stix Trzeba wzmóc ataki na Niemców. 11.02.09, 22:39 To fałszywe stworzenia, zdolne do największych zbrodni. Historia to potwierdza. Niemców trzeba trzymać pod batem. Cytat z "Jeńcy polscy w hitlerowskiej niewoli" - Juliusz Pollack "Następnego dnia - 3 maja - odbył się uroczysty apel w polskim sektorze obozu. Na apel przyszli robotnicy - Polacy, którzy znajdowali się w Lubece. Podniesiono na maszt biało-czerwoną flagę przy dźwiękach Jeszcze Polska nie zginęła, granej na małej harmonii. Po południu odbył się mecz piłki nożnej między oficerami polskimi i angielskimi. Wygraliśmy 1-0. W dwa dni później udaliśmy się z Kaziem Burmajstrem na zwiedzanie Lubeki. Miasto było przyjemne, ale zachowanie się ludności budziło wstręt. Niemcy płaszczyli się, gotowi do każdej usługi. Obdarowali nas winem, słodyczami, a kobiety posyłały w naszą stronę zachęcające uśmiechy, jakby każda z nich gotowa była ofiarą z siebie zapłacić za zbrodnie swego niedawnego wodza." Odpowiedz Link Zgłoś
red.ken Re: Trzeba wzmóc ataki na Niemców. 11.02.09, 22:58 to musi byc swietna ksiazka... Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Trzeba wzmóc ataki na Niemców. 12.02.09, 04:17 trzymaj ich Waćpan pod batem, jak ich Polska przez setlecia pod batem trzymała...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
sabala_1 Re: Trzeba wzmóc ataki na Niemców. 13.02.09, 00:45 nie całuj ich tak ciągle w ten loch, bo to u nich może też wywołać wymioty, ty małe ścierwko niedowartościowane w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Trzeba wzmóc ataki na Niemców. 13.02.09, 14:06 patrz wyżej Laluniu, już raz Ci na to odpisywałem. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rojblik Centuś 11.02.09, 22:39 Pożałował na bilet i po polsku zaćwaniaczył. Nie wyszło tym razem i o posadzie premiera może już zapomnieć do samej śmierci. Coś słabo ten rok 2009 zaczął się dla PO. Autorytety padają jak muchy a tu jeszcze kryzys a kadry, jakie są, każdy widzi. Gdyby nie PiS, to centusie już by cienko przędli. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: Centuś 11.02.09, 22:44 na całe szczęście opuścił PO i liczył na stołek w Pisie jak żona- ciekawe czy chciał prezesowi Pisu przynieść ten symboliczny niemiecki stołek w darze? Odpowiedz Link Zgłoś
wuj_matt_w_podrozy Chwilunia! 11.02.09, 23:02 Na trasach europejskich w Lufie klasa business jest wyraźnie oddzielona od ekonomicznej. Cały bajer polega na tym, że pasażerowie, którzy zapłacili więcej gwarancję, że miejsce obok NIE BĘDZIE ZAJĘTE, a co za tym idzie, w schowkach w części business będzie więcej miejsca na bagaż i inne klamoty. Pasażer, który kupuje bilet w businessie ma prawo oczekiwać, że nie będzie miał kłopotu z rozmieszczeniem swoich bambetli, bo osoby siedzące z tyłu maszyny NIE MAJĄ PRAWA utykać swoich kapeluszy, płaszczy i innego badziewia w "nie swojej" części samolotu. Proste jak drut. Niestety, "wybraniec narodu" i jego nie mniej wywyższona małżonka nie są w stanie pojąć, że są tylko obywatelami i obowiązują ich te same prawa co nas, tarzające się w pyle nędzne robactwo. WAAAAAAADZAAA!!!! A wystarczyło się uśmiechnąć i uprzejmie zapytać stewkę, czy nie znalazła by jakiegoś miejsca na błogosławione płaszcze i przenajświętsze kapelusze pary zdebilałych pomazańców... Niestety. Waaaaadza nie prosi. Waaaaadza wyje i robi obciach. Szkoda panie rokita (celowo z małej litery). Kiedyś uważałem pana za ostatniego inteligenta w eRPe, ale wyszedł z pana lepper. Przykro, że to niemiecka policja pokazała panu, gdzie pana i nellly miejsce, a teraz zamknij paszczę, płać grzecznie grzywnę za spowodowanie opóźnienia samolotu i módl się, żeby współpasażerowie nie wytoczyli panu spraw z powództwa cywilnego (co serdecznie polecam!). Nigdy nie sądziłem że to powiem, ale Bravo i Danke Schoen dla Polizei i personelu Lufthansy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wbka1 Re: gratuluje zdrowego rozsadku, tylko.. 12.02.09, 00:27 wladzy bym w to nie mieszal. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Janek liczy na dodatek kombatancki 11.02.09, 22:41 będzie mógł mówić że walczył z Niemcami -może wstapi do ZBoWiDu Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 Nigdy nie latam Lufthansą, zawsze wybieram LOT 11.02.09, 22:41 jak jest to możliwie Odpowiedz Link Zgłoś
jojo148 Moja babcia... 11.02.09, 22:42 Moja ,nieżyjąca już, babcia zachowanie jakie zademonstrował J.M.Rokita kwitowała powiedzeniem: Cham chamem na wieki wieków,amen. Odpowiedz Link Zgłoś
antybandzior szacun dla polizei, jeszcza pałą go trzeba było 11.02.09, 22:52 smieszny ludzik i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec coś ty się tak rozbrykał? 11.02.09, 22:46 polską odpowiedzią były piskliwe szlochy Jana Marii "Polacy! ratujcie Robaka!!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
red.ken Re: coś ty się tak rozbrykał? 11.02.09, 22:50 a co mial robic osaczony przez niemieckich bandziorow. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec miał zachować resztki godności 11.02.09, 23:02 nie musiał od razu robić w gacie Odpowiedz Link Zgłoś
e-skin Jan Rokita: Wyzywano mnie od Arszlochów 11.02.09, 22:51 nie certolmy się walmy prosto z mostu, arschloch znaczy dziura od dupy! ta zniewaga krwi wymaga! na koń kto zyw na Berlin na Bonn! Odpowiedz Link Zgłoś
uszatek_1 Jan Rokita: Wyzywano mnie od "Arszlochów" 11.02.09, 22:54 ...czasami taki wstrząs jest potrzebny,żeby troszkę nad sobą pomyśleć. Uważam,że taki moment AUTOREFLEKSJI powinien przyjść wiele lat wcześniej... Odpowiedz Link Zgłoś
kokoroko09 nie bedzie niemiec plol 11.02.09, 22:54 nam w twarz, ni dzieci nam germanil... A tak poza tym to jak taka osoba jak pani rokita, ktora nawet nie umie dobrze mowic po polsku zostala poslem na sejm? Odpowiedz Link Zgłoś
pollack5 A najwyższy zwierzchnik nie wysłał eskadry F-16 11.02.09, 22:55 dupa wołowa Odpowiedz Link Zgłoś
dynarski Jan Rokita: Wyzywano mnie od "Arszlochów" 11.02.09, 22:55 Wstyd i obciach i pomyslec ze ten czlowiek byl jednym z istotnych polskich politykow Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_zoska Jan Rokita: Wyzywano mnie od "Arszlochów" 11.02.09, 22:57 Bardzo dobrze! Pozwac Lufthanse, bo problem umiejscowienia plaszcza jest co najmniej smieszny, zeby wyrzucac pasazera z samolotu. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_gm Jan Rokita: Wyzywano mnie od Arszlochów 11.02.09, 23:01 Miliony ludzi latają samolotami i jakoś ich policja nie wyprowadza z samolotu, a tylko biednego Jasia prześladuje zła niemiecka policja, bo Jasio oczywiście spokojnie sobie siedział w samolociku, a tu napadła go horda uzbrojonych po zęby brutali, no cud, że w ogóle żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
sanmartino Jan Rokita: Wyzywano mnie od Arszlochów 11.02.09, 23:01 Niewątpliwie MSZ powinno żądać oficjalnych wyjaśnień, może jakiejś formy ubolewania, a po ich otrzymaniu zaprzestać drążenia tematu. Niestety było tylu świadków zdarzenia, którzy potwierdzają słowa niemieckiej obsługi, że lepiej spuścić na Rokitę zasłonę milczenia. Niepotrzebne są nam spięcia z Niemcami, ani robienie z pacana Rokity bohatera. Im mniej będzie o całej akcji, tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 ,,Błogosławionym Lotem"? Ile były lider PO wziął.. 11.02.09, 23:02 za kryptoreklamę jednych z najgorszych i najbardziej schamiałych linii lotniczych na świecie? Tam już poznali pana Jasia i wchodzili mu w arszloch bez wazeliny? No może bez lekkiej przesady panie premierze PO z Krakowa! LOT to dopiero jest Konopielka! Odpowiedz Link Zgłoś
red.ken Re: ,,Błogosławionym Lotem"? Ile były lider PO wz 11.02.09, 23:22 on tez myslal ze lot jest schamiony dopoki nie poznal prawdziwego oblicza szkopow... zaraz przypomnialo mu sie ze istnieje polska firma w ktorej nie wyrzucaja z samolotu za zle ulorzony plaszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
jgalka Jan Rokita: Wyzywano mnie od "Arszlochów" 11.02.09, 23:02 po co to sie rzucac, sprowokowal awanture typowo krakowskim zachowaniem (jak sie placi za economic to sie siedzi w economic, razem z garderoba) a teraz musi zaplacic za dodatkowe opoznienie lotu. nic tak nie boli centusia jak strata chocby 1 grosza wiec teraz robi z siebie ofiare zeby uniknac kary. taki sprytny atak wyprzedzajacy, a ze z nagrania wynika ze zachowywal sie jak opetany wiec decyzja policji sluszna. Odpowiedz Link Zgłoś
cajmero Re: Jan Rokita: Wyzywano mnie od "Arszlochów" 12.02.09, 20:14 ciekawi mnie to słownictwo"rynsztokowe"po niemiecku, w ustach tak zacnego, polityka-przekręta. Czy frywoląc z Nelly, może ona uczy jego takich słówek, ale wtedy, no no no, i chłopcy mogą się podobać. To żenada, że z powodu takiego"barana" robi się aferę. Innych jakoś nie zaczepili, DLACZEGO NIE MA RELACJI PASAŻERÓW Z TEGO LOTU???????? Odpowiedz Link Zgłoś
bezebubol Jan Rokita:nie będzie Niemiec pluł nam w twarz!! 11.02.09, 23:04 motto dnia: "trzeba dać napis żeby wpuszczać tylko klienta w krawacie.klient w krawacie jest mniej awanturujący się" "R.Ochódzki-zgubiony numerek to ja trzymam w ręku. szatniarz1-a masz pan ten płaszcz. szatniarz2-cham sie uprze i mu daj.no skąd wezne jak nie mam?" Odpowiedz Link Zgłoś
kluska11 Ja go nigdy nie lubilem 11.02.09, 23:16 i wlasciwie szkoda ze go do Polski wypuscili Odpowiedz Link Zgłoś
red.ken Re: Mogl krzyknąć: iś bin jude 11.02.09, 23:20 uciekli by od niego jak oparzeni! Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Nazi hansa 12.02.09, 04:33 wari napisał: > Jakie to były linie ? Nazihansa czy jakoś tak ? nie, to co masz na myśli to zwycięska Luftwaffe Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Czy naprawdę macie problemy z zapamiętaniem nazwy? 12.02.09, 09:49 A to przecież takie proste: LUFTHANSA = Let Us Fuck Tonight, Honey, And Never See Again Odpowiedz Link Zgłoś
sanmartino A moze to nowa strategia PIS 11.02.09, 23:25 ... jak nie ma co, to grac watek niemiecki! Jedyna szansa na powrot Jasia... Odpowiedz Link Zgłoś
sasser.g Jan Rokita: Wyzywano mnie od "Arszlochów" 11.02.09, 23:37 było się jak Reytan rozebrać ;D Odpowiedz Link Zgłoś
modlitwa Nie dajmy Niemcom pluć naw w twarz !!! 11.02.09, 23:44 Lubię Państwa Rokitów i nie podejrzewam, że coś "przeskrobali". Do Niemców też nic nie mam, ale ... , więc j.w. ... Pozdrawiam Jana Marię i Nelly Paweł Jan Odpowiedz Link Zgłoś
kebir Re: Nie dajmy Niemcom pluć naw w twarz !!! 12.02.09, 00:23 Ot, typowy polaczek, za których trzeba się wstydzić w cywilizowanych krajach. Gdy sąsiad zostawi otwarty pusty garaż, to pewnie też mu tam wjeżdżasz, bo miejsca na parkingu nie ma. I uważasz, że Ci się to należy. Nie tylko nie przestrzegasz prawa, porządku czy zasad, ale nie jesteś zdolny do zrozumienia, o co w nich chodzi. Pretensje masz tylko do innych, gdy naruszą Twoje prawa. I oczywiście psioczysz na władze, nie zauważając, że jesteś dokładnie taki sam, jak one. Przez takich jak Ty jeszcze długo ludzie będą z tego kraju uciekać. M.in. do Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek Jesteś debilem! 12.02.09, 08:48 O jakim pluciu w twarz mówisz? Nie dostosowali się do przepisów linii lotniczych i ponieśli tego konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
barba50 Jan Rokita: Wyzywano mnie od "Arszlochów" 11.02.09, 23:48 VIP-y powinny podróżować liniami kubańskimi lub północnokoreańskimi. Byłoby zręczniej i lepiej pasowało do współczesnej układanki. Odpowiedz Link Zgłoś
nstemi a ja mu wspólczuję... 12.02.09, 00:02 Co jak co, ale państwo Rokitowie nie wyglądają na agresywnych wariatów i pineniaczy... Ja kilka razy byłam świadkiem bardzo chamskich zagrywek personelu pokładowego w samolotach, i zdarzyło mi się też słyszeć dość niewybredne komentarze obsługi Lufthansy na temat Polaków (chyba założyli, że niemiecki znają tylko Niemcy). Odpowiedz Link Zgłoś
uzix Re: Wyzywano mnie od Arszlochów. I dobrze 12.02.09, 00:05 Niech się cieszy że to nie była Kanada. Odpowiedz Link Zgłoś
sliski_miglanc_dyzma_sikorek Hitlerowska_Polizaj_Zgwałciła_Rak ietę_:o ))))))))) 12.02.09, 00:14 Michał Karnowski donosi: Rozmawiałem z Janem Rokitą w tych dramatycznych chwilach, gdy siedział w niemieckim areszcie. Był oskarżony nie wiadomo o co, zmuszany do zapłacenia kaucji nie wiadomo za co, wzburzony obelgami, jakie rzucano pod jego adresem, zakuciem w kajdanki. I wiem, że to co mówił wtedy, brzmi identycznie, jak to co mówi teraz: nie było żadnego realnego powodu, by tak go potraktować. Chamstwo, wulgarność i przemoc zastosowane wobec pasażera tylko dlatego, że prosi, by nie niszczyć jego płaszcza - nie. Dlatego polskie władze i służby dyplomatyczne powinny na ten skandaliczny akt agresji wobec polskiego obywatela zareagować zdecydowanie. Bo jeśli tak umiarkowana w sądach osoba jak Jan Rokita mówi, że czuł, iż niechęć do niego niemieckich służb zajmujących się bezpieczeństwem wynikała z faktu, iż jest Polakiem, to sytuacja zaczyna być poważna. ---------------------------------------------------------------------------------------- HE HE HE !!! W HITLERLANDZIE - OJCZYŹNIE WERMAHTOWEGO KON-DONKA TAKIE TRAKTOWANIE POLAKÓW PRZEZ SZWABSKĄ NACJONALISTYCZNĄ POLICJĘ I SZWABSKIE LINIE LOTNICZE JEST STANDARDEM ! POTRZEBA DOPIERO ATAKU NA ZNANEGO POLAKA ABY ŁZE-MEDIA PODAŁY TO DO PUBLICZNEJ WIADOMOŚCI :) GDYBY RAKIETA BYŁ ŻYDEM ALBO KACAPEM NIE MÓWIĄC O MYSZCE MIKI, TO CI SZWABSCY GLINIARZE LIZALI BY MU STOPY :))))) --------------------------------------------------------------- NARÓD POLSKI ZOSTAŁ PRZEZ KOMUNIZM TAK ODWAROTOŚCIOWANY I CELOWO ZAKOMPLEKSIONY, ŻE ZAPOMNIAŁ TO CZEGO NAUCZYŁO GO 1000-LETNIE SĄSIADOWANIE ZE SZWABSKIMI KARTOFLAMI ! A PRAWDA JEST PROSTA: U SZWABÓW SKOK OD BUTY DO LIZANIA STÓP JEST BŁYSKAWICZNY GDY POCZUJĄ SIŁĘ I ZDETERMINOWANIE ! DLATEGO KACAPSKA GRUBIAŃSKA CHOŁOTA JEST TAM BARDZIEJ SZANOWANA NIŻ GRZECZNA, ZAKOMPLEKSIONA POLSKA INTELIGENCJA :))))) ---------------------------------------------------------------------------- Przeciętny Niemiec widząc Żyda pada przed nim na kolana i wijąc mu się u nóg błaga o wybaczenie (tak przynajmniej oficjalnie musi się zachowywać). Ten odruch warunkowy psa Pawłowa został mu wpojony nie tylko przez żydowskie łże-media w usa i eurokołhozie ale przede wszystkim przez rodzimą propagandę oficjalnej poprawności :) A wszystko to z powodu tajnej umowy żydowsko-niemiecką zawiertej w 1953 roku i wynikającego z niej największego politycznego geszeftu wszechczasów opiewającego na gigantyczną wówczas sumę 350 miliardów dolarów ! Krótko rzecz ujmując sprowadzał się on do: wy zapłacicie firmie Holokaust gigantyczne tzw. odszkodowania a my zrzucimy z was winy i obarczymy nimi innych, za wszystkie wasze zbrodnie popełnione przez was podczas IIWS. Podczas IIWS zginęło ponad 50 milionów ludzi w ogromnej części pomordowanej przez niemców ludnosci cywilnej w tym tylko ok. 3,5 miliona Zydów. Wymordowanie 6,5 milionów Polaków i dążenie do zagłady narodu polskiego zostały całkowicie, notorycznie i planowo wymazane ze świadomości Niemców, Amerykanów i innych nacji, a wciąż kręcąca z hitlerlandem swój geszeft firma Holokaust swoimi łgarstwami odciąża dalej ludobójczych zbrodniarzy-niemców, przemieniając niemieckie obozy koncentracyjne na polskie a z Polaków - największej ofiary IIWS - robi sprawców holokaustu na Zydach. Odpowiedz Link Zgłoś
www.malibu.lublin.pl Jan Rokita: Wyzywano mnie od "Arszlochów" 12.02.09, 00:11 Myślę, że nikt z tu piszących nie zna prawdziwych okoliczności zdarzenia, ale niezależnie od jego przebiegu, zdumiewa mnie wasza / w większości / jadowitość w stosunku do swoich rodaków. Nie chodzi mi o solidarność za wszelką cenę, ale o minimum przyzwoitości, której tu brakuje. Niemcy nie są narodem szczególnie sympatycznie ustosunkowanym do Polaków i to jest fakt nie tylko historyczny. Pamietam noc na granicy we Frankfurcie nad Odrą, gdy znoszono wizy. Widziałem niemiecką kulturę i opieszałość Policji w powstrzymywaniu "hitlerjugend" przewracających polskie osobówki. Przytoczcie mi chociaż jeden podobny przypadek zachowania wobec Niemców u nas ... Inne nacje też nie są przykładem kultury osobistej wobec nas - Anglicy w Krakowie nie są wyjątkiem. Wracając do zdarzenia - jest wysoce prawdopodobne, że Niemcy zachowali się szczególnie rygorystycznie wobec Jana Rokity właśnie dlatego, że widzieli w nim Polaka. Jan Rokita nie jest moim ulubieńcem ani w wymiarze politycznym, ani w innym, ale szanuję go jako człowieka i współobywatela. Mam też poczucie współprzynależności do do tej samej społeczności narodowej, do której należycie i wy. Już widzę, jak w ślad za wami, jutrzejsza prasa, media będą żerować na padlinie zaistniałego zdarzenia ... www.malibu.lublin.pl Aktywny adres e-mailowy Odpowiedz Link Zgłoś
hyakinthos Re: Jan Rokita: Wyzywano mnie od "Arszlochów" 12.02.09, 01:57 Jak przychodzi policja i kaze Ci wyjsc, to sie wychodzi a nie wrzeszczy "ratujcie!". Jak Niemcy sa takie nieprzyjazne, to sie ich nie odwiedza. Moze siedziec w Krakowie i wspominac jak nieomal zostal premierem. Z takim nastawieniem do policji niech sobie lepiej daruje wizyty w USA i Kanadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Jan Rokita: Wyzywano mnie od "Arszlochów" 12.02.09, 04:36 ta stewardesa pewnie była Zydówką... Odpowiedz Link Zgłoś