grenzik Wielka akcja przeciwko dopalaczom 07.01.09, 16:17 To i tak jest wszystko śmieszne. 1. Akcja medialna udała się na 200%. Sklep internetowy działał już naprawdę długo, ale mało kto o nim wiedział. Teraz, dzięki dziennikarzom wszyscy wiedzą o możliwości nabycia legalnych narkotyków. Tylko czekać jak skoczy ruch na zagranicznych sklepach internetowych. 2. Paru nielegalnych dilerów na pewno straciło. Teraz się cieszą. 3. Kto będzie chciał i tak znajdzie (patrz 1. i 2.) Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakur Re: Wielka akcja przeciwko dopalaczom 07.01.09, 16:31 kontrole są całkiem legalne, a to, że skierowane są na konkretną grupę podyktowane jest faktem, że w miejscach tych oprócz tych, niestety, legalnych świństw może być sprzedawana np. amfetamina. Odpowiedz Link Zgłoś
takiecosdziwnego Re: Wielka akcja przeciwko dopalaczom 07.01.09, 16:38 myśle ,że nikt nie był by tak głupi. Art. 56. Uczestnictwo w obrocie, w tym częstowaniu – do 10 lat + grzywna. Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Państwo powinno się bronić 07.01.09, 16:38 Wszystkie te działania są zgodne z prawem, a że w istocie cel jest inny? Trudno, państwo powinno się bronić. Al Capone'a wsadzili za podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
aut0mat Re: Państwo powinno się bronić 07.01.09, 18:02 Przed czym ma sie bronic panstwo? Przywolujesz przyklad Ala Capone, wiec odpowiedz sobie, jak sie skonczyla prohibicja w USA. Pomysl chwile, to nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Państwo powinno się bronić 07.01.09, 18:18 jerjar napisał: > Wszystkie te działania są zgodne z prawem, a że w istocie cel jest inny? Trudno > , państwo powinno się bronić. Al Capone'a wsadzili za podatki. Czas wrócić do starych dobrych czasów kiedy w ZSRR w podobny sposób radzono sobie z innymi problemami. Dajcie mi człowieka, a znajdę paragraf. Czy nie tak było towarzyszu? Odpowiedz Link Zgłoś
chlubanarodu Państwo ramię w ramię z handlarzami drugów 07.01.09, 16:48 Ciekawe wyniki dałoby sprawdzenie przez kogo i na jakich szczeblach idea kontroli totalnej była najusilniej lobbowana - mielibyśmy przynajmniej wiedzę których urzędników do wykonywana takich zadań używają mafie narkotykowe - jedyny beneficjent zaistniałej sytuacji. Pomimo cokolwiek ułomnego mimo wszystko towaru fun shopy mogą(mogły?) spełniać pozytywne funkcje jak przekierowanie strumieni pieniędzy od organizacji przestępczych do budżetu państwa a także edukację społeczeństwa zdominowanego przez dogmatyków-teoretyków z ich wykluczającymi racjonalną dyskusję prawdami objawianymi z nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
trippinonahole Experyment 07.01.09, 17:06 Zamieńmy wódę z dopalaczami. Tak na chwilę w zbiorowej wyobraźni. Matka: co to za dziwną sodę z bąbelkami zatkaną korkiem tam niesiesz? Syn: to szampan mamo. Matka: szampan? Ciocia Kryśka mi coś mówiła, że w gazecie czytała i u Drzyzgi widziała, że to gorsze od kreta do zlewów. Że mózg wypala. Po coś to przywlókł? Jeszcze biedy jakiej narobisz. Syn: do tylko tak, do spróbowania. Matka: ojciec takiej dobrej trawy na działce nazbierał. Holenderka taka, że aż sąsiedzi nocą zrywali, bo im własny bieluń na kompoście posechł. A ty mi jakieś trucizny do domu przynosisz? No dobrze, idź już. Tylko bratu nie mów coś kupił. A i przy okazji mi z apteki trochę polfy przynieś bo się nie mogę zmieścić w kieckę na sylwestra. Odpowiedz Link Zgłoś
humanistyka 10/10 07.01.09, 21:50 I to powinno byc chyba podsumowanie calej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Prawo jest Prawem, oburza mnie jego łamanie 07.01.09, 17:39 Twarde narkotyki, takie jak amfetamina, to najgorszy syf, którego nie powinno w ogóle być. Zupełnie co innego z trawą (marihuaną) i haszyszem. Ale to nie powód, aby służby państwowe łamały prawo i stosowały nękanie. Chcą zdelegalizować dopalacze - OK, czekamy na odpowiednią ustawę. Nie będę się sprzeciwiał, choć nie popieram prohibicji w ogóle. Ale dopóki ustawy nie ma, dopóty nie ma także przestępstwa polegającego na handlowaniu nimi. NĘKANIE jest karalne i wcale się nie zdziwię, jeżeli właściciele tych sklepów pozwą państwo do sądu i wygrają. A zapłacimy za to wszyscy. TWARDE PRAWO, ALE PRAWO - wygląda, że urzędnicy pamiętają o tej zasadzie tylko wtedy, gdy trzeba kogoś oskarżyć czy ukarać, a nie wtedy, gdy dotyczy to ich samych Odpowiedz Link Zgłoś
zynder Brawo! 07.01.09, 17:49 Mafiosi mogą wreszcie odetchnąć z ulgą. Ta cholerna legalna konkurencja zaczęła im robić nieźle wkoło pióra. Odpowiedz Link Zgłoś
ch3heg Wielka akcja przeciwko dopalaczom 07.01.09, 19:35 Typowe zachowanie urzędnika - skoro nie może czegoś zabronić to tak się uweźmie, tak szukał będzie pretekstu żeby tylko udupić właściciela firmy, że w końcu powód znajdzie a wtedy najwyższa możliwa kara. To co się dzieje w naszych urzędach to istny horror - tony papierów do wypełnienia(w dwóch egzemplarzach żeby mieć dowód na złożenie dokumentu-zbyt często takowy urzędniczynie zginie a odpowiedzialności nie ma żadnej), kolejki niczym za PRL'u, niemiła obsługa, a to wszystko za nasz pieniądze. Błędne koło. Nic mi już w kraju samemu zrobić nie wolno - o wszystko muszę pytać urzędnika - w końcu on wie najlepiej co mi do szczęścia potrzebne. Obywatelowi trzeba zakazać wszystkiego co może mu zrobić krzywdę albo rozleniwić i odciągnąć od płodzenia dzieci i pracy - budżet państwa mógłby tego nie wytrzymać. Benzylopiperazyna zapewne zostanie zakazana ale można się spodziewać zamiennika. Zresztą produkty z tym składnikiem to tylko niewielka część oferty dopalacze.com. Odpowiedz Link Zgłoś
no_one2 Re: Może wreszcie skończą- 07.01.09, 20:00 werykator napisał: > z tym syfem !!! Myslisz ,ze zdelegalizuja alkohol ? Watpie... Odpowiedz Link Zgłoś
elve Wielka akcja przeciwko dopalaczom 07.01.09, 20:07 skandal podwójny. raz, że państwo działa przeciwko legalnie działającym obywatelom. dwa, że reszta obywateli za to działanie zapłaci, bo spodziewam się, ba, domagam się procesów. Odpowiedz Link Zgłoś
mmm1985 Wielka akcja przeciwko dopalaczom 07.01.09, 20:16 wszystkim tym, którzy krytykują pańswto za takie działania polecam link: www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article? AID=/20081127/KROSNO/352749632 i wideo na nim dostępne. Tam jest wypowiedź rzecznika prasowego sieci sklepów z dopalaczami. Jego wypowiedź to w czystej formie kpina z prawa i z konsumentów. Państwo musi się bronić!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
takiecosdziwnego Re: Wielka akcja przeciwko dopalaczom 07.01.09, 20:26 link nie działa ale za to znalazłem to:) pl.youtube.com/watch?v=oSq1rOMBiZc Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Wielka akcja przeciwko dopalaczom 08.01.09, 04:44 To może niech ogłosi stan wojenny jak się musi bronić? Będzie spokój i porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
oldgreq pare slow o zaklamaniu 07.01.09, 20:21 "jeszcze takie sklepy z łajdactwem otwierają" - krzyczy babcia zatrzaskując drzwi . początek " bezstronnego i wyważonego " materiału tv Polsat . potem pokazują jakiegoś biednego człowieka który leży w strasznych warunkach przykryty kraciastym kocem . mówią ze przedawkował środki - ( jak ktoś nie ma rozumu przedawkuje i witaminy czy słodycze .nie mówiąc o legalnym alkoholu ) kolejno wypowiadają się specjaliści lub "specjaliści" którzy mówią "przypuszczalnie" to "wstęp" "prawdopodobnie" . rzecznik tego sklepu pewno mówił z 15 minut - pokazano chwile jak nie był czegoś pewien . wymieniono tez te 4 czy 5 krajów w których nie jest to legalne zapominając dodać ze całkowicie legalne jest w każdym innym kraju europejskim . dodano tez co bardziej głupie wypowiedzi fanów dopalaczy z ktorych wynikało (myślę ze wbrew intencja kogoś kto montował ten news) ze lepiej kupic w shopie legalnie z opłaconym podatkiem niż u osiedlowego dilera . to fakt - z handlem narkotykami tak jak z alkoholem w czasie prohibicji lat 20 w USA nikt nie wygra - a im bardziej państwo walczy z tym , tym większe zyski maja grupy przestępcze . prohibicja buduje podziemie . w naszej zakłamanej rzeczywistości owe napisy ze nie jest to dozwolone dla ludzi "kolekcjonerskie" etc to jakaś nasza specyficzna bzdura . w Niemczech mieszkałem nad smart shopem i tam było to dla ludzi . rozumiem ze co 18 letni Niemiec może 18-letni Polak już nie od razu wyjaśniam - nie jestem zwolennikiem dopalaczy - ale tez skoro tacy są niech maja do tego prawo . a zakłamaniem i hipokryzją , zabranianiem dorosłym ludziom robienia co chcą robić we własnych 4 ścianach nie zajedziemy daleko . co robić ? zalegalizować marichuanę i tego typu naturalne środki a walczyć z prawdziwymi chemicznymi środkami które niosą śmierć ludziom . Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Wielka akcja przeciwko dopalaczom 07.01.09, 20:26 to co się dzieje w tym kraju przerasta możliwości moich nerwów, polsko zwyciężyłaś nademną, wyjeżdżam, widzę że masz gdzieś moje niemałe podatki, dostanie je inne społeczeństwo bo ty masz je w dupie, podatki, mnie i wszystko inne ps, swoją drogą kiedy taka sama akcja w sprawie obrzydliwych narkotyków jakim jest wódka i wszelkie pochodne alkoholu?? Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Wielka akcja przeciwko dopalaczom 07.01.09, 20:28 widać te sklepy mogły zburzyć fundamenty biznesu polskiej mafii sprzedającej narkotyki nielagalnie, brawo, widać czym jest to panstwo gwnem nie panstwem gwnem na którym pasożytują najgorsze syfy Odpowiedz Link Zgłoś
kretowski Euro jest warte siedem złotych 07.01.09, 21:06 Złotówka jest guvno warta, nie zdziwcie się potem! Odpowiedz Link Zgłoś
tp4949 Wielka akcja przeciwko dopalaczom 07.01.09, 21:33 To jest mozliwe tylko w tym kraju. Sprzedaz tego gówna jest legalna jak do tej pory, a Ministerstwo Finansów blokuje działania legalnie funkcjonujacej firmy. Total. Odpowiedz Link Zgłoś
1984orwell Wielka akcja przeciwko dopalaczom 07.01.09, 21:46 DLA WSZYSTKICH MYŚLĄCYCH LUDZI!!! Proponuję założyć inicjatywę obywatelską. Jeżeli zakazywane są niektóre z legalnych środków odurzających, zaproponujmy zakaz wszystkich. W myśl zasady jeden za wszystkich, wszyscy za jednego, zbiorowa odpowiedzialność, ZAKAŻMY ALKOHOLU. ZAŻĄDAJMY ALBO ŻADNEJ, ALBO PEŁNEJ PROHIBICJI. Tylko w ten sposób można zakończyć tą populistyczną farsę. pozdrawiam Ludzi zastanawiających się nad sobą i swoimi decyzjami. DOŚĆ PERMANENTNEJ INWIGILACJI, DOŚĆ UPOKORZEŃ!!!! Jestem oburzony... Odpowiedz Link Zgłoś
roy.mc.coy Re: Wielka akcja przeciwko dopalaczom 07.01.09, 23:45 Jeżeli zakazywane są niektóre z > legalnych środków odurzających, zaproponujmy zakaz wszystkich coraz więcej ludzi myśli podobnie jak Ty. ale rozejrzyj się na inne kraje. chodzi mi tu o rozsądne, realistyczne myślenie. wszędzie narkotyki są nielegalne. czy naprawdę myślisz, że prohibicja alkoholowa jest możliwa do zrealizowania? czy naprawdę uważasz, że legalizacja narkotyków jest możliwa? Odpowiedz Link Zgłoś
1984orwell Re: Wielka akcja przeciwko dopalaczom 08.01.09, 07:22 Oczywiście, Alkohol to narkotyk silnie uzależniający fizycznie, w przeciwieństwie do dopalaczy. Nie stwierdzono żeby, którykolwiek z dopalaczy powodował fizyczne uzależnienie. W związku z tym można w powiedzieć, że w Polsce narkotyki są legalne, ale tylko niektóre. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszy_nick_z_brzegu Wielka akcja przeciwko dopalaczom 07.01.09, 21:49 Oczywiście jak zwykle zamiast wziąć się za prawdziwych przekręciarzy i przemytników, to robią nagonkę na uczciwych obywateli, którzy sprzedają legalne produkty. Odpowiedz Link Zgłoś
roy.mc.coy Re: Wielka akcja przeciwko dopalaczom 07.01.09, 23:46 uważasz, że to legalne produkty ? Odpowiedz Link Zgłoś
humanistyka Re: Wielka akcja przeciwko dopalaczom 07.01.09, 23:50 To sa legalne produkty. Produkt nielegalny, to taki, ktorego skladowe znajduja sie na liscie substancji zakazanych, a dopalacze takich substancji nie zawieraja. Odpowiedz Link Zgłoś
rorio2 A fe! 07.01.09, 21:59 A fe! Rozumiem, że państwo ma problem z dopalaczami, ale taki sposób walki z nimi jest skandaliczny. Odpowiedz Link Zgłoś
roy.mc.coy Re: A fe! 07.01.09, 23:38 normalne, że ma. porównaj inne kraje. przecież wszędzie, z drobnymi wyjątkami, narkotyki są nielegalne. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: A fe! 08.01.09, 04:13 Podaj definicję narkotyku. Definicję w sensie prawnym. No dobra. Nie sil się. Nie ma. Są "substancje niedozwolone". A ogólnej definicji nie ma dlatego, że gdyby się o nią pokusić to z automatu albo byś zalegalizował część substancji obecnie nielegalnych, albo zdelegalizował część substancji aktualnie legalnych. Wszelkie takie akcje jak ta opisana w artykule to HIPOKRYZJA. Masz taki narkotyk jak alkohol. Psychoaktywny, silnie uzależniający (także fizycznie), a legalny... Odpowiedz Link Zgłoś
pandaemonia urzędnik pomoże 07.01.09, 23:01 No i dobrze! Nie mogła ich wykończyć Policja, Straż Miejska, media, ale urzędy zrobią to na pewno :D Choć raz się to na coś przyda Odpowiedz Link Zgłoś
loader spokojnie 07.01.09, 23:13 chłopaki z miasta się postarali, pogadali z kim trzeba, grosza nie poskąpili i mamy pierwsze efekty. teraz chłopakom znów skoczy biznes do góry i z czystym sumieniem znów mogą dosypywać do "najlepszego towaru" tłuczonego szkła i innych gówien. ...ech, gdyby w polandzie politycy byli tak sprawni jak grupy przestępcze mielibyśmy teraz potęgę gospodarczą. Odpowiedz Link Zgłoś
roy.mc.coy Wielka akcja przeciwko dopalaczom 07.01.09, 23:31 dla mnie sprawa jest oczywista. ci ludzie od dopalacze.com próbowali obejść prawo. przecież każdy to widzi:) przecież to było jasne, że wcześniej czy później ich zamkną. Odpowiedz Link Zgłoś
kontener22 Re: Wielka akcja przeciwko dopalaczom 08.01.09, 02:35 a co mnie to obchodzi... Tak jak już pisałem widziałem jak umierają alkoholicy - to straszna śmierć, pomóc im nie sposób, bo uzależnienie alkoholowe niestety jest w zasadzie nieuleczalne - uleczyć mozna tylko tego kto sam chce i zgłosi się, czyli alkoholika jeszcze swiadomego, początkującego i chętnego do leczenia się, alkoholik zaawansowany jest juz skazany - na powolne umieranie - różnego rodzaju, najczęściej na niewydolność wątroby, kiedy to stopniowo traci siły, możliwość chodzenia, głupieje i ostatecznie topi się od środka - bardzo niemiła i bolesna i co gorsza nieunikniona śmierć. Dopalacze, amfetamina - też są niebezpieczne, ale nie bardziej niż legalny alkohol, podatni na to i tak się uzależnią, bo zakupienie narkotyków nie stanowi problemu! I co to za pieprzenie o przeciwdziałaniu w chwili gdy pijani zamarzają na mrozie albo inni pijani zabijają ludzi na drogach n.p. Odpowiedz Link Zgłoś
roy.mc.coy Wielka akcja przeciwko dopalaczom 07.01.09, 23:35 jeszcze na temat forum gw. jest takie złośliwe, takie przykre. trudno znaleźć wypowiedź nie nasyconą cynizmem. często pachnie też cwaniactwem. Odpowiedz Link Zgłoś
misiunia888 Wielka akcja przeciwko dopalaczom 08.01.09, 00:56 mam faceta ktory korzysta z tego rodzaju urzywek!dziewczyny dajcie mu warunek(albo wy albo to) - inaczej sie nie da, ja nie postawilam na takim warunku i z dnia na dzien jest coraz gorzej.on robi sie coraz glupszy,poprostu stal sie debilem!!i najgorsze ze nie da mu sie tego wytlumaczyc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misiunia888 Wielka akcja przeciwko dopalaczom 08.01.09, 01:31 aha jeszcze jedno schodzicie na drugi plan!! na poczatku nie odczujecie tego ale z dnia na dzien jest coraz gorzej! chyba wiecie ze nie mozna tego testowac na zwierztach... palacy, zazywajacy - POWODZENIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zbychusocjolog Herbata i kawa 08.01.09, 04:49 Przy obecnym nastawieniu naszego społeczeństwa to nie udałoby się zarejestrować herbaty czy kawy, gdyby te substancje dopiero się pojawiły. Nie ma żadnej dyskusji o działaniu tych nowych substancji z dopalaczy tylko od razu założenie, że to zło i narkotyki. Jak w Polsce szerzej pojawiała sie kawa to powtarzano, że po jej wypiciu w człowieka wstępuje diabeł. Tyle, że wtedy nie było takich norm żeby zabraniać ludziom jedzenia ziółek takich czy siakich. Ja zresztą jestem zdania, że powinno się młodzieży stworzyć alternatywę dla alkoholu. Tym bardziej, że młodzież nie jest głupia i widzi, że są substancje lepsze, nie powodujące takiej rozpierduchy w głowie jak alkohol a jednocześnie dobre do zabawy w grupie, tyle, że nielegalne. Odpowiedz Link Zgłoś
1984orwell Re: Herbata i kawa 08.01.09, 07:24 Dokładnie. Powiem więcej, gdyby zapytali tego biednego człowieka z Monaru czym jest alkohol, to odpowiedziałby, że rodzajem narkotyku. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1984orwell Re: Wielka akcja przeciwko dopalaczom 08.01.09, 07:28 Oczywiście szanuję Twoją tragedię. Ale pogadaj z koleżankami, czy którejś facet nie ma problemu z alkoholem. Jeżeli nie znajdziesz takiej to pogadaj ze starszymi kobietami od siebie. Wtedy dowiesz się, że są pewne różnice pomiędzy byciem ogłupionym lekkimi dopalaczami, a byciem naćpanym alkoholem. Nie pisałaś nic o tym aby Twój facet używał przemocy albo zdradzał, wśród alkoholików to jest powszechne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś