Dodaj do ulubionych

"Komorowski nie ma poczucia solidarności narodo...

• wbka1 Szczypinska wykorzystuje kazda okazje.. 03.12.08, 21:59
      by przytulic sie do Jaroslawa Kaczynskiego.Podczas debaty nad odwolaniem bylo to wrecz zenujace. Panie Jaroslawie czas na decyzje, bo kobieta zmarnieje do reszty.
      • stara_twojej_starej Re: Szczypinska wykorzystuje kazda okazje.. 03.12.08, 23:07
        wbka1 napisał:

> by przytulic sie do Jaroslawa Kaczynskiego.Podczas debaty nad odwolaniem bylo t
        > o wrecz zenujace. Panie Jaroslawie czas na decyzje, bo kobieta zmarnieje do res
        > zty.

czy ona nie wie, że kaczy woli koty i chłopców...?
        Poza tym, szczypińska to i ją szczypie...
    • piotr228 PiS musi odejść!!! 03.12.08, 22:04
      Zanim stanie się targowicą
    • zigzaur Bezczelny zarzut prorosyjskości: 03.12.08, 22:04
      Nie kto inny, jak sam Jarosław Kaczyński zawarł układ (tak, UKŁAD!) koalicyjny
      z lepperstwem i giertychostwem, które nigdy nie kryło się z miłością do Moskwy
      i wrogością do Zachodu.
      • cillian1 Re: Bezczelny zarzut prorosyjskości: 03.12.08, 22:09
        potwierdzasz moje przemyślenia, ta koalicja była chora :)Ani zachód, ani wschód
        :D Czyli dół, tylko co tam jest? :)
        • cham_z_warszawy Re: Bezczelny zarzut prorosyjskości: 03.12.08, 22:43
          cillian1 napisał:

> potwierdzasz moje przemyślenia, ta koalicja była chora :)Ani
          zachód, ani wschód
          > :D Czyli dół, tylko co tam jest? :)
          ----------------

jak to co? ciemnota latwiej manipulowac
    • gdenough Konieczna debata w Sejmie ws. odwołania Kaczora 03.12.08, 22:05
      spieprzaj dziadu-juz narobiles wystarczajacego smrodu i wstydu.
      Takiego chama i prostaka na tak wysokim stanowisku to tylko w Gruzji mozna
      znalezc. Moze go nam kupia?
      • sagi2007 Re: Konieczna debata w Sejmie ws. odwołania Kacz 03.12.08, 22:19
        bardziej podoba ci się zapewne Sarkozy rozpoczynający rozmowy z
        Rosją mimo niewykonywania przez Rosję planu nazwanego planem
        Sarkozego ? ale facet ma klasę ...
        • leszekes Polityka nie polega na tym, aby się obrażać 03.12.08, 22:25
          na śmierć i życie, ale osiąganiu celu poprzez prowadzenie rozmów z
          wszystkimi stronami. Naprawdę tego nie wiedziałeś?
          • sagi2007 Re: Polityka nie polega na tym, aby się obrażać 03.12.08, 22:44
            ok, może w tym miejscu o polityce zagranicznej.

Wg ciebie w sprawie Abchazji i Osetii co osiągnie Sarkozy
            pokazując,że można lekceważyć jego plan. Jeszcze jedno - nawet jeśli
            UE odpuszcza Abchazję i Osetię co z polskimi planami rurociągów
            przez Gruzję, powinnismy również odpuscić kwestię naszej
            niezalezności energetycznej od Rosji ? nie mamy obecnie
            dywersyfikacji takiej jak ma ją UE !
            • leszekes Re: Polityka nie polega na tym, aby się obrażać 03.12.08, 22:52
              sagi2007 napisał:
              > Wg ciebie w sprawie Abchazji i Osetii co osiągnie Sarkozy
              > pokazując,że można lekceważyć jego plan. Jeszcze jedno - nawet
              jeśli
              > UE odpuszcza Abchazję i Osetię co z polskimi planami rurociągów
              > przez Gruzję, powinnismy również odpuscić kwestię naszej
              > niezalezności energetycznej od Rosji ? nie mamy obecnie
              > dywersyfikacji takiej jak ma ją UE !
              To jest problem samego Sarkozego. Poza tym Osetia nie jest miejscem o
              które warto kruszyć kopie z Rosją. W zamian za nią można ugrać coś
              znacznie większego. Teraz, lub w przyszłości. Nasze plany... hm...
              plany to my zawsze mieliśmy... nie mamy pieniędzy na autostrady a
              będziemy budować ropociągi z Azji? Dywersyfikacja... zawsze możemy
              kupić (i robimy to) ropę tam, gdzie oni.

• sagi2007 Re: Polityka nie polega na tym, aby się obrażać 03.12.08, 23:12
                Zadeklarowałeś liberalne poglądy. W przypadku budowy gazo- i
                ropociągów ze względu na opłacalność budowy tychże konieczne jest
                zagwarantowanie wieloletniego odbioru surowca. Jak wyobrażasz sobie
                takie gwarancje ze strony Polski dla rurociagów z Azji Środkowej
                przy zagrozonej integralnosci a może i niepodległosci Gruzji ?

Oczywiście, ze ropę mozemy kupować i sprowadzać do Naftoportu,
                jednak jest to droższe od sprowadzania ropociągami.

Sprawa gazoportu chyba leży przez PO niekontynuowana. Dlaczego ?
                • leszekes Re: Polityka nie polega na tym, aby się obrażać 03.12.08, 23:25
                  sagi2007 napisał:
                  > Zadeklarowałeś liberalne poglądy. W przypadku budowy gazo- i
                  > ropociągów ze względu na opłacalność budowy tychże konieczne jest
                  > zagwarantowanie wieloletniego odbioru surowca. Jak wyobrażasz sobie
                  > takie gwarancje ze strony Polski dla rurociagów z Azji Środkowej
                  > przy zagrozonej integralnosci a może i niepodległosci Gruzji?
                  Polska ma się wdawać w awanturę Gruzińską? To już szczyt... Poza tym
                  nie jesteśmy w stanie dać takiej gwarancji. Mieliśmy wieloletni
                  kontrakt z Rosją na gaz i... renegocjowaliśmy go, ponieważ nie
                  byliśmy w stanie zużyć tyle gazu ile było w nim zakontraktowane...
                  itd.
                  > Oczywiście, ze ropę mozemy kupować i sprowadzać do Naftoportu,
                  > jednak jest to droższe od sprowadzania ropociągami.
                  Ceny surowców na świecie są dość wyrównane. Różnice aż tak duże nie
                  są. Na tańszych źródłach przesyłowych zarabiają właściciele tychże.
                  > Sprawa gazoportu chyba leży przez PO niekontynuowana. Dlaczego?
                  A są na to pieniądze? Nie ma tak samo jak na te azjatyckie rurociągi
                  i autostrady polskie. Poza tym jest na świecie kryzys...
                  zapotrzebowanie na surowce spadło... w Polsce także. Trzeba zrobić
                  wszystko, aby nasze społeczeństwo jak najmniej odczuło skutki
                  spowolnienia gospodarczego. Na razie się to udaje całkiem dobrze.
                  Paniki nie ma, chociaż PiS próbował ją wywołać...

• sagi2007 Re: Polityka nie polega na tym, aby się obrażać 03.12.08, 23:35
                    Ale zbliża się koniec dotychczasowego kontraktu wieloletniego na gaz
                    z Rosji. Rosja buduje gazociąg omijajacy Polskę po dnie Bałtyku.
                    Jakie argumenty ma mieć Polska przy negocjacji kontraktu jeśli nie
                    będzie gazoportu lub rurociagu Z Norwegii ?
                    • leszekes Re: Polityka nie polega na tym, aby się obrażać 03.12.08, 23:41
                      sagi2007 napisał:
                      > Ale zbliża się koniec dotychczasowego kontraktu wieloletniego na
                      gaz
                      > z Rosji. Rosja buduje gazociąg omijajacy Polskę po dnie Bałtyku.
                      > Jakie argumenty ma mieć Polska przy negocjacji kontraktu jeśli nie
                      > będzie gazoportu lub rurociagu Z Norwegii ?
                      Najlepszą gwarancją jest zgoda z Rosją. Gdyby PiS z kaczorkami nie
                      pajacował to mielibyśmy ułatwione zadanie. Rurociąg na pewno
                      przebiegałby przez nasz kraj a nie byłby planowany po dnie Bałtyku.
                      Polska byłaby przez Rosję uważana za kraj przyjazny. Nasze mięso by w
                      Rosji smakowało a interesy naszych przemysłowców nie cierpiały z
                      powodu głupoty tego, czy owego nawiedzonego polityka.
                      • kateryna.kataryna Re: nawet samolot go wyczul 03.12.08, 23:46
                        ze jest rusofobem i sie zepsul, to jest chore, to
                        trzeba "rozmontowac"
                        • sagi2007 Re: nawet samolot go wyczul 03.12.08, 23:59
                          o ja cię, to Miller też rusofob ?
                          • kateryna.kataryna Re: nawet samolot go wyczul 04.12.08, 00:08
                            sagi2007 napisał:

> o ja cię, to Miller też rusofob ?
                            Miller nie jechal przedwczoraj na wycieczke do Mongolii
                            • sagi2007 Re: nawet samolot go wyczul 04.12.08, 00:18
                              ale śmigłowiec razem z nim i Jakubowską kiedyś spadł ! Chyba Mi-8
                              konstrukcji wiadomej...To jak z tą rusofobią ?
                      • sagi2007 Re: Polityka nie polega na tym, aby się obrażać 03.12.08, 23:58
                        ale przyjaźń w pojęciu rosyjskim jest wtedy gdy Polska jest uległa...
                        • leszekes Niekoniecznie. Można mieć swoje zdanie i swoje 04.12.08, 00:12
                          robić, ale z głową. Nie machać szabelką jak narwany turek, albo
                          kaczor z gwizdkiem w kuprze. Jesteśmy w UE i powinniśmy oddziaływać
                          na Rosję poprzez nią. Polska jest jak wrzód na d... Rosji, Unia
                          Europejska już nie. Z Unią się Rosja liczy, Polskę olewa ciepłym
                          moczem z powodów o których ja pisałem a ty wiesz. Takie umiejętne
                          lawirowanie i wygrywanie jednych przeciw drugim nazywa się polityką.
                          Wymachiwanie rękoma z drewnianą maczugą głupotą. Jeśli drogę zastąpi
                          tobie czterech bysiów z nożami to będziesz walczył, czy uciekał?
                          • sagi2007 Re: Niekoniecznie. Można mieć swoje zdanie i swoj 04.12.08, 00:24
                            Bardzo dużo wpisujesz określeń przeciwników politycznych i ciekawe
                            przykłady. Proponujesz ucieczkę ? A tak na poważnie...

Kiedy i kto ze strony carskiej Rosji/ZSRR/Rosji współczesnej
                            prowadził taką politykę która tobie odpowiada.

Kto ze strony polskiej ustawił odpowiednio stosunki z Rosją ?

A z Niemcami ? Kto wg ciebie prowadził lepszą politykę ?
                            • leszekes Tylko silny może prowadzić równorzędną politykę 04.12.08, 00:40
                              z Rosją. Nasz czas minął w XVII wieku. Jeżeli nie możesz przeciwnika
                              pokonać to się do niego przyłącz, lub znajdź kogoś od niego
                              silniejszego i przyłącz się do niego. A już najlepiej bądź
                              przyjacielem obu.
                              • sagi2007 Re: Tylko silny może prowadzić równorzędną polity 04.12.08, 00:51
                                ulegość PRLowska niemalże ! No jak się to przekłada ta polsko-
                                niemiecko-rosyjska przyjaźń w sprawach np. niezależności
                                energetycznej Polski i np. tarczy rakietowej (był sprzeciw Niemiec)
                                • kralik111 Re: Tylko silny może prowadzić równorzędną polity 04.12.08, 01:03
                                  sagi2007 napisał:

> ulegość PRLowska niemalże ! No jak się to przekłada ta polsko-
                                  > niemiecko-rosyjska przyjaźń w sprawach np. niezależności
                                  > energetycznej Polski i np. tarczy rakietowej (był sprzeciw Niemiec)

Jestes jeszcze bardzo mlody i o PRL-u wiesz tyle co ci opowie trzewiejacy raz w
                                  miesiacu tata, albo juz nie jestes mlody, a w PRL siedziales cicho, ciulales
                                  swoje fuchy, regularnie uczestniczyles w pochodach pierwszomajowych.
                                  Ludzie ktorzy stawili czola moskiewskim watazkom wiedza jak z nimi walczyc, jak
                                  z nimi postepowac, w koncu ich pokanali sila dialogu, madrosci, rozwagi,
                                  przebiegliwosci i nieugiateoscia, ale nikt z tych ludzi nigdy nie szczekal i nie
                                  gryzl moskalowi nogawek, bo tym przegrali Wegrzy a pozniej Czesi..;DDD
                                  • sagi2007 Re: Tylko silny może prowadzić równorzędną polity 04.12.08, 01:17
                                    przed chwilą byłem starym mocherem ( w dyskusji z poprzednim
                                    adwersarzem) teraz czegoś nie pamiętam a tatuś pije. Ok niech ja
                                    sobie też pofolguję .

Jak tam karliku , stary przepił odprawę ? Kiedy to było co ?
                                    • kralik111 Re: Tylko silny może prowadzić równorzędną polity 04.12.08, 01:20
                                      sagi2007 napisał:

> przed chwilą byłem starym mocherem ( w dyskusji z poprzednim
                                      > adwersarzem) teraz czegoś nie pamiętam a tatuś pije. Ok niech ja
                                      > sobie też pofolguję .
                                      >
                                      > Jak tam karliku , stary przepił odprawę ? Kiedy to było co ?

"Stary" nie zyje od lat, ale jaki to dla ciebie problem, ty PiSem myslacy jestes
                                      wiec zmarly ci nie odda, pofolguj sobie PiSglowku...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                                      • sagi2007 Re: Tylko silny może prowadzić równorzędną polity 04.12.08, 01:38
                                        a jasne ze ci powiem co myslę. W głębokim poważaniu mam twoje
                                        zaczepki rodzinne itd.
                            • kralik111 Re: Niekoniecznie. Można mieć swoje zdanie i swoj 04.12.08, 00:56
                              sagi2007 napisał:

> Bardzo dużo wpisujesz określeń przeciwników politycznych i ciekawe
                              > przykłady. Proponujesz ucieczkę ? A tak na poważnie...
                              >
                              > Kiedy i kto ze strony carskiej Rosji/ZSRR/Rosji współczesnej
                              > prowadził taką politykę która tobie odpowiada.
                              >
                              > Kto ze strony polskiej ustawił odpowiednio stosunki z Rosją ?
                              >
                              > A z Niemcami ? Kto wg ciebie prowadził lepszą politykę ?

Stosunkow sie nie ustala glupku, stosunki sie wypracowywuje przez bardzo dlugie
                              lata, gdybys mial kobiete albo jakiegokolwiek partnera zyciowego, wiedzialbys o
                              czym mowa...;DDD
                              • sagi2007 Re: Niekoniecznie. Można mieć swoje zdanie i swoj 04.12.08, 01:01
                                tak gdzieś po trzydziestu postach byśmy doszli do wymiany poglądów a
                                nie tego bełkotu o partnerkach(ach) ale starczy na dziś.
                                • kralik111 Re: Niekoniecznie. Można mieć swoje zdanie i swoj 04.12.08, 01:07
                                  sagi2007 napisał:

> tak gdzieś po trzydziestu postach byśmy doszli do wymiany poglądów a
                                  > nie tego bełkotu o partnerkach(ach) ale starczy na dziś.

Do niczego bysmy nie doszli, bo do tego trzeba meskosci, ty obraziles sie juz w
                                  przypadku pierwszego postu, gdy odnioslem sie do kobiety, "rzeczy" bardzo
                                  wstydliwej i obrazliwej dla PiSglowka...;DDD
                                  • sagi2007 Re: Niekoniecznie. Można mieć swoje zdanie i swoj 04.12.08, 01:14
                                    ja odnoszę się w swoich postach do dyskutantów i ich argumentów a
                                    nie ich partnerów(ek) i tego typu spraw. Ale mozemy popróbować o
                                    rodzinkach , jak tam karliku ze Śląska sprawa dziadka w Wermachcie ?
                                    Twojego a nie Tuskowego !
                                    • kralik111 Re: Niekoniecznie. Można mieć swoje zdanie i swoj 04.12.08, 01:18
                                      sagi2007 napisał:

> ja odnoszę się w swoich postach do dyskutantów i ich argumentów a
                                      > nie ich partnerów(ek) i tego typu spraw. Ale mozemy popróbować o
                                      > rodzinkach , jak tam karliku ze Śląska sprawa dziadka w Wermachcie ?
                                      > Twojego a nie Tuskowego !

A ja odnioslem sie do tego co ty sie odniosles, czyli partnerstwa, ktorego jak
                                      udowadniasz z wlasnego doswiadczenia zyciowego nie znasz, wiec nie m asz
                                      zielonego pojecia o czym PiSzczysz.

Wiesz, nie pochodze ze Slaska lecz z Malopolski, o losach Polakow werbowanych do
                                      Wermachtu pisalem wielokrotnie pod kontem nieznajomosci historii takich
                                      genetycznych patriotow z PiSda zamiast rozumu a jezeli jestesmy uz przy
                                      rodzinach, to mam dla ciebie lekture...;DDD

www.polonica.net/Kim_sa_Kaczynscy.htm
                                      • sagi2007 Re: Niekoniecznie. Można mieć swoje zdanie i swoj 04.12.08, 01:34
                                        Od dyskusji z liberałem trafiłem do dyskusji chyba z kimś z opozycji
                                        do Kaczyńskich z prawej strony ale jak zobaczyłem nick "karlik" to
                                        mi się skojarzyło z Górnym Śląskiem na którym mieszkam i tymi
                                        sląskimi dążeniami do autonomii (Działa tu Ruch Autonomii Śląska) a
                                        poprzednia dyskusja była o m.in. gwwarancjach Francji i Niemiec dla
                                        Polski i separatyźmie Abchazji w Gruzji.

Lekturę poczytam.
                                        • kralik111 Re: Niekoniecznie. Można mieć swoje zdanie i swoj 04.12.08, 01:48
                                          sagi2007 napisał:

> Od dyskusji z liberałem trafiłem do dyskusji chyba z kimś z opozycji
                                          > do Kaczyńskich z prawej strony ale jak zobaczyłem nick "karlik" to
                                          > mi się skojarzyło z Górnym Śląskiem na którym mieszkam i tymi
                                          > sląskimi dążeniami do autonomii (Działa tu Ruch Autonomii Śląska) a
                                          > poprzednia dyskusja była o m.in. gwwarancjach Francji i Niemiec dla
                                          > Polski i separatyźmie Abchazji w Gruzji.
                                          >
                                          > Lekturę poczytam.

Drogi Sagi, chce zauwazyc, ze nikt inny jak ty skierowales dyskusje na tory
                                          PiSego rozumku, nikt inny jak ty gloryfikujesz w swoich postach "idee"
                                          wyszczekania, ja tobie drogi sagi jako liberal zwrocilem tylko uwage na to, ze
                                          ulegloscia jest wlasnie to co nazywasz mestwem, a glupota tym co nazywasz
                                          madroscia...;DDD
                                          • sagi2007 Re: Niekoniecznie. Można mieć swoje zdanie i swoj 04.12.08, 01:56
                                            tak konkretnie np. czego spodziewasz się po sprawie gruzińskiej po
                                            Francji w przypadku separatzmu na Śląsku a Niemczech nie wspominam
                                            to jasne zlns.republika.pl/ konkret z miejsca części Polski w
                                            której mieszkam
                                            • kralik111 Re: Niekoniecznie. Można mieć swoje zdanie i swoj 04.12.08, 02:06
                                              sagi2007 napisał:

> tak konkretnie np. czego spodziewasz się po sprawie gruzińskiej po
                                              > Francji w przypadku separatzmu na Śląsku a Niemczech nie wspominam
                                              > to jasne zlns.republika.pl/ konkret z miejsca części Polski w
                                              > której mieszkam

Niczego po Frwancji nie moge sie spodziewac, bo niby dlaczego mam sie czegos po
                                              nij spodziewac, jezeli Polska jest za slaba zeby samodzielnie stanowic o swojim
                                              terytorium czy panstwowosci, to jak moge czegos spodziewac sie po Francji???
                                              :-DDDDDDDDDDDDDD

Nie wyglupiaj sie przyjacielu, Slask jest polski i polski pozostanie, podobnie
                                              jak Wilno pozostanie litewskie pomimo ze tam polacy maca...;DDD
                                              • sagi2007 Re: Niekoniecznie. Można mieć swoje zdanie i swoj 04.12.08, 02:15
                                                no właśnie a mędrcowie Komorowski i inni POplecznicy "twardego jądra
                                                UE" opowiadają pierdoły o dalszej decentralizacji, tolerancji,
                                                dwujęzycznych tablicach np. na Kaszubach
                                                pl.wikipedia.org/wiki/Język_kaszubski
                                                • kralik111 Re: Niekoniecznie. Można mieć swoje zdanie i swoj 04.12.08, 02:19
                                                  sagi2007 napisał:

> no właśnie a mędrcowie Komorowski i inni POplecznicy "twardego jądra
                                                  > UE" opowiadają pierdoły o dalszej decentralizacji, tolerancji,
                                                  > dwujęzycznych tablicach np. na Kaszubach
                                                  > pl.wikipedia.org/wiki/Język_kaszubski

Gdybys ty chociaz byl w stanie zrozumiec o czym rozmawiaja w UE to moze nie
                                                  robilbys z siebie pajaca publicznie, ile ty masz lat 10, 15 bo chyba nie
                                                  powiesz, ze dorosly czlowiek oze robic za takiego idiote za darmo no chyba ze ty
                                                  tak zawodowo...;DDDD
                                                  • sagi2007 Re: Niekoniecznie. Można mieć swoje zdanie i swoj 04.12.08, 02:30
                                                    ah te epitety, pacynki - blokadę rodzicielską zdjąłeś czy co ?

Pokazuje ci linki do dwóch regionów Polski gdzie są dążenia
                                                    odśrodkowe i pytam o reakcję - kto nam pomoże gdyby co Niemcy ?
                                                    Rosja ? Francja ? a ty tylko użyj tablicy znaków jak ci się
                                                    klawiatura zacina OK
                                                  • kralik111 Re: Niekoniecznie. Można mieć swoje zdanie i swoj 04.12.08, 02:39
                                                    sagi2007 napisał:

> ah te epitety, pacynki - blokadę rodzicielską zdjąłeś czy co ?
                                                    >
                                                    > Pokazuje ci linki do dwóch regionów Polski gdzie są dążenia
                                                    > odśrodkowe i pytam o reakcję - kto nam pomoże gdyby co Niemcy ?
                                                    > Rosja ? Francja ? a ty tylko użyj tablicy znaków jak ci się
                                                    > klawiatura zacina OK

Podajesz mi linki de Wikipedii gdzie jest podana informacja o tym, ze Kaszubi
                                                    posiadaja swoj jezyk itd. pytam sie wiec czego ty sie boisz, Kaszubow mowiacych
                                                    po kaszubsku, Slazakow mowiacych po slasku, czy Polakow mowiacych po polsku?
                                                  • sagi2007 Re: Niekoniecznie. Można mieć swoje zdanie i swoj 04.12.08, 02:46
                                                    jak myślisz komu na rękę jest taki separatyzm w Polsce ? Polakom
                                                    raczej chyba nie ! Niemcy ? żadnych twoich obaw w temacie Śląsk i
                                                    Niemcy ? Pomorze i Niemcy ? żadnych obaw ? a może klawiatura
                                                    zaskoczy w końcu i powiesz coś sensownego o polityce zagranicznej
                                                    polsko-niemiecko-rosyjskiej ?
                                                  • kralik111 Re: Niekoniecznie. Można mieć swoje zdanie i swoj 04.12.08, 02:59
                                                    sagi2007 napisał:

> jak myślisz komu na rękę jest taki separatyzm w Polsce ? Polakom
                                                    > raczej chyba nie ! Niemcy ? żadnych twoich obaw w temacie Śląsk i
                                                    > Niemcy ? Pomorze i Niemcy ? żadnych obaw ? a może klawiatura
                                                    > zaskoczy w końcu i powiesz coś sensownego o polityce zagranicznej
                                                    > polsko-niemiecko-rosyjskiej ?

Jezeli chcesz komus mowic o separatyzmie, to porozmawiaj z Hiszpanami o Baskach,
                                                    z Holendrami o flamandach Anglikami o Irlandczykach i Szkotach z Wlochami o
                                                    polnocy i poludniu,z Litwinami i Ukraincami o Polakach itd. itd.

Ty zyjesz w swiecie strachu, ty boisz sie sasiada, kolegi z pracy, sprzedawcy w
                                                    sklepie ty boisz sie kobiety mezczyzny, boisz sie "ukladu" boisz sie ulicy boisz
                                                    sie dnia i boisz sie nocy...:DDD

Ty czubek jestes z PiSem w glowi, szkoda mi ciebie tak jak szkoda kazdego
                                                    biednego stworzenia ludzkiego ale pomoc ci nie jestem w stanie...;DDD
                                                  • sagi2007 Re: Niekoniecznie. Można mieć swoje zdanie i swoj 04.12.08, 03:12
                                                    sam podałeś swietne przykłady konfliktów interesujacych patriotów w
                                                    swoich krajach. Jak myślisz jak Anglicy zagłosują w 2010 w
                                                    referendum dotyczacym niepodległosci Szkocji ?, jak Walonowie
                                                    odnieśli się do żądań Flamandów ?

I tutaj się skończył twój intelekt, powszechność "buractwa" w
                                                    Europie przeraziła i uciekłeś w jakieś pseudopsychologiczne
                                                    rozwazanka, krótkie zwarcie w klawiaturce, dwa wersy wypocin.

Trochę za dużo patriotyzmu w Europie ? Przeraża rzeczywistość ?
                                                  • kralik111 Re: Niekoniecznie. Można mieć swoje zdanie i swoj 04.12.08, 03:22
                                                    sagi2007 napisał:

> sam podałeś swietne przykłady konfliktów interesujacych patriotów w
                                                    > swoich krajach. Jak myślisz jak Anglicy zagłosują w 2010 w
                                                    > referendum dotyczacym niepodległosci Szkocji ?, jak Walonowie
                                                    > odnieśli się do żądań Flamandów ?
                                                    >
                                                    > I tutaj się skończył twój intelekt, powszechność "buractwa" w
                                                    > Europie przeraziła i uciekłeś w jakieś pseudopsychologiczne
                                                    > rozwazanka, krótkie zwarcie w klawiaturce, dwa wersy wypocin.
                                                    >
                                                    > Trochę za dużo patriotyzmu w Europie ? Przeraża rzeczywistość ?

Nie, to ty tutaj osiagnales szczyt imbecylizmu, bo Szkocja pozostanie Szkocja
                                                    jako czesc Wielkiej Brytanii a Slask pozostanie Slaskiem jako czesc Polski,
                                                    Polsca z Wielka Brytania natomiast pozostana czascia EU poniewaz sila panstw jak
                                                    UK Polska Francja, Hiszpania Wlochy, Brukseli czy niemcy sa ich regiony
                                                    glupku...:DDDDDDDDDDDD

Spij dobrze, niech ci sie lech kaczynski na koniu i z szabla przysni podbuduje
                                                    to moze troche twoje watle morale panstwowe...;DDDDDDDDDDD
                                                  • sagi2007 Re: Niekoniecznie. Można mieć swoje zdanie i swoj 04.12.08, 03:30
                                                    kiedy drugie referendum w Irlandii ? do trzech razy sztuka ?
                                                  • sagi2007 Re: Niekoniecznie. Można mieć swoje zdanie i swoj 04.12.08, 03:35
                                                    hm prorok czy co ? to kiedy kolejne referendum w Quebecu ? co blisko
                                                    było !
                        • kralik111 Re: Polityka nie polega na tym, aby się obrażać 04.12.08, 00:52
                          sagi2007 napisał:

> ale przyjaźń w pojęciu rosyjskim jest wtedy gdy Polska jest uległa...

Polska jest ulegla tylko wtedy gdy poslusznie spelnia zachcianki Moslwy, w
                          obecnej dobie takimi zachciankami jest oslabienie stosunkow dyplomatycznych
                          pomiedzy Polska a Rosja i z tego powodu oslabienie Polski w UE.
                          Polska poslusznie spelnia zachcianki Moskwy rowniez wtedy gdy dupa panstwa
                          jedzie na gruzinski wiec i pajaca z siebie robi szczekajac i ujadajac jak
                          ratlerek, bo wyzej szczeniak i tak nie podskoczy, innym razem Polska ulega Rosji
                          wtedy, gdy jej dupa panstwa udaje sie z prezydentem gruzinskim na wycieczka pod
                          granice Osetyjska i o maly wlos ta dupa panstwa nie dala sobie odstrzelic
                          glupiej glowy, moze to nie bylby nawet problem, ale postaraj sie ruszyc troche
                          PiSglowiem i odpowiedz sobie na pytanie, co Polska jako panstwo w takiej
                          sytuacji mialaby zrobic, wytoczyc Rosji wojne, czy pasc przed Rosja na kolanach
                          udajac, ze nic sie nie stalo, ze to nieszczesliwy wypadek byl?

Przemysl to co ci tu napisalem, i nie rob z siebie glupka piszac takie pierdoly
                          o uleglosci, bo nie ma wiekszej uleglosci niz glupota...;DDD
                          • sagi2007 Re: Polityka nie polega na tym, aby się obrażać 04.12.08, 01:09
                            ja rozumiem fakt , że Francja i Niemcy olali swoje oswiadczenia z
                            czasu walk w Gruzji i pozostawili ją bez Abchazji i Osetii
                            zasiadając z Rosją do dalszych biznesów , z pewnością pomoże to
                            Polakom w ocenieniu wartości ich sojuszu z Polską.

Jak myslisz przy potencjalnych kłopotach może Polska na nich
                            liczyć ? No widzisz a tyle bajkopisania z twojej strony....a sprawa
                            prosta jak żądania Pavelki (te odrzucone w Strasburgu) :-)

• kralik111 Re: Polityka nie polega na tym, aby się obrażać 04.12.08, 01:15
                              sagi2007 napisał:

> ja rozumiem fakt , że Francja i Niemcy olali swoje oswiadczenia z
                              > czasu walk w Gruzji i pozostawili ją bez Abchazji i Osetii
                              > zasiadając z Rosją do dalszych biznesów , z pewnością pomoże to
                              > Polakom w ocenieniu wartości ich sojuszu z Polską.
                              >
                              > Jak myslisz przy potencjalnych kłopotach może Polska na nich
                              > liczyć ? No widzisz a tyle bajkopisania z twojej strony....a sprawa
                              > prosta jak żądania Pavelki (te odrzucone w Strasburgu) :-)
                              >

Zadaj sobie pytanie czy w potencjalnych klopotach Polska moze iczyc sama na
                              siebie, tak jak Niemcy, Rosja, Francja itd.
                              Pan stwo ktore nie mozli liczyc na siebie jest nic nie warte, jest jak to
                              wczesniejzauwazyles "ulegle".
                              Odpowiedz teraz sam sobie czy lech kaczynski swoim szczekaniem na wiecu w
                              Gruzji czy wycieczka pod granice Osetyjska sprawil, ze Polska stala sie panstwem
                              silnym z ktorym licza sie inni no pomysl troche...;DDD
                              • sagi2007 Re: Polityka nie polega na tym, aby się obrażać 04.12.08, 01:24
                                Jasne że uswiadomienie Polakom wartości zerowej naszego sojuszu z
                                Niemcami i Francją to wartość sama w sobie, to pokazuje perspektywę
                                gdzie szukać pomocy w razie kłopotów albo uwidacznia konieczność
                                wzmacniania się. Pamiętasz pitolenie Komorowskiego o historycznie
                                najkorzystniejszej sytuacji Polski od wieków . I co z tego zostało
                                po olaniu Gruzji przez "twarde jądro UE" ? Dla perspektywicznie
                                myślących Polaków raczej niewiele.
                                • kralik111 Re: Polityka nie polega na tym, aby się obrażać 04.12.08, 01:29
                                  sagi2007 napisał:

> Jasne że uswiadomienie Polakom wartości zerowej naszego sojuszu z
                                  > Niemcami i Francją to wartość sama w sobie, to pokazuje perspektywę
                                  > gdzie szukać pomocy w razie kłopotów albo uwidacznia konieczność
                                  > wzmacniania się. Pamiętasz pitolenie Komorowskiego o historycznie
                                  > najkorzystniejszej sytuacji Polski od wieków . I co z tego zostało
                                  > po olaniu Gruzji przez "twarde jądro UE" ? Dla perspektywicznie
                                  > myślących Polaków raczej niewiele.

Ty juz o wartosciach i perspektywach wiecej nic nie pisz, robiac z siebie
                                  publicznie idiote i blazna nie przysluzysz sie partii, a tym bardziej niczego
                                  nie udowodnisz oprucz tego, ze jestes idiota...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                                  • sagi2007 Re: Polityka nie polega na tym, aby się obrażać 04.12.08, 01:36
                                    mam cię gdzieś miernoto
                                    • kralik111 Re: Polityka nie polega na tym, aby się obrażać 04.12.08, 02:08
                                      sagi2007 napisał:

> mam cię gdzieś miernoto

Ja ciebie tez glupku, ale jezeli ja jestem miernota, a ty nie potrafisz stawic
                                      mi czola i sila argumentu obronic swojego stanowiska, to czym ty jestes...???

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                                      • sagi2007 Re: Polityka nie polega na tym, aby się obrażać 04.12.08, 02:17
                                        jest wątek merytoryczny ale się nie może przebić bo cię stale
                                        klawiatura zacina....
                                        • kralik111 Re: Polityka nie polega na tym, aby się obrażać 04.12.08, 02:23
                                          sagi2007 napisał:

> jest wątek merytoryczny ale się nie może przebić bo cię stale
                                          > klawiatura zacina....

To zalezy co rozumiesz poprzez znaczenie slowa "merytoryczny", bo jezeli chcesz
                                          to zjesc to odradzam "merytoryki" sie nie je, ale jezeli chcesz merytorycznie
                                          porozmawiac, to zrob to...:DDD

Wytlumacz moze na poczatek o co wlasciwie ci chodzi, bo teza o "uleglosci"
                                          upadla, tak jak wszystkie twoje do tej pory
                                          "merytoryki"...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                                          • sagi2007 Re: Polityka nie polega na tym, aby się obrażać 04.12.08, 02:35
                                            padła ci klawiatura chyba, eurofanatyku !

Na kogo liczysz , na wujka z Niemiec ? do sklepu rano marsz ! do
                                            marketu za daleko ?
                                            • kralik111 Re: Polityka nie polega na tym, aby się obrażać 04.12.08, 02:44
                                              sagi2007 napisał:

> padła ci klawiatura chyba, eurofanatyku !
                                              >
                                              > Na kogo liczysz , na wujka z Niemiec ? do sklepu rano marsz ! do
                                              > marketu za daleko ?

Juz ci glupku tlumaczylem wczesniej, ze w przeciwenstwie do ciebie ja nie licze
                                              na nikogo, nie licze na Niemca, Francuza, Wlocha Amerykanina czy Wegra, licze
                                              tylko na siebie, tak samo jak licze na Polske, ktora nie musialaby lasic sie o
                                              wsparcie silniejszych od siebie, to przeciez ty calyczas piszesz o tym, ze
                                              Polska sila jest jej slabosc, dlatego twoimi wartosciami jest pyszczenie,
                                              szczekanie ujadanie, straszenie i obrazanie sie, ja tego nie potrzebuje, bo ja
                                              posiadam swoje wartosci i to sa rowniez wartosci mojej kochanej
                                              Polski...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                                              • sagi2007 Re: Polityka nie polega na tym, aby się obrażać 04.12.08, 02:49
                                                i uważasz że np. PO to jest odpowiedź na takie wyzwania czy PIS już
                                                jest blizej rozwiazania tego typu problemów ?
                                                • kralik111 Re: Polityka nie polega na tym, aby się obrażać 04.12.08, 03:03
                                                  sagi2007 napisał:

> i uważasz że np. PO to jest odpowiedź na takie wyzwania czy PIS już
                                                  > jest blizej rozwiazania tego typu problemów ?

Jezeli masz problemy zyciowe, zona cie zdradza, straciles prace, przepiles
                                                  majatek, zdech ci pies i z rozpaczy szukasz lekarstwa na ulzenie swoim
                                                  cierpieniom, to PiS jest tego najlepszym
                                                  rozwiazaniem...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                                                  • sagi2007 Re: Polityka nie polega na tym, aby się obrażać 04.12.08, 03:15
                                                    i do listy wszystkich nieszczęść doszła mu zepsuta klawiatura ....
                                                  • kralik111 Re: Polityka nie polega na tym, aby się obrażać 04.12.08, 03:24
                                                    sagi2007 napisał:

> i do listy wszystkich nieszczęść doszła mu zepsuta klawiatura ....

Odnosisz sie z pewnoscia do mojego przepieknego usmiechu
                                                    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                                                    ale to nie jest zepsuta klawiatura, tylko szyderczy usmiech w glupia twarz
                                                    PiSglowka...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                                                  • sagi2007 Re: Polityka nie polega na tym, aby się obrażać 04.12.08, 03:28
                                                    następnie klawiatura była częsciej zacięta niż działała jednak
                                                    POplecznik jądra nie dawał za wygraną, jeszcze kilka epitetów....
                                • kralik111 Re: Polityka nie polega na tym, aby się obrażać 04.12.08, 02:35
                                  sagi2007 napisał:

> Jasne że uswiadomienie Polakom wartości zerowej naszego sojuszu z
                                  > Niemcami i Francją to wartość sama w sobie, to pokazuje perspektywę
                                  > gdzie szukać pomocy w razie kłopotów albo uwidacznia konieczność
                                  > wzmacniania się. Pamiętasz pitolenie Komorowskiego o historycznie
                                  > najkorzystniejszej sytuacji Polski od wieków . I co z tego zostało
                                  > po olaniu Gruzji przez "twarde jądro UE" ? Dla perspektywicznie
                                  > myślących Polaków raczej niewiele.

Dla perspektywicznie myslacych Polakow wartoscia sama w sobie jest slinienie sie
                                  Do Sarkozego i A.Markel o zaproszenie na szczyt europejski po to by moc
                                  przedstawic swoje stanowisko dotyczace konfliktu gruzinskiego, niestety
                                  perspektywicznie myslacy Wolak nie mogl byc swiadkiem tego waznego szczytu, bo
                                  dupa panstwa w czasie gdy miala dzielic sie z Francuzami i Niemcami swoimi
                                  planami, spostrzezeniami i radami polazla szukac stolkow dla swoich kolesi
                                  partyjnych (podwladnych) i ta dupa panstwa miala szczerze w dupie tak
                                  perspektywicznie myslacych Polakow jak ty...;DDDDDDDDDDDDDD
                                  • sagi2007 Re: Polityka nie polega na tym, aby się obrażać 04.12.08, 02:41
                                    czas pokaże , byli tacy co próbowali "ulegać" Rosji (Miller) i
                                    Niemcom (Buzek i jego odszkodowania marnie wynegocjowane za pracę
                                    przymusową w Niemczech). Czy to zapobiegło gazociagowi bałtyckiemu a
                                    może roszczeniom niemieckim ? i tyle w temacie polskiej dyplomacji
                                    niepisowskiej.
                                    • kralik111 Re: Polityka nie polega na tym, aby się obrażać 04.12.08, 02:52
                                      sagi2007 napisał:

> czas pokaże , byli tacy co próbowali "ulegać" Rosji (Miller) i
                                      > Niemcom (Buzek i jego odszkodowania marnie wynegocjowane za pracę
                                      > przymusową w Niemczech). Czy to zapobiegło gazociagowi bałtyckiemu a
                                      > może roszczeniom niemieckim ? i tyle w temacie polskiej dyplomacji
                                      > niepisowskiej.

No no, juz ci o uleganiu dzisiaj pisalem nie wiem czy za glupi jestes by
                                      pamietac, czy zrozumiec, ale mniejsza o to "uleganie" Moskwie jest wtedy gdy
                                      spelnia sie zachcianki Moskwy, a nikt tak dobrze tego nie robi jak radio maryja
                                      nadawane z instalacji nalezacych do GRU ani PiS z kaczynskimi na czele.
                                      Jezeli juz jestesmy przy temacie gazociagu baltyckiego to pomysl troche, jezeli
                                      Polska sklucona z Rosja gowniarskim zachowaniem swojego prezydenta chcialaby
                                      przekonac europejczykow o szkodliwosci tego rurociagu to jak mialaby to zrobic,
                                      wyszczekujac na wiecach na moskali, zakradajac sie w okolice konfliktow
                                      zbrojnych czy moze jednak merytorycznie dyskutujac i ujawniajac swoje stanowcze
                                      za i przeciw, proponujac jednoczesnie alternatywe?

• sagi2007 Re: Polityka nie polega na tym, aby się obrażać 04.12.08, 03:03
                                        Norwegia oraz Gruzja i Ukraina są poza Unią więc co mamy tu poprzez
                                        Unię JESZCZE do załatwiania (bogata Norwegia szuka dalszego zbytu,
                                        Gruzja i Ukraina w tym momencie nie potrzebują zgody UNII na te
                                        unwestycje )
                                        • kralik111 Re: Polityka nie polega na tym, aby się obrażać 04.12.08, 03:16
                                          sagi2007 napisał:

> Norwegia oraz Gruzja i Ukraina są poza Unią więc co mamy tu poprzez
                                          > Unię JESZCZE do załatwiania (bogata Norwegia szuka dalszego zbytu,
                                          > Gruzja i Ukraina w tym momencie nie potrzebują zgody UNII na te
                                          > unwestycje )

Myslisz, ze Norwegia, Gruzja czy Ukraina bylyby zainteresowane budowa bardzo
                                          drogiego rurociagu tylko do Polski z pominieciem pantw UE ?
                                          Myslisz, ze Polske stac byloby na taka inwestycje bez pomocy panstw trzecich ?

Wydoroslil chlopcze...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                                          • sagi2007 Re: Polityka nie polega na tym, aby się obrażać 04.12.08, 03:25
                                            UWAGA Norwegia pokrywa w całosci koszt rurociągu jesli jest
                                            gwarancja odbioru odpowiedniej ilości gazu przez dany okres.
                                            Wszystkie gazociagi norweskie są własnoscią Statoil.

Sprawa gazociagu poludniowego jest bardziej skomplikowana ale przy
                                            sprzeciwie Niemiec i przydupasów ichnich Austriaków w grę wchodzą
                                            kraje środkowoeuropejskie . Tutaj Polska w tak zwanym Międzymorzu po
                                            odsunieciu PiSu zupełnie straciła sojuszników. Niestety Tusk
                                            zorientowany na niemiecko-francuskie "jadro" zaprzestał namawiania
                                            kogokolwiek do tego projektu.
      • zigzaur Re: Konieczna debata w Sejmie ws. odwołania Kacz 03.12.08, 22:44
        No, nie tylko w Gruzji. Także na północ od Gruzji.
    • yanfhowah Burzliwa debata w Sejmie ws. odwołania marszałk... 03.12.08, 22:07
      Stwierdził, że Bóg nie obdarzył Komorowskiego cechami ,,,,,NO I
      DOCZEKALISMY SIE PREZYDENTA CO SAMEGO PANA BOGA KRYTYKUJE ZE NIE
      DAL DOSC COS TAM KOMOROWSKIEMU,,,CIEKAWE CZY KACZOREK DONOS
      NAPISZE DO NIEBA????/NO CHYBA JAK DOSTANIE NOWY SAMOLOT TO SAM
      DOWIEZIE PISMO DO BRAM NIEBIESKICH
      • adwach Obłuda i chamstwo PISu... 04.12.08, 09:05
        sięgnęło zenitu. Kiedy ten PIS zniknie ze sceny politycznej??!!!
    • tadjan "Komorowski nie ma poczucia solidarności narodo.. 03.12.08, 22:16
      Jaruś, ty jesteś regularny idiota, ze swojego brata zrobiłeś
      przygłupa z którego się śmieje cała Polska i pół świata. Gdy nie
      twoje chore ambicje twój brat bliźniak mógłby być normalnym
      człowiekiem- ma żonę, mądrą żonę, dzieci, wnuki i mógłby być
      conajmniej poprawnym prezydentem. A tak co? Nic, ty już jesteś Jaruś
      zerem, a teraz sprowadzasz brata do swojego poziomu, o Polsce i jego
      obywatelach nie wspomnę - bo zwawsze miałeś to w dupie. A Boga nie
      przywołuj, bo tobie bliżej do toruńskiego czarta, ale nawet on już
      cię nie potrzebuje, ty nieudaczna pokrako.
    • mikael82 Burzliwa debata w Sejmie ws. odwołania marszałk... 03.12.08, 22:17
      miałeś ch...e złoty róg ...
    • rccc Komorowski zapali na Hanuke swieczke, wysle 03.12.08, 22:22
      zyczenia z okazji swiat grudniowych i poczyta sobie prase jamajska.
      I PiS nic mu nie zrobi.
    • pw2221 i dobrze Yaro tego nadętego "buca" podsumował ! 03.12.08, 22:25
      to chyba najgorsza menda w całej platformie bo najbardziej pokrętna
      cyniczna, oślizła i podła !
      • leszekes Kombinuj dalej. Na razie jesteś daleko od celu. 03.12.08, 22:31
    • ak8131 Kaczynski ma racje! 03.12.08, 22:28
      • leszekes Że wzywa imienia Pana Boga nadaremno? Ma rację. 03.12.08, 22:32
      • guru133 Nie wiem co Kaczyński ma, ale wiem czego nie ma. 03.12.08, 22:40
        Brak mu szarych komórek.
    • zigzaur J. Kaczyński: "kropla, ... przepełniła kielich" 03.12.08, 22:32
      Panie Jarosławie, a ładnie to tak robić bratu koło kupra z tym "kielichem"?
    • guru133 Pan prezes nie mówi superpodle, pan prezes mówi od 03.12.08, 22:35
      rzeczy, bo taką już ma naturę i nikt mu nie wmówi że podłe jest podłe a głupie
      jest głupie.
    • ak8131 PO,to konglomeracja ruskich i niemieckich szpiegow 03.12.08, 22:36
      • leszekes Szpiegują ciebie? Wyrazy współczucia. 03.12.08, 22:39
      • cham_z_warszawy co niby maja szpiegowac w tym grajdolku??? 03.12.08, 22:40
        spalic wszystkie koscioly, to wszystko zlo wylazi z tego katolicyzmu
        niewartego pieczonej wszy, zaklamana banda, zlodzieje, pedaly,
        pedofile
      • guru133 Ty też zaraziłeś się od wodza szpiegomanią? 03.12.08, 22:45
        Współczuję, ale dobry psychiatra może jeszcze ci pomóc. radzę nie zwlekaj, bo
        był już taki jeden Josef Wissarionowicz. Wzrostu twojego wodza i tak samo jak
        twój wódz wszędzie węszący spiski. Marnie skończył:(
    • pies_na_prawizne K..wy mendy zebyscie zdechli co do jednego 03.12.08, 22:37
      H.I.V. naszego kraju to Kaczynszczyzna, wytepic te wszy co do
      jednej, napalmem jak sie da
      • bwwald07 Co za burak... 03.12.08, 22:45
        > H.I.V. naszego kraju to Kaczynszczyzna, wytepic te wszy co do
        > jednej, napalmem jak sie da

A cyklon B nie byłby lepszy/tańszy de-ilku?
        • stara_twojej_starej Re: Co za burak... 03.12.08, 23:18
          bwwald07 napisał:

> > H.I.V. naszego kraju to Kaczynszczyzna, wytepic te wszy co do
          > > jednej, napalmem jak sie da
          >
          > A cyklon B nie byłby lepszy/tańszy de-ilku?

na ciebie by się nadał, ty pisowska mendo.
          • bwwald07 Nie denerwuj się :) 03.12.08, 23:20
            stara_twojej_starej napisał:

> > A cyklon B nie byłby lepszy/tańszy de-ilku?
            >
            > na ciebie by się nadał, ty pisowska mendo.

To urodzie szkodzi :)
    • ziarnoo tu nie chodzi o komorowskiego, tu chodzi o pis oni 03.12.08, 22:43
      sa beznadziejni. putra - milosnik zup, kowal- tere fere gladka gadka, jarek syn zolibrza znany z tego ze nie posluguje sie obcymi jezykami, kurski - milosnik poscigow, szczypinska - pyskata wlascicielka torebek z odpustu, suski, karski itd. poczet warcholstwa polskiego... pocieszam sie tym ze kazdy kraj ma takie persony w polityce.
    • masturbator44 Burzliwa debata w Sejmie ws. odwołania marszałk... 03.12.08, 22:51
      Marszałek swoje, a co z faktami??
      www.polityczni.pl/czlowiek_l._walesy_zaatakowal_operatora_tv,audio,51,3035.html
      To są fakty.
      • bwwald07 Re: Burzliwa debata w Sejmie ws. odwołania marsza 03.12.08, 23:05
        masturbator44 napisał:

> Marszałek swoje, a co z faktami??
        > www.polityczni.pl/czlowiek_l._walesy_zaatakowal_operatora_tv,audio,51,3035.html
        > To są fakty.

Ręka osoby prywatnej na obiektywie dziennikarza to atak? Ręka należąca do osoby
        prywatnej, reprezentującej drugą osobę prywatną, to atak? Dziwne.... Borowcy
        Premiera J.K. powodowali uszkodzenia ciała dziennikarzy i prawie nikt nie
        oskarżał ich o atak.
      • bwwald07 A swoją stroną... 03.12.08, 23:13
        masturbator44 napisał:

> Marszałek swoje, a co z faktami??
        > www.polityczni.pl/czlowiek_l._walesy_zaatakowal_operatora_tv,audio,51,3035.html
        > To są fakty.

Ten sługus SBków trzymający kamerę udał się do lekarza na obdukcję?
    • elka1021 Kaczyński jest chodzacym nekrologiem PiS 03.12.08, 22:52
      data zgonu jest kaprysem czasu!
      Dzis widac - Kaczyński się skończył, ten człowiek polityke już ma za
      sobą, władzy nie odzyska już nigdy, dni PiS są policzone.
      Jestem pewna,ze wszystko się może zmienić, Polska w Irlandię,
      alkoholik w abstynenta, diabeł w skórę, ale Kaczyński nie zmieni się
      nigdy. Wszyscy wiedzą dlaczego PiS przegrał, wszyscy wiedzą co
      należy zrobić aby pozostawić jakiekolwiek szanse na przetrwanie, nie
      daj Boże, odrodzenie PiS, jednak na szczęście mamy Kaczyńskiego, ten
      zrobi wszystko aby PiS skonało w takim stylu w jakim wegetowało.
      • kateryna.kataryna Re: Kaczyński jest chodzacym nekrologiem PiS 04.12.08, 00:09
        elka1021 napisała:

> data zgonu jest kaprysem czasu!
        > Dzis widac - Kaczyński się skończył, ten człowiek polityke już ma
        za
        > sobą, władzy nie odzyska już nigdy, dni PiS są policzone.
        > Jestem pewna,ze wszystko się może zmienić, Polska w Irlandię,
        > alkoholik w abstynenta, diabeł w skórę, ale Kaczyński nie zmieni
        się
        > nigdy. Wszyscy wiedzą dlaczego PiS przegrał, wszyscy wiedzą co
        > należy zrobić aby pozostawić jakiekolwiek szanse na przetrwanie,
        nie
        > daj Boże, odrodzenie PiS, jednak na szczęście mamy Kaczyńskiego,
        ten
        > zrobi wszystko aby PiS skonało w takim stylu w jakim wegetowało.
        ------------

Dorn wredny typ ale madry zarazem, tak przepowiedzial koniec PiSu
    • karolarat kacza mendoidalność 03.12.08, 22:59
      Gdy ulubieniec pisuaru sędzia Kryże skazywał Komorowskiego i Czumę
      za złożenie kwiatów pod grobem Nieznanego Żołnierza 11.11.1979
      dzisiejsi pisuarczycy albo byli w PZPR albo spali z kotami.
      pl.wikipedia.org/wiki/Andrzej_Kry%C5%BCe
      pl.wikipedia.org/wiki/Roman_Kry%C5%BCe
    • wujcio-szpikulec Re: Ruski agent Komorow vel marszalek Komorowski 03.12.08, 23:08
      Takiego szmaciarza jak Ty, to naprawde trudno znalezc! Powtarzasz,
      tylko w jeszce bardziej podlym stylu, bezczelne insynuacje karla!
      Bohaterem jestes co, bo nikt nie pociagnie Cie do odpowiedzialnosci
      za te parszywe wypociny? Wlasnie takim jak B. Komorowski, skazanym
      przez przyjaciela karla (Kryze)za walke o wolna Polsk zaqwdzieczasz,
      ze w ogole mozesz sobie wycierac pysk niestety bez konsekwencji.Won
      scierwo z tego forum...
    • bogdan331 Burzliwa debata w Sejmie ws. odwołania marszałk... 03.12.08, 23:12
      j.kwaczynski jest kawał ch...a wiekszego niz jego homozygota l
      kwaczynski i w tym caly ambaras.bo to sa ch...e do szescianu i jeszcze
      lepiej
      • cham_z_warszawy Kaczynski juz wie ze jest skonczony 03.12.08, 23:17
        i cala swita przydupasow razem z nim, podepcza reszte co jeszcze nie
        podeptana, to sa konwulsje juz trupa, ktorego pochowaja jak dziada
        pod plotem
    • dosad Burzliwa debata w Sejmie ws. odwołania marszałk... 03.12.08, 23:15
      To oburzajace, co ten J. Kaczyński wygaduje, dając upust swojej
      nienawiści do marszałka Komorowskiego, odsądza go od czci i wiary.
      Gotów mu przypisac najwieksze zbrodnie przeciwko narodowi i to
      komu? człowiekowi, który przewyzsza PISowskiego Marszałka Sejmu pod
      kazdym względem. Nie ma ani żdżbła prawdy, jak zwykle, w tym, co
      wygaduje bezkarnie J. Kaczyński. Do Sądu z nim! Ma wiecej na
      sumieniu niż każdy, którego ten chory człowiek oczernia. Przekracza
      wszelkie granice kłamstw, i rozsądku, nie mówiąc juz o
      jakiejkolwiek przyzwoitości. To sie w głowie nie mieści!
    • lizak1969 Burzliwa debata w Sejmie ws. odwołania marszałk... 03.12.08, 23:15
      kaczyńscy - zdrajcy
    • eszp Podła kreatura 03.12.08, 23:16
      ten cały kaczyński i cała ta pisowska banda. Trybunał Stanu dla
      takiego bydlaka.
      • edek47 Podła kreatura ,to delikatnie powiedziane... 04.12.08, 01:57
        Jaroslaw Kaczynski to gowienko o mentalnosci gangstera i trzeba byc
        glupim albo niezla swinia,zeby nalezec do stowarzyszenia pis-
        dzielcow.
    • bogdan331 "Komorowski nie ma poczucia solidarności narodo.. 03.12.08, 23:19
      toto jest kawał cvhuja rtoip.ovh.org/trash/ktl.php
    • mamab_pl "Komorowski nie ma poczucia solidarności narodo.. 03.12.08, 23:25
      Słucham "skromnego" kaczora i włosy mi się podnoszą na głowie. Jak ta człeczyna śmie w ten sposób odzywać się do marszałka Komorowskiego. Jak śmie kpić z jego aresztowania kiedy sam dekował się u mamusi. To co usłyszałam dziś w czasie relacji z sejmu przekracza wszelkie granice. To co wyrabia PiS to najgorsza podłość. Współczuję Komorowskiemu, że siedział w więzieniu i to po to, by taka kreat>>a mogła pluć jadem z sejmowej mównicy.
      • kirk12 Re: "Komorowski nie ma poczucia solidarności naro 03.12.08, 23:35
        Miesiąc w więzieniu, to świetna legitymacja dla kapusia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka