gajane4 04.12.08, 12:42 Nawet jeżeli nie będzie miał merytorycznie uzasadnionego powodu, to ze względu na zwyczaje panujące w PiSuarze to zrobi. Przeciez to jest mały, złośliwy przedszolak. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aekielski Kto wygrał na nauczycielskich emeryturach 04.12.08, 15:27 Pani Aleksandro, po oczach widzę,że coś pani kombinuje.Chyba wygrają mężowie nauczycielek. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.tas Nauczycielom rzucono ochłap 04.12.08, 16:09 W wysokości ok.480 zl ( 80% sredniej pomostówki).To nabijanie ludzi w butelkę. Sytuacja jest taka. Brakuje mi JEDNEGO DNIA do emerytury (30 lat stażu pracy +5 lat studiów czyli łącznie 35 lat,w tym prawie 20 lat przy tablicy), więc mam pracować 5 lat dłużej albo wziąć 480 zl. Teraz moja emerytura wyniosłaby ok.1100-1200 zl. Za 5 lat - ok.600-700 zl.Teraz mam zdychać z głodu,czy za 5 lat? Taki wybór stawia mi rząd.No, mogę jeszcze pracowac 5 lat, ale wtedy młodzi nauczyciele dłuuuugo poczekają na etaty w szkołach.Ale jaka to będzie ta moja praca? No, cóż taka jaka płaca i emerytura.A właściwie to dlaczego rząd chce zatrzymać na siłę tych znienawidzonych starych belfrów zamiast przewietrzyć szkoły i odmłodzić kadry? Wygląda na to,ze następne lata spędzę na wojowaniu z rządem w TK i w trybunale w Strasburgu. Odpowiedz Link Zgłoś