michnikowo wo !!! 07.02.09, 06:41 [...] 9 stycznia w audycji Radia Maryja Aktualności dnia wystąpił, jak ufam – przez czyjeś chyba niedopatrzenie, jakiś arab, dzięki studiom w Polsce mówiący dobrze po polsku i pracujący tu jako lekarz. Jego wystąpienie miało ton i charakter niedwuznacznie antyizraelski i prohamasowy. Do faktu takiego wystąpienia na falach RM ustosunkowywać się nie będę – nie moja to sprawa. Ponieważ jednak dzisiejsza konferencja odbywa się po tym fakcie, uznałem za niezbędne powiedzieć kilka zdań o moim własnym stosunku do konfliktu palestyńskiego w ogóle. Uważam że przez wielu moich rodaków konflikt ten jest ujmowany z gruntu błędnie, spośród państwa pewnie też. Co powiem, powiem zatem tylko za siebie. A ojcom dziękuję, że mi taką wypowiedź własną – nie znając jej treści – umożliwili. Państwo Izrael jest to najdalej wysunięty na wschód przyczółek cywilizacji zachodu. Naszej cywilizacji! Śmiertelnie dziś zagrożonej, choć wielu dziś jeszcze tego nie widzi, Dlatego my, Polacy, jakiekolwiek z mielibyśmy Żydami zatargi, w tej kluczowej sprawie winniśmy się wznieść ponad nie. Niech nikt nie sądzi, że ewentualny upadek tego przyczółka, to koniec kłopotów. To byłby dopiero ich prawdziwy początek! Powtórzę, co już raz powiedziałem na falach Radia Maryja: wschodnią rubież cywilizacji zachodu – naszej cywilizacji[!] – wyznaczają dwie rzeki: Dniepr i Jordan. Tej rubieży trzeba bronić, jak linii Wisły: bez względu na cenę, bo gdy ta rubież padnie, przyjdzie kolej na następne, a jako pierwsza pójdzie pewnie wtedy Andaluzja. Przeciwnik jest twardy i przebiegły: kieruje się dalekowzroczną strategią i stosuje głęboko przemyślaną taktykę, dzięki której, nie licząc się zupełnie ze stratami własnymi, wręcz przeciwnie je prowokując, ustawia się propagandowo stale w roli ofiary, choć w istocie to on jest stroną atakującą i liczy przy tym na naszą krótkowzroczność, że w końcu my sami własnymi rękami ten nasz własny przyczółek zlikwidujemy. Na miłość Boską, nie róbmy tego!!! [...] Odpowiedz Link Zgłoś
michnikowo owo !!! 07.02.09, 06:41 [...] 9 stycznia w audycji Radia Maryja Aktualności dnia wystąpił, jak ufam – przez czyjeś chyba niedopatrzenie, jakiś arab, dzięki studiom w Polsce mówiący dobrze po polsku i pracujący tu jako lekarz. Jego wystąpienie miało ton i charakter niedwuznacznie antyizraelski i prohamasowy. Do faktu takiego wystąpienia na falach RM ustosunkowywać się nie będę – nie moja to sprawa. Ponieważ jednak dzisiejsza konferencja odbywa się po tym fakcie, uznałem za niezbędne powiedzieć kilka zdań o moim własnym stosunku do konfliktu palestyńskiego w ogóle. Uważam że przez wielu moich rodaków konflikt ten jest ujmowany z gruntu błędnie, spośród państwa pewnie też. Co powiem, powiem zatem tylko za siebie. A ojcom dziękuję, że mi taką wypowiedź własną – nie znając jej treści – umożliwili. Państwo Izrael jest to najdalej wysunięty na wschód przyczółek cywilizacji zachodu. Naszej cywilizacji! Śmiertelnie dziś zagrożonej, choć wielu dziś jeszcze tego nie widzi, Dlatego my, Polacy, jakiekolwiek z mielibyśmy Żydami zatargi, w tej kluczowej sprawie winniśmy się wznieść ponad nie. Niech nikt nie sądzi, że ewentualny upadek tego przyczółka, to koniec kłopotów. To byłby dopiero ich prawdziwy początek! Powtórzę, co już raz powiedziałem na falach Radia Maryja: wschodnią rubież cywilizacji zachodu – naszej cywilizacji[!] – wyznaczają dwie rzeki: Dniepr i Jordan. Tej rubieży trzeba bronić, jak linii Wisły: bez względu na cenę, bo gdy ta rubież padnie, przyjdzie kolej na następne, a jako pierwsza pójdzie pewnie wtedy Andaluzja. Przeciwnik jest twardy i przebiegły: kieruje się dalekowzroczną strategią i stosuje głęboko przemyślaną taktykę, dzięki której, nie licząc się zupełnie ze stratami własnymi, wręcz przeciwnie je prowokując, ustawia się propagandowo stale w roli ofiary, choć w istocie to on jest stroną atakującą i liczy przy tym na naszą krótkowzroczność, że w końcu my sami własnymi rękami ten nasz własny przyczółek zlikwidujemy. Na miłość Boską, nie róbmy tego!!! [...] Odpowiedz Link Zgłoś
michnikowo kowo !!! 07.02.09, 06:41 [...] 9 stycznia w audycji Radia Maryja Aktualności dnia wystąpił, jak ufam – przez czyjeś chyba niedopatrzenie, jakiś arab, dzięki studiom w Polsce mówiący dobrze po polsku i pracujący tu jako lekarz. Jego wystąpienie miało ton i charakter niedwuznacznie antyizraelski i prohamasowy. Do faktu takiego wystąpienia na falach RM ustosunkowywać się nie będę – nie moja to sprawa. Ponieważ jednak dzisiejsza konferencja odbywa się po tym fakcie, uznałem za niezbędne powiedzieć kilka zdań o moim własnym stosunku do konfliktu palestyńskiego w ogóle. Uważam że przez wielu moich rodaków konflikt ten jest ujmowany z gruntu błędnie, spośród państwa pewnie też. Co powiem, powiem zatem tylko za siebie. A ojcom dziękuję, że mi taką wypowiedź własną – nie znając jej treści – umożliwili. Państwo Izrael jest to najdalej wysunięty na wschód przyczółek cywilizacji zachodu. Naszej cywilizacji! Śmiertelnie dziś zagrożonej, choć wielu dziś jeszcze tego nie widzi, Dlatego my, Polacy, jakiekolwiek z mielibyśmy Żydami zatargi, w tej kluczowej sprawie winniśmy się wznieść ponad nie. Niech nikt nie sądzi, że ewentualny upadek tego przyczółka, to koniec kłopotów. To byłby dopiero ich prawdziwy początek! Powtórzę, co już raz powiedziałem na falach Radia Maryja: wschodnią rubież cywilizacji zachodu – naszej cywilizacji[!] – wyznaczają dwie rzeki: Dniepr i Jordan. Tej rubieży trzeba bronić, jak linii Wisły: bez względu na cenę, bo gdy ta rubież padnie, przyjdzie kolej na następne, a jako pierwsza pójdzie pewnie wtedy Andaluzja. Przeciwnik jest twardy i przebiegły: kieruje się dalekowzroczną strategią i stosuje głęboko przemyślaną taktykę, dzięki której, nie licząc się zupełnie ze stratami własnymi, wręcz przeciwnie je prowokując, ustawia się propagandowo stale w roli ofiary, choć w istocie to on jest stroną atakującą i liczy przy tym na naszą krótkowzroczność, że w końcu my sami własnymi rękami ten nasz własny przyczółek zlikwidujemy. Na miłość Boską, nie róbmy tego!!! [...] Odpowiedz Link Zgłoś
michnikowo ikowo !!! 07.02.09, 06:42 [...] 9 stycznia w audycji Radia Maryja Aktualności dnia wystąpił, jak ufam – przez czyjeś chyba niedopatrzenie, jakiś arab, dzięki studiom w Polsce mówiący dobrze po polsku i pracujący tu jako lekarz. Jego wystąpienie miało ton i charakter niedwuznacznie antyizraelski i prohamasowy. Do faktu takiego wystąpienia na falach RM ustosunkowywać się nie będę – nie moja to sprawa. Ponieważ jednak dzisiejsza konferencja odbywa się po tym fakcie, uznałem za niezbędne powiedzieć kilka zdań o moim własnym stosunku do konfliktu palestyńskiego w ogóle. Uważam że przez wielu moich rodaków konflikt ten jest ujmowany z gruntu błędnie, spośród państwa pewnie też. Co powiem, powiem zatem tylko za siebie. A ojcom dziękuję, że mi taką wypowiedź własną – nie znając jej treści – umożliwili. Państwo Izrael jest to najdalej wysunięty na wschód przyczółek cywilizacji zachodu. Naszej cywilizacji! Śmiertelnie dziś zagrożonej, choć wielu dziś jeszcze tego nie widzi, Dlatego my, Polacy, jakiekolwiek z mielibyśmy Żydami zatargi, w tej kluczowej sprawie winniśmy się wznieść ponad nie. Niech nikt nie sądzi, że ewentualny upadek tego przyczółka, to koniec kłopotów. To byłby dopiero ich prawdziwy początek! Powtórzę, co już raz powiedziałem na falach Radia Maryja: wschodnią rubież cywilizacji zachodu – naszej cywilizacji[!] – wyznaczają dwie rzeki: Dniepr i Jordan. Tej rubieży trzeba bronić, jak linii Wisły: bez względu na cenę, bo gdy ta rubież padnie, przyjdzie kolej na następne, a jako pierwsza pójdzie pewnie wtedy Andaluzja. Przeciwnik jest twardy i przebiegły: kieruje się dalekowzroczną strategią i stosuje głęboko przemyślaną taktykę, dzięki której, nie licząc się zupełnie ze stratami własnymi, wręcz przeciwnie je prowokując, ustawia się propagandowo stale w roli ofiary, choć w istocie to on jest stroną atakującą i liczy przy tym na naszą krótkowzroczność, że w końcu my sami własnymi rękami ten nasz własny przyczółek zlikwidujemy. Na miłość Boską, nie róbmy tego!!! [...] Odpowiedz Link Zgłoś
michnikowo nikowo !!! 07.02.09, 06:42 [...] 9 stycznia w audycji Radia Maryja Aktualności dnia wystąpił, jak ufam – przez czyjeś chyba niedopatrzenie, jakiś arab, dzięki studiom w Polsce mówiący dobrze po polsku i pracujący tu jako lekarz. Jego wystąpienie miało ton i charakter niedwuznacznie antyizraelski i prohamasowy. Do faktu takiego wystąpienia na falach RM ustosunkowywać się nie będę – nie moja to sprawa. Ponieważ jednak dzisiejsza konferencja odbywa się po tym fakcie, uznałem za niezbędne powiedzieć kilka zdań o moim własnym stosunku do konfliktu palestyńskiego w ogóle. Uważam że przez wielu moich rodaków konflikt ten jest ujmowany z gruntu błędnie, spośród państwa pewnie też. Co powiem, powiem zatem tylko za siebie. A ojcom dziękuję, że mi taką wypowiedź własną – nie znając jej treści – umożliwili. Państwo Izrael jest to najdalej wysunięty na wschód przyczółek cywilizacji zachodu. Naszej cywilizacji! Śmiertelnie dziś zagrożonej, choć wielu dziś jeszcze tego nie widzi, Dlatego my, Polacy, jakiekolwiek z mielibyśmy Żydami zatargi, w tej kluczowej sprawie winniśmy się wznieść ponad nie. Niech nikt nie sądzi, że ewentualny upadek tego przyczółka, to koniec kłopotów. To byłby dopiero ich prawdziwy początek! Powtórzę, co już raz powiedziałem na falach Radia Maryja: wschodnią rubież cywilizacji zachodu – naszej cywilizacji[!] – wyznaczają dwie rzeki: Dniepr i Jordan. Tej rubieży trzeba bronić, jak linii Wisły: bez względu na cenę, bo gdy ta rubież padnie, przyjdzie kolej na następne, a jako pierwsza pójdzie pewnie wtedy Andaluzja. Przeciwnik jest twardy i przebiegły: kieruje się dalekowzroczną strategią i stosuje głęboko przemyślaną taktykę, dzięki której, nie licząc się zupełnie ze stratami własnymi, wręcz przeciwnie je prowokując, ustawia się propagandowo stale w roli ofiary, choć w istocie to on jest stroną atakującą i liczy przy tym na naszą krótkowzroczność, że w końcu my sami własnymi rękami ten nasz własny przyczółek zlikwidujemy. Na miłość Boską, nie róbmy tego!!! [...] Odpowiedz Link Zgłoś
michnikowo hnikowo !!! 07.02.09, 06:42 [...] 9 stycznia w audycji Radia Maryja Aktualności dnia wystąpił, jak ufam – przez czyjeś chyba niedopatrzenie, jakiś arab, dzięki studiom w Polsce mówiący dobrze po polsku i pracujący tu jako lekarz. Jego wystąpienie miało ton i charakter niedwuznacznie antyizraelski i prohamasowy. Do faktu takiego wystąpienia na falach RM ustosunkowywać się nie będę – nie moja to sprawa. Ponieważ jednak dzisiejsza konferencja odbywa się po tym fakcie, uznałem za niezbędne powiedzieć kilka zdań o moim własnym stosunku do konfliktu palestyńskiego w ogóle. Uważam że przez wielu moich rodaków konflikt ten jest ujmowany z gruntu błędnie, spośród państwa pewnie też. Co powiem, powiem zatem tylko za siebie. A ojcom dziękuję, że mi taką wypowiedź własną – nie znając jej treści – umożliwili. Państwo Izrael jest to najdalej wysunięty na wschód przyczółek cywilizacji zachodu. Naszej cywilizacji! Śmiertelnie dziś zagrożonej, choć wielu dziś jeszcze tego nie widzi, Dlatego my, Polacy, jakiekolwiek z