anwad 10.03.09, 12:15 A PO mistrzem nieudolności i partactwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tmp1 "Prezydent staje się mistrzem od weta" 10.03.09, 12:16 Ten prezydent nic innego nie robi tylko wetuje, obraża rząd i wprowadza zamieszanie. Warto się zastanowić czy takie stanowisko, siejące destrukcję, jest nam w ogóle potrzebne w państwie. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: "Prezydent staje się mistrzem od weta" 10.03.09, 12:22 Masz chyba słabą wiedzę na temat tego, co Prezydent robi. Opartą na przekazie propagandową. A teraz pytanie: wiesz z jakich konkretnie powodów Prezydent zawetował nowelizację ustawy o systemie oświaty? Odpowiedz Link Zgłoś
profanum-vulgus anwad, twoja głupota już tylko śmieszy, idiotko... 10.03.09, 12:25 haneczka1950.blox.pl/resource/Ku_Klux_Klan_4_RP.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 to juz jest klasyczne liberum veto 10.03.09, 12:58 tak jak u tych matolkow ktorzy zniszczyli I RP Odpowiedz Link Zgłoś
stankb Re: "Prezydent staje się mistrzem od weta" 10.03.09, 12:27 anwad napisała: > Masz chyba słabą wiedzę na temat tego, co Prezydent robi. Opartą na przekazie > propagandową. A teraz pytanie: wiesz z jakich konkretnie powodów Prezydent > zawetował nowelizację ustawy o systemie oświaty? Tak, że kryzys to nie jest dobry moment do zmnian. Że system niegotowy. Nigdy nie jest optymalny moment do zmnian. Okres przejściowy pozwala system przygotować. Marne te argumenty prezydenta... Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: "Prezydent staje się mistrzem od weta" 10.03.09, 12:32 Na dole tej strony www.prezydent.pl/x.node?id=6042827 jest przedstawiona pełna argumentacja, warto się z nią zapoznać i spróbować się do niej odnieść, a nie tylko do tego, co piszą gazety czy o czym mówią politycy. Grunt to samodzielne myślenie. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: "Prezydent staje się mistrzem od weta" 10.03.09, 12:41 Nie wejdę na stronę zalinkowaną przez ciebie bo nie chcę się odnosić do tego co twierdzą politycy z otoczenia prezydenta. Grunt to samodzielne myślenie. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: nie ma czasu na czytanie glupot tego leninist 10.03.09, 13:04 I właśnie przez takich nieuków jak Wy, niepotrafiących zapoznawać się z argumentacją i samemu argumentować, rządzi nami partia hochsztaplerów z cudotwórcą na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
gajerek3 Re: nie ma czasu na czytanie glupot tego leninist 10.03.09, 13:07 anwad napisała: > I właśnie przez takich nieuków jak Wy, niepotrafiących zapoznawać się z > argumentacją i samemu argumentować, rządzi nami partia hochsztaplerów z > cudotwórcą na czele. Re: Nieuk to ten, ktory korzysta tylko z jednego źródła, traktując je jako prawdę objawioną... Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: nie ma czasu na czytanie glupot tego leninist 10.03.09, 13:10 Ależ ja się z Tobą w pełni zgadzam... Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: nie ma czasu na czytanie glupot tego leninist 10.03.09, 14:11 Dlatego ty zawsze dajesz dwa linki: do rzepy i niezależnej. Jesteś więc usprawiedliwiona. Odpowiedz Link Zgłoś
patriotaa Re: "Prezydent staje się mistrzem od weta" 10.03.09, 12:35 anwad napisała: > Masz chyba słabą wiedzę na temat tego, co Prezydent robi. Opartą na przekazie > propagandową. A teraz pytanie: wiesz z jakich konkretnie powodów Prezydent > zawetował nowelizację ustawy o systemie oświaty? --------------------------------------------------------- A ciekaw jestem jak postąpi tusk gdy jego wnuk będzie miał 6 lat i tornister na plecach z kilkoma kilogramami Odpowiedz Link Zgłoś
hurdy-gurdy Re: "Prezydent staje się mistrzem od weta" 10.03.09, 13:43 patriotaa napisał: > --------------------------------------------------------- > A ciekaw jestem jak postąpi tusk gdy jego wnuk będzie miał 6 lat i tornister na plecach z kilkoma kilogramami Nie bój żaby. Na pewno wnuczęta pójdą do drogiej, elitarnej "szkoły elit" więc Tusk ma w nosie tę całą reformę, bo jego nie będzie dotyczyć. Pamięta ktoś jeszcze, do jakiej szkoły w Wilanowie chodziła wnuczka Millera ??? Odpowiedz Link Zgłoś
patriotaa Re: "Prezydent staje się mistrzem od weta" 10.03.09, 12:33 tmp1 napisał: > Ten prezydent nic innego nie robi tylko wetuje, obraża rząd i > wprowadza zamieszanie. Warto się zastanowić czy takie stanowisko, > siejące destrukcję, jest nam w ogóle potrzebne w państwie. ------------------------------------------------------------ Ten rząd sam siebie obraża wymyślając idiotyczne ustawy. Nawet dzieci w przedszkolu już sie z premiera i rządu śmieją i opowiadają kawały Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: "Prezydent staje się mistrzem od weta" 10.03.09, 20:01 patriotaa napisał: > tmp1 napisał: > > > Ten prezydent nic innego nie robi tylko wetuje, obraża rząd i > > wprowadza zamieszanie. Warto się zastanowić czy takie stanowisko, > > siejące destrukcję, jest nam w ogóle potrzebne w państwie. > ------------------------------------------------------------ > Ten rząd sam siebie obraża wymyślając idiotyczne ustawy. Nawet dzieci w > przedszkolu już sie z premiera i rządu śmieją i opowiadają kawały W szkolach sa przewidziane szafki dla dzieci, wlasnie po to zeby nie musialy nosic ciezkich tornistrow, ale takie PiSmozgi jak wy nie doczytaly tego, bo oprocz instrukcji obslugi Tuska nie czytacie zupelnie niczego i dlatego na kazdym kroku pograzacie sie w smiesznosci ujawniajac swoja PiSia glupote...:DDDDDDDDDDDDDDd Odpowiedz Link Zgłoś
stankb "Prezydent staje się mistrzem od weta" 10.03.09, 12:24 Niestety tak, mistrz weta: Kaczyński Mam nadzieję że da się odrzucić to weto. Te głosy o zabieraniu dzieciństwa trochę mnie śmieszą. To jest wyrównywanie szans! Wyrównywanie wsi i miast, Polski i Świata. Czy to jest posunięcie do przodu czy do tyłu? Za bardzo nie rozumiem argumentacje że to jest posunięcie do tyłu. -Staś Odpowiedz Link Zgłoś
jk1962 Re: "Prezydent staje się mistrzem od weta" 10.03.09, 13:42 stankb napisała: To jest wyrównywanie szans! Wyrównywanie wsi i miast, Polski i Świata. ................................... Pan prezydent ma pełną gębę sloganów o solidarności, ale kiedy można ideały solidarności społecznej realizować wtedy wybiera interes polityczny brata. Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
patriotaa "Prezydent staje się mistrzem od weta" 10.03.09, 12:32 Debilskie ustawy więc musi być VETO Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: "Prezydent staje się mistrzem od weta" 10.03.09, 12:42 Popieram! Edukacja tylko oglupia i w glowach przewraca! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Wybory na szczescie juz w przyszlym roku. :) 10.03.09, 12:35 Podanie kryzysu jako powodu zawetowania tej ustawy bylo slaba argumentacja, zwlaszcza w obliczu okresu przejsciowego zawartego w projekcie ustawy. Mam nadzieje, ze weto zostanie odrzucone. Odpowiedz Link Zgłoś
patriotaa Re: Wybory na szczescie juz w przyszlym roku. :) 10.03.09, 12:40 xs550 napisał: > Podanie kryzysu jako powodu zawetowania tej ustawy bylo slaba argumentacja, zwl > aszcza w obliczu okresu przejsciowego zawartego w projekcie ustawy. Mam nadzie > je, ze weto zostanie odrzucone. ----------------------------------------------- A ja mam nadzieję ze w sejmie znajdzie się tyle rozsądnych posłów, którzy przed glosowaniem pomyślą o swoich sześciolatkach i sąsiadów i zagłosuję za Vetem prezydenta. Niech posłowie wrócą swoimi myślami do czasów gdy byli sześciolatkami i zagłosują że nie chcą iść do szkoły tak wcześnie Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: Wybory na szczescie juz w przyszlym roku. :) 10.03.09, 12:45 To po co posylac w wieku siedmiu lat? Jak dziecko skonczy osiemnastke to samo niech zadecyduje czy chce isc sie uczyc czy nie. Pisac i czytac sie jakos zdazy nauczyc. Wyedukowanego spoleczenstwa przeciez nam nie potrzeba... ;) Co z tego, ze na swiecie dzieci ida do szkol w wieku szesciu lat? Odpowiedz Link Zgłoś
gajerek3 Re: Wybory na szczescie juz w przyszlym roku. :) 10.03.09, 13:01 A po co w ogóle edukować społeczeństwo? Ciemną, niedouczoną masą lepiej kierować i indoktrynować. Jedyne placówki oświatowe niech działają pod auspicjami taty kierownika z Torunia, oraz powołać nowy twór pod nazwą "Szkoła janczarów PiS". Wykładowcy; R.Bender, J.R.Nowak, cieć junkier... Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Wybory na szczescie juz w przyszlym roku. :) 10.03.09, 13:09 Dlaczego w projekcie PO znacząco ogranicza się kompetencje kuratoriów oświaty? Czy to jest dla polskiego systemu oświaty korzystne? Skoro jesteś taki wyedukowany, to pewnie powinieneś umieć odpowiedzieć na te pytania... Odpowiedz Link Zgłoś
gajerek3 Re: Wybory na szczescie juz w przyszlym roku. :) 10.03.09, 13:19 anwad napisała: > Dlaczego w projekcie PO znacząco ogranicza się kompetencje kuratoriów oświaty? > Czy to jest dla polskiego systemu oświaty korzystne? Skoro jesteś taki > wyedukowany, to pewnie powinieneś umieć odpowiedzieć na te pytania... Re: Nie, nie jestem wyedukowany, ledwo 8 klas powszechniaka skończyłem. Ale postaram się panu psorowi odpowiedzieć; Szkoła ma uczyć, czy realizować wytyczne polityczne MEN, którego łącznikiem jest wspomniane kuratorium? W jakim systemie gosp.-polit. modne jest centralne zarządzanie? Kto boi się dać szkołom trochę więcej samodzielności? Wiem, że nie odpowiada się pytaniami, ale jako nieukowi mam nadzieję, że będzie wybaczone... Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba444 PIS i ich prezydent... dno szamba... 10.03.09, 13:23 haneczka1950.blox.pl/resource/Ku_Klux_Klan_4_RP.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
hurdy-gurdy Re: Wybory na szczescie juz w przyszlym roku. :) 10.03.09, 13:59 Ale niewątpliwie niewiążąca opinia kuratorium w sprawie zamknięcia szkoły ułatwi lokalnej sitwie kręcenie lodów i sprzedaż terenu pod inwestycje. Odpowiedz Link Zgłoś
gajerek3 Re: Wybory na szczescie juz w przyszlym roku. :) 10.03.09, 14:19 hurdy-gurdy napisał: > Ale niewątpliwie niewiążąca opinia kuratorium w sprawie zamknięcia szkoły ułatw > i > lokalnej sitwie kręcenie lodów i sprzedaż terenu pod inwestycje. Re: Tam się mowi o ograniczeniu, nie o pozbawieniu. Zresztą co mają organa państwa do samorządu? Odpowiedz Link Zgłoś
hurdy-gurdy Kochany Panie Waldy Dzikowski 10.03.09, 13:57 Gdzie jest powiedziane, że wprowadzenie tej ustawy jest zgodne z interesem narodowym??? Każda duża reforma szkolnictwa w Polsce, burząca jakiś dotychczasowy system (np wprowadzenie gimnazjów)była źle przygotowana i wprowadzona. A ta dotyczy najmłodszych dzieci. Proste porównanie funkcjonowania przedszkola i szkoły wykazuje wiele różnic, czyli wiele musi zostać zmienionych w organizacji szkół, aby mogły przyjąć małe dzieci i zapewnić im odpowiedni do wieku program. To jest nawet trudniejsze niż podzielenie dwu-etapowego systemu na trzy etapowy, co do dzisiaj odbija się czkawka. Nie wierzę, aby rząd i samorządy znalazły na to pieniądze. Lepiej grajcie sobie w piłkę, to przynajmniej nie szkodzi społeczeństwu. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Kochany Panie Waldy Dzikowski 10.03.09, 20:04 hurdy-gurdy napisał: > Gdzie jest powiedziane, że wprowadzenie tej ustawy jest zgodne z interesem > narodowym??? Każda duża reforma szkolnictwa w Polsce, burząca jakiś > dotychczasowy system (np wprowadzenie gimnazjów)była źle przygotowana i > wprowadzona. A ta dotyczy najmłodszych dzieci. > > Proste porównanie funkcjonowania przedszkola i szkoły wykazuje wiele różnic, > czyli wiele musi zostać zmienionych w organizacji szkół, aby mogły przyjąć małe > dzieci i zapewnić im odpowiedni do wieku program. To jest nawet trudniejsze niż > podzielenie dwu-etapowego systemu na trzy etapowy, co do dzisiaj odbija się > czkawka. Nie wierzę, aby rząd i samorządy znalazły na to pieniądze. > > Lepiej grajcie sobie w piłkę, to przynajmniej nie szkodzi społeczeństwu. Widze, ze dalej nie dociera do twojego ciasnego PiSiegu umyslu, ze ustawa bedzie miala 3 letni okres przejsciowy pozwalajacy na dopracowanie wszystkich niedociagniec...;DDD Wytlumacz mi jedna rzecz, dlaczego z tak wielkim zawzieciem robisz z siebie idiote ? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd Odpowiedz Link Zgłoś
sonyw27 "Prezydent staje się mistrzem od weta" 10.03.09, 14:29 I znow sie potwierdzilo ,ze to prezydent od siedmiu bolesci! Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss mistrz immunitetu 10.03.09, 14:37 Waldy stal sie mistrzem zaslaniania sie immunitetem. Do niego nie trafia zadne argumenty, on wie,. ze Prezydent wetuje i to mu wystarczy.. Taki Waldi... Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 czy Waldi to nie POwinien siedzieć cicho w pierdlu 10.03.09, 18:09 Socjalistyczne osiągnięcia Platformy Obywatelskiej Przez rok PO powołało do życia około piętnastu nowych urzędów; między innym Departament Matki i Dziecka, Pełnomocnika ds. Walki z Korupcją czy państwową spółkę PL 2012 z nowym rzecznikiem, panią Katarzyną Meller, córką pana Stefana Mellera, nieżyjącego już ministra spraw zagranicznych. Tak jak w tym dowcipie: Sędzia do oskarżonego: - Jak panu nie wstyd? Ukradł pan rower, który stał oparty o mur cmentarza! - To właśnie mnie zmyliło, wysoki sądzie. Myślałem, że właścicielowi nie będzie już potrzebny! Potrzebny , niepotrzebny- nie wolno kraść! Kochający Platformę nie widzą, że jest to agentura niemiecka, która pcha Polskę do socjalizmu europejskiego, wciska nam na siłę obcą polityczną walutę, niszczy resztki cywilizacji łacińskiej, drenuje kieszenie. Przecież podwyżki podatków i wszelkich opłat to jest dopiero horrendum w 2009 roku!… Średnio 1000 złotych odda każda polska rodzina biurokracji Platformy Obywatelskiej. Będziemy mieli istny festiwal podwyżek: energii, jedzenia, wywozu śmieci, akcyz, watów i innych instrumentów grabieży… Jeśli to jest liberalizm- to ja jestem Al. Capone! To już jest prawie komunizm Platformy Obywatelskiej Unii Europejskiej! Zmarnować kolejny rok! Mam dane co wyprawia pani Hanna Gronkiewicz- Waltz w Warszawie, jaki rozrost biurokratyczny szykuje.. Według planu budżetowego na 2009 rok, pani prezydent powiększy zasób urzędniczy o 661 osób i wyda na to 86 milionów złotych rocznie(!!!!). Odpowiedz Link Zgłoś
altmagus Może program oszczędnościowy. 10.03.09, 18:23 Może program oszczędnościowy. Skoro czas jest kryzysowy. Nie słyszała żadna matka. Aby dał coś na sześciolatka. Żeby nie dać, zgłosił weto. Więc obalić trzeba przeto. Ale ten bizantyjski dwór. Skansen ambicji, czarny stwór. By zaoszczędzone miliony. Wydać na cel wytyczony. Przydatny dla populacji. Dla edukacji nacji. Potrzeba kontaktów dziecku. By nie durniało na zapiecku. By opiekunka miała pracę. Splendory przeznaczyć na płacę. Odpowiedz Link Zgłoś