Dodaj do ulubionych

Czuma: miałem długi w USA, ale zostały spłacone

• goj68 Titanik PO tonie niechych zyja standardy nierzadu 10.02.09, 20:45
      DNO przebite w PO i u tuskomatolkow
    • karol_7 Czuma: miałem długi w USA, ale zostały spłacone 10.02.09, 20:46
      czumek dał dupy, ryży nie soprawdził (leniewiec: więc obaj mają
      prze... bane
    • trombozuh Żul grzebiący w śmietniku 10.02.09, 20:46
      Oto nasz minister sprawiedliwości. Podejrzewam zresztą, że żul miałby więcej honoru, i podałby się do dymysji po ujawnieniu takich informacji.
      Dyzma wiedział, że gdy dowiedzą się o Oksfordzie, Łyskowie itp to trzeba będzie uciekać. Współczesny Dyzma uważa, że to nic nie szkodzi.
      Ręce i nogi się uginają.
    • goj68 Dzewiecki Czuma, autorytety PO w USA 10.02.09, 20:49
      taki kram jaki pan a pan to KONdonek plemielek co leka sie slupkow
      poparcia
    • amoremio Czuma: miałem długi w USA, ale zostały spłacone 10.02.09, 20:49
      2 pytanka:

1) Dlaczego redaktorzy "Polityki" otrzymali takie informacje droga
      telefoniczna od sadu amerykanskiego ? Przeciez to czesciowo prywatne
      sprawy. Pomoglo moze polskie pochodzenie pracowniczki sadu ?

2) Dlaczego dzisiaj wyszedl taki artykul, krytykujacy-atakujacy go,
      akurat dzisiaj - po jego wczorajszej, spektakularnej wypowiedzi.
      Czy to przypadek ?
      • presentation1 Re: Czuma: miałem długi w USA, ale zostały spłaco 10.02.09, 20:55
        Informacje dochodzily dosc dawno.Nikt tego nie weryfikowal.Bo po co?.Czuma nalezy do PO.
        To nie przypadek.Czuma to po prostu cwaniaczek.Nawet media przychylne PO-musialy w koncu to oglosic.Dodajmy ze media bardziej przychylniejsze jak GW vzy TVN mialy klapki na oczach.
        Dodam.Dziwne przypadki antyZiobro w rzadzie.Jeden -Cwiakalski- byly PZPRowiec, drugi Czuma-przestepca.Rzeczywiscie antyZiobro.
      • malpiarnia Re: Czuma: miałem długi w USA, ale zostały spłaco 10.02.09, 21:33
        Ministra trzeba sprawdzac , tak nakazuje moralnosc i prawo
        a USA to nie Polska , ze najwazniejsze sa znajomosci
        kazdy obywatel USA wchodzi na strone i sprawdza czy ktos mial sprawy
        sadowe
        to jest jawne tak jak jawne sa w Polse ksiegi wieczyste
        ciemnoto ucz sie!
    • goj68 Slupki poparcia dla PO szczytuja obluda 10.02.09, 20:50
      niestety tak jest
      • j23.plpol goj68,ty szczytujesz,gdy masz pod nosem szambo.... 10.02.09, 20:52
        pełne gó...
        • goj68 Szczytuje bo ty juz tam jestes wraz z Palikotem 10.02.09, 20:54
          PO uszy w szambie POwskiego nierzadu
    • 12.12a1 Posiadac dlugi to nie jest grzech,... 10.02.09, 20:51
      ...ani jakies przestepstwo,nie mozna w jakas paranoje popadac.Dopiero jezeli
      dluznik unika swoich wierzycieli jest nieprzyjemne dla tych drugich,skoro
      minister splacil to o co ta wojna? Mysle,ze dobrze zrobi jesli zaprowadzi
      niektóre gazety przed oblicze sadu,nie powinien tez zapomniec o tym kumplu
      szpiclu esbeckim.
      • kaczka701 Re: Posiadac dlugi to nie jest grzech,... 10.02.09, 20:54
        dlugi musial oddac bo byly wyroki sadu...a co z tymi co sprawy w
        sadach panu Czumie nie zalozyli??? sadzisz ze im dlugi oddal??
    • j23plpol Ratunku! Jakis PO imbecyl sie podszywa pode mnie 10.02.09, 20:52
      j23.plpol - gdzie sie tego nauczyles? W amerlandzie?
    • goj68 PO mialy byc cuda a jest hipokryzja i obluda 10.02.09, 20:53
      Wszedze POrazki zakladnik, minsterstwo sprawiedliwosci i czuma ktory
      nie placi dlugow najlepszy jkandydat w gabinecie cieniasow kryzys,
      ekspert od sportu biedak Drzewiecki w USA i jego skkomlenie po
      pijaku, Marcinkiewicz ekspert ds rodzin i przyszy plemielek PO,
      obecny plemielek KONdonek w depresji
    • j23plpol Znow Polak zginal w pakistanie 10.02.09, 20:55
      Czarna seria PO trwa.
    • j23plpol j23.plpol - miej odwage 10.02.09, 20:56
      ...sie pode mnie nie podszywac. PO i odwaga - wspólna sprawa!!!
    • pakulec wyjaśniły się zachwyty prezydenta 10.02.09, 20:56
      jak mianował Czume na ministra był zbyt zadowolony cieszył się jak
      dziecko - pewno wiedział co się za Czumą ciągnie
      • tw_wielgus Re: wyjaśniły się zachwyty prezydenta 10.02.09, 20:59
        Nie, on poza wachaniem "stokrotek" i gruzińskiego wina nie jest aż
        tak rozeznany w świecie..
        • pakulec Re: wyjaśniły się zachwyty prezydenta 10.02.09, 21:02
          no, on może nie samodzielnie, ale jakiś pisdzielski agent z Chicago
          mogł już Kamińskiemu donieść
          • tw_wielgus Re: wyjaśniły się zachwyty prezydenta 10.02.09, 21:12
            Dyplomatycznym kanałem przez Kobylańskiego i RM?
            • pakulec Re: wyjaśniły się zachwyty prezydenta 10.02.09, 21:17
              może jak był na helu to znalazł jakąś pustą falszkę na plazy z
              tajemniczym pismem z USA
              • tw_wielgus Re: wyjaśniły się zachwyty prezydenta 10.02.09, 21:20
                Pustą by wyrzucił do morza bez zbędnej refleksji. Co najwyżej
                przekląłby te sieci i wodorosty, które go oplotły ..
                • pakulec Re: wyjaśniły się zachwyty prezydenta 10.02.09, 21:22
                  może wyssał ten papier bo myślał że to alkohol w stanie stałym
                  • tw_wielgus Re: wyjaśniły się zachwyty prezydenta 10.02.09, 21:25
                    Ty wiesz.. to cłkiem realnie przypuszczenie.
                    Na nalepce stało, że ma 12% alkoholu i tylko 0.5% SO2.
                    Samą lekturą mozna się zdrowo nawalić.
                    • pakulec Re: wyjaśniły się zachwyty prezydenta 10.02.09, 21:27
                      czyli mozna powiedzieć że Kaczyński wycyckał wiedze o Czumie z
                      pustej falszki - zdolniacha z niego - przynajmniej jeżeli chodzi o
                      cyckanie ;-)
                      • tw_wielgus Re: wyjaśniły się zachwyty prezydenta 10.02.09, 21:34
                        Zadziwia mnie jeden fakt. A to mianowicie taki, że ta informacja
                        sprytnie przykryła konfernecję SLD w sprawie poufnej listy osób do
                        odstrzału jaką raczył spreparować PIS...
                        Nie podejrzewam żeby w Polityce pracowała pisowska wtyczka ale kto
                        wie? Czasy się zmieniają a teczki wciaż w łapach Kurtyki.
                        • pakulec Re: wyjaśniły się zachwyty prezydenta 10.02.09, 21:40
                          coś w tym może być tym bardziej że ostanio po kongresie z
                          wygrilowanym Kaczyński Pisowi nic nie wzrosło - w przeciwieństwie do
                          SLD
                          • tw_wielgus Re: wyjaśniły się zachwyty prezydenta 10.02.09, 22:14
                            Otóż to właśnie.. "Tajny protokół" - podpisany jeszcze pod okrągłym
                            stołem dzielący strefy wpływów i wzajemne wsparcie w kluczowych
                            momentach.
                    • rooboy do paki i wielgusa: nie trollowac 10.02.09, 21:28
                      tw_wielgus napisał:

> Ty wiesz.. to cłkiem realnie przypuszczenie.
                      > Na nalepce stało, że ma 12% alkoholu i tylko 0.5% SO2.
                      > Samą lekturą mozna się zdrowo nawalić.

tematem sa dlugi czumy w usa, a nie zachwyty prezydenta... zalozcie
                      nowy watek i do roboty...
                      • pakulec jesteś zazdrosny robi? 10.02.09, 21:31
                        pogadaj z gojem - fajna babka - też pewno samotna jak ty i macie
                        wspólnych wrogów
                        • rooboy tylko staram sie dbac o poziom tego forum 10.02.09, 21:35
                          pakulec napisał:

> pogadaj z gojem - fajna babka - też pewno samotna jak ty i macie
                          > wspólnych wrogów

a wasze trollowanie bardzo mi to utrudnia... ja wrogow nie mam.

a tak na temat: co sadzisz o nowym ministrze sprawiedliwosci w
                          polsce???
                          • pakulec staraj się staraj się 10.02.09, 21:38
                            co mam sądzić o Czumie?
                            wolałem Ćwiąklskiego u Czumy od początku było cos nie tak - te
                            zachwyty kaczyńskiego były bardzo podejrzane
                            • rooboy niebezpieczny precedens dla polski... 10.02.09, 21:49
                              pakulec napisał:

> co mam sądzić o Czumie?
                              > wolałem Ćwiąklskiego u Czumy od początku było cos nie tak - te
                              > zachwyty kaczyńskiego były bardzo podejrzane

jesli ktos popadnie w dlugi, to ma teraz excuse, ze polski minister
                              sprawiedliwosci tez dlugi mial (a pewnie jakies w dalszym ciagu ma),
                              wiec wymiar sprawiedliwosci powinien taka osobe zostawic w spokolu...
                      • tw_wielgus Re: do paki i wielgusa: nie trollowac 10.02.09, 21:40
                        Ty roob to musisz teraz uważać coby ktoś na Ciebie nie doniósł że
                        Cię z zapałkami widział.
                        • rooboy Re: do paki i wielgusa: nie trollowac 10.02.09, 21:45
                          tw_wielgus napisał:

> Ty roob to musisz teraz uważać coby ktoś na Ciebie nie doniósł że
                          > Cię z zapałkami widział.

bez przesady, wielgus, zyje w normalnym kraju, tutaj nikt na nikogo
                          nie skacze (bezpodstawnie czy nie), aby mu sondaze popularnosci za
                          tydzien podskoczyly...
                          • pakulec na Białorusi nie ma sondazy robi 10.02.09, 21:47
                            wy macie tylko Łukaszenkę więc nam tu nie próbuj szpanować
                            • rooboy Re: na Białorusi nie ma sondazy robi 10.02.09, 21:54
                              pakulec napisał:

> wy macie tylko Łukaszenkę więc nam tu nie próbuj szpanować

paki, znasz moje zdanie nt lukaszenki... lebski facet, ktory nie
                              pozwolil rozsprzedac majatku narodowego za czastke rzeczywistej
                              wartosci, jak to zrobili jego niektorzy "bardzo swiatli" sasiedzi...
                              zachod do tej pory nie moze tego zaakceptowac i dlatego ciagle daje
                              mu bad press, aby sie poprawil... na szczescie dla bialorusi,
                              lukaszenko bad press zachodu ma totalnie w doopie, natomiast gdyby
                              twoj idol shitkicker tusk mial bad press w niemczech, anglii i
                              francji, to od razu polecialby jak usluzny kundelek do swoich
                              krytykantow i wykonal to czego od niego oczekuja, aby tylko krytyka
                              sie skonczyla...
                          • tw_wielgus Re: do paki i wielgusa: nie trollowac 10.02.09, 21:52
                            Widzisz Roob my też tak mieliśmy zanim PIS wygrał wybory i podzielił
                            Polaków na tych, którzy stali tam gdzie wtedy ( w domyśle: w domu za
                            plecami mamy) i tych którzy stoją tam gdzie stało zomo.
                            • rooboy Re: do paki i wielgusa: nie trollowac 10.02.09, 21:56
                              tw_wielgus napisał:

> Widzisz Roob my też tak mieliśmy zanim PIS wygrał wybory i
                              podzielił
                              > Polaków na tych, którzy stali tam gdzie wtedy ( w domyśle: w domu
                              za
                              > plecami mamy) i tych którzy stoją tam gdzie stało zomo.

byc moze... opisana przez ciebie tradycje z cala stanowczoscia
                              podtrzymuje po, a nawet ja swietnie udoskonala...
                              • tw_wielgus Re: do paki i wielgusa: nie trollowac 10.02.09, 22:06
                                W jakim sensie?
                                • rooboy Re: do paki i wielgusa: nie trollowac 10.02.09, 22:19
                                  tw_wielgus napisał:

> W jakim sensie?

dzieli spoleczenstwo na tych sobie przychylnych (i o ktorych trzeba
                                  dbac, np. karnowski z sopotu) i na tych, ktorzy nie sa im przychylni
                                  (i ktorych trzeba gnebic i tepic, np. ziobro i jego laptop)...

btw. gdyby cwokalski mniej czasu poswiecal na gnebienie przeciwnikow
                                  politycznych po i ich laptopow, to byc moze udaloby sie rozdzielic
                                  funkcje min sprawiedliwosci od prokuratora gen, no ale chyba po sie
                                  zorientowalo, ze prok gen podlegly rzadowi to uklad optymalny, wiec
                                  nie oczekuje postepu w tej sprawie za obecnej kadencji po...
                                  • tw_wielgus Re: do paki i wielgusa: nie trollowac 10.02.09, 22:57
                                    A to ciekawe Roob bo wydaje mi się, że w gnębienie przeciwników
                                    politycznych to duży wysiłek wkładał akurat przywołany przez Ciebie
                                    zabójca laptopów. I ręczę Ci, że nie miał najmniejszej ochoty
                                    pozbywać się prerogatyw prokuratora generalnego a i dużą uwagę
                                    przykładał do tego aby ręcznie sterować pracami prokuratury. Czy nie
                                    przeszkadzało Ci to za czasów poprzedniej koalicji rządowej.
                                    Masz jakiś jednostronny ogląd sprawy, może czas się dokształcić.

rooboy napisał:

> tw_wielgus napisał:
                                    >
                                    > > W jakim sensie?
                                    >
                                    >
                                    > dzieli spoleczenstwo na tych sobie przychylnych (i o ktorych
                                    trzeba
                                    > dbac, np. karnowski z sopotu) i na tych, ktorzy nie sa im
                                    przychylni
                                    > (i ktorych trzeba gnebic i tepic, np. ziobro i jego laptop)...
                                    >
                                    > btw. gdyby cwokalski mniej czasu poswiecal na gnebienie
                                    przeciwnikow
                                    > politycznych po i ich laptopow, to byc moze udaloby sie rozdzielic
                                    > funkcje min sprawiedliwosci od prokuratora gen, no ale chyba po
                                    sie
                                    > zorientowalo, ze prok gen podlegly rzadowi to uklad optymalny,
                                    wiec
                                    > nie oczekuje postepu w tej sprawie za obecnej kadencji po...
                                    • rooboy wielgus, relax i nie przesadzaj... 10.02.09, 23:07
                                      1. nigdzie nie przecze, ze poprzedni rzad sie tymi sprawami nie
                                      zajmowal, a nawet potwierdzam, piszac, ze po to podejscie udoskonala
                                      2. nie wiem dokladnie, ale nie przypominam sobie, aby ziobro (w
                                      przeciwienstwie do tuska i cwiakalskiego) obiecywal rozdzielenie
                                      funkcji ms i pg
                                      3. z pamieci, moje pierwsze wpisy na tym forum pochodza ze stycznia
                                      2008, a wiec juz w czasie rzadow po, wiec nie win mnie za moja
                                      nieobecnosc wczesniej...
                                      • tw_wielgus Re: wielgus, relax i nie przesadzaj... 10.02.09, 23:16
                                        Jestem w pełni relax...
                                        I może ty nie miałeś okazji obserwować mi jednak w głowie pozostał
                                        obraz totalnej propagandy jaką uprawiał na tym stanowisku poprzednik
                                        Ćwiąkalskiego. To co Ziobro obiecywał, to obiecywał a jakiś
                                        konkretny projekt ustawy przygotował? A ubrał prokuraturę w
                                        polityczne gierki (vide słynna konferencja w sprawie braku krawata
                                        po wyjściu z pokoju nr... w hotelu mariott)?
                                        Nie wiń Ćwiąkalskiego, że nie był posacią tak goniącą za szkłem
                                        kamer może to wina facjaty, a może brak talentów aktorskich.
                                        • rooboy Re: wielgus, relax i nie przesadzaj... 10.02.09, 23:25
                                          tw_wielgus napisał:

> Jestem w pełni relax...
                                          > I może ty nie miałeś okazji obserwować mi jednak w głowie pozostał
                                          > obraz totalnej propagandy jaką uprawiał na tym stanowisku
                                          poprzednik
                                          > Ćwiąkalskiego. To co Ziobro obiecywał, to obiecywał a jakiś
                                          > konkretny projekt ustawy przygotował? A ubrał prokuraturę w
                                          > polityczne gierki (vide słynna konferencja w sprawie braku krawata
                                          > po wyjściu z pokoju nr... w hotelu mariott)?
                                          > Nie wiń Ćwiąkalskiego, że nie był posacią tak goniącą za szkłem
                                          > kamer może to wina facjaty, a może brak talentów aktorskich.

wielgus, zgadzam sie, ze ziobro to byl (jest?) niezly manipulant,
                                          ale miedzy innymi wlasnie dlatego wynik wyborow w 2007 byl taki, a
                                          nie inny... tak wiec wina byla, kara tez, a pokute ziobro wlasnie
                                          odprawia, wiec sprawa jest przeszla i zamknieta. teraz zas mamy rzad
                                          po, ktory obiecal poprawe, zas minelo 15 miesiecy i rozdzielenie
                                          funkcji ms i pg nie jest (wbrew obietnicom) posunieta do przodu i
                                          obstawiam, ze za tej kadencji rzadu nic sie nie zmieni, zwlaszcza,
                                          ze obecny ms, w swietle ostatnich doniesien z usa, ma bardzo
                                          male "credibility"...

cwiakalskiego za brak parcia na szklo nie winie, a nawet poczytuje
                                          to za jego zasluge... ministrowie sa od ciezkiej i efektywnej pracy
                                          i periodycznych (czytaj: w miare rzadkich) wystepow w mediach, zas w
                                          polsce jest to akurat odwrotnie - mnostwo ukazywania sie i gadania w
                                          mediach, a merytorycznej pracy prawie nic...
                                          • tw_wielgus Re: wielgus, relax i nie przesadzaj... 10.02.09, 23:37
                                            Pożyjemy zobaczymy....
                                            Mamy w tej chwili kryzys i to nie rząd Tuska go wywołał.
                                            Sprawdzianem będzie to jak sobie rząd w tych trudnych czasach
                                            poradzi. Nie jestem pewien czy wystarczy mu odwagi na
                                            przeciwdziałanie różnym grupom nacisku społecznego, ale zobaczymy.

Na razie - chyba już na dzisiaj mam dość kompa.
                                            • rooboy Re: wielgus, relax i nie przesadzaj... 10.02.09, 23:40
                                              tw_wielgus napisał:

> Pożyjemy zobaczymy....
                                              > Mamy w tej chwili kryzys i to nie rząd Tuska go wywołał.
                                              > Sprawdzianem będzie to jak sobie rząd w tych trudnych czasach
                                              > poradzi. Nie jestem pewien czy wystarczy mu odwagi na
                                              > przeciwdziałanie różnym grupom nacisku społecznego, ale zobaczymy.
                                              >
                                              > Na razie - chyba już na dzisiaj mam dość kompa.

dobrej nocy.
                            • anwad do paki wielgusa 10.02.09, 21:56
                              i będzie porządek na forum. Dobranoc:)
                              • tw_wielgus Re: do paki wielgusa 10.02.09, 22:05
                                A tak, będzie porządek zaprowadzony przez geja lat-68...
                                To piękny porządek, zaiste o takim wieczorami marzę.
    • sendivigius Dyskwalifikacja? 10.02.09, 20:57
      To posiadanie kredytu w banku lub debetu na karcie kredytowej, nawet
      gdy rachunek prowadzi bank amerykanski dyskwalifikuje kogokolwiek?

Moze troche zimnej wody.

... aha i Czuma spoznil sie na lekje geografi w VI klasie..

• dala.tata Re: Dyskwalifikacja? 10.02.09, 21:21
        gdy sad nakazuje splacenie, tak, dyskawlifikuje. szczegolnie jesli sie chce byc
        ministrem SPRAWIEDLIWOSCI. ten pan ma doswiadczenie po obu stronach wymiaru, nie?

sendivigius napisał:

> To posiadanie kredytu w banku lub debetu na karcie kredytowej, nawet
        > gdy rachunek prowadzi bank amerykanski dyskwalifikuje kogokolwiek?
        >
        > Moze troche zimnej wody.
        >
        > ... aha i Czuma spoznil sie na lekje geografi w VI klasie..
        >
        • sendivigius Re: Dyskwalifikacja? 10.02.09, 22:49
          dala.tata napisał:

> gdy sad nakazuje splacenie, tak, dyskawlifikuje. szczegolnie jesli
          sie chce byc
          > ministrem SPRAWIEDLIWOSCI. ten pan ma doswiadczenie po obu
          stronach wymiaru, ni
          > e?
          >
          >
          > sendivigius napisał:
          >
          > > To posiadanie kredytu w banku lub debetu na karcie kredytowej,
          nawet
          > > gdy rachunek prowadzi bank amerykanski dyskwalifikuje
          kogokolwiek?
          > >
          > > Moze troche zimnej wody.
          > >
          > > ... aha i Czuma spoznil sie na lekje geografi w VI klasie..
          > >

Sprawa jest cywilna a nie karna. Dyskusje i wyroki z bankami kto
          komu ile winien mieli tu nawet prezydenci, nie mowiac o banalnych
          kongresmenach. Nikomu nie przyszlo do glowy aby kogos dyskredytowac
          bo TU nie zaklada sie za jak sie kims zainteresuje sad to MUSI byc
          winny. USA tym sie rozni od Carskiej Rosji i III RP. Bo wlasnie po
          to jest sad, aby ROZTRZYGNAC a nie POTWIERDZIC przypuszczenia
          oskarzyciela.

... aha, nie tylko spoznil sie na lekcje ale jeszcze po 60 latach
          nie przyniosl usprawiedliwienia....
    • dala.tata ten pan nie powinien byc ministrem. 10.02.09, 20:58
      koniec kropka. nie powinno byc dyskusji na ten temat. gdyby mial odrobine
      honoru, podalby sie do dymisji.
    • darkraj Re: Czuma: miałem długi w USA, ale zostały spłaco 10.02.09, 20:58
      bella24 napisała:

> o ile sie nie myle, to a Title Company nie sprawdza wszystkich dlugow, tylko
      > sprawdza sprawy zwiazane ze statusem prawnym danej nieruchomosci.
      > Czy sa jakies wyroki lub sprawy toczace sie o dana nieruchomosc, co sie dzieje
      > z hipoteka itd. Title Company nie sprawdza czy ktos jest zadluzony w kartach
      > kredytowych czy kredytach samochodowych !!!! Od tego jest Biuro Kredytowe i
      > Bank a nie Title Company.
      =============================== Swieta prawda, niestety (dla klamczucha Czumy).
      • rooboy Re: Czuma: miałem długi w USA, ale zostały spłaco 10.02.09, 21:26
        sprawa dla czumy jako ministra sprawiedliwosci w rzadzie w miare
        cywilizowanego kraju smierdzi jakby na nia nie patrzec, ale w tym
        wypadku czuma moze miec racje... w moim kraju, jesli jakas osoba
        jest winna komus np. jakies pieniadze i nie ma mozliwosci splaty (bo
        po prostu nie ma takiej gotowki), osoba/firma poszkodowana jest w
        stanie zalozyc tzw. "caveat over the property" nalezacej do
        dluznika, ktory jest rejestrowany w titles office i przy sprzedazy
        tej nieruchomosci przez dluznika sumy dluzne okreslone w caveat sa
        splacane z ceny nieruchomosci... poniewaz czuma mial wazne wyroki
        sadowe w sprawach dlugow oraz podejrzewam nie mial mozliwosci ich
        splaty, jest mozliwe, ze wierzyciele pozakladali caveaty na jego
        dom, aby odzyskac dlugi w momencie sprzedazy...
        • darkraj Re: Czuma: miałem długi w USA, ale zostały spłaco 10.02.09, 21:43
          =================================== >rooboy<: OK, ale przeciez nie znamy
          WSZYSTKICH wybrykow cwaniaczka Czumy.
          Artykul dotyczy "skromnych" debetow na credit cards, tudziez prywatnych
          pozyczek/wyludzen.
          To jest to, na co "Polityka" ma wiarygodne kwity.

Pewnie tak bylo, jak piszesz, ale amerykanski TC nie zajmuje sie egzekwowaniem
          dlugow, a tylko dokonuje adnotacji o "courtlines" obciazajace hipoteke delikwenta.
          Splata naleznosci lezy w obowiazkach agenta sprzedajacego nieruchomosc, a
          kupujacy tez dzieki temu wie, ze ewentualny zamiar kupna moze nastapic dopiero
          po uwierzytelnionej splacie dlugow. Pzdr
    • goj68 Czuma do dymisji minstrem sprawiedli PO Karnowski 10.02.09, 20:59
      To jest autorytet bez skazy
    • amirez Cwana gapa... 10.02.09, 21:00
      Czuma: miałem długi w USA, ale zostały spłacone.
      Patrzcie jaka cwana gapa. Miał i już nie ma.
      A smrodek poszedł w świat...
      Oczywiście honor /a raczej jego brak/nie pozwoli postawić swojej osoby do
      dyspozycji Donka ;)
    • goj68 Prezydent Sopotu na ministra sprawiedliwosci w PO 10.02.09, 21:00
      niech zyje bal gabinetu cieniasow z PO
    • j23plpol Jak w Reichu 10.02.09, 21:01
      Trzeba stworzyc Ministerstwo Prawdy. Juz sa pierwsi kandydaci.
      • malpiarnia Re: Jak w Reichu 10.02.09, 21:05
        bedzie wiecej spraw
        ostatni termin w sadzie USA kwiecien 2009
    • goj68 Gabinet cieniasow z PO sie kurczy, ha,ha 10.02.09, 21:02
      toniecie
      • pakulec na razie niec na to nie wskazuje ;-) 10.02.09, 21:04
        oczywiści ty byś chciał ale musze cię uspokoić elektorat Po prędzej
        zagłosuje na jakąś lewicę niż na Pis - więc sam rozumiesz - na
        Kaczyńskich czeka smietnik ;-)
        • goj68 Niech wygra ktokolwiek nawet kosmici byle nie PO 10.02.09, 21:09
          Bo to jest titanik ktory zatopi wszystko
          • pakulec hm... nawet kosmici???? 10.02.09, 21:11
            słyszysz głosy?
            • goj68 Tusku i tuskomatolki mialy byc cuda jest obluda 10.02.09, 21:13
              Cudaki z PO i ich obluda. Nawt Miler, Oleksy i Jaruyzelski byli
              lepsin od KONdonka
              • pakulec no tak myszko - wychował cię PZPR 10.02.09, 21:15
                teraz dla zmycia grzechów popierasz to co ci Rydzyk każe - ale ta
                nostalgia za Jaruzelem zawsze pozostanie ;-)
                • goj68 A ciebie wychowal ZSSR i kolchozniane myslenie 10.02.09, 21:17
                  niestey taki juz zostaniesz o mentalnosci kolchoznika w folwarku PO
                  • pakulec nie przesadzaj babciu 10.02.09, 21:21
                    w Polsce nie było kołchozów - coś takiego nazywało się PGR, ale w
                    życiu w niczym takim nie byłem - za to jak widze ty kołchozy znasz
                    doskonale- jeździłas tam jako aktyw młodzieżowy w latach 50-tych?
          • presentation1 Re: Niech wygra ktokolwiek nawet kosmici byle nie 10.02.09, 21:15
            I tu jest problem.Tusk nie bedzie Prezydentem.To pewne.Wygraja trzy partie.PiS,Lewica(nie znam nazwy) i PO.Kto bedzie Prezydentem?Jezeli Lech bedzie patrzyl z gory na przewalanki w PO-wygra.Jaka koalicja po wyborach?.Czas pokaze.Jest nadzieja na rozwalke PO.Pojda do PiS lub lewicy.
            • pakulec z cyklu bajki z mchu i paproci 10.02.09, 21:19
              chyba nie masz zadatków na proroka w 2007 też głosiłes że wygra
              Pis ;-)
    • presentation1 Nie dziwie sie wiec ze......... 10.02.09, 21:04
      Proponuje sie Karnowskiego na Ministra Sprawiedliwosci a Sawicka na Minister Zdrowia.To prawdziwy koszmar naszych rzadow.
      • pakulec wszystko będzie lepsze 10.02.09, 21:06
        będzie lepsze niż Zero Lepper, Giertych i Kaczyński
        • goj68 Mialy byc cuda a jest obluda to haslo PO 10.02.09, 21:10
          Cudak to tusk
          • pakulec nie podniecaj się tak myszko 10.02.09, 21:13
            w twoim wieku może to być groźne
            na razie nic Po nie grozi, Czuma jak jest winny to się poda do
            dymisji a jak nie, to się nie poda, a jeżeli nawet Po by spadło to
            wzrosnie tylko lewicy - co mnie osobiście nie martwi
          • tw_wielgus Re: Mialy byc cuda i są... 10.02.09, 21:19
            Widziałeś program z udziałem prezesa Kaczyńskiego.
            Przez cały program nikogo nie obraził. Czy to nie cud?
      • j23.plpol presentation1, już mieliście Kryżego,Ziobre,Wasser 10.02.09, 21:09
        samych łajdaków...
    • mark_kram57 Lien nie zostal polozony.... 10.02.09, 21:04
      na dom przez wszystkich pozyczkodawcow.
      Kto plozyl lien na dom to przy jego sprzedazy Title Company splaca
      te dlugi, o ile cos zostalo z tranzakcji. First Mortgage and second
      mortgage sa najwazniejsze.Oni maja pieniadze w pierwszym rzedzie.
      Jesli ktos nie polozyl lienu to mogl miec nawet $500,000.00 dlugu a
      i tak nie dostanie centa. Czytelnik i Reale Estate Broker.
    • carpaccio4 spłacone z rana czy z wieczora? 10.02.09, 21:07
      a co z jamniczkiem? czy ktoś go zjadł? złośliwiec jakiś mściwy? a może pod
      zastaw go wzięli? buahahahaha
      • j23.plpol Re: spłacone z rana czy z wieczora? 10.02.09, 21:10
      • j23.plpol carpaccio4, jak ty śpisz z taki porożem? 10.02.09, 21:11
        Zona cie goni do obory ?
    • goj68 Tusk panowie slupki leca na ryj nasz titanik tonie 10.02.09, 21:07
      Plemielk bierze prochy kolejna kleska i klapa. Kryzysu nie ma,
      polaka nie zabito w pakistanie, czuma jet niepokalany jak cala
      opozycja solidarnosciowa ktora wyladowala w PO i innych satelitach
      • pakulec moher- to nie koncert zyczeń;-) 10.02.09, 21:10
        na razie to Pisowi nic nie pomaga -nawet kaczor z mikrofalówki się
        ludziom nie spodobał ;-)
        • goj68 Cudak to plemielek KONdonek z ekipa tuskomatolkow 10.02.09, 21:12
          a wsrod nich ty nadajesz sie na rzeczniak nierzadu niekompetentnych
          cierniasow z gabinetu teatrzyku zielona ges
          • pakulec może teraz odstaw flaszkę 10.02.09, 21:24
            goj68 napisała:

> rzeczniak nierzadu niekompetentnych
            > cierniasow z gabinetu teatrzyku zielona ges

babciu czy jesteś pewna że to chciałas powiedzieć?????
        • czan-dra Re: moher- to nie koncert zyczeń;-) 10.02.09, 21:13
          witaj,
          Wiesz z czym mi się kojarzy "bronz" Jarka, z "draską" w majtkach, i tak chyba
          już zostanie...
          • goj68 Tuskomatolki cuda a nie obluda do roboty lenie 10.02.09, 21:19
            do pracy a nie na narty a nie do peru do roboty kryzys korytko sie
            kurczy
            • tw_wielgus Re: Koryto Ci się kurczy ?!!!? 10.02.09, 21:27
              Rety facet a białe mychy w nim nie tańcują oberka?
            • pakulec skurczyło ci się korytko???? 10.02.09, 21:29
              to może i dobrze - schudniesz ;-)
          • pakulec Re: moher- to nie koncert zyczeń;-) 10.02.09, 21:25
            hehehehe
            witaj
            ale man się tu babcia rozhasała - ciekawe czy to opalony jarek tak
            na nia podziałał
            a może ten jego brąz w majtkach ;-)))))
    • pboecker Panie Czuma,Wstyd i obciach,nedzny Pan jest...! 10.02.09, 21:08
      A takie dobre zdanie mialem o Panu....hmm,wstydze sie teraz bo Pana wszedzie
      zachwalalem,niech to szlag...Odejc Pan sam wstydu oszczedz!Panscy wspaniali
      przodkowie w grobie sie przewracaja.A reszta nalezy do premiera czy ja i mam
      nadzieje inni beda nadal popierac PO.!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka