y_anio Sondaże: stan wojenny dzieli Polaków 13.12.08, 21:12 czas wreszcie żądać niby wywalczonych 21 postulatów (a kto je ma).Jedna wadza -jak mawiał pewien gość- zastąpiła drugą (ale i pewna grupa odniosła znaczne korzyści na ustrojowych przemianach) ogólnie najwięcej stracił tzw: świat pracy ale to i dobrze bo trudniej strajkować i doprowadzić kraj do ruiny.Zresztą widać że jakoś im to nieporadnie wychodzi (obrońcom pracowników związkom zawodowym) a szczególnie w czasie poprzedniej kadencji sejmu. Ale to temat tabu o tym się nie mówi a może warto porozmawiać o przyczynach wprowadzenia stanu wojennego. Odpowiedz Link Zgłoś
e-marlowe Sondaże: stan wojenny dzieli Polaków 13.12.08, 22:32 GŁUPICH NIE SIEJĄ,SAMI SIE RODZĄ... Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Tych co dorwali sie do koryta i puszczaja nas na 14.12.08, 01:03 szczaw, szlag trafia ze mogli by to robic kilka lat wczesniej. Reszt z nas, co nadstawiali dupe za takie nic, jak Walesa, Kaczynscy, Macierowicze, Niesiolowskie, Tuski, Komorowscy, Kwasniewscy, itp itd. maja inne zdanie. Tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Sondaże: stan wojenny dzieli Polaków 14.12.08, 01:25 Absolutnie NIE WIERZE aby wiekszosc Polakow uznawala decyzje Jaruzelskiego za sluszna. Postrzegam te sondaze jako najzwyklejsza, odynarna propagande - taka sama jak za PRLu! Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Fałszowane Sondaże, współczesna norma propagan 14.12.08, 11:08 wet3 napisał: > Absolutnie NIE WIERZE aby wiekszosc Polakow uznawala decyzje > Jaruzelskiego za sluszna. Postrzegam te sondaze jako > najzwyklejsza, odynarna propagande - taka sama jak za PRLu! > Ordynarną i bezczelną propagandę. Ja myślę, że klimat fałszu rozciąga się także na urny wyborcze. Wszak w znacznym procencie obsługiwane są przez stare PZPR-owskie wygi. Dotyczy to także komisji wyższych szczebli i centralnych. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Stan wojenny 14.12.08, 14:53 A ja pamietam, ze stan wojenny popierala bodaj polowa Polakow w 1982. Ale wtedy glownym argumentem "za" bylo przekonanie w wywrotowej dzialalnosci tzw. "ekstremy" Solidarnosci. Nalezy to uznac za duzy sukces propagandowy owczesnego rezimu. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: strzelec51 14.12.08, 15:04 strzelec51 napisał: > A ja pamietam, ze stan wojenny popierala bodaj polowa Polakow w 1982. > Ale wtedy glownym argumentem "za" bylo przekonanie w wywrotowej dzialalnosci tz > w. "ekstremy" Solidarnosci. Nalezy to uznac za duzy sukces propagandowy owczesn > ego rezimu. Nie wiem ile masz lat? Musisz miec niezwykle bogata wyobraznie! Pamietam, ze wowczas bylo akurat odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Re: strzelec51 15.12.08, 17:09 Akurat odwrotnie w tym przypadku znaczy... dokladnie to samo. Polowa Polakow byla przeciw stanowi wojennemu. Wet3: Glosow naturalnie nie liczylem ale dosc sie wowczas nasluchalem od rozmaitych ludzi w pracy, na ulicy, w sklepie... uwag typu: "No, teraz moze bedzie jakis porzadek i spokoj". Glownie ze strony osob starszych. I te tlumy ludzi przed drzwiami bylej komisji zakladowej "S" poslusznie zglaszajacych sie zdac legitymacje zwiazkowa. Bujna wyobraznia? Ja to na wlasne oczy widzialem, na wlasne uszy slyszalem. To i jeszcze troche innych ciekawostek. wet3 napisał: > Pamietam, ze wowczas bylo akurat odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: strzelec51 17.12.08, 22:47 strzelec51 napisał: > Akurat odwrotnie w tym przypadku znaczy... dokladnie to samo. Polowa > Polakow byla przeciw stanowi wojennemu. > Wet3: Glosow naturalnie nie liczylem ale dosc sie wowczas > nasluchalem od rozmaitych ludzi w pracy, na ulicy, w sklepie... uwag > typu: "No, teraz moze bedzie jakis porzadek i spokoj". Glownie ze > strony osob starszych. I te tlumy ludzi przed drzwiami bylej komisji > zakladowej "S" poslusznie zglaszajacych sie zdac legitymacje > zwiazkowa. > Bujna wyobraznia? Ja to na wlasne oczy widzialem, na wlasne uszy > slyszalem. To i jeszcze troche innych ciekawostek. Dokladnie w takich samych sytacjach syszalem opinie ludzi w wielu miastach Polski (W-wa, Torun, Szczecin, Lublin, Katowice, Krakow ...) gdzie bywalem w czasie stanu wojennego. Przygniatajaca wiekszosc ludzi pomstowala na Jaruzelskiego. To, co napisales zakrawa na kpiny! Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: Stan wojenny 17.12.08, 19:42 strzelec51 napisał: > A ja pamietam, ze stan wojenny popierala bodaj polowa Polakow w 1982. > Ale robiłeś jakieś własne badania czy opierasz się na tym, co kłamał Urban? Odpowiedz Link Zgłoś