polsz 13.02.09, 10:43 cłay świat martwi się Olewnikami i JMR Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baraqs Jacek K. aresztowany ws. porwania Krzysztofa Ol... 13.02.09, 10:44 Ciekawe, czy gdyby chodziło o kogoś biednego, to też by to miało aż taki rozgłos, wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Jacek K. aresztowany ws. porwania Krzysztofa 13.02.09, 11:04 ta sama wątpliwość i mnie nurtuje. Tyle, że to działa w drugą stronę - gdyby szło o kogoś biednego, sprawy by pewnie w ogóle nie było. A gdyby kogoś porwano/zabito ruchy policyjno/polityczne wokół byłyby mniej... hmmm... nerwowe Odpowiedz Link Zgłoś
pawciu2 Re: Jacek K. aresztowany ws. porwania Krzysztofa 13.02.09, 11:15 1. porywanie biednego dla okupu ma mniej sensu. 2. przeciez, to jest losowa osoba - zbieznosc nazwisk przypadkowa. 3. No moim zdaniem nalezy znalezc winnych tego przestepstwa i im wiecej rozglosu tym lepiej w tej sprawie - zeby nie przycichla. Trzy samobojstwa bezlitosnych bandytow? No co wy ludziska - zastanowcie sie? Odpowiedz Link Zgłoś
pikorab Re: Jacek K. aresztowany ws. porwania Krzysztofa 13.02.09, 13:29 W swoim poście a.ad odkrywa "nagą prawdę" czyli oczywistą oczywistość Wcale tym niezdziwiony, jako że "Felix, qui potuit nihil admirari" <pikorab> Odpowiedz Link Zgłoś
tomashec Re: Jacek K. aresztowany ws. porwania Krzysztofa 13.02.09, 11:54 wiadomo, że nie. Ale w sumie dobrze, ze takiego impetu sprawa nabrała. Po prostu Olewniki umieją walczyć o swoje. Mają na to pieniądze i determinację. Współczuję im, ale takich spraw jest pełno... Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Jacek K. aresztowany ws. porwania Krzysztofa 13.02.09, 12:27 tomashec napisał: > Olewniki umieją walczyć o swoje. Mają na to pieniądze i > determinację. ******************************* i chwała im za to !!! Odpowiedz Link Zgłoś
norman_bates nikt nie porywa biednego dla okupu! 13.02.09, 13:23 baraqs napisał: > Ciekawe, czy gdyby chodziło o kogoś biednego, to też by to miało aż taki > rozgłos, wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
3miastoorg a ja się pytam - gdzie wtedy byli rodzice??? 13.02.09, 10:45 no gdzie oni byli. Odpowiedz Link Zgłoś
metalin Re: a ja się pytam - gdzie wtedy byli rodzice??? 13.02.09, 10:49 A co, w spacerówce mieli go wozić? Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: a ja się pytam - gdzie wtedy byli rodzice??? 13.02.09, 12:28 metalin napisała: > A co, w spacerówce mieli go wozić? ******************** po co odpowiadasz debilowi? Odpowiedz Link Zgłoś
dragon_fruit Re: a ja się pytam - gdzie wtedy byli rodzice??? 13.02.09, 11:05 3miastoorg napisał: > no gdzie oni byli. to nie jest śmieszne Odpowiedz Link Zgłoś
3miastoorg Re: a ja się pytam - gdzie wtedy byli rodzice??? 13.02.09, 11:12 obawiam się że jest. Gdyby rodzina Olewnika nie była bogata, nie byłoby tematu. Takich spraw jest tysiące, ale na medialne szoł stać tylko polityków i bogatych. No gdzie oni byli - no gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Poczytaj sobie Kanta 13.02.09, 12:27 Uważasz, że porwanie bogatego przez ubogiego jest bardziej wytłumaczalne w sytuacji gdyby Olewnicy byli biedniejsi ? Odpowiedz Link Zgłoś
wiem-wszystko Re: Poczytaj sobie Kanta 13.02.09, 12:51 > Uważasz, że porwanie bogatego przez ubogiego jest bardziej > wytłumaczalne w sytuacji gdyby Olewnicy byli biedniejsi ? Czy naprawdę uważasz, że w tym wypadku biedny porwał bogatego? A może to bogaty porwał jeszcze bogatszego, a biedny służył mu za 'prawą rękę'? Tak, ja też jestem zdania, że rozgłos sprawy jest skutkiem prominencji i pieniędzy rodziny a nie faktycznym wymiarem przestępstwa. Ktoś tutaj się (medialnie dobrze) produkuje, a sama siostra zamordowanego pewnie skonczy w 'tańcu z gwiazdami', itp. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Poczytaj sobie Kanta 13.02.09, 12:54 wiem-wszystko napisał: > Tak, ja też jestem zdania, że rozgłos sprawy jest skutkiem > prominencji i pieniędzy rodziny a nie faktycznym wymiarem > przestępstwa. Ktoś tutaj się (medialnie dobrze) produkuje, a sama > siostra zamordowanego pewnie skonczy w > 'tańcu z gwiazdami', itp. ************************************ życzę ci podobnego przeżycia, może też trafisz do TV ... Odpowiedz Link Zgłoś
lolek_do_kfadratu Re: a ja się pytam - gdzie wtedy byli rodzice??? 13.02.09, 13:08 Wracaj na onet dzieciaku Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Ciekawe ile mu zostało 13.02.09, 10:46 zanim w zacisznym kąciku skończy zywot. Ja daję 8 tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Ciekawe ile mu zostało 13.02.09, 12:30 ignatz napisał: > zanim w zacisznym kąciku skończy zywot. Ja daję 8 tygodni. ********************* to fakt, może się powiesić ... Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: Ciekawe ile mu zostało 13.02.09, 13:44 sympatyklewicy napisał: > ignatz napisał: > > zanim w zacisznym kąciku skończy zywot. Ja daję 8 tygodni. > ********************* >to fakt, może się powiesić ... Niemożliwe ! To i następny tak sobie weźmie do serca swą winę ? Odpowiedz Link Zgłoś
wrzalik Re: Kurskiego zamknęli? 13.02.09, 11:07 W sprawie twojej stopki. Jest bez sensu. Jak sam napisałeś, ziemkiewicz kure...stwem nazwał postępowanie tej pani, a nie nią samą, a to jest zasadnicza różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Kurskiego zamknęli? 13.02.09, 11:38 To tak jak Palikot nazwał postępowanie Gęsickiej. Ale to nie przeszkadzało jak widać Ziemkiewiczowi wmawiać, że Palikot wyzywa ją od qrew. Odpowiedz Link Zgłoś
cep_0 Jacek K. aresztowany ws. porwania Krzysztofa Ol... 13.02.09, 10:54 Mnie w ogóle nie podoba się ta sprawa. Tam naprawdę zbyt wiele osób próbowało ukręcić własne lody. Odpowiedz Link Zgłoś
pklark Jacek K. aresztowany ws. porwania Krzysztofa Ol.. 13.02.09, 11:02 Ciekawe czy tez się w celi powiesi? A swoja drogą czym wiecej czytam o tej sprawie tym mniej mam przekonania o krysztalowej uczciwosci s.p. Olewnika Krzysztofa- wyglada ,ze byl niezle poumaczany w rózne nieciekawe interesy i jeszcze pukał panny wszystkie dookoła .....albo partnerzy biznesowi go załatwili albo moze czyjąs zonke puknąl -i mąz nie chciał za rogacza robic ? a potem zleconko i skonczylo sie jak sie skonczyło.... Odpowiedz Link Zgłoś
beata_sta Re: Jacek K. aresztowany ws. porwania Krzysztofa 13.02.09, 11:30 pklark napisał: > Ciekawe czy tez się w celi powiesi? A swoja drogą czym wiecej czytam > o tej sprawie tym mniej mam przekonania o krysztalowej uczciwosci > s.p. Olewnika Krzysztofa- wyglada ,ze byl niezle poumaczany w rózne > nieciekawe interesy i jeszcze pukał panny wszystkie > dookoła .....albo partnerzy biznesowi go załatwili albo moze czyjąs > zonke puknąl -i mąz nie chciał za rogacza robic ? a potem zleconko i > skonczylo sie jak sie skonczyło.... sugerujesz ze zasluzyl na to co Go spotkalo? Ze moze to usprawiedliwiac wyjatkowe bestialstwo Jego oprawcow? To ty sie lepiej puknij zanim takie cos napiszesz.Żal czlowieku,żal.. Jestes taki krysztalowy? Jak nie to uwazaj, bo moze komus sie nie spodobasz i co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
pklark Re: Jacek K. aresztowany ws. porwania Krzysztofa 13.02.09, 11:39 nie sugeruje ,że zasłuzył na to co go spotkało ....sugeruje tylko ,że "swoi" "swego" z jakiegos powodu załatwili .....a psy w poczatkowym etapie sledztwa sobie odpuscili ,bo pewnie pomysleli -a niech mafia sie sama wykancza -my za 2000 czy 3000 miesiecznie nie bedziemy sie w tej sprawie zabijac ........to tak łopatologicznie cobys zrozumiała co miałem na mysli ......dodam ,ze to tylko moje przypuszczenia -dowodów oczywiscie ,że tak bylo nie mam... Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk "Psy" to były właśnie na tej imprezce 13.02.09, 11:46 Najciekawszy motyw w tej sprawie to właśnie impreza Olewników z lokalnymi glinarzami. Odpowiedz Link Zgłoś
pklark Re: "Psy" to były właśnie na tej imprezce 13.02.09, 11:53 wiesz jak na polskiej prowincji jest -wszyscy sie znają i razem lody kręcą i lokalny polityk,i lokalny biznesmen,i komendant policji ,i pan ksiadz itd.itp. -ja zleceniadawcy porwania szukałbym albo wsród kolesi Krzysia albo znajomych tatusia -moze tatus sie komus narazil i synka załatwili ? to NAPRAWDE nie jest afera na cały kraj ,to jest taka specyficzna,polska- lokalna afera..., Odpowiedz Link Zgłoś
iq58 Re: "Psy" to były właśnie na tej imprezce 13.02.09, 13:06 rydzyk_fizyk napisał: > Najciekawszy motyw w tej sprawie to to, że dopiero teraz zauważyłem w sklepach miesnych duże napisy " Wędlina pochodzi z ZM Olewnik". Nie kupiłem, jakieś niesmaczne. :( Odpowiedz Link Zgłoś
beata_sta Re: Jacek K. aresztowany ws. porwania Krzysztofa 13.02.09, 12:11 pklark napisał: > nie sugeruje ,że zasłuzył na to co go spotkało ....sugeruje > tylko ,że "swoi" "swego" z jakiegos powodu załatwili .....a psy w > poczatkowym etapie sledztwa sobie odpuscili ,bo pewnie pomysleli - a > niech mafia sie sama wykancza -my za 2000 czy 3000 miesiecznie nie > bedziemy sie w tej sprawie zabijac ........to tak łopatologicznie > cobys zrozumiała co miałem na mysli ......dodam ,ze to tylko moje > przypuszczenia -dowodów oczywiscie ,że tak bylo nie mam... To ja też łopatologicznie. Nie wynikało z twego postu że chodziło ci o policję i jej stosunek do tej sprawy, a o to że ofiara jest sama sobie winna-więc nie ściemniaj. No i wątek pukania- wyjątkowo to podkreśliłeś. A co to ma do rzeczy? A ciebie ktoś rozlicza z ilości partnerów/partnerek seksualnych? A może ci żal? A że dowodów nie masz to się domyślam, my Polacy lubimy kłapać dziobami bez sensu, jak to powiedział pewien mądry człowiek "wywalać słowa z siebie beztrosko jak g..wna". A na marginesie- czemu tak nadużywasz wielokropków? Jakieś niedomówienia sugerujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
troll_bagienny Współczująca się odezwała... 13.02.09, 13:06 O święta naiwności, jakby to powiedział poeta! Kobieto, z choinki się urwałaś? Jak ktoś się babrze w gó...e, to się gównem ubrudzi. Kasiasta rodzina, to i dziwne powiązania, no i zawiść konkurencji, sąsiadów, nie do końca jasne układy i interesy. Jeśli się żyje w takim klimacie, to można się spodziewać, że prędzej czy później ktoś może nam zrobić ku-ku. Zasłużył czy nie, mógł się bardziej pilnować, w tym kraju każdy, kto zarabia powyżej średniej krajowej i na dodatek pokazuje, że ma pieniądze, jest potencjalną ofiarą, chociażby własnego sąsiada, który woli podstawić nogę bliźniemu, któremu się powiodło, niż samemu wziąć się do roboty. Inna sprawa, że z takim systemem podatkowym i utrudnieniami formalnymi każda większa fortuna wydaje się być mocno podejrzana, panuje taka powszechna opinia, że pierwszy milion trzeba ukraść, a jak kto bogaty, to kradnie. Z uczciwości w tym kraju nigdy jeszcze nikt nie wyżył, ludzie kombinują, a potem płaczą, bo wplątują się w dziwne układy, które potem prowadzą do nieszczęść. Przykład: chłopaki z "Długu" ich nieśmiertelna pożyczka. Nam, szaraczkom nawet nie śniło się, jakie ludzie robią interesy i przekręty. A współczucie zostawmy dla chorych na raka i sierot oraz niedożywionych emerytów, żołnierzy ginących na frontach, bezdomnych zwierząt. Oni bardziej tego potrzebują. Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Daj spokój, nie wytłumaczysz... 13.02.09, 13:17 Dla niej to walka z układem i basta, spisek dziejów i rzecz trzeba wyjaśnić w imię sprawiedliwości i bezpieczeństwa wszystkich obywateli. W życiu nie skuma, że niezależnie co z tego wyjdzie przeciętny Kowalski dalej zostanie zadźgany za przysłowiową kromkę chleba i pies z kulawą nogą jego niewyjaśnioną śmiercią się nie zainteresuje, bo nie był "szychą" a jak to ktoś celnie zauważył wcześniej, siostrunia Krzysia niedługo zacznie występować w "Tańcu z gwiazdami", rozpocznie karierę piosenkarską, aktorską, albo cholera wie jaką. No bo jak już się wypłynęło medialnie na wzdętym ciele braciszka, to po co taki kapitał marnować... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Daj spokój, nie wytłumaczysz... 13.02.09, 13:25 patthecat napisał: > siostrunia Krzysia niedługo zacznie występować w "Tańcu z > gwiazdami", rozpocznie karierę piosenkarską, aktorską, albo > cholera wie jaką. No bo jak już się wypłynęło medialnie na wzdętym > ciele braciszka, to po co taki kapitał marnować... ;) ******************** oby ciebie coś takiego spotkało, może zostaniesz gwiazdą ... Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Jakby mnie spotkało, to ch... by to kogo obeszło... 13.02.09, 13:32 A że trafiło na pączusia elyty, to wrzask i halo. I to jest tej sprawie najbardziej wkurw..... Taki z Ciebie sympatyk lewicy, jak ze mnie Kaczyński.... Odpowiedz Link Zgłoś
beata_sta Re: Daj spokój, nie wytłumaczysz... 14.02.09, 11:57 patthecat napisał: > Dla niej to walka z układem i basta, spisek dziejów i rzecz trzeba wyjaśnić w > imię sprawiedliwości i bezpieczeństwa wszystkich obywateli. W życiu nie skuma, > że niezależnie co z tego wyjdzie przeciętny Kowalski dalej zostanie zadźgany za > przysłowiową kromkę chleba i pies z kulawą nogą jego niewyjaśnioną śmiercią się > nie zainteresuje, bo nie był "szychą" a jak to ktoś celnie zauważył wcześniej, > siostrunia Krzysia niedługo zacznie występować w "Tańcu z gwiazdami", rozpoczni > e > karierę piosenkarską, aktorską, albo cholera wie jaką. No bo jak już się > wypłynęło medialnie na wzdętym ciele braciszka, to po co taki kapitał > marnować... ;) > Układem??? A tak poza tym to dobrze się czujesz? No naprawdę, nie pozostaje mi nic innego jak się roześmiać, choć okoliczności dramatyczne są raczej. Zastanawiam się tylko skąd w tobie takie pokłady nienawiści, podejżliwości i cynizmu w stosunku do innych. Aż tak dostałeś po głowie w życiu? Współczuję w takim razie. A co do skumania- obawiam się że i tak ogarniam więcej niż ty.Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
beata_sta Trolu bagienny 14.02.09, 12:07 Nie współczująca się odezwała, ale normalna. Za to ty ze swoimi poglądami i nienawiścią ..no cóż, masz problem ,to widać. A już na pewno nie znasz pojęcia empatia. Może z powodu młodego wieku lub niedojżałości wiekowej, emocjonalnej, bo ja wiem jakiej jeszcze? Nie obchodzą mnie układy, partie, powiązania, mafie, mam to gdzieś. Zamęczono w okrutny sposób człowieka i nic nie usprawiedliwia tego co mu zrobiono. To wszystko. Jeśli tego nie pojmujesz, nic nie poradzę na to. Bywaj. Odpowiedz Link Zgłoś
naszeosiedle Jacek K. aresztowany ws. porwania Krzysztofa Ol.. 13.02.09, 11:09 A mnie nurtuje pytanie: Czy doszłoby do aresztowania tego człowieka w przypadku gdyby nie powoływano komisji sejmowej do zbadania prawidłowości działań policji i prokuratury w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Re: Jacek K. aresztowany ws. porwania Krzysztofa 13.02.09, 11:41 Właśnie, to jest pytanie: dlaczego nagle zapalił się prokuraturze motorek w d..ie? Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat A może Olewnik też był w grupie przestępczej? 13.02.09, 11:09 Wspólnik, z którym miał firmę usłyszał zarzuty współudziału w grupie przestępczej i udziału w uprowadzeniu. To co, ten Jacek był, a jedynie Krzysiu był niewinny i nieświadomy? Z każdym kolejnym wypływającym faktem zaczyna wyłaniać się obraz, że Krzysiu wylądował w gnojówce na skutek różnicy zdań w grupie panów załatwiających interesy niekonwencjonalnie, zwanej potocznie mafią, z którą sam miał wiele wspólnego i trafił na ptysia większego od siebie. A media jak jeszcze trochę podbiją piłeczkę, to zrobią z niego drugiego Jezusa Chrystysa. Łałmen. Odpowiedz Link Zgłoś
troll_bagienny Re: A może Olewnik też był w grupie przestępczej? 13.02.09, 14:15 Co nie zmienia faktu, że głupotą jest przetrzymywanie kogoś przez 5 lat w piwnicy, skoro i tak poznałby sprawców, więc od początku jego los wydawał się być przesądzony. I to zwlekanie z odebraniem okupu. Wygląda to tak, jakby kidnaperzy mieli niedorozwój mózgu albo jakieś zaniki pamięci, a do tego kupę kasy, bo porwanego trzeba było przecież żywić, to też kosztuje. Tu chyba nie chodziło o pieniądze, tylko ujarzmienie temperamentu starego Olewnika, którego któryś ze sprawców nazwał "bogatym chamem", w grę wchodzi zatem jakaś rozgrywka ambicjnalna, wzajemne pretensje, urażona duma etc. Bo normalnie to ktoś porywa człowieka, bierze kasę i uwalnia, albo zabiera gotówkę i podrzuca zwłoki, jeśli jest sku...synem, a nie "biznesmenem". A sprawa Olewnika to jakieś sadystyczno- bezsensowne posunięcia bandytów, którym chyba nie za bardzo zależało na dorobieniu się na tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
beata_sta Re: A może Olewnik też był w grupie przestępczej? 14.02.09, 12:13 troll_bagienny napisał: > Co nie zmienia faktu, że głupotą jest przetrzymywanie kogoś przez 5 > lat w piwnicy, skoro i tak poznałby sprawców, więc od początku jego > los wydawał się być przesądzony. I to zwlekanie z odebraniem okupu. > Wygląda to tak, jakby kidnaperzy mieli niedorozwój mózgu albo jakieś > zaniki pamięci, a do tego kupę kasy, bo porwanego trzeba było > przecież żywić, to też kosztuje. Tu chyba nie chodziło o pieniądze, > tylko ujarzmienie temperamentu starego Olewnika, którego któryś ze > sprawców nazwał "bogatym chamem", w grę wchodzi zatem jakaś > rozgrywka ambicjnalna, wzajemne pretensje, urażona duma etc. Bo > normalnie to ktoś porywa człowieka, bierze kasę i uwalnia, albo > zabiera gotówkę i podrzuca zwłoki, jeśli jest sku...synem, a > nie "biznesmenem". A sprawa Olewnika to jakieś sadystyczno- > bezsensowne posunięcia bandytów, którym chyba nie za bardzo zależało > na dorobieniu się na tej sprawie. Był przetrzymywany 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Jest bo ta cała sprawa już dawno cyrkiem się stała 13.02.09, 11:11 Ciekawe, kiedy jakiś przedsiębiorczy zacznie sprzedawać koszulki z napisem "Nie płakałem po Krzysztofie Olewniku" :) Odpowiedz Link Zgłoś
osa102 katoliccy szkale! 13.02.09, 11:14 co napiliscie się juz krwi? ciekawe jak byscie szczekali gdyby cos podobnego przytrafiło sie wam? Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: katoliccy szkale! 13.02.09, 14:43 Na pewno byśmy nie robili szopki w TVN24. Odpowiedz Link Zgłoś
johann_von_kleffki Re: Jest bo ta cała sprawa już dawno cyrkiem się 13.02.09, 11:24 Przede wszystkim: gdyby Olewnik był biedny, to nikt by go nie porywał. Poza tym dziwię sie niektórym forumowiczom - najpierw mieli prentensje, że nic się w sprawie Olewnika nie robi, a kiedy już coś robić zaczęto,pojawiaja się inne pretensje i tak w nieskoczończoność. I tak jest zawsze, czyli cokolwiek by nie zrobić jest źle. Ciekawe dlaczego szeryfowie z PiS olali tę sprawę? Odpowiedz Link Zgłoś
beata_sta Re: Jest bo ta cała sprawa już dawno cyrkiem się 13.02.09, 11:47 Ciekawe, jaki masz cel wypisując to co wypisujesz? Takie słowa wypowiadane publicznie bez dowodów to oszczerstwo i pomówienie, zdajsz sobie z tego sprawę? Chyba że masz dowody, mam nadzieję że zgłosiłeś jej już do prokuratury? Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Taki, że już po prostu rzygam tą sprawą... 13.02.09, 11:59 Tej rodzince nie chodzi o sprawiedliwość, tylko o rozgłos medialny i kasę. Swego czasu publicznie stwierdzili, że będą się dochodzili odszkodowania od państwa. Bagatelka, jakieś tam setki tysięcy złotych. Żeby przynajmniej powiedzieli, że przeznaczą je na fundację dla ludzi, którzy również zostali pokrzywdzeni przez organy ścigania, a sami nie mają środków na dochodzenie swoich praw. Nie - oni chcą wyceny trupa i dostać za niego pieniądze. Już nawet przeciętny przedszkolak zaczyna podejrzewać, że w tej sprawie śmierdzi po obu stronach frontu i Krzysiu taki cacy wcale nie był. Poza tym, senior rodziny za strzelenie w pysk prokuratora tak siak czy kwak powinien z marszy wylądować na dołku na 48 godzin. Ale nie. Wniosek prosty - są równi i równiejsi. Jakoś nie słyszałem na przestrzeni x lat, żeby robiono taki szum medialny o porwanie Grzegorza Brzęczyszczykiewicza. Oszczerstwa i pomówienia słyszę w TV i czytam w gazetach 24 godziny na dobę. Jeżeli implikujesz że to czyny karalne, to musieliby cały Sejm i Senat zapuszkować :D Odpowiedz Link Zgłoś
beata_sta Re: Taki, że już po prostu rzygam tą sprawą... 14.02.09, 12:17 patthecat napisał: > Tej rodzince nie chodzi o sprawiedliwość, tylko o rozgłos medialny i kasę. Sweg > o > czasu publicznie stwierdzili, że będą się dochodzili odszkodowania od państwa. > Bagatelka, jakieś tam setki tysięcy złotych. Żeby przynajmniej powiedzieli, że > przeznaczą je na fundację dla ludzi, którzy również zostali pokrzywdzeni przez > organy ścigania, a sami nie mają środków na dochodzenie swoich praw. Nie - oni > chcą wyceny trupa i dostać za niego pieniądze. Już nawet przeciętny przedszkola > k > zaczyna podejrzewać, że w tej sprawie śmierdzi po obu stronach frontu i Krzysiu > taki cacy wcale nie był. > Poza tym, senior rodziny za strzelenie w pysk prokuratora tak siak czy kwak > powinien z marszy wylądować na dołku na 48 godzin. Ale nie. Wniosek prosty - są > równi i równiejsi. Jakoś nie słyszałem na przestrzeni x lat, żeby robiono taki > szum medialny o porwanie Grzegorza Brzęczyszczykiewicza. > > Oszczerstwa i pomówienia słyszę w TV i czytam w gazetach 24 godziny na dobę. > Jeżeli implikujesz że to czyny karalne, to musieliby cały Sejm i Senat > zapuszkować :D Olewnikowie założyli fundację. Poszukaj w necie . Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Jacek K. aresztowany ws. porwania Krzysztofa Ol.. 13.02.09, 11:16 Na tym forum usiluja produkowac sie osobnicy nie specjalnie rozgarnieci. Bo jezeli jeden z nich usiluje drwic i komunikuje,ze caly swiat martwi sie Olewnikami,drugi z kolei pyta czy gdyby chodzilo o biedaka to tez by sprawa byla naglasniana.Sprawa jest prosta jak klebek drutu,to nie kto inny tylko sami Olewnikowie naglasniaja bo chca wyjasnienia wszelkich okolicznosci tej zbrodni,czy to jest dziwne? Nie jest to jedyny przypadek dzialalnosci lokalnych mafii,które ciesza sie nieformalna opieka polityków,policjantów,niektórych pracowników wymiaru sprawiedliwosci,biznesmenów,czyli lokalnych ukladów.Naglosnienie tej sprawy mysle,ze przyczyni sie do rozbicia tych gangów,bo w wielu przypadkach osoby poszkodowane nie maja tyle sil,zeby walczyc jak Olewnikowie albo po prostu boja sie.Ci,którzy drwia z tej tragedii to sa ludzie o zlej woli albo cofnieci umyslowo.Olewnikowie maja pelne prawo domagania sie sprawiedliwego traktowania i to tez czynia,ja osobiscie podziwiam ich upór i wytrwalosc i zycze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
3miastoorg Re: Jacek K. aresztowany ws. porwania Krzysztofa 13.02.09, 11:58 masz rację, ale nie odpowiedziałaś na pytanie, gdzie wtedy byli rodzice? Odpowiedz Link Zgłoś
lolek_do_kfadratu Re: Jacek K. aresztowany ws. porwania Krzysztofa 13.02.09, 13:18 A ty sie nie ustosunkowałeś do rozkazy spieprzania z tymi postami na onet. Odpowiedz Link Zgłoś
johann_von_kleffki Re: Czuma! 13.02.09, 11:33 Nie rozumiem skąd te napastliwe komentarze w rodzazju "Donald Tusk Show"? To chyba dobrze,że ktoś się wreszcie zajął tą sprawą, przy okazji wyjdzie, kto kogo chronił, kto ukręcał łeb sprawie. Jeśli jakiś policjant, czy prokurator trafi w związku z tym do kryminału, to moze inni zaczna trząśc dupami i nie będą robic takich numerów. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Czuma! 13.02.09, 11:40 Tak. Istnieje duży margines wypowiadający się wyłącznie wg klucza kto, a nie co - się robi. To ćwierćinteligenci. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pati Jacek K. aresztowany ws. porwania Krzysztofa Ol... 13.02.09, 11:30 Ciekawe dlaczego Wybiórcza nie pisze z jakim ugrupowaniem związany był Jacek K?Znowu chronimy swoich? Odpowiedz Link Zgłoś
johann_von_kleffki Re: Jacek K. aresztowany ws. porwania Krzysztofa 13.02.09, 11:35 A w jakim był? Jeśli wiesz, to dlaczego nie napisałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
johann_von_kleffki Re: Jacek K. aresztowany ws. porwania Krzysztofa 13.02.09, 11:38 Idąc tokiem rozumowania niektórych tu obecnych, to Jacek K. musi byc związany z PiS, bo PiS nie podejmował żadnych kroków w tej sprawioe, co oznacza, że chronił faceta. Odpowiedz Link Zgłoś
wiem-wszystko Re: Jacek K. aresztowany ws. porwania Krzysztofa 13.02.09, 13:08 Łał! To tzw. oczywista oczywistość, że pan Jacek K. jest związany z PiSem. Pseudonim 'Pitbull' Odpowiedz Link Zgłoś
piyoter Jacek K. aresztowany ws. porwania Krzysztofa Ol.. 13.02.09, 11:36 To teraz pan K. (o ile nie będzie za dużo przebywał w miejscach nieokamerowanych) może naświetlić wiele aspektów ich wspólnej pracy, oraz samego porwania. Rzeczywiście, mało kiedy jest tak, ze przy dwóch wspólnikach to ten wiekszy jest świety, a mniejszy ten najgorszy. Tylko że jak to zacznie wychodzićna jaw, to albo sprawa ucichnie, albo zacznie sie mówić że sprawa nabrała charakteru politycznego spisku Odpowiedz Link Zgłoś
johann_von_kleffki Re: Jacek K. aresztowany ws. porwania Krzysztofa 13.02.09, 11:40 Tym razem może to być zatrucie się więziennym żarciem - bogaci ludzie mają delikatne żołądki. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Jacek K. aresztowany ws. porwania Krzysztofa Ol.. 13.02.09, 11:58 Teraz rozpocznie sie najbardziej niebezpieczny okres w życiu tego pana - musi przeżyć w areszcie unikając samobójstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
boryska1 Jacek K. aresztowany ws. porwania Krzysztofa Ol.. 13.02.09, 11:59 skończcie już z tym tematem ile osób było porwanych a ile wykryto takie mam wrażenie ze tylko pieniądz się liczą i komuś zależy na rozgłosie ciszej nad trumnami to dotyczy i innych spraw Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz542 jak nie zaczniesz mówić poślemy cię do Płocka 13.02.09, 12:06 Tak z pewnością powie temu faciowi prokurator Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 A więc to może on jest odpowiedzialny za 13.02.09, 12:16 "samobójstwa" porywaczy i katów K. Olewnika? Może to on stoi za tymi wszystkimi karygodnymi zaniedbaniami policji i prokuratury w śledztwie w sprawie porwania i zabójstwa K. Olewnika, za różnymi "tajemniczymi" zdarzeniami? A może też miał jakichś mocodawców i wspólników? Zapewne powinien być pilnowany z najwyższą starannością, żeby i jego życie nie skonczyło się "samobójstwem"! Pojawiła się szansa, że za rządów PO - PSL ta sprawa zostanie wyjaśniona. I mam nadzieję, że nikt tej szansy nie zmarnuje czy nie zaprzepaści! Szkoda, że po "samobójstwie" ostatniego z porywaczy i morderców K. Olewnika Z. Ćwiąkalski zachował się tak, jak się zachował, czyli mówił w mediach to, co mówił i musiał odejść, bo się tym skompromitował. Szkoda też, że A. Czuma okazał się tym, kim się okazał, jakkolwiek "Polityka" wykazująca mu, wespół z mściwym bezzębnym dziennikarzem z Polonii chicagowskiej, rzeczywiste czy rzekome długi, w akcie rewanżu (?) za zdymisjonowanie Z. Ćwiąkalskiego, też mi się nie podoba. A zatem to w związku ze sprawą rzeczywistych czy rzekomych długów A. Czumy J. Paradowska była niedawno w Stanach? Odpowiedz Link Zgłoś
chuck.norris Jacek K. aresztowany ws. porwania Krzysztofa Ol... 13.02.09, 12:18 www.goldenline.pl/jacek-krupinski Odpowiedz Link Zgłoś
blendyks Działania Ziobry w celu wyjaśnienia sprawy? 13.02.09, 12:40 To aresztowanie wskazuje na fakt, że Ziobro przez dwa lata nie wyjaśnił praktycznie niczego. Już za rządów SLD znani byli wykonawcy a Ziobro nie zdołał do tych bezpośrednich bandziorów dopisać kogokolwiek kto byłby motorem zbrodni. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Działania Ziobry w celu wyjaśnienia sprawy? 13.02.09, 13:08 blendyks napisał: > To aresztowanie wskazuje na fakt, że Ziobro przez dwa lata nie > wyjaśnił praktycznie niczego. Już za rządów SLD znani byli wykonawcy > a Ziobro nie zdołał do tych bezpośrednich bandziorów dopisać > kogokolwiek kto byłby motorem zbrodni. ------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
pklark Re: Działania Ziobry w celu wyjaśnienia sprawy? 13.02.09, 13:33 Ba nawet mozna stwierdzic ,że w tej Polsce-powiatowej to wiecej tych ukladów ,bo tam łatwiej o zaprzyjaznione media ....ktos powyrzej napisal ,ze ciekawą postacią jest siostra krzysia -tez mam wrazenie ,że bedzie jeszcze o niej głosno i to nie tylko w sprawie tego porwania-ma dziewcze parcie na szklo i determinacje w osiąganiu zamierzonych celów... Odpowiedz Link Zgłoś
czujny_obywatel TO SIĘ TERAZ 13.02.09, 13:31 zacznie, posypie. I dobrze. Policja i prokuratura nadzorowane przez Komisję Śledczą bedą się prześcigać w wyjaśnieniu sprawy. Nie będzie już żadnych świetych krów. Każdy zamieszany w sprawę policjant, prokurator, działacz sld, bandyta zostanie namierzony i trafi do pudła. TRZEBA TYLKO BARDZO UWAŻAĆ, ABY NIKT ARESZTOWANEGO JACKA K. NIE ZAMORDOWAŁ W ARESZCIE ŚLEDCZYM. Odpowiedz Link Zgłoś
czujny_obywatel To się teraz zacznie 13.02.09, 13:32 zacznie, posypie. I dobrze. Policja i prokuratura nadzorowane przez Komisję Śledczą bedą się prześcigać w wyjaśnieniu sprawy. Nie będzie już żadnych świetych krów. Każdy zamieszany w sprawę policjant, prokurator, działacz sld, bandyta zostanie namierzony i trafi do pudła. TRZEBA TYLKO BARDZO UWAŻAĆ, ABY NIKT ARESZTOWANEGO JACKA K. NIE ZAMORDOWAŁ W ARESZCIE ŚLEDCZYM. Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Przecież ty już geniuszu całą sprawę rozwiązałeś 13.02.09, 13:36 "działacz sld" i wszystko jasne. Przecież to jak zwykle żydzi, masoni, cykliści i komuniści. Czujny, dopiero się zrobią jaja, jak ten Jacek wypapla w końcu, że z Krzysiem robili lody z typkami spod ciemnej gwiazdy i doszło do różnicy zdań. Wtedy wam się przyszły kanonizowany w kandyzowane guano zamieni.... Odpowiedz Link Zgłoś
czujny_obywatel Re: Przecież ty już geniuszu całą sprawę rozwiąza 13.02.09, 13:48 patthecat napisał: > "działacz sld" i wszystko jasne. Przecież to jak zwykle żydzi, masoni, cykliści > i komuniści. Czujny, dopiero się zrobią jaja, jak ten Jacek wypapla w końcu, że > z Krzysiem robili lody z typkami spod ciemnej gwiazdy i doszło do różnicy zdań. > Wtedy wam się przyszły kanonizowany w kandyzowane guano zamieni.... A ten działacz sld z Sierpca, który brał od ojca Olewnika pieniądze to co, pies. Niejaki Grzegorz K. dyrektor z Orlenu, działacz lokalnego sld jest zamieszany w porwanie i morderstwo.Teraz się posypie, oj powychodzą ciemne sprawki różnych lewych działaczy Odpowiedz Link Zgłoś
ona3010 Jacek K. aresztowany ws. porwania Krzysztofa Ol.. 13.02.09, 13:39 Wreszcie coś sie ruszyło w tej sprawie, i wychodzu na to że najciemniej pod latarnią... Zastanawiam mnie dlaczego portale piszą Jacek K.? Czy nie powinno być tak że o bandziorach mói sie głośno i po nazwisku? Np. Krupiński? Życze Państwu Olewnikom wszystkiego dobrego i olbrzymiego odszkodowania. I niech psioczą zawistni ludzie, bo to typowa mentalność polska. Czyż nie prawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
jonwol Proponuję zakłady bukmacherskie 13.02.09, 14:06 KIEDY JACEK K. SIĘ POWIESI W ARESZCIE? Typowac datę i przedział 6-cio godzinny. Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 Jacek K. aresztowany ws. porwania Krzysztofa Ol.. 13.02.09, 17:54 ... a ilu tam bylo lodziarzy tu i owdzie Odpowiedz Link Zgłoś