mielibyśmy Żydami zatargi, w tej kluczowej sprawie winniśmy się wznieść ponad nie. Niech nikt nie sądzi, że ewentualny upadek tego przyczółka, to koniec kłopotów. To byłby dopiero ich prawdziwy początek! Powtórzę, co już raz powiedziałem na falach Radia Maryja: wschodnią rubież cywilizacji zachodu – naszej cywilizacji[!] – wyznaczają dwie rzeki: Dniepr i Jordan. Tej rubieży trzeba bronić, jak linii Wisły: bez względu na cenę, bo gdy ta rubież padnie, przyjdzie kolej na następne, a jako pierwsza pójdzie pewnie wtedy Andaluzja. Przeciwnik jest twardy i przebiegły: kieruje się dalekowzroczną strategią i stosuje głęboko przemyślaną taktykę, dzięki której, nie licząc się zupełnie ze stratami własnymi, wręcz przeciwnie je prowokując, ustawia się propagandowo stale w roli ofiary, choć w istocie to on jest stroną atakującą i liczy przy tym na naszą krótkowzroczność, że w końcu my sami własnymi rękami ten nasz własny przyczółek zlikwidujemy. Na miłość Boską, nie róbmy tego!!! [...] Odpowiedz Link Zgłoś
michnikowo chnikowo !!! 07.02.09, 06:43 [...] 9 stycznia w audycji Radia Maryja Aktualności dnia wystąpił, jak ufam – przez czyjeś chyba niedopatrzenie, jakiś arab, dzięki studiom w Polsce mówiący dobrze po polsku i pracujący tu jako lekarz. Jego wystąpienie miało ton i charakter niedwuznacznie antyizraelski i prohamasowy. Do faktu takiego wystąpienia na falach RM ustosunkowywać się nie będę – nie moja to sprawa. Ponieważ jednak dzisiejsza konferencja odbywa się po tym fakcie, uznałem za niezbędne powiedzieć kilka zdań o moim własnym stosunku do konfliktu palestyńskiego w ogóle. Uważam że przez wielu moich rodaków konflikt ten jest ujmowany z gruntu błędnie, spośród państwa pewnie też. Co powiem, powiem zatem tylko za siebie. A ojcom dziękuję, że mi taką wypowiedź własną – nie znając jej treści – umożliwili. Państwo Izrael jest to najdalej wysunięty na wschód przyczółek cywilizacji zachodu. Naszej cywilizacji! Śmiertelnie dziś zagrożonej, choć wielu dziś jeszcze tego nie widzi, Dlatego my, Polacy, jakiekolwiek z mielibyśmy Żydami zatargi, w tej kluczowej sprawie winniśmy się wznieść ponad nie. Niech nikt nie sądzi, że ewentualny upadek tego przyczółka, to koniec kłopotów. To byłby dopiero ich prawdziwy początek! Powtórzę, co już raz powiedziałem na falach Radia Maryja: wschodnią rubież cywilizacji zachodu – naszej cywilizacji[!] – wyznaczają dwie rzeki: Dniepr i Jordan. Tej rubieży trzeba bronić, jak linii Wisły: bez względu na cenę, bo gdy ta rubież padnie, przyjdzie kolej na następne, a jako pierwsza pójdzie pewnie wtedy Andaluzja. Przeciwnik jest twardy i przebiegły: kieruje się dalekowzroczną strategią i stosuje głęboko przemyślaną taktykę, dzięki której, nie licząc się zupełnie ze stratami własnymi, wręcz przeciwnie je prowokując, ustawia się propagandowo stale w roli ofiary, choć w istocie to on jest stroną atakującą i liczy przy tym na naszą krótkowzroczność, że w końcu my sami własnymi rękami ten nasz własny przyczółek zlikwidujemy. Na miłość Boską, nie róbmy tego!!! [...] Odpowiedz Link Zgłoś
michnikowo ichnikowo !!! 07.02.09, 06:43 [...] 9 stycznia w audycji Radia Maryja Aktualności dnia wystąpił, jak ufam – przez czyjeś chyba niedopatrzenie, jakiś arab, dzięki studiom w Polsce mówiący dobrze po polsku i pracujący tu jako lekarz. Jego wystąpienie miało ton i charakter niedwuznacznie antyizraelski i prohamasowy. Do faktu takiego wystąpienia na falach RM ustosunkowywać się nie będę – nie moja to sprawa. Ponieważ jednak dzisiejsza konferencja odbywa się po tym fakcie, uznałem za niezbędne powiedzieć kilka zdań o moim własnym stosunku do konfliktu palestyńskiego w ogóle. Uważam że przez wielu moich rodaków konflikt ten jest ujmowany z gruntu błędnie, spośród państwa pewnie też. Co powiem, powiem zatem tylko za siebie. A ojcom dziękuję, że mi taką wypowiedź własną – nie znając jej treści – umożliwili. Państwo Izrael jest to najdalej wysunięty na wschód przyczółek cywilizacji zachodu. Naszej cywilizacji! Śmiertelnie dziś zagrożonej, choć wielu dziś jeszcze tego nie widzi, Dlatego my, Polacy, jakiekolwiek z mielibyśmy Żydami zatargi, w tej kluczowej sprawie winniśmy się wznieść ponad nie. Niech nikt nie sądzi, że ewentualny upadek tego przyczółka, to koniec kłopotów. To byłby dopiero ich prawdziwy początek! Powtórzę, co już raz powiedziałem na falach Radia Maryja: wschodnią rubież cywilizacji zachodu – naszej cywilizacji[!] – wyznaczają dwie rzeki: Dniepr i Jordan. Tej rubieży trzeba bronić, jak linii Wisły: bez względu na cenę, bo gdy ta rubież padnie, przyjdzie kolej na następne, a jako pierwsza pójdzie pewnie wtedy Andaluzja. Przeciwnik jest twardy i przebiegły: kieruje się dalekowzroczną strategią i stosuje głęboko przemyślaną taktykę, dzięki której, nie licząc się zupełnie ze stratami własnymi, wręcz przeciwnie je prowokując, ustawia się propagandowo stale w roli ofiary, choć w istocie to on jest stroną atakującą i liczy przy tym na naszą krótkowzroczność, że w końcu my sami własnymi rękami ten nasz własny przyczółek zlikwidujemy. Na miłość Boską, nie róbmy tego!!! [...] Odpowiedz Link Zgłoś
michnikowo michnikowo !!! 07.02.09, 06:43 [...] 9 stycznia w audycji Radia Maryja Aktualności dnia wystąpił, jak ufam – przez czyjeś chyba niedopatrzenie, jakiś arab, dzięki studiom w Polsce mówiący dobrze po polsku i pracujący tu jako lekarz. Jego wystąpienie miało ton i charakter niedwuznacznie antyizraelski i prohamasowy. Do faktu takiego wystąpienia na falach RM ustosunkowywać się nie będę – nie moja to sprawa. Ponieważ jednak dzisiejsza konferencja odbywa się po tym fakcie, uznałem za niezbędne powiedzieć kilka zdań o moim własnym stosunku do konfliktu palestyńskiego w ogóle. Uważam że przez wielu moich rodaków konflikt ten jest ujmowany z gruntu błędnie, spośród państwa pewnie też. Co powiem, powiem zatem tylko za siebie. A ojcom dziękuję, że mi taką wypowiedź własną – nie znając jej treści – umożliwili. Państwo Izrael jest to najdalej wysunięty na wschód przyczółek cywilizacji zachodu. Naszej cywilizacji! Śmiertelnie dziś zagrożonej, choć wielu dziś jeszcze tego nie widzi, Dlatego my, Polacy, jakiekolwiek z mielibyśmy Żydami zatargi, w tej kluczowej sprawie winniśmy się wznieść ponad nie. Niech nikt nie sądzi, że ewentualny upadek tego przyczółka, to koniec kłopotów. To byłby dopiero ich prawdziwy początek! Powtórzę, co już raz powiedziałem na falach Radia Maryja: wschodnią rubież cywilizacji zachodu – naszej cywilizacji[!] – wyznaczają dwie rzeki: Dniepr i Jordan. Tej rubieży trzeba bronić, jak linii Wisły: bez względu na cenę, bo gdy ta rubież padnie, przyjdzie kolej na następne, a jako pierwsza pójdzie pewnie wtedy Andaluzja. Przeciwnik jest twardy i przebiegły: kieruje się dalekowzroczną strategią i stosuje głęboko przemyślaną taktykę, dzięki której, nie licząc się zupełnie ze stratami własnymi, wręcz przeciwnie je prowokując, ustawia się propagandowo stale w roli ofiary, choć w istocie to on jest stroną atakującą i liczy przy tym na naszą krótkowzroczność, że w końcu my sami własnymi rękami ten nasz własny przyczółek zlikwidujemy. Na miłość Boską, nie róbmy tego!!! [...] Odpowiedz Link Zgłoś
michnikowo michnikowo !!! 07.02.09, 06:43 [...] 9 stycznia w audycji Radia Maryja Aktualności dnia wystąpił, jak ufam – przez czyjeś chyba niedopatrzenie, jakiś arab, dzięki studiom w Polsce mówiący dobrze po polsku i pracujący tu jako lekarz. Jego wystąpienie miało ton i charakter niedwuznacznie antyizraelski i prohamasowy. Do faktu takiego wystąpienia na falach RM ustosunkowywać się nie będę – nie moja to sprawa. Ponieważ jednak dzisiejsza konferencja odbywa się po tym fakcie, uznałem za niezbędne powiedzieć kilka zdań o moim własnym stosunku do konfliktu palestyńskiego w ogóle. Uważam że przez wielu moich rodaków konflikt ten jest ujmowany z gruntu błędnie, spośród państwa pewnie też. Co powiem, powiem zatem tylko za siebie. A ojcom dziękuję, że mi taką wypowiedź własną – nie znając jej treści – umożliwili. Państwo Izrael jest to najdalej wysunięty na wschód przyczółek cywilizacji zachodu. Naszej cywilizacji! Śmiertelnie dziś zagrożonej, choć wielu dziś jeszcze tego nie widzi, Dlatego my, Polacy, jakiekolwiek z mielibyśmy Żydami zatargi, w tej kluczowej sprawie winniśmy się wznieść ponad nie. Niech nikt nie sądzi, że ewentualny upadek tego przyczółka, to koniec kłopotów. To byłby dopiero ich prawdziwy początek! Powtórzę, co już raz powiedziałem na falach Radia Maryja: wschodnią rubież cywilizacji zachodu – naszej cywilizacji[!] – wyznaczają dwie rzeki: Dniepr i Jordan. Tej rubieży trzeba bronić, jak linii Wisły: bez względu na cenę, bo gdy ta rubież padnie, przyjdzie kolej na następne, a jako pierwsza pójdzie pewnie wtedy Andaluzja. Przeciwnik jest twardy i przebiegły: kieruje się dalekowzroczną strategią i stosuje głęboko przemyślaną taktykę, dzięki której, nie licząc się zupełnie ze stratami własnymi, wręcz przeciwnie je prowokując, ustawia się propagandowo stale w roli ofiary, choć w istocie to on jest stroną atakującą i liczy przy tym na naszą krótkowzroczność, że w końcu my sami własnymi rękami ten nasz własny przyczółek zlikwidujemy. Na miłość Boską, nie róbmy tego!!! [...] Odpowiedz Link Zgłoś
michnikowo ! michnikowo !!! 07.02.09, 06:44 [...] 9 stycznia w audycji Radia Maryja Aktualności dnia wystąpił, jak ufam – przez czyjeś chyba niedopatrzenie, jakiś arab, dzięki studiom w Polsce mówiący dobrze po polsku i pracujący tu jako lekarz. Jego wystąpienie miało ton i charakter niedwuznacznie antyizraelski i prohamasowy. Do faktu takiego wystąpienia na falach RM ustosunkowywać się nie będę – nie moja to sprawa. Ponieważ jednak dzisiejsza konferencja odbywa się po tym fakcie, uznałem za niezbędne powiedzieć kilka zdań o moim własnym stosunku do konfliktu palestyńskiego w ogóle. Uważam że przez wielu moich rodaków konflikt ten jest ujmowany z gruntu błędnie, spośród państwa pewnie też. Co powiem, powiem zatem tylko za siebie. A ojcom dziękuję, że mi taką wypowiedź własną – nie znając jej treści – umożliwili. Państwo Izrael jest to najdalej wysunięty na wschód przyczółek cywilizacji zachodu. Naszej cywilizacji! Śmiertelnie dziś zagrożonej, choć wielu dziś jeszcze tego nie widzi, Dlatego my, Polacy, jakiekolwiek z mielibyśmy Żydami zatargi, w tej kluczowej sprawie winniśmy się wznieść ponad nie. Niech nikt nie sądzi, że ewentualny upadek tego przyczółka, to koniec kłopotów. To byłby dopiero ich prawdziwy początek! Powtórzę, co już raz powiedziałem na falach Radia Maryja: wschodnią rubież cywilizacji zachodu – naszej cywilizacji[!] – wyznaczają dwie rzeki: Dniepr i Jordan. Tej rubieży trzeba bronić, jak linii Wisły: bez względu na cenę, bo gdy ta rubież padnie, przyjdzie kolej na następne, a jako pierwsza pójdzie pewnie wtedy Andaluzja. Przeciwnik jest twardy i przebiegły: kieruje się dalekowzroczną strategią i stosuje głęboko przemyślaną taktykę, dzięki której, nie licząc się zupełnie ze stratami własnymi, wręcz przeciwnie je prowokując, ustawia się propagandowo stale w roli ofiary, choć w istocie to on jest stroną atakującą i liczy przy tym na naszą krótkowzroczność, że w końcu my sami własnymi rękami ten nasz własny przyczółek zlikwidujemy. Na miłość Boską, nie róbmy tego!!! [...] Odpowiedz Link Zgłoś
michnikowo !! michnikowo !!! 07.02.09, 06:44 [...] 9 stycznia w audycji Radia Maryja Aktualności dnia wystąpił, jak ufam – przez czyjeś chyba niedopatrzenie, jakiś arab, dzięki studiom w Polsce mówiący dobrze po polsku i pracujący tu jako lekarz. Jego wystąpienie miało ton i charakter niedwuznacznie antyizraelski i prohamasowy. Do faktu takiego wystąpienia na falach RM ustosunkowywać się nie będę – nie moja to sprawa. Ponieważ jednak dzisiejsza konferencja odbywa się po tym fakcie, uznałem za niezbędne powiedzieć kilka zdań o moim własnym stosunku do konfliktu palestyńskiego w ogóle. Uważam że przez wielu moich rodaków konflikt ten jest ujmowany z gruntu błędnie, spośród państwa pewnie też. Co powiem, powiem zatem tylko za siebie. A ojcom dziękuję, że mi taką wypowiedź własną – nie znając jej treści – umożliwili. Państwo Izrael jest to najdalej wysunięty na wschód przyczółek cywilizacji zachodu. Naszej cywilizacji! Śmiertelnie dziś zagrożonej, choć wielu dziś jeszcze tego nie widzi, Dlatego my, Polacy, jakiekolwiek z mielibyśmy Żydami zatargi, w tej kluczowej sprawie winniśmy się wznieść ponad nie. Niech nikt nie sądzi, że ewentualny upadek tego przyczółka, to koniec kłopotów. To byłby dopiero ich prawdziwy początek! Powtórzę, co już raz powiedziałem na falach Radia Maryja: wschodnią rubież cywilizacji zachodu – naszej cywilizacji[!] – wyznaczają dwie rzeki: Dniepr i Jordan. Tej rubieży trzeba bronić, jak linii Wisły: bez względu na cenę, bo gdy ta rubież padnie, przyjdzie kolej na następne, a jako pierwsza pójdzie pewnie wtedy Andaluzja. Przeciwnik jest twardy i przebiegły: kieruje się dalekowzroczną strategią i stosuje głęboko przemyślaną taktykę, dzięki której, nie licząc się zupełnie ze stratami własnymi, wręcz przeciwnie je prowokując, ustawia się propagandowo stale w roli ofiary, choć w istocie to on jest stroną atakującą i liczy przy tym na naszą krótkowzroczność, że w końcu my sami własnymi rękami ten nasz własny przyczółek zlikwidujemy. Na miłość Boską, nie róbmy tego!!! [...] Odpowiedz Link Zgłoś
michnikowo !!! michnikowo !!! 07.02.09, 06:44 [...] 9 stycznia w audycji Radia Maryja Aktualności dnia wystąpił, jak ufam – przez czyjeś chyba niedopatrzenie, jakiś arab, dzięki studiom w Polsce mówiący dobrze po polsku i pracujący tu jako lekarz. Jego wystąpienie miało ton i charakter niedwuznacznie antyizraelski i prohamasowy. Do faktu takiego wystąpienia na falach RM ustosunkowywać się nie będę – nie moja to sprawa. Ponieważ jednak dzisiejsza konferencja odbywa się po tym fakcie, uznałem za niezbędne powiedzieć kilka zdań o moim własnym stosunku do konfliktu palestyńskiego w ogóle. Uważam że przez wielu moich rodaków konflikt ten jest ujmowany z gruntu błędnie, spośród państwa pewnie też. Co powiem, powiem zatem tylko za siebie. A ojcom dziękuję, że mi taką wypowiedź własną – nie znając jej treści – umożliwili. Państwo Izrael jest to najdalej wysunięty na wschód przyczółek cywilizacji zachodu. Naszej cywilizacji! Śmiertelnie dziś zagrożonej, choć wielu dziś jeszcze tego nie widzi, Dlatego my, Polacy, jakiekolwiek z mielibyśmy Żydami zatargi, w tej kluczowej sprawie winniśmy się wznieść ponad nie. Niech nikt nie sądzi, że ewentualny upadek tego przyczółka, to koniec kłopotów. To byłby dopiero ich prawdziwy początek! Powtórzę, co już raz powiedziałem na falach Radia Maryja: wschodnią rubież cywilizacji zachodu – naszej cywilizacji[!] – wyznaczają dwie rzeki: Dniepr i Jordan. Tej rubieży trzeba bronić, jak linii Wisły: bez względu na cenę, bo gdy ta rubież padnie, przyjdzie kolej na następne, a jako pierwsza pójdzie pewnie wtedy Andaluzja. Przeciwnik jest twardy i przebiegły: kieruje się dalekowzroczną strategią i stosuje głęboko przemyślaną taktykę, dzięki której, nie licząc się zupełnie ze stratami własnymi, wręcz przeciwnie je prowokując, ustawia się propagandowo stale w roli ofiary, choć w istocie to on jest stroną atakującą i liczy przy tym na naszą krótkowzroczność, że w końcu my sami własnymi rękami ten nasz własny przyczółek zlikwidujemy. Na miłość Boską, nie róbmy tego!!! [...] Odpowiedz Link Zgłoś
michnikowo ichnikowo!!! 07.02.09, 06:48 [...] 9 stycznia w audycji Radia Maryja Aktualności dnia wystąpił, jak ufam – przez czyjeś chyba niedopatrzenie, jakiś arab, dzięki studiom w Polsce mówiący dobrze po polsku i pracujący tu jako lekarz. Jego wystąpienie miało ton i charakter niedwuznacznie antyizraelski i prohamasowy. Do faktu takiego wystąpienia na falach RM ustosunkowywać się nie będę – nie moja to sprawa. Ponieważ jednak dzisiejsza konferencja odbywa się po tym fakcie, uznałem za niezbędne powiedzieć kilka zdań o moim własnym stosunku do konfliktu palestyńskiego w ogóle. Uważam że przez wielu moich rodaków konflikt ten jest ujmowany z gruntu błędnie, spośród państwa pewnie też. Co powiem, powiem zatem tylko za siebie. A ojcom dziękuję, że mi taką wypowiedź własną – nie znając jej treści – umożliwili. Państwo Izrael jest to najdalej wysunięty na wschód przyczółek cywilizacji zachodu. Naszej cywilizacji! Śmiertelnie dziś zagrożonej, choć wielu dziś jeszcze tego nie widzi, Dlatego my, Polacy, jakiekolwiek z mielibyśmy Żydami zatargi, w tej kluczowej sprawie winniśmy się wznieść ponad nie. Niech nikt nie sądzi, że ewentualny upadek tego przyczółka, to koniec kłopotów. To byłby dopiero ich prawdziwy początek! Powtórzę, co już raz powiedziałem na falach Radia Maryja: wschodnią rubież cywilizacji zachodu – naszej cywilizacji[!] – wyznaczają dwie rzeki: Dniepr i Jordan. Tej rubieży trzeba bronić, jak linii Wisły: bez względu na cenę, bo gdy ta rubież padnie, przyjdzie kolej na następne, a jako pierwsza pójdzie pewnie wtedy Andaluzja. Przeciwnik jest twardy i przebiegły: kieruje się dalekowzroczną strategią i stosuje głęboko przemyślaną taktykę, dzięki której, nie licząc się zupełnie ze stratami własnymi, wręcz przeciwnie je prowokując, ustawia się propagandowo stale w roli ofiary, choć w istocie to on jest stroną atakującą i liczy przy tym na naszą krótkowzroczność, że w końcu my sami własnymi rękami ten nasz własny przyczółek zlikwidujemy. Na miłość Boską, nie róbmy tego!!! [...] Odpowiedz Link Zgłoś
michnikowo chnikowo!!! 07.02.09, 06:49 [...] 9 stycznia w audycji Radia Maryja Aktualności dnia wystąpił, jak ufam – przez czyjeś chyba niedopatrzenie, jakiś arab, dzięki studiom w Polsce mówiący dobrze po polsku i pracujący tu jako lekarz. Jego wystąpienie miało ton i charakter niedwuznacznie antyizraelski i prohamasowy. Do faktu takiego wystąpienia na falach RM ustosunkowywać się nie będę – nie moja to sprawa. Ponieważ jednak dzisiejsza konferencja odbywa się po tym fakcie, uznałem za niezbędne powiedzieć kilka zdań o moim własnym stosunku do konfliktu palestyńskiego w ogóle. Uważam że przez wielu moich rodaków konflikt ten jest ujmowany z gruntu błędnie, spośród państwa pewnie też. Co powiem, powiem zatem tylko za siebie. A ojcom dziękuję, że mi taką wypowiedź własną – nie znając jej treści – umożliwili. Państwo Izrael jest to najdalej wysunięty na wschód przyczółek cywilizacji zachodu. Naszej cywilizacji! Śmiertelnie dziś zagrożonej, choć wielu dziś jeszcze tego nie widzi, Dlatego my, Polacy, jakiekolwiek z mielibyśmy Żydami zatargi, w tej kluczowej sprawie winniśmy się wznieść ponad nie. Niech nikt nie sądzi, że ewentualny upadek tego przyczółka, to koniec kłopotów. To byłby dopiero ich prawdziwy początek! Powtórzę, co już raz powiedziałem na falach Radia Maryja: wschodnią rubież cywilizacji zachodu – naszej cywilizacji[!] – wyznaczają dwie rzeki: Dniepr i Jordan. Tej rubieży trzeba bronić, jak linii Wisły: bez względu na cenę, bo gdy ta rubież padnie, przyjdzie kolej na następne, a jako pierwsza pójdzie pewnie wtedy Andaluzja. Przeciwnik jest twardy i przebiegły: kieruje się dalekowzroczną strategią i stosuje głęboko przemyślaną taktykę, dzięki której, nie licząc się zupełnie ze stratami własnymi, wręcz przeciwnie je prowokując, ustawia się propagandowo stale w roli ofiary, choć w istocie to on jest stroną atakującą i liczy przy tym na naszą krótkowzroczność, że w końcu my sami własnymi rękami ten nasz własny przyczółek zlikwidujemy. Na miłość Boską, nie róbmy tego!!! [...] Odpowiedz Link Zgłoś
michnikowo hnikowo!!! 07.02.09, 06:49 [...] 9 stycznia w audycji Radia Maryja Aktualności dnia wystąpił, jak ufam – przez czyjeś chyba niedopatrzenie, jakiś arab, dzięki studiom w Polsce mówiący dobrze po polsku i pracujący tu jako lekarz. Jego wystąpienie miało ton i charakter niedwuznacznie antyizraelski i prohamasowy. Do faktu takiego wystąpienia na falach RM ustosunkowywać się nie będę – nie moja to sprawa. Ponieważ jednak dzisiejsza konferencja odbywa się po tym fakcie, uznałem za niezbędne powiedzieć kilka zdań o moim własnym stosunku do konfliktu palestyńskiego w ogóle. Uważam że przez wielu moich rodaków konflikt ten jest ujmowany z gruntu błędnie, spośród państwa pewnie też. Co powiem, powiem zatem tylko za siebie. A ojcom dziękuję, że mi taką wypowiedź własną – nie znając jej treści – umożliwili. Państwo Izrael jest to najdalej wysunięty na wschód przyczółek cywilizacji zachodu. Naszej cywilizacji! Śmiertelnie dziś zagrożonej, choć wielu dziś jeszcze tego nie widzi, Dlatego my, Polacy, jakiekolwiek z mielibyśmy Żydami zatargi, w tej kluczowej sprawie winniśmy się wznieść ponad nie. Niech nikt nie sądzi, że ewentualny upadek tego przyczółka, to koniec kłopotów. To byłby dopiero ich prawdziwy początek! Powtórzę, co już raz powiedziałem na falach Radia Maryja: wschodnią rubież cywilizacji zachodu – naszej cywilizacji[!] – wyznaczają dwie rzeki: Dniepr i Jordan. Tej rubieży trzeba bronić, jak linii Wisły: bez względu na cenę, bo gdy ta rubież padnie, przyjdzie kolej na następne, a jako pierwsza pójdzie pewnie wtedy Andaluzja. Przeciwnik jest twardy i przebiegły: kieruje się dalekowzroczną strategią i stosuje głęboko przemyślaną taktykę, dzięki której, nie licząc się zupełnie ze stratami własnymi, wręcz przeciwnie je prowokując, ustawia się propagandowo stale w roli ofiary, choć w istocie to on jest stroną atakującą i liczy przy tym na naszą krótkowzroczność, że w końcu my sami własnymi rękami ten nasz własny przyczółek zlikwidujemy. Na miłość Boską, nie róbmy tego!!! [...] Odpowiedz Link Zgłoś
michnikowo nikowo!!! 07.02.09, 06:49 [...] 9 stycznia w audycji Radia Maryja Aktualności dnia wystąpił, jak ufam – przez czyjeś chyba niedopatrzenie, jakiś arab, dzięki studiom w Polsce mówiący dobrze po polsku i pracujący tu jako lekarz. Jego wystąpienie miało ton i charakter niedwuznacznie antyizraelski i prohamasowy. Do faktu takiego wystąpienia na falach RM ustosunkowywać się nie będę – nie moja to sprawa. Ponieważ jednak dzisiejsza konferencja odbywa się po tym fakcie, uznałem za niezbędne powiedzieć kilka zdań o moim własnym stosunku do konfliktu palestyńskiego w ogóle. Uważam że przez wielu moich rodaków konflikt ten jest ujmowany z gruntu błędnie, spośród państwa pewnie też. Co powiem, powiem zatem tylko za siebie. A ojcom dziękuję, że mi taką wypowiedź własną – nie znając jej treści – umożliwili. Państwo Izrael jest to najdalej wysunięty na wschód przyczółek cywilizacji zachodu. Naszej cywilizacji! Śmiertelnie dziś zagrożonej, choć wielu dziś jeszcze tego nie widzi, Dlatego