sliczny70 Niech dziennikarze Wybiorczej napisza o Gazie 12.01.09, 07:42 Czy macie serce? Nie bojcie sie Michnika...! Dzieja sie rzeczy straszne w Gazie. To prawdziwy holokaust wobec narodu palestynskiego. Miejcie odwage. I tak spotka was los Lizuta i Ramlau, ktorzy zostali wyrzuceni z roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
perlitek Hura!!! 12.01.09, 08:00 Bardzo się cieszę, że mimo kryzysu Polacy pokazali że są w stanie się zmobilizować i oddać parę groszy na szczytny cel. Gdybysmy chciali patrzeć na NFZ to nigdy byśmy nie mieli specjalistycznego sprzętu :( Odpowiedz Link Zgłoś
cedron wymuszona dobroczynnosc 12.01.09, 08:03 Cel szczytny, wstyd dla kolejnych rzadow, ze nie potrafia kupic potrzebnego sprzetu. Jednak jesliby cala akcja polegala na dobrowolnosci prawdziwej, a nie wymuszonej, okazjonalnej, nie zebrlaiby 1/3 tego. Ilu daje, bo po prostu jest presja na dobroczynnosc? Ilu by dalo, jesliby nie zostali poproszeni? To jedna wielka hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
jevtisek Re: wymuszona dobroczynnosc 12.01.09, 08:26 Jeśli chcesz zobaczyć prawdziwą hipokryzję to idź na mszę do kościoła katolickiego. Z jednej strony biorą kasę państwową(konkordat) z drugiej podtykają ludziom tacę pod nos kilka razy dziennie. Z jednej strony nawołują do wstrzemięźliwości a sami żyją w przepychu. I tak przez 2000 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
bergman1 tu czutam o kużni milionerów pisu a tu o ściepie 12.01.09, 08:15 na chore dzieci,to jest skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka9991 Kiedy nie umiesz sam, pozwól innym! 12.01.09, 08:25 Jak bardzo trzeba być zaślepionym aby nie dostrzegać dobra które robi Owsiak, aby nie doceniać jego geniuszu organizacyjnego i energii którą tak fantastycznie wykorzystuje dla społeczeństwa. Ile trzeba mieć w sobie zawiści aby dyskredytować jego niewątpliwe dokonania. Nie przekonujmy zawistników - oni są niereformowalni, róbmy swoje! Odpowiedz Link Zgłoś
malepiffko ile trzeba miec w sobie nienawisci 12.01.09, 08:38 zeby kogos kto mowi o innych akcjach charytatywnych i o tym zeby o nich tez pamietac nazwac k...a i ch...m? ile trzeba miec nienawisci i jak byc zaslepionym zeby kazdego kto choc napomknie o jakiejs nieprawidlowosci czy chocby o tym ze nie podoba mu sie owsiak czy cokolwiek nazwac od razu moherem i katolicka k...a? stawiacie sami siebie w rzedzie obok oszolomow rydzyka. "kto nie z nami ten przeciwko nam". Odpowiedz Link Zgłoś
athman29 Wielki sukces Wielkiej Orkiestry 12.01.09, 08:27 "Całkowity efekt zbiórki poznamy dopiero pod koniec lutego, kiedy WOŚP rozliczy się z MSWiA. Na razie podawane są wstępne wyniki." - i tak co roku... i co roku nigdy nie rozliczyli Orkiestry z zebranych pieniedzy... a przeciez Owsiak z ekipą zgodnie z obowiązującym prawem moze zgarnąc 10% ze zbiórki na cele "pokrywające" cała inicjatywę... Akcja dobra.. sam popiera... ale trzeba by rozliczac doslownie takie akcje a nie tylko wymieniac kilka sprzetów ktore sie kupiło... a co z reszta pieniedzy ofiarowanych przez społeczeństwo? Odpowiedz Link Zgłoś
staryduster Brawo WOŚP, a hołocie z RM-PIS..wała! 12.01.09, 08:54 pl.youtube.com/watch?v=mOu_iNKd9UQ&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ojca_rydzyka od jutra program TV Trwam w GW 12.01.09, 08:53 po takiej eksplozji miłości to jest naturalny następny krok Odpowiedz Link Zgłoś
wisnia to ciekawe z tym sprzętem dla szpitali 12.01.09, 08:55 niby trafia do placówki, a potem się dowiadujemy, że operacja kosztuje 100 tys. zł i jest zbiórka na pacjenta, który ostatecznie udaje się na zabieg za granicę, a nasi zdolni, nieskorumowani lekarze uzywaja sprzecicho na prywatnych dyżurach Odpowiedz Link Zgłoś
polski_murzyn Dowód na to że kryzys to wirtualny twór mediów . 12.01.09, 08:57 Żeby wyssać z budżetów państw kasę i zrobić największy skok na kasę w historii Ziemi . Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Niesamowity gość 12.01.09, 09:01 To, co robi Owsiak (z nami), przekracza wszelkie granice pojmowania. Nawet kryzys światowy i strach o własne jutro nie są w stanie przeszkodzić w zrobienu z nas altruistów. Zebrane pieniądze, to tylko dodatek. Inna sprawa, że sprzętu z serduszkami w szpitalach dziecięcych jest tyle, że szok - co badanie, to serduszko. Odpowiedz Link Zgłoś
anulajc Re: Niesamowity gość 12.01.09, 09:13 A ja proponuje wszystkim przeciwnikom, żeby mając chore dziecko w szpitalu podpisywali oświadczenie: nie życzę sobie by moje dziecko było leczone na sprzęcie zakupionym przez WOŚP, gdyz nie popieram tego "złodziejstwa". Ciekawa jestem jakim sprzętem wam wyleczą dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Niesamowity gość 12.01.09, 12:21 Najaktywniejszy przeciwnik Owsiaka w tym wątku - pan L. mieszka w USA i dzieci nie posiada. Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Wielki sukces Wielkiej Orkiestry 12.01.09, 09:01 Im więcej trudności i przeciwników ,tym ludzie bardziej hojnie odpowiadaja na ninawistne zarzuty. Przecież część pieniedzy musi iśc na prowadzenie i utrzymanie całego sztabu.(tak jak np. Caritas) Jednak te ktore ida na zakup sprzętu zapieraja dech naszym nieudolnym ministrom. Ciekawe czy Ci ktorzy tak najeżdżaja na Owsiaka nie skorzystali by z pomocy tego sprzetu dla swoich dzieci? Dziwi mnie postawa Kościoła , ktory nie dość ,że nie włączaja się w akcje (przeciez to dla Tych ,ktorzy juz sie urodzili ,a ich zycie jest zagrozone )to jeszcze akurat w te niedzielę ogłasza zbiórke pieniędzy - no tez na leczenie dziecka , tylko czy to jest w porządku? Odpowiedz Link Zgłoś
mariaczczi1 Re: Wielki sukces Wielkiej Orkiestry 12.01.09, 09:17 por1 napisał: > Im więcej trudności i przeciwników ,tym ludzie bardziej hojnie > odpowiadaja na ninawistne zarzuty. Przecież część pieniedzy musi iśc > na prowadzenie i utrzymanie całego sztabu.(tak jak np. Caritas) > Jednak te ktore ida na zakup sprzętu zapieraja dech naszym > nieudolnym ministrom. > Ciekawe czy Ci ktorzy tak najeżdżaja na Owsiaka nie skorzystali by z > pomocy tego sprzetu dla swoich dzieci? > Dziwi mnie postawa Kościoła , ktory nie dość ,że nie włączaja się w > akcje (przeciez to dla Tych ,ktorzy juz sie urodzili ,a ich zycie > jest zagrozone )to jeszcze akurat w te niedzielę ogłasza zbiórke > pieniędzy - no tez na leczenie dziecka , tylko czy to jest w > porządku? Paweł Kukitz podobno skorzystał dla swojego dziecka , a wcześniej przez pare lat jęczał , że to państwo powinno zapewnić opiekę itd. ( wczoraj w TV24 opowiadał o tym Hołdys ) Te wszystkie mendy szczujące w cieżkich chwilach by skorzystali bez żadnego ale . Jak trwoga to do WOŚP. A o kościele , to szkoda się wypowiać. Pasożyt obcego państwa na naszym organiźmie. Tak jak posłowie , którzy to '' w naszym imieniu przyklepują ''. Odpowiedz Link Zgłoś
