xanaxy 06.03.09, 19:29 I niech tak Berlinowi ..zostanie! Gdzies mam Merkel...i Germany. Moge? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eva15 Berlin wściekły na Bartoszewskiego 06.03.09, 19:32 Zacznijmy od tego, że NIKT nie nazywa w Niemczech Bartoszewskiego profesorem, bo on nim nie jest. Co do samych wyzwisk i obelg jakimi on bez opamiętania miota - jego święte prawo. Niemcy sami sobie wyhodowali tego szaleńca wiecznie mu ustępując, podobnie jak polskie media wyniosły go do rangi mędrca i sumienia (niemckiego rzecz jasna). Obie strony tego sporu płacą teraz gorzko zesuciem wzajemnych stosunków za to, co zrobiły z Bartoszewskiego. Tyle, że dla Niemiec występy Bartoszewskiego, mimo przejściowego wzburzenia, są jak najbardziej korzystne. Dokładnie odwrotnie dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: Berlin wściekły na Bartoszewskiego 06.03.09, 19:39 czyzby znowu wychodzi, ze jednak Kaczynski mial racje co do dyplomatola Bartoszewskiego? Kaziu sobie sam w leb strzelil, teraz kolej na Bartoszewskiego..... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern od razu mozna poznać sympatyka PiS-u 06.03.09, 20:24 koneser10, nawet nie będę pytać, kto Twoim zdaniem zasługuje na szacunek Bartoszewski czy Steinbach....;) Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: od razu mozna poznać sympatyka PiS-u 06.03.09, 20:36 jak mozna szanowac oszusta poslugujacego nienaleznym mu tytulem profesora? toz to zwykly oszust jest. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: od razu mozna poznać sympatyka PiS-u 06.03.09, 20:56 wybacz, ale słyszałam, jak na sformułowanie "panie profesorze", Bartoszewski prostował i wyjasniał, że tak naprawdę nie jest profesorem i skąd ten tytuł się wziął... btw - wiele osób do swoich nauczycieli w LO zwraca się "profesorze", tylko wykładowcy uniwersyteccy, którzy mają nizsze tytuły protestują przeciwko tytułowaniu ich w ten sposób... Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: od razu mozna poznać sympatyka PiS-u 06.03.09, 20:59 taa - wybacz ale nie przypominam sobie takiego programu. pamietam za to publikacje prasowe tytulujace tego palanta profesorem, pamietam programy gdzie dziennikarze na kolanach zwracali sie do 'prof.' Bartoszewskiego a ten z blogim usmiechem ani probowal prostowac nieporozumienia...... to jest oszust. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: od razu mozna poznać sympatyka PiS-u 06.03.09, 21:17 ale przy tej kwestii chyba to czy Bartoszewski jest profesorem czy nie nie ma żadnego znaczenia, jedni odnoszą się do niego w ten sposób, bo chcą mu okazać szacunek, (poczytaj posty osobnika z nickiem koballt, które adresował do mnie) chciałbyś spotkać takiego zdziczałego prymitywa, który cały wolny czas marnuje na opluwanie innych w najbardziej wulgarny sposób, czy osobę, która z grzeczności, dlatego ze jakiś tam niemiecki uniwerek nadał Ci taki tytuł profesora chciał w ten sposób okazać Ci sympatię... problem w tym, że jest jakaś tam Niemka, ktora próbuje zafałszować historię i zrobić z katów ofiary i jest jakiś tam Polak, ktory ze wszystkich sił stara się z tym walczyć, zwróć uwagę ile jest tzw. omyłek z "polskimi obozami smierci"... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: od razu mozna poznać sympatyka PiS-u 06.03.09, 21:26 o, koballta wycięli całego, w każdym bądź razie nic nie straciłeś czytając jego wypowiedzi, bo poza wulgaryzmami, seksistowskimi porównaniami i chamskimi odzywkami nic w nich nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
jancior - - - - Bartoszewski - - - Dance - - - - - 07.03.09, 11:39 na y.utube :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 jestes żałosny 07.03.09, 22:46 koneser10 napisała: > pamietam za to > publikacje prasowe tytulujace tego palanta profesorem palanta powiadasz ? a ty kto, jakis wazny gosc czy co, ze kogos takiego jak B. tak oceniasz ? jestes po prostu smieszny ludek, ktory posluguje sie nadmierna dawka epitetow, bo wie ze nikt w otoczeniu cie nie slucha i myslisz ze w ten sposob zwroca na ciebie uwage Odpowiedz Link Zgłoś
putin2000 Re: od razu mozna poznać sympatyka PiS-u 06.03.09, 21:17 Nie masz co sie przejmowac. Z braku argumentow caly czas slysze biadolenie wrogow Bartoszewskiego o tej profesurze. Co do Steinbach to Niemcy sami wysylaja dwuznaczne sygnaly odnosnie wypowiedzi Bartoszewskiego. Na poczatku sami potepili Steinbach, teraz sie oburzaja... Ta kobieta jest wrogiem z punktu widzenia polskiej racji stanu. Nie wazne PiS czy PO, podejscie do tej kwestii sie nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: od razu mozna poznać sympatyka PiS-u 06.03.09, 21:32 wrogiem byla od zawsze - w tej sprawie postawa PO byla niestety niejednoznaczna. Polska nie bedzie traktowana jak powazne panstwo jesli wewnetrzne spory beda wychodzic zagranice - to co dzialo sie za czasow rzadow PiS gdy przeciwnicy rzadu wykorzystywali zagraniczne media do atakow na kraj to byl SKANDAL. A swoja droga - zalosnie wyglada ta ewolucja Bartoszewskiego - ktory z 'profesora' zamienia sie w karykature Kaczynskiego. To ci dopiero dyplomatol Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: od razu mozna poznać sympatyka PiS-u 06.03.09, 21:33 przejmuję się, bo mozna w jakimś stopniu zrozumieć argumenty "o rozdrapywaniu ran", że "liczy się teraźniejszość" itd. mogę zrozumieć rosyjskojęzycznych forumowiczów (takich jak eva15, to nie o ich historię chodzi), ale czemu zawsze przy takich kwestiach osoby znane z sympatii pisowskich, zamiast stanąć w obronie Bartoszewskiego, plują na niego jakby Steinbach była co najmniej ich ciotką, tego zrozumieć nie mogę... Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: od razu mozna poznać sympatyka PiS-u 06.03.09, 21:35 nie rozumiesz bo pewnie masz amnezje. przypomnij sobie co maturzysta Bartoszewski wyczynial jak rzadzil PiS. Dla mnie ten stary duren jest skonczony. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: od razu mozna poznać sympatyka PiS-u 06.03.09, 21:41 co prawda jestem liberałką, ale zawsze broniłam Kaczyńskich w kwestiach prowadzenia polityki zagranicznej i rozumiem ich racje związane z twardym stanowisko w niektórych sprawach (oczywiście nie wszystko mi się podobało), ale prawda jest taka, że postawa Kaczyńskich nic dobrego nie przyniosła, a Bartoszewski nigdy nic krytycznego nie powiedział pod adresem prezydenta Kaczyńskiego, czego o Lechu powiedzieć nie mozna.. Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 zero wyraza swoja opinie he he he 07.03.09, 22:53 koneser10 napisała: > nie rozumiesz bo pewnie masz amnezje... a ty du.pku nie jestes na czasie i nie wiesz ze J.K. Bartoszewskiego za to chwali - strzez sie gniewu swego guru > Dla mnie ten stary duren jest skonczony a cos ty za jeden - myslisz ze kogos twoja opinia obchodzi ??? Odpowiedz Link Zgłoś
henryad Re: żydoMafia miota geszefty 07.03.09, 09:25 Isa, napewno będzie Ci to trudno zrozumieć, bo nie rozumiesz wielu spraw, które utworzyły obecny układ na świecie po II wojnie światowej. Zacznij studiować tę historię, najlepiej z Internetu. Poza tym musisz sama myśleć, nie polegaj na autorytetach, wiekszość jest sprzedajna a reszta nie jest doskonała. Poszukaj na Internecie chyba najwybitniejszego historyka żyjącego w USA Iwo Pogonowskiego. O żydach jeśli znasz angielski dużo ci powie strona www.Jewwatch.com , choć nie wszystko jest tam przedstawione z właściwego punktu widzenia. Natomiast materiały są znakomite jak na takie zbiory. Generalnie Mafia żydowska rządzi światem, a swiat nie bardzo sobie zdaje z tego sprawy. Tak samo i ty. Mafia żydowska która totalnie kontroluje Polskę i niemiłosiernie ją rabuje w mniejszym stopniu robi i to z Niemcami. Oni jednak niezbyt na wszystko jej pozwalają, jest tam cena, którą żydoMafia płaci, to jest pomaganie Niemcom w rozłożeniu Polski, pod każdym względem: gospodarczym, finanansowym i konstytucyjnym-zabranie jej statusu suwerennego państwa w ramach UE. Reszta wiadoma. Jest to proces powolny ale dotychczas sprawdzony i w pełni realizowany. Tusk-ten żydoNiemcoMafijny agent realizuje to wszystko znakomicie i z kompletną bezczelną gębą. Zydowska gazeta GW skrytykuje i opluje każdego który śmie coś złego i niewygodnego powiedzieć o Niemcach. To jest ich geszeft na jak długo nie wiadomo. Od strony naszego Pana Jezusa Chrystusa my wiemy, że to się totalnie rozpadnie i oni nie uciekną, nagła zagłada na nich spadnie. Ale jak nie jesteś prawdziwą chrześcijanką zapewne będziesz to wszystko traktowała jako jakąś mrzonkę. NIestety to są Słowa Boże. Jezus Chrystus mówi: wszystko przeminie, Niebo i Ziemia przeminie, ale słowa moje nie przeminą. Pozdrawiam Cię Szukaj Boga i otwórz serce do Jezusa Chrystus a On da Ci ukojenie, prawdziwy Pokój. isa.stern napisała: > przejmuję się, bo mozna w jakimś stopniu zrozumieć argumenty "o rozdrapywaniu > ran", że "liczy się teraźniejszość" itd. mogę zrozumieć rosyjskojęzycznych > forumowiczów (takich jak eva15, to nie o ich historię chodzi), ale czemu zawsze > przy takich kwestiach osoby znane z sympatii pisowskich, zamiast stanąć w > obronie Bartoszewskiego, plują na niego jakby Steinbach była co najmniej ich > ciotką, tego zrozumieć nie mogę... > Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: żydoMafia miota geszefty 07.03.09, 11:10 poza tym to żydowski Bóg stworzył świat... pl.wikipedia.org/wiki/Teoria_spiskowa Odpowiedz Link Zgłoś
perfect4u Re: od razu mozna poznać sympatyka PiS-u 07.03.09, 15:10 isa.stern napisała: > przejmuję się, bo mozna w jakimś stopniu zrozumieć argumenty "o rozdrapywaniu > ran", że "liczy się teraźniejszość" itd. mogę zrozumieć rosyjskojęzycznych > forumowiczów (takich jak eva15, to nie o ich historię chodzi), ale czemu zawsze > przy takich kwestiach osoby znane z sympatii pisowskich, zamiast stanąć w > obronie Bartoszewskiego, plują na niego jakby Steinbach była co najmniej ich > ciotką, tego zrozumieć nie mogę... > Za czasow komuny Solidarnosc byla penetrowana przez rozne zagraniczne sluzby min STASI.Wyglada na to ze przejela ich BND i teraz te spiochy sie obudzily.Powinien sie n imi zajac polski kontrwywiad.Rowniez agentami innych panstw wypisujacymi antypolskie teksty na tym forum.A sa takie mozliwosci.Ciekawe z ilu np. komputerow na Lubiance sa pisane pojawiajace sie tutaj posty? Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: od razu mozna poznać sympatyka PiS-u 06.03.09, 21:34 taa - pamietam te wasze argumenty o zagrozeniu demokracji, o braku konta, o kocie, o malym wzroscie, kpiny z nazwiska itp. zalosna gromada skundlonej gawiedzi - ten wasz autorytet z 'profesora' przepoczwarzyl sie w karyktature Kaczynskiego. Bartoszewski to dopiero dyplomatol. Odpowiedz Link Zgłoś
putin2000 Re: od razu mozna poznać sympatyka PiS-u 06.03.09, 21:58 Argument odnosnie demokracji ni jest do konca nieuzasadniony (moze nie demokracji ale panstwa prawa). Reszta podanych przez ciebie argumentow jest typowo zlosliwa, podobnie jak wysmiewanie Tuska za jego wymowe czy posadzanie go o germanofilie (co szczegolnie na tle dzisiejszej dyskusji brzmi smiesznie). Taka to polityka... gorzej, ze my drodzy forumowicze nie podchodzimy do tego z wlasciwym dystansem i nie potrafimy czasem powsciagnac jezyka. W koncu mowimy z perspektywy osob trzecich nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monter-christo -----koneser10 d u r n i u !!! 07.03.09, 22:40 koneser10 napisała: > jak mozna szanowac oszusta poslugujacego nienaleznym mu tytulem profesora? toz > to zwykly oszust jest. znasz jakis podpisany przez niego dokument, na ktorym tytuluje sie profesorem? a moze przyslal ci kartke na swieta z takim podpisem? Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Berlin wściekły na Bartoszewskiego, i ma racje 06.03.09, 20:03 eva15 napisała: Dziewczyna, ty masz znów racje. > Zacznijmy od tego, że NIKT nie nazywa w Niemczech Bartoszewskiego profesorem, > bo on nim nie jest. > Co do samych wyzwisk i obelg jakimi on bez opamiętania miota - jego święte > prawo. Niemcy sami sobie wyhodowali tego szaleńca wiecznie mu ustępując, > podobnie jak polskie media wyniosły go do rangi mędrca i sumienia (niemckiego > rzecz jasna). > > Obie strony tego sporu płacą teraz gorzko zesuciem wzajemnych stosunków za to, > co zrobiły z Bartoszewskiego. Tyle, że dla Niemiec występy Bartoszewskiego, > mimo przejściowego wzburzenia, są jak najbardziej korzystne. Dokładnie > odwrotnie dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Berlin wściekły na Bartoszewskiego, i ma racj 07.03.09, 11:14 z czym ma rację ??? z nieuznawaniem przez Steinbach granicy na Odrze i Nysie, albo, że nie jest "wypędzoną" ??? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=90688925&a=90701672 Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern oszalała z nienawiści do wszystkiego co polskie 06.03.09, 20:19 eva15 znów nadaje, pluje jadem i obelgami... w jakich warunkach Cię chowano, że tak zdziczałaś, napisałaś na forum chociaż jeden post, aby nie opluć, Polski czy Polaków...?! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern super przykład zdziczenia 06.03.09, 20:43 rosyjskojęzycznych polakożerców i sympatyków Pis-u, którzy dają najrózniejsze przykłady chamstwa, braku klasy nie brakuje na forach Gazety.pl, niewiele potrzeba, aby zaczęli wylewać wiadra pomyj, no dalej, będziecie mogli pochwalić się przed rodziną forumowym dorobkiem...:) Odpowiedz Link Zgłoś
donar44 Re: Isak..-Non Compos Mentis ! Stulte ,Stude 06.03.09, 20:36 Ucz sie durniu a nie lzyj !! Odpowiedz Link Zgłoś
koballt [...] 06.03.09, 20:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Przewrotne zakłamanie pseudopatriotki 06.03.09, 23:12 isa.stern napisała: > eva15 znów nadaje, pluje jadem i obelgami... > w jakich warunkach Cię chowano, że tak zdziczałaś, napisałaś na >forum chociaż jeden post, aby nie opluć, Polski czy Polaków...?! Twoja przewrotność nie robi na mnie najmniejszego wrażenia. Tak się składa, że to nie ja lecz plujący Bartoszewski tragicznie szkodzi Polsce. Ale jego zachowania wywołują aplauz tak twój jak i tobie podobnych. Walicie się po udach i czekacie na więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern jasne, Ty jesteś przykładem Polki-patriotki 07.03.09, 00:00 a Twój kumpel denar44 jest przystojny, młody i kulturalny...;) :D Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Ani nie jestem ani nie potrzebuję przykładów 07.03.09, 00:08 to dobre dla takich jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern przecież wiadomo, ze nie jesteś Polką 07.03.09, 00:12 a jaki jest Twój stosunek do Polski, wystarczy przeczytać pierwszy lepszy Twój post, komentarz zbyteczny...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Na nie-Polkę ty jesteż jednak za głupia 07.03.09, 00:18 Chyba cię źle oceniłam. Przeceniłam. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Na nie-Polkę ty jesteż jednak za głupia 07.03.09, 00:20 Co do mnie - od każdej reguły są wyjątki, jak wiadomo ją potwierdzające. A teraz spadaj, skończyłam z tobą konwersację. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern dziękuję, jesteś też kulturalna 07.03.09, 00:44 równie kulturalna co inni Twoi znajomi z forum, łatwo was wyłapać, bo poza obsesją, z jaką prezentujecie polakożercze inklinacje, wyróznia was także niska kultura osobista... wyzywanie innych nazywasz konwersacją?! fiu, fiu... ale oszczędź mi przykładów, w jaki sposób okazujesz uczucia najbliższym, po takich opowieściach mogłabym mieć koszmary... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Owszem, jestem, długo wytrzymałam chamstwo 07.03.09, 00:50 Owszem, jestem kulturalna, długo więc wytrzymałam chamstwo. Za długo i niepotrzebnie. Nie widzisz jak ordynarnymi postami mnie zaczepiałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern czy produkujesz się takze pod nickiem koballt...?! 07.03.09, 00:59 jasne, jesteś przykładem Polki-patriotki, kultura i wyważony stosunek do rozmówcy to Twoje główne cechy, poza tym kochasz także USA i Gruzję, nigdy nikogo nie obraziłeś, w niedzielę chodzisz do kościoła, a raz w miesiącu do spowiedzi, po Twojej śmierci od razu Cię beatyfikują... in memoriam - bedzie na pewno podobnej treści...;) PS jeśli zapomniałam wymienić jakąś z Twoich cech, to wybacz... aaa czy wspominałam, że jesteś równie miła, co Twój kumpel donar44 (no chyba że to też Twój nick - zatem wybacz, że się powtarzam...;) Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Poszukaj sobie jakiegos Iwana... 07.03.09, 02:33 ktory zleje ciebie po mordzie raz dziennie, to przestaniesz pisac glupoty na polskim forum. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 korepetycje lekcja nr nie pomnę która 07.03.09, 21:36 "Na nie-Polkę ty jesteż jednak za głupia" ________________________________________________ Gołąbeczko Negację łatwo łączy się z czasownikiem, a jeszcze łatwiej z przymiotnikiem. Łączenie jej z rzeczownikiem wymaga dużych umiejętności. Nie umiesz tego. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Odwal sie wreszcie od Polski... 07.03.09, 02:19 ruska szloro!!!Kacha druga nie budziesz, bo jestes za glupia! Odpowiedz Link Zgłoś
henryad Re: eva15 to potwór żydówa z Rosji 07.03.09, 09:39 Przeszkolona w żydoMafii i tutaj wodzi rejwach. na żydowskim forum dla Polaków. Aj waj. Odkryłaś się zmijo, chyba Mafia-Mossad cię wykończy. eva15 napisała: > isa.stern napisała: > > > eva15 znów nadaje, pluje jadem i obelgami... > > w jakich warunkach Cię chowano, że tak zdziczałaś, napisałaś na >foru > m chociaż > jeden post, aby nie opluć, Polski czy Polaków...?! > > Twoja przewrotność nie robi na mnie najmniejszego wrażenia. Tak się składa, że > to nie ja lecz plujący Bartoszewski tragicznie szkodzi Polsce. Ale jego > zachowania wywołują aplauz tak twój jak i tobie podobnych. Walicie się po udach > i czekacie na więcej. > > Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: eva15 to potwór żydówa z Rosji 07.03.09, 11:21 niewiele się od niej różnisz en.wikipedia.org/wiki/Web_brigades Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Berlin wściekły na Bartoszewskiego 06.03.09, 19:34 Przecież Bartoszewski nie zarzucił Steinbach antysemityzmu a antypolonizm. Jakaś tam analogia z biskupem wiliamsonem wystepuje. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 TVN i GW podobnie do Merkel rzna głupa 06.03.09, 19:38 czy te cwoki nie rozumieja czegos takiego jak 'porownanie'? Wszak dyplomatol Bartoszewski nie zarzucil Steinbach antysemityzmu - powiedzial jedynie, ze ta baba do rozmow z Polska sie nie nadaje - bo ma antypolskie nastawienie. Podobna scieme TVN i GW przyjely czepiajac sie slynnego juz Gabonu - skutecznie odwracajac uwage od sedna wypowiedzi Kaczynskiego..... Odpowiedz Link Zgłoś
baalsaack Re: TVN i GW podobnie do Merkel rzna głupa 08.03.09, 06:08 A gdzie tu masz wyrażoną opinię GW? Gdzie napisana jest nieprawda? To jest tylko relacja wypowiedzi niemieckich polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
psiapchelka Berlin wściekły na Bartoszewskiego 06.03.09, 19:39 Nie przepadam za prof. Bartoszewskim ale to co robi w ostatnich czasach popieram! Nie trzyma się mocno! Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: Berlin wściekły na Bartoszewskiego 06.03.09, 19:42 maturzysta Bartoszewski - zaden profesor. Podobnie Rostowski - formalnie magister - dla wyksztalciuchow 'profesor'.... ach te wasze kompleksy - na prawdziwego doktora plujecie (dr Kaczynski Jaroslaw, dr hab. Kaczynski Lech).... Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Berlin wściekły na Bartoszewskiego 06.03.09, 19:41 Taka reakcja musiała wcześniej czy później nastąpić. Sytuacja stała się z winy strony polskiej, strzelającej z armat do komara, tak absurdalna, że wystarczyła mała iskra, by nastąpiła eksplozja. Merkel nie ma już wyjścia i musi bronić Steinbach, za którą nota bene nie przepada. Niemcy mają po prostu już dość chamskich zagrywek strony polskiej, a w szczególności starego "uzi". Spiegel donosi, że władze Bawarii mają zamiar odznaczyć Steinbach najwyższym swoim orderem. Także Badenia-Wirtembergia stanęła jednoznacznie w jej obronie. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 teraz wypowiemy im wojne - Tusku na Berlin 06.03.09, 19:43 prowadz wodzu!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Berlin wściekły na Bartoszewskiego 06.03.09, 19:47 Zapomniałem podać źródełko: www.spiegel.de/politik/deutschland/0,1518,611739,00.html Zuerst nahm sich Seehofer der Causa Steinbach an: Er werde diese "aufrechte, tapfere und humanistisch gesinnte Frau" mit dem höchsten bayerischen Orden würdigen. Das soll wuchtig klingen. Jedenfalls ganz anders als Merkel, die sich öffentlich zu Steinbach bisher gar nicht äußerte. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: Berlin wściekły na Bartoszewskiego 06.03.09, 19:56 "Muenchner Merkur" dowiaduje się, że Bawaria chce przyznać Erice Steinbach najwyższe odznaczenie tego niemieckiego kraju związkowego - Bawarski Order Zasługi. Seehofer potwierdził, że zamierza "stosownie odznaczyć" Steinbach za "jej wielkie zasługi dla wypędzonych". wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,6350563,Szef_CSU_przeciw_rezygnacji_Steinbach.html zaatakujemy ich, leopardami, ktore nam wczesniej sprezentowali. Tusku prowadz na Berlin!!!! BTW - brzydka panna przemienila sie w arogancka pieknosc.... juz nie bedzie milo i grzecznie? Odpowiedz Link Zgłoś
arek47 Re: a podarowanych 16szt. MIG 29 zapomniales ? 06.03.09, 20:42 To jest ta roznica : Niemcy daruja Leopardy i MIG 29 a Hamerykanie sprzedaja w "promocji te F 16 " i teraz i teraz co ? A no brakuje na zbrojeniowke !! Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Steinbach personifikacją niemieckiej godności? 06.03.09, 19:52 Odznaczenia to pryszcz medialny. Problem jest dużo gorszy i dużo poważniejszy - dotąd nieznana Steinbach staje się nagle ważną postacią dla poczucia niemieckiej godności, ona tą hgodność pod gradem obelg Bartoszewskiego zaczyna personikfikować. Gorzej już być nie może. Co ten starzec obłąkany ze wsparciem rządu (Sikorski) narozrabiał niesposób będzie odkręcić. Nawet po tym jak odniósł rzekome zwycięstwo nie potrafi przestać ubliżać. W Niemczech awantura przybrała poważne rozmiary, Merkel się zdyskredytowała, CSU poszła na ostrą konfrontację, część CSU też, Polska łapie fatalny awanturniczy, zaciekły image kraju bez opamiętania, któremu zawsze jest niedość. Jest źle. I jak już pisałam gdzie indziej to Polska wyjdzie z tego mocno poszkodowana. Niemcom publicznie mniej wolno, poza tym inaczej definiują dyplomację, więc ich reakcja będzie mniej widoczna i bardziej powściągliwa, ale samo to nie ma wpływu na bolesność. Począwszy od pomocy finansowej poprzez blokowanie polskich inicjatyw i kandydatur, politykę wschodnią aż po delikatną, zakulisową działalność - Niemcy mają sporo instrumentów, których mogą użyć w taki sposób, że Polska nawet nie od razu może się zorientować, bo cichy ton nie od razu dotrze do uszu nawykłych do krzyków. Są sprawy ważniejsze niż Steinbach, niestety polscy politycy nie mają zdolności odróżniania ważnego od mniej ważnego oraz umiejętnego doboru instrumentów potrzebnych do realizacji celów. Polska właśnie zużyła na Steinbach całą swoją amunicję. Dla Niemców to w pewnym sensie sytuacja luksusowa. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Steinbach personifikacją niemieckiej godności 06.03.09, 19:59 Odnośnie sytuacji w Niecmczech - wklejam co już napisałam w innym miejscu: Zupełnie nie będąc sympatyczką Steinbach z rosnącym przerażeniem patrzyłam jak polskie elity władzy "załatwiają" ten rzekomo najważniejszy problem. Bartoszewski (którego nota bene NIKT w Niemczech nie tytułuje profesorem, bo on nim NIE jest) stracił umiar we wrzaskach i obelgach, Sikorski wspierał go dzielnie wymachując Ausschwitzem i izraelskim obywatelstwem niczym tarczą obronną i jednocześnie maczugą skierowaną we wroga. CDU/CSU podobnie jak Steinbach nie są z mojej bajki i dopiero teraz, w zasadzie po raz pierwszy od wielu lat spędzonych w Niemczech, odczułam wobec nich, skutkiem zachowania Bartoszewskiego i Sikorskiego, jakiś odruch zrozumienie. Steinbach, co zrozumiałe, źle działa na Polaków, ale sposób w jaki postanowiono wpłynąć na niemieckie decyzje był fatalny. Widowisko było oburzające, poniżające i upokarzające dla Niemców i cena za to "zwycięstwo" może być wysoka. Po przeczytaniu kilku artykułów w FAZ a zwłaszcza po przeczytaniu poniższego zrozumiałam, jak głęboki jest uraz pozostawiony przez takie dyplomatołstwo. www.faz.net/s/Rub7FC5BF30C45B402F96E964EF8CE790E1/Doc~EC23C804618C94BFEA552D7C124DFBC1A~ATpl~Ecommon~Sspezial.html Bartoszewski nie ma w niczym umiaru, więc mimo swego "zwycięstwa" dziś jeszcze raz przyłożył do wiwatu znów porównując Steinbach do antysemity chcącego rozmawiać z Zydami.. Nie należy zbytnio się sugerować poparciem SPD dla polskiego frontalnego ataku. Oczywiście, że Steinbach, CDU, CSU nie są z natury rzeczy tym, o co walczy SPD, ale w SPD-owskim (częściowym) przyłączeniu się do polskiej szarży największą rolą grała kalkulacja wyborcza i chęć postawnienia Merkle pod ścianę. Tymczasem nawet prasa centryczna czy lekko lewicowa (m.in. die Süddeutsche) nazwała rzeczy po imieniu mówiąc o "polskim szantażu". Poza tym - zmarły P. Glotz z SPD (!) był współautorem projektu Steinbach. Wg mnie ten polski rząd niczego więcej już w Niemczech nie osiągnie. Dla Niemców okazał się być tyle samo wart (vide artykuł z FAZ) co rząd Kaczyńskich. Merkel idąc na wojnę z CSU i znaczną częścią CDU osłabiła, dodatkowo jeszcze do innych problemów, swoją pozycję i na żadne dalsze gesty wobec Polski już nie może sobie pozwolić. Obawiam się, że może być raczej odwrotnie, co zresztą sugeruje FAZ. Polska szantażowała, że utrzymanie Steinbach zagrozi stosunkom polsko-niemieckim, a teraz wiele wskazuje na to, że jej usunięcie (zwłaszcza w ten sposób) może być dla tych tych stosunków nie mniej szkodliwe.. Odpowiedz Link Zgłoś
putin2000 Re: Steinbach personifikacją niemieckiej godności 06.03.09, 21:44 Twierdzisz zatem, ze polski rzad nie powinien wogole reagowac na dzialalnosc Steinbach? Jesli Niemcy nie potrafia swojej godnosci oddzielic od tego co reprezentuje pani Steinbach to moze ich godnosc opiera sie o idealy, ktore wyznaje pani Steinbach. Mowisz, ze Niemcy nam moga zaszkodzic, coz nie byloby to nic nowego. Ja mam jednak nadzieje, ze ten incydent nie bedzie mial wiekszego wplywu na nasze wzajemne stosunki. Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Re: Steinbach personifikacją niemieckiej godności 06.03.09, 22:02 eva15 napisała: > Odnośnie sytuacji w Niecmczech - wklejam co już napisałam w innym miejscu: > > Zupełnie nie będąc sympatyczką Steinbach z rosnącym przerażeniem patrzyłam jak jest mi to very sorry pisac-ale w calej tej sprawie wyszlo cale chmastwo i koltunstwo polskie - jak mozna sojusznikow z NATO i Unii tak globalnie nazwac GLUPAMI ??? Dzeicmi przywiezionymi przez hitlera, antysemitami ???? Jak ta Merkel polozyla uszy po sobie, bo ma wybory - to wlasnie je juz przegrala. Odpowiedz Link Zgłoś
gnago Re: Steinbach personifikacją niemieckiej godności 06.03.09, 20:11 Berlin wściekły?!! Toż trzeba kordon sanitarny zakładać aby ognisko zarazy ograniczyć. Wysłać z eskadrę antków i szczepinkę na lisy zrzucać, może to pomoże. Niemcy docenią taka szybką pomoc. Kto szybko daje dwa razy daje- mówi mądre przysłowie. A zarazek zlikwidować "przypadkowo" albo z daleka (BHP i Higiena pracy) jak tego przedsiębiorcę co za swoje pieniądze chciał bezczelnie odgrzebywać co niemieckie w górach Dolnego Śląska. Snajpera Higienisty nie złapano a parę lat już upłynęło. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Berlin nie pierwszy raz jest wściekły 06.03.09, 19:43 Kiedys Bartoszewskiego zamkneli do obozu koncentracyjnego. Tacy wsciekli byli. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Berlin nie pierwszy raz jest wściekły 06.03.09, 20:01 absztyfikant napisał: > Kiedys Bartoszewskiego zamkneli do obozu koncentracyjnego. Tacy wsciekli byli. Opublukowali niedawno w prasie, że tylko na 6 miesiący i sami go szybko wypuścili. Nie wiem na ile ten fakt jest w Polsce znany. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: Berlin nie pierwszy raz jest wściekły 06.03.09, 20:07 znany jest dosc dobrze - ciekawi mnie na ile w Niemczech znane jest pochodzenie Steinbach - tj. urodzonej w polskiej Rumii corki kaprala Luftwaffe pochodzacego z Hanau z glebi Niemiec? Rownie dobrze na czele swojej organizacji wypedzeni mogliby postawic np. corke Hansa Franka? Naprawde zaden Niemiec nie widzi nic niestosownego aby taka osoba pelnila taka funkcje? Odpowiedz Link Zgłoś
martsy Re: Berlin nie pierwszy raz jest wściekły 07.03.09, 04:25 Słowo "niestosowny" nie dotyczy parszywego narodu, który usiłował nie tak dawno temu wyrżnąć połowę ludności Europy, a teraz nie może zrozumieć, że niedoszłe ofiary śmią coś z tego pamiętać. popieram pana Bartoszewskiego i przykro mi, że wielu rodaków nie kryje wcale swoich kompleksów niższości wobec bogatego narodu panów ("herrenfolk") zza Odry. Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Berlin Bartoszewski wspolpracowal z Faszystami 06.03.09, 20:13 eva15 napisała: > absztyfikant napisał: > > > Kiedys Bartoszewskiego zamkneli do obozu koncentracyjnego. Tacy wsciekli > byli. > > > Opublukowali niedawno w prasie, że tylko na 6 miesiący i sami go szybko > wypuścili. Nie wiem na ile ten fakt jest w Polsce znany. Wypuściły Bartoszewskiego, bo pracował dla faszystów. A co w głowie siedzi ciężko wykorzenić. Widzimy na Komentarzach chorego Polonskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Berlin Bartoszewski wspolpracowal z Faszystam 06.03.09, 20:36 ART ODEJDZ TY CHOPIE O TEJ FLASEEECKI GOROLU BO COS DZSIO SPETNIE PISES....a moze sie napij??? Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Berlin Bartoszewski wspolpracowal z Faszystam 06.03.09, 21:14 snellville napisał: > ART ODEJDZ TY CHOPIE O TEJ FLASEEECKI GOROLU BO COS DZSIO SPETNIE > PISES....a moze sie napij??? Ha kolega, ja nie pije, i w zadnym przypadku sam, przy laptopie. Pomyśl, jeżeli ktos byl w lapach faszystów, to wyszedł z obozu, ale przez komin. Tu niedawno w internecie, byl interesujący Artykuł, o Agencie Kalkstein. Wiem ze Gryzipiórka przesadzają trochę, ale Artykuł był prawdziwy. Szkoda ze go nie czytałeś. To powiedziałbys cos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Berlin Bartoszewski wspolpracowal z Faszystam 06.03.09, 22:09 Sluchaj jesli bedziemy wycigac brudy komus do konca zycia do niczego nie dojdziemy. Gdybymsmy zapytali sie naszych matek......oj kto wie co te panienki wyprawialy. Wazne jest to ze ten czlowiek walczy o interes Polakow i narazie robi to dosyc dobrze. Ch...j z niemcami jesli nie moga odebrac slow krytyki,to ich brozka. Odpowiedz Link Zgłoś
boncza Re: Berlin Bartoszewski wspolpracowal z Faszystam 06.03.09, 23:12 Tlumaczenie tego jest już nudne. Bartoszewski byl w Oświęcimu w początkach dzialalności tego obozu , nie byl to jeszcze obóz zaglady. Mozna bylo z niego wyjść ( niektórzy byli tam więzieni czasowo np.). Za Bartoszewskim wstawil się Czerwony Krzyż. Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Berlin Bartoszewski wspolpracowal z Faszystam 06.03.09, 23:35 boncza napisał: > Tlumaczenie tego jest już nudne. Bartoszewski byl w Oświęcimu w > początkach dzialalności tego obozu , nie byl to jeszcze obóz > zaglady. Mozna bylo z niego wyjść ( niektórzy byli tam więzieni > czasowo np.). Za Bartoszewskim wstawil się Czerwony Krzyż. Chcesz mi powiedzieć ze w Oświęcimiu, to byl obóz wypoczynkowi?. a Zydzi wszyscy to tam ochotniczo się pozjezdzali na obóz? a te Góry obuwia, to zdarte z wycieczek, i wypadów?. Nie, ja ci w to niewierze. Wierz mi, tam faszyści mordowali ludzi, to bylo okropne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Berlin Bartoszewski wspolpracowal z Faszystam 06.03.09, 23:26 snellville napisał: Jeden H..., co my dwaj tu dyskutujemy. Ale jezeli ktos reprezentuje kraj, to mu nie wolno złomu opowiadać. Przyznaj gdyby kaczki dziwaczki, tak ryczały, to by ci się tez nie podobalo, albo?. Niech się ten człowiek hamuje, bo za duzo zepsuje. Przyznaj moze ma juz ta skleroze starości?. Takiego starego knota, się nie wysyla jako reprezentanta Polski, nie lubie Pisowców, ale mam uczucie ze oni by to delikatniej zalatwily, nizely RokitaII . > Sluchaj jesli bedziemy wycigac brudy komus do konca zycia do niczego > nie dojdziemy. > Gdybymsmy zapytali sie naszych matek......oj kto wie co te panienki > wyprawialy. > Wazne jest to ze ten czlowiek walczy o interes Polakow i narazie > robi to dosyc dobrze. > Ch...j z niemcami jesli nie moga odebrac slow krytyki,to ich brozka. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Nie nazywaj Niemcow faszystami... 07.03.09, 02:46 TO PRZECIEZ BYLY TYLKO NAZISTOWSKIE SCIERWA. Odpowiedz Link Zgłoś
homard Re: Berlin nie pierwszy raz jest wściekły 07.03.09, 17:47 > > Opublukowali niedawno w prasie, że tylko na 6 miesiący i sami go szybko > wypuścili. Nie wiem na ile ten fakt jest w Polsce znany. Zamknij sie sama TYLKO na 6 miesiecy w obozie i zobacz jak to jest evo15.6 Miesiecy szybko zleci ...zreszta teraz to nawet tam przyjemnie jest bez essesmanów i wszytskich nieszczęsników zamkniętych w tych blokach. Mozna powiedziec ze takie wczasy agroturystyczne ale zamknij sie tam i sprobuj życ jak oni przez 6 m-cy...skoro to TYLKO 6 m-cy Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla_sky7 Re: Berlin nie pierwszy raz jest wściekły 07.03.09, 14:47 ludzieświeci nie macie po jęcia o czym piszecie jesli chodzi o wysłanie bartoszewskiego do oboz koncentracyjnego on był polskim agentem który przenikł do obozu aby zrobic zdjecia, opuscic obóz i zawieżdż je amerykanskiemu prezydentowi, co mu sie z reszta udało Odpowiedz Link Zgłoś
rozalia-ltd Berlin wściekły na Bartoszewskiego 06.03.09, 19:46 Błogosławię Pana Boga,Pana Jezusa,Ducha Św. za pana Bartoszewskiego.Teraz wiem,że wogóle nie boi się Niemców.I chwała Bogu Trójjedynemu za to.Bo co to jest,że nie wolno mieć własnego zdania?Tym bardziej,że prawdziwe? Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Berlin wściekły na Bartoszewskiego 06.03.09, 21:27 rozalia-ltd napisała: Rozalka, nie wciągaj boga w zasrana Politykę. To jest grzech. Jutro bedzie znów inna polityka, i co ty na to? > Błogosławię Pana Boga,Pana Jezusa,Ducha Św. za pana > Bartoszewskiego.Teraz wiem,że wogóle nie boi się Niemców.I chwała > Bogu Trójjedynemu za to.Bo co to jest,że nie wolno mieć własnego > zdania?Tym bardziej,że prawdziwe? Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24a Hehe, a tak narzekali na PiS, widać 'prof.' Bydło 06.03.09, 19:48 dogorywający trup człowiek od wszystkiego też nie jest lubiany, widać polityka nadstawiania dupy nie jest skuteczna z naszymi odwiecznumy wrogami. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Hehe, a tak narzekali na PiS, widać 'prof.' B 06.03.09, 19:50 ???? Bartoszewski ich kopnął co ich wkurzyło, a Ty piszesz o nadstawianiu dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac W Berlinie tak samo znają język polski jak w PiSie 06.03.09, 19:49 Gdzie Bartoszewski twierdził że PiS popiera bydło? Gdzie Bartoszewski twierdził że Steinbach jest antysemitką? Ksenofobia może być ogólna i prowadzić do nienawiści do wszystkich obcych, ale również może być wybiórcza. Bartoszewski oskarżył JEDYNIE Steinbach o taki stosunek do Polski i Polaków, jak mają antysemici do Żydów i Izraela. W stosunku do innych nacji niż Polacy, w tym też oczywiście do Żydów, ale i też Cyganów, Murzynów czy ludzi z Kaukazu Steinbach może wyrażać wręcz filocośtam. Odpowiedz Link Zgłoś
bo1ko To wyglada na taktyczne nieporozumienie 06.03.09, 21:04 Niemcy udawaja, ze nie zrozumieli slow Bartoszewskiego, chociaz nie trudne jest do zrozumienia, iz osoba ktora kwestionowala granice Polski, filopolką raczej nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 kryptonim 'Gabon' 06.03.09, 21:08 nauczyli sie tego tricku z 'polskich' mediow - ktore zamiast na sednie wypowiedzi Kaczynskiego zaczely rozwijac tematy zastepcze zwiazane z Gabonem...... Odpowiedz Link Zgłoś
lotson1 Berlin wściekły na Bartoszewskiego 06.03.09, 19:51 czy Niemcy nie pojmują że w 39ątym to nie polska armia poszła nad Odrę tylko odwrotnie wermacht kąpał się w Wisle i sami sobie zgotowali taki los w 45ątym ale najwyrazniej piszemy historie od nowa chyba za mało w d............ dostali Odpowiedz Link Zgłoś
borat11 Re: Berlin wściekły na Bartoszewskiego 06.03.09, 20:02 Tak. Zapomniales jeszcze wspomniec o zaborach i o germanizacji. Nie krepuj sie, dorzuc jeszcze kilka innych hasel. Co to za roznica czy jakies frazesy beda 1000 czy 1001 razy powielane dziennie? Pokaz tym szkopom... Odpowiedz Link Zgłoś
gnago Re: Berlin wściekły na Bartoszewskiego 06.03.09, 20:16 Piłsudski chciał iść w 33 bodajże, dyscyplinę zaprowadzać. Tylko jak zwykle sojusznicy zabronili to i mieliśmy II wojnę ludobójstwa itd. Za co Schtrosgruber Polsce dogodził wedle zasług dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Bartoszewski wyrzuca Merkel ze stanowisk. Kanclerz 06.03.09, 19:59 Tu nie interesuje czy Bartoszewski ma racje czy nie. Dyplomacja taka musi isc po cichu. W Grudniu sa wybory w Niemczech, CDU, czyli Partia Merkel, sa między innymi wybierane przez związek wysiedleńców, Czyli glosy które potrzebuje Merkel, by zostać dalej Kanclerzem. Bartoszewski odkopał Wodę Merkel. I to bylo bledem politycznym Polski. Faszyzm i antyniemiecka polityka, sa w Polsce na porządku dziennym. Ale czy to naprawdę bylo warte zeby Merkel z siodła wysadzić, tego bym nie powiedział. Jestem tego zdania ze Bartoszewski powinien przeprosić Merkel, i to jak najszybciej, nim z dobrej polityki, pozostaną tylko ruiny. Odpowiedz Link Zgłoś
martsy Re: Bartoszewski wyrzuca Merkel ze stanowisk. Ka 07.03.09, 04:34 gdybyś choć trochę interesował się tym tematem, wiedziałbyś że dyplomacja m.in. niekończące się subtelne nadmienianie, że Steinbach jest dla Polaków nie do zaakceptowania, próbowała to Niemcom uświadomić od lat... bezskutecznie. Perswazja delikatna nie odniosła żadnego skutku i bardzo dobrze, że ktoś wreszcie uderzył ręką w stół. I świetnie, że zrobił to były więzień Oświęcimia, człowiek zasłużony dla dialogu z Niemcami. Każdego innego można by arogancko dyskredytować, akurat tak jak Niemcy bardzo to lubią. Jest to naród Prusaków i Nazistów, wyłazi to z nich na każdym kroku. Nikt ich w Europie nie lubi, wystarczy popatrzeć jak zachowują się niemieccy turyści. Odpowiedz Link Zgłoś
3m05 Steinbach poza podejrzeniami 06.03.09, 20:11 "...od lat działa w stowarzyszeniach niemiecko-izraelskich i chrześcijańsko-żydowskich." Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Widać, że nie jesteś insiderem, to żadne odkrycie 07.03.09, 00:06 3m05 napisała: > "...od lat działa w stowarzyszeniach niemiecko-izraelskich i > chrześcijańsko-żydowskich." Sorry, widać, że nie jesteś insiderem. To żadne odkrycie, w Niemczech bez takich certyfikatów NIC poważnego nie może się wydarzyć. Polacy poepłnili błąd sądząc, że Bartoszewskim (z poparciem Sikorskiego) mogą to przebić. Nie mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
3m05 Re: Widać, że nie jesteś insiderem, to żadne odkr 08.03.09, 15:27 Sikorski powinien to wiedziec. Dzialania Zwiazku przypominaja dzialania innych organizacji dazacych do wymuszenia na Polsce odszkodowan. Polityka historyczna w rozkwicie. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Berlin wściekły na Bartoszewskiego 06.03.09, 20:12 uważam, że porównanie było jak najb. na miejscu, zresztą Bartoszewski przedstawił szereg faktów, potwierdzających tę tezę... Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Co wolno Bartoszewskiemu to nie Kaczorom:) 06.03.09, 20:12 Gdyby takie słowa padły z ust Kaczoresów to pieski POparańców strasznie by ich beształy. TVN-24 i inne szczekaczki kręciły by na okrągło Odpowiedz Link Zgłoś
tapry Berlin wściekły na Bartoszewskiego 06.03.09, 20:13 Wszyscy żołnierze armii Hitlera powinni czuć się wypędzonymi,zarówno z Polski jak i z Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
hugow Re: Berlin wściekły na Bartoszewskiego 07.03.09, 00:59 jak i z Niemiec skoro dzis tych zolnierzy nie nazywa sie "niemieckimi" a "nazisowskimi" lub "faszystowskimi" - to Niemcy nie powinny byly ich przyjmowac - chyba ze celem szybkiego procesu i exterminacji. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 dziadek Donka też? 07.03.09, 09:21 wierszyk o Donku Donaldu Tusku w Polandzie mieszka, Rude ma włosy ten nasz koleżka. Uczy się pilnie przez całe ranki Jak bajerować POsłów, POsłanki. A gdy do domu ze Sejmu wraca, Też nic nie robi – to jego praca. Aż żona krzyczy: „Rób coś łobuzie!”, A Donku ryżą nadyma buzię. Leszek go prosi: „Polska cię czeka”, A on do Peru zaraz ucieka. Jarek powiada: „idź do roboty”, Lecz Donku mówi: "PO co kłopoty?". Znów sie odwrócił od robotnika Biuro POselskie milczkiem zamyka A ruda gęba wciąż roześmiana Gdy przypomina się "Nocna Zmiana" Straci POparcie i wyłysieje Bo za pietnaście nikt nie chce robić Musi POdwyżkę dać przydupasom Jedyne wyjście: rencistów głodzić. Gdy Putin zamknął gazowy kurek To Donku z Polski spieprzył jak szczurek I w Dolomity uciekł na narty Bo przerażony był nie na żarty. Lecz PeO kocha premierka swego, Bo niezłe stołki dał swym kolegom. I z twarzy nie zszedł grymas wesoły, Choć wszyscy widzą, że Tusku goły. Odpowiedz Link Zgłoś
sanmartino Berlin wściekły na Bartoszewskiego 06.03.09, 20:23 Jak przeczytałem tę wypowiedź Bartoszewskiego dla TVN24, to normalnie nie mogłem uwierzyć, że człowiek w takiej demencji może pełnić tak istotną funkcję publiczną. Zwolnić go natychmiast z roboty. Takie porównania czy opowiastki może sobie na wiecach partyjnych wygłaszać. I z niego i z Sikorskiego wyszło wielkie polskie buractwo i nic poza tym. Jaki to język dyplomacji!!! Oczywiście, że mieli rację, że Steinbach ani wypędzona, ani pokrzywdzona, więcej, faktycznie jej ociec żołnierz przyszedł z Hitlerem. Ale to nie jest spór na rację, bo i tak go nikt nie wygra. Będą teraz Steinbach pomniki stawiać i medalami odznaczać, po to tylko, żeby pokazać solidarność. Dla mnie duet Sikorski-Bartoszewski się absolutnie skompromitował, a Tusk, że nie zakazał im gadania. Dobry kurs został zaprzepaszczony. Dwa matoły!! Nic nie załatwili, a tylko namotali! Najgorzej, że teraz nie można zwalić na kartoflo-Kaczory! Wstyd, wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: Berlin wściekły na Bartoszewskiego 06.03.09, 20:29 tu widac jak niemcy roznia sie od skundlonych POkemonow - przypomnijcie sobie wasze reakcje gdy niemiaszki atakowaly Kaczynskich. Kundle jestescie i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
sanmartino Re: Berlin wściekły na Bartoszewskiego 06.03.09, 21:23 W dyplomacji każde słowo ma znaczenie. Nie zaprzeczając racji Bartoszewskiemu, trzeba zastanowić się czemu to miało służyć. Może trzeba było od początku blokować budowę. Nie wiem. Jazda na jedną osobę wytrąciła polskiej dyplomacji wszelkie sensowne atuty, a Niemcy będą się teraz kreować na ofiary polskiej agresji i niesprawiedliwości. Odwrócono kota ogonem na niekorzyść polskiej racji stanu. Bartoszewski przekonał Tuska do wycofania sprzeciwu wobec muzeum, a potem zaatakował z grubej rury. Jeśli chodziło tylko o Steinbach, to rozegrane bez sensu. Jeśli o skompromitowanie w ogóle Związku i projektu - to nie wiem ale czas pokaże. Całe emocje biorą się też atmosfery przedwyborczej w Niemczech, w której Polska stała się chłopcem do bicia. Bez sensu. Jakie jest rozwiązanie? Jaki konkretny cel tego wszystkiego? Ktoś na forum napisał, że trzeba budować własne muzea, własne projekty. Zgoda!!!!!!! Niestety, ciężko to przyznać, ale poza PiS-em nikt nie ma na to ochoty. Projekt na Muzeum Historii Polski, jaki by nie był, jest rozwlekany, mały budżet. Na obiecanki związane z nowym budynkiem w Al. Ujazdowskim bym nie liczył. Kryzys itp. My samy mamy problem z przeszłością, sami jesteśmy wypędzeni, zmechaceni przez historię. Musimy się z tym wszystkim jakoś poukładać. Odpowiedzialni za to, kiepsko nam w tym pomagają. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: Berlin wściekły na Bartoszewskiego 06.03.09, 21:37 czas pokazal kto mial w tej sprawie racje - Kaczynscy i PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
chris30 Re: Berlin wściekły na Bartoszewskiego 06.03.09, 20:37 Idź, wyliż jeszcze na dobranoc kilka szwabskich dup, sanmartino, to dopiero dobrze się poczujesz. A Bartoszewski niezależnie od wieku jest o niebo mądrzejszy od ciebie i wie dobrze, że prawda jest ważniejsza od umizgów do rzekomych przyjaciół. Odpowiedz Link Zgłoś
sanmartino Re: Berlin wściekły na Bartoszewskiego 06.03.09, 21:28 Sam sobie wyliż matole! Bartoszewski ma dziwne poglądy jeśli chodzi o umizgi i prawdę historyczną. Patrz milcząca akceptacja antypolskich wystąpień w Knesecie. Wtedy to miało służyć ociepleniom z Żydami itd. Tutaj nie rozumiem działania. Jest całkowicie irracjonalne. Włażenie w butach w obcą kampanię wyborczą to jakaś jazda. Jeśli chodziło faktycznie o wywołanie awantury wokół osoby E.S. - to w jakim celu? Odpowiedz Link Zgłoś
dalarna Berlin wściekły na Bartoszewskiego 06.03.09, 20:34 Grunwald 2009 został wygrany,lecz cena tego ,zwycięstwa, okazać się może niewspółmierna. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnysadov Niemcy ich wizja świata 06.03.09, 20:45 Poprostu nie rozumiem Nieckiej (udawanej?) złości. Teraz ich media ganią lewice za staaniw po Polskiej stronie. Steinbach jest bochaterką. Wiecie co być może jak Merkel da reprymende Bartoszewskiemu. Tusk powinien wstać i powiedzieć iż kobieta która pojawiła się w Polsce wraz z Wermachtem i zbiegła tuż przed wejściem Armi czerwonej ... kobieta która głosowała przeciw granicy na Nysie i Odrze ... kobieta która zgodnie z ustaleniami miała odejść w cień nagle staje się znów problemem. Wiecie co spójrzcie z naszego punktu widzenia na obecną sytacje. Podobno Steinbach była nic nie znaczącą postacią. Teraz widzimy ile to ma wspólnego z prawdą. Później miała odejść bez problemu ... sami widzimy po jak ciężkim boju ustępuje... Niemców trzeba cisnąć, te muzeum będzie wychowywać pokolenia niemców w przekonaiu że te ziemie są ich. Otóż one były ich przez jakiś okres. Wcześniej były to ziemie królestwa polskego. Muzimy zbudować muzeum polskich piastów w Wrocławiu i robić co się da aby powstrzymavc ten projekt. Jak niemcy będą chcieli to zbudjują to muzeum bez naszej zgody. My się na nie nie możemy zgadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: Niemcy ich wizja świata 06.03.09, 20:51 hmmm - glosno o tym mowil Kaczynski. W zamian za to napadly na niego kundle sympatycy PO. wybrali sobie wnuka zolnierza z Wermachtu... no i mamy problem. Durny Bartoszewski z nieudacznym Tuskiem wyrazili zgode na budowe centrum wypedzonych w berlinie. teraz nagle zdecydowali sie na wydanie bitwy w zupelnie bezsensownej sprawie. muzeum ziem zachodnich chcial budowac PiS - PO projekt zablokowalo. W kampanii wyborczej ten durny Bartoszewski bredzil o dyplomatolstwie, razem z Tuskiem kompromitujac polska polityke zagraniczna. Kiedy wreszcie to pokemonowe bydlo nauczy sie, ze przed zagranica nie rozgrywamy naszych wewnetrznych konfliktow???? bartoszewski powinnien odejsc na zasluzona emeryture. W sprawie Steinbach az dziw bierze, jak nieudolnie zabiera sie do tej sprawy gromada POkemonowych specjalistow..... Odpowiedz Link Zgłoś
czarnysadov Re: Niemcy ich wizja świata 06.03.09, 21:00 Wystarczy spojrzeć jak potraktowali tak przyjazego niemcom Bartoszewskiego. Jak kawałek G..na. Najpierw się z nim umuwili że nie będzie Steinbach później gdy chcieli złamac umowe i spotkali się z protestem to sami widzimy jak się zmienia nastawienie ich opini publicznej. Oni dobrze wiedzą kim jest Steinabach i kim jest Bartoszewski. Trzeba budować muzea na ziemiach zachodnich i uświadamiać iż Wrocław po łacinie nazywa się Vratislavia. Slav = słowianin. Zresztą widząc ten brak siły naszej opini publiczej aby nazwać gre prowadzoną przez niemców po imieniu ... dziwne. Niemcy robią teatr Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: Niemcy ich wizja świata 06.03.09, 21:04 po wystepach w kampanii wyborczej PO bartoszewski jest skompromitowany. sam na wlasne zyczenie rozmienil sie na drobne. ostatnie pyskowki w sprawie steinbach to juz definitywny koniec maturzysty bartoszewskiego. i znowu po 2 latach wychodzi, ze to jednak PIS mial racje w sprawie stosunkow z niemcami. ale durnie wybraly - plemiela wnuka zolnierza wehrmachtu. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnysadov Niemiec bije niemiec płacze 06.03.09, 20:52 Tak na marginesie przypomniało mi się to stare powiedzenie. NIEMIEC BIJE NIEMIEC PŁACZE :) Przecież to Niemcy prymitywnie forsują swoje racje udając ofiary tego sporu (i powoli też 2 wojny światowej) Tak więc nic noweg ktoś kiedyś (bodajże w Poznaniu) wymyślił odpowiednie przysłowie na część niemeckiej natury. Jeszcze raz spójrzcie na fakty nie na ten emocjonalny niemiecki SHOW. 1. Niedawno zapewniano nas iż Steinbach jest nikim w niemieckiej polityce. 2. Później miało jej zupełnie nie być 3. Później Polske przetestowano i wystawiono na prube wcześniejsze ustalenia. 4. Teraz niemcy prymitywnie forusją swoją wizje nie patrząc na fakty historyczne i wcześniejsze ustalenia.... Przecież oni są żałośni i obrzydliwi (jak zawsze) i poprostu nie możemy sobie dawać "dmuchać w kasze" Ktoś mógł by podusmować historie jego sporu Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: Niemiec bije niemiec płacze 06.03.09, 20:57 dodaj jeszcze do tego V kolumne tj. PO - dziadek w Wehrmacht'cie, osmieszanie polityki rzadu, prezydenta. Uczcie sie POkemonowe prostaki od Niemcow - bo Niemcy to powazne panstwo - nie widac tam takich idiotow jak Bartoszewski, Tusk, ktorzy otwarcie wbijaja noz w plecy prezydentowi czy kanclerzowi. Na zewnatrz staraja sie mowic jednym glosem - a nie jak POkemonowe bydlo wykorzystujac zagraniczne opinie do atakowania wlasnego rzadu. Gdzie sie podziala polityka brzydkiej panny? Coz sie takiego stalo, ze nagle Bartoszewski zaczal zachowywac sie jak dyplomatol? Demencja starcza? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnysadov Re: Niemiec bije niemiec płacze 06.03.09, 21:17 Trzeba działać, budować nasze muzea, budować naszą wizje histori, kręcić nasze filmy, pokazywać nasze ofiary. Dla nieców Holocaust to tylko Żydzi, przecież gneli też Polacy i w sume zgneło ich bardzo wielu. To samo historia Piastów itd itd. Nasze miasta nie mają wielu fajnych muzeów, jest za to wiele takich gdzie siedzą babcie przed gablotami dlatego też w celu podniesienia atrakcyjności turystycznej naszych miast należy budować nowe muze z rozmachem, pokazujące prawde, zamiast muzemu żydów Polskich gdzie oczywiście pokzane będą powojenne pogormy bez słowa wzmianki o Morelu czy Wolińskiej ... można by zbudować coś bardziej nam przydatnego, np. muzeum Polskich ofar 2 wojny światowej i coś bardziej wesołego jak muzeum Piastowskie w Wrocławiu. Można też by zbudować muzeum Germanizachi w Szczecinie. W sumie za 500 mln złotych w ciągu kilku lat mogli byśmy mieć sieć fajnych muzeów w dużych miastach które opowiadały by historie naszego kraju. Niektóre mogły by być weselsze niektóre smutniejsze ... wszystkie na poziomei conajmniej muzeum powstania warszawskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: Niemiec bije niemiec płacze 06.03.09, 21:26 coz, POstepujace skundlenie to zagrozenie dla tego kraju, tfurcy tacy jak Chochlew zabieraja sie za odbrazawianie Westerplatte, Bartoszewski z Tuskiem przyzwalaja na budowe muzeum wypedzonych w berlinie, Zdrojewski torpeduje projekt budowy muzeum ziem zachodnich. dyspozycyjni 'naukowcy' zamierzaja w projektowanym muzeum II WS - przedstawic obraz historii wykastrowany z polskiego punktu widzenia...... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern wystarczy poczytać Twoje posty 06.03.09, 20:46 każdy wyciąga sam wnioski, koballt - nie krępuj się, ludzie codziennie czytają doniesienia medialne o najrózniejszych zwyrodnialcach - Ty jesteś niezłą egzemplifikacją prymitywa bez grosza fantazji...;) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern koballt, jesteś tak głupi, aby myśleć 06.03.09, 20:50 że jesteś bezkarny wypisując każde świństwo na forum...?!...;) chociaż czytając Twoje posty, chyba trzeba dać odpowiedź pozytywną...;) Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Berlin ma rację! 06.03.09, 20:51 a Pan panie Profesorze, naduzył swojego urzędu, a przypominam, ze jest Pan sekretarzem stanu w rzadzie polskim,i nie wolno Panu, o czym Pan dobrze wie ,,paplać,,co slina na jezyk przyniesie!Pani Steinbach cokolwiek by się o niej powiedzialo to z woli fundacji zostala poproszona o czlonkowstwo w gremiach kierowniczych tej organizacji niemieckiej!!!Nie polskiej, i nic Panu do tego!A argumenty ze Ona to czy tamto nie sa przekonywujace! Przykro mi o tym pisac ale polski rząd bezceremonialnie ingerował w sprawy suwerenego kraju jakim sa Niemcy!Szanuję Pana i Pańska tragiczną przeszlość i tę Panską niezręcznośc tlumaczę przeżytymi przez Pana latami w Auschwiz.Szacunek Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Berlin ma rację? za mało UZI:) 07.03.09, 10:38 Chociaż raz Bartoszewski zareagował normalnie, chociaż uważam ,że za słabo.Trzeba niemcom przypominać 1.IX, wymordowanie setek tysiecy cywilów, spalenie Warszawy. Dopiero, kiedy nabiorą respektu jak w stosunku do ŻYDÓW można się z nimi bawić w cywilizację... Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb No jestem pod wrażeniem... 07.03.09, 22:39 Może zaneguję tylko to, że "Auschwitz" panie germanofilu i polonofobie w jednej osobie to tak piszemy jak ja. Trochę więcej szacunku dla miejsca w którym wynalazek noblisty, niemieckiego żyda F. Habera dał światu popis niemieckiej kultury, nauki i perfekcyjnej organizacji eksterminując miliony ludzkich istnień... A w Auschwitz "profesor" przebywał bardzo krótko i nie były to "lata" panie intelektualisto podwórkowy. Na koniec mała lekcja unijnej demokracji analfabeto: pl.youtube.com/watch?v=BUqyc-Q2uvw Bez szacunku... _____________ Jednym z podobieństw UE do ZSSR jest promowanie gorszych stron natury ludzkiej. Nie ma takiej ułomności człowieka której nie starano by się podnieść do najwyższej rangi i godności wręcz, nadać jej prawomocny status "normalności". Jeśli pedagogika starożytna albo chrześcijańska starały się podnieść poprzeczkę wymagań, o tyle dominujący w UE permisywizm odwołuje się bardziej do folgowania instynktom niż do trzymania ich w ryzach. Jest to podobne do wczesnej fazy bolszewizmu i jego pogardy dla konwenansów. Unijne prawodawstwo prowadzi do rozkładu stosunków rodzinnych i nie jest to kwestią przypadku. Pora abyśmy się temu w obywatelskim proteście stanowczo sprzeciwili, albo jeśli nie my to zapłacą za naszą bierność nasze dzieci. Gazecie oczywiście zawsze było bliżej do bolszewii niż do chrześcijańskich zasad moralnych, zatem trudno się dziwić temu co wspiera całym swym koszernym "autorytetem"… [red. S. Michalkiewicz] Odpowiedz Link Zgłoś
liqier Berlin wściekły na Bartoszewskiego 06.03.09, 20:52 Cały czas wszyscy trąbią, że sprawa Steinbach jest marginalna, a tu nagle takie lamenty. Ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern tak, koballt - jesteś tylko żałosnym prymitywem 06.03.09, 20:53 żal mi Ciebie...:) Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Czego Kaczynscy nie dokonali dokonal Bartoszewski 06.03.09, 20:55 Mianowicie popsucia relacji polsko- niemieckich. Nasuwa sie wrazenie ,ze istnieje w Polsce koalicja ponadpartyjna,ktora stawia sobie za cel calkowite storpedowanie dialogu z naszym zachodnim sasiadem . Mozna sobie tylko wyobrazic ich polityczne cele . Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Czego Kaczynscy nie dokonali dokonal Bartosze 06.03.09, 21:21 być może wystąpienie Bartoszewskiego mogło być o ton słabsze, ale nie sądzisz, że nie moze być przyzwolenia na fałszowanie historii...?! za 50 lat okaże się, ze to Polska okupywała Niemcy, a Adolf Hitler był polskim żydem...;) Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Czego Kaczynscy nie dokonali dokonal Bartosze 06.03.09, 21:51 isa.stern napisała: > być może wystąpienie Bartoszewskiego mogło być o ton słabsze, ale nie sądzisz, > że nie moze być przyzwolenia na fałszowanie historii...?! za 50 lat okaże się, > ze to Polska okupywała Niemcy, a Adolf Hitler był polskim żydem...;) ------------------------------------ Moge ci tylko odpowiedziec ,ze falszowanie historii jest teraz w "modzie" . Jesli zamierzasz robic kariere w dyplomacji , to takie forum jest dla ciebie dobra lekcja . Nie kieruj sie sentymentami ,tylko szukaj argumentow . ----- I nie wmawiaj sobie,ze cie nie lubie :))) Pozdrowienia z okazji Dnia Kobiet ! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Czego Kaczynscy nie dokonali dokonal Bartosze 07.03.09, 00:04 tak się szczęśliwie składa, że Bartoszewski ma wszystkie atuty w sporze ze Steinbach, trudno zachować jednak dystans, kiedy na forum spotyka się takich nieszczęśników, jak kobllt....;) :D Odpowiedz Link Zgłoś