sekwana2005 07.03.09, 08:21 Może być jeszcze gorzej - sudańskie władze mówią że wyrzycają pracowników misji humanitarnych, lecz jednocześnie nie dają im wiz wyjazdowych... Byleby nie doszło do "spontanicznych" samosądów... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kpix no ale przedstawiciele Teheranu i Hamasu 07.03.09, 10:08 polecieli właśnie do Sudanu bronić biednego prezydenta przed oszczerczym zachodem... Odpowiedz Link Zgłoś
danuta49 I dobrze-nie zarobi na "pomaganiu biednym"! 07.03.09, 10:19 Bo na tym się,po broni i narkotykach, najlepiej zarabia! Odpowiedz Link Zgłoś
rst PAH wyrzucony z Darfuru 07.03.09, 20:02 Trudno się odnieść do sytuacji w Sudanie, gdyż główną rzeczą jaką wiem o tym kraju jest to raczej niesamowity prymitywizm w niektórych rejonach... mam nadzieję, że tylko rejonach. Chodzi o zaszywanie cipek młodym dziewczętom (zapomniałem w tej chwili fachowej nazwy tego debilizmu). W powyższym artykule zastanawiają jednak słowa (cyt.): "Budowaliśmy studnie tam, gdzie ludzie nie mieli dostępu do wody, korzystali co najwyżej z zanieczyszczonych źródeł." W jaki sposób te źródła mogły być zanieczyszczone na tak dziewiczych terenach? Generalnie źródło wody podziemnej to samo życie. Odpowiedz Link Zgłoś