bopos 10.12.08, 11:51 Trochę szkoda... Tak fajnie się przyspiesza przed fotoradarem na moto, podczas kiedy wszyscy samochodziarze hamują. I lubię to! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grisza14 Rozumiem, ze to sa autostrady Tuska? 10.12.08, 11:55 Kapitalny esej Migalskiego w rzepie: www.rp.pl/artykul/2,231808_Potwory_od_Kaczynskiego__.html Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Rozumiem, ze to sa autostrady Tuska? 10.12.08, 11:58 grisza14 napisał: > Kapitalny esej Migalskiego w rzepie: > www.rp.pl/artykul/2,231808_Potwory_od_Kaczynskiego__.html ********************************** A co to ma wspólnego z fotoradarami? Odpowiedz Link Zgłoś
tomdzio Re: Rozumiem, ze to sa autostrady Tuska? 10.12.08, 12:12 Ma to, że łatwiej postraszyć społeczeństwo piratami drogowymi i instalować zasilacze budżetu zwane fotoradarami niż budować autostrady. Felieton jest rzeczywiście świetny i opisuje ten mechanizm. Odpowiedz Link Zgłoś
dr01 propozycja: podatek radarowy 10.12.08, 12:53 a ja mam propozycję - podatek radarowy. po co państwo ma się wykosztowywać i kupować fotoradary, jak można znacznie taniej pozyskać od obywateli fundusze w inny sposób: na każdego nałożyć 1000 pln podatku od łba/rok i wyjdzie na to samo. Skoro każdy kierowca w tym kraju jest piratem drogowym (kwestia tylko jak długo trzeba za nim jechać, by to udowodnić), to co za problem? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Rozumiem, ze to sa autostrady Tuska? 10.12.08, 14:35 tomdzio napisał: > Ma to, że łatwiej postraszyć społeczeństwo piratami drogowymi i instalować > zasilacze budżetu zwane fotoradarami niż budować autostrady. ************************** Wskaż stosowny akapit. Odpowiedz Link Zgłoś
tomdzio Re: Rozumiem, ze to sa autostrady Tuska? 10.12.08, 12:15 maruda.r napisał: > grisza14 napisał: > > > Kapitalny esej Migalskiego w rzepie: > > www.rp.pl/artykul/2,231808_Potwory_od_Kaczynskiego__.html > > ********************************** > > A co to ma wspólnego z fotoradarami? > Ma to, że łatwiej postraszyć społeczeństwo piratami drogowymi i instalować zasilacze budżetu zwane fotoradarami niż budować autostrady. Felieton jest rzeczywiście świetny i opisuje ten mechanizm. Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Rozumiem, ze to sa autostrady Tuska? 10.12.08, 12:44 większość fotoradarów ma 20-30km/h tolerancji. Jeśli są ustawione w naprawdę niebezpiecznych miejscach to większe przekroczenia predkości powinny być ścigane i karane z bezwzględną surowością bo to rzeczywiście igranie z ludzkim życiem. A zasilenie budżetu zapewnia VAT i inne podatki a nie kilkaset fotoradarów. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Fotoradary będą mierzyć prędkość oddalającego 10.12.08, 11:58 bopos napisał: > Trochę szkoda... > Tak fajnie się przyspiesza przed fotoradarem na moto, podczas kiedy wszyscy > samochodziarze hamują. I lubię to! A jakby Twoja ladna corka poznala facecika,ktory jest szpanujacym piratem motocyklowym i w wypadku stracila noge (albo gorzej) to tez bys tak sie cieszyl,maly sk....wieliku??! Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Fotoradary będą mierzyć prędkość oddalającego 10.12.08, 12:53 blue911 napisał: > A jakby Twoja ladna corka poznala facecika,ktory jest szpanujacym > piratem motocyklowym i w wypadku stracila noge (albo gorzej) to tez > bys tak sie cieszyl,maly sk....wieliku??! Szkoda zdrowia! Szaleńcy i tak się sami wykończą - oby bez udziału osób trzecich! Byłem kiedyś świadkiem jak motocyklista w korku na jednopasmowej ulicy jechał środkiem jakieś 60-70km/h. Również na skrzyżowaniu. Z tym, ze któryś z samochodów (jadących 10-20 km/h) postanowił przepuścić samochód z bocznej uliczki, który mimo ostrożnego włączenia się do ruchu nie miał szans zauważyć a co dopiero przepuścić motocyklisty. Efekt: czarny worek i drobna robota blacharska w samochodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis_corner Re: Fotoradary będą mierzyć prędkość oddalającego 14.12.08, 14:40 az100 napisał: > blue911 napisał: > > > A jakby Twoja ladna corka poznala facecika,ktory jest szpanujacym > > piratem motocyklowym i w wypadku stracila noge (albo gorzej) to > tez > > bys tak sie cieszyl,maly sk....wieliku??! > > Szkoda zdrowia! Szaleńcy i tak się sami wykończą - oby bez udziału > osób trzecich! > Byłem kiedyś świadkiem jak motocyklista w korku na jednopasmowej > ulicy jechał środkiem jakieś 60-70km/h. Również na skrzyżowaniu. Z > tym, ze któryś z samochodów (jadących 10-20 km/h) postanowił > przepuścić samochód z bocznej uliczki, który mimo ostrożnego > włączenia się do ruchu nie miał szans zauważyć a co dopiero > przepuścić motocyklisty. Efekt: czarny worek i drobna robota > blacharska w samochodzie. (...)a jakby tutaj, w przyszłości, przedszkole wybudowano i wasz syn... (sprawdzić czy nie ksiądz)- przez jezdnię przechodził?Albo wasza matka?(...) "Drobna robota blacharska"- powiadasz... Po uderzeniu 200 kg masy z prędkością 70 km/godz?! Nawet bajek nie umiesz pisać... - wredna alexis Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Fotoradary będą mierzyć prędkość oddalającego 10.12.08, 12:00 Czy w parze z tym pójdzie normalizacja ograniczeń? Odpowiedz Link Zgłoś
antybandzior od tyłu?! to mozna babkę zapiąć, a gdzie twarz? 10.12.08, 12:06 zakładam że jest służbowa bryka, która jest wykorzstywana w firmie, jak udowodnić kto prowadził???? niech qtasy lepiej zajmą się budową dróg... Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: od tyłu?! to mozna babkę zapiąć, a gdzie twar 10.12.08, 12:09 w bardzo prosty sposób ewidencja osób korzystających z pojazdu - jeśli pracodawca nie prowadzi czegoś takiego to on zostaje obciążony mandatem i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
antybandzior Re: od tyłu?! to mozna babkę zapiąć, a gdzie twar 10.12.08, 12:10 ale punktów nie ma :)))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tigga_11 Firmy nie mają z tym problemu 10.12.08, 12:16 Wierz mi, że firmy nie mają żadnego problemu z dotarciem do kierowcy. Nr rejestracyjny, trasa, godzina i miejsce wystarcza aż nadto. Żadna firma nie będzie brała na klatę mandatu żeby ci punktów oszczędzić. Kasy z pensji ściągnąć nie mogą bo im to US zakwestionuje. Odpowiedz Link Zgłoś
antybandzior Re: Firmy nie mają z tym problemu 10.12.08, 12:21 acha, uważaj, jak firma wymaga pośpiechu to spokojnie wezmą to na klatę i najwyżej z kieszeni klienta kasę wezmą a punktów nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
tigga_11 pośpiech 10.12.08, 12:27 Raz może wezmą, ale jak będziesz im przynosił po tysiaku miesięcznie mandatów to się zastanowią czy przypadkiem nie zrobiłeś się za drogim pracownikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
bariwo73 Re: pośpiech 10.12.08, 12:56 Dobra firma zawsze bierze "na klatę" wszystkie mandaty, by właśnie zaoszczędzić punktów swoim pracownikom. A później dopiero odcina się mandat z pensji. Zaufaj mi... wiem coś o tym :) Odpowiedz Link Zgłoś
macki Re: pośpiech 10.12.08, 13:02 Nie, to nie jest dobra firma - to firma pomagające w uniknięciu kary za przestępstwa. Dobra firma by takiego pracownika po dwóch ostrzeżenia wyrzuciła na zbity pysk. Mam nadzieję, że tak się stanie z bariwo73. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: pośpiech 10.12.08, 14:42 macki napisała: > Nie, to nie jest dobra firma - to firma pomagające w uniknięciu kary za > przestępstwa. Dobra firma by takiego pracownika po dwóch ostrzeżenia wyrzuciła > na zbity pysk. ******************************* Firma wyrzuciła? Samą siebie, jeżeli jest to współwłaściciel? A może wyrzuci prezesa, dobrego handlowca czy inżyniera? Odpowiedz Link Zgłoś
crame Re: Fotoradary będą mierzyć prędkość oddalającego 10.12.08, 12:03 Mysle sobie, ze bardziej od moto bardziej lubisz trolling. Odpowiedz Link Zgłoś
viornisko To już działa... 10.12.08, 12:09 Przecież to już działa, widziałem na własne oczy zdjęcia fotoradarów zrobione "z tyłu". Odpowiedz Link Zgłoś
ragnah Przecież już tak jest! 10.12.08, 12:09 Znajomy dostał dwa fotomandaty (na Pomorzu). Oba wykonane z aparatów wynajętych przez gminę (nie policyjne) i oba zdjęcia przedstawiały tył pojazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
antybandzior Re: Przecież już tak jest! 10.12.08, 12:10 i mogą mu skoczyć bo gdzie twarz? Odpowiedz Link Zgłoś
ragnah Re: Przecież już tak jest! 10.12.08, 12:15 A co ich to? Nawet jakby zrobili zdjęcie skradzionej bryce - i tak Ty płacisz (na szczęście z możliwością odwołania w Urzędzie Skarbowym). Odpowiedz Link Zgłoś
bariwo73 Bzdura 10.12.08, 12:49 Zdjęcie twarzy MUSI być na tyle dobre, by można było rozpoznać prowadzącego. Od tyłu NIGDZIE w Polsce zdjęć się nie robi. Są natomiast chyba 2 lub 3 urządzenia, które mierzą prędkość pomiędzy punktami radarowymi i jeśli przejedziesz dystans zbyt szybko, to Cię uwiecznią. Z robieniem zdjęć od tyłu piszesz bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
tom.gorecki Re: Bzdura 10.12.08, 13:05 Robią, robią. Widziałem na oczy własne. W zach-pom... Odpowiedz Link Zgłoś
radi242 Re: Bzdura 10.12.08, 13:41 Sam nie wiesz i piszesz bzdury. Straze Miejskie z upodobaniem korzystaja z funkcjonalnosci w zakupionych przez nie urzadzeniach Multanova, mierzac predkosc w obu kierunkach ruchu i fotografujac przody i tyly pojazdow. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Bzdura 10.12.08, 14:56 radi242 napisał: > > Sam nie wiesz i piszesz bzdury. Straze Miejskie z upodobaniem korzystaja z > funkcjonalnosci w zakupionych przez nie urzadzeniach Multanova, mierzac predkos > c > w obu kierunkach ruchu i fotografujac przody i tyly pojazdow. > ****************************** Możesz opisać technikę robienia zdjęcia twarzy z tyłu? Odpowiedz Link Zgłoś
radi242 Re: Bzdura 10.12.08, 15:18 > > Możesz opisać technikę robienia zdjęcia twarzy z tyłu? > A mozesz mi wskazac przepis ktory nakazuje wizerunek twarzy kierowcy? Nie wskazesz, bo go po prostu nie ma. PoRD naklada na kierowce obowiazek wskazania kto kierowal jego pojazdem - jesli nie wskaze to dostanie mandat za niewywiazanie sie z tego obowiazku. Odpowiedz Link Zgłoś
tom.gorecki Re: Bzdura 10.12.08, 15:20 Ale maruda nie kuma i spyta jeszcze raz, albo obrzuci cie wyzwiskami ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Przecież już tak jest! 10.12.08, 12:10 No tak, dziennikarska logika: "Gazeta wyjaśnia, że chodzi o połączenie ponad 700 fotoradarów w Polsce z centralnym serwerem, na który trafią wszystkie zdjęcia pojazdów przekraczających prędkość. Oznacza to, że gdy po wakacjach system zacznie działać, radary będą robiły fotografie z przodu lub z tyłu." Wskutek podłączenia do serwera nagle fotoradorom się podwoi pole widzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
pancwynar Re: Przecież już tak jest! 10.12.08, 14:55 weź mi to wytłumacz asas313 bo trzy razy czytałem akapit i nic z tego nie zrozumiałem... jakiś przełom w optyce czy 'cuś'? to od tyłu to będzie en face czy z profilu?:) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Przecież już tak jest! 10.12.08, 15:05 Nie wiem. Posługując się logiką w przytoczonym akapicie być może zależy od serwera do którego to połączą. Odpowiedz Link Zgłoś
agatazieba Re: Przecież już tak jest! 10.12.08, 12:11 no właśnie myślałam, że te fotoradary już robią zdjęcia od tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
nowak11 Czy tylko prędkość zabija? 10.12.08, 12:14 Proponuję karać też zarządców dróg... I to nie tylko za dziury, ale także za gołoledź, za beznadziejne i nieczytelne oznakowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomdzio Re: Czy tylko prędkość zabija? 10.12.08, 12:23 Prędkość jest czynnikiem sprzyjającym ale wcale nie główną przyczyną wypadków (wyniki badań angielskich). Ma jednak tą cechę, że łatwo ją zmierzyć, "mandatować" i w ten sposób zasilać budżet. To jest właśnie główna przyczyna instalowania kosztownych systemów pomiarowych a nie troska o bezpieczeństwo. We Francji fotoradary przynoszą astronomiczne sumy pieniędzy ale 90% zarejestrowanych wykroczeń to tylko 5-10km/h za szybko! Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Czy tylko prędkość zabija? 10.12.08, 13:49 tomdzio napisał: > Prędkość jest czynnikiem sprzyjającym ale wcale nie główną przyczyną wypadków > (wyniki badań angielskich). Jest za to główną Odpowiedz Link Zgłoś
tomdzio Re: Czy tylko prędkość zabija? 10.12.08, 14:35 nessie-jp napisała: > tomdzio napisał: > > > Prędkość jest czynnikiem sprzyjającym ale wcale nie główną przyczyną wypa > dków > > (wyniki badań angielskich). > > Jest za to główną Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Czy tylko prędkość zabija? 10.12.08, 14:41 > Chcesz powiedzieć, że nie można się zabić przy 90 km/h? Można. Szczególnie, jeśli ograniczenie jest do 30 km/h, bo podłoże jest złe, są garby, albo nagle z drogi obok wyskakują dzieci. Ponieważ nie masz wpływu na stan drogi ani na dzieci, kontroluj ten parametr, który możesz kontrolować -- prędkość. > Żeby nie być gołosłownym: dlaczego w na niemieckich > autostradach, przy miejscowym braku ograniczeń, jest mniej wypadków niż we > Francji gdzie wszędzie obowiązuje 130 km/h? Bo Niemcy mają na tyle dobre drogi, że nie muszą ograniczać prędkości do 130 km/h, a Francuzi na tyle złe, że trzeba uważać z prędkością? Odpowiedz Link Zgłoś
tomdzio Re: Czy tylko prędkość zabija? 10.12.08, 15:54 nessie-jp napisała: > > Chcesz powiedzieć, że nie można się zabić przy 90 km/h? > > Można. Szczególnie, jeśli ograniczenie jest do 30 km/h, bo podłoże jest złe, są > garby, albo nagle z drogi obok wyskakują dzieci. Ponieważ nie masz wpływu na > stan drogi ani na dzieci, kontroluj ten parametr, który możesz kontrolować -- > prędkość. I to właśnie robię aczkolwiek, jeśli są ku temu warunki, zdarza mi się jechać szybciej niż dozwolone. > > > > Żeby nie być gołosłownym: dlaczego w na niemieckich > > autostradach, przy miejscowym braku ograniczeń, jest mniej wypadków niż w > e > > Francji gdzie wszędzie obowiązuje 130 km/h? > > Bo Niemcy mają na tyle dobre drogi, że nie muszą ograniczać prędkości do 130 > km/h, a Francuzi na tyle złe, że trzeba uważać z prędkością? > Mieszkam we Francji i jakość autostrad jest dobra. Przyczyna może być w tym, że jak wykazały badania, kierowca na autostradzie jest bardziej skoncentrowany przy większej prędkości. Oczywiście nie znaczy to, że im szybciej tym bardziej ale optimum to ok. 150 km/h i mniej więcej tyle się w Niemczech jeździ tam gdzie można. Poza tym brak ograniczenia pozwala skoncentrować się na prowadzeniu a nie kontrolowaniu prędkościomierza. Najważniejszy jest rozsądek i dostosowanie prędkości do sytuacji na drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Czy tylko prędkość zabija? 10.12.08, 15:04 nessie-jp napisała: > Warto też dodać, że ograniczenia prędkości mają charakter informacyjny -- > wskazują, że przy danych parametrach drogi taka a taka prędkość umożliwia > bezwypadkową jazdę. A wyższa Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Czy tylko prędkość zabija? 10.12.08, 15:12 Przy tym często stoją znaki typu: - "remont skończyliśmy miesiąc temu, po '30' przyjdziemy jak będzie potrzebna" - "Jest to obszar zabudowany, w razie gdyby tu było przedszkole w przyszłości". Równocześnie policjanci otwartym tekstem informują, że łapią od +20. Odpowiedz Link Zgłoś
laksmana Nie, głupota również. 10.12.08, 16:55 Jak jeździsz, to masz dostosować prędkość do warunków na drodze, to się tyczy również dziur, gołoledzi i braku oznaczeń. Jeśli spowodowałeś wypadek, znaczy że tej prędkości nie umiesz dostosować i załatanie dziur niczego tu nie załatwi - wtedy będziesz jeździł szybciej i dalej powodował wypadki. Odpowiedz Link Zgłoś
tigga_11 Problemem w PL jest bezwład mózgowy sądów. 10.12.08, 12:24 Tylko z tego powodu trzeba zmieniać przepisy, bo sądy "łykają" jak pelikany tłumaczenia typu "nie muszę prowadzić ewidencji kierowców jako prywatny właściciel samochodu". Jakbym na sprawie rozwodowej na pytanie sądu "czy utrzymywał pan stosunki intymne z X?" odpowiedziałbym "nie wiem, nie mam obowiązku prowadzenia ewidencji moich stosunków seksualnych" to sprawę miałbym zamiecioną. Jak użyczasz samochód - powinieneś wiedzieć komu, chociażby dlatego że ktoś dysponuje twoją własnością. Nikt nie dostrzega, że już w tej chwili wiąże się to z odpowiedzialnością właściciela. W przypadku stłuczki - odszkodowanie (i zwyżki) pójdą z polisy właściciela i wszyscy będą mieli w d... kto kierował. Tak więc chociażby z tego powodu właściciel powinien być żywotnie zainteresowany tym, komu użycza samochód. A wszystkim tym którzy głoszą że pożyczają samochody na lewo i prawo i nie pamiętają komu - to bardzo proszę podrzucić mi na najbliższy weekend do Gdyni, bo potrzebuję. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tojalew grzywna dla oosoby nie auta ! 10.12.08, 12:34 mandat jest przypisany do osoby, a nie do pojazdu to chyba jasne i oczywista jednak nie wiem, co może zrobić sąd / policja i z jakich § ukarać właściciela pojazdu, jeżeli on powie, że on był w innym miejscu (ma potwierdzone alibi) i nie prowadził tego samochodu może jakiś prawnik wypowie się? Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Fotoradary będą mierzyć prędkość oddalającego s... 10.12.08, 12:38 Dałam się nabrać na ten tytuł"Nowość!" bo pomyślałam że fotoradary będą budować autostrady Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Fotoradary będą mierzyć prędkość oddalającego s... 10.12.08, 12:44 >Pod koniec stycznia Inspektorat Transportu Drogowego rozpisze przetarg na realizację tego przedsięwzięcia - donosi "Polska". Gazeta wyjaśnia, że chodzi o połączenie ponad 700 fotoradarów w Polsce z centralnym serwerem, na który trafią wszystkie zdjęcia pojazdów przekraczających prędkość<Przetarg,centralny serwer jakoś mi się to kojarzy z pewnym faciem imieniem Rychu Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Fotoradary będą mierzyć prędkość oddalającego 10.12.08, 12:44 I wielką klapą. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 No i bardzo dobrze. Dość terroryzowania kierowców 10.12.08, 12:50 przez drogowych wariatów. Odpowiedz Link Zgłoś
bariwo73 Artykuł pełen głupot 10.12.08, 12:54 Jak oni chcą wykorzystać radar, którego pole widzenia to raptem ok. 40 stopni? W dodatku ustawione pod kątem do jezdni, tak że mogą uchwycić pojazd przekraczający prędkość poruszający się pasem, na który jest wycelowany? A on ma jeszcze robić zdjęcie... od tyłu? :) To co on będzie fotografował... pole, budynki czy niebo? :) Musieliby podwoić liczbę fotoradarów i stawiać po dwa, jeden wycelowany do przodu, drugi do tyłu. Albo tak przerabiać istniejące (co jest niemożliwe), by fotografowały pod różnymi kątami z przodu i z tyłu. Bzdura i tyle, a Wy łykacie te głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh Więcej radarów! Mniej autostrad! 10.12.08, 13:04 A podatki na kartoflaną kancelarię i jego podróże! Odpowiedz Link Zgłoś
welcometopoland Ciekawe kiedy w tym chorym kraju ludzie wkur.. sie 10.12.08, 13:05 ..jak ostatnio w Grecji ??! 20 lat nieudolnych rzadow mamy za soba i wciaz debilne pomysly i ustawy, muzea, IPNy i parady, spory o 1 samolot i spory miedzypartyjne, wciaz prosperuja KRUS, ZUS, NFZ, wciaz nie buduje sie drog tylko masuje te stare i waskie drozki z czasow Gierka. Jak Niemiec jedzie do pracy 30km to z tego 20 km pokonuje po autostradzie i jedzie ile chce, 5 km po drodze express i jedzie 100 kmh i 5 po drogach lokalnych gdzie jedzie grzecznie 40-50 kmh. Razem czas jazdy 25-30 min. Jak Polak jedzie w Wawie to dyma 30 km po drozkach, skrotami przez wioski gdzie jest 20kmh limit lub Jerozolimskimi gdzie skur.. palanty ustawili znaki 60-70 kmh (4 pasy ruchu !!!) a i tak dojedzie do pracy w 2 godz. zfrustrowany, spocony ale .. happy jesli uniknal jeb podatku od dojazdu do pracy z suszarki ! Odpowiedz Link Zgłoś
tojalew Re: Ciekawe kiedy w tym chorym kraju ludzie wkur. 10.12.08, 13:14 ciekawy punkt widzenia. ale chyba tak jest, zakazy stoją wszędzie gdzie się da. często w tak idiotycznych miejscach / warunkach drogowych, że kierowcy nie przestrzegają ich i nie zwalniają tam, gdzie powinni zwlaniać Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw_grzyb Fotoradary będą mierzyć prędkość oddalającego s... 10.12.08, 13:18 a ja pojade w bok! hahaha frajerzy Odpowiedz Link Zgłoś
michals-3 A którzy to są posłowie? 10.12.08, 13:21 Którzy to posłowie przygotowują takie projekty? Będę chociaż wiedział na kogo nie głosować. Fakty są takie, że po Polsce jeździ się dwa razy wolniej niż np. po Niemczech, co absolutnie nie ma przełożenia liczbę wypadków. Każdy kto nie jest debilem natychmiast z tego zauważy, ze problem musi być w czym innym. Każdy, kto kiedykolwiek jechał w dalsze prodróże po Europie doskonale wie, jak upierdliwa jest pod tym względem Polska i ile czasu traci się na przejazd przez nią. A te pajace nic tylko debatują jak by tu zrobić, żeby nie jechało się za szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
kst666 Powinny jeszcze robić kolonoskopię... 10.12.08, 13:40 ... wtedy wydatek za "badanie" byłby społecznie i ekonomicznie uzasadniony. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszoop Fotoradary będą mierzyć prędkość oddalającego s... 10.12.08, 13:57 A co ma piernik do wiatraka? Jaki jest związek pomiędzy planowanym połączeniem sieci fotoradarów z cetralnym serwerem a możliwościami robienia przez nie zdjęć oddalających się pojazdów? Pracuję w jednej z firm posiadajacych na stanie tysiące pojazdów. Już teraz docierają do nas zdjęcia pojazdów przekraczających prędkość a wykonane pojazdom oddalającym się... Odpowiedz Link Zgłoś
city-zen Dobromir 10.12.08, 14:08 Jak zarobic na takich przepisach? Otworz w Polsce filie amerykanskiej firmy! Once sprayed on your license plate, PhotoBlocker produces a high-powered gloss that reflects the flash back towards the camera. www.sprayyourplate.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
radi242 Re: Dobromir 10.12.08, 15:58 > Once sprayed on your license plate, PhotoBlocker produces a high-powered gloss > that reflects the flash back towards the camera. ten dowcip jest strasznie stary. Odpowiedz Link Zgłoś
ciass Będą niszczyć fotoradary. 10.12.08, 14:20 Obawiam się, że ludzie się wk... i zaczną masowo niszczyć te urządzenia. Zobaczycie. Odpowiedz Link Zgłoś
amor1 Fotoradary będą mierzyć prędkość oddalającego s... 14.12.08, 14:05 Najlepiej inwestować w radary , ten żałosny kraj zawsze szedl na łatwizne ,czemu nieinwestujemy w drogi aby mozna było jezdzic szybko i bezpiecznie jak w niemczech ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
alexis_corner Re: Fotoradary będą mierzyć prędkość oddalającego 14.12.08, 14:50 bo w niemczech autostrady są bezpłatne i to jest kiepski interes dla naszych rządowych i sejmowych zodziejaszków... - wredna alexis amor1 napisał: > Najlepiej inwestować w radary , ten żałosny kraj zawsze szedl na > łatwizne ,czemu nieinwestujemy w drogi aby mozna było jezdzic szybko > i bezpiecznie jak w niemczech ??????? Odpowiedz Link Zgłoś