kamil.ran 01.01.09, 18:31 impreza w Warszawie była kiczowata bo zespoły oszukiwały publiczność grając z playbacku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fraglesi67 Gdańsk - 500 osób.... 01.01.09, 18:34 Robi się z Gdańska coraz większa dziura zabita dechami :-( Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Doda pokazala swoje grube dupsko w stringach 01.01.09, 18:53 KICZZZZZZZZZZZZZZZZ!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
norman_bates Re: Doda pokazala swoje grube dupsko w stringach 01.01.09, 19:04 Markowski, Steczkowska, Doda...nomralnie artystyczna "elyta" kraju Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Doda pokazala swoje grube dupsko w stringach 01.01.09, 21:50 jestem kobitką ok.50tki,ale doda jako dziewczyna na scenie,lepiej wygląda,niz spiewa.Lubie ją owidziec,bo jest śliczna i fajnie ubiera sie na scenie. Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Cos malo ludzi przyszlo na wszystkie te imprezy... 01.01.09, 18:40 Nigdzie nie udalo sie zgromadzic miliona ludzi wiec wszystkie te sylwestry sa dla mnie sporym rozczarowaniem. Po prostu kolejny raz udowodniono, ze przytlaczajaca wiekszosc Polakow woli siedziec w kapciach przed telewizorem i ogladac TV... Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Cos malo ludzi przyszlo na wszystkie te impre 01.01.09, 18:44 ile mamy miast milionowych?? akurat "miejski sylwester" nie jest super hiper wspaniala alternatywa.. ludzie wala cos mniej kiczowatego, cos bardziej ciekawego, z mniejsza iloscia choloty nie dziwie sie... mozna wyjsc na takie cos na pol godziny jak sie jest blisko...ale zeby tak cala noc?? Odpowiedz Link Zgłoś
yoko0202 Re: Cos malo ludzi przyszlo na wszystkie te impre 01.01.09, 20:14 tygrysio_misio napisała: > ile mamy miast milionowych?? > > akurat "miejski sylwester" nie jest super hiper wspaniala alternatywa.. ludzie > wala cos mniej kiczowatego, cos bardziej ciekawego, z mniejsza iloscia choloty > > nie dziwie sie... mozna wyjsc na takie cos na pol godziny jak sie jest > blisko...ale zeby tak cala noc?? zgadzam się, tym bardziej że upał nam nieco zelżał ostatnio, a mnie osobiście nie sprawia zbyt wielkiej frajdy powolne odmrażanie tyłka w środku nocy, to po prostu nie ten klimat Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Od razu w kapciach przed telewizorem 01.01.09, 19:07 Przecież można leżeć w wannie i popijać kawior szampanem, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Od razu w kapciach przed telewizorem 01.01.09, 21:54 ..albo dłubać w nosie i gapic się w kompa. Odpowiedz Link Zgłoś
exxon71 Re: Cos malo ludzi przyszlo na wszystkie te impre 02.01.09, 04:10 ROTFL :) To dowaliłeś :) 1. Skąd chciałbyś wziąć na imprezie plenerowej milion osób skoro tylko w Warszawie jest tyle mieszkańców? Mają dojeżdżać ludzie z całego regionu czy jak? :) 2. NIGDY nie byłem na imprezie plenerowej w sylwestra ale też NIGDY nie spędzałem go w kapciach przed TV (no dobra - jak miałem 12 lat to spędzałem). Myślisz że nie ma innej alternatywy? Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 fundują tanie igrzyska 01.01.09, 18:56 boją się greckiego scenariusza Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Katowice 01.01.09, 18:58 W Katowicach była kicha godna bardzo głębokiej prowincji. Byle jaka scena, byle jacy wykonawcy, garstka ludzi pod spodkiem. Równie dobrze mogło nic się nie dziać. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Podsumowujemy wiejskie sylwestry 01.01.09, 19:17 Krótko mówiąc polska wieś tańczy i śpiewa :) Odpowiedz Link Zgłoś
fistik1 Podsumowujemy miejskie sylwestry: najwięcej osó.. 01.01.09, 19:19 W tym artykule nawet nie napisali nic o Poznaniu, no bo o czym tu pisać, jeśli grały jakieś zespoły o których nikt wcześniej nie słyszał... Aż dziwne, że przyszło tylu ludzi, bo na tej "imprezie" tylko fajerwerki były warte obejrzenia. Na portalu mmpoznan.pl ludzie już swoją frustrację wylewają czemu miasto zorganizowało taką żenadę... Bo naprawdę nie wiadomo, dlaczego Wrocław portafi ściągnąć Dodę, a w Poznaniu gra nie-wiadomo-kto Odpowiedz Link Zgłoś
foxof a po ch... DRabczewska w Poznaniu??? 01.01.09, 19:44 i niby czym sie rozni od magnifico?? jeden za przeproszeniem syf ps a nawet gdyby wygrala Wawa lub Krakow w tym smiesznym rankingu to GW znajdzie 100 innych powodow zeby napisac ze Wroclaw jest NAJ :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
edosungaros poznan najpierw ekoglobalny 02.01.09, 04:39 by pozniej metry szescienne siarki i dymu w psotaci fajerwerkow w sylwestra w atmosfere wdmuchac...kretyn kretyna kretynem pogania Odpowiedz Link Zgłoś
handlaz Podsumowujemy miejskie sylwestry: najwięcej osó.. 01.01.09, 20:09 byłem na imprezie u siebie we Wrocławiu. Najlepsze było to poczucie jedności - 250 tys ludzi w jednym miejscu. Można było poczuć się Wrocławianinem:) Odpowiedz Link Zgłoś
wupertalaj mistrzowie PR-u 01.01.09, 21:10 I ciekawe jak to obliczylście? Jeszcze przed sylwestrem byłem 100 procent pewny,że Wrocław "przywali" frekwencją do mediów,żeby ich broń Boże Kraków nie wyprzedził.Tak się dzieje od paru lat. Pamiętam rok temu była dyskusja na forum ile osób jest w stanie zmieścić się na największych placach w tych miastach.Ktoś wyliczał dokładnie liczbę ściśniętych ludzi na metr kwadr. i mnożył przez powierzchnię rynków z okolicznymi uliczkami. I mamy uwierzyć ,że sylwestra we Wrocławiu obejrzało 50 procent mieszkańców? Niemowlęta i dziadki moherowe też były? Nikt z Wrocławian nie skusił się na spędzenie sylwestra np.w pięknej scenerii gór? Wszystko na temat sylwestra we Wrocławiu jest jednym wielkim PR-em. Niedługo się dowiemy,że Wawel też macie największy... Odpowiedz Link Zgłoś
strusi_ogon Re: mistrzowie PR-u 01.01.09, 21:18 Jak było do przewidzenia, jeśli okaże się że we na wrocławskim rynku akurat tego roku było najwięcej ludzi, to najgłośniej ujadali będą forumowicze z Krakowa ;P Odpowiedz Link Zgłoś
wupertalaj Re: mistrzowie PR-u 01.01.09, 21:28 niby kto ujada? Bo ja jestem z Wodzisławia Śl. he,he,he Odpowiedz Link Zgłoś
ludendorf Re: mistrzowie PR-u 01.01.09, 21:51 Na rynku Wrocławskim jak to zawsze bywa było wiele osób przyjezdnych więc nie musiała być tam połowa czy 1/3 Wrocławia. Generalnie też nie sądzę że choć przez moment na rynku było aż 250 tyś ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
awitold Re: Podsumowujemy miejskie sylwestry: najwięcej o 01.01.09, 23:25 Rzucając w Sylwestra jednym okiem na TV muszę stwierdzić, że Wrocław pobił wszystkich prezentowanych na wizji konkurentów tak pod wzgledem organizacji, jak i jakości prezentowanych propozycji. Zdecydowanie więc będę popierał p.Dutkiewicza na prezydenta (o ile go po tej imprezie nie zniszczą - nie zdziwiłbym się, jesteśmy w Polsce), p.Gronkiewicz chyba wyczerpała swoje możliwości. Gratulacje dla Wrocławia. A jak wam sie podobał "żart" prezentera w W- wie "Jakie bary? Ewrybary!". No po prostu żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
rowerzysta.3 [...] 02.01.09, 01:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rowerzysta.3 Re: Podsumowujemy miejskie sylwestry: najwięcej o 02.01.09, 01:07 Nie zrozumiałes żartu to wydał ci sie żenujący. A zenująca to była Doda. W takim stroju karierę powinna robic na trasie katowickiej w Wawie. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Podsumowujemy miejskie sylwestry: najwięcej osó... 01.01.09, 20:27 Czemu w notce jest napisane, że w Krakowie było "ponad 60 tys. osób", a w dłuższym artykule że ok "150 tys.", niby nie ma kłamstwa, ale z prawdą też sie to rozmija. Czemu tak? Odpowiedz Link Zgłoś
jwoj Re: Podsumowujemy miejskie sylwestry: najwięcej o 01.01.09, 20:35 jeśli w Krakowie było 60 tys pomimo ściągnięcia Leony Lewis to naprawdę mega porażka.Zwykle Kraków miał więcej niż Warszawa.Taki ambicjonalny pojedynek,miasto ponad 2 krotnie liczniejsze nie może zgromadzić ten samej ilości ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Wyprało sie kaski dla włodarzy miast :)))) 01.01.09, 21:04 Szczególnie dużo załapie bufetowa.Tu był syf na maksa,więc i do wyprania wiele było. Zablokowała chamica Warszawę od rana do rana.I po co? Żeby ten syf w POLSAT pokazać?TVN jakoś nic nie zorganizował.Chce pokazać jaki to on oszczędny? Odpowiedz Link Zgłoś
info0 Re: Wyprało sie kaski dla włodarzy miast :)))) 01.01.09, 21:41 TVN nie pokazał, bo pokaże 4.01.2008 relację z Krakowa :). Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: Wyprało sie kaski dla włodarzy miast :)))) 02.01.09, 02:14 A co? Nie podoba się? Wolisz kasę dawać na czarnych? Dawaj ale od innych się odwal. Odpowiedz Link Zgłoś
radon13 Re: Warszawa wraca do gry! 01.01.09, 21:25 Na pewno nie z Polsatem. Przeciez prezenterstwo Polsatu jest żenujące. Ibisz, Dowbor, Młynarska - od lat te same twarze które nie mają nic do powiedzenia. A ten nabytek ze Śląska to po prostu szczyt żenady ! Odpowiedz Link Zgłoś
martk3 Wrocław - 250tys. 01.01.09, 21:34 Chyba policzyli wszystkich, którzy nie spali we Wrocławiu o północy. Odpowiedz Link Zgłoś
bartekbas Re: Wrocław - 250tys. 01.01.09, 21:56 Byłem tam, widziałem ludzi było na prawdę bardzo dużo, atmosfera wspaniała, ludzie w porządku najmłodsze dzieciaki mały po kilka lat, a najstarsi uczestnicy to tacy koło 70 i wszyscy bawili się razem bez podziałów - na prawdę fajna impreza tylko trochę tłoczno ;) Odpowiedz Link Zgłoś
j-agat Podsumowujemy miejskie sylwestry: najwięcej osó... 01.01.09, 21:41 Pewnie,że Warszawa musiała przegrać!!! Na topie dzisiaj UMYSŁOWE UBÓSTWO !!! KULTURA,MORALNOŚĆ,INTELEKTUALNE WARTOŚCI są w odwrocie. Jakie to żałosne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pe_zet Podsumowujemy miejskie sylwestry: najwięcej osó... 01.01.09, 21:44 Nie rozumiem tych międzymiejskich rankingów i wypowiedzi Internautów - każdy bawi się, jak chce - a imprezy plenerowe i tak przyciągają ludzi. Ważne, ilu w którym roku było? Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a W-wa życzenia wygłosił Duch Swiety a Bufetowa byla 01.01.09, 21:54 tylko medium. Odpowiedz Link Zgłoś
antybandzior jak tvp pokaże sylwka z wawy to będzie milion :) 01.01.09, 22:07 zwykłe oszustwo publicznej, to norma, jakby nawet pojechali robić z sylwestra na przykład w lubartowie to bym im wyszło z 500 tys. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw-z-lodzi W Wawie ludzie wolą bawić się na poziomie 01.01.09, 22:06 A nie skakać przy Dodzie Elektrodzie :D Odpowiedz Link Zgłoś
trefies Re: W Wawie ludzie wolą bawić się na poziomie 01.01.09, 22:11 Taaa, szczególnie gdy bawi się z nimi Krzysiu Jebisz Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw-z-lodzi Re: W Wawie ludzie wolą bawić się na poziomie 01.01.09, 22:15 Nie znasz go prywatnie. Nie wiesz jak się bawi prywatnie. Ale raczej nie przy Dodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
trefies Re: W Wawie ludzie wolą bawić się na poziomie 01.01.09, 22:28 A Ty znasz Dodę prywatnie? Oceniam tylko to co widzę, a widzę kogoś bardzo przeciętnego. Nie bez powodu nazywają go bożyszczem Polski "B". Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw-z-lodzi Re: W Wawie ludzie wolą bawić się na poziomie 01.01.09, 23:32 Ale we Wroclawiu Doda gra publicznie, przed kamera. To jest ta roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
ateusz_amator Re: W Wawie ludzie wolą bawić się na poziomie 01.01.09, 23:48 Tjaaaaa - właśnie widziałem ;> - najlepiej na poziomie trotuaru ;> Odpowiedz Link Zgłoś
aerofan 250 tysięcy ?!!! Policzmy : 01.01.09, 22:25 Rynek we Wrocławiu - 205 x 175 metrów. Nie licząc sceny i innych przeszkód, zakładając, że na 1 metrze kwadratowym ścisną się 3 osoby. 205x175= 35875 m2 razy 3 =~107 tysięcy ludzi. Komu oni wciskają taką ciemnotę, że weszło tam 250 tysięcy osób ???? Jak było 50.000-80.000 max razem z uliczkami to było naprawdę z górką policzone. Poprawcie mnie, jeśli się mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
gacki Re: 250 tysięcy ?!!! Policzmy : 01.01.09, 23:11 > zakładając, że na 1 metrze kwadratowym ścisną się 3 osoby. > Poprawcie mnie, jeśli się mylę. Sam użyłeś słowa "ścisną". Więc jeśli tak podejdziesz do sprawy to na 1 m kwadratowym ściśnie się spokojnie 8 osób (2x4 - zakładając średnią - pakerów i drobne dziewczynki :) Odpowiedz Link Zgłoś
tropander Re: 250 tysięcy ?!!! Policzmy : 01.01.09, 23:25 nadal to nie daje 250 tys., a 8 osob jest lekko naciagane ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sherman-doberman Podsumowujemy miejskie sylwestry: najwięcej osó.. 01.01.09, 22:34 a ja tak się zastanawiam, ile w tym wszystkim fałszywych informacjił może wcale żadnych sylwestrów nie było, skoro przygrywały im zespoły widma od lat nieistniejące, Kiedy to nastąpiła resurekcja Modern Talking? Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Podsumowujemy miejskie sylwestry: najwięcej osó.. 01.01.09, 22:55 Ja szczerze powiedziawszy nie rozumiem tego tytułu "Warszawa znowu przegrała". Co mianowicie przegrała? To jakiś wyścig był? Zaplanowano imprezę na 90 tys. osób, przyszło 100 tysięcy, ale i tak Warszawa przegrała? No ludzie... opamiętajcie się! Warto też wspomnieć fakt, że np. 75% moich znajomych pojechało na Sylwestra do rodzinnych miast i miasteczek. Niby po co mieliby zostawać w Warszawie, skoro u siebie mają rodziny, a tu tylko mieszkają? I myślę, że niejeden z tych, co podskakiwali w Płocku albo Wrocku, w niedzielę wieczorem grzecznie wróci do pracy do Warszawy. I co w tym złego? Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Podsumowujemy miejskie sylwestry: najwięcej o 02.01.09, 12:47 nessie-jp napisała: > Ja szczerze powiedziawszy nie rozumiem tego tytułu "Warszawa znowu > przegrała". ... Nie tylko Ty, jeśli stanowi to jakieś pocieszenie ;). Niestety, media wykorzystują zasadę, że język użyty do opisu zdarzenia nadaje temu zdarzeniu kształt. A że media żywią się sensacją, więc terminologia sportowa jest przez nie używana nagminnie tam, gdzie nie ma najmniejszego sensu i tylko wypacza sens zdarzeń. Tylko że mało kto nawet to zauważa (czy też bardziej minorowo - jest w stanie zauważyć..). Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw-z-lodzi Cały Wrocław kocha Dodę i jest z tego bardzo dumny 01.01.09, 23:34 Za rok dojdzie jeszcze Szymon Wydra oraz Anna Mucha i będzie 500tys! Odpowiedz Link Zgłoś
rowerzysta.3 Re: Cały Wrocław kocha Dodę i jest z tego bardzo 02.01.09, 01:04 A jak imprezę poprowadzą bracia Mrok to i milion przyjdzie ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Podsumowujemy miejskie sylwestry: najwięcej osó... 01.01.09, 23:42 Dla Gazetki Szczecin chyba nie leży w Polsce, bo jak zwykle ani słowa o nas. Odpowiedz Link Zgłoś
kat.2 Podsumowujemy miejskie sylwestry: najwięcej osó.. 01.01.09, 23:44 jedno jest pewne- na rynku w Wrocławiu taka ilość ludzi nie wejdzie! Zresztą 1/3 miasta nie przyjdzie na imprezę, nawet gdyby Papież był prowadzącym. Przykro że władze miasta kłamią. Co do poziomu wykonawców- nie wiem jak wyglądało to w Warszawie czy Krakowie ale występ zapowiadanej megagwiazdy czyli Dody był żenujący. Zresztą reszta też nie była porywająca. Taki niestety mamy "szołbiznes". Jeżeli ludzie chcą jeszcze przychodzić na tego typu artystów to źle się dzieje w państwie .... Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 W Warszawie mieszkają megalomani zakompleksieni 01.01.09, 23:57 Swoim zapyziałym prowincjonalizmem. I uwielbianym wyimaginowanym bożkiem reprezentowanym przez prowincjonalnego klechę. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r_m Podsumowujemy miejskie sylwestry: najwięcej osó... 02.01.09, 00:43 "Wchodzący byli poddawani kontroli, nie można było wnosić alkoholu i fajerwerków, tylko niektórym udało się przemycić termosy. Na Rynku czekały stragany z grzanym piwem i bigosem" który browar był sponsorem? Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Cały Wrocław ma ok. 700 tys. mieszkańców... 02.01.09, 00:52 Ludzi starych, chorych, dzieci itp. Skąd taka liczba i gdzie ci ludzie się pomieścili, bo na placu napewno nie. Nawet jakby ich poukładać jednego na drugim, i to do wysokości pierwszego piętra... To mógł ktoś tylko wymyśleć, co nie zna realiów wprocławskiego placu, a tym bardziej wrocławskich mieszkańców... Odpowiedz Link Zgłoś
ceskar Wrocław - propaganda i kłamstwa 02.01.09, 03:17 Znalezione na forum w Krakowie: Podobają mi się te bajania organizatorow w Krakowie, ale przede wszystkim we Wrocławiu (straszny kompleks musi być). Skoro Kraków ma największy Rynek w Europie (200 m na 200 m daje 40.000 m2) to jeśli brać standardowo 4 osoby na m2 (to już ścisk) to wyjdzie 160.000 osób. Ale przeszkadzają sukiennice, wycięte pół rynku na scenę, ognie, telebimy i telewizję. Niech mi ktoś powie, jak we Wrocławiu pl.wikipedia.org/wiki/Rynek_wrocławski może się zmieścić 250.000 osób skoro mają rynek mniejszy od krakowskiego (205 m na 175 m), na środku stoi ratusz wielkości 4 sukiennic, a scena w tym roku sięgała po fontannę i była największa w Polsce. Jedyne rozwiązanie to - albo we Wrocku publiczność stała na 6 poziomach, albo wymieniła się 6 razy podczas koncertu ;-) Jak tak dalej pójdzie to za 3 lata powiedzą, że było ich na wrocławskim rynku milion (tyle co w Krakowie na pielgrzymkach Papieża na Błoniach ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
saurrox Re: Wrocław - propaganda i kłamstwa 02.01.09, 03:46 A ja się pytam, po co komu jakieś głupie, nikomu nie potrzebne rankingi? Kto lepszy, kto gorszy ? Wyluzujcie i nie nie nakręcajcie w tym nowym roku sztucznych problemów :) Każdy wyraża swoje ego jak tylko może i to doceńmy :) Odpowiedz Link Zgłoś