emeryt21 27.02.09, 10:01 A ja nie chce i co??? Ja chce euro a nie referendum.Juz w 2004 roku obiecano nam to a teraz co,dyskusja???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
junkier Wprowadzic euro w 2099 r., ta sztuczna waluta do t 27.02.09, 10:12 Wprowadzic euro w 2099 r., ta sztuczna waluta do tego czasu calkowicie sie rozsypie pograzona w bezwladzie eurokolchozowych poteg gospodarczych na glinianych nogach trzeszczaacych w szwach pod ciezarem horrendalnych podatkow, biurokracji i setek tysiecy bzdurnych przepisow. Odpowiedz Link Zgłoś
poppers68 Re: Wprowadzic euro w 2099 r., ta sztuczna waluta 27.02.09, 10:40 Autorowi postu proponuję zatem powrót do swoich korzeni www.radiomaryja.pl.torun..... Zamiast klepać wyświechtane bzdury.... Potrzebujemy euro jak diabli: 1. nikt już nie będzie spekulował słabą złotówką, którą za moment odczuje również junkier (raty ,podwyżki artykułów spożywczych , dopłaty do produkcji rolnej itd.) Nawet niechcę już tłumaczyć,że w interesie oponentów wejścia do strefy euro jest przejęcie tej waluty jak najszybciej. Szkoda tylko,że rząd nie nagłaśnia jednej kluczowej sprawy: z chwilą wejścia do strefy euro ,RÓWNIEŻ STOPY I MARŻE BANKOWE BĘDĄ MUSIAŁY BYĆ DOSTOSOWANE DO TYCH NA ZACHODZIE. Efekt? Porównać marże Deutsche Bank w Guben czy Frankfurt Oder a te w ich polskich odpowiednikach... Zatem ,zamiast klepać komunały maryjno -nacjonalistyczne jako jedyną prawdę objawioną ,to polecam poczytać trochę periodyków ekonomicznych. Junkier i jemu podobni już nam chrzaniło swoje głupoty przed wejściem do Unii Europejskiej.Straszyli Eurolandem, utratą polskości i takimi tam bzdurami. I co? Żle Wam w Unii Europejskiej? Musiał prezydnet zmieniać nazwisko na Leh Duck'erski ,czy jak? Jakie referendum? Znowu koszta? Bo co? Bo znowu PIS i Kler odpalą swoją ulubioną śpiewkę? Że Polski Złoty to Maryja Królowa Polski i trzeba jej bronić jak Częstochowy? Maryja jest z nami od 2000 lat a złoty od bodajże 1920 roku... Ja zawsze powtarzam. Jak nie pasuje w Unii do huzia na Białoruś..... Odpowiedz Link Zgłoś
pollack5 Prezydent chce referendum w sprawie euro 27.02.09, 10:36 ass!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A ja chcę skuter!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska-z-jajami Populista 27.02.09, 10:56 populisto! Dlaczego nie chciales referendum w sprawie tarczy rakietowej? Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska-z-jajami Maryjany zamiast Euro 27.02.09, 10:58 proponuje zamiast EURO wprowadzic MARYJANY albo PAPAJANY Odpowiedz Link Zgłoś
wobo1704 Re: Maryjany zamiast Euro 27.02.09, 11:24 > proponuje zamiast EURO wprowadzic MARYJANY albo PAPAJANY Prezydent chce jeszcze co innego: 'ojro' . (posłuchajcie wczorajszego prezydenckiego orędzia do narodu.) Odpowiedz Link Zgłoś
acc4 Prezydent niech już myśli o pakowaniu się 27.02.09, 11:21 i wyprowadzce z pałacu. Jego "naukawy" język (o bełkotliwej wymowie nie wspominam) obraża naszą inteligencję Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 Prezydent chce referendum w sprawie euro 27.02.09, 12:09 "rezygnacji z suwerennej...". Oczywiście Kaczyńscy i ich partia, gdyby mogli, zadaliby ludziom "wybitnie sugerujące pytania", jak socjologowie określają te, które wychodzą z ich kręgów, podobnie jak z proPiS-owskiej "Rzeczpospolitej" w sondażach przeprowadzanych dla niej przez GFK POlonia. Oczywiście odpowiedzi na takie pytania nie mają żadnej wartości poznawczej, lecz są czystą manipulacją. Referendum nie powinno w żadnym wypadku się odbyć, gdyż jest kompletnie pozbawione sensu. Nie należy, moim zdaniem, w ogóle już podejmować tego tematu narzucanego nam od jakieś czasu przez PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik1942 Prezydent chce referendum w sprawie euro 27.02.09, 12:35 On po prostu nie chce ani euro ani UE/ bo nie chce tego Rydzyk i Jarek/, owszem łaskawie może zgodzi się natomiast na eurodotacje i eurodiety Odpowiedz Link Zgłoś
tadek-1 Prezydent znowu kombinuje 27.02.09, 12:43 I znowu proba niepotrzebnego referendum.Znowu proba sklocania narodu. Panie Prezydencie L.Kaczynski w wydanej 25.02.09 "Gazecie Wyborczej", jest wysmienity wywiad z Panem Leszkiem Balcerowiczem. Mozna sie tam dowiedziec duzo ciekawych rzeczy, miedzy innymi ze Polska przeprowadzajac referendum przed wejsciem do Uni Europejskiej, opowiedziala sie za przyjeciem euro. Konstytucyjnie watpliwe byloby ponawianie tego pytania. Z drugiej strony, pytania na referendum przedstawione przez Pana Kaminskiego sa delikatnie mowiac smieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
prusak2 Prezydent chce referendum w sprawie euro 27.02.09, 13:56 Jestem za. Mam nawet pytanie: "Czy chcesz - poza zoo - oglądać jeszcze idiotów z pisu?". Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro "Ja chce skuter!"....powtarzal kiedys Czechowicz.. 27.02.09, 16:22 ja chce, ja chce, ja chce....marudzi dzisiaj prezio.... Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Prezydent nie chce euro, i dlatego truje 27.02.09, 16:58 Referendum Prezydenta ostatnia nadzieja, ze € przepadnie, po drugie jeżeli nawet referendum nialo by przejsc, powie "Niet"i nie podpisze, ta zla żmija. Odpowiedz Link Zgłoś
luk_paw Prezydent chce referendum w sprawie euro 05.03.09, 19:44 Jestem całkowicie za Referendum w sprawie tak istotnej jak Euro. Obywatele każdego kraju powinni mieć taką możliwość, jest to podstawa demokracji, niech ludzie wybiorą co jest najlepsze dla ich samych. Po za tym gdy słyszę takie opinie "Niech Prezydent się pakuje" to dziwie się na jakiej podstawie ktoś to wymawia. Drodzy czytelnicy nie pozwólcie aby "Rząd" wybierał za was w tak poważnej kwestii. Głosujcie za "TAK" lub NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Po co 05.03.09, 22:04 referendum skoro i tak decyzja o jego wprowadzeniu była podjeta . A teraz pozostaje tylko kwestia techniczna - spełnienie warunków . Co może trwac 3-4 lata . Rok więcej czy mniej to niewielka różnica . A referendum to już ok 50 mlz zł . Mozna tę kwotę na coś innego wydać . Bo podkreślam i powtarzam : decyzja polityczna już została podjęta a termin mają okreslić fachowcy Odpowiedz Link Zgłoś