było do amdrzeja 27.11.08, 13:36
                Ty kulturę zachowujesz
                • leszekes Grisza i kultura to dwa odmienne pojęcia 27.11.08, 14:00
                  wykluczające się z natury
                  • wrojoz PiS to organizacja przestepcza. 27.11.08, 15:12
          • akkj Re: grisza14 , durny szmondaku, wykaż punkt po pu 27.11.08, 13:11
            To nie idiota, to płatny śmieć KGB na tym forum oddelegowany do
            siania fermentu, kiedyś sie zmusiłem i przeczytawszy kilka jego
            postów nabrałem takiej pewności. Pełni tu inna role niz KGB-owska
            szmata eva15.

amdrzej.11 napisał:

> griszka14, tak ma, to idiota!
            • starod Re: grisza14 , durny szmondaku, wykaż punkt po pu 27.11.08, 14:49
              akkj napisał:

> To nie idiota, to płatny śmieć KGB na tym forum oddelegowany do
              > siania fermentu, kiedyś sie zmusiłem i przeczytawszy kilka jego
              > postów nabrałem takiej pewności. Pełni tu inna role niz KGB-owska
              > szmata eva15.
              >
              > amdrzej.11 napisał:
              >
              > > griszka14, tak ma, to idiota!
              Grisza, Misza i Anton, wsi pierdieli w odin ton.
              • wrojoz Zaglada dla PiS! Jedyne wyjscie! 27.11.08, 15:12
        • e-marlowe Re: grisza14 , durny szmondaku, wykaż punkt po pu 27.11.08, 11:53
          Widzę, że we wsi, z której durniu pochodzisz, podstawówka miała
          marną polonistkę...
          ale i tak nie wiem, czy mimo to, udało ci się tę szkołę ukończyć...
          • grisza14 Re: grisza14 , durny szmondaku, wykaż punkt po pu 27.11.08, 11:58
            O jej, rzeczywiscie w naszym powiecie byla ucuna polonistka i miala
            ucnia marlowe.Teraz wiem kolego, ze jestesmy ze sciany wschodniej.
            • kfaker Re: grisza14 , durny szmondaku, wykaż punkt po pu 27.11.08, 12:18
              Czytając twoje posty, mam wrażenie że jesteś raczej z Kosmosu...
              • akkj Re: grisza14 , durny szmondaku, wykaż punkt po pu 27.11.08, 13:14
                Na Boga, przecież to mastępny płatny KGB-owki śmieć na tym forum, i
                dobrze wie, co robi. Ludzie, otwórzcie oczy, to forum jest pełne
                sowieckiej swołoczy putina. Niektórzy nawet polskich liter nie mają
                na klawiaturze.

kfaker napisał:

> Czytając twoje posty, mam wrażenie że jesteś raczej z Kosmosu...
                >
                • wrojoz Zbrodnicze kaczki! Wytepic! 27.11.08, 15:13
                • ready4freddy Re: grisza14 , durny szmondaku, wykaż punkt po pu 27.11.08, 17:56
                  akkj napisał:

> Na Boga, przecież to mastępny płatny KGB-owki śmieć na tym forum, i
                  > dobrze wie, co robi. Ludzie, otwórzcie oczy, to forum jest pełne
                  > sowieckiej swołoczy putina. Niektórzy nawet polskich liter nie mają
                  > na klawiaturze.

powinni was do kontrwywiadu wziac, obywatelu paranoiku... celowo zwracam sie
                  przez "wy", zebys mial absolutna pewnosc co do mojej agenturalnosci, w dodatku
                  TEZ nie mam polskich znakow. ogolnie jak sie mieszka poza Polska, posiadanie
                  polskich znakow nie jest takie oczywiste, a nie bede przelaczac co chwila
                  klawiatury, zeby jakis tlumok mial mnie za swojaka :D
      • kalfas2 Re: A tak naprawde chodzi o utrudnienie zycia Pre 27.11.08, 11:41
        Fakty sa takie za Karliczuszek jest nieodpowiedzialny i bezmyslny.
        Dlatego nalezy mu sie ochrona ktora bedzie myslala za nigo. Skad
        wiesz czy Srakaszwili celowo nie zapewni mu ochrony i wyslal przodem
        w ciemnosciach, liczac na to ze dostanie jakis przypadkowy postrzal,
        wiesz co by sie wtedy dzialo??? Wiesz czym to grozilo i co Gruzini
        chcieli sprowokowac??? POmysl troche czasem. Ten down Kaczynski na
        nasze nieszczescie jest prezydentem, i reprezentuje nas za granicą,
        wiec potrzebna jest mu ochrona, jakis gosc z jajami, ktory kiedy
        bedzie trzeba wezmie go po pache i zataszczy do samochodu.
      • slbm Re: A tak naprawde chodzi o utrudnienie zycia Pre 27.11.08, 11:42
        Czekaj czekaj, gdzie ta kompromitacja? Ja autentycznie jej nie widzę. Że się
        zawiesza czasowo człowieka, w sprawie którego się toczy postępowanie? Ja bym to
        nazwał zdrowym rozsądkiem. Sam pan pułkownik Olszowski powinien o to poprosić
        wręcz, jeśli tak się nie stało z automatu.
      • ko_menta_tors Re: A tak naprawde chodzi o utrudnienie zycia Pre 27.11.08, 11:49
        grisza14 napisał:

> i znow mamy kolejna kompromitacje jednej z tych "bardziej naszych"
        > sluzb.Wiedzialem, ze Tusk najmadrzejszy nie jest, ale nie
        > przypuszczalem, ze az do tego stopnia.

