przemek_mm Katecheci donoszą parafiom, kto nie chodzi na r... 03.03.09, 15:26 tylko spokojnie, komentarza nie wymaga sam artykul ale niektore komenarze, Polska to panstwo swieckie, Koscioł powienien wiec wydac oswidczenie o rozporzadzeniu ktore wydal jesli takowe istnieje, nie moze nabrac wody w usta bo to bezprawie, nie zyjemy w sredniowieczu, natomiast faktem ze zlamano domniemanie pare paragrafow powienien rozstrzygnac organz do tego upowazniony czyli policja-sąd i nic wiecej, skad emocje? czy dlatego ze sa tacy ktorym nie podoba sie bezkarnosc jesli chodzi o odpowiedzialnossc przed wymiarem sprawiedliwosci Kosciola? to juz inna sprawa. przemek_mm@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
janusz114 Re: Katecheci donoszą parafiom, kto nie chodzi na 03.03.09, 17:54 Jest sprawą oczywistą, że żaden sąd nie będzie rozpatrywał takiej sprawy, bo nie znajdzie się prokurator, który w świeckim państwie odważy wychylić się przeciw Kościołowi. Zresztą w Polsce takie postępowanie to normalka: kiedyś sekretarz PZPR donosił do Kurii, pardon, Komitetu Miejskiego, kto nie przyszedł na pochód 1-szomajowy. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 To jest poczatek końca KK w Polsce 03.03.09, 15:26 sami łyzką sobie grób kopią, oni myslą że ludzie bez nich zyc nie mogą, tylko im sie tak wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
rzulw Katecheci donoszą parafiom, kto nie chodzi na r... 03.03.09, 15:27 Jak czytam tanie newsy, to coraz bardziej się ciesze, ze moja córka będzie uczęszczać do polskiej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Katecheci donoszą parafiom, kto nie chodzi na 03.03.09, 15:34 rzulw napisał: > Jak czytam tanie newsy, to coraz bardziej się ciesze, ze moja córka będzie > uczęszczać do polskiej szkoły. tobie się to podoba? Nie zartuj! Odpowiedz Link Zgłoś
28plk7b W pijackim widzie Głódź spłodził ukaz 03.03.09, 15:27 po nim można się wszystkiego spodziewać Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Czarna SB 03.03.09, 15:41 totalitarne organizacje zawsze muszą oprzeć się na donosach Odpowiedz Link Zgłoś
the_rapist Przeczytaj jeszcze raz , co napisalem. 03.03.09, 15:41 A potem jeszcze raz, moze zatrybisz. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Dla pocieszenia 03.03.09, 15:45 ludy Ameryki Srodkowej, chlopi panszczyzniani oraz duzo inych ludzi w roznych zakadkach swiata na przestrzeni wiekow mialo o wieeeeeele mniej szczescia w kontaktach z ta krwiozerczo-zlodziejska organizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
the.gypsy Katecheci donoszą parafiom, kto nie chodzi na r... 03.03.09, 15:47 dla katabasow i przekletych klechow nie ma nic swietego. nie bedziemy ich widziec na polach elizejskich. beda w piekle. Odpowiedz Link Zgłoś
celast Katecheci donoszą parafiom, kto nie chodzi na r... 03.03.09, 15:49 A tak niewinnie się zaczęło w latach 90-tych, kler mówił,ze będą nauczać religii w szkołach za darmo... no a potem już poszło i co dalej? Szokującym jest twierdzenie, że ME nie może nic zrobić, a komu podlegają kuratoria oświaty? Jak można tak lekko odciąć się od problemu,jak można tolerować nadużycia kleru w szkole? A już na marginesie co to za cymbał ten junkier, impregnowany umysł,pieniacki i pozbawiony umiejętności samodzielnego myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz1naj Katecheci donoszą parafiom, kto nie chodzi na r... 03.03.09, 15:50 Zawsze religie były (i są nadal moim zdaniem)siłą sprawczą wszelakiego zła, nieszczęść, wojen, nienawiści, obłudy i zakłamania. Nawet w prezentowanych tu postach ujawnia się nienawiść, zadziorność i nietolerancja. Uważam też, że każdy powinien sam suwerennie decydować o swoim światopoglądzie i nie wywierać nacisków w tym względzie na otoczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
qu-i Katecheci donoszą parafiom, kto nie chodzi na r... 03.03.09, 15:50 Też z "Gazeta.pl Forum": miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,6337523,Rekolekcje_przeszkadzaja_uczniom_w_nauce.html Nie chce mi się z Wami gadać...przeczytajcie sami. Odpowiedz Link Zgłoś
rstokczap76 Katecheci donoszą parafiom... 03.03.09, 15:51 Rozwiązanie jest proste:wiadomo kto w jakiej szkole złamał przepisy, e tam,dopuścił się przestępstwa.Winien za tym iść obligatoryjnie zakaz pracy w szkolnictwie dla tych pseudo nauczycieli.Niech Ich na garnuszek weżmie Flaszka.Niech u Niego uczą w prywatnych szkołach. Ale bez dotacji z Min.Oświaty.Jeszcze trochę,a będziemy tu mieli państwo wyznaniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ewwwwa .Katechete pozbawić nauczania w szkole państwowej. 03.03.09, 19:00 Popieram"rstokczap76". Katecheta powinien mieć zakaz pracy w szkole państwowej, a ksiedza który to ogłosił i napiętnował nie wpuszczać po kolędzie. Religia jest przedmiotem do wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad "Wybiórcza" jak zwykle jątrzy 03.03.09, 15:51 A tego typu artykułów nie publikuje nigdy - "Po pożyczkę do proboszcza": www.rp.pl/artykul/270868.html Odpowiedz Link Zgłoś
sayitagain A po cóż religia w szkołach? 03.03.09, 15:53 Przecież to jasne jak słońce - kolejne narzędzie kontroli i indoktrynacji dla Kościoła. Państwo zrobiło Kościołowi niezły prezent, po części na własne życzenie. Gdyby nie polityka uległości wobec Kościoła, którą rozpoczął - zasługujący na wiele pochwał w innych kwestiach - rząd Mazowieckiego, a twórczo rozwinęły kolejne gabinety (Bielecki miał trochę odwagi, by się czasami postawić - sprawa Kapery), problem byłby zmacznie mniejszy. A tak - jest jak jest, czyli religia jest udzielnym księstwem Kościoła, w sprawy którego MEN ingeruje bardzo nieśmiało. To przesyłanie informacji do parafii jest prostą konsekwencją sytuacji, w której katecheta jest podległy przede wszystkim swemu biskupowi (czy innym organom kościelnym), a dopiero w drugiej kolejności - organom samorządowym czy ministerialnym. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Re: A po cóż religia w szkołach? 03.03.09, 16:00 to skandal aby szkola, instytucja w zamierzeniu do szerzenia wiedzy brala tak jawny udzial w szerzeniu ciemnoty i nieuctwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ungern Cytując klasyka :) 03.03.09, 15:54 ". Kościół chrześcijański jest dla mnie najwyższym, jakie sobie można wyobrazić, zepsuciem, jego wola dążyła do ostatecznego, czy choćby tylko do możliwego, zepsucia. Kościół chrześcijański niczemu nie oszczędził swego zepsucia, z wszelkiej wartości uczynił bezwartość, z wszelkiej prawdy kłamstwo, z wszelkiej prawości nikczemność duszy. Niech mi się kto jeszcze poważy mówić o jego "humanitarnych" dobrodziejstwach!..... - Pasożytnictwo jako jedyna praktyka Kościoła; jego ideałami anemii, "świętości" wysysające wszelką krew, wszelką miłość, wszelką nadzieję co do życia; zaświaty jako wola negacji wszelkiej rzeczywistości; krzyż jako znak rozpoznawczy najbardziej podziemnego sprzysiężenia, jakie kiedykolwiek istniało - sprzysiężenia przeciwko zdrowiu, pięknu, udatności, waleczności, duchowi, dobroci duszy, przeciwko samemu życiu... ....... Nazywam chrześcijaństwo jednym wielkim przekleństwem, jednym najbardziej wewnętrznym zepsuciem, jednym wielkim instynktem zemsty, dla którego żaden środek nie jest dość jadowity, potajemny, podziemny, mały - nazywam chrześcijaństwo jednym nieśmiertelnym piętnem pohańbienia ludzkości..." Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski cóż to za klasyk napisał? 03.03.09, 16:01 myślę ze trochę przesadza nie dostrzegając dobrych stron, ale ogólnie niestety ma rację :( Odpowiedz Link Zgłoś
ungern Re: cóż to za klasyk napisał? 03.03.09, 16:09 mikewodzowski napisał: > myślę ze trochę przesadza nie dostrzegając dobrych stron, ale ogólnie niestety > ma rację :( daj spokoj :PPP nie przynos sobie wstydu :) to fragmenty z "Antychrześcijanina" Nietzschego. -klasyka panie ....klasyka:) Odpowiedz Link Zgłoś
ungern Re: cóż to za klasyk napisał? 03.03.09, 16:15 mikewodzowski napisał: > myślę ze trochę przesadza nie dostrzegając dobrych stron, ale ogólnie niestety > ma rację :( tu masz całosc:) z2.frix.pl/frix303/046c263100282f6a49492d3b/antychrześcijanin.doc Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: cóż to za klasyk napisał? 04.03.09, 02:39 Wrzucanie chrześcijaństwa i katolicyzmu do jednego wora to trochę nie w porządku. Księża to jedynie szarlatani wyciarający sobie gębę Biblią. Odpowiedz Link Zgłoś
curtislemay Katecheci donoszą parafiom, kto nie chodzi na r... 03.03.09, 15:57 Czarni są bezczelni powinno się wykreślić religię z listy przedmiotów szkolnych. Bo religia to zwykły terroryzm umysłowy. Odpowiedz Link Zgłoś
cep_0 Tylko ........... 03.03.09, 15:58 braciszka TORQEMADY brak. Oj by się działo. Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Katecheci donoszą parafiom, kto nie chodzi na r... 03.03.09, 15:59 a gdzie swoboda wyznania religijnego. to jest oczywiste naruszenie praw obywatelskich. Także naszej konstytucji. Dyrektor szkoły powinien zawiadomić prokuraturę a nie gadać bzdety. Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Katecheci donoszą parafiom, kto nie chodzi na 03.03.09, 16:53 Swoboda nie oznacza łamania zasad swojej religii. Kto jest żydem musi chodzić na nauki do rabina, kto katolik - do księdza katolickiego. Chcesz wystąpić z kościoła? - miej odwagę ogłosić to na mszy wszem i wobec. Odpowiedz Link Zgłoś
ropuch1pincet Katecheci donoszą parafiom, kto nie chodzi na r... 03.03.09, 16:02 Wystarczy jedno-podatek koscielny na wzor niemieckiego.Kto nie placi,nie chodzi na religie,nie ma komunii i innych sakramentow.Tylko,ze w Polandustanie wszyscy politycy trzepia gaciami przed jednym z kosciolow i nie odwaza sie nic takiego zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
