Dodaj do ulubionych

Tusk na zamkniętym posiedzeniu: Jest dużo gorze...

30.11.08, 10:13
Skonczyly sie rzady PIS to zaczal sie kryzys... a mialo byc tak
pieknie Donald! Wzrost 6% sie nie podobal no to bedzie 2% ale za to
juz bez Kaczynskiego... Jak to szlo "Idz zmien kraj - na Tuska raj"?
Obserwuj wątek
    • hrabia-monte-christo ---jak to gorzej? plemiel mowil,ze kryzysu nie ma- 30.11.08, 10:14
      • jcc3 Tylko Prezydent był na miejscu 30.11.08, 10:38
        Tylko Prezydent był na miejscu i zrozumiał co się dzieje, i jako jedyny z
        przywódców Europy zamiast uspokajać krzyczał KRYZYS, KRYZYS. Osobiście bałem
        się, że chcąc zrealizować ambicje polityczne brata wystąpi po wiadomościach w
        orędziu z rączakami śmiesznie złożonymi na biurku i powie: Rodacy, rządy Donalda
        Tuska doprowadziły Polskę na skraj przepaści. Wasze pieniądze nie są bezpieczne
        w bankach i innych instytucjach finansowych. Ozdyskajcie je czym prędzej i
        kupcie mąkę oraz cukier.
        • kontonaspam Re: Tylko Prezydent był na miejscu 30.11.08, 11:47
          Kolejne spotkanie za zamkniętymi drzwiami, o szczegółach
          którego można poczytać w prasie, bo znowu jakaś szmata
          potajemnie nagrywała i pobiegła z nagraniem do prasy.
          Żałosne.
          • rokets_w Re: Tylko Prezydent był na miejscu 30.11.08, 12:18
            I bardzo dobrze ze ta szmata jak nazwałeś zachowała się ok w stosunku do narodu.
            Jak długo może premier oszukiwać naród ze jest cudownie ze jego cuda się
            spełniają ze naród jest coraz bogatszy? A jest wręcz odwrotnie przez rok tusk
            doprowadził kraj na skraj przepaści, do tego że coraz więcej dzieci kładzie się
            spać głodne i do szkoły idą dzieciaki głodne. Doprowadził ze 80 procent rodzin
            jest tak zadłużona ze nie jest w stanie spłacać długów, Doprowadził do tego ze
            emeryci na święta mogą sobie pozwolić na zakupy świąteczne na kwotę 10 złotych
            polskich.
            Baród mówi dosyć tuskowych rządów i dosyć okłamywania .
            naród woła by ten pajac premier abdykował
            Dosć usług premiera i rządu na rzecz sąsiednich mocarstw jak niemcy i rosja
            Czas najwyższy wywieżdz taczkami premiera ten rząd i tuskowe parlamenty
            • buka.buka.buka Oszalałeś? Jakie 80% ?! 95% umiera z głodu!!! 30.11.08, 12:34
              I ze sromoty tudzież rozpaczy, oczywiście. Codziennie tabuny obszarpańców roją się na ulicach, zbierających niedopałki cygar i obierki z ananasów, rzucane czasem z łaski przez potwornych burżujów z PO...
              • gamon0 Przecież to kontrolowany przeciek... PO wciska kit 30.11.08, 13:04
                "Donald Tusk Show" trwa... :)))
                • acid.jazz Żenadny PR speców Tuska 30.11.08, 15:17
                  Niekontrolowany wyciek - rotfl
                  • kon-donek_kastrat_wermahtowy Niekompetencja_Leniwego_Donka__:) ))))))))))))))))) 30.11.08, 16:41
                    GWno kabluje:

Leniwy, niekompetentny i próżny Donek Thuske płacze:

Gdybym wiedział na czym będzie polegało moje rządzenie,
                    nie pchałbym się, bo ani to pasjonujące, ani przyjemne !
                    ........................................................................................

wrzesień 2005
                    prof. Jerzy Robert Nowak:

.... Czy Polacy muszą być skazani na wybór prezydenta kłamliwego, leniwego
                    i próżnego, konsekwentnego wyraziciela interesów bogatej oligarchii,
                    spadkobiercę najgorszych "tradycji" KLD, Unii Demokratycznej i Unii Wolności?

Pamiętajmy, każdy głos na Tuska, to głos przeciw Polsce sprawiedliwej,
                    przeciw Polsce prawdy i Polsce autentycznego, nieudawanego patriotyzmu.
                    To głos za pokornym schylaniem się przed Angelą Merkel i innymi niemieckimi
                    politykami.

Dodajmy do tego portreciku jeszcze jeden passus, zawierający aż nadto szczere
                    wyznanie Tuska z przeszłości: "Główną motywacją mojej aktywności politycznej
                    była potrzeba władzy i żądza popularności. Ta druga była nawet silniejsza od
                    pierwszej, bo chyba jestem bardziej próżny, niż spragniony władzy. Nawet na
                    pewno..." (cyt. za "GW" z 15-16 paĽdziernika 2005).

NIC DODAĆ NIC UJĄĆ :)
              • turbo-liberal Re: Oszalałeś? Jakie 80% ?! 95% umiera z głodu!!! 30.11.08, 13:19
                Ja też byłem świadkiem podobnej scenki !

Dziś rano wychodząc po wódkę, potknąłem się o trupa sąsiada (!) bo padł z głodu, a jego dziecka latały wokół ciała (razem z muchami)

A wracając z wódką do domu, o mało nie zostałem rozjechany przez rządową limuzynę, z której ktoś wyrzucił skórki pomarańczy. Dziecka od razu zapomniały o trupie, i poleciały zbierać te skórki !!!

Tak właśnie rządzi Tusk !!!!!

:PPPPPPPPPPPPP
            • mirmat1 "Krecenie lodow" okazuje sie znacznie trudniejsze 30.11.08, 12:36
              rokets_w napisał:

> I bardzo dobrze ze ta szmata jak nazwałeś zachowała się ok w
              stosunku do narodu.
              > Jak długo może premier oszukiwać naród ze jest cudownie ze jego
              cuda się spełniają ze naród jest coraz bogatszy? A jest wręcz
              odwrotnie przez rok tusk doprowadził kraj na skraj przepaści, do
              tego że coraz więcej dzieci kładzie się spać głodne i do szkoły idą
              dzieciaki głodne. Doprowadził ze 80 procent rodzin jest tak
              zadłużona ze nie jest w stanie spłacać długów,
              M: Gdyby platformusowa mafia doszla do koryta zaraz w 2005 kiedy
              skompromitowala sie mafia SLD to "krecenie lodow" byloby o wiele
              platwiejsze. Nie bylo by instytucji IV Rzeczpospolitej jak CBA,
              ktore bacznie patrzy na elektorat Tuska, skladajacy sie glownie z
              kryminalistow i wierzacych w cuda. Teraz kiedy cudow nie ma zostali
              Tuskowi tylko byli rezydenci Zakladow Penitencjarnych.
              • bolszewicy_won Zawsze mozesz zrobić loda kumplowi partyjnemu 30.11.08, 14:10
            • zmuzbi Re: Tylko Prezydent był na miejscu 30.11.08, 13:33
              Takiej fantazji jaką Roket uprawia, to tylko w szpitalu dla
              obłąkanych można spotkać.On wychodzi z tego założenia, że przy
              takiej ilości niedorzeczności zawsze jakieś g..wno się przylepi.To
              tylko szkoła o Rydzyka wychowuje takich bęcwałów.Jestem emerytem i
              te dziesięć złotych przeznaczę na rozbudowę pawilonów dla obłąkanych
              ze wskazaniem na Roketsa!
        • cz27 Re: Tylko Prezydent był na miejscu 30.11.08, 12:11
          jcc3 napisał:

> Tylko Prezydent był na miejscu i zrozumiał co się dzieje, i jako
          jedyny z
          > przywódców Europy zamiast uspokajać krzyczał KRYZYS, KRYZYS.
          Osobiście bałem
          > się, że chcąc zrealizować ambicje polityczne brata wystąpi po
          wiadomościach w
          > orędziu z rączakami śmiesznie złożonymi na biurku i powie: Rodacy,
          rządy Donald
          > a
          > Tuska doprowadziły Polskę na skraj przepaści. Wasze pieniądze nie
          są bezpieczne
          > w bankach i innych instytucjach finansowych. Ozdyskajcie je czym
          prędzej i
          > kupcie mąkę oraz cukier.Maly gudlaj chcial wzniecić wśród Polaków
          panikę.
    • stefanhenryk Tusk na zamkniętym posiedzeniu: Jest dużo gorze... 30.11.08, 10:15
      Całe życie w polityce,a nie wie czym jest rządzenie.Głupota,czy
      amatorszczyzna?
      • mike-great Sfajdała się bida i płacze PO - he, he, he !!! 30.11.08, 11:40
        Sfajdała się bida i płacze PO - he, he, he !!!
        • ffstv super zart! 30.11.08, 11:46
          sam wymysliles ? moze kabaret otworzysz?
          • mariuszdd Nadchodzą takie czasy w którch 30.11.08, 11:51
            tylko informatycy będą mieli pracę ,oczywiście z 10 letnim stażem:)
            • jednorazowy3 Re: Nadchodzą takie czasy w którch 30.11.08, 13:01
              kurcze, mam dopiero 3 miesiace stazu
    • malpiarnia Tusk na zamkniętym posiedzeniu: Jest dużo gorze... 30.11.08, 10:15
      " gdybym wiedzial"
      to bym przyjal prace w Agencji turystycznej
      w Peru bym posiedzial miesiac a w Cinach pol roku
    • faiga_danielak Hyży myslał, że będzie dalej z kolegami pił piwo 30.11.08, 10:15
    • grefel O to właśnie chodzi Panie Premierze 30.11.08, 10:17
      Ma Pan u mnie duży plus za tę chwilę szczerości. Ludzi trzeba traktować
      uczciwie. Wolę trudną prawdę prosto w oczy niż zawiłe kręcenie. Szkoda że
      tylko na zamkniętym spotkaniu Pan tak mówi.
      • nie-tak Re: O to właśnie chodzi Panie Premierze 30.11.08, 10:27
        grefel napisał:

> Ma Pan u mnie duży plus za tę chwilę szczerości. Ludzi trzeba traktować>
        uczciwie. Wolę trudną prawdę prosto w oczy niż zawiłe kręcenie. Szkoda że> tylko
        na zamkniętym spotkaniu Pan tak mówi.

Umiesz sobie wyobrazić efekty tego, gdyby Tusk zaserwował cala prawdę publicznie?
        Społeczeństwo Polski nie dorosło jeszcze do tego żeby zachować spokój i nie
        zrujnować państwa doszczętnie.

Zobacz ile się jeszcze pląta tu na forum tych edukowanych pisowskich
        wielbicieli, którzy nie pojęli jeszcze, ze poprzedni rząd i dzisiejszy prezydent
        nie wydorośleli jeszcze z piaskownicy do tego by kierować państwem.
        • hrabia-monte-christo ---Herr Thuske nie dorosl-boi sie,ze straci wladze 30.11.08, 10:31
          te bajere to sadzcie sobie na partyjnych zebraniach PO
          • sandwich1 Re: ---Herr Thuske nie dorosl-boi sie,ze straci w 30.11.08, 13:33
            Znowu idiota na forum
            • chrabia_mentne_ciasto Re: ---Herr Thuske nie dorosl-boi sie,ze straci w 30.11.08, 15:14
              sandwich1 napisał:

> Znowu idiota na forum
              Nie przejmuj się !!! Twój przedmówca to typowy wklejacz - dostał
              teksty z KC PiSuaru i teraz będzie je cierpliwie wklejał nawet nie
              czytając, bo nie potrafi niczego przeczytać ze zrozumieniem.
        • vocabu Re: O to właśnie chodzi Panie Premierze 30.11.08, 10:55
          Grefel i Nie-tak, zupełnie popieram Waszą teorię. Mieszkając 35 lat
          zagranicą stwierdzam, że mamy Premiera, z którego możemy być dumni.
          Szkoda jedynie, że tak bardzo utrudnia się mu pracę. Chodzi o naród
          polski i jeśli nie zostaną doprowadzone te ustawy do końca, to na 20
          lat nie będzie pieniędzy na wypłacenie emerytur. Pomyślcie jaką
          przyszłość bedą miały nasze dzieci.
          • nie-tak Re: O to właśnie chodzi Panie Premierze 30.11.08, 11:04
            vocabu napisała:

> Grefel i Nie-tak, zupełnie popieram Waszą teorię. Mieszkając 35 lat
            > zagranicą stwierdzam, że mamy Premiera, z którego możemy być dumni.
            > Szkoda jedynie, że tak bardzo utrudnia się mu pracę. Chodzi o naród
            > polski i jeśli nie zostaną doprowadzone te ustawy do końca, to na 20
            > lat nie będzie pieniędzy na wypłacenie emerytur. Pomyślcie jaką
            > przyszłość bedą miały nasze dzieci.

Tez mieszkam za granica i patrze na Polskę z zdziwieniem ze tyle dennosci
            powstało w Polsce, ze Polska stacza się po równi pochylej na doł. Komu to
            zawdzięczać? Teraz kiedy walczy się o odrobinę normalności w Polsce to rzuca
            się kłody pod nogi Tuskowi. Czy może być kiedyś normalnie w Polsce? Sadze ze nie.
            • sharn1 Re: O to właśnie chodzi Panie Premierze 30.11.08, 11:12
              nie-tak napisała:

> vocabu napisała:
              >
              > > Grefel i Nie-tak, zupełnie popieram Waszą teorię. Mieszkając 35 lat
              > > zagranicą stwierdzam, że mamy Premiera, z którego możemy być dumni.
              > > Szkoda jedynie, że tak bardzo utrudnia się mu pracę. Chodzi o naród
              > > polski i jeśli nie zostaną doprowadzone te ustawy do końca, to na 20
              > > lat nie będzie pieniędzy na wypłacenie emerytur. Pomyślcie jaką
              > > przyszłość bedą miały nasze dzieci.
              >
              > Tez mieszkam za granica i patrze na Polskę z zdziwieniem ze tyle dennosci
              > powstało w Polsce, ze Polska stacza się po równi pochylej na doł.

Ja proponuje w tym układzie zamknąć buzię i wrócić do zmywania garów a sprawy państwa pozostawić Polakom którzy nieco bardziej przyczynili się do jako0ści życia w Polsce (w sensie nie spieprzyli jak szczury zagranicę).
              • nie-tak Re: O to właśnie chodzi Panie Premierze 30.11.08, 11:17
                sharn1 napisał:

> Ja proponuje w tym układzie zamknąć buzię i wrócić do zmywania garów a sprawy p
                > aństwa pozostawić Polakom którzy nieco bardziej przyczynili się do jako0ści życ
                > ia w Polsce (w sensie nie spieprzyli jak szczury zagranicę).

Żyjesz z moich zapracowanych pieniążków czyli z dotacji Unii wiec mam prawo
                wiedzieć na co moje pieniądze są przeznaczane w Polsce.
                Jeśli tego nie rozumiesz i wszystkich wysyłasz do mycia garów to jesteś sam
                sobie winny ze żyjesz w świecie mentalnie ograniczonym.
                • sharn1 Re: O to właśnie chodzi Panie Premierze 30.11.08, 11:21
                  nie-tak napisała:

> sharn1 napisał:
                  >
                  > > Ja proponuje w tym układzie zamknąć buzię i wrócić do zmywania garów a sp
                  > rawy p
                  > > aństwa pozostawić Polakom którzy nieco bardziej przyczynili się do jako0ś
                  > ci życ
                  > > ia w Polsce (w sensie nie spieprzyli jak szczury zagranicę).
                  >
                  > Żyjesz z moich zapracowanych pieniążków czyli z dotacji Unii wiec mam prawo
                  > wiedzieć na co moje pieniądze są przeznaczane w Polsce.
                  > Jeśli tego nie rozumiesz i wszystkich wysyłasz do mycia garów to jesteś sam
                  > sobie winny ze żyjesz w świecie mentalnie ograniczonym.

Gdybyś miał nieco szersze horyzonty myślowe to byś wiedział, że dotacje Unii są celowe. To nie są Gierkowskie pożyczki przeżerane przez naród. Pozatym Unia pożycza pieniadze nowym krajom żeby samemu na tym zyskać - to jest biznes a nie prezent.

Swoją drogą to ostatnio to ja dopłacam do funduszu pomocowego dla unijnych banków mających kłopoty, mimo, że polski sektor bankowy w porównaniu do innych krajów ma się dobrze.
                  • nie-tak Re: O to właśnie chodzi Panie Premierze 30.11.08, 11:24
                    Nie pożycza tylko daje za darmo, a Zachód musi te sumę wypracować by dać takim
                    jak ty żebyś później miał co narzekać na niego.
                    • sharn1 Re: O to właśnie chodzi Panie Premierze 30.11.08, 11:28
                      nie-tak napisała:

> Nie pożycza tylko daje za darmo, a Zachód musi te sumę wypracować by dać takim
                      > jak ty żebyś później miał co narzekać na niego.

Tak tak zachód nam daje coś za darmo. Ale ci wyprali mózg za tą granicą. A piszą coś tam o zwolnieniach podatkowych, wręcz dopłatach wartych setki milionów do zachodnich firm żeby tu otworzyły fabryki? I tanim kosztem zarabiali pieniądze na twój dobrobyt?
                      Unia inwestuje w polską infrastrukturę tylko po to, żeby rozwijać takze swoją gospodarkę korzystając z głupoty polskich polityków.
                      • nie-tak Re: O to właśnie chodzi Panie Premierze 30.11.08, 11:31
                        Dzieki zachodnim firma macie miejsca pracy, macie ta "polska innowacje"
                        macie środki do życia. Umiesz sobie wyobrazić Polskie gdyby do niej nie wszedł
                        obcy kapitał? Ja nie.
                        • sharn1 Re: O to właśnie chodzi Panie Premierze 30.11.08, 11:35
                          nie-tak napisała:

> Dzieki zachodnim firma macie miejsca pracy, macie ta "polska innowacje"
                          > macie środki do życia. Umiesz sobie wyobrazić Polskie gdyby do niej nie wszedł
                          > obcy kapitał? Ja nie.

Nie to co mamy to efekt ciężkiej pracy Polaków. Do Unii nie weszliśmy przecież w 1989 i już przed wejściem do Unii żyło sie tu dużo lepiej, a wiele firm i tak tu otwierało swoje biznensy i tak. Unii możemy zawdzięczać jedynie zastrzyk kapitału na inwestycje celowe, które Unia i tak sobie z ubiegiem lat odbije zarabiając tu pieniądze. No i oczywiście unijną biurokrację która spowolniła nasz rozwój o dobre 2% PKB rocznie.
                          • nie-tak Re: O to właśnie chodzi Panie Premierze 30.11.08, 11:44
                            Nikt nie zaprzecza ciężkiej pracy Polaków, ale umiesz sobie Polskę wyobrazić bez
                            dotacji unijnych i bez zachodniego kapitału czy przemysłu? Wiemy ile pieniędzy
                            Polska otrzymuje od unii i z jakimi efektami gospodarzono za rządów braci
                            podobnych do siebie?
                            Oni mimo kolosalnych przypływów nie tylko z unii ale tez z pracy ludzi którzy
                            wyjechali "za chlebem" trwonili pieniądze na lewo i prawo nie inwestując w
                            przyszłość Polski, przy czym zaciągali jeszcze pożyczki i robili w paru
                            miesięcznym tempie kolosalne długi.
                            Tusk nie naleje z pustego do pełnego, wiec ratuje co może ale sola w oku jest
                            tarcza (wydatek ogromny nie przewidziany)którą wymusił na nim kaczor i sikorski.
                            Czy powrót do normalności jest źle obranym kierunkiem dla was?
                            • dunker15 Re: O to właśnie chodzi Panie Premierze 30.11.08, 13:36
                              wstydu oszczedz... zadnych rzeczowych argumentow z twojej strony
                              panie/pani nie-tak... zabawiasz sie w przedszkolna przepychanke.
                              twoj rozmowca podaje, jak na tacy, przyklady poparte faktami, a ty
                              jako kontrargumenty uzywasz slogany rodem z faktu. nie rob z siebie
                              intelektualisty skoro nim nie jestes.
                              juz nie wiem czy jestes przesiakniety propaganda pisowska,
                              propaganda angielskiej klasy robotniczej czy moze po prostu glupota..
                            • gandalph Czy nie szkoda czasu na dyskusje z... 30.11.08, 13:48
                              ...polskim matołem? Przecież widać, że ten gościu w ogóle nie myśli,
                              tylko powtarza głupoty za "Naszym Dziennikiem" i o. Rydzykiem. A tak
                              w ogóle, to nie wierzę, że prosta zmiana pokoleniowa sprawę załatwi.
                              Jak to ktoś bardzo słusznie zauważył wyżej, Polska jest bardziej
                              rezultatem pomyślnych wiatrów historii, niż działań obywateli.
                              Mieliśmy cud (niewykorzystany) u schyłku XVIII w., odzyskania
                              niepodległości w 1918 r., potem w 1989 r. Jak długo jeszcze można
                              liczyć na cuda? Czy to nie bezczelność? Za dużo, niestety, w Polsce
                              popapraństwa i to bynajmniej niekoniecznie post-PRLowskiego. W
                              jeszcze większym stopniu dotyczy to młodego pokolenia, które jest w
                              dodatku przeważnie niedouczone, bez ambicji, za to z tupetem.
                              Ale to temat-rzeka.

Pozdro
                          • chrabia_mentne_ciasto Re: O to właśnie chodzi Panie Premierze 30.11.08, 15:21
                            sharn1 napisał:

> nie-tak napisała:
                            >
                            > > Dzieki zachodnim firma macie miejsca pracy, macie ta "polska
                            innowacje"
                            > > macie środki do życia. Umiesz sobie wyobrazić Polskie gdyby do
                            niej nie w
                            > szedł
                            > > obcy kapitał? Ja nie.
                            >
                            > Nie to co mamy to efekt ciężkiej pracy Polaków. Do Unii nie
                            weszliśmy przecież
                            > w 1989 i już przed wejściem do Unii żyło sie tu dużo lepiej, a
                            wiele firm i tak
                            > tu otwierało swoje biznensy i tak. Unii możemy zawdzięczać
                            jedynie zastrzyk ka
                            > pitału na inwestycje celowe, które Unia i tak sobie z ubiegiem lat
                            odbije zarab
                            > iając tu pieniądze. No i oczywiście unijną biurokrację która
                            spowolniła nasz ro
                            > zwój o dobre 2% PKB rocznie.
                            Ty analfabeto ekonomiczny (czyli sharn1) przeczytałes tylko Kapitał
                            i to nie do końca i wysłuchałeś wykładów ekonomicznych na WUMLu
                            PiSuarowo-Rydzolowym więc nie zabieraj głosu na te tematy.
                  • and_rzej Re: O to właśnie chodzi Panie Premierze 30.11.08, 11:57
                    sharn1 -jesli Polska mialaby sie skladac z ludzi takich jak Ty (a moim zdaniem z
                    takich sie sklada) to nic dziwnego ze niektorzy wyjezdzaja za grance. To tak
                    nawiazujac ogolnie do Twoich wypowiedzi.

Co do funduszy, to nie wazne czy sa celowe czy nie, pochodza z one ze skladek,
                    cel wspolnotowych oraz VAT -zatem czy chcesz tego czy nie Twoj przedmowca
                    finansuje dotacje do Polski (w wiekszym stopniu niz Polacy) na nastepujace
                    sposoby: kraje 'starej' Unii wplacaja wiecej skladek niz uzyskuja z UE, a
                    skladni sa finansowane przez podatnikow, cla to wyzsze ceny produktow spoza UE
                    niz w sytuacji bez cel (zatem tu konsument doplaca do dotacji), VAT to wydatek
                    konsumentow i firm. Zatem Twoj przedmowca jak najbardziej finansuje dotacje
                    -pieniadze nie biora sie z prozni. Czy dla UE jest to biznes? -Owszem, jest to
                    sytuacja win-win, czyli wszyscy w UE zyskuja poniewaz standard zycia obywateli
                    rosnie (a to powoduje ze moga np. kupic wiecj produktow i uslug), przy czym w
                    najwieszym stopniu jest to biznes dla Polski -w jakim tempie rosl PKB,
                    inwestycje i dochody po wejsiu do UE? (i nie, nie byla to zasluga Kaczynskich,
                    tak jak obecne spowolnienie nie ma nic wspolnego z Tuskiem)

Co do wyjazdu za granice -kazdy ma prawo zyc tam gdzie chce z jakiegokolwiek
                    powodu. Zatem teksty o spieprzajacych za granice szczurach zachowaj dla siebie i
                    nie skacz do pochopnych wnioskow.
                    • koxiarz Re: O to właśnie chodzi Panie Premierze 30.11.08, 14:20
                      and_rzej napisał:

Zatem Twoj przedmowca jak najbardziej finansuje dotacje
                      > -pieniadze nie biora sie z prozni. Czy dla UE jest to biznes? -
                      Owszem, jest to
                      > sytuacja win-win, czyli wszyscy w UE zyskuja poniewaz standard
                      zycia obywateli
                      > rosnie (a to powoduje ze moga np. kupic wiecj produktow i uslug),
                      przy czym w
                      > najwieszym stopniu jest to biznes dla Polski

Otóż mylisz się w kwestii tego, kto jest głównym beneficjentem
                      takiego sojuszu. Zawsze, gdy dochodzi do współpracy silnego partnera
                      ze słabszym to wieksze korzyści odnosi ten silniejszy.

W rzeczywistości wartośc transferów środków unijnych jest dużo
                      niższa od nominału, gdyż duża część ze środków wpływających do
                      Poslki z funduszy unijnych wraca do krajów starej UE w róznej formie
                      (chociażby kontrakrty dla tamtejszych firm). Poczytaj o teorii
                      transferów bo jest to tematyka dość dobrze zbadana i opisana.

UE nie dała nam nigdy nic za darmo, gdyz poprzez środki unijne
                      naciska na nas byśmy dostosowali się do zasad w niej panujących,
                      decyzji zapadających na europejskim szczeblu, nie mówiąć już o
                      zdobyciu przez kraje UE nowego rynku zbytu, zasobu pracowników. Co
                      więcej, głoszone szeroko przez kraje starej Unii Europejskiej hasła
                      wolnościowe trącą hipokryzją, jezeli wziąć pod uwagę, że
                      najwazniejszy element tej wolności, czyli swoboda przepływu usług
                      nie został jeszcze wporwadzony, właśnie z powodu ochrony interesów
                      krajów bogatych. Panuje totalna asymetria jezeli chodzi o swobody
                      krajów starej (zasobne w kapitał kraje cieszą się z wolności
                      przepływu kapitału) i nowej UE(ograniczenia w dostępie do zachodnich
                      rynków pracy czy ograniczenia w przepływie usług). W rzeczywistości
                      te fundusze pomocowe są więc ceną za nasz ustępstwa, a więc trudno
                      traktować je jako pomoc.
                      • nie-tak Re: O to właśnie chodzi Panie Premierze 30.11.08, 14:44
                        A jak sobie wyobrażasz ze wprowadzili swój kapitał za fryko?
                        Wycofajcie natychmiast wyzyski kapitał zachodni z Polski zobaczycie wtedy co w
                        Polsce zostanie i jaka technologie posiada Polska.
                • ak102 Re: O to właśnie chodzi Panie Premierze 30.11.08, 12:52
                  Jak na razie to więcej do Unii wpłacamy niż odbieramy. sprawdź to sobie.
                  • nie-tak Re: O to właśnie chodzi Panie Premierze 30.11.08, 13:03
                    Napisz nam wszystkim ile wpłacacie a ile bierzecie?
                  • donar44 Re: ak...czemu nie podasz danych ? 30.11.08, 13:20
                • 141288bs Re: O to właśnie chodzi Panie Premierze 30.11.08, 13:28
                  Ty tez nie zrozumiales.- Tusk zapraszal cie do powrotu,bo w Polsce
                  twoje miejsce zycia,i oczekuje dobrze platna praca.Co tam jeszcze
                  robisz,na co czekasz?
            • ursynow33 Re: O to właśnie chodzi Panie Premierze 30.11.08, 12:22
              nie-tak napisała:

> vocabu napisała:
              >
              > > Grefel i Nie-tak, zupełnie popieram Waszą teorię. Mieszkając 35
              lat zagranicą stwierdzam, że mamy Premiera, z którego możemy być
              dumni.Szkoda jedynie, że tak bardzo utrudnia się mu pracę. Chodzi o
              naród polski i jeśli nie zostaną doprowadzone te ustawy do końca, to
              na 20 lat nie będzie pieniędzy na wypłacenie emerytur. Pomyślcie jaką
              > > przyszłość bedą miały nasze dzieci.
              >
              > Tez mieszkam za granica i patrze na Polskę z zdziwieniem ze tyle
              dennosci powstało w Polsce, ze Polska stacza się po równi pochylej
              na doł. Komu to zawdzięczać? Teraz kiedy walczy się o odrobinę
              normalności w Polsce to rzuca się kłody pod nogi Tuskowi. Czy może
              być kiedyś normalnie w Polsce? Sadze ze nie.

SWIETE SLOWA! AMEN
          • sharn1 Re: O to właśnie chodzi Panie Premierze 30.11.08, 11:11
            vocabu napisała:

> Grefel i Nie-tak, zupełnie popieram Waszą teorię. Mieszkając 35 lat
            > zagranicą stwierdzam, że mamy Premiera, z którego możemy być dumni.
            > Szkoda jedynie, że tak bardzo utrudnia się mu pracę. Chodzi o naród
            > polski i jeśli nie zostaną doprowadzone te ustawy do końca, to na 20
            > lat nie będzie pieniędzy na wypłacenie emerytur. Pomyślcie jaką
            > przyszłość bedą miały nasze dzieci.

Co cię to obchodzi skoro płacisz składki zagranicą? Tam płacisz stamtąd wymagaj dobrej przyszłości swojej dzieci. Natomiast jeśli twoje dzieci mieszkają w Polsce to nie wymagaj, żeby za ciebie ktoś na ich przyszłość zarabiał.
        • bolszewicy_won 25 % ciemnoty bolszewickiej z PiS 30.11.08, 11:00
          wpada w panikę bo mniej dadzą rydzolowi na tacę? i dobrze mafia czarnej
          watykańskiej zarazy won z Polski
          • zigzaur Re: 25 % ciemnoty bolszewickiej z PiS 30.11.08, 11:52
            Odróżnij Rydzyka od Watykanu. Rydzyk ciągle demonstruje, że Watykanowi się nie
            podporządkowuje. Owszem, co jakiś czas pojedzie do Rzymu, papieżowi
            (poprzedniemu i obecnemu) się ukłoni a swoje robi.

Swoje?
            A może czyjeś?

Może pracą spłaca otrzymane nadajniki?

Ci, co dali mu nadajniki, nie dają niczego za darmo.
            • bolszewicy_won watykan odpowiada za całą swoja mafię 30.11.08, 13:49
              więc nie ma różnicy
      • 141288bs Re: O to właśnie chodzi Panie Premierze 30.11.08, 13:21
        Stac go tylko na chwile szczerosci. - "Bede pracowal dla Polakow
        i Polski",takie slowa padly z trybuny sejmowej w czasie pierwszego
        wystapienia premiera,obecnie urzedujacego.I co?I przyszlo zalamanie
        psychiczne,bo nie wiedzial,ze praca na rzecz Polakow i Polski,to nie
        to samo jak praca na nocna zmiane.
        Zenada.
    • doc.na Mam potąd dwóch tematów: CO2 i emerytur pomostowyc 30.11.08, 10:17

Teraz Pan wie dlaczego Kaczyńscy nawet tego nie ruszyli!
      • majajekukubzdziongvamajaje A ja także pielęgniarek i pedofili! 30.11.08, 10:51
      • pantanal Z tą róznicą, że on ruszył, nie uważasz? 30.11.08, 11:01
        doc.na napisał:

>
        > Teraz Pan wie dlaczego Kaczyńscy nawet tego nie ruszyli!
    • dixxi Nacjonalizacja! 30.11.08, 10:17
      Świat to dawno zrozumiał, że jedynym ratunkiem jest nacjonalizacja
      całego większego przemysłu i banków, żeby uchonić je przed wrogim
      przejęciem przez Chiny w ranmach wolności kapitalizmu. USA czynią
      to na potęgę, kiedy to dotrze do P. Tuska?
      • nie-tak Re: Nacjonalizacja! 30.11.08, 10:29
        dixxi napisała:

> Świat to dawno zrozumiał, że jedynym ratunkiem jest nacjonalizacja
        > całego większego przemysłu i banków, żeby uchonić je przed wrogim
        > przejęciem przez Chiny w ranmach wolności kapitalizmu. USA czynią
        > to na potęgę, kiedy to dotrze do P. Tuska?

Czyli jednym słowem według ciebie wprowadzić socjalizm?
        • dixxi Re: Nacjonalizacja! 30.11.08, 10:42
          dokładnie tak, socjalizm jest jedynym ratunkiem na kataklizmy
          spowodowane przez kapitalizm. Nie wprowadzi sie go reformami,
          przyjdzie rewolucja.
          • ebeb1 Re: Nacjonalizacja! 30.11.08, 11:07
            Młody- to socjalizmu nie pamięta, socjalizm to utopia, rządźmy wspólnie i
            każdemu po równo - tak już było, radzę zerknąć do ostatniej naszej historii,
            dziś nikt już na to nie pójdzie.
            • rs_gazeta_forum Re: Nacjonalizacja! 30.11.08, 11:19
              ebeb1 napisał:
              > Młody- to socjalizmu nie pamięta, socjalizm to utopia, rządźmy
              > wspólnie i każdemu po równo - tak już było, radzę zerknąć do
              > ostatniej naszej historii, dziś nikt już na to nie pójdzie.

Zazwyczaj mylone są pojęcia socjalizmu i socjalizmu realnego wprowadzanego pod
              dyktat Moskwy, podobnie obrońcy kapitalizmu usiłują bronić kapitalizmu realnego
              wprowadzanego pod dyktat bankierów.
              • nie-tak Re: Nacjonalizacja! 30.11.08, 11:26
                rs_gazeta_forum napisał:
                > Zazwyczaj mylone są pojęcia socjalizmu i socjalizmu realnego wprowadzanego pod
                > dyktat Moskwy, podobnie obrońcy kapitalizmu usiłują bronić kapitalizmu realnego
                > wprowadzanego pod dyktat bankierów.

Od kiedy w dzisiejszej Rosji jest socjalizm?
                • rs_gazeta_forum Re: Nacjonalizacja! 30.11.08, 16:48
                  nie-tak napisała:
                  > Od kiedy w dzisiejszej Rosji jest socjalizm?

Zlituj się, nie pisałem przecież o socjalizmie wprowadzanym w dniu dzisiejszym.
              • ebeb1 Re: Nacjonalizacja! 30.11.08, 11:42
                Socjalizm - cóż to takiego,że nie udało się go udoskonalić Niemcom, potem przez
                80 lat Rosjanom, 40 lat Polakom i Szwedom. A kapitalizm? Przytoczę tu słowa
                Największego Polaka - "kapitalizm nie jest najlepszym ustrojem, ale jak do tej
                pory nikt nie wymyślił lepszego".
                • rs_gazeta_forum Re: Nacjonalizacja! 30.11.08, 17:00
                  ebeb1 napisał:
                  > Socjalizm - cóż to takiego,że nie udało się go udoskonalić Niemcom,
                  > potem przez 80 lat Rosjanom, 40 lat Polakom i Szwedom.
                  > A kapitalizm?
                  > Przytoczę tu słowa Największego Polaka - "kapitalizm nie jest
                  > najlepszym ustrojem, ale jak do tej pory nikt nie wymyślił
                  > lepszego".

To, co piszesz, to zwykła demagogia. W Niemczech i Skandynawii jak najbardziej
                  udało się trochę kapitalizm ucywilizować, co niektórzy nazywają wprowadzaniem
                  socjalizmu. Dziwnym trafem gospodarki skandynawskie są nowoczesne i
                  konkurencyjne, a obywatele wykazują największy na świecie poziom zadowolenia z
                  życia.
                  Co do cytatów, zakładając Nieomylność Największego Polaka, to może zwróć uwagę
                  na "do tej pory". W szczególności nie oznacza to zaprzestania wysiłków nad
                  szukaniem rzeczy lepszych.
            • cz27 Re: Nacjonalizacja! 30.11.08, 12:18
              ebeb1 napisał:

> Młody- to socjalizmu nie pamięta, socjalizm to utopia, rządźmy
              wspólnie i
              > każdemu po równo - tak już było, radzę zerknąć do ostatniej naszej
              historii,
              > dziś nikt już na to nie pójdzie.Kolego to dlaczego stoczniowcy
              strajkują? chcieli kapitalizm to muszą się liczyć że też pujdą na
              bruk,w kapitalizmie za nieróbstwo pieniedzy nie dają.
      • xbobx Re: Nacjonalizacja! 30.11.08, 10:29
        a może ciebie znacjonalizować w pierwszej kolejności?
      • ffstv PiS juz szedl to droga 30.11.08, 11:48
        ale narod jakos nie podzielil entuzjazmu.
      • agatazieba Re: Nacjonalizacja! 30.11.08, 13:50
        ten sam swiat sam doprowadzil do kryzyzsu... nie ma prostych
        rozwiazan. teraz umiar jest wazny. a my swoj rozum mamy.
    • piotrek20074 TUSK popaprańcu odejdź! 30.11.08, 10:17
      nie mój rząd.
      • xbobx Re: TUSK popaprańcu odejdź! 30.11.08, 10:31
        to do widzenia - bedzie jednego malkontenta mniej
      • mike-great I nie mój nierząd !!! 30.11.08, 11:41
        I nie mój nierząd !!!

piotrek20074 napisała:

> nie mój rząd.
    • wyksztalciunio Tusk na zamkniętym posiedzeniu: Jest dużo gorze... 30.11.08, 10:17
      Do wielu to nie dotrze.Nie ważny jest los ludzi starych.Nie ważny
      jest stan zdrowia dzieci i dorosłych.Niech się wszystko wali.Byle by
      w wieku 50 lat iść na emeryturę.A potem poczuć się zdrowym i dorobić
      na pół etatu.
      • zb1k Re: Tusk na zamkniętym posiedzeniu: Jest dużo gor 30.11.08, 10:25
        ahahahaha nacjonalizacj???
        mielismy to przez 50 lat, malo??
        panstwowe czyli niczyje, panstwowe powinno byc wojsko, policja i
        koniec.
      • nie-tak Re: Tusk na zamkniętym posiedzeniu: Jest dużo gor 30.11.08, 10:30
        wyksztalciunio napisał:

> Do wielu to nie dotrze.Nie ważny jest los ludzi starych.Nie ważny
        > jest stan zdrowia dzieci i dorosłych.Niech się wszystko wali.Byle by
        > w wieku 50 lat iść na emeryturę.A potem poczuć się zdrowym i dorobić
        > na pół etatu.

Tja, Polska jest bogatym krajem w najmłodszych w świecie emerytów.
      • xbobx Re: Tusk na zamkniętym posiedzeniu: Jest dużo gor 30.11.08, 10:39
        wyksztalciunio napisał:

> Do wielu to nie dotrze.Nie ważny jest los ludzi starych.Nie ważny
        > jest stan zdrowia dzieci i dorosłych.Niech się wszystko wali.Byle by
        > w wieku 50 lat iść na emeryturę.A potem poczuć się zdrowym i dorobić
        > na pół etatu.

Dokładnie Kolego - to jest ciągle niestety polska mentalność. Wyrwanie jak
        najwięcej od Państwa ciągle jest w tym kraju postrzegane jako przejaw sprytu i
        zaradności. I dopóki nie dokona się "wymiana pokoleniowa" raczej ciężko liczyć
        na zmiany. Dlatego mimo całego zamieszania i wszystkich strajków i protestów,
        ktoś wreszcie powinien wziąć odpowiedzialność na siebie i jednym krótkim cięciem
        załatwić sprawę.
        Wielkie gratulacje dla Pana Tuska, że wziął tę odpowiedzialność na siebie - mimo
        niepopularności społecznej takich decyzji. Po tym właśnie poznaje się
        prawdziwych mężów stanu - Polityków, którzy podejmując decyzje mają na uwadze
        dobro kraju, a nie swoje notowania. Szacunek.
        • rs_gazeta_forum Re: Tusk na zamkniętym posiedzeniu: Jest dużo gor 30.11.08, 11:25
          xbobx napisał:
          > Wyrwanie jak najwięcej od Państwa ciągle jest w tym kraju
          > postrzegane jako przejaw sprytu i zaradności. I dopóki nie
          > dokona się "wymiana pokoleniowa" raczej ciężko liczyć na zmiany.

Nie sądzę, by to o prostą "wymianę pokoleń" chodziło.
          Mentalność, o jakiej mówisz, ciągnie się z nami co najmniej od 18 wieku i była
          przyczyną upadku państwa. W tej chwili państwo polskie istnieje bardziej na
          skutek pomyślnych wiatrów historii, niż zasługi obywateli.
          • nie-tak Re: Tusk na zamkniętym posiedzeniu: Jest dużo gor 30.11.08, 11:28
            rs_gazeta_forum napisał:
            > Nie sądzę, by to o prostą "wymianę pokoleń" chodziło.
            > Mentalność, o jakiej mówisz, ciągnie się z nami co najmniej od 18 wieku i była
            > przyczyną upadku państwa. W tej chwili państwo polskie istnieje bardziej na
            > skutek pomyślnych wiatrów historii, niż zasługi obywateli.

I to właśnie dziwi ze tyle lat po przewrocie w Polsce nic się nie zmieniło
            mentalnie w relacji państwo-społeczeństwo.
            • rs_gazeta_forum Re: Tusk na zamkniętym posiedzeniu: Jest dużo gor 30.11.08, 17:10
              nie-tak napisała:
              > I to właśnie dziwi ze tyle lat po przewrocie w Polsce nic się nie
              > zmieniło mentalnie w relacji państwo-społeczeństwo.

Ależ właśnie to nie dziwi! 20 lat miałoby przełamać kilkuwiekowe naleciałości?
              Brutalnie mówiąc, nie wystarczy nauczyć małpę jeździć nowoczesnym samochodem,
              dać do oglądania seriale w tv i nawet nauczyć odcyfrowywać literki, by zmienić
              jej mentalność.
              Co z tego, że młodzież używa komputerów, poglądy nabywa wcześniej w domu
              podsłuchując rozmowy starszych. Mentalność kształtuje się najpóźniej do 10 roku
              życia.
        • kebir Re: Tusk na zamkniętym posiedzeniu: Jest dużo gor 30.11.08, 14:23
          >Dokładnie Kolego - to jest ciągle niestety polska mentalność.
          >Wyrwanie jak najwięcej od Państwa ciągle jest w tym kraju
          >postrzegane jako przejaw sprytu i zaradności.

Najgorsze jest to, że nikt nie rozumie, iż "państwo" to w tym
          przypadku cała reszta obywateli, którzy na wcześniejsze emerytury
          nie przejdą. To oni zapłacą za te przywileje, nie rząd. To oni
          stracą - rząd, jak zawsze, się wyżywi. W Polsce wciaż wielu ludziom
          się wydaje, że ilość pieniędzy w budżecie zależy tylko od rządu,
          który je drukuje nocami w piwnicy. Nikt też nie rozumie, że w
          zdrowym systemie ekonomicznym emerytura musi być proporcjonalna do
          zgromadzonych na ten cel środków. Jeśli ktoś otrzyma więcej, niż
          pozwala na to zgromadzony przez niego kapitał, to KTOŚ INNY musi za
          to zapłacić.

>I dopóki nie dokona się "wymiana pokoleniowa" raczej ciężko liczyć
          >na zmiany

Obawiam się, że jest gorzej niż myślisz. Szkoły nie edukują
          ekonomicznie, bo brakuje na taką edukację czasu i pieniędzy.
          Ważniejsze są przecież dwie godziny religii tygodniowo. Media zaś
          wolą omawiać kłótnie między premierem a prezydentem niż wyjaśniać
          ludziom sprawy, które naprawdę są dla nich istotne.
          • nie-tak Re: Tusk na zamkniętym posiedzeniu: Jest dużo gor 30.11.08, 14:48
            Jak sadzisz, gdyby Tusk powiedział społeczeństwo prawdę w oczy jak by
            zareagowała na to opozycja z prezydentem na czele?
            Trzeba mieć wyczucie kiedy i co można powiedzieć bez owijania w bawełnę ale jak
            widać nie przyszedł jeszcze czas na to.
      • pissglowki 50? niektórzy prawa nabywają już w wieku 35 30.11.08, 10:50

• bercik38 Re: Tusk na zamkniętym posiedzeniu: Jest dużo gor 30.11.08, 10:23
      Oj biedny. Powierz mi zwierzchnictwo nad armią, policją i wszelakimi służbami a
      za miesiąc będziesz miał 99% poparcie. Urzędasy którym by się zarobki nie
      podobały dostali by 960 zł netto w ryja i do roboty, podwyżki dopiero po
      uzyskaniu pozytywnych efektów pracy.
    • hrabia-monte-christo -----ryzy nieudacznik znow boi sie o sondaze------ 30.11.08, 10:25
      to wyznacznik polityki tegu cudotworcy i jego ferajny - PO-pularnosc w
      sondazach ...

wstyd i zenada ...
      • xbobx Re: -----ryzy nieudacznik znow boi sie o sondaze- 30.11.08, 10:42
        Wstyd i żenada to to c się działo za kadencji poprzedniego "rzondu" z Andrzejem
        i Romkiem za sterami w IV Kaczogrodzie.
        • hrabia-monte-christo Re: -----ryzy nieudacznik znow boi sie o sondaze- 30.11.08, 10:48
          jeszcze zatesknisz PO-matolku za tymi czasami prosperity, oj zatesknisz
          • pissglowki Re: ----powiedział ci już ktoś że jesteś strasznie 30.11.08, 10:54
            infantylny?
            dziadku (umysłowy), klepiesz swoje prostackie prawdy po nastoma nickami, dając
            tylko dowód temu że pomostówki trzeba zlikwidować - by tacy jak ty nie ulegali
            całkowitej demencji, siedząc w domu i nic nie robiąc. wyjdź na powietrze, albo
            weź się, qrwa, do jakiejś roboty, emerycie mentalny.
          • nie-tak Re: -----ryzy nieudacznik znow boi sie o sondaze- 30.11.08, 10:56
            hrabia-monte-christo napisał:

> jeszcze zatesknisz PO-matolku za tymi czasami prosperity, oj zatesknisz

O współczucie nad tobą prosisz? Powiedz co twoi kaczory zrobili dobrego Polsce?
            NIC, zrujnowali i podzielili kraj, zszargali jego dobra opinie w świecie,
            zrobili i robią nadal z Polski niewiarygodnego partnera, uzależnili Polskę od
            wuja sama z za oceanu, skłócili Polskę z reszta świata.... ot zasługi kaczyńskich.
            • sharn1 Re: -----ryzy nieudacznik znow boi sie o sondaze- 30.11.08, 11:09
              nie-tak napisała:

> hrabia-monte-christo napisał:
              >
              > > jeszcze zatesknisz PO-matolku za tymi czasami prosperity, oj zatesknisz
              >
              >
              > O współczucie nad tobą prosisz? Powiedz co twoi kaczory zrobili dobrego Polsce?
              > NIC, zrujnowali i podzielili kraj, zszargali jego dobra opinie w świecie,
              > zrobili i robią nadal z Polski niewiarygodnego partnera, uzależnili Polskę od
              > wuja sama z za oceanu, skłócili Polskę z reszta świata.... ot zasługi kaczyński
              > ch.

Podział kraju nastąpił z winy tych niby wykształciuchów którzy po dwóch kolejnych porażkach ich ikachanej PO nie potrafili zaakceptwać wyników DEMOKRATYCZNYCH wyborów (w przypadku prezydenta do dziś nie potrafią).
              Zresztą podział się nie skończył - bo niby dlaczego? Za rządów PiS ponad 30% wyborców nie chiało rządów Kaczyńskich i z czasem to rosło, dzisiaj także ponad 30% nie chce Tuska i także to rośnie.
              • nie-tak Re: -----ryzy nieudacznik znow boi sie o sondaze- 30.11.08, 11:13
                Ty chyba się dopiero obudziłeś, nie wiesz ze przedstawicieli rządu w krajach
                poddanych wujowi samowi z za oceanu przywozi się w teczkach?
                :-)))))
          • gregman77 Re: -----ryzy nieudacznik znow boi sie o sondaze- 30.11.08, 11:15
            najpierw poznaj sam podstawy ekonomii, a nie sluchaj wyroczni bredzinskiego i
            kłamcy-kurskiego
    • xbobx Re: Tusk na zamkniętym posiedzeniu: Jest dużo gor 30.11.08, 10:27
      taaak.. grunt to się ignorancją popisywać na forum, gratuluję! Skoro kryzys w
      Polsce to wina Tuska i Platformy, to może krach na Wall Street i całym świecie
      również?? Brawo!

Polska specjalność - malkontenctwo i rzucanie pseudoargumentacją pod gotowe
      tezy.. a w zasadzie powinienem napisać: PiSolska specjalność.

Krzyżyk na drogę dla wszystkich krzykaczy i "związkowo-przedemerytalnych"
      krzykaczy. To przez takie właśnie "towarzystwo" ten kraj ciągle nie jest w
      stanie wykorzystać swojego potencjału. Szkoda, że to młodzi, ambitni ludzie z
      pomysłami na życie i energią do pracy wyjechali z tego kraju, a nie wy - wtedy
      byłaby szansa na "nową Irlandię" z lepszym finałem niż w tej prawdziwej..
    • gwizdek79 Tusk na zamkniętym posiedzeniu: Jest dużo gorze... 30.11.08, 10:31
      Wojsko Polskie-studnia bez dna relikt PRL.Tam donku szukaj
      oszczędności,a nie rozdajesz mieszkania i wysyłasz na emeryturkę po
      15 latach służby.Zawodowy żołnierz tak jak zawodowy lekarz czy
      sportowiec powinien pracować zarabiać i kupować a nie dostawać od
      państwa.No chyba ,że państwo na to stać,bo społeczeństawa na pewno
      nie.
      • nie-tak Re: Tusk na zamkniętym posiedzeniu: Jest dużo gor 30.11.08, 10:34
        gwizdek79 napisał:

> Wojsko Polskie-studnia bez dna relikt PRL.Tam donku szukaj
        > oszczędności,a nie rozdajesz mieszkania i wysyłasz na emeryturkę po
        > 15 latach służby.Zawodowy żołnierz tak jak zawodowy lekarz czy
        > sportowiec powinien pracować zarabiać i kupować a nie dostawać od
        > państwa.No chyba ,że państwo na to stać,bo społeczeństawa na pewno
        > nie.

Taaa, państwo jest od tego w twoim mniemaniu żeby dawało pełnymi garściami a
        społeczeństwo żeby brało i wiecznie było nienasycone.
      • led47 Re: Tusk na zamkniętym posiedzeniu: Jest dużo gor 30.11.08, 13:17
        Ile ty masz lat , gwizdek? Idź lepiej na onet, do podobnych sobie
        małolatów - nieukow.. Tam możesz pisać ,że zawodowy żolnierz pracuje
        i zarabia, podobnie jak zawodowy sportowiec. Słyszaleś może coś o
        sluzbie lub sponsoringu? Wojsko Polskie - relikt PRL ? Pogięlo cię?
        Anarchistyczne idee możesz sobie w doopę wsadzić jeśli weźmiesz pod
        uwagę realny świat
        • gwizdek79 Re: Tusk na zamkniętym posiedzeniu: Jest dużo gor 30.11.08, 13:55
          HUTNIK LAT 50 30 LAT PRACY I NIC.ŻOŁNIERZ 35 LAT 15 LAT PRACY I
          EMERYT. BUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
    • bbastek13 Nareszcie jest szansa 30.11.08, 10:33
      że ktoś zakończy dojenie pracujacych Polaków przez związkowych
      nierobów i inne pasozyty, oby tylko p.Tusk wytrzymał
      • nie-tak Re: Nareszcie jest szansa 30.11.08, 10:38
        bbastek13 napisał:

> że ktoś zakończy dojenie pracujacych Polaków przez związkowych
        > nierobów i inne pasozyty, oby tylko p.Tusk wytrzymał

Z czego cie wydoili? Jakie społeczeństwo takie związki, jak widać nie
        wykorzeniono jeszcze w społeczeństwie sloganu: "czy się stoi czy się leży
        każdemu się należy" Umiesz sobie wyobrazić efekty kapitalizmu bez związków
        zawodowych?
        • xbobx Re: Nareszcie jest szansa 30.11.08, 10:47
          związki zawodowe walczące o prawa pracownicze, a związki zawodowe walczące o
          przywileje pracownicze dla wybranej grupy zawodowej to zasadnicza różnica.. a tu
          niestety mamy do czynienia z tym drugim przypadkiem
          • nie-tak Re: Nareszcie jest szansa 30.11.08, 10:52
            xbobx napisał:

> związki zawodowe walczące o prawa pracownicze, a związki zawodowe walczące o
            > przywileje pracownicze dla wybranej grupy zawodowej to zasadnicza różnica.. a t
            > u
            > niestety mamy do czynienia z tym drugim przypadkiem

Nie rozmieszaj mnie. Jak widać nie masz o niczym zielonego pojęcia.
            Na tak, z taka mentalnością, wiec nie dziwie się ze w Polsce jest jak jest i
            lepiej nie będzie skoro społeczeństwo ma taka mentalność jak ty.
            • ontos2 Smiech to zdrowie. 30.11.08, 11:42
              Zapewne ty jestes zdominowany przez twoją
              omnipotencję ,wszechwiedzę. Mój przedmówca wyraznie zaznaczył czym
              jest prawo a czym przywilej. Otóz dlaczego spawacz z Gdyni ma za
              zwolnienie otrzymac do 60 tys. zł. a jego alter ego ze
              spauperyzowanej prowincji tylko przysługujący mu zasiłek dla
              bezrobotnych? Ano dlatego ,ze w kupie jest siła i głośniej ryczą.Mam
              nadzieję, ze to trwonienie,przejadanie środków pomocowych kiedys się
              skonczy.
              • nie-tak Re: Smiech to zdrowie. 30.11.08, 11:49
                ontos2 napisał:

> Zapewne ty jestes zdominowany przez twoją
                > omnipotencję ,wszechwiedzę. Mój przedmówca wyraznie zaznaczył czym
                > jest prawo a czym przywilej. Otóz dlaczego spawacz z Gdyni ma za
                > zwolnienie otrzymac do 60 tys. zł. a jego alter ego ze
                > spauperyzowanej prowincji tylko przysługujący mu zasiłek dla
                > bezrobotnych? Ano dlatego ,ze w kupie jest siła i głośniej ryczą.Mam
                > nadzieję, ze to trwonienie,przejadanie środków pomocowych kiedys się
                > skonczy.

Człowieku zżera ciebie zazdrość i zawiść jak i niewiedza.
                Pomyśl sobie ile stocznia zarobiła na tym pracowniku a ile pracownika otrzymał z
                tego poborów. Sadzisz ze na zachodzie nic się nie należy pracownikowi jak
                zwolnią pracownika z tak zwanych zakładowych powodów? Chciałbyś słyszeć ile
                otrzymali pracownicy np. Mercedesa kiedy zgodzili się na zwolnienie? I kto im
                zazdrości tu w Niemczech? ZADEN.
                • ontos2 Nic mnie nie zżera. 30.11.08, 12:08
                  Bardzo emocjonalnie podchodzisz do postów.Twoja sprawa.Paralela
                  Mercedesa i Niemiec jest nietrafna. Skutki II Wojny Swiatowej dla
                  mojego kraju,plan Marshalla dla Niemiec,nie wspominając o
                  przywłaszczeniu przez Niemców zdobyczy mysli innych społeczeństw, te
                  i inne aspekty sprawiaja,iż porównanie jest chybione.Niewiedza? Tak
                  łatwo definiujesz cudzą niewiedzę.Az strach pomyslec jak traktujesz
                  ludzi. Nie zrozumiałes problemu.Trudno.Oceniałem go jako człowiek i
                  jako prawnik.Społeczeństwo ma prawo byc niezadowolone z
                  marnotrwionych przez tzw. związkowców srodków pomocowych.Juz nie
                  odpowiadaj, prosze,nie bede czytał o sobie przykrych dla mnie rzeczy
                  opartych na twoim "widzimisię".udanego dnia.
                  • nie-tak Re: Nic mnie nie zżera. 30.11.08, 12:15
                    I ty znowu sięgasz by znaleźć usprawiedliwienia nieudacznictwa w historii?
                    Z czym do ludzi?
                    • gandalph Re: Nic mnie nie zżera. 30.11.08, 14:25
                      nie-tak napisała:

> I ty znowu sięgasz by znaleźć usprawiedliwienia nieudacznictwa w
                      historii?
                      > Z czym do ludzi?

Sprawa jest względnie prosta i nie wymaga sięgania do historii. Otóż
                      w Polsce nastąpiła degeneracja związków zawodowych. Krótko mowiąc:
                      związki zawodowe stoją na straży tzw. przywilejów pracowniczych, np.
                      emerytury w wieku 40-50 lat itp. I o to toczy się batalia: jak długo
                      cała reszta ma być "dymana" po to, aby górnicy, hutnicy itp. mogli
                      przechodzić na emeryturę w wieku np. 50 lat? W dodatku mają miejsce
                      przedziwne sytuacje: kasjerka na dworcu kolejowym (czyli pracownik
                      PKP) może/mogła przejść na wcześniejszą emeryturę, ale kasjerka w
                      hipermarkecie już nie! Jest jakaś róznica?
                      Po drugie, związki zawodowe od 20 lat domagają się dotacji (np. do
                      stoczni - to świeża sprawa) w imię ratowania miejsc pracy. Pytam: z
                      jakiej racji? Dlaczego mam z własnej kieszeni, jako podatnik, płacić
                      koszty czyjejś nieudolności?
                      Z jakiej racji (i z czyjej kieszeni - pytanie retoryczne!) górnicy
                      dostawali po kilkadziesiąt tysięcy złotych odpraw). Jeśli odprawy
                      wypłaca MB czy inny Opel, o czym wspomniałeś, ich sprawa, ale
                      dlaczego z kieszeni podatnika? I dlatego zw. zaw. mają w
                      Polsce "przerąbane".
                      Nieporozumienie polega na tym, że czym innym są związki zawodowe
                      w "starej unii", czym innym w Polsce. W Polsce to banda degeneratów -
                      przeważnie.
                      • nie-tak Re: Nic mnie nie zżera. 30.11.08, 14:53
                        Przecież wcześniej o tym wspomniałam ze jakie społeczeństwo takie związki. U nas
                        by w wieku 58 lat przemysł najchętniej wyzbył się wartościowych z doświadczeniem
                        pracowników by nie płacić za wiele emerytury zakładowej a zatrudnić nowych na
                        zmienionych warunkach (niższych taryfach bez przywieli), związki zawodowe na to
                        zbytnio nie pozwalają. W Polsce jest tego odwrotność, cóż co kraj to obyczaj.
                • pt84 Re: Smiech to zdrowie. 30.11.08, 12:17
                  Chyba jest mała różnica między Mercedesem a naszą Stocznią. Nie jestem pewien
                  ale chyba podatnicy nie dokładają do odpraw w prywatnych firmach.
                  • nie-tak Re: Smiech to zdrowie. 30.11.08, 12:31
                    pt84 napisał:

> Chyba jest mała różnica między Mercedesem a naszą Stocznią. Nie jestem pewien
                    > ale chyba podatnicy nie dokładają do odpraw w prywatnych firmach.

Prywatne firmy muszą sobie same wypracować fundusze które leża na tak zwanej u
                    nas "wysokiej kancie" i maja je na wszelki wypadek: na wypadek odpraw
                    pracowników albo nieprzewidzianego kryzysu czy nowe innowacje.
                    Te oszczędności sa nie małe.
                • dundrub Re: Smiech to zdrowie. 30.11.08, 12:51
                  > Pomyśl sobie ile stocznia zarobiła na tym pracowniku a ile
                  pracownika otrzymał z tego poborów.

Stocznia zarobiła TYLE, że teraz bankrutuje..
                  • nie-tak Re: Smiech to zdrowie. 30.11.08, 13:08
                    Tja, co tu powiedzieć na ten temat, tak kończą gospodarki rabunkowe które
                    wspierają się na dotacjach a nic nie wkładają w nowacje czy rozwój. O
                    zarządzaniu stoczni to już lepiej tu nie pisać, wszyscy wiemy jak to było i
                    jest. Konsumpcja i fałszywa polityka zakładu jak i państwa zniszczyła stocznie.
                    Dlaczego kaczory nie sprzedały jej jak nadarzył się potencjalny kupiec?
    • hrabia-monte-christo ------Herr Thuske oklamuje spoleczenstwo---------- 30.11.08, 10:33
      ...jest dużo gorzej, niż mogło się komukolwiek wydawać, jeszcze, nie mówię,
      pół rok temu, ale tydzień temu - przyznał...

a kto calkiem niedawno - jak nie ryzy cwaniaczek krytykowal PIS za straszenie
      Polakow kryzysem ??
      • konopnyjasio Jakiś Niemiec cię zgwałcił? 30.11.08, 11:19
        Powiec cymbale czemu toczą twój chory mózg kompleksy?Wszystko
        fajnie,ekstra ale ten "Herr" i "Thuske" to żenada.
        Co ci Niemcy zrobili?
        • wahmaster Re: Jakiś Niemiec cię zgwałcił? 30.11.08, 14:00
          koleś ma doła jak pomyśli że prawdopodobnie nigdy nie będzie na tyle silny zeby
          im dokopać, wiec szczeka z bólu
      • pepe_papa Re: ------Herr Thuske oklamuje spoleczenstwo----- 30.11.08, 11:59
        Przeczytaj najpierw porządnie tekst i postaraj się go zrozumieć a
        dopiero potem pisz. Zdanie Tuska które cytujesz odnosi się do sytuacji
        ekonomicznej na świecie. Media niestety złagodziły ten obraz, gdyż
        ostatnią rzeczą którą teraz potrzebujemy jest globalna panika.
    • krakus24a Wolałem rząd PiSu i 6% wzrost 30.11.08, 10:33
      oraz zwiększenie nakładów na policję niż takie cuda.
      • elitanarodupolskiego Nieświadomy człowieku 30.11.08, 10:40
        Akurat to czy u władzy PiS, PO, SLD, PSL, Samoobrona czy nawet jakby była
        mniejszość niemiecka, na kryzys wpływu nie ma, a to kryzys ma taki wpływ na
        gospodarkę. Za spadek PKB w innych państwach świata też oskarżysz rządy PO?
        • bolszewicy_won Bolszewicy tego nie kumaja dla nich jaro 30.11.08, 11:01
          vel kim ir sen jest wyrocznią
    • kaja75 Re: Tusk na zamkniętym posiedzeniu: Jest dużo gor 30.11.08, 10:35
      Tak "gra" się na emocjach czytelników gazet!
      Sensacja podana w nieco inny sposób niż w tabloidach jest Ok, tak?
      Uważam, że po pierwsze nie powinno być wycieków z takich rozmów. Bądźmy
      eleganccy, usiądźmy i dogadajmy się. Po co takie akcje. związkowcy stracili w
      moich oczach bardzo wiele.
      Premier był szczery bo myślał, że ma za partnerów w rozmowach ludzi poważnych. A
      to są gnojki i tyle. Niepolitycznie jest przekazywać opinii publicznej rzeczy
      niefajne w taki sposób.
      Komentatorzy zaraz to ubarwią i będzie panika, a nie o to chodzi.
      Ubarwią to także takie osoby jak mój przedmówca.
      Zrozumcie nie ma na to wpływu (wzrost 6% czy 10%) Tusk czy Kaczyński.
      Jest kryzys światowy i odbija się także na nas.
      K.
      • nie-tak Re: Tusk na zamkniętym posiedzeniu: Jest dużo gor 30.11.08, 10:41
        kaja75 napisała:

> Tak "gra" się na emocjach czytelników gazet!
        > Sensacja podana w nieco inny sposób niż w tabloidach jest Ok, tak?
        > Uważam, że po pierwsze nie powinno być wycieków z takich rozmów. Bądźmy
        > eleganccy, usiądźmy i dogadajmy się. Po co takie akcje. związkowcy stracili w
        > moich oczach bardzo wiele.
        > Premier był szczery bo myślał, że ma za partnerów w rozmowach ludzi poważnych.
        > A
        > to są gnojki i tyle. Niepolitycznie jest przekazywać opinii publicznej rzeczy
        > niefajne w taki sposób.
        > Komentatorzy zaraz to ubarwią i będzie panika, a nie o to chodzi.
        > Ubarwią to także takie osoby jak mój przedmówca.
        > Zrozumcie nie ma na to wpływu (wzrost 6% czy 10%) Tusk czy Kaczyński.
        > Jest kryzys światowy i odbija się także na nas.

Kryzys objął cały świat nie tylko Polskę.
      • sharn1 Re: Tusk na zamkniętym posiedzeniu: Jest dużo gor 30.11.08, 11:05
        kaja75 napisała:

> Zrozumcie nie ma na to wpływu (wzrost 6% czy 10%) Tusk czy Kaczyński.
        > Jest kryzys światowy i odbija się także na nas.
        > K.

Tyle, że jak idzie kryzys to rząd powinien się do niego przygotowywać, a jeszcze tydzień czy dwa temu Tusk uznawał że takiego w Polsce nie ma. Dopiero w zeszłym tygodniu Rostowski powiedział o zmianach w budżecie (przyjęciu niższego poziomu rozwoju gospodarczego) mimo, że student II roku ekonomii (chyba wtedy pojawia się makroekonomia) wie jak to działa. Tak to jest jak rząd zajmuje sie tylko sondażami a nie konsekwentnym rządzeniem. Jak słyszę że rząd działa bo podniósł granicę gwarantowanego zwrotu oszczędności to mnie śmiech pusty ogarnia na głupotę Polaków którzy w to wierzą. Wcześniejsza ustawa przecież gwarantowała 100% do kwoty 10 tys. euro i 90% do kwoty 22500 eur czyli podniesienie kwoty gwarantowanej do 50 tyś. euro to prezent tylko dla może 1% społeczeństwa, które trzyma w bankach (nie na funduszach inwest. kwoty wyższe niż okoo 100 tyś złotych i nie większe niż 170 tyś. - ci i tak będą indywiidualni załatwieni w przypadku upadku banku).

Zresztą o jakim my rządzeniu mówimy jak w dobie kryzysu ważniejsza niż dyskusja o stanie systemu finansowego jest refundacja jednej z drozższych procedur medycznych - in-vitro.
        • nie-tak Re: Tusk na zamkniętym posiedzeniu: Jest dużo gor 30.11.08, 11:11
          Przeczytaj sobie polska Konstytucje, które prawo ma pierwszeństwo?
          Odpowiedz zaraz ci dam: unijne!!! A co gwarantuje unia? NIC.
          Na ten kryzys żaden nie ma lekarstwa, trzeba ratować to co się da.
          Ktory rząd przygotował się do tego mimo ze już od 12 lat było wiadomo ze on
          kiedyś nastąpi.
          • sharn1 Re: Tusk na zamkniętym posiedzeniu: Jest dużo gor 30.11.08, 11:15
            nie-tak napisała:

> Przeczytaj sobie polska Konstytucje, które prawo ma pierwszeństwo?
            > Odpowiedz zaraz ci dam: unijne!!! A co gwarantuje unia? NIC.
            > Na ten kryzys żaden nie ma lekarstwa, trzeba ratować to co się da.
            > Ktory rząd przygotował się do tego mimo ze już od 12 lat było wiadomo ze on
            > kiedyś nastąpi.

No było wiadomo tyle, że Tusk tego akurat nie wiedział. Za głupi jest na to, albo jest zwykłym łgażem i POpulistą.
            • nie-tak Re: Tusk na zamkniętym posiedzeniu: Jest dużo gor 30.11.08, 11:21
              Łgarzem są ci którzy łudzą się na jakieś cuda i nie chcą przyjąć realności
              świata do własnego rozsądku.
              Nie tylko Polska jest obięta kryzysem, kryzys szaleje na całym świecie i jak
              dotąd żaden nie ma recepty na wyjście z niego.
              • sharn1 Re: Tusk na zamkniętym posiedzeniu: Jest dużo gor 30.11.08, 11:25
                nie-tak napisała:

> Łgarzem są ci którzy łudzą się na jakieś cuda i nie chcą przyjąć realności
                > świata do własnego rozsądku.
                > Nie tylko Polska jest obięta kryzysem, kryzys szaleje na całym świecie i jak
                > dotąd żaden nie ma recepty na wyjście z niego.

Bzdura. Kraje środkowo azjatyckie powołały specjalne komisje do walki z kryzysem i powołały specjalny fundusz który ma pomóc zniwelowac jego skutki. I miało to miejsce dwa miesiące temu na specjelnym szczycie.
                W Polsce Tusk obiecuje refundację in vitro, a Sarkozy (swoją drogą jeden z największych szkodników europejskich) proponuje rozwiązania rodem z głębokiej komuny.
                • nie-tak Re: Tusk na zamkniętym posiedzeniu: Jest dużo gor 30.11.08, 11:33
                  I co myślisz ze w krajach środkowo-azjatyckich kryzys jest już zażegnany?
                  Poczytaj sobie inna prasę poza polska to się wtedy dowiesz.
                  • sharn1 Re: Tusk na zamkniętym posiedzeniu: Jest dużo gor 30.11.08, 11:45
                    Nie jest zażegnany, ale przynajmniej coś jest robione żeby kryzys złagodzić. U nas?

