s0ber Ścieki zalały ponad 200 dowodów ws. Olewnika 31.01.09, 10:56 W "Alfabecie Mafii" Massa zapytany o to, czy czegoś/kogoś się boi (będąc już świadkiem koronnym) odpowiedział, że boi się mówić jedynie o politykach, bo gdyby zaczął, to nikt nie byłby w stanie go ochronić. I ja mu akurat wierzę. Ktoś dba o taki, a nie inny przebieg śledztwa ws. zabójstwa Krzysztofa Olewnika i zapewne się teraz śmieją, myśląc że możemy im skoczyć... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
awe kolejny "cud" Tuska, ale michnikowcy nic nie widzą 31.01.09, 10:57 nic nie slyszą, w końcu praca w prorządowej gazecie do czegoś zobowiązuje. pewnie szkolenie u towarzyszy z trybuny ludu Odpowiedz Link Zgłoś
smurfmadrala Ścieki zalały ponad 200 dowodów ws. Olewnika 31.01.09, 11:02 Ścieki zalały Polskę. Cuchnie PO komunistach,śmierdzi "okragłym stolcem","zbawca" Jaruzelski i Kiszczak -"człowiek honoru" mają powody do zadowolenia,Maleszka-zaufany dziennikarz przybliży prawdę czytelnikom. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Ciężko doświadcza bóg tych Olewników. 31.01.09, 11:09 Ale za to jest jedna jasna strona tej sprawy - prokuratura przynała, że danie po mordzie prokuratorowi ma znikomą szkodliwość społęczną. Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Moim zdaniem to skorumpowana policja zaciera ślady 31.01.09, 11:13 choć wątków może być więcej. Za źle zabezpieczone dokumenty powinien polecieć kolejny urzędas i przejechać mu się po kieszeni. Jeszcze tylko dodam w ramach teorii spiskowej, że ręka sprawiedliwości dopadła już 3 oprawców Krzysztofa Olewnika może teraz kolej na grzech zaniedbania ??? Panu Olewnikowi jeszcze trochę kasy zostało by wymierzyć wreszcie sprawiedliwość w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
garbatonosy Re: Moim zdaniem to skorumpowana policja zaciera 31.01.09, 11:14 ....przez kogo, skorumpowana? boykotka napisała: > choć wątków może być więcej. > Za źle zabezpieczone dokumenty powinien polecieć kolejny urzędas i > przejechać mu się po kieszeni. > Jeszcze tylko dodam w ramach teorii spiskowej, że ręka > sprawiedliwości dopadła już 3 oprawców Krzysztofa Olewnika może > teraz kolej na grzech zaniedbania ??? Panu Olewnikowi jeszcze trochę > kasy zostało by wymierzyć wreszcie sprawiedliwość w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: Moim zdaniem to skorumpowana policja zaciera 31.01.09, 11:22 garbatonosy napisał: > ....przez kogo, skorumpowana? Jan Maria Rokita ? Wczoraj w "Piaskiem po oczach" miał wiele do powiedzenia na temat złamanych obietnic przez Tuska, w obliczu nadchodzącego kryzysu gdy jednak prowadzacy zapytał się Rokity co on zrobiłby na miejscu Tuska - ten stwierdził, że jest to żenyjące pytanie. Zawsze uważałam Jana Marię Rokitę za największego grafomana słowa w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 wc- co tak cuchnie 31.01.09, 11:15 smierdzaca sprawa - ja umywam rece .... Odpowiedz Link Zgłoś
badziewiak66 Uwaznie czytajcie posty od razu Ich widać 31.01.09, 11:17 jak pytaj kto to ten Olewnik, lub dyskredytuja Olewnikow, albo sprowadzją sprawe do biedy w policji, już wiadomo kto te posty pisze. Tak, tak ci sami co przechowywali akta i utrudniali dochodzenie. Jest ich tu pełno , na wielu mają haki. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Władza bardzo się stara, żeby zatrzeć ślady 31.01.09, 11:18 Może nie jest to przekręt na miarę 9/11, ale mamy swoje WTC - ilość wydarzeń o właściwościach cudu wskazuje, że ktoś bardzo stara się zatrzeć prawdę. Komisja sejmowa złożona z osób zainteresowanych ukryciem prawdy? - śmiech na sali. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Władza bardzo się stara, żeby zatrzeć ślady 31.01.09, 11:44 patman napisał: > Może nie jest to przekręt na miarę 9/11, ale mamy swoje WTC - ilość wydarzeń o > właściwościach cudu wskazuje, że ktoś bardzo stara się zatrzeć prawdę. Komisja > sejmowa złożona z osób zainteresowanych ukryciem prawdy? - śmiech na sali. >-----------------------------------------------------------------< Dlaczego smiech na sali? Nawet przy osobach zainteresowanych ukryciem prawdy niektórzy beda musieli odpowiedziec na niektóre pytanka publicznie.Interesuje mnie co ma do powiedzenia w tej sprawie np Kurczuk,Kalisz,Cwiakalski.Sama prokuratura i policja nie jest w stanie nic z siebie dac,co najwyzej stworzyc jeszcze wiekszy balagan(chyba celowo),a komisja jaka by nie byla cos ciekawego jestem pewien ze wniesie. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 pierwszy lepszy złamas czy gó...jad 31.01.09, 11:21 wie, że przełożonym przełożonych jest donald tusk Odpowiedz Link Zgłoś
januszz4 We wszystkim czego dotknąć 31.01.09, 11:24 widać przerażającą słabość tego Państwa. Ale stan Państwa jest pochodną stanu umysłów i kryteriów moralnych jego obywateli. Gdzie szukać przyczyn tak niskich standardów? Tradycjach "złotej wolności", zaborach, braku tradycji kulturowych wykształconych na terenach zarysowanych granicami dawnego Cesarstwa Rzymskiego, systemie religijnym (w krajach protestanckich pierwiastek państwowotwórczy jest znacznie silniejszy). Nie wiem, może we wszystkim po trochu? Odpowiedz Link Zgłoś
jkal dowody niezabezpieczone hermetycznie,kto odPOwiada 31.01.09, 11:33 personalnie za taki stan rzeczy?Czemu służy awansowanie przez ekipę PO na wysokie stołki ludzi uwikłanych w prowadzenie tej sprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
sks-uj Re: We wszystkim czego dotknąć 01.02.09, 08:57 Obserwuje do z drugiej strony oceanu (na szczescie). Twoja wypowiedz jest wyjatkowo trafna. Mam wrazenie ze Panstwo zostalo przejete przez grupy interesow, przede wszystkim dawnych "funkcjonariuszy" PZPR i SB. Niestety pomagali w tym ludzie pokroju Michnik, Kuczynski i inne "autorytey". I tu jest sedno sprawy - nie mamy w Polsce prawdziwych elit i inteligencji ktore by zagluszyly glos zdrajcow. Ciagle placimy za Katyn. januszz4 napisał: > widać przerażającą słabość tego Państwa. Ale stan Państwa jest > pochodną stanu umysłów i kryteriów moralnych jego obywateli. Gdzie > szukać przyczyn tak niskich standardów? Tradycjach "złotej > wolności", zaborach, braku tradycji kulturowych wykształconych na > terenach zarysowanych granicami dawnego Cesarstwa Rzymskiego, > systemie religijnym (w krajach protestanckich pierwiastek > państwowotwórczy jest znacznie silniejszy). Nie wiem, może we > wszystkim po trochu? Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Czy wszyscy juz wiedzą kto naprawdę rządzi polską? 31.01.09, 11:26 Bo kto ma zewnętrzne znamiona władzy to wiemy z telewizora i z Gazety Wyborczej. A kto naprawdę rządzi to widać m. in. ze sprawy Olewnika. ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
sjj Ścieki zalały ponad 200 dowodów ws. Olewnika 31.01.09, 11:35 PO-SLD-owskie szambo zalewa kraj. Pan Tusk tylko glupoty gada, i nic nie robiác naraza kraj na manowce. Wkrótce bédziemy mieli drugie Wégry. Tak z kraju prowadzácego, z nowo przyjétych w 2002-im, teraz sá na kon'cu EU z zastraszajácymi dlugami, które rozkradla ta szmata kommunistyczna: Gyurcsany i jego banda. Jeden MEDRZEC (SANDOR MARAI) z Siedmiogrodu, który w latach mlodzienczych dal sie nabrac na té komunistyczna glupote,-potem zmadzal, pisal tak : tlum. "Komunistów ciezko sie bedzie pozbyc , poniewaz nikt nie jest bardziej niebezpieczny niz dzierzawca obalonej idei. Ten wtedy juz nie broni samej idei, tylko nagromadzona zdobycz." Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Zanim zaczniemy szukac wrogow naszego panstwa 31.01.09, 11:37 poza jego granicami, co jest naszym nawykiem wyniklym z sarmackiej pretensjonalnej glupoty nauczmy sie najpierw scigac ich skutecznie w naszym kraju. Nie wyjasnienie sprawy Olewnika jest wyrazem slabosci naszego panstwa wobec tych wszystkich, ktorzy tradycyjnie juz jak od wiekow wyslugujac sie nim w roznych urzedach (z sadowniczymi wlacznie zeby nie napisac przede wszystkim) stanowia prawdziwe zgrozenie dla naszego kraju obecnie duzo wieksze niz te zewnetrzne. Powiedzialoby sie rowniez, ze to oni glownie zajmuja sie rozbudzaniem naszych fobi i schizofreni ukierunkowanych na "zewnetrznych wrogow" by odwrocic uwage od tego duzo pilniejszego obecnie problemu jakim jest slabosc naszego panstwa wynikajaca z prl-owskiej nomenklaturowo-rynsztokowej spuscizny z ktora nie potrafia sobie od dwudziestu lat poradzic postsolidarnosciowe pomioty uwiklane w debilne klotnie miedzy soba. Re: Ścieki zalały ponad 200 dowodów ws. Olewnika Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Zanim zaczniemy szukac wrogow naszego panstwa 31.01.09, 12:06 1stanczyk napisał: > poza jego granicami, co jest naszym nawykiem wyniklym z sarmackiej > pretensjonalnej glupoty nauczmy sie najpierw scigac ich skutecznie w naszym kra > ju. > Nie wyjasnienie sprawy Olewnika jest wyrazem slabosci naszego panstwa wobec tyc > h > wszystkich, ktorzy tradycyjnie juz jak od wiekow wyslugujac sie nim w roznych > urzedach (z sadowniczymi wlacznie zeby nie napisac przede wszystkim) stanowia > prawdziwe zgrozenie dla naszego kraju obecnie duzo wieksze niz te zewnetrzne. > Powiedzialoby sie rowniez, ze to oni glownie zajmuja sie rozbudzaniem naszych > fobi i schizofreni ukierunkowanych na "zewnetrznych wrogow" by odwrocic uwage o > d > tego duzo pilniejszego obecnie problemu jakim jest slabosc naszego panstwa > wynikajaca z prl-owskiej nomenklaturowo-rynsztokowej spuscizny z ktora nie > potrafia sobie od dwudziestu lat poradzic postsolidarnosciowe pomioty uwiklane > w > debilne klotnie miedzy soba. > > Re: Ścieki zalały ponad 200 dowodów ws. Olewnika ---------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
czujny_obywatel Re: Zanim zaczniemy szukac wrogow naszego panstwa 31.01.09, 12:13 Trudno nie > zgodzic sie z tym,ale ja zastanawiam sie nad tym czy to nasze panstwo wogóle > istnieje,czy my nie zyjemy w jakiejs wirtualnej Polsce.A zwlaszcza na poziomie > Polski powiatowej i gminnej,gdzie ukladziki sa widoczne golym okiem i > bezczelne.Znam przypadek pobicia ze skutkiem smiertelnym mlodego > chlopaka.Bandyci nieudolnie upozorowali wypadek,a policja specjalnej troski i > miejscowa prokuratura kupila ten stan rzeczy bez zastrzezen. Aby ten stan rzeczy zmienić, to musiałaby powstać Ultra Spec Komisja z panami Czumą, Maciarewiczem, Rokitą, Biernackim i Wassermanem. Taki skład zagwarantowałby skuteczne rozwiązanie problemu i naprawę tej przegniłej części państwa polskiego Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Zanim zaczniemy szukac wrogow naszego panstwa 31.01.09, 12:22 czujny_obywatel napisała: > Trudno nie > > zgodzic sie z tym,ale ja zastanawiam sie nad tym czy to nasze panstwo wog > óle > > istnieje,czy my nie zyjemy w jakiejs wirtualnej Polsce.A zwlaszcza na poz > iomie > > Polski powiatowej i gminnej,gdzie ukladziki sa widoczne golym okiem i > > bezczelne.Znam przypadek pobicia ze skutkiem smiertelnym mlodego > > chlopaka.Bandyci nieudolnie upozorowali wypadek,a policja specjalnej tros > ki i > > miejscowa prokuratura kupila ten stan rzeczy bez zastrzezen. > > > Aby ten stan rzeczy zmienić, to musiałaby powstać Ultra Spec Komisja z panami C > zumą, Maciarewiczem, Rokitą, Biernackim i Wassermanem. Taki skład zagwarantował > by skuteczne rozwiązanie problemu i naprawę tej przegniłej części państwa polsk > iego ---------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
czujny_obywatel Re: Zanim zaczniemy szukac wrogow naszego panstwa 31.01.09, 12:29 >Usilujesz si > e > smiac? Nie widzisz tych problemów? Jesli ty tego bagna nie chcesz widziec > porozmawiaj ze swoimi sasiadami o ile nie wystarczaja ci doniesienia prasowe.Z > ostatnich czterech tygodni tylko na podstawie prasy mozesz przekonac sie ,ze ma > m > racje. No ja się śmieję w sposób sarkastyczny, a nie humorystyczny. Poziom absurdu, wprost kabaretu, który zapanował w sprawie Olewnika powinien skłonić wszystkie organy Państwa Polskiego do podjęcia błyyskawicznych i nadzwyczajnych działań w tej sprawie (i nie tylko w tej). Mafijne działania zagrażają bezpieczeństwu narodowemu i wprost państwowości polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "Mafijne działania zagrażają bezpieczeństwu narodo 31.01.09, 13:34 "Mafijne działania zagrażają bezpieczeństwu narodowemu i wprost państwowości polskiej" Sarkazmem jeszcze nikt nikogo nie przekonal ..... Sugerujesz, ze nasz upadek panstwowy z ktorego z takim trudem, od wielu juz zreszta dziesiecioleci mozolnie i obecnie niesamodzielnie sie dzwigamy byl wynikiem przypadku, nieszczesliwego zbiegu okolicznosci, braku zrozumienia naszych problemow przez naszych sasiadow i Bog wie jeszcze czego .... ? Mnie wystarcza to, co obserwuje na codzien wokol mnie kiedy jestem w naszym kraju i porownuje (zdarza mi sie rowniez korzystac z tej ulomnej metody "myslenia") nasza codziennosc z ta, tam gdzie troska o panstwo byla glownym elementem pozwalajacym nawet w wypadku historycznych katastrof (Niemcy), czy dziejowych zawirowan (Anglia, Francja, Wlochy) zachowac je, pomimo chwilowego albo jak w przypadku poteg kolonialnych trwalego oslabienia. Ta nasza dzisiejsza jest "sukcesem" glownie dla tych, ktorzy nie bezinteresownie zreszta, aktywnie ja tworzyli. Pozostala wiekszosc stojaca przed urna wyborcza i majaca alternatywe pomiedzy cholera a dzuma "wybiera" albo nie wiedzac, ze obie sa smiertelne. Re: Zanim zaczniemy szukac wrogow naszego panstwa Odpowiedz Link Zgłoś
czujny_obywatel Re: "Mafijne działania zagrażają bezpieczeństwu n 31.01.09, 13:54 1stanczyk napisał: > Sugerujesz, ze nasz upadek panstwowy z ktorego z takim trudem, od wielu juz > zreszta dziesiecioleci mozolnie i obecnie niesamodzielnie sie O CZYM TY PISZESZ. Zaraz cofniesz się do Wielkiego Wybuchu i powstania życia na ziemi.. Ja sugeruję, że Państwo Polskie nie ma wpływu na istotną część naszego życia. Część naszej państwowości na styku aparatu prawa-ścigania i biznesu przejeła kryminalna mafia. I TO JEST WŁAŚNIE ZAGROŻENIE NASZEGO BEZPIECZEŃSTWA NARODOWEGO I PAŃSTWOWOŚCI. Nie doszukuj się niczego więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
czujny_obywatel HE, HE 31.01.09, 11:54 Mafia idzie na całość i puszczają jej nerwy.Widać, że to nie jest jakaś lokalna sitwa policyjno-prokuratorsko-polityczno-biznesowa, tylko coś znacznie, znacznie poważniejszego i większego. To mafia obejmująca cały kraj zbudowana na bazie starych prlowskich służb specjalnych itp. Fajnie wyglądają ci (politycy, prokuratorzy-choć jest ich coraz mniej), pokazujący się w telewizji i mówiący, że porwanie i morderstwo Olewnika to dzieło lokalnej bandy drobnych kryminalistów i pijaczków. Odpowiedz Link Zgłoś
olewus1 Miało być przypadkiem to będzie tak było. 31.01.09, 12:05 Wszystko mozna zalatwic z polska policja oraz wymiarem sprawiedliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
nowak11 ?!?! Czekam na kolejny "przypadek" 31.01.09, 12:12 Np.może okazać się,że kartki papieru,na których zapisano zeznania morderców,są puste;bo...wyblakły na słońcu!;) Odpowiedz Link Zgłoś
czujny_obywatel HE, HE 31.01.09, 12:19 nowak11 napisał: > Np.może okazać się,że kartki papieru,na których zapisano zeznania morderców,są > puste;bo...wyblakły na słońcu!;) Teraz pewnie członkowie Sejmowej Komisji Śledczej po pierwszym posiedzeniu zatrują się podczas obiadu w sejmowej restauracji sosem z muchomora, a specjalna grupa policyjno-prokuratorska "przypadkiem" podróżująca JEDNYM busikiem zostanie rozjechana przez tira widmo.... Odpowiedz Link Zgłoś
nowak11 Jak zniszczyć ten układ? 31.01.09, 12:25 W Polsce dzieje się coś dziwnego-to fakt.To nie rząd tu rządzi.To już jest pewne.Zamiast szukać dalszych potwierdzeń tej tezy, trzeba by wreszcie tę grupę zniszczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Urrwa, jutro otworzę lodówkę, a tam Olewnik... 31.01.09, 12:31 Od śmierci tego człowieka lekko licząc przynajmniej jakieś tysiąc osób zaginęło i wszyscy mają to w dupie. Dlaczego? Bo oni nie są miliarderami, żeby robić raban, komisje itp. itd. I żeby chociaż ta rodzinka chciała za odszkodowanie (o które się domaga, ciekawe, na ile wycenią trupa) ustanowić jakąś fundację na rzecz osób poszkodowanych przez opieszałość organów ścigania, którzy pieniędzy na walkę z państwem nie mają. Skądże! Oni chcą tą forsę dla siebie i dzięki śp. synalkowi robią sobie darmową reklamę w mediach. Ludzie, kiedy ten cyrk się skończy? Odpowiedz Link Zgłoś
czujny_obywatel Re: Urrwa, jutro otworzę lodówkę, a tam Olewnik.. 31.01.09, 12:39 patthecat napisał: > Od śmierci tego człowieka lekko licząc przynajmniej jakieś tysiąc osób > zaginęło i wszyscy mają to w dupie. Dlaczego? Bo oni nie są miliarderami, żeby > robić raban, komisje itp. itd. I żeby chociaż ta rodzinka chciała za > odszkodowanie (o które się domaga, ciekawe, na ile wycenią trupa) ustanowić > jakąś fundację na rzecz osób poszkodowanych przez opieszałość organów > ścigania, którzy pieniędzy na walkę z państwem nie mają. Skądże! Oni chcą tą > forsę dla siebie i dzięki śp. synalkowi robią sobie darmową reklamę w mediach. > Ludzie, kiedy ten cyrk się skończy? > TTtttattaaaaa...Olewnikowie są oczywiście winni, powinni ich wsadzić, a później w więzieniu w Płocku obwiesić...taa..cyrk jest. Wiesz, w tak porażającą głupote, to ja nie wierzę, Ludzie o takiej indolencji, którą probujesz zaprezentować nie byliby w stanie odpalić komputera i przeglądarki. Powiedz, płaci ci ktoś, za szukanie winnego porwania i zamordowania Krzysztofa olewnika w rodzinie Olewników. Pewnie jego Ojciec z jego siostrą zlecili jego porwanie. Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Ale nie na tyle czujny, żeby maturę zdać... 31.01.09, 13:00 Kolega chyba na inny tekst odpowiada, ale co tam, dorzucę jeszcze dwie uwagi od siebie. 1. Rodzina Olewników to tak mi z deczko śmierdzi. Tak, jestem komuchem, żydem i cyklistą, ale jakoś ostrożnie podchodzę do przypadków w stylu "w latach 90 sprzedawałem skarpetki, a teraz jestem właścicielem połowy miasta". Jeżeli o mnie idzie, to rodzinka doszła do majątku wskutek jakiś konszachtów z szeroko pojętą "grupą", tylko nie "trzymającą władzę" a przestępczą po prostu. Pogryźli się, to żeby tatkowi pogrozić udupili mu synalka. Tatuś na gangsterów jednak za krótki, więc mógł się odgryźć tyle, że przekupił klawiszy, żeby facetów powiesili. Oczywiście, jest to porąbana teoria spiskowa dziejów. Mniej więcej tak samo wiarygodna jak ta, że minister sprawiedliwości, prokurator generalny, minister obrony narodowej, premier czy kto tam jeszcze jest w tą sprawę zamieszany. Okup wyznaczono na 300 tyś. złotych. Dla tych ludzi to jak na waciki. Jak już coś, to oni robią przewały na miliony złotych, a 300 tyś. Olewnika olewają. 2. Ponawiam pytanie, bo na razie maturę oblałeś. Czy gdyby tobie ktoś łeb upierd... to od kilku lat by trąbili o tobie w mediach? Możemy to zrobić na zasadzie eksperymentu natury socjologicznej, nawet się po siekierę zgłoszę. Choć podpowiem ci, że nie. "Są równi i równiejsi" i to jest w tej sprawie najbardziej wnerwiające, czego tacy pożyteczni idioci jak ty nie dostrzegają. /over and out, szkoda mi klawiatury na ciebie/ Odpowiedz Link Zgłoś
xnonorx Re: Ale nie na tyle czujny, żeby maturę zdać... 31.01.09, 13:10 Kolega się niepotrzebnie czepia "czujnego" kolegi. Krótko powiem czemu: Ad2. >Czy gdyby tobie ktoś łeb upierd... to od kilku lat by trąbili o >tobie w mediach? Nie. By nie trąbili >Możemy to zrobić na zasadzie eksperymentu natury >socjologicznej, >nawet się po siekierę zgłoszę. Zaczeli by trąbić gdyby po tym wydarzeniu aresztwoali twoja rodzine, ktora by sie po kolei powiesila w więzieniu, gdby twoj kanarek i ulubiony piesek zmarły na progu drzwi, a wszystko by było "zwykłym przypadkiem" Ad1 >1. Rodzina Olewników to tak mi z deczko śmierdzi. Tak, jestem >komuchem, żydem i cyklistą, ale jakoś ostrożnie podchodzę do >przypadków w stylu "w latach 90 sprzedawałem skarpetki, a teraz >jestem właścicielem połowy miasta". Każdy to ma na myśli, ale sposób w jaki ktos sobie poigrał z szanowanym i prawym (hahahaha) wymiarem sprawiedliwosci kaze przypuszczac, ze jakies wysoko postawione osoby w tym maczaja łapy. I pokazanie tego jest wazne, a nie to czy Olwenik mial powiazania z przestepcami czy nie (tez uwazam ze nie wszystko tam było oki). Odpowiedz Link Zgłoś
czujny_obywatel No cóż, jednak indolencja 31.01.09, 13:10 Matura, a co ma do tego matura. Po tym, co piszesz widać, że albo nic nie rozumiesz (w co wątpię), albo piszesz dokładnie tak, jak ci kazali. To chyba dobrze, że rodzina Olewników postawiła sobie za cel życiowy, poświęca na to swój czas, prywatne pieniądze itp, aby wyświetlić do końca całą sprawę, ze wszystkimi jej zakulisowymi mechanizmami itp. TO WŁAŚNIE CI TAK PRZESZKADZA, TEGO SIĘ BOISZ. Co, czujesz już oddsch Czumy na karku he, he Odpowiedz Link Zgłoś
nowak11 A może poskąpił na kampanię? 31.01.09, 12:33 A może pan Olewnik poskąpił na kampanię jakiegoś polityka?I gdy nie pomogło odcięcie od funduszy unijnych(gdybam),od PFRON,LOTTO;gdy nie pomogły naloty skarbówki, ZUS-u,PIP,Sanepidu itp. - to porwali mu syna! A za hardość - zabili go,aby inni bogaci ludzie w Polsce opłacali tego polityka. Jakiego? Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaw47 nowy 31.01.09, 12:50 minister pan Czuma [życzę mu dużo zdrowia] po objęciu stanowiska udzielał wywiadu. M/innymi powiedział, poinformował, że w Polsce mamy 6 tysięcy prokuratorów, dobrze by było gdyby choć 1500 było uczciwych. Myślę sobie źle słyszałem, pytam żony a Ona to potwierdziła. Cytuję,- dobrze by było gdyby choć 1500 było uczciwych. Pozostawiam bez komentarza.Tylko skromnie pytam,..gdzie ja żyję? Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: nowy 31.01.09, 12:54 przemyslaw47 napisał: > Pozostawiam bez komentarza.Tylko skromnie pytam,..gdzie ja żyję? w polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: A może poskąpił na kampanię? 31.01.09, 12:58 nowak11 napisał: > A może pan Olewnik poskąpił na kampanię jakiegoś polityka?I gdy nie pomogło > odcięcie od funduszy unijnych(gdybam),od PFRON,LOTTO;gdy nie pomogły naloty > skarbówki, ZUS-u,PIP,Sanepidu itp. - to porwali mu syna! A za hardość - zabili > go,aby inni bogaci ludzie w Polsce opłacali tego polityka. Jakiego? ---------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
czujny_obywatel Re: A może poskąpił na kampanię? 31.01.09, 13:14 A,któremu > politykowi odmówil finansowania kampanii Kluska? Przyszli panowie z gangu po > kase,ten odmówil i z biznesmena stal sie baca. O kolega mnie ubiegł, właśnie chciałem napisać o Klusce. Trochę w innym wydaniu schemat działania z Kluski powtarza się u Olewnika. Też przypadek, nie...he, he Odpowiedz Link Zgłoś
czujny_obywatel Sekuła 31.01.09, 12:48 Pamiętam jak popełnił według policji samobójstwo strzelając sobie TRZY RAZY w brzuch. Po wielu latach sami gangsterzy z Pruszkowa się przyznali, że go odstrzelili, bo coś za bardzo ich kręcił w interesach. Odpowiedz Link Zgłoś
elitanarodupolskiego Sprawa Olewnika sięga jeszcze czasów początków p 31.01.09, 18:33 ..prywatyzacji. Zbyt wielu ważnych ludzi jest w to umoczonych by była w ogóle jakaś szansa na rozwiązanie sprawy. Olewnik nie wszedł w układ - zajęli się jego synem. Teraz pachołki od porwania giną jeden po drugim, dowody zalały fekalia i na tym się skończy, ew. dowiemy się, że kolejne istotne dla śledztwa elementy przepadły. Przy samym wypadku Geremka było aż nadto niejasności, nie oczekujmy wiec, ze przy tak poważnej sprawie cokolwiek się wyjaśni. Odpowiedz Link Zgłoś
waupsztas Księża was próbują znowu otumanić 31.01.09, 21:20 Rura ściekowa, co? Takie bajki to można opowiadać dzieciom w przedszkolu i otumanionym wiernym w kościele, ale nie nam. My dobrze wiemy, KOMU zależało na zlikwidowaniu dowodów. Oficjelom Kościoła. Cholerni czarni. Odpowiedz Link Zgłoś