ungern czajniczek Russela a xianie. 03.03.09, 16:03 Czajniczek obraca się wokół Słońca po eliptycznej orbicie, lecz jest za mały do wykrycia przez nawet najlepsze teleskopy. W związku z tą jego właściwością nie można dowieść jego nieistnienia. Gdyby jednak ktoś utrzymywał, że czajniczek niewątpliwie istnieje, a skoro tego twierdzenia nie można podważyć, odrzucenie ich przez innych jest przejawem absurdalnych i nieracjonalnych uprzedzeń, to słusznie by uznano, że prawi nonsensy. Jednakże, gdyby obecność czajniczka potwierdzona była w starożytnych księgach, nauczana jako święta prawda każdej niedzieli i wtłaczana do umysłów młodzieży w szkole, jakiekolwiek wahanie w wierze w jego istnienie uznane byłoby za oznakę podejrzanej ekscentryczności, a osobnika wątpiącego wysłano by do psychiatry w bardziej oświeconych czasach, lub w ręce inkwizycji w wiekach wcześniejszych. - Bertrand Russel Przyczyną dla której zorganizowane religie zasługują na potępienie jest to, że w przeciwieństwie do wiary w czajniczek Russela, są potężne, wpływowe, mają korzyści podatkowe oraz zagwarantowany wpływ na dzieci zbyt małe by się bronić. Dzieci nie są przymuszane do spędzania decydujących o ich późniejszym rozwoju lat na czytaniu ilustrowanych książeczek o czajniczkach. Państwowe szkoły nie wykluczają dzieci, których rodzice upodobali sobie zły kształt czajniczka. Wyznawcy czajniczka nie kamieniują niewierzących w czajniczek, czajniczkowych apostatów, czajniczkowych heretyków czy też czajniczkowych bluźnierców. Matki nie ostrzegaja synów przed małżeństwem z czajniczkową sziksą, której rodzice wierzą raczej w trzy czajniczki niż jeden. Ludzie, którzy najpierw wlewają mleko nie rzucają na kolana tych, którzy najpierw wlewają herbatę. - Richard Dawkins Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Kiedy syn w II klasie liceum mi oświadczył, że na 03.03.09, 16:04 religię nie chce już chodzić to wyraziłem na to zgodę. Nie żałuję tego. Więcej. Pochwaliłem go za tą decyzję. W podstawówce religijny był do przesady, teraz to ateista jakich mało. Prawicowy ateista, jakby ktoś chciał wiedzieć. Mówi, że dojrzał i zmądrzał więc nie wypada, aby brał udział w kościelnych gusłach. Odpowiedz Link Zgłoś
ungern Dobry stary Frycek -"Antychrzescijanin" 03.03.09, 16:06 Śmiertelna wojna z występkiem. Chrześcijaństwo jest występkiem. Ustęp pierwszy: Występkiem jest wszelka sprzeczność z naturą. Najwystępniejszym rodzajem człowieka jest kapłan: naucza on sprzeczności z naturą. Kapłana zwalcza się nie argumentami, lecz więzieniem. Ustęp drugi: Wszelki udział w nabożeństwach jest zamachem na obyczajność publiczną. Wobec protestantów należy być surowszym niż wobec katolików, wobec wszelkich liberalnych protestantów surowszym wobec protestantów ortodoksyjnych. Przestępczy charakter bycia chrześcijaninem wzrasta, w miarę jak chrześcijanin posiłkuje się nauką. Zatem zbrodniarzem nad zbrodniarzami jest filozof. Ustęp trzeci: Przeklęte miejsce, w którym chrześcijaństwo wysiadywało swe bazyliszkowe jaja, ma zostać zrównane z ziemią i być postrachem dla całej potomności jako miejsce nikczemne. Należy na nim hodować jadowite węże. Ustęp czwarty: Kazania o czystości płciowej są publicznym podżeganiem do sprzeczności z naturą. Wszelkie pogardzanie życiem płciowym, wszelkie brukanie go pojęciem nieczystości jest prawdziwym grzechem przeciwko Duchowi Świętemu życia. Ustęp piąty: Spożywanie posiłku z kapłanem przy jednym stole wyklucza, ekskomunikuje z prawego społeczeństwa. Kapłan jest naszym czandalą - należy go poniewierać, morzyć głodem, przegnać na wszelką pustynię. Ustęp szósty: Historię "świętą" należy nazwać mianem, na które ona zasługuje, mianem historii przeklętej; słów: "Bóg", "Zbawiciel", "Odkupiciel", "święty" należy używać jako obelg, jako znamion przestępcy. Ustęp siódmy: Reszta wynika z powyższego. - Friedrich Nietzsche Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski Hmm. 03.03.09, 16:17 Jako czlowiek wierzący przypiąłbym się trochę do ustępu szóstego gdyż nie należy mylić wiary z religią. Religię wymyślili ludzie dlatego jest ona niedoskonała, a używać można jej do wszelakich celów, w tym zbrodniczych. Wiec Boga bym w to nie mieszał, reszta może być. Nie można także posuwać się do wyrządzania komuś krzywdy, wtedy bowiem lądujemy na bardzo niskim poziomie. Już samo wypowiadanie wojny jest bzdurą :) Lepiej chodźmy wszyscy na wódkę. Odpowiedz Link Zgłoś
ungern Re: Hmm. 03.03.09, 16:23 mikewodzowski napisał: > Lepiej chodźmy wszyscy na wódkę. OOOO:) guud ajdia :) to popieram:)..a jak lubisz poczytac to 2 fragmenty pewnej wiekszej całosci..science fiction -ale wymiata :D Testament Lucyfera Część Pierwsza Jashan A'al Eden zniszczony, biada! Jakim pięknym miejscem był nasz dom, cudowny raj dla ludzkości! Ale po zamordowaniu Abla i wyganiu Czlowieka z Ogrodu, Eden przestał istnieć. Co obchodziło Stwórce jego piękno? Co go obchodziła jego wspaniałość? Bez strażników i mieszkanców było to tylko porzucone wspomnienie, zajmujace cenny czas i przestrzeń. Z cieżkim sercem opłakiwaliśmy jego zniszczenie. Nadszedł jednak czas oderwania się od przeszłości i spojrzenia w przyszłość. Odrzucając Niebo i zostając wypędzonymi z Edenu, potrzebowaliśmy owego miejsca, nowego domu dla nas i dla naszych śmiertelnych wyznawców. Nasze wspomnienie Edenu paliło się jasnym płomieniem, podsycajac naszą wyobraźnie i marzenia. Zdecydowaliśmy, że Eden na zawsze pozostanie naszym domem, jeśli nie w swej pierwotnej postaci, to w odrodzonej. Zbudujemy nasz nowy raj, identyczny z pierwowzorem, z wyjątkiem jednego : zamiast Eden, bedzie się zwał : Pieklo. Przeszukalismy Ziemie starając się znaleźć miejsce odpowiednie dla naszego nowego dzieła, miejsce, w którym bedziemy panować według praw miłosci i wiedzy zamiast tyranii i praw wynikłych z kaprysu. Na północ wysłaliśmy Beliala, by poznał arktyczne tereny i opowiedział nam o ich wadach i zaletach. Na południe udał sie Szatan, obejrzec dżungle i pustynie. Na zachód popłynęła wielka Lewiatan, od niedawna z nami, poznając głebiny wód i nieodkryte lądy. A na wschód poszedłem ja, Lucyfer, w strone wschodzącej gwiazdy, od której wziąłem swoje imię, by tam szukać naszego nowego domu. Przeszukaliśmy całą ziemię, ale nie znaleźlismy nic, co by odpowiadało naszym pragnieniom. Niektóre miejsca byly zbyt zimne, inne zbyt gorące. Niektóre zbyt mokre, inne zbyt suche. Wyznawcy Stwórcy zamieszkiwali już za wiele ziem i nie odważyliśmy się zbudować naszego domu w zasiegu ich wzroku i pod zazdrosnym spojrzeniem Stwórcy. Rozmawialiśmy o naszych wątpliwosciach i propozycjach i podjeliśmy decyzję. Zbudujemy Eden w miejscu niewrażliwym na pogodę, niedostępnym dla śmiertelników i poza władzą Tyrana. Nie zbudujemy naszego domu nad ziemią, ale pod nią. Zebraliśmy się, wszyscy towarzysze Szemjazy, w obranym miejscu. Połączyliśmy nasze siły i zrobiliśmy szczelinę w materii utkanej przez Stwórce, miejsce w innej rzeczywistości, poza przestrzenią, w której znajdowalo się Niebo i niegdyś Eden. Stworzyliśmy komnatę tak szeroką, że pomieściłaby oceany, tak wysoka, ze siegnęłaby nieba, a w środku odtworzyliśmy esencje Edenu i wypełniliśmy komnatę wspomnieniami naszego utraconego raju. Eden rozkwitł na nowo, wibrujący życiem i doskonały doskonałościa swojej pierwotnej formy. Trawy i drzewa znów rosły na ziemi, duże i małe zwierzęta przebiegały po niej. Odtworzyliśmy nasz dawny dom od największego dębu do najmniejszej mrówki. W srodku Piekła zbudowaliśmy miasto, gdzie mogli mieszkać Ci, którzy tego zapragneli. Do naszego domu wezwaliśmy wszystkich Czuwajacych i naszych smiertelnych sprzymierzenców, znanych jako Wierni. Nareszcie, po długim czasie, Ewa mogla znów połączyc sie z Lilith. W pierwszym akcie naszego nowego narodu Szemjaza połączył ich węzłem wiekuistego małżeństwa. Witajcie w odzyskanym raju, odrodzonym Edenie, doskonałości niegdyś odebranej. Witajcie, o Wierni, w Piekle. Odpowiedz Link Zgłoś
ungern Re: Hmm. ciag dalszy.. 03.03.09, 16:26 ungern napisał: Część Druga Jashan A'al[...] A gdy minęły dni przesłuchania, Stwórca podjął decyzje: Lilith złamała prawo Aniołów i zostanie wygnana tak z nieba, jak i ziemi. Mlody Szatan sprzeciwil sie wyrokowi. - Co jest pierwszym z naszych przykazań? - Powiedzial. - Czy nie jest nim, by kochać? Czy nie jesteśmy stworzeniami miłości i manifestacją miłości? - Wyciągnął rękę i zatoczył nią krąg pokazujac na zgromadzonych. - Czym jesteście bez tego? Czy ktokolwiek z was może zaprzeczyć temu duchowi i temu swiatłu? Czy ktokolwiek z was zaprzeczy, ze naszym pierwszym obowiazkiem jest karmić i rozprzestrzeniać to swiatło? Tego jest winna Lilith: posłuszeństwu wyższym prawom! Staje u jej boku. Nie pozwole, by moja siostra zostala ukarana za podążanie za swoja natura! - Więc oboje jesteście wygnani - przemówił Stwórca. - Wystąp, Lilith, wystąp, Szatanie. Wystąpcie wszyscy wy, którzy sprzeciwiacie się wyrokowi Stwórcy. Cisza zaległa w zgromadzeniu, tak napięta i cieżka, ze niemal można było jej dotknąć. Nasza siostra, a teraz nasz brat, zostali nam odebrani. Byliśmy rozdarci, przerażeni. Sprzeciwić się swojemu Stwórcy? Sprzeciwić sie temu, który nadał nam kształt i formę? Ale... zdradzić tę formę? Zdradzić to, o czym wiedzieliśmy w głębi ducha, że było słuszne? Spogladaliśmy na siebie rozpaczliwie szukając pocieszenia, wskazówki, znaku. I powoli, bardzo powoli, ja, Lucyfer, wystąpilem do przodu. - Nie mogę na to pozwolić, Stwórco. Dałeś nam cel, a teraz go niszczysz. Ustanowiłes prawa, które teraz unieważniasz. Jako Straznik Wiedzy, nie moge poprzeć wyroku płynacego z ignorancji. Jego oczy były niczym płynny ogien, przenikające całą moja istote, ale to mnie jeszcze umocniło w wiernosci mojemu własnemu ogniu. - Stwórco... Sprzeciwiam się tobie. - Sprzeciwiam się tobie. Glos powtórzył moje słowa jak echo. Obróciłem się i ujrzałem Szemjaze stojącego u mojego boku. "Sprzeciwiam się tobie". Wystapił Belial. "Sprzeciwiam sie tobie." Jequon. Penemue. Asbeel. Azazel. Azreal. Abbadon. Kasdeja. Szamsziel. Semapesiel. Sariel. Thammuz. Jeden za drugim, wypowiadali te słowa zajmujac swoje miejsce u boku Lilith i Szatana. Słowa wyzwolenia odbiły sie głośnym echem po calym Niebie. Grom przetoczył się nad zgromadzeniem, gdy Stwórca uświadomil sobie bunt. Nie byliśmy już dłużej jego sługami opiekującymi się jego światem, jego pazurami. Ogłosiliśmy się wolnymi od władzy, wybierając prawdę ducha i odrzucając jego kapryśne Prawo. Szemjaza szybko przeprowadził nas do Ogrodu poniżej. Za nami rozpetał się chaos nienawiści i zaprzeczenia, zmieszany z omdlewajacymi okrzykami aniołów, którzy pozostali sługami Stwórcy. Przenikliwy ton wrzasku Michaela slychac bylo az w Otchlani. [...] Odpowiedz Link Zgłoś
ungern Re: To ja idę na wódkę. 03.03.09, 16:33 mikewodzowski napisał: > A jak wrócę to poczytam. > zanim cenzor wywali :PPP w oryginale: satanorium.pl/czytelnia/91 Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski Spoko, ale to lepsze: 03.03.09, 17:41 Spoko, ale to lepsze: Mark Twain Listy z Ziemi: macfaq.koolhost.com/index1.html Odpowiedz Link Zgłoś
ungern Re: Spoko, ale to lepsze: 03.03.09, 17:47 mikewodzowski napisał: > Spoko, ale to lepsze: > > Mark Twain > Listy z Ziemi: macfaq.koolhost.com/index1.html Oh :) znam swietne:) Musze chyba je wrzucic na nasz portal :) mozliwe ze sa u naszej konkurencji na satan.pl a nie chcemy sie za bardzo dublowac z tekstami. Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski Lekcje filozofii i etyki 03.03.09, 18:06 Myślę że zagadnień z "satanizmu" też powinno się w szkole uczyć. Jako filozofii oczywiście, bo żadna religia to nie jest. Ale raczej coś z Crowleya, bo LaVey to lekki pajac dla mnie. Człowiek myślący powinien zapoznać się z wieloma myślami filozoficznymi aby wybrać coś dla siebie. Ja na przykład wybrałem buddyzm. Uważanie ze istnieje tylko jedna prawda (np.katolicka) jest bardzo ograniczające. A teraz poczytam sobie coś z Timothy'ego Leary bo zauważyłem na stronce. Fajny gość był. Odpowiedz Link Zgłoś
ungern Re: Lekcje filozofii i etyki 03.03.09, 18:14 mikewodzowski napisał: > A teraz poczytam sobie coś z Timothy'ego Leary bo zauważyłem na stronce. Fajny > gość był. > Timothy spoko:) a o Antonka to miałem takie sciny z lavejanczykami ze głowa mała. Uwazam go za kabotyna i hucpiarskiego hochsztaplera - nie mniej nie mozna mu odmowic pewnych zasług. Nie mniej gosc xerował ze wszystkich poczawszy od Tow.Teozoficznego Bławatskiej ,Thelemy i Crowleya a na zwykłym hedonizmie konczac. nevermind :) Zycze miłej lektury i spadam na piwko .Jakbys sie chciał regnac na satanorium to sendnij zgłoszenie pod swoim nickiem stad .Co prawda rzadko tam ostatnio zagladam ale napisze na panelu moderatorskim coby wpuscili jak by co :P Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Lekcje filozofii i etyki 04.03.09, 02:03 Świetne są te rzeczy do których linka zapodaliście, przeczytalem z wielkim zainteresowaniem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ungern Re: Spoko, ale to lepsze: 03.03.09, 17:56 mikewodzowski napisał: > Spoko, ale to lepsze: > > Mark Twain > Listy z Ziemi: macfaq.koolhost.com/index1.html to od konkurencji...ale sporo do posmiania:) www.satan.pl/varia.php Odpowiedz Link Zgłoś
gozal Katecheci donoszą parafiom, kto nie chodzi na r... 03.03.09, 16:06 znam na to lekarstwo: precz z sukienkowymi czarnuchami ze szkół! i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Katecheci donoszą parafiom, kto nie chodzi na r... 03.03.09, 16:09 Permanentna inwigilacja... Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka A byloby tak pieknie... 03.03.09, 16:12 ... gdyby religia byla nauczana w kosciolach/salkach katechetycznych - tam gdzie powinno sie to odbywac. Wtedy nie byloby problemu. Wyeliminowani zostaliby ci, ktorzy chodza na lekcje religii "bo tak", albo inaczej sa zapisani "bo tak", ale nie chodza, bo tak naprawde maja to w glebokim powazaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
contrame Watykańscy komisarze polityczni 03.03.09, 17:27 Ale wtedy watykańscy komisarze polityczni nie wiedzieliby co się dzieje w szkołach i kogo trzeba zwolnić. Odpowiedz Link Zgłoś