czan-dra 31.12.08, 16:08 Jak dla mnie to największy obciach to była uroczystość wręczenia tytułu Wielkiego Mongoła honoris causa, przy tym Tusk w tej wykwintnej czapeczce to małe miki... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gobi05 zjednoczenie 50 tysięcy rodziców 31.12.08, 20:05 Dla mnie najważniejszym wydarzeniem jest zjednoczenie 50 tysięcy rodziców pięciolatków wobec wprowadzanego poboru sześciolatków do szkoły. Dotychczas rodzice mogli wybierać między bezpłatną zerówką w szkole a płatną zerówką w przedszkolu. Minister Hall postanowiła, że wszystkie sześciolatki muszą zasiąść w szkolnych ławkach. To taki przyśpieszony kurs postaw obywatelskich. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Kompromitacja mediów 01.01.09, 01:36 Wyniki sondaży pokazują, jak telewizje i "Gazeta Wyborcza" ogłupiły ludzi. Już nawet nie potrafią racjonalnie myśleć. Kierują się emocjami. W 2009 r. kryzys gospodarczy, największy od stu lat, bardzo dokuczy Polakom, ale oni o tym nie wiedzą, bo media ich okłamują. Zamarznięcie samolotu na lotnisku w Ułan Bator to blamaż rządu, bo to agendy rządowe odpowiadają za rządowe samoloty. Jestem zresztą gotów założyć się, że piloci rządowego samolotu na życzenie rządu Donalda Tuska zostawili go na lotnisu, by zamarzł, zamiast wstawić go do hangaru, by kompromitowac prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Dzięki manipulacji mediów ten numer się udał. Rząd zawinił, a prezydenta media i oszukani ludzie powieśli. Kto ma media, ten ogłupia Polaków. A oni jak barany prowadzą się na strzyżenie. W 2008 r., tak dobrze przez nich ocenianym, stracili 1/4 swoich oszczędności emerytalnych w OFE (25-30 miliardów złotych), stracili 40 proc. oszczędności w funduszach inwestycyjnych TFI (20-25 mld zł), a teraz tysiącami będą tracili pracę. Bardzo udany rok. Prawda? Media twierdzą, że udany. Prawda? Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
maciekgr Re: Kompromitacja mediów 01.01.09, 05:03 Każdy rok rządów Tuska dla baranów jest dobry! Choćby było źle jest dobrze! Było takie przysłowie ze...j się nie daj się! Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Kompromitacja Homosowietusów i Homojewropusów! 02.01.09, 00:45 Jest to też(a może przedewszystkim)kompromitacja GW i jej czytelników,a dokładnie użytkowników ich portalu. Przykre że są to przeważnie ludzie młodzi ! ; ) Jeśli GWno ich tak "przygotowuje" do życia to robi im tylko wielką krzywdę,bo życiowych kaleków.Musimy sobie zdać sprawę,że uczymy się nie tylko w szkole i w domu. Zapomniałem teraz kto to powiedził i kiedy,(może mi ktoś tu przypomni)w każdym razie był to francuski arystokrata i na długo przed pierwszą wojną światową.Przemawiał wtedy na zjeździe masonów mniej więcej tak:"Za nic miejcie sobie bogactwo,pieniądze,sławe,tytuły,honory,stanowiska,wpływy, itp itd!"Musicie mieć w swoich rękach przedewszystkim GAZETY!!! a dopiero wtedy będziecie mieć to WSZYSTKO inne ! Jest tylko dwóch ludzi w Polsce którzy tak naprawdę to rozumieją: Michnik i Rydzyk.Z tym że ten pierwszy był i jest wspomagany przez możemy się tylko domyślać kogo,a drugi dokonał w zasadzie CUDU nad tym przysłowiowym wdowim groszem i Chwała Mu za to na Wysokościach ! Myślę też że niewielu ludzi zdaje sobie dzisiaj sprawe O CO tak naprawdę w tych atakach na RM idzie. Kto ma w ręku media ma praktycznie ten przysłowiowy "kamień filozoficzny" i może przeciwnikiem bawić się do woli,jak przykładowo teraz bawią się nawet samym Prezydentem!,czy przed wyborami PiSem. Kogo chcą to podniosą i nwet psa na stanowisko są gotowi wylansować, a najlepszych zniszczyć. Media to też władza,a więc można powiedzieć że sprzedając wiąkszość naszych mediów,tym samym sprzedaliśmy część naszej władzy, szkolnictwa itp i oddaliśmy to w obce ręce!To tak jakby przykładowo w naszym senacie zasiadali już nie Polacy,ale ilu z nas to obchodzi ! ? ALE TO WŁAŚNIE ŻE WOLNE!!! MEDIA MOGĄ TEŻ OKAZAĆ SIĘ PIĘTĄ ACHILLESA DLA TYCH CO DZISIEJ RZĄDZĄ POLSKĄ A NAWET ŚWIATEM!!! Wszystkiego Dobrego W Nowym Roku dla Wszystkich ! Odpowiedz Link Zgłoś
araya Najważniejsze wydarzenia roku 2008 01.01.09, 01:51 Wielki mongoł i słonce Peru to jest nic przy największym przewale 2008 roku - sąd najwyższy (małe litery celowo, by ukazać małość i nikczemność tego organu) okradł w majestacie prawa wszystkich Polaków odkładających w OFE na emeryturę, stwierdzając, że to nie są ICH pieniądze, tylko skarbu państwa. Mam nadzieję że Strasburg ich wszystkich wyprostuje. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 ponoć mu robiła koreczki 01.01.09, 04:28 każdy chyba wie, że mus korkować niekontrolowany wypływ Odpowiedz Link Zgłoś
maciekgr Re: ponoć mu robiła koreczki 01.01.09, 05:01 A Słoneczko Peru - czyni serenadę zadem! Co było słychać w telewizji! Kudłaty Janusz powinien się tym zainteresować! Albo kupić sobie żaglowca bo jego szef ma wiatry! Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: ponoć mu robiła koreczki 01.01.09, 05:26 maciekgr napisał: > A Słoneczko Peru - czyni serenadę zadem! białostockim logiem? Odpowiedz Link Zgłoś
gregor7502 jerzykrajewski7 01.01.09, 11:33 jerzykrajewski7,ale ty głupi jesteś.Nic więcej nie można o tobie napisać.No może jeszcze to że już żaden lekarz ci nie pomoże,może zamroz się a w 22 wieku znajdą na twoją głupotę jakieś lekarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś