errata21 10.02.09, 17:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dobiczek "Misja specjalna"jedyny program wart ogladania 10.02.09, 17:11 przestaje po 30 latach placic abonament! Odpowiedz Link Zgłoś
giez Rudomino: Zamiast "Misji specjalnej" - "Gwiazdy... 10.02.09, 17:23 I za co ja mam płacić abonament? Za kolejne pseudoszoły i guzik (chciałem użyć innego słowa)warte seriale ? TVP - uczy, bawi wychowuje ? Chyba tylko bawi i to wąską część społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
nor70 Rudomino: Zamiast "Misji specjalnej" - "Gwiazdy... 10.02.09, 17:23 Zlikwiduja społecznie pozyteczne programy ,a dadzą papke . Deklaruje ze jak zniknał te programy przestaje płacic abonament. Na papke do lasowania mózgów nie bede płacił. Odpowiedz Link Zgłoś
sklis "Misja specjalna" pożyteczna? Wolne żarty... 10.02.09, 22:13 Bardziej tendencyjnego programu TVP nie nadawała od czasów stanu wojennego. Dobrze, że usuwają tę gadzinówkę. Mogliby jeszcze zdjąć Wildsztajna i Popłuczyńskiego, czy jak mu tam. Odpowiedz Link Zgłoś
marooned.mb Kim są "celebryci"? 10.02.09, 17:45 Kim są owi celebryci, o których mowa w nagłówku? Pomyślałem, że jestem niedouczony, więc sięgnąłem po autorytet usjp.pwn.pl/lista.php?co=celebryci lecz tam też nie wiedzą. Czy ktoś mnie oświeci co uczony pan redaktor miał na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
model.testowy Re: Kim są "celebryci"? 10.02.09, 18:07 Dziadowska nowomowa. Musi być z hangielskiego. Po polsku już nie można, bo będzie niefajnie, nieświatowo, nienowocześnie... Czy jakoś nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <-------------=---. 10.02.09, 18:45 Twoje "niefajnie" to wybitny przykład poprawnej polszczyzny.... Odpowiedz Link Zgłoś
model.testowy Re: <-------------=---. 10.02.09, 20:08 Domyślam się o co ci chodzi (moja polonistka też zawsze nad tym kwękała), ale użyłem tego okreslenia celowo. Zresztą, chyba miałeś ochotę się przyczepić i nic ponad to. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Kim są "celebryci"? 10.02.09, 23:24 Celebryci,to tacy ozdrowieńcy,którzy będą celebrować swoje zmagania ze swoja chorobą.Proponuję,jako pierwszego ...Pospieszalskiego...On to ma o czym opowiadac,tyle sie nacierpiał! Odpowiedz Link Zgłoś
fckin Celebryta 10.02.09, 18:28 marooned.mb napisał: > Kim są owi celebryci, o których mowa w nagłówku? > Pomyślałem, że jestem niedouczony, więc sięgnąłem po autorytet > usjp.pwn.pl/lista.php?co=celebryci > lecz tam też nie wiedzą. > > Czy ktoś mnie oświeci co uczony pan redaktor miał na myśli? Cóż, celebryta to inaczej znana osoba, najczęściej znana jedynie w Polsce, gdyż za granica są zazwyczaj celebrities (w tym wypadku znana na cały świat). Pozdrowienia dla twórców słów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Celebryta 10.02.09, 19:00 fckin napisał: Cóż, celebryta to inaczej znana osoba, najczęściej znana jedynie w Polsce, gdyż > za granica są zazwyczaj celebrities (w tym wypadku znana na cały świat). > > Pozdrowienia dla twórców słów ;) Inaczej: sa to ludzie znani z tego, że są znani. Już przed wojną byli tacy, a Julian Tuwim tak to skomentował: "Zbytnie a niepowściągliwe dziwkochwalstwo naszego wieku" Zanadto się z damą cacka Szarmancka brać literacka. Szmatławce i szewaliery Prawią jej same dusery. Dochodzą już do przesady Te kąplemęty, lansady. Te sętymęty, czułości Przyprawić mogą o mdłości. Mizdrzy się w gracji i szyku Cicibey przy wersalczyku. Dla byle kapryśnej idiotki Madrygał ułoży słodki. Dla paru od wiersza groszy Płaszczy się, mdleje z rozkoszy. Wpadają w achy i ochy Na widok pończochy pieszczochy. Piszczą "sylwuple, żewupry!" Bałwany i wiercikupry. Na widok pyjamy damy Piszczą te chamy reklamy. Dlaczego chwycił szał cię, Gdyś ujrzał kretynkę w aucie? Czego się cieszysz, Mojsie, Że dziwka siedzi w rolls-roysie? "Urocza Bebi Pipi w yachcie na Missisipi". "Zmysłowa Dudu Papa Jej uśmiech, pies i kanapa". "Feteryczna Elli Belli Pije kawę w kąpieli". Czego migdalisz się, chłopie, Że dziwka kawsko żłopie? Że w wannie niby? To o to Tak się wygłupiasz idioto? Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Re: Moze chodzi o jakis odlam Brytow ? 11.02.09, 02:35 Moze chodzi o jakis odlam Brytow ? ---------------------------------------- Oczywiscie ze masz racje.. - "Celebryta", to skrzyżowanie Celta z Brytem... Cos trochę tylko ładniejsze od potwora z Loch Ness i od Joli Rutowicz.. Odpowiedz Link Zgłoś
fckin hehehe, dobre 10.02.09, 18:22 ".,. a każda produkcja, z wyjątkiem tzw. misyjnych, będzie musiała na SIEBIE ZARABIAĆ." hehe, rozumiem ze TVP produkuje masowo programy generujące straty? A ten nowy program ze niby jakieś celebryty (pol. znane osoby) bedzie przodował w stratach, hehe tylko w polsce .,. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek993 Długie łapy platformiarzy !!!!!!!!!!!!!!!!! 10.02.09, 18:33 Likwidują Misję specjalną po to by społeczeństwo nie mogło nic wiedzieć o machlojach i przekrętach kolesiostwa z PO ,bo wtedy tracą punkty.I to są te cuda ryżego palanta,który prowadzi Polskę do totalnej katastrofy. Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek rudomino(pewnie jakis parch bo co to za nazwisko) 10.02.09, 18:35 policz sobie pajacu o ile spadna wplywy z abonamentu po zdjeciu misji z anteny Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: rudomino(pewnie jakis parch bo co to za nazwi 10.02.09, 19:01 dobiczek napisał: > policz sobie pajacu o ile spadna wplywy z abonamentu po zdjeciu > misji z anteny "Rudomino" to brzmi jak pseudonim jakiegoś iluzjonisty albo króla cygańskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: rudomino(pewnie jakis parch bo co to za nazwi 11.02.09, 00:22 > "Rudomino" to brzmi jak pseudonim jakiegoś iluzjonisty albo króla > cygańskiego...<A mnie się kojarzył z "POrtofino" Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Długie łapy platformiarzy !!!!!!!!!!!!!!!!! 10.02.09, 23:30 Jedyna słuszną sprawą w ramówce zrobiliście.-precz z Misja specjalna,co to ludziom wodę z mózgów robiła.Dziekuję! Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek UWAGA!do TVP wrocil kapus mroziewicz i nowakowski! 10.02.09, 18:38 pewnie napodstawie przemyslen farwala i rudomino Odpowiedz Link Zgłoś
prof-antoni tylko jarek nie sypal u mamy za piecem 10.02.09, 19:26 donosil polakow , a to przestepstwo Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: UWAGA!do TVP wrocil kapus mroziewicz i nowako 10.02.09, 23:35 Ubawiła mnie propozycja Testu historycznego z Pontyfikatu Jana Pawła II. A to,że Polacy nie znaja historii Polski,to małe piwko,ważny Kościółek? Długo nie pozyjecie,bo kto to bedzie oglądał?I to ma byc progr.misyjny,a może tak z tacy kościelnej wezmiecie na ten progr. Odpowiedz Link Zgłoś
prof-antoni ile kasy mozna wyrwac na L4 prowadzaca raczynska 10.02.09, 19:25 w policji to samo jak problem to na L4 Odpowiedz Link Zgłoś
tu-tencham-on Co to takiego - program misyjny ? 10.02.09, 19:31 Otóż moi drodzy , jest to program, dzięki któremu napełni się miska pana prezesa i reszty zarządu TVP, i nie ma tu miejsca na mądralowanie na ekranie - ma być kicz , kolor i oglądalność . Łot co ! Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Rudomino: Zamiast "Misji specjalnej" - "Gwiazdy... 10.02.09, 20:15 A co mi za różnica, jak tego szajsu i tak nie oglądam i oglądać nie zamierzam Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Koniec z plugawymi donosami Anity Gargas! 10.02.09, 21:26 Odpowiedz Link Zgłoś
brunhilda666 I ten frajer myśli, że zwiększy oglądalność? 10.02.09, 22:24 Beznadziejnie głupi facio! Odchód Urbańskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
rojblik Co mi tam 10.02.09, 22:51 Nie płacę, to nie wymagam. Zamieniłem TV na internet i mam spokój. Zresztą i tak większość programów w telewizji jest dla niepełnosprawnych umysłowo. Szkoda czasu na to badziewie. Odpowiedz Link Zgłoś
krakuw Kto wygra Polska czy Platforma Obywatelska ? 10.02.09, 23:12 Witam Naiwniaków!!!! Zgadzam się w 10000 procentach z Platformą Obywatelską, która chce cenzury w Polsce, oraz aby Polski naród nigdy prawdy się nie dowiedział o agentach „SB” i „UB”. Ponadto jestem za tym, aby zakazać w Polsce rozprowadzania (sprzedaży, wypożyczania oraz czytania), książki pt. „Folwark zwierzęcy” autora Orwella, gdyż jest mowa o wypisz wymaluj naszym kochany „Słońce Kaszub „. PS. Ciemna masa kupiła nasze sztandarowe hasła : „Niech wśród nas, zwierząt, zapanuje pełna jedność, pełne braterstwo, solidność w walce. Wszyscy ludzi to nasi wrogowie. Wszystkie zwierzęta są braćmi”. Odbyło się też głosowanie dotyczące tego, czy dzikie zwierzęta, jak króliki czy szczury są braćmi czy wrogami. Większość była za tym, że jednak braćmi. Major dawał kolejne rady oraz przedstawiał całe swoje przemyślenia dotyczące losu zwierząt. Mówił: „Pamiętajcie, że walcząc z człowiekiem nie wolno się wam do niego upodobnić. Nawet wtedy, kiedy go zwyciężycie nie przejmujcie jego wad. Żadnemu zwierzęciu nie wolno mieszkać w domu, sypiać w łóżku, nosić ubrania, pić alkoholu, nawet dotknąć pieniędzy, czy też zajmować się handlem. (...) Przede wszystkim jednak żadnemu zwierzęciu nie wolno tyranizować własnego gatunku. Słabi czy silni, mądrzy czy nierozgarnięci, wszyscy jesteśmy braćmi. Żadnemu zwierzęciu nie wolno zabić innego. Wszystkie zwierzęta są równe”. Polak Kielczanin Odpowiedz Link Zgłoś
drakaina Rudomino: Zamiast "Misji specjalnej" - "Gwiazdy... 10.02.09, 23:30 A może by tak ściąć co nieco odprawy dla byłych dyrektorów, podwyżki dla obecnych i różne premie nie wiadomo za co, bo chyba nie za poziom tej telewizji... Jej pracownicy nie zasłużyli na 1% pensji, które dostają, więc może by tak zlikwidować pensje w TVP i utrzymywać ją z dowolnego 1% od podatków? Okazałoby się wtedy, jakiemu procentowi społeczeństwa jest ona w takiej formie potrzebna. A za zaoszczędzone na pensjach pieniądze panowie redaktorzy mogliby sobie produkować kolejne show z udziałem pseudo-gwiazd. -- hellenika.wordpress.com ferengis.blox.pl antiquitates.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ecicha-3 Rudomino: Zamiast "Misji specjalnej" - "Gwiazdy... 10.02.09, 23:48 Jak tak patrze na to jego Rudomina zdjecie,to z oczu caly Macierewicz.A tak na powaznie dosyc mam Kryszaka,Rancza,Pegaz byl dobry za komuny,a w tych czasach rozmowy o kulturze to belkot.Celebryty nie trawie,a chorej celebryty wogole.Czyli cos trzeba zrobic z ta telewizja publiczna.Moze zniknie z pakietow komercyjnych,te beda tansze,to w zamian jakies filmy?? Odpowiedz Link Zgłoś
norbert.m Rudomino: Zamiast "Misji specjalnej" - "Gwiazdy... 11.02.09, 00:05 To Telewidienie może zapomnieć o abonamencie z mojej strony... Odpowiedz Link Zgłoś
jan-ru POco tyle psioczyć.... 11.02.09, 00:14 Chyba Korwin Mikke rzucił hasło żeby nie płacić bo państwo nie jest wstanie tego wyegzekwować, abonament przestało płacić ok. 30% użytkowników,gdy spadło do 45% płacących stało się to coraz bardziej bezsensowne .Jednak próby innego sposobu utrzymywania publicznej TVP i PR na razie spaliły na "panewce".Jak ktoś nie płaci i nie poniósł żadnych konsekwencji to nie będzie płacił,jak ktoś pisze że nie ogląda to po co zabiera głos .Po co kłamać że się nie ogląda,że są złe programy więc nie płacę,nie płacicie więc m...a w kubeł i warczeć.W Polsce nie zniesiono przepisu mówiącego że każdy użytkownik odbiornika TV i radiowego jest zobowiązany płacić abonament w kwocie ustalonej ... więc po co ta dysputa? Odpowiedz Link Zgłoś
xdt GWiadzy na l4 11.02.09, 01:33 No tak teraz dowiemy się o hemoroidach Mroczków,a potem proponuję show gwiazdy pierdzą w wodzie (czyli pływanie synchroniczne z odgłosami).Już niedługo dojdziemy do poziomu programów rozrywkowych z kanału RAI. Odpowiedz Link Zgłoś