stary.gniewny Ciąć wydatki na armię. One po prostu nie mają 16.01.09, 10:35 sensu. Jakąkolwiek wojnę i tak przegramy a do zademonstrowania bohaterstwa wystarczy batalion z bagnetami. Odpowiedz Link Zgłoś
uburama Niech od razu stacjonuje w Scapa Flow - 16.01.09, 10:39 nie będzie potrzeby przemykania się przez Danię. Odpowiedz Link Zgłoś
unamatita Kto najlepiej kręci lody? POpaprańcy oczywiście. 16.01.09, 10:54 W koncu nie kto inny a JK Bielecki (premier równie dobry jak Tusk) wiedział juz dużo wczesniej jak to się robi i cała swą mądrość przekazał POpaprańcom! Na POhybel nieudacznikom! u. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Oj Dornowaty, Dornowaty...jesteś....... 16.01.09, 10:56 Myślisz ,że za naskarżenie dostaniesz od Jarka loda ?????....;)))) Ciesz się Ludwiku, że sprawa Serafina,gdzie zginęło dwoje ludzi i McSurmacza "przebiegła" w czasie gdy Jarek był nad tobą ...bo Ty jako minister powinieneś wtedy pierwszy stracić stanowisko w MSWiA a tak tłuczesz się po korytarzach sejmowych ..tu wsadzisz nos ..tam dostaniesz kopa... Aby do końca kadencji a pieniążki z państwowej kasy płyną na twoje prywatne konto.... Może o tym pogadamy..... Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 A fe.... Ludwiku nie dostaniesz loda od Jarka..... 16.01.09, 11:01 ....za naskarżenie, on ciebie nie lubi bo nie dosyć ,że jesteś wyższy to uważa ciebie za Dornowatego..... m.onet.pl/_m/9ce564f5a3e48495643662b025f1cc0e,14,1.jpg usiądź i zastanów się nad swoim losem.... Odpowiedz Link Zgłoś
sthoss Oni na poważnie z tym ubootem? 16.01.09, 11:09 Myślałem, że chłopcy dadzą sobie spokój z tym produkcyjnym odrzutem którego nie zaakceptowali Grecy ze względu na wady produkcyjne. Ale jeżeli to ma kosztować 2 miliardy to zaczynam rozumieć jakie "argumenty" stoją za kupowaniem tego bubla. Są na tyle wysokie że pojęcia "wstyd", "odpowiedzialność", "patriotyzm" tracą jakąkolwiek wartość. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Głupiś 16.01.09, 11:15 Grecy udają, że tam są jakieś wady, coby się bezkarnie wykpić od umowy. Uboot jest w pełni sprawny - po prostu Grekom kasy zabrakło. Odpowiedz Link Zgłoś
sthoss Moze i głupi jestem 16.01.09, 11:27 ale rozumiem, że gdy już go kupimy i po 24 miesiącach okaże sie że może zejść na 15 metrów co najwyżej, albo że te legendarne akumulatory trzymają ledwie 10% tego co obiecywano to mam nadzieję że przyjdziesz czarowniku i odszczekasz wszystko co tutaj z wielkim znawstwem oznajmiasz. Ja osobiście wolę dmuchać na zimne. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Moze i głupi jestem 16.01.09, 15:51 Jakoś Korea zamówiła 9 takich okrętów i nie ma z tym problemów. Przecież okręt będzie miał gwarancję itp. Nie kupimy go pokątnie w podejrzanej spelunie obok burdelu w Hamburgu za walizkę używanych Euro w niskich nominałach! Odpowiedz Link Zgłoś
olewus1 Re: Głupiś 16.01.09, 12:49 Skad ta teoria o tym, ze Grecy sciemniaja? Ja ostatnio czytalem , ze lodka jest zwalona i ze to bubel. I dokladnie wiem jakie argumenty kieruja czlowiekiem, ktory jednak chce kupic tego uboota. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Głupiś 16.01.09, 15:49 Amigo Grecy kupili kilka takich ubotów. Ten "nasz" miał pewne wady fabryczne (był pierwszy w serii i budowany w Niemczech) i poszedł do stoczni na poprawki. W tym czasie Grecy odebrali pozostałe okręty (budowane w ich stoczniach). Jak Niemcy "naszego" poprawili, to akurat kryzys się zaczynał i Grecy zaczęli kombinować jak tu się wykręcić od umowy. Ot cała tajemnica. Zresztą Korea zamówiła już 9 takich okrętów i nie narzeka. Odpowiedz Link Zgłoś
lanyp Zapytaj Ludwika 16.01.09, 11:26 tutaj: www.nasz-parlament.pl/forum/viewforum.php?f=2492 Odpowiedz Link Zgłoś
1tadeusz1 Pojebany kraj 16.01.09, 11:31 nie wybudujesz drogi, oczyszczalni ścieków, mostu, fabryki, kupisz samolotu, drezyny i można tu mnożyć przykłady tylko dlatego że zaraz jakiś zajob to oprotestuje. Więc niech giną kierowcy, trują się ludzie i zwierzęta, ludzie na bezrobocie, samolot spada na ziemię a kolejorze wypadają z szyn. Do czego doprowadziły dwa głupie , zawistno-nienawistne Kaczki. Klich, apeluję kupuj wszuystko co jest potrzebne i na co nas stać. Kaczorom proponuję zakup 2 ( słownie: dwóch ) samolotów po kamikaze i puścić ich w lot bojowy z Gruzji na Rosję. Pokażą swoje męstwo i udowodnią że w stanie wojennym nie byli małymi śmierdzącymi dekownikami. Odpowiedz Link Zgłoś
sedaluk Re: Ten U-Boot jest dobry. 16.01.09, 11:55 W koncu Niemcy maja doswiadczenie.Potopili nimi wiecej statkow i okretow jak wszyscy inni razem wzieci. Ale z tego co wiem to nawet ich flota jest niewielka, cos tak jak polska. Nie dawac tylko admiralom nowych zabawek!Jak juz, to male,szybkie okrety torpedowo-rakietowe-male to-to, szybkie,tanie i skuteczne. No i ten fun-factor!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zegrz Re: Ten U-Boot jest dobry. 16.01.09, 13:54 No, takiej floty jak Polska - coś ze 7 okrętów bojowych - to chyba nawet Niemcy nie mają. A, mamy jeszcze 5 okrętów podwodnych. Trzeba chyba jednak od tej armady odjąć 2 okręty, które właśnie miano w tym roku wycofać ze służby i jakieś 5-6 kolejnych, które trzeba będzie wycofać w najbliższych kilku latach. Odpowiedz Link Zgłoś
fanpanajurka Re: Pojebany kraj 16.01.09, 11:57 masz rację. wyjątkowo poj..ny. na jaki damski ch... nam potrzebna ta łódź?!na służbę zdrowia: nie ma.na policję: nie ma. na drogi, mosty:nie ma.na oświatę: nie ma. na porządne wyposażenie armii: nie ma. na łódkę podwodną za 2 miliardy!!! : jest!!! banda skretyniałych idiotów będzie planować podwodne operacje wojenne... co za kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
zegrz Re: Pojebany kraj 16.01.09, 13:59 masz rację. wyjątkowo poj..ny. na jaki damski ch... nam potrzebny ten stadion Legii! na służbę zdrowia: nie ma.na policję: nie ma. na drogi, mosty:nie ma.na oświatę: nie ma. na porządne wyposażenie armii: nie ma. na stadion za 0,5 miliardy!!! : jest!!! banda skretyniałych idiotów będzie planować mecze piłkarskie... co za kraj... albo: masz rację. wyjątkowo poj..ny. na jaki damski ch... nam potrzebny ten KRUS! na służbę zdrowia: nie ma.na policję: nie ma. na drogi, mosty:nie ma.na oświatę: nie ma. na porządne wyposażenie armii: nie ma. na KRUS miliardy!!! : jest!!! banda skretyniałych idiotów będzie dotować wybranych... co za kraj... itd. itp. Odpowiedz Link Zgłoś
olewus1 Re: Pojebany kraj 16.01.09, 13:00 1tadeusz1 napisał: > nie wybudujesz drogi, oczyszczalni ścieków, mostu, fabryki, kupisz samolotu, > drezyny i można tu mnożyć przykłady tylko dlatego że zaraz jakiś zajob to > oprotestuje. Więc niech giną kierowcy, trują się ludzie i zwierzęta, ludzie na > bezrobocie, samolot spada na ziemię a kolejorze wypadają z szyn. Do czego > doprowadziły dwa głupie , zawistno-nienawistne Kaczki. Klich, apeluję kupuj > wszuystko co jest potrzebne i na co nas stać. Kaczorom proponuję zakup 2 ( > słownie: dwóch ) samolotów po kamikaze i puścić ich w lot bojowy z Gruzji na > Rosję. Pokażą swoje męstwo i udowodnią że w stanie wojennym nie byli małymi > śmierdzącymi dekownikami. TRUE TRUE... Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-ryszard55 Dorn: Klich ukrył informacje o łodzi podwodnej 16.01.09, 11:45 Pisz bajki ciolku a nie listy. Cham wszędzie sie wpieprza. Przemądrzałe badziewie. Odpowiedz Link Zgłoś
