grogreg Bo to nie Rosjanie strzelali w Gruzji, ale..... 27.11.08, 18:09 ....ale "borowiki" Widzę tu dwie możliwości. Albo Nasz Miłościwie man panujący dostrzega, że wyczerpał nasz cierpliwość i nie ma co liczyć na reelekcję. Zatem pragnie się zapisać w kartach historii bohaterską śmiercią. Albo....ktoś zaczyna tu mieć typowe objawy paranoi. Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Ścierwoliberały nadstawiają odbytniczy otwór 27.11.08, 18:09 Zamiast pojąć, że eurodekadenci czują się zagrożeni charyzmą naszego prezydenta i chcą go nam sprzątnąć za judaszowe ruble. Odpowiedz Link Zgłoś
jonwol Prezydent: BOR nie będzie mnie ochraniał w Azji 27.11.08, 18:10 Wynajmie karki z Wołomina! Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Prezydent: BOR nie będzie mnie ochraniał w Az 27.11.08, 20:47 jonwol napisał: > Wynajmie karki z Wołomina! niech wynajmuje nawet Fantastic Four, Justice Friends i Kapitana Planete, byle: a) za swoje b) jako prywatny obywatel to drugie mozna latwo osiagnac, zrzekajac sie urzedu. Odpowiedz Link Zgłoś
klassa Zabrali mi misia którego kochałem.... 27.11.08, 18:12 Zabrali mi misia którego kochałem- buuuuuuuu. Nie chcę innego! Buuuuuu... Mamusiu.... Odpowiedz Link Zgłoś
cynick1 Prezydent: BOR nie będzie mnie ochraniał w Azji 27.11.08, 18:12 no michniki glupi kaczor udowodnil co chcial udowodnic na pograniczu osetii i gruzji wcale nie panuje sielanka jak zapewnial sarkozy cytuje za niezalezna.pl: Władze Osetii Południowej przyznały, że w niedzielę w pobliżu kolumny prezydentów Polski i Gruzji padły strzały ostrzegawcze. Według minister informacji Olgi Gagłojewej, było to spowodowane tym, że jeden z samochodów towarzyszących kolumnie próbował jechać w kierunku posterunku osetyjskiego bez zgody pilnujących go funkcjonariuszy. wsio u nas normalna w polszy sa szlabany i czerwone swiatlo my kulturnyj narod o nas sa szlabany i seria z kalacha... o taki pokoj walczyl smarko? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
fnc Gadanie do rzeczy 27.11.08, 18:16 Typowy objaw alkoholizmu... Zenada... Niby taki swiety, ze kolana ma czerwone od kleczenia... A Ty klamliwy oszust... Musi to miec po Ojcu - agencie bezpieki... Stad to zajadlosc u Braci... Masakra! Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Pan Kaczyński 27.11.08, 18:16 nie tylko wzrostem przypomina dziecko. Zawiesili płk. Krzysztofa Olszowca, bo jest potrzebny w Warszawie by wyjąśnić okoliczności odcięcia funkcjonariuszy BOR od ochranianej osobistości. Taka sytuacja nie powinna mieć nigdy miejsca, więc dziwnym nie jest, że Olszowca zawiesili do czasu wyjaśnienia sprawy. Gdyby chodziło o kogoś innego kancelaria L. Kaczyńksiego podniosła by wrzask: "wyrzucić, a przynajmniej zawiesić". Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24a BOR podlega Tuskowi 27.11.08, 18:18 dobrze że ich wymienia skoro są życzący mu śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
n.wataha Cała prawda i wyzycie w Gruzji jest z goła inna! 27.11.08, 18:23 Prawda o wizycie prezydenta Kaczyńskiego jest całkiem inna niż Wy to próbujecie udowodnić. To, że chciał pojechać w to miejsce i zobaczyć na własne oczy, ze Rosjanie się nie wycofali, wcale nie miało udowodnić światu, że się nie wycofali PONIEWAŻ CAŁY ŚWIAT O TYM WIEDZIAŁ! Aprobował to Sarcozy, aprobował ten stan Solana, i cała UE. Przecież w tych regionach są przedstawiciele Unii Europejskiej, obserwatorzy z ramienia UE (Włącznie z Polskimi Policjatami). Wszyscy o tym mówią i piszą, więc wyjazd tam prezydenta nie mógł nikomu udowodnić tego co już dawno wiedzieli. Prezydent po prostu nie wierzy przedstawicielom Unii Europejskiej i uważał, że ich informacje, jakoby Rosjanie się nie wycofali są nieprawdziwe, a on sam jest przez nich oszukiwany. To tak jak z Chrystusem, gdy jego uczeń powiedział jak nie zobaczę śladów po ćwiekach w jego dłoniach, jak nie włożę w nie palca, to nie uwierzę. Prezydent ma rację, że nie wierzy unijnym dyplomatom. Uważam, że w porwanie przez Somalijskich piratów supertankowca również nie powinien wierzyć i jego świętym prawem jest przekonanie sie czy to prawda osobiście. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l niech robi co chce jako osoba prywatna 27.11.08, 18:42 a póki jest prezydentem ma obowiązki wobec Polski i Polaków. Których jest reprezentantem i podwładnym bo został wybrany Odpowiedz Link Zgłoś
ichmordy Re: BOR podlega Tuskowi 27.11.08, 18:27 Kaczyńscy są twardzi byle rządowi Tuska nie dadzą się omotać .Brawo Odpowiedz Link Zgłoś
alebaba17 na żartach sie platforma nie zna 27.11.08, 18:23 obaj prezydenci zrobili dowcip Rosji i Unii Europejskiej a głupia Platforma z przydupasami z salonu z okrągłego stołu zrobiła aferę na korzyść Rosji. Wiemy wobec tego na 100% kogo Platforma popiera Odpowiedz Link Zgłoś
n.wataha Re: na żartach sie platforma nie zna 27.11.08, 18:24 alebaba17 napisał: > obaj prezydenci zrobili dowcip Rosji i Unii Europejskiej a głupia Platforma z > przydupasami z salonu z okrągłego stołu zrobiła aferę na korzyść Rosji. Wiemy > wobec tego na 100% kogo Platforma popiera Lecha Kaczyńskiego ps."prezydent"? Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: na żartach sie platforma nie zna 27.11.08, 21:15 alebaba17 napisał: > przydupasami z salonu z okrągłego stołu zrobiła aferę ........KOGO TY GNIOTU MASZ NA MYSLI? BYLE GOWNO JESZ I BYLE GOWNO PISZESZ GAMONIU Odpowiedz Link Zgłoś
metenburg Prezydent: BOR nie będzie mnie ochraniał w Azji 27.11.08, 18:25 Aniol Stroz, Chuch Norris i Sylwester Stalonski (alias RAMBO) juz pytaja o robote ochroniarska. Mercedes Sprinter sucks with big S, it sucks better than 20$ whore. Odpowiedz Link Zgłoś
ak8131 GWniany parasol ma dziury. UBecy, kapusie 27.11.08, 18:26 i przemalowani demokraci spod znaku GWna, zapowiadaja deszczowa pogode. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Pustosłowie Pana Kaczyńskiego! 27.11.08, 18:26 "rezygnuje" z ochrony BOR, gdyż doskonale zdaje sobie sprawę, że BOR nie może zrezygnować z ochrony Prezydenta RP. Tak jest napisane w ustawie - ma chronić głowę państwa i kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
bushevik moze takze pustoglowie 27.11.08, 18:29 dorsai68 napisał: > "rezygnuje" z ochrony BOR, gdyż doskonale zdaje sobie sprawę, że BOR nie może z > rezygnować z ochrony Prezydenta RP. > Tak jest napisane w ustawie - ma chronić głowę państwa i kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasso3 Re: Prezydent: BOR nie będzie mnie ochraniał w Az 27.11.08, 18:27 "Donald Tusk wyjechał z rodziną na urlop, ale bez ochrony funkcjonariuszy BOR-u - informuje tvn24.pl powołując się na serwis polityczni.pl. Najpierw Liszka nie chciała potwierdzić informacji na temat ochrony prezydenta na urlopie, ale po kilkunastu minutach odpowiedziała TVN24 informuje, że podobno premier wyjechał na urlop swoim prywatnym samochodem" Według źródeł "Gazety Wyborczej" w BOR (które oficjalnie tego nie komentuje) pierwszy raz od 1990 r. szef rządu na czas urlopu rezygnuje z przysługującej mu ochrony. Wyjeżdżając poprosił, żebyśmy odstąpili na ten czas - potwierdza rozmówca gazety z BOR. Ale dodaje: Chociaż rozumiemy, że premier chce zerwać z bizantyjskim stylem władzy, to uważam, że podjął zbyt duże ryzyko. Podobnego zdania jest były wieloletni szef BOR gen. Mirosław Gawor: Rzeczywiście nie pamiętam takiej sytuacji. Premier zawsze miał ochronę, przynajmniej minimalną. Przydzielenie ochrony to nie jest wyrok i oczywiście każdy ma prawo z niej rezygnować, ale w przypadku szefa rządu to nie jest najrozsądniejsze. Mógłbym wyliczyć całą listę powodów, dla których ta ochrona powinna być. Współczuję szefowi BOR, na którym ciąży obowiązek zapewnienia bezpieczeństwa premierowi, a panu Tuskowi życzę szczęścia - mówi Gawor. Niechęć Donalda Tuska do korzystania z ochrony wywołuje spory w BOR, które nie chce zgodzić się na ograniczenie działań ochronnych wobec premiera i jego rodziny. (PAP) Czy mi się zdaje, czy wówczas litanii "komentarzy" o nieodpowiedzialności premiera jakoś nie było ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sandwich1 Re: Prezydent: BOR nie będzie mnie ochraniał w Az 27.11.08, 18:34 Róznica taka, że wczasy to prywatna sprawa, prezydent wyjeżdż z oficjalną wizytą państwową i skutki takiej nieodpowiedzialności są nieporównywalne. Poza tym premier nie robił nikomu na złość, jak dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasso3 Re: Prezydent: BOR nie będzie mnie ochraniał w Az 27.11.08, 18:43 Prywatna sprawa? :))) Od kiedy? A gdzie narażenia na szwank urzędu premiera, groźba osierocenia kraju? Zresztą sam sobie wyżej poczytaj dlaczego najwyższemu urzędnikowi nie wolno zrzec się ochrony. Czym się różni dostanie po głowie od jakiegoś wariata przez prezydenta/premiera na urlopie czy podczas zagranicznej wizyty? (fakt, podczas wizyty jest chroniony przez tamtejsze służby) Odpowiedz Link Zgłoś
sandwich1 Re: Prezydent: BOR nie będzie mnie ochraniał w Az 27.11.08, 18:45 Jak jesteś młody to się ucz, jak stary lecz. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Prezydent: BOR nie będzie mnie ochraniał w Az 27.11.08, 20:54 > Czym się różni dostanie po głowie od jakiegoś wariata przez prezydenta/premiera > na urlopie czy podczas zagranicznej wizyty? (fakt, podczas wizyty jest chronio > ny przez tamtejsze służby) premier to kierownik rzadu, urzednik, latwo go zastapic innym. prezydenta wybiera spoleczenstwo w wyborach bezposrednich. to tez urzednik, ale zupelnie innego kalibru. teraz rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelx5 tak jak Hitler !! tez musiał mieć liudzi którym uf 27.11.08, 18:27 ufa Odpowiedz Link Zgłoś
prusak2 Prezydent: BOR nie będzie mnie ochraniał w Azji 27.11.08, 18:29 Leszek bezBORny Nasz mały, złośliwy panek znów ciężki miał widać ranek i na złość chcąc zrobić Tuskowi dziś podziękował BOR-owi. Wystawił się przez to na strzał, lecz kto by kul wrażych się bał. Jak Walter nie będzie się kłaniał, choćby do drugiego śniadania. Ma rację, bo nań oraz brata żal i marnego brać gnata. Lepiej poczekać w nadziei, że wkrótce ich żółć zaleje. A może, by ulżyć tu wszystkim, przyjm podszept mój oczywisty: na Polskę się obraź Leszek i wyjedź ku naszej uciesze. Odpowiedz Link Zgłoś
edwardrydz Brawo prezydent Kaczynski! 27.11.08, 18:32 BOR jest tak samo niewydolny jak reszta administracji panstwojej premiera Tuska. Prezydent zrezygnowal z ochromy BOR jak dlugo przyjdzie nam czekac na podziekowanie za uslugi panu Tuskowi? Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Na razie dziękujemy za usługi (p) razydentowi 27.11.08, 18:43 pałacu i jego pierwszemu lokajowi, Olszowcowi. Podobno półkownikowi za donosy, czyli donoszone codziennie kapcie Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Tuskowi nie wolno ufać... 27.11.08, 18:32 -- Cuda odwołane. Biuro Poselskie Tuska utajniono. Odpowiedz Link Zgłoś
acs-13 elegancka decyzja pana Kaczynskiego 27.11.08, 18:37 na dobra sprawe co byly winne borowiki ? jeszcze tylko decyzja aby skreslil z listy przyjaciol tego palanta bandyte szaka-swinie i bedzie OK !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Tuskowi nie wolno ufać... 27.11.08, 18:42 A czy to Tusk wyznacza oficerów chroniących p.prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Tuskowi nie wolno ufać... 27.11.08, 18:46 Wystarczy, że na czas zawieszenia obecnego szefa Tusk wyznaczy swojego zaufanego, a ten będzie Tuskowi posłuszny... Proste jak prosta... -- Cuda odwołane. Biuro Poselskie Tuska utajniono. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Oj Gamoń Gamoń... 27.11.08, 18:54 Spiskowa teoria dziejów i wykrycie rosyjskiego lobby zdaje się, że całkiem zaciemniło Ci zdolność odczytywania rzeczywistości. BOR jest jednostką z własną strukturą dowodzenia, a to co pokazał "zaufany" człowiek z ochrony prezydenta w Gruzji było dowodem na to, że profesjonalizm jest dla niego tylko słownikowym pojęciem. Prezydent oponuje, ale cóż się spodziewać po człowieku, który lubuje się w bmw... Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Mam nadzieję, że w Bombaju też będzie bez ochrony 27.11.08, 18:35 i Polska stanie się wolna od jednego oszołoma Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Prezydent boi się ludzi wiernych Polsce. 27.11.08, 18:36 BOR ma być wierny w pierwszym rzędzie Polsce nie Prezydentowi. Zabrali mu człowieka który służył bardziej jemu niż Polsce to się wystraszył. Ciekawe odkrycia jakich tajemnic przez funkcjonariuszy BOR boi się Prezydent? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Prezydent boi się ludzi wiernych Polsce. 27.11.08, 18:44 Cysta pisowska semantyka..;))) ...oj maac czy Ty nie zamierzasz zmienić barw klubowych..;))) Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Jarek, co chodzi z pistoletem, go obroni 27.11.08, 18:43 Dla Jarka zabić kogoś to jak splunąć:))) tiny.pl/6mww Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Jak jeden ma mały pistolecik to i drugi mieć musi, 27.11.08, 18:45 no nie? Jednojajowi są, co widać, słychać i czuć... a fe... Odpowiedz Link Zgłoś
czternasty_pldwa Prezydentem być nie musi............ 27.11.08, 18:43 niech także zrezygnuje ze stanowiska!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Kiedy wreszcie uwolnimy się od PO?... 27.11.08, 18:43 -- Cuda odwołane. Biuro Poselskie Tuska utajniono. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Kiedy wreszcie uwolnimy się od PO?... 27.11.08, 18:45 Po wygranych wyborach, czyli nigdy... Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Kiedy wreszcie uwolnimy się od PO?... 27.11.08, 18:48 Sugerujesz, że ciemny lud polski jest jeszcze ciemniejszy?... Straszne proroctwo, aż dreszcz przeszedł... -- Cuda odwołane. Biuro Poselskie Tuska utajniono. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Kiedy wreszcie uwolnimy się od PO?... 27.11.08, 18:57 To musisz dorzucić węgla do pieca.... Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l kiedy koalicja PZPR-SB-PIS-SO wygra wybory 27.11.08, 18:46 czyli prędzej zmądrzejesz Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes A kiedy wreszcie uwolnimy się od ciebie?... 27.11.08, 18:47 Rydzykowy pisiorku Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Nie uwolnicie się 27.11.08, 18:48 Macie kompletnie przerąbane towarzyszu gamon0 Odpowiedz Link Zgłoś
duziabuzia pretendent podstawia prezydentowi ,,ucho,, 27.11.08, 18:47 zabawa w wielkiego brata Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes To gdzie nasz kartofelek będzie obalał flaszki 27.11.08, 18:54 z winkiem gruzińskim? W piwnicy? Tam BOR też zagląda. Odpowiedz Link Zgłoś
pshemon Jak można zabierać Prezydentowi 27.11.08, 18:55 ulubionego goryla. To prawie tak, jakby chciano najjaśniejszemu odebrać ulubionego lokaja. Proponuję żeby Prezydent nie wychodził nigdzie z pałacu i będzie po problemie. To tylko 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: pretendent podstawia prezydentowi ,,ucho,, 27.11.08, 18:55 Rozumiem, że podstawy do takiego myślenia uzyskała Pani Szanowana, obserwując codzienną praktykę IV RP. Kamery, ziobrofony itd.... Odpowiedz Link Zgłoś