malepiffko Re: Wielki sukces Wielkiej Orkiestry 12.01.09, 09:19 a dlaczego tak najezdzaciena kosciol a potem z puszka pod nim wystajecie? dlaczego? ludzie bierzcie troche odpowiedzialnosci za to co piszecie i MYSLCIE do cholery. czy swiat musi byc czarno-bialy? czy jedyny podzial to owsiki kontra mohery? Odpowiedz Link Zgłoś
mariaczczi1 Wygraliśmy i tyle a 12.01.09, 09:02 UJADAJĄCE KUNDLE NIECH SOBIE UJADAJĄ. Pozdrawiam grających. Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi cóż, congrats jak co roku, ale... 12.01.09, 09:11 ... oczywiście co roku wpycham ile mogę do natrętnie nadstawionej puszki oczywiście cieszę się, że ta kasa idzie na szczytny cel oczywiście doceniam talenty organizatorów, którzy potrafią tak zmobilizować taką masę ludzi... a jednocześnie... nie lubię puszek, nie lubię pompy, nie lubię histerii skuteczne to, ok, ale dla mnie strasznie irytujące przed świętami taka krakowska fundacja organizowała zbiórkę dla wytypowanych ubogich rodzin cicho, kameralnie, ja znalazłam ulotkę w autobusie i tak się o tym dowiedziałam dowcip polegał na tym że na stronie tej fundacji (Wiosna, jakby kto chciał wiedzieć) były opisane te rodziny i ich potrzeby oraz marzenia... bo wiadomo że wszystkim trzeba żarcia i środków czystości - ale ja na przykład wypatrzyłam starszą panią, której marzyła się kolorowa pościel... pewnie, że skala nie ta i efekty w porównaniu z pompą Owsiaka żadne - ale ja naprawdę wolę kupić kolorową pościel dla ubogiej starszej pani niż sterroryzowana napełniać anonimową puszkę firmowaną przez hałaśliwe przedsięwzięcie Odpowiedz Link Zgłoś
anulajc Re: cóż, congrats jak co roku, ale... 12.01.09, 09:27 Ja akurat znam tą akcje w 2007 robiłam paczke dla rodziny, faktycznie było potrzebne jedzenie, środki czystosci, zabawki dla dzieci. Zawiozłam dwa wielkie pudła. Ale jak w 2008 zobaczyłam, że prawie każda rodzina potrzebuje mikrofalówke to o mało się nie załamałam. To są najbardziej potrzebne rzeczy??? Moim zdaniem nie, więc w tym roku odpuściłam. Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: cóż, congrats jak co roku, ale... 12.01.09, 09:33 rozumiem i się nie dziwię ;) moja starsza pani poza pościelą potrzebowała kalendarza ściennego ze zrywanymi kartkami oraz baterii paluszków... ja mam zresztą hopla na punkcie pomagania ludziom starym, o dzieci dba Owsiak i sporo innych, a staruszkowie przymierają z głodu i mają do wyboru: kupić leki albo jedzenie szkoda że nikt się za nimi tak głośno nie ujmie Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Tu nie ma sprzeczności 12.01.09, 10:40 WOŚP nie tylko robi cudowną robotę jeśli chodzi o sprzęt w szpitalach i akcje typu przesiewowe badanie słuchu u noworodków. WOŚP wychowuje, i to jak! Kiedyś pewnie nie będzie WOŚPu, ale wolontariusze i staruszki pozostaną. Dzięki Owsiakowi zbiórka na cel charytatywny straciła wydźwięk XiX-wiecznej akcji prowadzonej przy herbatce u starej hrabiny, nabrała cech akcji "chcieć to móc" - można to rozwijać w tezy pracy doktorskiej, co pewno już dawno zrobiono. A użycie mediów na skalę totalną, to tylko dowód zrozumienia ich siły i umiejętności korzystania z niej. To też lekcja. Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Tu nie ma sprzeczności 12.01.09, 11:15 IMHO wolontariusze owszem, pozostaną, ale tak ukierunkowani na dzieci przez ten szum medialny, że prędzej kopną staruszka biegnąc na pomoc dziecku niż wpadną na to żeby temu staruszkowi po drodze też pomóc no, trochę przesadzam oczywiście natomiast staruszkowie nie za bardzo pozostaną, ja mówię o tych najbiedniejszych czyli najstarszych, wymrą... :( Odpowiedz Link Zgłoś
staryduster jotembi, jak ty żyjesz? 12.01.09, 09:54 WOŚP to dzień młodzieży ,dzieci! My dorośli jesteśmy dodatkiem . Robić coś dla innych nie musi i nie powinno być wyciszane,chowane! Trzeba z tym wychodzic na powierzchnie, niech dobro widza wszyscy.. Dobry sie uśmiechnie, nie nawrócony może przejrzy ? I co najważniejsze..Otwartość takiej imprezy,to ręce na stole,nie ma żadnych kantów !..pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
czarytka Re: jotembi, jak ty żyjesz? 12.01.09, 09:59 staryduster napisał: > WOŚP to dzień młodzieży ,dzieci! My dorośli jesteśmy dodatkiem . > Robić coś dla innych nie musi i nie powinno być wyciszane,chowane! > Trzeba z tym wychodzic na powierzchnie, niech dobro widza wszyscy.. > Dobry sie uśmiechnie, nie nawrócony może przejrzy ? > I co najważniejsze..Otwartość takiej imprezy,to ręce na stole,nie > ma żadnych kantów !..pozdrawiam. przyłączam sie. Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: jotembi, jak ty żyjesz? 12.01.09, 09:59 ech no wiem przecież doceniam imprezę, doceniam, choć mnie lekko złości ale pozwalam sobie zauważyć że kasą to jednak dysponują raczej dorośli, a tutaj chodzi (i słusznie zresztą) przede wszystkim o kasę Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: cóż, congrats jak co roku, ale... 12.01.09, 10:03 Podpisuje sie obiema rekami! To nie chodzi o to czy sprzet ma byc czy nie... oczywiscie ze powinien byc i powinno sie nim ratowac kazdego (a nie tylko te dzieci ktorych rodzice zaplacili albo sami uzbierali) tylko dlaczego to wszystko w atmosferze wymuszenia i histerii? daje albo ie moj wybor i nic nikomu do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: cóż, congrats jak co roku, ale... 12.01.09, 11:17 wygląda na to że bez wymuszania, histerii i fajerwerków ludzie mniej chętnie dają kasę... szkoda, ale na to taka akcja nic nie pomoże, tylko wyrabia w ludziach odruch sięgania do kieszeni na widok fajerwerków... a dla moich staruszków nikt pokazu nie urządzi bo nie warto :( Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: cóż, congrats jak co roku, ale... 12.01.09, 12:35 jotembi napisała: > wygląda na to że bez wymuszania, histerii i fajerwerków ludzie > mniej chętnie dają kasę... szkoda, ale na to taka akcja nic nie > pomoże, tylko wyrabia w ludziach odruch sięgania do kieszeni na > widok fajerwerków... > a dla moich staruszków nikt pokazu nie urządzi bo nie warto :( A może nikt nie próbował? Może w tym jest problem - tzn. w braku umiejetności zbierających na nich datki? Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: cóż, congrats jak co roku, ale... 12.01.09, 14:31 może i tak... pewnie w znacznym stopniu tak właśnie jest ale to niestety od razu widać że temat niechwytliwy i niemedialny :( Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: cóż, congrats jak co roku, ale... 12.01.09, 15:31 Eeeeee. Nie cierpię ludzi którzy narzekają, że "coś się nie uda" czy coś się "nie udało". Jak się zapytać takich "a co zrobiłes by się udało?". Nagle okazuje się że palcem nie kiwnął bo "i tak nie warto bo się nie uda". Temat może być chwytliwy i medialny. Tylko trzeba spróbować. A jak się nie uda za pierwszysm razem nie narzekać "na społeczeństwo" tylko spróbować zastanowić się co było nie tak. Spróbować popytać się "zwykłych ludzi" dla czego ich to nie zainteresowało. Itp. Itd. Nooo taki marketing "dla ubogich". Tylko pokombinować a wiele spraw jest naprawdę oczywiste. Po pierwsze trzeba chcieć chcieć. Potem idzie z górki. Odpowiedz Link Zgłoś
road_66 W sprawie Caritasu 12.01.09, 09:14 To kiedyś czytałem ich rozliczenia, kasa idzie np. na budowę kościołów na wschodzie i misje. Próżno szukać rzetelnego sprawozdania finansowego na stronie Caritasu. Porównajcie sobie jak wygląda sprawozdanie finansowe WOŚP, a jak Caritasu. To Caritasu wygląda jak ulotka... Odpowiedz Link Zgłoś
jevtisek Re: W sprawie Caritasu 12.01.09, 09:45 Na koscioły? Chyba przesadziłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
emcza Wielki sukces Wielkiej Orkiestry 12.01.09, 09:18 po przeczytaniu prawie wszystkich postów odnoszę wrażenie, że większość osób traktuje wspieranie Orkiestry jako zawody, kto więcej zbierze. Orkiestra czy Caritas; obydwie inicjatywy służą dobru i są przez dobrych ludzi wspierane. a jeżeli ktoś mówi o jednej z nich źle, to nic nie rozumie z idei charytatywności. ja zawsze będę ofiarowywał choć złotówkę, tak jak staram się dać choć grosik niektórym napotkanym przezemnie biednym ludziom. to wszystko co mam do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
peosyn Witam członków orkiestry (lista w załączeniu): 12.01.09, 09:38 W kolejności alfabetycznej (lista na podstawie forum Gazety)-bez wyróżniania zasług: aborcjoniści, anarchiści, antykatolicy, antyklerykalni, ateusze, atole, blokersi, "europejczycy", e-gnostycy, "ekolodzy", feministki, geje, gnoje, gnostycy, gó...arze, hedoniści, internacjonaliści, komuniści, koprofile, kosmopolici, lesbijki, lewacy, lezby, libertyni, masochiści, masoni, mentalni talmudycznie, pacyfiści, pedały, pederaści, pedzie, poganie, "racjonaliści", sataniści, scjentolodzy, socjaliści, sodomici, szczuny, toleraści, volksdeutsche, "zieloni", żydzi, żydofile, żydomasoni LISTA W CIĄGŁYM OPRACOWANIU Odpowiedz Link Zgłoś
staryduster peosyn, prosto z "rekolekcji" Rydzyka w RM ??? 12.01.09, 09:49 czy może to ja sie pomyliłem? Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Schetyna dobiera się do kasy WOŚP 12.01.09, 12:44 Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji będzie pilnowało wszystkich procedur przekazywania szpitalom i przychodniom pieniędzy zebranych w czasie XVII Finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy - zapowiedział w Legnicy wicepremier i minister MSWiA Grzegorz Schetyna.!!! Dlaczego Schetyna nie pilnuje w taki sam sposób kasy przekazywanej dla przedstawicieli KRK??? Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Witam członków orkiestry (lista w załączeniu) 12.01.09, 09:53 o qrcze, a ten dziwoląg to skąd się wziął? peosyn, ty naprawdę tak myślisz czy prowokujesz...? nie przepadam za opisywaną imprezą, ale taki bełkot jak w twoim wykonaniu działa na mnie jak czerwona płachta na byka w każdym razie jeśli naprawdę tak myślisz to serdeczne wyrazy współczucia, życie napędzane taką dozą nienawiści i pogardy musi być strasznie paskudne Odpowiedz Link Zgłoś
ami_lii Re: Witam członków orkiestry (lista w załączeniu) 12.01.09, 11:38 Zapomniałeś o cyklistach! Jak tak można? Nie dostaniesz pieniędzy z partii jak będziesz sie tak zapominał! Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Do__peosyn___" Witam członków orkiestry...." 12.01.09, 16:48 peosyn napisała: > W kolejności alfabetycznej (lista na podstawie forum Gazety)-bez > wyróżniania zasług: > aborcjoniści, anarchiści, antykatolicy, antyklerykalni, ateusze, > atole, blokersi, "europejczycy", e-gnostycy, "ekolodzy", > feministki, geje, gnoje, gnostycy, gó...arze, hedoniści, > internacjonaliści, komuniści, koprofile, kosmopolici, lesbijki, > lewacy, lezby, libertyni, masochiści, masoni, mentalni talmudycznie, > pacyfiści, pedały, pederaści, pedzie, poganie, "racjonaliści", > sataniści, scjentolodzy, socjaliści, sodomici, szczuny, toleraści, > volksdeutsche, "zieloni", żydzi, żydofile, żydomasoni > LISTA W CIĄGŁYM OPRACOWANIU ___________________________________________ Tak ...masz rację WSZYSCY ,których wymieniłeś mają jedną wspólną rzecz____SERDUCHA_____i są znienawidzeni przez takich jak TY właśnie za to ,że potrafią innych po prostu KOCHAĆ...... "lista" która przedstawiłeś pochodzi z waszego moherowego portalu prowadzonego przez antysemitę Kobylańskiego.....przyjaciela sekty Rydzyka i uszatka Glempa... www.polonica.net/ tak wygląda moherowy katolicyzm...a ci których zacytowałeś są odwiecznymi waszymi wrogami..... Podam ci dokładny spis "członków orkiestry".....którzy są winni temu, że ludzie mogą sobie pomagać ...wzajemnie siebie szanować i KOCHAĆ bezinteresownie... ....."..komuniści, lewacy, toleraści, socjaliści, żydzi i żydofile, sodomici - pederaści i lesbijki, volksdeutsche-"europejczycy", "ekolodzy" i "zieloni", libertyni i masoni, hedoniści, pacyfiści, anarchiści, feministki i feminiści, aborcjoniści, anty-katoliccy i anty-klerykalni "racjonaliści", poganie, ateusze i gnostycy, ...łączy ich jedno - kosmopolityzm, to elementy krymino- i korupcjo-genne, elementy internacjonalistyczne finansowane i powiązane z żydokomunistycznymi międzynarodówkami i światową żydomasonerią, to elementy gnilne, dywersyjne, anty-narodowe, anty-polskie i niegodne zaufania..., wszystkich łączy jedna i ciągle ta sama, ponadnarodowa - internacjonalistyczna idea: "proletariusze wszystkich krajów łączcie się" ... To niestety was boli że tacy ludzie jeszcze istnieją i żyją....Hitler miałby z was pożytek...resztę jadu znajdziesz na podanej wyżej stronce...miłej lektury. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna182-0 Re: Wielki sukces Wielkiej Orkiestry 12.01.09, 10:12 jak narazie wychodzi niecałą złotówkę od obtwatele, po zliczeiu będzie pewnie ponad złotówkę od obywatela. Wychodzi z tego, że jednek sposo osób niewspiera tak szczytnej akcji, ale to tylko moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok nudzisz landaverde 12.01.09, 10:49 a ja nie czytam chłamu. Jak powiedziałem, ma małe dziecko i widziałem, co w szpitalach zostało zakupiono przeze WOSP. Niech Owsiak z tego żyje. Jego dzieło jest genialne. A ty sie zaszczekaj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elkoguto11 Re: nudzisz landaverde 12.01.09, 11:52 1410_tenrok napisał: > a ja nie czytam chłamu. Jak powiedziałem, mam małe dziecko i widziałem, co w szpitalach zostało zakupiono przeze WOSP. Niech Owsiak z tego żyje. Jego dzieło jest genialne. A ty sie zaszczekaj!!! I dobrze napisałeś temu landaverde, ciągle przekonuje w swej tępocie, że Owsiak jest żenującą postacią, cieszę się że więcej osób jest innego zdania niż landaverde. Ale szczerze wątpię w to, że ten "człowiek" cokolwiek zrozumie, zauważyłem że podobnie jak kurski, zaprzecza tylko dla samego faktu zaprzeczenia. Żenująca postawa i osobowość.Niech się zaszczeka,z tym się zgadzam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok czemu tu corocznie włazisz 12.01.09, 10:57 i opluwasz to dzieło? Tak cie ono denerwuje? A z jakiego powodu? A czego ty dokonałeś? Czym możesz sie pochwalic? Co zrobiłes dla społeczenstwa? Komu pomogłeś? Ilu ludziom uratowałes życie? PS. Stawianie naprzeciw siebie Caritasu i WOSPu jest zajeciem karkołomnym intelektualnie. Dobrze, że obie organizacje służą pomaganiu. Każda z nich robi wiele dobre. I za to im chwała. Więcej takich organizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: czemu tu corocznie włazisz 12.01.09, 18:26 Nie myl krytyki z opluwaniem. Wiem, bo mamy tego przykłady w twoich wypowiedziach, że trudno ci je rozróżnić, ale staraj się, trzymam kciuki! > Tak cie ono denerwuje? A z jakiego powodu? Dwie rzeczy - zbyt duże koszty związane z działalnośią Orkiestry, a więc nieefektywne wykorzystanie pieniędzy dawców, oraz demoralizacja młodzieży na "Przystanku". > Czym możesz sie pochwalic? Mogę, ale wolę zachować prywatność. W porównaniu z tobą tutaj mogę się pochwalić np tym, że nie zadowalam się jak ty propagandą, a staram się dociec prawdy. > Stawianie naprzeciw siebie Caritasu i WOSPu jest zajeciem > karkołomnym intelektualnie. Skądże, porównania są bardzo proste - wystarczy porównać choćby ich przychody i rozchody. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok lanadaverde - 3200 zarabia w caritasie ksiegowa 12.01.09, 19:55 i tyle na ten temat łajzo. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: lanadaverde - 3200 zarabia w caritasie ksiego 12.01.09, 19:59 A ile zarabia szef Caritasu? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok a co mnie to interesuje, 12.01.09, 22:21 nie zarabia nawet i 100.000 miesiecznie. Zarabia tyle, ile warta jest jego praca i jego zaangażowanie w sprawy pomocy innym. Ja nie zaglądam nikomu w portfele, to są żałosne zwyczaje. A 3200 dotyczy twojej durnej dyskusji z jednym z internautów (wrojoz?) poniżej. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: a co mnie to interesuje, 12.01.09, 22:45 Dowiedz się, to wtedy będzie z tobą o czym dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: a co mnie to interesuje, 13.01.09, 15:59 Szef Caritasu? www.parafia-sulecin.com/sulecin/caritas/caritas_informacje.htm No po Tobie to się nie spodziewałem takiej indolencji by mówić o jakimś jednym "szefie Caritas". :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: a co mnie to interesuje, 13.01.09, 22:36 Nie ściemniaj maaaciusiu, jak sam napisałeś każdy diecezjalny Caritas to oddzielny podmiot i ma swojego dyrektora. Podaj jaką pensję biorą dyrektorzy z Caritas? Odpowiedz Link Zgłoś
ffstv Re: 1410_tenrok - specjanie dla ciebie: 12.01.09, 11:22 To stara metoda - napluć na osoby robiace dobre i wazne rzeczy zeby samemu przy nich nie wygladac to marnie. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Polacy mają jednak serducha____sie ma mohery___:) 12.01.09, 13:57 Co roku od 17 lat światełko Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy wysyłane do NIEBA wraca na następny rok zawsze ze zdwojoną siłą....tak wygląda MIŁOŚĆ między ludźmi..... NIKT i NIC nie pozbawi nas ...normalnych ludzi, KOCHAJĄCYCH innych zwłaszcza tych najmniejszych......tego DNIA i ŚWIĘTA..... Anioły w Niebie wiedzą dobrze co robią a....... ORKIESTRA BĘDZIE GRAŁA DO KOŃCA ŚWIATA I JEDEN DZIEŃ DŁUŻEJ....... Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Brawo WOŚP...brawo Polacy..miłość zwycięża...:) 12.01.09, 14:02 Orkiestra.... WIELKĄ SZKOŁĄ MIŁOŚCI....:)))) Wystarczy być tylko człowiekiem....dobrym człowiekiem.... Umieć okazywać MIŁOŚĆ jest bezcenną wartością każdego człowieka ...bez względu czy jest się wierzącym czy nie i jaką wiarę wyznajemy... Po prostu jeżeli ma się SERDUCHO to KOCHA SIĘ INNYCH LUDZI...:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
aduerin Re: Brawo WOŚP...brawo Polacy..miłość zwycięża... 12.01.09, 17:11 a mnie jakos niesamowicie irytuja te pseudoaukcje, gdzie za zlote serduszko ktos daje milion. To sa juz takie sumy ze zwykli ludzie ile by nie dali zawsze nie beda sie liczyc.Na czym to polega? Jaka firma jest w stanie wylozyc milion i dlaczego? Raczej nie z milosci do dzieci, wiec dlaczego? ktos moze to wyjasnic? Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: Brawo WOŚP...brawo Polacy..miłość zwycięża... 12.01.09, 17:22 aduerin napisała: > a mnie jakos niesamowicie irytuja te pseudoaukcje, gdzie za zlote > serduszko ktos daje milion. To sa juz takie sumy ze zwykli ludzie > ile by nie dali zawsze nie beda sie liczyc.Na czym to polega? Jaka > firma jest w stanie wylozyc milion i dlaczego? Raczej nie z milosci > do dzieci, wiec dlaczego? ktos moze to wyjasnic? ______________________________________ Trochę to przypomina PiSuarowe obiecanki o 3 mln mieszkań...z ta róznicą ,że obietnicy nie spełnili a tutaj mamy realne pieniądze dla potrzebujących dzieci...bez żadnych obiecanek... Trudne do zrozumienia...dać taką kasę bezinteresownie....co nie...???? Odpowiedz Link Zgłoś
biotit Wielki sukces Wielkiej Orkiestry-----a tutaj wstyd 12.01.09, 20:25 Wstyd, ze tacy jesteśmy, zamiast pochwalić Akcję i Jej kibicować, wieszacie Psy na Wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.burzuj Re: Wielki sukces Wielkiej Orkiestry? 12.01.09, 20:38 To raczej skandal, ze polski rzad ma pieniadze na zabijanie afganskich dzieci, a nie ma na leczenie polskich dzieci... Ustroj, w ktorym potrzebna jest dobroczynnosc jest ustrojem z gruntu rzeczy zlym... A rzad, ktory polega na dobroczynnosci powinien sie poddac do dymisji... Odpowiedz Link Zgłoś