ecicha-3 13.03.09, 19:45 Bo to,ze komuna sie skonczyla,to nie dowod na to,ze nie potrzeba budowac mieszkan socjalnych,juz dawno fachowcy mowili jak to jest na zachodzie.Ale nasz kraj i nasze rzady sa gluche i slepe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aurita Dzicy lokatorzy z problemami 13.03.09, 20:06 i bardzo dobrze Lokal stal pusty to go zajeli ludzie potrzebujacy lokalu zastepczego. I kropka Ile lat mieli jeszcze czekac na lokal? ile lat dzieci mialy ogladac dziadka pijaka? Odpowiedz Link Zgłoś
junk92508 Super - przynajmniej jakis pozytek.. 13.03.09, 20:18 Z tych mieszkan pokupowanych na inwestycje... Odpowiedz Link Zgłoś
elkoguto11 Re: Dzicy lokatorzy z problemami 13.03.09, 21:33 a wyobraź sobie ze kupiłaś w Polsce mieszkanie, pracujesz za granicą i przyjeżdżasz do kraju raz na rok, wchodzisz do pustego jak mniemasz mieszkania i przeżywasz szok, bo zamiast kapci czekajacych na starym miejscu przy łóżku, widzisz zdziwione gęby dzikich lokatorów, jakaś baba w fartuchu pichci sobie obiad w Twojej kuchni, a spocony, gruby facet w podkoszulku siedzi przed Twoim tv w Twoich kapciorach. Ja się tego boję, nie popieram takich ludzi. I nie życzę sobie żeby ktoś obserwował moje okna z nadzieją,że nikt tam nie mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrns Re: Dzicy lokatorzy z problemami 13.03.09, 23:51 Jak masz na koncie trochę pieniędzy, których akurat nie wydałeś, to każdy kto potrzebuje tych pieniędzy może sobie je wziąć (np. kradnąc kartę kredytową)? Bo po co mają się marnować nieużywane? Odpowiedz Link Zgłoś
highalt Wolnosc jest oparta na wlasnosci prywatnej.. 13.03.09, 20:22 Tacy wlamywacze powinni znalesc lokal zastempczy w wiezieniu. Wolnosc jest niewatpilwie najwiekszym dobrem w kazdym spolecznstwie. Wolnosc jest oparta na wlasnosci prywatnej. Jesli panstwo nie jest w stanie zagwarantowac kazdemu obywatelowi jego praw do wlasnosci prywatnej te panstwo nie jest wolnym panstwem. Bo kazdy wolny czlowiek ma prawo w 100% do tego co sobie wypracowal, wybudowal, upolowal, zlowil, zarobil.. Jesli sie takie rzeczy zabiera nie ma wolnosci. Bez wolnosci panstwo nie bedzie prosperowac.. Bo bogaci obywatele to bogate panstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta Dzicy lokatorzy z problemami 13.03.09, 21:17 jaka eksmisja???! eksmisja to jest z lokolu zajmowanego legalnie (np. za niepłacenie czynszu), a gdy ktoś się zwyczajnie włamie to wzywa się policję i wywala za drzwi. Mozna też bez policji, wystarczy troche siły fizycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
majkowa Dzicy lokatorzy z problemami 05.04.09, 22:47 Pouczająca, prawdziwa historia: data: Czwartek, 2 kwietnia 2009r., źródło: Express Ilustrowany, Z apartamentu do pustostanu. Małgorzata Nowakowska jeszcze niedawno mieszkała w pięciopokojowym apartamencie przy al. Kościuszki. Ale je straciła. Wczoraj włamała się do pustostanu i zamieszkała w opuszczonym jednoizbowym mieszkaniu przy ul. Słowiańskiej. data: Sobota, 4 kwietnia 2009r., źródło: Express Ilustrowany, Dramatyczne chwile przeżyła Małgorzata Nowakowska gdy w czwartkowy wieczór wracała do pustostanu przy ul. Słowiańskiej, który dwa dni wcześniej zajęła (pisaliśmy o tym i jej kłopotach ze znalezieniem dachu nad głową w środowym Expressie). Na uliczce przed budynkiem czekało na nia dwóch młodych mężczyzn. Jej meble i rzeczy wyrzucono na chodnik. Było już ciemno, a na ulicy pusto. Bałam się, że mnie zaatakują. Dlatego nie zwolniłam kroku i poszłam dalej - opowiada kobieta. Na szczęście mnie nie rozpoznali. Noc spędziła u znajomej. Rano okazało się, że została z tym co miała przy sobie. Nie było już torby z ubraniami na zmianę. Ktoś zabrał stolik kupiony za 20 zł. Bezdomna straciła wszystko. Do noclegowni na pewno nie wrócę. Być może włamę się do kolejnego mieszkania - zpowiada Małgorzata Nowakowska. Kobieta miała najwyraźniej pecha. Włamała się do mieszkania własnościowego. Chociaż od kilku lat stoi ono puste i zdewastowane, jest tak cenne, że aktualni jego posiadacze wynajęli kogoś, kto pomógł pozbyć się im niechcianej lokatorki. Dlaczego im jednak zależało na niezamieszkałym, jednoizbowym lokum bez wygód? Z informacji jakie uzyskaliśmy w spółce DOM administrującej nieruchomością, lokal ten cieszy się ogromną popularnością wśród nabywców. W ciągu 7 lat az dziesięciokrotnie zmieniał właścicieli. Prawdopodobnie służy kolejnym nabywcom tylko po to, by uzyskać z banku premię gwarancyjną z książeczki mieszkaniowej. Niektórzy sprzedawali go już po 2-3 miesiącach od zakupu. Nigdy jednak w nim nie mieszkali - podaje Grzegorz Swiryd, prezes spółki Dom. (KZ) Gdyby włamała się do lokalu gminnego, to nadal by tam przebywała. Odpowiedz Link Zgłoś