my, Polacy, jakiekolwiek z mielibyśmy Żydami zatargi, w tej kluczowej sprawie winniśmy się wznieść ponad nie. Niech nikt nie sądzi, że ewentualny upadek tego przyczółka, to koniec kłopotów. To byłby dopiero ich prawdziwy początek! Powtórzę, co już raz powiedziałem na falach Radia Maryja: wschodnią rubież cywilizacji zachodu – naszej cywilizacji[!] – wyznaczają dwie rzeki: Dniepr i Jordan. Tej rubieży trzeba bronić, jak linii Wisły: bez względu na cenę, bo gdy ta rubież padnie, przyjdzie kolej na następne, a jako pierwsza pójdzie pewnie wtedy Andaluzja. Przeciwnik jest twardy i przebiegły: kieruje się dalekowzroczną strategią i stosuje głęboko przemyślaną taktykę, dzięki której, nie licząc się zupełnie ze stratami własnymi, wręcz przeciwnie je prowokując, ustawia się propagandowo stale w roli ofiary, choć w istocie to on jest stroną atakującą i liczy przy tym na naszą krótkowzroczność, że w końcu my sami własnymi rękami ten nasz własny przyczółek zlikwidujemy. Na miłość Boską, nie róbmy tego!!! [...] Odpowiedz Link Zgłoś
michnikowo ikowo!!! 07.02.09, 06:49 [...] 9 stycznia w audycji Radia Maryja Aktualności dnia wystąpił, jak ufam – przez czyjeś chyba niedopatrzenie, jakiś arab, dzięki studiom w Polsce mówiący dobrze po polsku i pracujący tu jako lekarz. Jego wystąpienie miało ton i charakter niedwuznacznie antyizraelski i prohamasowy. Do faktu takiego wystąpienia na falach RM ustosunkowywać się nie będę – nie moja to sprawa. Ponieważ jednak dzisiejsza konferencja odbywa się po tym fakcie, uznałem za niezbędne powiedzieć kilka zdań o moim własnym stosunku do konfliktu palestyńskiego w ogóle. Uważam że przez wielu moich rodaków konflikt ten jest ujmowany z gruntu błędnie, spośród państwa pewnie też. Co powiem, powiem zatem tylko za siebie. A ojcom dziękuję, że mi taką wypowiedź własną – nie znając jej treści – umożliwili. Państwo Izrael jest to najdalej wysunięty na wschód przyczółek cywilizacji zachodu. Naszej cywilizacji! Śmiertelnie dziś zagrożonej, choć wielu dziś jeszcze tego nie widzi, Dlatego my, Polacy, jakiekolwiek z mielibyśmy Żydami zatargi, w tej kluczowej sprawie winniśmy się wznieść ponad nie. Niech nikt nie sądzi, że ewentualny upadek tego przyczółka, to koniec kłopotów. To byłby dopiero ich prawdziwy początek! Powtórzę, co już raz powiedziałem na falach Radia Maryja: wschodnią rubież cywilizacji zachodu – naszej cywilizacji[!] – wyznaczają dwie rzeki: Dniepr i Jordan. Tej rubieży trzeba bronić, jak linii Wisły: bez względu na cenę, bo gdy ta rubież padnie, przyjdzie kolej na następne, a jako pierwsza pójdzie pewnie wtedy Andaluzja. Przeciwnik jest twardy i przebiegły: kieruje się dalekowzroczną strategią i stosuje głęboko przemyślaną taktykę, dzięki której, nie licząc się zupełnie ze stratami własnymi, wręcz przeciwnie je prowokując, ustawia się propagandowo stale w roli ofiary, choć w istocie to on jest stroną atakującą i liczy przy tym na naszą krótkowzroczność, że w końcu my sami własnymi rękami ten nasz własny przyczółek zlikwidujemy. Na miłość Boską, nie róbmy tego!!! [...] Odpowiedz Link Zgłoś
michnikowo kowo!!! 07.02.09, 06:50 [...] 9 stycznia w audycji Radia Maryja Aktualności dnia wystąpił, jak ufam – przez czyjeś chyba niedopatrzenie, jakiś arab, dzięki studiom w Polsce mówiący dobrze po polsku i pracujący tu jako lekarz. Jego wystąpienie miało ton i charakter niedwuznacznie antyizraelski i prohamasowy. Do faktu takiego wystąpienia na falach RM ustosunkowywać się nie będę – nie moja to sprawa. Ponieważ jednak dzisiejsza konferencja odbywa się po tym fakcie, uznałem za niezbędne powiedzieć kilka zdań o moim własnym stosunku do konfliktu palestyńskiego w ogóle. Uważam że przez wielu moich rodaków konflikt ten jest ujmowany z gruntu błędnie, spośród państwa pewnie też. Co powiem, powiem zatem tylko za siebie. A ojcom dziękuję, że mi taką wypowiedź własną – nie znając jej treści – umożliwili. Państwo Izrael jest to najdalej wysunięty na wschód przyczółek cywilizacji zachodu. Naszej cywilizacji! Śmiertelnie dziś zagrożonej, choć wielu dziś jeszcze tego nie widzi, Dlatego my, Polacy, jakiekolwiek z mielibyśmy Żydami zatargi, w tej kluczowej sprawie winniśmy się wznieść ponad nie. Niech nikt nie sądzi, że ewentualny upadek tego przyczółka, to koniec kłopotów. To byłby dopiero ich prawdziwy początek! Powtórzę, co już raz powiedziałem na falach Radia Maryja: wschodnią rubież cywilizacji zachodu – naszej cywilizacji[!] – wyznaczają dwie rzeki: Dniepr i Jordan. Tej rubieży trzeba bronić, jak linii Wisły: bez względu na cenę, bo gdy ta rubież padnie, przyjdzie kolej na następne, a jako pierwsza pójdzie pewnie wtedy Andaluzja. Przeciwnik jest twardy i przebiegły: kieruje się dalekowzroczną strategią i stosuje głęboko przemyślaną taktykę, dzięki której, nie licząc się zupełnie ze stratami własnymi, wręcz przeciwnie je prowokując, ustawia się propagandowo stale w roli ofiary, choć w istocie to on jest stroną atakującą i liczy przy tym na naszą krótkowzroczność, że w końcu my sami własnymi rękami ten nasz własny przyczółek zlikwidujemy. Na miłość Boską, nie róbmy tego!!! [...] Odpowiedz Link Zgłoś
michnikowo owo!!! 07.02.09, 06:50 [...] 9 stycznia w audycji Radia Maryja Aktualności dnia wystąpił, jak ufam – przez czyjeś chyba niedopatrzenie, jakiś arab, dzięki studiom w Polsce mówiący dobrze po polsku i pracujący tu jako lekarz. Jego wystąpienie miało ton i charakter niedwuznacznie antyizraelski i prohamasowy. Do faktu takiego wystąpienia na falach RM ustosunkowywać się nie będę – nie moja to sprawa. Ponieważ jednak dzisiejsza konferencja odbywa się po tym fakcie, uznałem za niezbędne powiedzieć kilka zdań o moim własnym stosunku do konfliktu palestyńskiego w ogóle. Uważam że przez wielu moich rodaków konflikt ten jest ujmowany z gruntu błędnie, spośród państwa pewnie też. Co powiem, powiem zatem tylko za siebie. A ojcom dziękuję, że mi taką wypowiedź własną – nie znając jej treści – umożliwili. Państwo Izrael jest to najdalej wysunięty na wschód przyczółek cywilizacji zachodu. Naszej cywilizacji! Śmiertelnie dziś zagrożonej, choć wielu dziś jeszcze tego nie widzi, Dlatego my, Polacy, jakiekolwiek z mielibyśmy Żydami zatargi, w tej kluczowej sprawie winniśmy się wznieść ponad nie. Niech nikt nie sądzi, że ewentualny upadek tego przyczółka, to koniec kłopotów. To byłby dopiero ich prawdziwy początek! Powtórzę, co już raz powiedziałem na falach Radia Maryja: wschodnią rubież cywilizacji zachodu – naszej cywilizacji[!] – wyznaczają dwie rzeki: Dniepr i Jordan. Tej rubieży trzeba bronić, jak linii Wisły: bez względu na cenę, bo gdy ta rubież padnie, przyjdzie kolej na następne, a jako pierwsza pójdzie pewnie wtedy Andaluzja. Przeciwnik jest twardy i przebiegły: kieruje się dalekowzroczną strategią i stosuje głęboko przemyślaną taktykę, dzięki której, nie licząc się zupełnie ze stratami własnymi, wręcz przeciwnie je prowokując, ustawia się propagandowo stale w roli ofiary, choć w istocie to on jest stroną atakującą i liczy przy tym na naszą krótkowzroczność, że w końcu my sami własnymi rękami ten nasz własny przyczółek zlikwidujemy. Na miłość Boską, nie róbmy tego!!! [...] Odpowiedz Link Zgłoś
michnikowo wo!!! 07.02.09, 06:50 [...] 9 stycznia w audycji Radia Maryja Aktualności dnia wystąpił, jak ufam – przez czyjeś chyba niedopatrzenie, jakiś arab, dzięki studiom w Polsce mówiący dobrze po polsku i pracujący tu jako lekarz. Jego wystąpienie miało ton i charakter niedwuznacznie antyizraelski i prohamasowy. Do faktu takiego wystąpienia na falach RM ustosunkowywać się nie będę – nie moja to sprawa. Ponieważ jednak dzisiejsza konferencja odbywa się po tym fakcie, uznałem za niezbędne powiedzieć kilka zdań o moim własnym stosunku do konfliktu palestyńskiego w ogóle. Uważam że przez wielu moich rodaków konflikt ten jest ujmowany z gruntu błędnie, spośród państwa pewnie też. Co powiem, powiem zatem tylko za siebie. A ojcom dziękuję, że mi taką wypowiedź własną – nie znając jej treści – umożliwili. Państwo Izrael jest to najdalej wysunięty na wschód przyczółek cywilizacji zachodu. Naszej cywilizacji! Śmiertelnie dziś zagrożonej, choć wielu dziś jeszcze tego nie widzi, Dlatego my, Polacy, jakiekolwiek z mielibyśmy Żydami zatargi, w tej kluczowej sprawie winniśmy się wznieść ponad nie. Niech nikt nie sądzi, że ewentualny upadek tego przyczółka, to koniec kłopotów. To byłby dopiero ich prawdziwy początek! Powtórzę, co już raz powiedziałem na falach Radia Maryja: wschodnią rubież cywilizacji zachodu – naszej cywilizacji[!] – wyznaczają dwie rzeki: Dniepr i Jordan. Tej rubieży trzeba bronić, jak linii Wisły: bez względu na cenę, bo gdy ta rubież padnie, przyjdzie kolej na następne, a jako pierwsza pójdzie pewnie wtedy Andaluzja. Przeciwnik jest twardy i przebiegły: kieruje się dalekowzroczną strategią i stosuje głęboko przemyślaną taktykę, dzięki której, nie licząc się zupełnie ze stratami własnymi, wręcz przeciwnie je prowokując, ustawia się propagandowo stale w roli ofiary, choć w istocie to on jest stroną atakującą i liczy przy tym na naszą krótkowzroczność, że w końcu my sami własnymi rękami ten nasz własny przyczółek zlikwidujemy. Na miłość Boską, nie róbmy tego!!! [...] Odpowiedz Link Zgłoś
michnikowo o!!! 07.02.09, 06:50 [...] 9 stycznia w audycji Radia Maryja Aktualności dnia wystąpił, jak ufam – przez czyjeś chyba niedopatrzenie, jakiś arab, dzięki studiom w Polsce mówiący dobrze po polsku i pracujący tu jako lekarz. Jego wystąpienie miało ton i charakter niedwuznacznie antyizraelski i prohamasowy. Do faktu takiego wystąpienia na falach RM ustosunkowywać się nie będę – nie moja to sprawa. Ponieważ jednak dzisiejsza konferencja odbywa się po tym fakcie, uznałem za niezbędne powiedzieć kilka zdań o moim własnym stosunku do konfliktu palestyńskiego w ogóle. Uważam że przez wielu moich rodaków konflikt ten jest ujmowany z gruntu błędnie, spośród państwa pewnie też. Co powiem, powiem zatem tylko za siebie. A ojcom dziękuję, że mi taką wypowiedź własną – nie znając jej treści – umożliwili. Państwo Izrael jest to najdalej wysunięty na wschód przyczółek cywilizacji zachodu. Naszej cywilizacji! Śmiertelnie dziś zagrożonej, choć wielu dziś jeszcze tego nie widzi, Dlatego my, Polacy, jakiekolwiek z mielibyśmy Żydami zatargi, w tej kluczowej sprawie winniśmy się wznieść ponad nie. Niech nikt nie sądzi, że ewentualny upadek tego przyczółka, to koniec kłopotów. To byłby dopiero ich prawdziwy początek! Powtórzę, co już raz powiedziałem na falach Radia Maryja: wschodnią rubież cywilizacji zachodu – naszej cywilizacji[!] – wyznaczają dwie rzeki: Dniepr i Jordan. Tej rubieży trzeba bronić, jak linii Wisły: bez względu na cenę, bo gdy ta rubież padnie, przyjdzie kolej na następne, a jako pierwsza pójdzie pewnie wtedy Andaluzja. Przeciwnik jest twardy i przebiegły: kieruje się dalekowzroczną strategią i stosuje głęboko przemyślaną taktykę, dzięki której, nie licząc się zupełnie ze stratami własnymi, wręcz przeciwnie je prowokując, ustawia się propagandowo stale w roli ofiary, choć w istocie to on jest stroną atakującą i liczy przy tym na naszą krótkowzroczność, że w końcu my sami własnymi rękami ten nasz własny przyczółek zlikwidujemy. Na miłość Boską, nie róbmy tego!!! [...] Odpowiedz Link Zgłoś