Dodaj do ulubionych

Dorn: Klich ukrył informacje o łodzi podwodnej

• stary.gniewny Ciąć wydatki na armię. One po prostu nie mają 16.01.09, 10:35
      sensu. Jakąkolwiek wojnę i tak przegramy a do zademonstrowania bohaterstwa
      wystarczy batalion z bagnetami.
    • uburama Niech od razu stacjonuje w Scapa Flow - 16.01.09, 10:39
      nie będzie potrzeby przemykania się przez Danię.
    • unamatita Kto najlepiej kręci lody? POpaprańcy oczywiście. 16.01.09, 10:54
      W koncu nie kto inny a JK Bielecki (premier równie dobry jak Tusk) wiedział
      juz dużo wczesniej jak to się robi i cała swą mądrość przekazał POpaprańcom!
      Na POhybel nieudacznikom!
      u.
    • milo_1 Oj Dornowaty, Dornowaty...jesteś....... 16.01.09, 10:56
      Myślisz ,że za naskarżenie dostaniesz od Jarka loda ?????....;))))

Ciesz się Ludwiku, że sprawa Serafina,gdzie zginęło dwoje ludzi i McSurmacza "przebiegła" w czasie gdy Jarek był nad tobą ...bo Ty jako minister powinieneś wtedy pierwszy stracić stanowisko w MSWiA a tak tłuczesz się po korytarzach sejmowych ..tu wsadzisz nos ..tam dostaniesz kopa...
      Aby do końca kadencji a pieniążki z państwowej kasy płyną na twoje prywatne konto....
      Może o tym pogadamy.....
    • milo_1 A fe.... Ludwiku nie dostaniesz loda od Jarka..... 16.01.09, 11:01
      ....za naskarżenie, on ciebie nie lubi bo nie dosyć ,że jesteś wyższy to uważa ciebie za Dornowatego.....
      m.onet.pl/_m/9ce564f5a3e48495643662b025f1cc0e,14,1.jpg
      usiądź i zastanów się nad swoim losem....
    • sthoss Oni na poważnie z tym ubootem? 16.01.09, 11:09
      Myślałem, że chłopcy dadzą sobie spokój z tym produkcyjnym odrzutem którego nie
      zaakceptowali Grecy ze względu na wady produkcyjne. Ale jeżeli to ma kosztować 2
      miliardy to zaczynam rozumieć jakie "argumenty" stoją za kupowaniem tego bubla.
      Są na tyle wysokie że pojęcia "wstyd", "odpowiedzialność", "patriotyzm" tracą
      jakąkolwiek wartość.
      • wielki_czarownik Głupiś 16.01.09, 11:15
        Grecy udają, że tam są jakieś wady, coby się bezkarnie wykpić od umowy. Uboot jest w pełni sprawny - po prostu Grekom kasy zabrakło.
        • sthoss Moze i głupi jestem 16.01.09, 11:27
          ale rozumiem, że gdy już go kupimy i po 24 miesiącach okaże sie że może zejść na
          15 metrów co najwyżej, albo że te legendarne akumulatory trzymają ledwie 10%
          tego co obiecywano to mam nadzieję że przyjdziesz czarowniku i odszczekasz
          wszystko co tutaj z wielkim znawstwem oznajmiasz.
          Ja osobiście wolę dmuchać na zimne.
          • wielki_czarownik Re: Moze i głupi jestem 16.01.09, 15:51
            Jakoś Korea zamówiła 9 takich okrętów i nie ma z tym problemów. Przecież okręt będzie miał gwarancję itp. Nie kupimy go pokątnie w podejrzanej spelunie obok burdelu w Hamburgu za walizkę używanych Euro w niskich nominałach!
        • olewus1 Re: Głupiś 16.01.09, 12:49
          Skad ta teoria o tym, ze Grecy sciemniaja? Ja ostatnio czytalem , ze lodka jest
          zwalona i ze to bubel. I dokladnie wiem jakie argumenty kieruja czlowiekiem,
          ktory jednak chce kupic tego uboota.
          • wielki_czarownik Re: Głupiś 16.01.09, 15:49
            Amigo Grecy kupili kilka takich ubotów. Ten "nasz" miał pewne wady fabryczne (był pierwszy w serii i budowany w Niemczech) i poszedł do stoczni na poprawki. W tym czasie Grecy odebrali pozostałe okręty (budowane w ich stoczniach). Jak Niemcy "naszego" poprawili, to akurat kryzys się zaczynał i Grecy zaczęli kombinować jak tu się wykręcić od umowy. Ot cała tajemnica.
            Zresztą Korea zamówiła już 9 takich okrętów i nie narzeka.
    • lanyp Zapytaj Ludwika 16.01.09, 11:26
      tutaj: www.nasz-parlament.pl/forum/viewforum.php?f=2492
    • 1tadeusz1 Pojebany kraj 16.01.09, 11:31
      nie wybudujesz drogi, oczyszczalni ścieków, mostu, fabryki, kupisz samolotu,
      drezyny i można tu mnożyć przykłady tylko dlatego że zaraz jakiś zajob to
      oprotestuje. Więc niech giną kierowcy, trują się ludzie i zwierzęta, ludzie na
      bezrobocie, samolot spada na ziemię a kolejorze wypadają z szyn. Do czego
      doprowadziły dwa głupie , zawistno-nienawistne Kaczki. Klich, apeluję kupuj
      wszuystko co jest potrzebne i na co nas stać. Kaczorom proponuję zakup 2 (
      słownie: dwóch ) samolotów po kamikaze i puścić ich w lot bojowy z Gruzji na
      Rosję. Pokażą swoje męstwo i udowodnią że w stanie wojennym nie byli małymi
      śmierdzącymi dekownikami.
      • sedaluk Re: Ten U-Boot jest dobry. 16.01.09, 11:55
        W koncu Niemcy maja doswiadczenie.Potopili nimi wiecej statkow i
        okretow jak wszyscy inni razem wzieci.
        Ale z tego co wiem to nawet ich flota jest niewielka, cos tak jak
        polska.
        Nie dawac tylko admiralom nowych zabawek!Jak juz, to male,szybkie
        okrety torpedowo-rakietowe-male to-to, szybkie,tanie i skuteczne.
        No i ten fun-factor!!!!
        • zegrz Re: Ten U-Boot jest dobry. 16.01.09, 13:54
          No, takiej floty jak Polska - coś ze 7 okrętów bojowych - to chyba nawet Niemcy
          nie mają.
          A, mamy jeszcze 5 okrętów podwodnych.
          Trzeba chyba jednak od tej armady odjąć 2 okręty, które właśnie miano w tym roku
          wycofać ze służby i jakieś 5-6 kolejnych, które trzeba będzie wycofać w
          najbliższych kilku latach.
      • fanpanajurka Re: Pojebany kraj 16.01.09, 11:57
        masz rację. wyjątkowo poj..ny. na jaki damski ch... nam potrzebna ta łódź?!na
        służbę zdrowia: nie ma.na policję: nie ma. na drogi, mosty:nie ma.na oświatę:
        nie ma. na porządne wyposażenie armii: nie ma. na łódkę podwodną za 2
        miliardy!!! : jest!!!
        banda skretyniałych idiotów będzie planować podwodne operacje wojenne... co za
        kraj...
        • zegrz Re: Pojebany kraj 16.01.09, 13:59
          masz rację. wyjątkowo poj..ny. na jaki damski ch... nam potrzebny ten stadion
          Legii! na służbę zdrowia: nie ma.na policję: nie ma. na drogi, mosty:nie ma.na
          oświatę: nie ma. na porządne wyposażenie armii: nie ma. na stadion za 0,5
          miliardy!!! : jest!!!
          banda skretyniałych idiotów będzie planować mecze piłkarskie... co za kraj...
          albo:
          masz rację. wyjątkowo poj..ny. na jaki damski ch... nam potrzebny ten KRUS! na
          służbę zdrowia: nie ma.na policję: nie ma. na drogi, mosty:nie ma.na oświatę:
          nie ma. na porządne wyposażenie armii: nie ma. na KRUS miliardy!!! : jest!!!
          banda skretyniałych idiotów będzie dotować wybranych... co za kraj...
          itd. itp.
      • olewus1 Re: Pojebany kraj 16.01.09, 13:00
        1tadeusz1 napisał:

> nie wybudujesz drogi, oczyszczalni ścieków, mostu, fabryki, kupisz samolotu,
        > drezyny i można tu mnożyć przykłady tylko dlatego że zaraz jakiś zajob to
        > oprotestuje. Więc niech giną kierowcy, trują się ludzie i zwierzęta, ludzie na
        > bezrobocie, samolot spada na ziemię a kolejorze wypadają z szyn. Do czego
        > doprowadziły dwa głupie , zawistno-nienawistne Kaczki. Klich, apeluję kupuj
        > wszuystko co jest potrzebne i na co nas stać. Kaczorom proponuję zakup 2 (
        > słownie: dwóch ) samolotów po kamikaze i puścić ich w lot bojowy z Gruzji na
        > Rosję. Pokażą swoje męstwo i udowodnią że w stanie wojennym nie byli małymi
        > śmierdzącymi dekownikami.

TRUE TRUE...
    • drugi-ryszard55 Dorn: Klich ukrył informacje o łodzi podwodnej 16.01.09, 11:45
      Pisz bajki ciolku a nie listy.
      Cham wszędzie sie wpieprza.
      Przemądrzałe badziewie.
    • leew1 jeszcze niedawno istniała tajemnica wojskowa 16.01.09, 11:48
      ciekawe czy w innych krajach też wszystko się mówi na temat obronności?
      • fanpanajurka Re: jeszcze niedawno istniała tajemnica wojskowa 16.01.09, 12:06
        natychmiast zapomnij o całej sprawie. tajemnica wojskowa!!!
        • uburama Zmieniono podejście do tajemnicy wojskowej. 18.01.09, 09:32
          Teraz mówi się absolutnie wszystko licząc że wróg na widok tego bałaganu zgłupieje.
    • louis-cypher Dorn: Klich ukrył informacje o łodzi podwodnej 16.01.09, 11:51
      Wy SK....NY!!! Rosomaki kupcie do Afganistanu!!!!!!!
      no chyba, że wyślecie tam U-boota?
      • fanpanajurka Re: Dorn: Klich ukrył informacje o łodzi podwodne 16.01.09, 12:07
        za rosomaki, kasa już rozdysponowana.:-(
    • halfliner Zastanawiałem się skąd to zainteresowanie Dorna i 16.01.09, 12:55
      pozdr
      • halfliner wiem: kurduple z PIS-u nadają się do takiej łodzi. 16.01.09, 12:56
        w sam raz.
    • legrange Dorn: Klich ukrył informacje o łodzi podwodnej 16.01.09, 13:34
      Oczywiście, że taka łódź jest niezbędna niezwyciężonej Polskiej Armii i całemu
      narodowi. Bo jak będzie gdy przyjdzie nam wyzwalać Tybet, Białoruś, Kubę, a
      już nie daj Boże Rosję z pod panowania tego szatana Putina. Zaś na takie tam
      jakieś spalone szkoły, zabiedzone dzieci itp. zawsze można zorganizować jakąś
      zbiórkę monet do puszek.
    • janbacz Polsce marynarka wojenna jest niepotrzebna 16.01.09, 14:05
      Transport sprzętu na misje i tak wykonuje się drogą powietrzną.

Polska armia powinna składać się z 15 tys. armii regularnej, która normalnie w koalicji z państwami wolnościowymi walczyła by z państwami bandyckimi. Ta koalicja broniła by Polski w razie agresji. Na wypadek gdyby koalicja zawiodła i armia regularna została pobita, bronić Polski powinna tajna armia partyzancka. prawica.net/node/14633 prawica.net/node/14858#comment-293180
      • pies_na_prawizne do czego jeszcze sie czepna te PiSie rzepy?? 16.01.09, 14:16
        co to mnie obchodzi jaki sprzet kupuje moja armia??czy takie rzeczy
        podaje jakikolwiek kraj??? tu w Polsce zaczyna sie jakas paranoja
        • kapitan.kirk Re: do czego jeszcze sie czepna te PiSie rzepy?? 16.01.09, 23:18
          pies_na_prawizne napisał:

> co to mnie obchodzi jaki sprzet kupuje moja armia??czy takie
          rzeczy
          > podaje jakikolwiek kraj???

Owszem - każdy podaje (nie podają tylko Chiny, Rosja i Korea Pn.).
          Pzdr
    • topix wydajcie kase na infrastrukturę miejską 16.01.09, 17:03
      zabierzcie kasę armii, amerykanie wydajac kasę na łodzie sami je
      produkują, wspierając wiec własną gospodarkę, a ta nasza armia chce
      coraz wicej zabawek, po co?
    • kliwia-tylko Dorn musi od czasu do czasu zaistnieć... 16.01.09, 21:00
      PIS go wywalił, więc od czasu do czasu zamiesza w mediach. I tyle
      jego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka