zoey7 02.12.08, 16:02 Na stronie głównej artykuł ma tytuł: 6-latka oskarżona o zabójstwo noworodka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
esmeralda_pl Re: 26-latka oskarżona o zabójstwo noworodka 02.12.08, 16:06 weszlam, bo chcialam przecytac o 6-letniej morderczyni... Odpowiedz Link Zgłoś
pfg Re: 26-latka oskarżona o zabójstwo noworodka 02.12.08, 16:12 esmeralda_pl napisała: > weszlam, bo chcialam przecytac o 6-letniej morderczyni... Me too. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Moderatorze, zmień zajawke na stronie głównej! 02.12.08, 16:13 Jaka 6-latka??????? Odpowiedz Link Zgłoś
jacpop2 6-latka oskarżona o zabójstwo noworodka 02.12.08, 16:13 k***a gdzie jest korekta ???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe [...] 02.12.08, 16:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent 26-latka oskarżona o zabójstwo noworodka 02.12.08, 16:32 Gdyby mogła dokonać aborcji nie byłoby problemu. Nie byłoby przestępstwa i makabrycznego znaleziska. Gdyby istniał realny system wsparcia dla osób, które z różnych względów nie mogą mieć więcej dzieci, to też pewnie nie doszłoby do tej tragedii. No, ale łatwiej jest bronić życia poczętego. Odpowiedz Link Zgłoś
tezas diwe uwagi 02.12.08, 17:04 Po co wsparcia jak jest wiadoma, znakomita (no prawie, bo pare wyjatkow jeszcze sie uchowalo) ustawa i latwiej zabronic niz pomoc? I mala poprawka: nie 'poczetego' ale 'nienarodzonego', tylko i wylacznie – podkreslmy dla scislosci. --------------------------------- Alicja Tysiąc: "57 organizacji katolickich wysłało list do Strasburga przeciwko mnie i wyrokowi. Ale nigdy żadna z nich nie zapytała, czy ja i dziecko nie potrzebujemy pomocy" Odpowiedz Link Zgłoś
prometheo 26-latka oskarżona o zabójstwo noworodka 02.12.08, 16:50 Powiem wprost co myślę: należy się czapa. Bez Szczypania się i roztkliwiana. Taki element trzeba eliminować.Ale u nas kary śmierci nie ma. I niech mi ktoś powie że prawo do posiadania dzieci ma każdy... Prawo i religia dają nam przywilej posiadania potomstwa. Przywilej kochania i bycia kochanym. Bycie ojcem lub matka to przywilej, nagroda na którą niektórzy nie zasługują. Wiem , że w tym momencie pewnie nie jestem lepszy od nich ale bez wzruszenia pociągnąłbym za dźwignię zapadki szubienicy. Nawet dwa razy. Wyobraźcie sobie maleństwo , ono jeszcze nie mówi, nie wie jaka rzeczywistość je otacza... a matka, do której ufnie z miłością wyciąga rączki, wkłada je bez emocji do plastikowego worka...zamyka go szczelnie, worek z płaczącą zawartością układa na ziemi, a może go rzuca .... a zawartość nie rozumie dlaczego czuje ból,umiera...cierpi i odchodzi cichutko. Jestem ojcem. Na mojego synka czekałem bardzo niecierpliwie. czekałem na szczególnego gościa w moim życiu. Jak można coś takiego zrobić? Zwierzęta to za mało by określić takich ludzi. Ona pewnie powie: byłam w szoku a on nie powiedział gdzie zabiera dziecko - wiedziała co robi. Nawet suka troszczy się o swoje potomstwo. Jeśli nie może bronić to chociaż narobi hałasu. On pewnie powie: nie wiedziałem że ona jest w ciąży, nie wiedziałem co zrobiła z dzieckiem - dla przykładu: ja wiem co moja żona robiła w każdej minucie ciąży i po urodzeniu dziecka. Do dzisiaj wiem co robi i co się dzieje z malutkim. Uważam że za to co zrobili należy się wyrok śmierci. W Polsce nie ma czapy a szkoda. A jeśli teraz zripostuje mi jakiś obrońca życia to zapytam wprost: kto obronił to maleństwo? Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Sadystyczny sentymentalizm prawicowego kołtuna. 02.12.08, 17:05 Mniej skrupułów bym miał zlikwidować połowę polskich wyznawców kata, niż tę dziewczynę (która moim zdaniem jest winna w niewielkim stopniu, jeśli w ogóle). Odpowiedz Link Zgłoś
prometheo Re: Sadystyczny sentymentalizm prawicowego kołtun 02.12.08, 17:25 Nie ubliżam Ci. Nawet "Ci" napisałem z dużej litery. Może inaczej:Masz dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
cezary.biernacki Re: 26-latka oskarżona o zabójstwo noworodka 03.12.08, 11:02 Sorry, ale ktoś musi to napisać: jesteś idiotą. Takie są skutki nakładania na ludzi ciężaru ponad ich siły. Jeśli komuś za to i inne tego rodzaju zbrodnie "należy się czapa", to tylko i wyłącznie "oświeconym" przez "czarną madonnę" oszołomom w tym kraju. PS: uprzedzając twoje pytanie: tak mam dwójkę CHCIANYCH i kochanych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
ketna9 26-latka oskarżona o zabójstwo noworodka 02.12.08, 17:16 Wychowajcie 2 dzieci w LUBLINIE za 700zl!!!!!!!! Niech zyje LUBLYN!!!!!!!!!!! Dobrze ze mnie juz tam nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
myff 26-latka oskarżona o zabójstwo noworodka 02.12.08, 17:45 Nick3 zastanów się co mówisz, ta baba ma 26 lat jest zdrowa psychicznie i chyba wie skąd się biorą dzieci, wie również co się stanie z człowiekiem którego włożymy do foliowego worka, ona zamordowała człowieka!! I wiedziała co robi. Bez przerwy się trąbi o oddawaniu dzieci w szpitalu, to jest aż tak trudne?! Czy rzeczywiście łatwiej jest zabić, pozostawić w worku na śmietniku, żyć z piętnem?! O proszę mi tu nie pitolić o życiu w Lublinie za 700 złotych, bo nikt nie każe ani płodzić tych dzieci, ani posiadać. Ale mordować? Teraz nie będzie się musiała martwić o swój byt być może do końca życia, będzie żyła w miłej celi na koszt państwa, na nasz koszt. Odpowiedz Link Zgłoś
rembka Re: 26-latka oskarżona o zabójstwo noworodka 02.12.08, 18:25 Zastanawiało mnie zawsze, jak to możliwe, że w dzisiejszych czasach są takie narody, które usprawiedliwiają i w pełni sankcjonują lincz, np. przez ukamieniowanie, etc. Daleko nie muszę szukać. Jedna śmierć w pełni zadośćuczyni społeczeństwu drugą śmierć? Co za prymitywne i brutalne społeczeństwo na tym forum... Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Konserwatywne dwójmyślenie o kobiecie. 02.12.08, 19:22 A może jednak obowiązek zastanawiania się nie powinien być w tym kraju całkowicie przerzucony wyłącznie na stronę zwolenników cywilizacji?;) Ktoś tu zapytał mnie, czy mam dzieci. Tak, mam, i właśnie m. in. dlatego życie kobiety w ciąży nie jest dla mnie abstrakcją. Dlatego mówię zwolennikom "kamiennych tablic" i "niezbywalnej odpowiedzialności człowieka": Zauważcie, ta dziewczyna była tuż po porodzie (wysiłek dla organizmu większy od maratonu, jak zapewniają biolodzy), który przeszła bez pomocy, w samotności. Zaraz po porodzie - właśnie wtedy, kiedy wy domagacie się od niej pełnej odpowiedzialności - kobieta wprawdzie kontaktuje, ale jest w stanie świadomości zbliżonym do tego, jakby była nafaszerowana narkotykami. W takim stanie, jeśli np. obezwładniła ja depresja (czy jakieś urojenia, których na codzień wcale nie musi przejawiać), mogła biernie patrzeć, jak wypływa krew z niezawiązanej pępowiny. Mogło ją opanować przemożne poczucie, że "nic innego nie da się zrobić" czy że "tak będzie najlepiej". A za parę minut już nie miała możliwości zmienić zdania. Czy to nie dziwne, że konserwa z taką łatwością argumentuje, iż kobiety są gorszymi pracownikami na odpowiedzialne stanowiska, bo mają okres (a w tym czasie są w mniemaniu prawicowego "doświadczenia potocznego" niemal Niepoczytalne). Ale ta sama mentalność konserwatywna przypisuje kobiecie, która właśnie samotnie urodziła dziecko i jest właściwie w stanie zbliżonym do transu - bezapelacyjną odpowiedzialność za czyny. No i oczywiście szał linczującego oburzenia (który w oczach konserwy jest, jak się wydaje, stanem otoczonym nimbem szczególnej, prawie sakralnej wartości;) domaga się w takim wypadku egzekucji, zapewne publicznej, najlepiej połączonej z zaspokojeniem wszystkich pragnień seksualnych prawicowych widzów, którzy są zbyt spętani wewnętrznie, by mogli zaspokoić je w swoim życiu inaczej... Mówiąc krótko: kara śmierci to jedyna dozwolona w konserwatyzmie forma pełnej ekstazy seksualnej;) To dlatego konserwy tak stoją murem za rygorystycznym prawem i drakońskimi karami. Pozwalają im one spełniać się w wyobraźni:) Odpowiedz Link Zgłoś
mniszka13 to jest polska 02.12.08, 18:40 niech zyje zakaz aborcji!! obroncy zycia, pewnie jestescie z siebie dumni. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: to jest polska 02.12.08, 18:45 chyba mowa jest o dzieciobójstwie a nie o zabójstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
siegfriedswaelderin 26-latka oskarżona o zabójstwo noworodka 02.12.08, 18:48 Dobrze, że ktoś napisał o odpowiedzialności ojca. Niestety takie historie będą się zdarzały, dopóki będzie w Polsce takie a nie inne prawo (Nie twierdzę, że możliwość aborcji całkowicie wyeliminuje szoki poporodowe i ich konsekwencje). Odpowiedz Link Zgłoś
drakaina Ukarać łatwo, a pomóc? 02.12.08, 19:03 Dlaczego grozi jej dożywocie? Czy ktokolwiek myśląc o takim wyroku pomyślał o żyjącym dziecku tej kobiety, które zostanie pozbawione matki? I czy ktokolwiek zastanowił się, dlaczego dochodzi do takich zbrodni? Gdzie był świętoszkowaty kościół, obrońca "każdego życia", który powinien wyszukiwać takie sytuacje i proponować matce zajęcie się niechcianym dzieckiem? Najprościej jest uznać, że była poczytalna, miała świadomość, więc niech praktycznie osieroci żyjące dziecko. Ale może najpierw by zapytać o to, czego świadomość naprawdę miała (że nie wyżywi dwójki? że mąż nie chciał kolejnego dziecka?), a czego nie: że można oddać do adopcji, że można się zrzec praw, że - przede wszystkim - można stosować skuteczną antykoncepcję. Na dożywocie powinno skazać się tych, którzy przez tworzenie bezdusznych praw i jeszcze bardziej bezdusznej moralności doprowadzają do takich tragedii. -- antiquitates.blox.pl ferengis.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <-------------------------------- --- 02.12.08, 20:39 Czy ktoś widzi jakiś związek tego wydarzenia z ustawą antyaborcyjną ? Odpowiedz Link Zgłoś
cezary.biernacki Re: <-------------------------------- --- 03.12.08, 11:13 Tak. Ta kobieta nie miała kasy na aborcję. Trafi za kratki bo jest biedna. Czy to nie zdumiewające poniekąd, że oszołomy w PL wypierają się wszelkiej odpowiedzialności za tego rodzaju zbrodnie, do których popychają ludzi poprzez swoją "oświeconą" ustawę antyaborcyjną? Kompletny, ABSOLUTNY brak jakiegokolwiek poczucia odpowiedzialności. I ktoś taki ma zdolność do tworzenia prawa w 40-mln kraju. Jak dla mnie: szokujące. Odpowiedz Link Zgłoś
tersta A gdzie był, ku..., ojciec dziecka??? 02.12.08, 20:49 Jego już policja katolicka nie szukała, tak??? Odpowiedz Link Zgłoś