Szczególnie na tle Pana Prezydenta, któy zachował się w Gruzji jak
        prawdziwy mąż stanu

("Nie jestem przedszkolanką..." - no pewnie, że nie, nie
        przedszkolanką lecz jej podopiecznym)
        • leszekes Prezydent mężem stanu? Wolne żarty... 27.11.08, 13:18
          To najgłupszy prezydent w Europie. Pośmiewisko wschodu i zachodu.
          • wrojoz Prezydent mężem stanu? Wolne żarty... 27.11.08, 15:13
            leszekes napisał:

> To najgłupszy prezydent w Europie. Pośmiewisko wschodu i zachodu.
      • leszekes Kompromitacja to ma na imię Lech a Kaczyński 27.11.08, 12:17
        się nazywa. Olszowiec to oficer nieudolny i niekompetentny. Nie
        potrafił zapewnić bezpieczeństwa kompromitacji. Tyłek mu się wygrzał
        na prezydenckich salonach, wzrok stępił, słuch zatracił...
      • janek344 Re: A tak naprawde chodzi o utrudnienie zycia Pre 27.11.08, 13:20
        Wprawdzie ten człowiek jest durniem do kwadratu i cierpi na schizofrenię ale
        jest, niestety, prezydentem i musi się pogodzić z
        tym utrudnianiem mu zycia.Prezydent musi być chroniony nawet jezeli - w
        swojej głupocie- tego nie chce i nie rozumie.
        • wrojoz To najgorszy Prezydent Europy! 27.11.08, 15:14
      • totyczyja Re: A tak naprawde chodzi o utrudnienie zycia Pre 27.11.08, 17:42
        grisza14 napisał:

> i znow mamy kolejna kompromitacje jednej z tych "bardziej naszych"
        > sluzb.Wiedzialem, ze Tusk najmadrzejszy nie jest, ale nie
        > przypuszczalem, ze az do tego stopnia.
        Dobrze się mądrzyć jak nic się nie stało. A jak następnym razem
        zawali robotę i stanie się nieszczęście? Co wtedy powiesz? Będziesz
        wyzywać Premiera od głupków? Oleju sobie dolej.
    • maureen2 Olszowiec zawieszony - w raporcie mowa o cztere... 27.11.08, 11:36
      a'propos pirotechnika,to uprzejmie zauważam,że jego funkcję od
      pewnego momentu pełnił bus z dziennikarzami,równie skutecznie,
      a nawet bardziej
    • columbia99 Nie widzę problemu 27.11.08, 11:36
      Najwyższy kartofel jest - jak sam stwierdził - odważny i ma temperament odpowiedni więc ochrona mu nie jest potrzeba. A tak na poważnie to skala ignoracji i amatorszczyzny w otoczenia Kartofla (Prezydent swojego brata) przeraża i w sumie cieszy. Szanse na reelekcję gasną!
    • levy Niemożliwe - zabrali Lesiowi Krzysia???!!! 27.11.08, 11:36
      I co teraz? Przez cały tydzień obrażanie się na cały świat czy
      problemy gastryczne? Pewnie nikogo innego nie dopuści do swojej
      ochrony bo "może być z układu" więc tak czy inaczej przez jakiś czas
      nie wychyli nosa z pałacu.
      • manasonta Krzyś odsunięty od Prosiaczka i Osiołka???? 27.11.08, 11:42
        fotoforum.gazeta.pl/photo/0/sh/ed/fwtw/eLZQVVCynuzPfCVLcX.jpg
        • amdrzej.11 Re: Krzyś odsunięty od Prosiaczka i Osiołka???? 27.11.08, 11:47
          dzieci bedą płakac...
          • wrojoz Krzyś odsunięty od Prosiaczka i Osiołka???? 27.11.08, 15:14
            amdrzej.11 napisał:

> dzieci bedą płakac...
      • heimdallr Z tym pokrakiem poprawiłeś mi humor... 27.11.08, 12:14
    • pariah Olszowiec zawieszony - w raporcie mowa o cztere... 27.11.08, 11:41
      Uuu! To teraz będzie skowyt i wrzask - jakże przebrzydły ''reżym'' Tuska mógł to uczynić?
      Już dziś rano wybitny znawca problematyki Kaukazu i metod działania służb specjalnych, Antoni "Deszczowiec" Macierewicz dokonał wykładni problemu w państwowym Radio PR 3.
      Kto nie słuchał, niechaj żałuje - political fiction najwyższej półki, świetnie zmiksowane z obłędem i głupotami piramidalnymi.
      • llawrynowicz Re: Olszowiec zawieszony - w raporcie mowa o czte 27.11.08, 11:47
        Dla zainteresowanych dzisiejsze występy Antosia w Trójce:
        www.polskieradio.pl/trojka/salon/?id=77163
        • cze67 Re: Olszowiec zawieszony - w raporcie mowa o czte 27.11.08, 11:55
          I bardzo dobrze, na cholerę ochroniarz, który nie potrafi ochraniać,
          czyli nie spełnia swojej podstawowej funkcji?
          • rezydent.klamczynski Re: Olszowiec zawieszony - w raporcie mowa o czte 27.11.08, 13:33
            cze67 napisał:

> I bardzo dobrze, na cholerę ochroniarz, który nie potrafi ochraniać,
            > czyli nie spełnia swojej podstawowej funkcji?
            >
            Po to, żeby kapciowy mógł sobie dorobić. Przecież na to łożą podatnicy, nikt się nie zorientuje.
            • wrojoz W koncu duren to duren. 27.11.08, 15:15
    • kroliklesny Kaukaski nepotyzm wladzy 27.11.08, 11:46
      Polska nie bedzie normalnym spokojnym krajem, dopoki wasale "wodzow"
      beda "pulkownikami". Nalezy im sie co najwyzej major, taki z ZK.
    • grisza14 Janicki nie popelnil bledu,tylko wszawa zlosliwosc 27.11.08, 11:49
      na polityczne polecenie Tuska.A jak juz maja sie wszyscy zw stosunku
      do ktorych toczy sie postepowanie mieli zawieszac, to powinien to
      przede wszystkim zrobic Bondaryk.Ale jeszcze lepiej, powiesic sie.
      • slbm Re: Janicki nie popelnil bledu,tylko wszawa zlosl 27.11.08, 12:06
        Jaką złośliwość, człowieku?! Zastanów się jako obywatel tego kraju - zakładam że
        nim jesteś - dlaczego funkcję szefa ochrony prezydenckiej ma pełnić człowiek
        niekompetentny. Z Twoich komentarzy wnoszę, że sympatyzujesz z prezydentem
        Kaczyńskim, w czym oczywiście nie ma nic złego - demokrację mamy. No ale w takim
        razie TYM BARDZIEJ powinno Ci zależeć na tym, żeby miał kompetentną ochronę,
        szczególnie, jeśli ma chęć jeździć po takich krajach jak Gruzja!
        Jakby ktoś tak na serio strzelał do tej kolumny w Gruzji, to już byśmy
        prezydenta nie mieli, a oddział "ochrony" nie zdążyłby nawet tego zdarzenia
        zobaczyć. I Ty bronisz człowieka, który do tego dopuścił, wbrew jasno określonym
        obowiązkom?
        • grisza14 Re: Janicki nie popelnil bledu,tylko wszawa zlosl 27.11.08, 12:20
          Zalezy mi na tym, zeby mial ochrone, do ktorej ma pelne zaufanie.A
          to mu sie w tej chwili zabiera.Hipokryzja jest nie chciec tego
          widziec.
          • heimdallr Czyli jakby bezpiecznie czuł się w obecności mamy 27.11.08, 12:22
            to należałoby to przyjąć do wiadomości? Czy ty w ogóle czytasz to co
            piszesz?
            • akkj Re: Czyli jakby bezpiecznie czuł się w obecności 27.11.08, 13:19
              Ludzie, przejrzyjcie na oczy i ptrzestańcie z tym KGB-owskim
              ścierwem dyskutować, bo jemu przecież tylko, pachołkowi putina,
              chodzi o to, żeby tu siać ferment za pieniądze Moskwy. Obłąkana
              polityka kaczyńskiego leży jak najbardziej w jej interesie i
              dlatego agenci KGB go tutaj popierają. Zauważcie, ze ta swołocz
              pisze nawet bez polskich liter czasem.

heimdallr napisał:

> to należałoby to przyjąć do wiadomości? Czy ty w ogóle czytasz to
              co
              > piszesz?
              • wrojoz W PiSie sie pije! 27.11.08, 15:15
          • elucidator Re: Janicki nie popelnil bledu,tylko wszawa zlosl 27.11.08, 12:37
            Tu nie chodzi o to czy prezydent ma zaufanie do ochrony, ale czy ta ochrona jest
            kompetenta i profesjonalna. Sam fakt zaufania prezydenta nie czyni sam w sobie
            ochrony efektywnej, co wydarzenia w Gruzji wyraznie pokazaly. Jezeli prezydent
            jest na tyle nieodpowiedzialny ze dla niego zaufanie do osobistego wasala jest
            wazniejsze niz kompetencja ochrony, to nie powinien sprawowac tego urzedu.
          • slbm Re: Janicki nie popelnil bledu,tylko wszawa zlosl 27.11.08, 12:38
            Ale nikt mu nie kazał dać ochrony, do której nie ma zaufania przecież. Natomiast
            zaufanie nie zastępuje kompetencji!
            Mnie zależy - mimo iż Lecha Kaczyńskiego nie cierpię - żeby Prezydent
            Rzeczypospolitej Polskiej miał ochronę kompetentną, do której będzie miał
            zaufanie. Samo zaufanie go przed kulami nie ochroni. Zaufanie prezydenta do
            szefa jego ochrony jest jak najbardziej pożądane, ale kompetencje zawodowe są
            niezbędne. Zresztą zaufanie w tym akurat przypadku powinno chyba wynikać z
            kompetencji.
            • elucidator Re: Janicki nie popelnil bledu,tylko wszawa zlosl 27.11.08, 12:44
              Piszes jak najbardziej slusznie: "Zresztą zaufanie w tym akurat przypadku
              powinno chyba wynikać z kompetencji." I w tym jest problem. Bo obaj panowie
              Kaczynscy swoim zaufaniem obdarzaja ludzi nie tyle w pierwszym rzedzie
              kompetentnych ile ludzi przede wszystkim lojalnych.
              • rezydent.klamczynski Re: Janicki nie popelnil bledu,tylko wszawa zlosl 27.11.08, 13:37
                elucidator napisał:

> kompetentnych ile ludzi przede wszystkim lojalnych.
                >
                Powiedziałbym raczej, że l o k a j n y c h.
                • wrojoz Winien jest Jaroslaw! 27.11.08, 15:16
            • leszekes ale wynika z noszenia kapci i lizania de 27.11.08, 13:06
          • leszekes Jak może mieć zaufanie do kogoś, kto nie był tam, 27.11.08, 12:41
            gdzie być powinien? Zawsze. No... chyba, że całe zdarzenie było od
            samego początku sfingowane. Osobiście bym się do tej wersji
            przychylił. W takim razie nie powinien w BOR pracować człowiek,
            który bierze udział w takich matactwach.
          • kroliklesny Re: Janicki nie popelnil bledu,tylko wszawa zlosl 27.11.08, 12:53
            Co to znaczy "ochrona do ktorej by mial pelne zaufanie"? To znaczy,
            ze polski prezydent nie ma zaufania do polskiej ochrony? To niech
            odpocznie!
            • wrojoz Wstretny Jaroslaw! 27.11.08, 15:16
      • amdrzej.11 griszka14, obetrzyj z ryja żółtą piane,weż oddech! 27.11.08, 12:11
        a co najważniejsze, wyjmij z ryja fiuta, przestaniesz bełkotać !

bibainfo.pl/pub/213.227.74.12/2007/09/20/030927/5890/rotfl.jpg
        • grisza14 Re: griszka14, obetrzyj z ryja żółtą piane,weż od 27.11.08, 12:24
          amdrzej.11 napisał:

a co najważniejsze, wyjmij z ryja fiuta, przestaniesz bełkotać !

Czy to sa standarty wychowania wg zasad PO ? Jezyk partyjny? Czy
          tylko nawiazanie do rzeczywistosci, ze wsrod Was chodzenie z pelna
          geba jest rzecza naturalna.Golisz sie, czy masz brode i brudne dredy?
          • kfaker Nie ma "standartów", sa standardy 27.11.08, 12:31
            niedouczona ofiaro giertychowskiej amnestii...
            • grisza14 Re: Nie ma "standartów", sa standardy 27.11.08, 12:43
              Capisci, cretino? A po jakiemu to jest?Tak niegramatycznie?
              • kfaker Re: Nie ma "standartów", sa standardy 27.11.08, 12:46
                Prawie dobrze. Zapomniałeś jeszcze o spacjach po znakach zapytania. Wracaj do ławki.
                • grisza14 Re: Nie ma "standartów", sa standardy 27.11.08, 12:52
                  Jak chodzilem do szkoly, to pisalismy obsadka ze stalowka maczajac
                  ja w kalamarzu.Wowczas nie uczyli nas jeszcze o spacjach po znaku
                  zapytania.Mowili za to, ze poslugiwanie sie makaronizmami wymaga
                  wytezonej uwagi, bo w razie niedouczenia mozna popelnic
                  kompromitujacy blad, zwlaszcza poprawiajac innych.Trzy z dyszlem,
                  kolego.A, prawda, to teraz calkiem dobry stopien.
                  • kfaker Re: Nie ma "standartów", sa standardy 27.11.08, 12:53
                    A teraz wyjmij stalóweczkę i przepisz 100 razy złoty cytat Wodza: "Obiecuję, że nie zostanę premierem jeśli mój brat będzie prezydentem. Obiecuję, że nie zostanę premierem jeśli mój brat będzie prezydentem. Obiecuję, że nie zostanę..."
                    • grisza14 Re: Nie ma "standartów", sa standardy 27.11.08, 12:59
                      Wystarczy 50 razy: "Beda Was leczyc dobrze oplacani lekarze i
                      pielegniarki".Tylko napisz to fonetycznie z lekkim seplenieniem
                      wystepujacym w gdanskich blokowiskach.
                      • kfaker Re: Nie ma "standartów", sa standardy 27.11.08, 13:02
                        "I żadne krzyki nas nie przekonajom CIAMKCIAMK że czarne jest czarne, a białe jest białe". Podpisz jako Artur Borubar.
                        • wrojoz Swiat sie smieje z Kaczynskich! 27.11.08, 15:17
                  • qube Re: Nie ma "standartów", sa standardy 27.11.08, 14:58
                    grisza14 napisał:

> Jak chodzilem do szkoly, to pisalismy obsadka ze stalowka maczajac
                    > ja w kalamarzu.

grisza ty jestes jakims zdziadzialym i niezadowolonym z zycia emerytem. nie
                    powiodlo ci sie w zyciu? twoja sprawa ale nie wylewaj zalow na forum - tu
                    niektorzy sa normalni i chcieliby normalnie podyskutowac.

a jadem prosze pluc w toruniu na swojego ojca dyrechtora.
                  • starod Re: Nie ma "standartów", sa standardy 27.11.08, 15:11
                    grisza14 napisał:

> Jak chodzilem do szkoly, to pisalismy obsadka ze stalowka maczajac
                    > ja w kalamarzu.Wowczas nie uczyli nas jeszcze o spacjach po znaku
                    > zapytania.Mowili za to, ze poslugiwanie sie makaronizmami wymaga
                    > wytezonej uwagi, bo w razie niedouczenia mozna popelnic
                    > kompromitujacy blad, zwlaszcza poprawiajac innych.Trzy z dyszlem,
                    > kolego.A, prawda, to teraz calkiem dobry stopien.
                    Nie gadaj durnot, w obecnych podstawówkach wogóle nie używa się
                    piór, a tym bardziej ze stalówkami które macza się w kałamarzu, a ty
                    sądząc z twoich postów nie możesz być dalej niż w III klasie
                    podstawówki.
                    • wrojoz Ile pije duren? 27.11.08, 15:17
          • slbm Re: griszka14, obetrzyj z ryja żółtą piane,weż od 27.11.08, 12:40
            Przepraszam, dlaczego zakładasz, że jak ktoś się z Tobą nie zgadza, to jest od
            razu zwolennikiem PO? Zgadzam się z Tobą w krytyce poprzedniego postu, ale
            przyjmij do wiadomości, że w Polsce istnieją jeszcze ludzie, którzy nie
            popierają ani PiS-u, ani Lecha Kaczyńskiego, ani Platformy Obywatelskiej. To
            oczywiście można też odnieść do drugiej strony wielu dyskusji.
            • grisza14 Re: griszka14, obetrzyj z ryja żółtą piane,weż od 27.11.08, 12:48
              Moge sie zgodzic, ale summa summarum zauwazam, ze wsrod
              przeciwnikow "kaczyzmu" wystepuje najwiecej koprofagii, nawiazywania
              do seksualnych nawykow spod celi itp.Moze to sa tylko wyborcy z tych
              miejsc, gdzie na PO glosowano w 100%?
              • kfaker Re: griszka14, obetrzyj z ryja żółtą piane,weż od 27.11.08, 12:50
                A co powiesz o miejscach gdzie prawie w 100% głosowano na PiS, to jest szpitalach psychiatrycznych? Z którego piszesz, tak właściwie?
                • grisza14 Re: griszka14, obetrzyj z ryja żółtą piane,weż od 27.11.08, 12:55
                  Nie rozpraszaj sie, bo znow puscisz knota.Mowimy o czyms innym.O
                  chamstwie i upodobaniu do jezyka obscenicznego wsrod
                  przeciwnikow "kaczyzmu".Z umiejetnosci czytania 2-a mniej.
                  • kfaker wolne żarty 27.11.08, 12:58
                    > Mowimy o czyms innym

I to mówi swołocz, która pisze o wszystkim tylko nie o temacie artykułu? Właśnie śmieję ci się w twarz, błaźnie.
                    • grisza14 Re: wolne żarty 27.11.08, 13:02
                      No wreszcie! A juz myslalem, ze byc moze trafil sie jeden
                      kulturalny.Okazuje sie, ze tylko przygladzony.Koniec dyskusji cwoku.
                      • kfaker Re: wolne żarty 27.11.08, 13:04
                        Spacje, spacje, nie zapominaj o spacjach! Bo sekretariat KC PiS nie uzna ci wierszówki!
            • wrojoz Jak dlugo wytrzymamy blazenade? 27.11.08, 15:18
              Kaczynscy precz!
      • leszekes Pieprzesz jak stara sqaw 27.11.08, 12:35
    • sealfocus Były kierowca pułkownikiem ochrony !!! 27.11.08, 11:52
      Tak to jest, gdzy z kierowców i sekretarek robi się wysokich
      urzędników. Panie Kruk i Jakubiak to zwykłe sekretarki, a Olszowiec
      to zwykły kierowca - wszyscy u pana Kaczynskiego. BMW nigdy nie
      umiera, co tam fachowcy! Fachowiec Kaczyński zatrudnia podobnych
      jemu fachowców, a mądrale i kompetentni to agenci i prorosyjskie
      lobby!
    • sothis666 Re: Olszowiec zawieszony - w raporcie mowa o czte 27.11.08, 11:55
      Zaufanie Kaczynskich - niezawodym wskaznikiem niekompetencji...
    • mieszko27 Litościwie nam panujący 27.11.08, 12:01

Jasne, każdy (dorosły!) musi odpowiadać za swoje czyny! Kiedy
      prezydent naszego kraju będzie "zawieszony"?

Ukraina i Gruzja w NATO? Największe państwa Unii wypowiadają się na
      ten temat wstrzemięźliwie. Są raczej niechętne wprowadzeniu tych
      dwóch do struktur NATO. Natomiast panujący nam litościwie prezydent
      naszego kraju Lech weto Kaczyński, nie bacząc na nic, prowadzi na
      własne ryzyko i na nasz (podatników!) koszt, jakąś trudną do
      zrozumienia przez normalnego człowieka , kurduplowatą, wyjętą z
      Ogródka Jordanowskiego politykę. Jedzie do Gruzji, ulega tam
      dziwacznym planom i wpływom mało wiarygodnego partnera gruzińskiego
      wywołując tym zamieszanie i międzynarodową konfuzję, zewnętrzny i
      wewnętrzny niesmak oraz zdumienie apelem z pełnej niebezpieczeństwa
      i grozy granicy z Osetią do swych przyjaciół w USA, NATO i UE o
      zrozumienie „kabały” w jaką na tym terenie usiłuje wszystkich
      wciągnąć prezydent naszego kraju. Jednym słowem prowadzi nasz heros,
      nie znajdujący na świecie równych sobie, politykę, która nie tylko
      wzbudza podejrzenie ale coraz bardziej niesmak i litościwe gesty.
      Quo vadis domine? Kiedy się ockniesz i zawrócisz z drogi. Nie idź
      tą drogą Jaśnie Wysoka Nadętość.
      • slbm Re: Litościwie nam panujący 27.11.08, 12:10
        > naszego kraju Lech weto Kaczyński, nie bacząc na nic, prowadzi na
        > własne ryzyko i na nasz (podatników!) koszt, jakąś trudną do
        > zrozumienia przez normalnego człowieka , kurduplowatą, wyjętą z
        > Ogródka Jordanowskiego politykę.

Nie zgodzę się z Tobą w jednym szczególe. On to robi również na nasze ryzyko, bo
        niestety sytuacja międzynarodowa wpływa na nas wszystkich. Jak wkurzymy Rosję,
        to kto odpowie? Prezydent? A może eksporterzy mięsa i użytkownicy gazu?

Prezydent Kaczyński, w którego osobistą odwagę nie wątpię, po prostu nie
        rozumie, że ryzykuje coś więcej niż swoje własne zdrowie życie. Pan Lech
        Kaczyński może sobie ryzykować do woli, nawet wstąpić na ochotnika do wojska i
        pojechać do Afganistanu żeby wziąć udział w walkach, ale Prezydent RP Lech
        Kaczyński już nie, bo jak mu się cokolwiek stanie, to kwestia przestaje być
        prywatna.
        • wrojoz Maly zlosliwy czlowieczek. 27.11.08, 15:19
    • zdzich1230 Olszowiec zawieszony - w raporcie mowa o cztere... 27.11.08, 12:10
      Drodzy rodacy nie dajcie się zwieść poczynaniom L. Kaczyńskiego w sprawie
      chronienia szefa jego ochronny. Prezydent RP to najwyższy urząd w kraju,który
      obecnie sprawuje L. Kaczyński i jego osobiste przekonania to sprawa jego,
      natomiast procedury ochrony tegoż urzędu to sprawa rządu. Wyobrażmy sobie
      sytuację gdyby strzały w Gruzji padły w kierunku L. Kaczyńskiego i przykładowo
      lekko jego zraniły.
      Wyobrażenie zaś, co by się wówczas działo ze strony wszystkich pochlebców tego
      pana, przekonany jestem, że przekracza ludzkie wyobrażenie. Rząd byłby
      posądzony o zamach na jego życie, życie nie obliczalnie wielkiego męża stanu.
      Dlatego pozwólmy aby sprawę wyjaśnić i ustalić przeciwdziałania w takich
      okolicznościach na przyszłość.

• michalparadowski Olszowiec zawieszony - w raporcie mowa o cztere... 27.11.08, 12:10
      Natomiast ja, grzecznie pytam, kiedy zostanie zawieszony prezydent?
      • grisza.14 Olszowiec, to ten ,co nosił zakupy? 27.11.08, 12:13
        mamusi Kaczynskich?
        • grisza14 Jak zyjesz klonie ? 27.11.08, 12:28
          Material genetyczny wyskrobany z przescieradla?
          • wrojoz Mam dosc tego bufona. 27.11.08, 15:19
    • grabarz_pis Dyzmę Maliniaka trzba zawiesić , ale imiunitet 27.11.08, 12:12
      go chroni, po zakończeniu powinien stanąć przed sądem za narażanie życia ludzi
    • leszekes Tylko zawieszony? Zielona łączka w nagrodę za brak 27.11.08, 12:13
      kompetencji i nieudolność.
      • grisza.14 Olszowiak z Kaaczaszwili zmontowali ten numer ???? 27.11.08, 12:14
        Saakaszwili był wtajemniczony?
        • przemyslaw47 Grisza.. 27.11.08, 12:55
          wtajemniczeni to byli ci którzy potajemnie obradowali w kurii biskupiej
          na Pradze w podziemiach o czym wspomniał Lepper zeznając przed komisją.

A teraz do tematu.

Jestem ciekawy czy doczekam czasów kiedy w tej mojej Ojczyżnie
          [ w naszej Ojczyżnie] będzie normalnie.Z wiekiem robię się coraz większym pesymistą.

A tak poważnie.Gdyby nie daj Boże stało
          się nieszczęście to by ten bezmózgowiec Olszowiec był zawieszony i pociągnięty
          do odpowiedzialności czy nie?

Można lubić lub nie Pana Prezydenta.Jest jednak Prezydentem wybranym przez
          Naród.Dobrze by było aby nie narażał się na takie "wyczyny".

Ps.Proszę wszystkich forumowiczów aby nie wyzywali Pana Prezydenta.

Nie jestem zwolennikiem żadnej partii.
          • wrojoz Nie zapomnimy ze to kartofel! 27.11.08, 15:20
          • starod Re: Grisza.. 27.11.08, 15:22
            przemyslaw47 napisał:

>
            > Ps.Proszę wszystkich forumowiczów aby nie wyzywali Pana Prezydenta.
            >
            > Nie jestem zwolennikiem żadnej partii.
            Nie słyszałem by ktoś go wyzywał na pojedynek, jest to zresztą
            niemożliwe, na pojedynek wyzywa się ludzi posiadających honor, a nie
            takich którzy pozwalają pluć sobie i swojej rodzinie w twarz.
    • sld_sld Kaczynski nie potrafi odroznic funkcji prezydenta 27.11.08, 12:18
      od bycia prezydentem.

Niestety glupota tego czlowieka jest doslownie porazajaca. NIe
      rozumie ze on jako Kaczorenko to moze robic co chce i jechac gdzie
      chce. Ale jako Prezydent - tj. organ Panstwa ma sluchac co mu inni
      mowia
      • donald_2005 Ma być najwyższym reprezentantem Polski, nie PiS-u 27.11.08, 12:23
        Jest to łamanie Konstytucji. Jeśli jest według Konstytucji naszym
        najwyższym reprezentantem, to zagranica może dojść do wniosku, że
        Polacy to bardzo głupi naród.
      • cze67 Re: Kaczynski nie potrafi odroznic funkcji prezyd 27.11.08, 12:24
        Całkowita zgoda. Poza tym chciałbym zwrócić uwagę na fakt, że w
        naszym kraju prezydent przemieszcza się w silnej obstawie (nawet gdy
        składa wieniec pod Grobem Nieznanego Żołnierza) a w Gruzji wszystko
        mu jedno. Czy mam rozumieć, że za dnia na warszawskiej ulicy p.
        prezydent czuje się bardziej zagrożony niż nocą na gruzińskim
        pograniczu?
        • donald_2005 Re: Kaczynski nie potrafi odroznic funkcji prezyd 27.11.08, 12:31
          Taki to jest rozum i taka to jest logika. Wcześniej było, że
          największym dowodem zbrodni jest całkowity brak dowodów. Faktycznie
          to są ludzie któych się nie przekona że białe jest białe, a czarne
          czarne.
          • wrojoz Posadzic Jarkacza! 27.11.08, 15:20
    • jerjar Niech weźmie jako prywatnego 27.11.08, 12:23
      BOR jest od tego, żeby chronić m.in. prezydenta. Prezydenckie zachcianki w tej sprawie nic nie znaczą, bo ewentualny zamach miałby niewyobrażalne (to ważne słowo) skutki dla całego państwa. Dlatego państwo dobrze opłaca ludzi, którzy się ochroną zajmują. Zajęli się źle i stąd postępowanie. Jeśli prezydent Kaczyński bardzo lubi pana Olszowca, to może go sobie wynająć jako ochroniarza prywatnego, a BOR i tak ma obowiązek ochraniać.
      • leszekes Niech go weźmie jako prywatnego kapciowego 27.11.08, 12:28
        ale niech ten Olszowiec liczy się z tym, że teraz bęzie wykonywał
        polecenia swoich podwładnych.
    • aron2004 Olszowiec zawieszony - w raporcie mowa o cztere... 27.11.08, 12:25
      prezydent to syn powstańców warszawskich i prawosławnych kul się nie
      boi. Lepsza ochrona gruzińska niż prawosławna polska tylko z nazwy.
      • leszekes Źle piszesz, to syn komunistycznego aparatczyka 27.11.08, 12:29
        • llawrynowicz Re: Źle piszesz, to syn komunistycznego aparatczy 27.11.08, 12:34
          i brat tego, który podpisał z SB lojalkę :) (która jako jedyna wśród wszystkich
          innych okazała się być sfałszowana)
          • leszekes A nie była... oczywiście, że była prawdziwa. 27.11.08, 12:36
            Ta jego lojaleczka.
    • pakulec niech go sobie Lech zatrudni jako niańkę 27.11.08, 12:26
      skoro pan Olszowiec nie zna się na swoich obowiązkach jako szefa
      ochrony prezydenta RP, a równocześnie pan Kaczyński chce go miec
      przy sobie to nalezy pana Olszowca zwolnic i dac szansę prezydentowi
      niech sobie kolegę zatrudni w charakterze niańki lub wykidajły itd.
      • leszekes Ale niech mu płaci z własnej kieszeni za podawanie 27.11.08, 12:32
        kapci. No i warunek: teraz BOR-owcy jemu będą wydawali polecenia.
        Już widzę, jak mu dokopią...
    • pies_na_lewizne Olszowiec nic nie winien. I nie o niego chodzi!___ 27.11.08, 12:37
      Najwazniejsze jest to, ze polski Prezydent ZDEMASKOWAL Rosje,
      ukazujac swiatu, ze Rosja nie przestrzega szesciopunktowego planu
      pokojowego miedzy Rosja i Gruzja wynegocjowanego przez Sarkozy'ego.

I juz teraz UE nie bedzie mogla chowac glowy w piasek i udawac, ze
      nie ma problemu. Jest problem i polski Prezydent bezsprzecznie to
      udowodnil. To jest argument nie do obalenia.

Powodzenia na szczycie europejskim, Panie Prezydencie!
      • grisza.14 Prezio PIs-u, zdemaskował swój idiotyzm... 27.11.08, 12:42
        fotoforum.gazeta.pl/photo/0/sh/ed/fwtw/eLZQVVCynuzPfCVLcX.jpg
        • blue911 Re: Prezio PIs-u, zdemaskował swój idiotyzm... 27.11.08, 12:44
          grisza.14 napisał:

> fotoforum.gazeta.pl/photo/0/sh/ed/fwtw/eLZQVVCynuzPfCVLcX.jpg

Na dentyste go tez nie stac czy sie boi?
          • kfaker Re: Prezio PIs-u, zdemaskował swój idiotyzm... 27.11.08, 12:52
            Przecież wszyscy dentyści są z Układu, nawet dziecko to wie.
      • kfaker myśl, to nie boli 27.11.08, 12:44
        Synku, przecież Rosjan tam nawet nie było. Samo ABW wyraźnie sugeruje że to gruzińska sprawka maczana w gruzińskim sosie. To co udowodnił prezydent, z wyjątkiem bezużyteczności szofera w roli szefa ochrony głowy państwa?
        • leszekes Nooo... jeszcze swoją bezużyteczność udowodnił 27.11.08, 12:46
      • leszekes Kaczyński tylko zdemaskował swoją niekompetencję 27.11.08, 12:45
        oraz brak profesjonalizmu Olszowca. Tyle i aż tyle. Dzisiaj już nikt
        nie wierzy w te jego mamłanie o prowokacji rosyjskiej, bo wszyscy za
        wyjątkiem takich oszołomów jak ty wiedzą, że to robota gruzinów.
        Kiepsko zresztą przeprowadzona.
        • kfaker Jakiego profesjonalizmu? 27.11.08, 12:48
          Nie może brakować czegoś, czego nie ma. Olszowiec to zawodowy szofer, a że dostał limuzynę z kierowcą, więc oczywiste że nie mógł się wykazać profesjonalizmem.
      • slbm Re: Olszowiec nic nie winien. I nie o niego chodz 27.11.08, 12:46
        Czekaj, w którym miejscu jest ten argument nie do obalenia? Bo póki co, to ja
        zauważyłem coś takiego:
        - prezydent i towarzyszące mu osoby usłyszały serię z broni automatycznej,
        - prezydent usłyszał okrzyki po rosyjsku.
        Z tego oczywiście wysnuto będący oczywistą oczywistością wniosek, że strzelały
        Siły Zbrojne Federacji Rosyjskiej. Jak rozumiem jest on tak oczywisty, ponieważ
        powszechnie wiadomo, że w rejonie Gruzji nikt inny niż wykonujący posłusznie
        polecenia przełożonych żołnierz rosyjski nie ma dostępu do broni i nie zna
        języka rosyjskiego...
      • llawrynowicz Re: Olszowiec nic nie winien. I nie o niego chodz 27.11.08, 12:47
        Rzeczywiście, życzenia "powodzenia na szczycie" są jak najbardziej wskazane,
        ponieważ nie od dziś wiadomo, że Kaczaszwilego i jego chore teorie, wszyscy
        liczący się przywódcy Europy mają serdecznie w d.pie i nikt normalny z nim
        rozmawiać nie chce.

Ciekawe, co by było gdyby dzięki swojej "odwadze" Kaczka udowodniłby jak to
        mówisz "problem" pośmiertnie?
      • kroliklesny Re: Olszowiec nic nie winien. I nie o niego chodz 27.11.08, 13:05
        No i co dalej z tym argumentem, psie? Bo EU ma te cala sprawe w d...
        A Olszowiec jest bezsprzecznie niekompetentna osoba na niewlasciwym
        miejscu, podobnie zreszta jak i jego podopieczny.
      • ready4freddy Re: Olszowiec nic nie winien. I nie o niego chodz 27.11.08, 13:21
        drogi Azorze na lewiznie, rola tow.(p)rezydenta nie jest demaskowanie
        kogolowiek. jesli chce demaskowac, powinien zrzec sie urzedu i podjac prace w
        ONZ, w charakterze inspektora. bedzie mogl demaskowac programy atomowe Iranu czy
        Korei Polnocnej, Rosje, Chinczykow i kogo tam jeszcze przyjdzie mu zdemaskowac.
      • red_berlin Re: Olszowiec nic nie winien. I nie o niego chodz 27.11.08, 13:22

> pies_na_lewizne napisał:
        > Powodzenia na szczycie europejskim, Panie Prezydencie!

Będzie potrzebne, kiedy go będą męczyć: kiedy podpiszesz traktat,
        kiedy podpiszesz... Obiecałeś...
    • blue911 Re: Olszowiec zawieszony - w raporcie mowa o czte 27.11.08, 12:40
      Brawo dla premiera. Slowianie to potulny narodzik i maja we krwi
      odbieranie rozkazow,a nie ich wydawanie.
      Taka ochrona powinna byc oddana terrorystom na pozarcie.
      "Jaki pan taki kram"!
      Dziobaty kazdego dnia pokazuje swiatu,ze nie nadaje sie na
      prezydenta - na co Wy czekacie ,tam nad Wisla? az bomby zaczna nam
      spadac na glowie? IMPEACH!!!
      • grisza.14 Prezydenta PIS-u,będzie ochraniał Macierewicz !!! 27.11.08, 12:44
        zwany "Dzierżyniakiem"..on ma takie teorie,że głowa mała!
        • barnaba444 Olszowiak z Kaczorem,sami zmontowali ten incydent? 27.11.08, 12:48
          chcieli rozgłosu, to mają !
        • leszekes Kaczorka będzie ochraniał Macierewicz na wrotkach 27.11.08, 12:48
    • duziabuzia p.Tusk przypomniał sobie że musi dbać o... 27.11.08, 12:52
      bezpieczeństwo p.Prezydenta.To dobrze.Tylko pozostaje do poprawienia
      kultura w odnoszeniu się publicznie do ,,głowy państwa,,...
      • llawrynowicz Re: p.Tusk przypomniał sobie że musi dbać o... 27.11.08, 13:01
        Jaka "głowa" - takie "odnoszenie się" :)
        Szacunek należy okazywać urzędowi prezydenta RP, a nie osobie, która go
        sprawuje. Ponadto zdolność honorowa nie przysługuje osobom ubezwłasnowolnionym
        psychicznie, nawet jeśli takowe nie są objęte programem leczenia. Vide Polski
        Kodeks Honorowy Boziewicza.
        • duziabuzia nie gadam z Politrukami Wolnej Młodzieży NRD 27.11.08, 13:04

• llawrynowicz Re: nie gadam z Politrukami Wolnej Młodzieży NRD 27.11.08, 13:15
            I to jest właśnie merytoryczny poziom przygotowania do dyskusji u zwolenników KC
            PiS.
            Jak nie chcesz gadać, to po co w ogóle zabierasz głos w dyskusji? Ogłoś bojkot
            GW (Wy PiSiorki uwielbiacie bojkotować) i jej forum - zaręczam będzie to z
            pożytkiem dla Ciebie i innych.
    • amanasunta Opieka PO nad Prezydentem wyciska łzy :))) 27.11.08, 12:57
      ...ze śmiechu.Co za kabotyństwo i zakłamanie!Ciekawe czy,po raz
      kolejny,ogłupianie mediów związanych z PO będzie skuteczne?
      • leszekes Więc płacz... k...wa... płacz... 27.11.08, 12:59
        A my pojedziemy dalej, bo z płaczkami nam nie po drodze
      • barnaba444 amanasunta, te twoje łzy, to od brudu... 27.11.08, 13:13
        nie myjesz sie ,to masz problemy z swędzeniem i łzawieniem..
    • rowerec Olszowiec zawieszony - w raporcie mowa o cztere... 27.11.08, 12:58
      Kowal zawinił, cygana powiesili.
      • kfaker Szofer! Szofer zawinił! 27.11.08, 13:01
        Olszowiec to nie kowal, tylko szofer!
      • leszekes Cygan też winny njest, bo drugiemu cyganowi 27.11.08, 13:01
        lizał de a swoje obowiązki olewał
    • konigin Olszowiec zawieszony - w raporcie mowa o cztere.. 27.11.08, 13:00
      Majestat grozil, ze jesli "zawiesza Krzysia" (cytat doslowny) to on
      na znak protestu calkowicie zerzygnuje z ochrony. Blagam, panie
      prezydencie calego Pisu, niech pan pojdzie za ciosem i abdykuje !
      • blue911 Re: Olszowiec zawieszony - w raporcie mowa o czte 27.11.08, 13:07
        Ten niski duren robi posmiewisko na caly swiat.
        Juz nawet co swiatlejsi Murzyni w USA sie z niego smieja!
        Jak dlugo ten fotomontaz bedzie trwal?
      • blue911 Re: Olszowiec zawieszony - w raporcie mowa o czte 27.11.08, 13:09
        Swiat jest w powaznym kryzysie, a Polacy wydaja cenne pieniadze na
        utrzymywanie takiego blazna! Az bedzie za pozno.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka