presentation1 14.03.09, 08:38 Najpierw Tusk namawial zeby nie placic abonamentu,teraz sciagnie z odsetkami.Przekret jak diabli Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b0lek_z Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 14.03.09, 08:40 Nie kradnij! Państwo nie lubi konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
miedzianin Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 14.03.09, 08:47 Nic nie udowodnią;) Nie ma mocnych,każdy może powiedzieć,że zrezygnował z oglądania tv na rzecz tv w internecie.Udowodnią to komuś,że tak nie było?;) Poza tym zdaje mi się że sama liczba 2 mln osób jest niezbyt dokładnie wyliczona;) Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 14.03.09, 08:48 Udowodnia,udowodnia.Wystarczy ze kupiles w ostatnim czasie odbiornik telewizyjny.Podajesz przy zakupie dane, zeby miec gwarancje. Odpowiedz Link Zgłoś
takajednaania Re: Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 14.03.09, 09:12 Dane osobowe na tzw. karcie gwarancyjnej? Wam towarzyszu Wajdzik coś się totalnie popieprzyło. Od kilku sklepy sieciowe nawet nie stemplują gwarancji - wystarczy paragon. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 presentation1...swoje SBeckie czasy wspominasz..:) 14.03.09, 09:27 presentation1 napisał: > Udowodnia,udowodnia.Wystarczy ze kupiles w ostatnim czasie odbiornik telewizyjn > y.Podajesz przy zakupie dane, zeby miec gwarancje. ________________________________ No tak ...TOWARZYSZU Wajdzik ...z nostalgią wspominasz czasy SB kiedy każdy UBek miał dostęp do kartotek biura paszportów /były we władaniu SB/ oraz do danych każdego obywatela w tzw. BELach czyli biurach ewidencji ludności.... Ach wtedy to były czasy...totalna inwigilacja...widać ,że tęsknisz za tym ,bo to było "pokarmem" twego życia..... Ale "to se ne wrati"....Kaczyńscy próbowali zrobić z tego powtórkę ....i odpowiedzą w odpowiednim momencie z próbę totalnej inwigilacji swoich "kolegów z koalicji" a Ci , którzy są przy korycie niech wezmą to pod uwagę...... Odpowiedz Link Zgłoś
oscardeniz Re: presentation1...swoje SBeckie czasy wspominas 14.03.09, 11:35 Wszystko jest do sprawdzenia jak się chce. Wystarczy, że policja skarbowa wejdzie na serwery do telewizji kablowych i mają wszystkich jak na dłoni. Większość ludzi ma zainstalowaną telewizję kablową, a tych co mają cyfre, czy inny talerz na dachu czy balkonie wystarczy popatrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: presentation1...swoje SBeckie czasy wspominas 14.03.09, 12:04 Fakt, że ktoś ma abonament telewizji kablowej nie jest jednoznaczny z tym, że ma telewizor. Ustawa jasno i precyzyjnie nakazuje płacić haracz za posiadanie odbiornika telewizyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <------------------=-- 14.03.09, 12:07 Posiadam odbiornik TV, nie posiadam żadnej anteny ani kabla, Nie oglądam Telewizji, a odbiornik służy mi jako monitor do oglądania filmów DVD. Mogą pocałować mnie w sandał. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: <------------------=-- 14.03.09, 12:17 Znam MASĘ ludzi, którzy mają wykupiony abonament telewizji kablowej, bo tylko w ten sposób mają dostęp do internetu w kablówce, który nawet jeśli nie mają telewizora w domu wychodzi taniej niż inne opcje. Odpowiedz Link Zgłoś
pensioner63 Trzeba wyrejestrować odbiornik 14.03.09, 12:32 Z tego wynika, że trzeba wyrejestrować odbiornik gdy się nie płaci abonamentu. Kto nie wyrejestruje to grozi mu kara w postaci zaległego abonamentu. Z drugiej strony to dobrze, że w Poslce likwiduje się abonament - opłatę za rządową propagandę. Może gdy zlikwidowany zostanie abonament to zniknie również propaganda z radia i TV? Odpowiedz Link Zgłoś
grymas50 Re: <------------------=-- 15.03.09, 17:07 3cik napisał: > Posiadam odbiornik TV, nie posiadam żadnej anteny ani kabla, Nie oglądam > Telewizji, a odbiornik służy mi jako monitor do oglądania filmów DVD. > Mogą pocałować mnie w sandał. po oplaceniu abonamentu z naliczonymi karami zostaną Ci tylko sandały.Czy ktoś je będzie całował?. Wątpie. Odpowiedz Link Zgłoś
kancias Re: Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 14.03.09, 11:48 presentation1 napisał: > Udowodnia,udowodnia.Wystarczy ze kupiles w ostatnim czasie odbiornik telewizyjn > y.Podajesz przy zakupie dane, zeby miec gwarancje. Prezerwatywa co ty rwa bzdury piszesz . Od kiedy gwarancja zostaje w sklepie ,która jest wypisywana . Ponadto 60 % społeczeństwa nie bierze w ogóle gwarancji ,bo umowa konsumencka jest 1000 kroć lepsza od gwarancji i na taki sam długi okres . Prezerwatywa nie ględź bzdur jak nie masz pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 14.03.09, 16:07 kancias napisała: > > > Prezerwatywa co ty rwa bzdury piszesz . Od kiedy gwarancja zostaje w sklepie > ,która jest wypisywana . Ponadto 60 % społeczeństwa nie bierze w ogóle gwarancj > i > ,bo umowa konsumencka jest 1000 kroć lepsza od gwarancji i na taki sam długi > okres . Prezerwatywa nie ględź bzdur jak nie masz pojęcia. ################################################################## kancias, to Ty głupoty piszesz. Wzięcie gwarancji nie przeszkadza w skorzystaniu z naprawy z tytułu odpowiedzialności sprzedawcy. To klient decyduje z czego skorzysta. Tylko, że sprzedawca nie musi korzystać z serwisu producenta, a z wybranymi przez niego punktami różnie to wygląda. Naprawy wcale nie muszą być solidne, byle działało. Póżniej zaczynają się problemy. Miałem coś takiego z nagrywarką DVD. Po wciśnięci łap przez partaczy można się pożegnać z gwarancyjnym serwisem centralnym producenta. Tak, że różnie to może być. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 14.03.09, 08:58 > Nic nie udowodnią;) To nie ty będziesz pisał tę ustawę, więc spoko udowodnią. Już teraz jest domniemanie oglądalności i opłata za MOŻLIWOŚĆ wgapiania się w pis-tv. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.gniewny Re: Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 14.03.09, 09:38 cyklista napisała: > > Nic nie udowodnią;) > To nie ty będziesz pisał tę ustawę, więc spoko udowodnią. Już teraz jest > domniemanie oglądalności i opłata za MOŻLIWOŚĆ wgapiania się w pis-tv. Pis-tv... I już 5 groszy za wpis zarobione. PS Wszystkim wiadomo, że nikt bardziej nie dba o interesy pis-tv niż rząd PO. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 14.03.09, 09:15 miedzianin napisał: > Nic nie udowodnią;) Nie ma mocnych,każdy może powiedzieć,że zrezygnował z > oglądania tv na rzecz tv w internecie.Udowodnią to komuś,że tak nie było?;) Niczego takiego nie będą musieli udowadniać. Ustawowy obowiązek płacenia abonamentu powstaje z chwilą zarejestrowania odbiornika. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 14.03.09, 12:02 więc jak ktoś nigdy w życiu nie rejestrował żadnego odbiornika to mogą mu skoczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani...####### 14.03.09, 16:09 pe1 napisał: > więc jak ktoś nigdy w życiu nie rejestrował żadnego odbiornika to mogą mu skocz > yć. #################### ILE TAKICH JEST???????? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani...###### 14.03.09, 19:08 Szacunkowo 3/4 wszystkich właścicieli telewizorów. Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 14.03.09, 12:19 sorry, typie, co to znaczy zarejestrować odbiornik? i gdzie można tego dokonać?? nie zauważyłeś czasem że lata 80 już minęły? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 14.03.09, 12:38 www.poczta-polska.pl/Uslugi/?U=DlaCiebie&DC=Finanse&F=RTV google, 3 sekundy Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 14.03.09, 13:36 4g63 napisał: > sorry, typie, co to znaczy zarejestrować odbiornik? > i gdzie można tego dokonać? Na poczcie w okienku. Tam Ci powiedzą dokładnie, co masz zrobić. > ? nie zauważyłeś czasem że lata 80 już minęły? Owszem, ale ustawa pozostała i obowiązuje, dopóki nie zostanie zmieniona. Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 14.03.09, 16:10 4g63 napisał: > sorry, typie, co to znaczy zarejestrować odbiornik? i gdzie można tego dokonać? > ? nie zauważyłeś czasem że lata 80 już minęły? ############# w DALSZYM CIĄGU NA POCZCIE. jESTEŚ DO TYŁU. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 14.03.09, 10:05 miedzianin napisał: > Nic nie udowodnią;) Nie ma mocnych,każdy może powiedzieć,że zrezygnował z > oglądania tv na rzecz tv w internecie.Udowodnią to komuś,że tak nie było?;) Jeśli zarejestrowałeś odbiornik to od tej chwili masz obowiązek płacić abonament. I nieważne czy go masz, czy go nie masz i czy oglądasz TV u siebie czy od sąsiada przez okno. Odpowiedz Link Zgłoś
grymas50 Re: Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 14.03.09, 12:46 Placimy za posiadanie odbiornika a nie za oglądanie programu. Wiadomym jest, ze 99,99%polaków posiada odbiorniki a tylko nieliczni, Ci najubożsi /emeryci/regularnie uiszczaja aabonament. I znowu cwaniacy /Ci ktorzy nie zarejestrowali odbiornikow/ będą wygrani.Na naszych oczach powstaje kolejny bubel prawny. Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 14.03.09, 10:58 miedzianin napisał: > Nic nie udowodnią;) Nie ma mocnych,każdy może powiedzieć,że zrezygnował z > oglądania tv na rzecz tv w internecie.Udowodnią to komuś,że tak nie było?;) > Poza tym zdaje mi się że sama liczba 2 mln osób jest niezbyt dokładnie wyliczon > a;) ################################################################# Jeśli miał zarejestrowany odbiornik tv, to jeśli przestał oglądać TV to Jego obowiązkiem było wyrejestrować telewizor. Inaczej płaci!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grymas50 Re: Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 15.03.09, 17:00 Miedzianin, zanim napiszesz przeczytaj innych. Nie płacisz za oglądanie tylko za posiaDanie odbiornika. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Dowolny rząd który to zrobi ma przechlapane 14.03.09, 08:55 Dlatego każda opozycja będzie próbowała wpuścić rządowych w taki kanał. Tusek ostatnio intelektem nie błyszczy (Fotyga), więc całkiem możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Dowolny rząd który to zrobi ma przechlapane 14.03.09, 12:39 a przeczytałeś artykuł, czy komentujesz nagłówek, pieniaczu? Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard5 Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 14.03.09, 08:57 Dlaczego, mam płacić za te gnioty i ciągłe reklamy. Niechaj zakodują, a wtedy kto będzie chciał to wykupi lub nie. Tak jak np. w telefonach na kartę. Dlaczego mam być zmuszany do czegoś, czego sobie nie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 14.03.09, 09:01 ryszard5 napisał: > Dlaczego, mam płacić za te gnioty i ciągłe reklamy. Niechaj Bo takie prawo. Dlaczego płacisz podatki z których utrzymują polityków których nie cierpisz - bo takie prawo. A przymusowe radio i TV jest politykom niezbędne, im większe polityczne dno tym bardziej niezbędne. Odpowiedz Link Zgłoś
pietuszki Re: Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 14.03.09, 09:36 klinika: nie obrażaj bydląt.To porządne ssaki przeciwnie niż ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
patman Ja nie płaciłem abonamentu RTV 14.03.09, 09:05 Bo nie oglądam TV w ogóle, a słucham tylko radiowych stacji komercyjnych. Czy ja też mam płacić na wasze żałosne wojenki o podział łupów w publicznych mediach? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Ja nie płaciłem abonamentu RTV 14.03.09, 12:05 Za radio jest osobny abonament, mniejszy. Wszystko zależy, czy miałeś zarejestrowany odbiornik telewizyjny, radiowy, czy nic nie rejestrowałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Ja nie płaciłem abonamentu RTV# Radio też 14.03.09, 16:17 patman napisał: > Bo nie oglądam TV w ogóle, a słucham tylko radiowych stacji komercyjnych. Czy j > a też mam płacić na wasze żałosne wojenki o podział łupów w publicznych mediach > ? > ##################### To też popełniasz przestępstwo, bo zgodnie z prawem radio też trzeba rejestrować i placić abonament. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Gucio...TVPiS niech wspierają zwolennicy kaczorów 14.03.09, 09:11 PiS mógł zbojkotować TVN to my zbojkotowaliśmy sprostytuowaną Telewizję "publiczną" PiSuarowej formacji.... Podobnie było z programem I Polskiego Radia...przecież to była tuba propagandowa PiSu i Kaczyńskich za publiczne pieniądze.... tnij.org/c0yx i tyle w tym temacie...... Odpowiedz Link Zgłoś
sandino sprostowanie - TVP to już nie TVPiS 14.03.09, 11:16 tam się dokonał przewrót pałacowy - antykacza rewolta odstawiła wieprza Urbańskiego na boczny tor ... Odpowiedz Link Zgłoś
asdfhjkl co za BeZsEnS 14.03.09, 09:16 bezsensowne. czyli jelsi ktos nigdy nie placic abonamentu, to nic nie bedzie musial placic nadal. natomiast ludzie ktorzy pol zycia karnie placili,potem przestali, beda musieli doplacic! dlaczego ma tak byc ze jedne osoby w ogole nie placa, a inne WSzystko???!??! czy to jest ta sprawiedliwosc spoleczna? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: co za BeZsEnS 14.03.09, 09:23 asdfhjkl napisała: > bezsensowne. > czyli jelsi ktos nigdy nie placic abonamentu, to nic nie bedzie > musial placic nadal. Chyba masz rację: gdy ktoś kupił telewizor ale go nie zarejestrował. > natomiast ludzie ktorzy pol zycia karnie placili,potem przestali, > beda musieli doplacic! Tak wychodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 Re: co za BeZsEnS 14.03.09, 09:40 Chodzi o to aby już teraz ludzie zaczeli donosić na innych, bo dlaczego ja mam mieć gorzej. Stara sztuczka. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_manitou Re: Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 14.03.09, 09:20 ktoś musiał by być arcy leszczem by majac zarejestrowany odbiornik RTV przestać płacić i liczyc jescze że mu się upiecze. Trzeba było najpierw opłacić zaległosci a potem wyrejestrować odbiornik. w takiej sytuacji "Edziu listonosz poeta" może nam skoczyć Odpowiedz Link Zgłoś
lew123 Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 14.03.09, 09:22 Koniec z głosowaniem na PO są tacy jak wszystkie partie ja i moi znaiomi nie bedziemy chodzić już na wybory i kupowac wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
thorgal_aegirsson Re: Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 14.03.09, 11:25 lew123 napisał: > Koniec z głosowaniem na PO są tacy jak wszystkie partie ja i moi > znaiomi nie bedziemy chodzić już na wybory i kupowac wyborczej Buahahahahahahahahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 14.03.09, 09:34 Chyba nie byłoby sprawiedliwe w stosunku do osób, płacących abonament zgodnie z ustawą, spokojnie zgodzić się z zachowaniem cwaniaków, tego abonamentu niepłacących, czyli łamiących ustawę, bez próby wyegzekwowania od nich zaległości? presentation1 napisał: > Najpierw Tusk namawial zeby nie placic abonamentu,teraz sciagnie z odsetkami.Pr > zekret jak diabli Gdzieś ty słyszał, żeby Tusk namawiał do łamania prawa? On tylko zapowiadał zniesienie abonamentu (najpierw dla emerytów, potem dla wszystkich) w nowej ustawie. Czy gdy jakiś rząd zapowiada obniżenie podatków, to obywatel z miejsca zaczyna płacić mniej, opierając się na tych obietnicach? Odpowiedz Link Zgłoś
slavkovski Re: Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 14.03.09, 09:35 Przecież prezesi i kierownictwo tv musi mieć kasę na odprawy, swoje skromne pensje, zlecenia dla rodzin i znajomych królika. Płacić i milczeć j....y motłochu! A jak nie, fiskus puści Was w skarpetach. Polska to praworządna kraina. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 14.03.09, 09:38 slavkovski napisał: > Przecież prezesi i kierownictwo tv musi mieć kasę na odprawy, swoje skromne > pensje, zlecenia dla rodzin i znajomych królika. To już nie sprawa fiskusa... > Płacić i milczeć j....y motłochu! A jak nie, fiskus puści Was w skarpetach. > Polska to praworządna kraina. Może wreszcie w jednym punkcie ostatecznie praworządnie wyegzekwuje przestrzeganie ustawy. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.jot Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 14.03.09, 09:37 he he, a ja płacę abonament od zawsze, chociaż nie jestem zwolenniczką kaczorów, a wręcz przeciwnie. Jeżeli zrobią to tak, że będą ścigać tylko tych, którzy przestali płacić, to nie będzie fair. Powinni sięgnąć dalej, to znaczy dobrać się do tych, którzy nie płacili NIGDY. Znam wielu POCZCIWYCH OBYWATELI, którzy unikają wszelkich opłat: za psa, za śmieci, mają lewe dekodery itp. itd. Kiedyś było coś podobnego z podatkiem drogowym. Ci, którzy zaprzestali płacenia, potem musieli to w zębach oddać. Odpowiedz Link Zgłoś
aniask_mama Re: Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 14.03.09, 09:52 Gosia.jot Ja też płacę abonament od zawsze, mam nawet taką leciwą książeczkę od 1994r ;)) i co z tego? Poczta mi wysłała upomnienie, że nie płacę, ale gdybym zapłaciła to mam im udowadniać podając: gdzie, kiedy, ile zapłaciłam i jeszcze ksero załączyć. Szlag mnie trafił jak to dostałam (bo płaciłam, a jakże, na poczcie! I jak się w tym bajzlu skarbówka połapie? Ściągnie mi pieniądze nie pytając, czy zapłaciłam? Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani.######### 14.03.09, 16:23 aniask_mama napisała: > Gosia.jot > > Ja też płacę abonament od zawsze, mam nawet taką leciwą książeczkę > od 1994r ;)) > > i co z tego? Poczta mi wysłała upomnienie, że nie płacę, ale gdybym > zapłaciła to mam im udowadniać podając: gdzie, kiedy, ile zapłaciłam > i jeszcze ksero załączyć. > Szlag mnie trafił jak to dostałam (bo płaciłam, a jakże, na poczcie! > > I jak się w tym bajzlu skarbówka połapie? Ściągnie mi pieniądze nie > pytając, czy zapłaciłam? ############## Masz obowiązek odpowiedią ilość lat przechowywać dokumenty finansowe, w tym dowody wpłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
test1410 Re: Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 14.03.09, 10:44 gosia.jot napisała: > Kiedyś było coś podobnego z podatkiem drogowym. Ci, którzy zaprzestali płacenia > , potem musieli to w zębach oddać. I pewnie ta zmiana skończy się takim oszustwem jak wprowadzenie akcyzy i innych podatków w cenie paliwa (rzekomo na budowę i utrzymanie dróg) Odpowiedz Link Zgłoś
uhurzysko Re: Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 14.03.09, 11:42 gosia.jot napisała: > he he, a ja płacę abonament od zawsze, chociaż nie jestem zwolenniczką kaczorów > , a wręcz przeciwnie. Jeżeli zrobią to tak, że będą ścigać tylko tych, którzy p > rzestali płacić, to nie będzie fair. Powinni sięgnąć dalej, to znaczy dobrać si > ę do tych, którzy nie płacili NIGDY. > Znam wielu POCZCIWYCH OBYWATELI, którzy unikają wszelkich opłat: za psa, za śmi > eci, mają lewe dekodery itp. itd. > Kiedyś było coś podobnego z podatkiem drogowym. Ci, którzy zaprzestali płacenia > , potem musieli to w zębach oddać. płacę regularnie za wszystko z czego korzystam - mieszkanie, prąd, gaz, telefon, kredyty, OC za samochód i takie tam ale TV publicznej nie oglądam - więc dlaczego mam za nią płacić?? Niech sobie TVP zrobi 'Pay per view" (chyba jakoś tak) lub 'Video on demand' - wtedy dopiero zorientuje się, jak bardzo jest oglądana. Informacje oglądam na tvn24, dokumenty na discovery i national, seriale na axn, filmy na ale kino - to po co mi TVP??? i za co mam im placić??? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 14.03.09, 12:15 A czy chodzisz do wszystkich teatrów, które dotuje państwo na wszystkie możliwe przedstawienia i opery? Posyłasz dzieci do wszystkich możliwych szkół i studiujesz wszystkie kierunki na wszystkich uczelniach państwowych? To są wszystko rzeczy finansowane prawie całkowicie z twoich podatków. Płacisz je, a inni z tego korzystają. Na tym polega fundament państwa obywatelskiego, gdzie wszyscy solidarnie finansują pewne instytucje pożytku publicznego. Ty możesz nie oglądać TVP ale miliony ludzi w całej Polsce nie mają wyboru - nie dociera do nich sygnał nadajników komercyjnych a nie stać ich na telewizję satelitarną. Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani...Płacisz 14.03.09, 16:28 uhurzysko napisał: > gosia.jot napisała: > > > > > płacę regularnie za wszystko z czego korzystam - mieszkanie, prąd, gaz, telefon > , > kredyty, OC za samochód i takie tam > ale TV publicznej nie oglądam - więc dlaczego mam za nią płacić?? > Niech sobie TVP zrobi 'Pay per view" (chyba jakoś tak) lub 'Video on demand' - > wtedy dopiero zorientuje się, jak bardzo jest oglądana. > Informacje oglądam na tvn24, dokumenty na discovery i national, seriale na axn, > filmy na ale kino - to po co mi TVP??? i za co mam im placić??? Placisz nie za oglądanie TVP, tylko za posiadanie odbiornika niezależnie od tego czy placisz za kablówkę i satelitę! Odpowiedz Link Zgłoś
dyrman Re: Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 14.03.09, 21:58 uhurzysko napisał: "płacę regularnie za wszystko z czego korzystam - mieszkanie, prąd, gaz, telefon, kredyty, OC za samochód i takie tam ale TV publicznej nie oglądam - więc dlaczego mam za nią płacić??" Za mieszkanie płacisz, bo jak będziesz zalegał z płatnościami wylądujesz na bruku. Jak nie zapłacisz za prąd, gaz czy telefon - migiem ci je wyłączą. Jak nie zapłacisz kredytu, już bank się postara, by komornik zaczął Ci ściągać należności z pensji. Bez OC nie mógłbyś jeździć samochodem, bo bałbyś się kary finansowej za jego brak. Płacisz to wszystko tylko i wyłącznie dlatego, że kara za nie robienie tego jest jak najbardziej realna i dotkliwa. A abonament radiowo-telewizyjny? Nie płacisz go, bo po prostu nie boisz się kary. Nie ma sensu dorabiać do tego żadnej innej ideologii. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Odsetki karne zapłaci Donaldinio? Brawo! 14.03.09, 09:40 Dlaczego on? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kto namawiał do niepłacenia abonamentu?? 14.03.09, 10:33 Na pewno nie "Donaldino". On tylko zapowiadał zniesienie abonamentu w nowej ustawie. Do czasu wejścia w życie nowej ustawy, obowiązuje stara. PS.: Czy, gdy któryś rząd zapowiedział likwidację jakiegoś podatku, to Ty - tylko na tej podstawie - natychmiast przestawałeś go płacić? Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: Kto namawiał do niepłacenia abonamentu?? 14.03.09, 10:46 Przypomnieć kampanię wyborczą?? Hasła o nieposłuszeństwie obywatelskim. Donaldinio namawiał do niepłacenia abonamentu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Kto namawiał do niepłacenia abonamentu?? 14.03.09, 12:20 Każdy przy pomocy Googla może stwierdzić w 5 minut, że kłamiesz. Po co kłamiesz w taki prymitywny sposób? zacytuj dosłownie, gdzie Tusk namawiał do niepłacenia abonamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Całą wiedzę o życiu czerpiesz z google? 14.03.09, 12:44 paradne: obszczymurek oszczerca kogoś żałuje wracaj na drzewo Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Całą wiedzę o życiu czerpiesz z google? 14.03.09, 13:43 fly8171 napisał: > Żal mi Cię! A Ty - z pamięci? Dość, jak widać, zawodnej i wybiórczej. Wcale mi Cię nie żal. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kto namawiał do niepłacenia abonamentu?? 14.03.09, 13:41 fly8171 napisał: > Przypomnieć kampanię wyborczą?? Hasła o nieposłuszeństwie obywatelskim. > Donaldinio namawiał do niepłacenia abonamentu!!!! Nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
barej Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 14.03.09, 09:47 Nareszcie haracz będzie zniesiony.A jak jest z emerytami? Czy Oni dalej płacą abonament? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 14.03.09, 09:53 barej napisał: > Nareszcie haracz będzie zniesiony.A jak jest z emerytami? Czy Oni dalej płacą > abonament? Powinni, bo wciąż obowiązuje stara ustawa, która nie przewiduje wyjątków. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 tusk nie popuści 14.03.09, 09:49 misiak i jemu podobni muszą mieć zapewnione finanse w budżecie. gotów jest nawet napuścić fiskusa na obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: tusk nie popuści 14.03.09, 09:54 carpaccio4 napisał: > misiak i jemu podobni muszą mieć zapewnione finanse w budżecie. gotów jest nawe > t > napuścić fiskusa na obywateli. Dlaczego "misiak"? On jest "od stoczni"... Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 Brukowiec PIS-u, "Rz", znowu kłamie i judzi... 14.03.09, 09:56 typowe... Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 Re: Brukowiec PIS-u, "Rz", znowu kłamie i judzi. 14.03.09, 09:58 jama.314 napisał: > typowe... 'Rz" już od dawna tylko pisze...kłamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: tusk nie popuści 14.03.09, 09:59 koloratura1 napisała: > carpaccio4 napisał: > > > misiak i jemu podobni muszą mieć zapewnione finanse w budżecie. gotów jes > t nawe > > t > > napuścić fiskusa na obywateli. > > Dlaczego "misiak"? On jest "od stoczni"... raczej od nieswoich pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
abba.15 carpaccio4, ty już popuszczasz w pampersa? 14.03.09, 10:03 gdy żona wali cie w rogi i każe ci na to patrzeć !? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: tusk nie popuści 14.03.09, 10:35 carpaccio4 napisał: > koloratura1 napisała: > > > carpaccio4 napisał: > > > > > misiak i jemu podobni muszą mieć zapewnione finanse w budżecie. got > ów jes > > t nawe > > > t > > > napuścić fiskusa na obywateli. > > > > Dlaczego "misiak"? On jest "od stoczni"... > > raczej od nieswoich pieniędzy Również od "telewizyjnych"? Znasz jakieś dane? Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: tusk nie popuści 14.03.09, 10:53 koloratura1 napisała: > Również od "telewizyjnych"? Znasz jakieś dane? szczerze pisząc wisi mi to kalafiorem Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: tusk nie popuści 14.03.09, 13:46 carpaccio4 napisał: > koloratura1 napisała: > > > > Również od "telewizyjnych"? Znasz jakieś dane? > szczerze pisząc wisi mi to kalafiorem Wisieć ci może, nie ma zakazu, ale nie wprowadzaj ludzi w błąd, bo to świństwo (choć i tu również zakazu nie ma). Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 carpaccio4, no i te twoje rogi... 14.03.09, 09:57 trzeba je chronić, a to kosztuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 Przed chwilą w "trójce"potwierdzono,że to kłamstwo 14.03.09, 10:01 'Rz" po prostu zmyśla, kłamie na polecenie J.Kaqczynskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
abba.15 carpaccio4, ty nie nadajesz sie do niczego,rogaczu 14.03.09, 10:04 taka pierdoła z wielkim porożem... Odpowiedz Link Zgłoś
sandino "platfderaści" ? a cóż to znowu takiego ? 14.03.09, 11:11 masz jakieś problemy z główką, karpaczio ? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: "platfderaści" ? a cóż to znowu takiego ? 14.03.09, 13:47 sandino napisał: > masz jakieś problemy z główką, karpaczio ? Może rogi za ciężkie? Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: "platfderaści" ? a cóż to znowu takiego ? 14.03.09, 14:06 koloratura1 napisała: > sandino napisał: > > > masz jakieś problemy z główką, karpaczio ? > > Może rogi za ciężkie? wyczuwam biegłą w sprawie rogów Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: "platfderaści" ? a cóż to znowu takiego ? 14.03.09, 16:05 carpacci > wyczuwam biegłą w sprawie rogów o4 napisał: Twoich? Skądże! To tylko czcze domysły. Odpowiedz Link Zgłoś
kontoaktywne Te 2 mln odpłaci się PO i zagłosuje w następnych 14.03.09, 10:23 wyborach na PIS. Wszak ludzie pamiętają hiper obietnice Donalda zniesienia abonamentu, podatku progresywnego , podatku Belki, spadku bezrobocia, sieci autostrad, drugiej Irlandii (choć to mu się prawie sprawdziło bo jesteśmy blisko recesji jak w Irlandii) etc . Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Te 2 mln odpłaci się PO i zagłosuje w następn 14.03.09, 12:22 A przeczytałeś artykuł, który komentujesz, czy tylko nagłówek? Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 To Tusek znowu będzie smutny, bo prezydenturze już 14.03.09, 10:25 może powiedzieć papa! Oto cud gospodarczy im. gefreitra J.Tuska - napaść, ukraść i zapłacić z kasy obywateli córeczce, która produkuje się w TVP jako tańcząca debilka! Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: To Tusek znowu będzie smutny, bo prezydenturz 14.03.09, 12:23 Następny gamoń co nie przeczytał artykułu, ale zaraz biegnie pisać mądraszkowate komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
waariat ehhh radio i tv... 14.03.09, 10:32 Za radio mozna oddzielnie placic i za TV oddzielnie, nie trzeba placic za to i za to, wiec nie tlumaczccie sie ze wolicie sluchac radia a musicie placic za tv Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 SB-PIS powiela kłamstwa "Rzeczypospolitej"..Po co? 14.03.09, 10:40 Wildestain i jego kumple z "Rz" są opłacani przez PIS, ich zadanie to pomawiać,kłamać, obrzucać gów... Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: ehhh radio i tv.### Tylko za telewizję placisz 14.03.09, 16:39 waariat napisał(a): > Za radio mozna oddzielnie placic i za TV oddzielnie, nie trzeba placic za to i > za to, wiec nie tlumaczccie sie ze wolicie sluchac radia a musicie placic za t > v ############## Nie placi się zawsze oddzielnie, bo jeśli płacisz za TV to za radio nie płacisz. Odpowiedz Link Zgłoś
dryhas W jaki sposób fiskus chce udowodnić,że przez te 14.03.09, 10:42 lata kiedy nie płaciłem abonamentu,miałem w domu telewizor? Odpowiedz Link Zgłoś
waran_z_komody Re: W jaki sposób fiskus chce udowodnić,że przez 14.03.09, 12:01 w p[rosty sposób - kiedys płaciłeś abonament, potem przestałeś płacić ale odbiornika nie wyrejestrowałeś no i przez te lata co nie płaciłeś jesteś nadal formalnie posiadaczem odbiornika Odpowiedz Link Zgłoś
opmik Re: W jaki sposób fiskus chce udowodnić,że przez 14.03.09, 12:24 Bardzo prosto, jeżeli miałeś zarejestrowany odbiornik i przestałeś płacić to powinieneś go wyrejestrować i oczywiście udawać "głupa" że nic nie oglądasz i nie słuchasz.Gdy nie wyrejestrowałeś to będziesz musiał zaległości uregulować , jak obiecują z odsetkami.A skąd mają brać na swoje kilkudziesięciotysięczne pensje w nikomu nie potrzebnych Zarządach? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: W jaki sposób fiskus chce udowodnić,że przez 14.03.09, 14:02 dryhas napisał: > lata kiedy nie płaciłem abonamentu,miałem w domu telewizor? A rejestrowałeś kiedyś odbiornik? Jeśli tak, to leżysz. Odpowiedz Link Zgłoś
robroy101 Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 14.03.09, 10:57 Ilu posłów płaci abonament? Odpowiedz Link Zgłoś
an59za Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 14.03.09, 11:02 Rzad obojetnie o jakim zabarwieniu, ktorz bedzie chcial to zrealizowac czeka niemila niespodzianka. Kazda opcja musi sie z tzm liczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekk091 Kto zapłaci za radio i TV? Pan, pani... 14.03.09, 11:09 żeby placic abonament to musza byc filmy nowe a nie stare a po drugie nie płacić artystom za udzial w programach duże kwoty pieniędzy ,emeryt dostaje 500zł a artysta 10,000zł. Odpowiedz Link Zgłoś