P.S. Jakby czytał tylko prasę polską to już dawno biłbym tępo pokłony dla nszego słoneczka Peru i pluł na Prezydenta RP. W tym kraju już inaczej się nie da żyć.
                    Nagonka i propaganda środowisk lewicowych jest tak duża, że łatwiej się przyznać do gejostwa niż do bycia katolikiem, Simon Mol czy Alicja Tysiąc to ich bohaterowie narodowi którym przyznali nagrody a Agata Mróz to głupia babka która poświęciła się dla dziecka (a mogła zrobić je w próbówce).
                    • nie-tak Re: Tusk na zamkniętym posiedzeniu: Jest dużo gor 30.11.08, 11:52
                      Skąd wiesz ze Tusk nie działa? Czy może zaserwować Polakom cala prawdę? Nie, nie
                      może bo skutki były by opłakane i bardziej niszczące jak trzymanie tych
                      wiadomości w tajemnicy przed społeczeństwem.
                      • obserwator_9 Re: Tusk na zamkniętym posiedzeniu: Jest dużo gor 30.11.08, 13:34
                        działa ???? może ale każdy odopwiedzialny człowiek na stanowisku
                        postawi sprawe jasno - jest dobrze - mówi jest zle też mówi, stoimy
                        nad przepaścią też mówi
                        • nie-tak Re: Tusk na zamkniętym posiedzeniu: Jest dużo gor 30.11.08, 13:39
                          Powiedz jak on może powiedzieć przy takich ripostach kaczorów i PiS którzy
                          wykorzystają prawdę by przeciągnąć chwiejne społeczeństwo na swoja stronę i
                          dopiero postawić Polskę nad przepaścią?
                          Wszystko ma swoje granice i zrozumiałość, nie każdemu można zaserwować prawdę.
                          • obserwator_9 Re: Tusk na zamkniętym posiedzeniu: Jest dużo gor 30.11.08, 14:03
                            to dopiero jak to wszystko padnie to bedzie dym i kto wejdze ......
                            sarkozy i podzieli polske miedzy francje jako
                            terytorium "zamorskie" a moswę i mamy nową jałte
                            • nie-tak Re: Tusk na zamkniętym posiedzeniu: Jest dużo gor 30.11.08, 14:09
                              obserwator_9 napisał:

> to dopiero jak to wszystko padnie to bedzie dym i kto wejdze ......
                              > sarkozy i podzieli polske miedzy francje jako
                              > terytorium "zamorskie" a moswę i mamy nową jałte
    • kataryna.kataryna Sprytne 30.11.08, 10:36
      Nagrać niby potajemnie i wypuścić jako przeciek.
      • sharn1 Re: Sprytne 30.11.08, 11:06
        kataryna.kataryna napisała:

> Nagrać niby potajemnie i wypuścić jako przeciek.

Sprytne ale oklepane.
      • maaac Re: Sprytne 30.11.08, 11:20
        kataryna.kataryna napisała:

> Nagrać niby potajemnie i wypuścić jako przeciek.

TVPInfo jest w rękach Tuska? Od kiedy? Z dnia na dzień coraz gorsze
        głupoty Pani pisuje.
    • elitanarodupolskiego Choć robi dobrze, to ten 'wyciek' to też PR 30.11.08, 10:37
      To tak jak z tym, kiedy chłopak niby 'przypadkiem' wysyła do jakiejś dziewczyny
      smsa, w którym to niby się zwierza kumplowi jak na niej mu zależy. Tak Tusk
      wychodzi teraz na męża stanu, który jest w istocie niemalże męczennikiem, który
      w samotności znosi ciężar władzy, niby to nie marudząc publicznie...
    • mentorlevicy no cóż ..dziękujemy panu premierowi,kiedy dymisja? 30.11.08, 10:38
      tak nawiasem mówiąc na rządzenie to nie wyglądało..
    • top_secret1 czyli szczerość tylko i wylacznie bez kamer ... 30.11.08, 10:39
      a ludziom same klamstwa ? no i najwazniejsze sondaze .... zeby nam
      tylko nie spadlo hehehehe
      • nie-tak Re: czyli szczerość tylko i wylacznie bez kamer . 30.11.08, 10:49
        top_secret1 napisał:

> a ludziom same klamstwa ? no i najwazniejsze sondaze .... zeby nam
        > tylko nie spadlo hehehehe

Umiesz sobie wyobrazić reakcje polskiego społeczeństwa gdyby Tusk powiedział
        prawdę publicznie? Takich jak ty, są miliony w Polsce, po prostu nie dorośliście
        jeszcze do tego żeby można było wam zaserwować cala prawdę.
        Polska to kraj bogaty, gdzie się wszystko konsumuje a nie inwestuje w
        przyszłość, jak może tak długo ona funkcjonować.
        • hrabia-monte-christo ---buhaha dorosna jak beda kochac Thuske-zawsze--- 30.11.08, 10:53
          bez wzgledu na to czy mowi prade czy nie, bez wzgledu na to czy realizuje
          obietnice wyborcze czy nie

dla rudego zwyczajnie liczy sie koryto i poparcie w sondazach - wiec klamie jak
          z nut, a usluzne mu rezimowe PO-media jada mu z wazelina jak nikomu innemu
          • nie-tak Re: ---buhaha dorosna jak beda kochac Thuske-zaws 30.11.08, 11:00
            hrabia-monte-christo napisał:

> bez wzgledu na to czy mowi prade czy nie, bez wzgledu na to czy realizuje
            > obietnice wyborcze czy nie
            >
            > dla rudego zwyczajnie liczy sie koryto i poparcie w sondazach - wiec klamie jak
            > z nut, a usluzne mu rezimowe PO-media jada mu z wazelina jak nikomu innemu

Obietnice wyborcze można realizować kiedy pozwala na to sytuacja, w jakim stanie
            Tusk otrzymał Polskę od kaczorów?
            Widzę ze jesteś denuncjantem PiS i nie spodziewam się od ciebie mądrej
            wypowiedzi, spodziewam się takiej wypowiedzi na jaka stać tylko wielbicieli
            PiSu, czyli jednym słowem dennej.
          • gregman77 Re: ---buhaha dorosna jak beda kochac Thuske-zaws 30.11.08, 11:18
            ano wlasnie- typowo pisbolszewickie myslenie- o przepraszam- niemyslenie.
            niewazne, czy rzadzi dobrze czy zle, niewazne czy ma racje czy nie- zdaniem
            kaczorkow chce sie nachapac i trzeba go gnebic...a przypomne slowa malego jarka:
            "NAM CHODZI O WŁADZĘ"
            jestes po porstu zenujacy ze swoimi postami, hrabio mento christo.
            • 1.fanfan Re: ---buhaha dorosna jak beda kochac Thuske-zaws 30.11.08, 12:48
              gregman77 napisał:

> ano wlasnie- typowo pisbolszewickie myslenie- o przepraszam-
              niemyslenie.

Oczywiście myślenie pobolszewickie jest poprawne, bo nie wypowiada
              się na temat, ale wciąż dla niego najważniejsze jest nienawistne
              myślenie o PiS-ie. Gdyby nie prezydent i PiS, w Polsce byłby raj na
              ziemi. A tu musiałby zaistnieć zapowiadany rok temu cud. A PiS
              istnieje i istnieje zaklinany przez rząd kryzys, niezależny już od
              partii Kaczyńskiego.
              • gregman77 Re: ---buhaha dorosna jak beda kochac Thuske-zaws 30.11.08, 17:55
                kolejny raz- proszęo zapoznanie się z podstawami ekonomii.

czy jak dziś nie kupisz czapki na zimę swojemu dziecku, to za miesiąc bedziesz
                mial pretensje ze zachorowal? jesli nie rozumiesz- to taka metafora do
                poprzedniego rzadu i dzisiejszego kryzysu...
        • pantanal Wyobrażam sobie paniczny szturm na banki :( 30.11.08, 10:56
          nie-tak napisała:

> top_secret1 napisał:
          >
          > > a ludziom same klamstwa ? no i najwazniejsze sondaze .... zeby nam
          > > tylko nie spadlo hehehehe
          >
          > Umiesz sobie wyobrazić reakcje polskiego społeczeństwa gdyby Tusk powiedział
          > prawdę publicznie? Takich jak ty, są miliony w Polsce, po prostu nie dorośliści
          > e
          > jeszcze do tego żeby można było wam zaserwować cala prawdę.
          > Polska to kraj bogaty, gdzie się wszystko konsumuje a nie inwestuje w
          > przyszłość, jak może tak długo ona funkcjonować.
        • tkamins Re: czyli szczerość tylko i wylacznie bez kamer . 30.11.08, 11:00
          Aha, czyli wg pana nietaka, ukończone 18 lat nie uprawnia jeszcze do pełni praw
          publicznych. Zapewne należy nieco zreformować ustrój i prawo wyborcze przyznać
          jedynie zwolennikom Po, przystawki Psl oraz prorządowej "opozycji" Sld. A resztę
          do psychiatryka czy od razu do gazu? Faszyści z Po...
        • top_secret1 ty po prostu lubisz byc oklamywany 30.11.08, 11:12
          nie chcialbym wiedziec jak wyglada twoje zycie ... zyj dalej w
          iluzji ze jest super hehe
    • bydlo_prof_wb Wszystko oczywiście przez PiS i Kaczyńskich... 30.11.08, 10:40
      no i o. T. Rydzyka. Tym niemniej oczekujemy na te zapowiedziane cuda z coraz
      większą niecierpliwością. Może jednak pora panie premierze ponownie zmierzyć
      swe siły i możliwości i podjąć jedynie słuszną decyzję powrotu do wyuczonego
      zawodu, bo mam takie wrażenie że to wszystko Pana przerasta i to o wiele
      długości...

Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust
      intelektualny (Zbigniew Herbert)
    • male12 jedyny polityk który ma jaja 30.11.08, 10:44
      mam nadzieję, że gość zostanie na dłużej przy władzy.
      • pantanal Oby! 30.11.08, 10:57
        male12 napisał:

> mam nadzieję, że gość zostanie na dłużej przy władzy.
      • xxo Re: jedyny polityk który ma jaja 30.11.08, 11:46
        Zgadzam sie - w tej chwili nie ma alternatywy dla Tuska.

Jesli nie podda sie w sprawie pomostowek, zasluzy na moj szacunek.

Tusk to zaden cud, ale w porownaniu do Kaczorow to niebo i ziemia.
        Ten rzad stara sie jednak zatrudnic zdrowy rozsadek do rozwiazywania
        problemow, PiS jedyne lekarstwo widzialby w dzialaniach CBA, IPN itd.
    • krzakoterapia Tusk na zamkniętym posiedzeniu: Jest dużo gorze... 30.11.08, 10:59
      DOBRZE JEST SIĘ NABIJAĆ Z KACZORÓW
      DONALD DAJ SOBIE W ŻYŁĘ
      nazajutrz nabijaj się z Kaczyńskich
      całą winę zwal na kaczorów
      pozwól kraść będą cię kochać

NAZAJUTRZ WYDRWIJ KACZTNSKIH I NIE PRZEJMUJ SIE ROLA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka