mieszkoi 10.12.08, 14:32 ... a recesja, a ocieplenie globalne- czlowieku pozwol elektowi zajac bialy dom, on jeszcze nie pracuje a ty mu zadania wymyslasz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zigzaur Panie Ahtisaari, pilnuj Pan swojego podwórka: 10.12.08, 17:18 Wschodnie wybrzeża Bałtyku i Morza Czarnego są strefą bardzo niebezpieczną i wymagającą znacznie większej uwagi niż Bliski Wschód. Izrael sobie radzi. Wystarczy Izraelowi nie przeszkadzać. Gorzej jest tam, gdzie napisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Nie lubisz pokoju, tubo militaryzmu;) 11.12.08, 21:48 Nie wiem, czy dobrze zrozumiałeś noblistę. Jemu nie chodziło o to, by "Izrael sobie radził";) Tylko o pokój. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Powodzenia! 10.12.08, 17:46 Mam straszna ochote pojechac na wakacje do Palestyny i Izraela. Czekam i czekam na podpisanie pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
zarone Nie da się rozwiązać wszystkich konfliktów 10.12.08, 19:23 Ahtisaari rewelacyjnie rozwiązał konflikt w Kosowie. Mafia z Kosowa ma się świtnie. Powodzenia w dalszym rozwiązywaniu konfliktów. Odpowiedz Link Zgłoś
3m05 Jak rozwiazac izraelski wezel gordyjski? 10.12.08, 20:21 "Laureat Pokojowego Nobla stwierdził także, że "wszystkie konflikty można rozwiązać...." Ten rowniez. Jerozolima musi zostac podzielona a nielegalna okupacja zakonczona. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: Jak rozwiazac izraelski wezel gordyjski? 10.12.08, 20:59 Dodaj jeszcze problem uchodzcow i juz :) Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 Re: Jak rozwiazac izraelski wezel gordyjski? 10.12.08, 23:55 mirmilek napisał: > Dodaj jeszcze problem uchodzcow i juz :) ktorych uchodzcow?? tych co wypedzil izrael czy tych ktorych wypedzily kraje arabskie? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: Jak rozwiazac izraelski wezel gordyjski? 11.12.08, 07:55 Jesli chodzi o konflikt izraelsko-palestynski, to chodzi o uchodzcow, ktorych wypedzil izrael. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Jakim prawem chcesz dzielić Jerozolimę? 10.12.08, 22:50 Podziel Berlin na część turecką i wietnamską. Podziel Moskwę na część czeczeńską i gruzińską. Podziel Paryż na część arabską i senegalską. Odpowiedz Link Zgłoś
3m05 Re: Jakim prawem chcesz dzielić Jerozolimę? 10.12.08, 23:41 Jakim prawem? Kazdym tylko nie biblijnym. :) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Jakim prawem chcesz dzielić Jerozolimę? 10.12.08, 23:47 Jak dzielić, to dzielić. Patrz mój powyższy post. Odpowiedz Link Zgłoś
3m05 Re: Jakim prawem chcesz dzielić Jerozolimę? 11.12.08, 18:01 Jak mozna bylo przedzielic murem Palestyne to czemu nie Jerozolime? Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Barack ma problemy u siebie 11.12.08, 00:08 Właśnie jego kumpel z partii demokratycznej, gubernator jego stanu, został aresztowany za korupcję. Chciał sprzedać zwolnione przez Obamę miejsce w senacie. To się nazywa zmiana. Odpowiedz Link Zgłoś