leew1 jeszcze niedawno istniała tajemnica wojskowa 16.01.09, 11:48 ciekawe czy w innych krajach też wszystko się mówi na temat obronności? Odpowiedz Link Zgłoś
fanpanajurka Re: jeszcze niedawno istniała tajemnica wojskowa 16.01.09, 12:06 natychmiast zapomnij o całej sprawie. tajemnica wojskowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uburama Zmieniono podejście do tajemnicy wojskowej. 18.01.09, 09:32 Teraz mówi się absolutnie wszystko licząc że wróg na widok tego bałaganu zgłupieje. Odpowiedz Link Zgłoś
louis-cypher Dorn: Klich ukrył informacje o łodzi podwodnej 16.01.09, 11:51 Wy SK....NY!!! Rosomaki kupcie do Afganistanu!!!!!!! no chyba, że wyślecie tam U-boota? Odpowiedz Link Zgłoś
fanpanajurka Re: Dorn: Klich ukrył informacje o łodzi podwodne 16.01.09, 12:07 za rosomaki, kasa już rozdysponowana.:-( Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Zastanawiałem się skąd to zainteresowanie Dorna i 16.01.09, 12:55 pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner wiem: kurduple z PIS-u nadają się do takiej łodzi. 16.01.09, 12:56 w sam raz. Odpowiedz Link Zgłoś
legrange Dorn: Klich ukrył informacje o łodzi podwodnej 16.01.09, 13:34 Oczywiście, że taka łódź jest niezbędna niezwyciężonej Polskiej Armii i całemu narodowi. Bo jak będzie gdy przyjdzie nam wyzwalać Tybet, Białoruś, Kubę, a już nie daj Boże Rosję z pod panowania tego szatana Putina. Zaś na takie tam jakieś spalone szkoły, zabiedzone dzieci itp. zawsze można zorganizować jakąś zbiórkę monet do puszek. Odpowiedz Link Zgłoś
janbacz Polsce marynarka wojenna jest niepotrzebna 16.01.09, 14:05 Transport sprzętu na misje i tak wykonuje się drogą powietrzną. Polska armia powinna składać się z 15 tys. armii regularnej, która normalnie w koalicji z państwami wolnościowymi walczyła by z państwami bandyckimi. Ta koalicja broniła by Polski w razie agresji. Na wypadek gdyby koalicja zawiodła i armia regularna została pobita, bronić Polski powinna tajna armia partyzancka. prawica.net/node/14633 prawica.net/node/14858#comment-293180 Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne do czego jeszcze sie czepna te PiSie rzepy?? 16.01.09, 14:16 co to mnie obchodzi jaki sprzet kupuje moja armia??czy takie rzeczy podaje jakikolwiek kraj??? tu w Polsce zaczyna sie jakas paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: do czego jeszcze sie czepna te PiSie rzepy?? 16.01.09, 23:18 pies_na_prawizne napisał: > co to mnie obchodzi jaki sprzet kupuje moja armia??czy takie rzeczy > podaje jakikolwiek kraj??? Owszem - każdy podaje (nie podają tylko Chiny, Rosja i Korea Pn.). Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
topix wydajcie kase na infrastrukturę miejską 16.01.09, 17:03 zabierzcie kasę armii, amerykanie wydajac kasę na łodzie sami je produkują, wspierając wiec własną gospodarkę, a ta nasza armia chce coraz wicej zabawek, po co? Odpowiedz Link Zgłoś
kliwia-tylko Dorn musi od czasu do czasu zaistnieć... 16.01.09, 21:00 PIS go wywalił, więc od czasu do czasu zamiesza w mediach. I tyle jego. Odpowiedz Link Zgłoś