ccc-bbb Obłuda Tuska na temat praw człowieka! 21.03.09, 15:47 "Tusk zaznaczył, że historia pokazuje, iż między Polską i Chinami nie ma niczego, co utrudniałoby budowę pełnego zaufania. - Chińczycy i Polacy darzyli się zawsze wzajemnym zaufaniem, przyjaźnią i szacunkiem do własnej drogi budowania dobrobytu i powodzenia - podkreślił. - Polski i chiński sposób na życie przyniósł wielki sukces obu narodom (...) Z dumą i radością mogę powiedzieć, że między Polakami i Chińczykami istnieje wartość bezcenna - naturalne, wynikające z tradycji i wzajemnego szacunku zaufanie. Niech to będzie źródłem nadziei na zdecydowanie większe obroty i intensywniejszą współpracę - powiedział premier. Zdaniem szefa rządu, Polacy - jak żaden naród na świecie - rozumieją źródła i znaczenie chińskiego sukcesu. - Nasze ojczyzny leżą daleko od siebie, może dlatego nigdy w historii konflikt nie podzielił naszych narodów. Nasze ambicje i możliwości leżą blisko siebie, wartości są bardzo podobne - ocenił. "To, co chcę podkreślić - przyjechałem tutaj po to, żeby potwierdzić, że Polska bezwzględnie szanuje chiński model rozwoju - powiedział Tusk." Hmm, ciekawe czy Cudak Tusk ma taki sam szacunek do drogi Stalina i Hitlera "budowania dobrobytu i powodzenia"! Odpowiedz Link Zgłoś
quechuamadre Free Tibet 21.03.09, 15:49 Tybet jest okupowany przez Chińczyków od 50 i jest to jeden wielki obóz koncentracyjny. Mordują, torturują tych biednych Tybetańczyków, wysyłają do obozów katorżniczej i niewolniczej pracy, bo mają broń, są przebiegli, podli i zachowują się prawie jak hitlerowcy. Brutalna eksterminacja narodu tybetańskiego odbywa się na oczach świata i niedługo wymordują wszystkich Tybetańczyków. Do tego Chińczycy kłamią, mataczą i rabują co się da w Tybecie. Policzono, że w Tybecie jest więcej chińskiego wojska, a to klasa próżniacza, niż samych Tybetańczyków.Tybetańczycy nie poddawajcie się, walczcie, sercem jesteśmy z wami. Następna światowa wojna będzie o wolność Tybetu. Odpowiedz Link Zgłoś
herrkagan Re: Free Tibet? 21.03.09, 16:04 Tybet nigdy nie znal wolnosci. A zanim weszli tam chinscy komunisci, to w Tybecie byl feudalizm i teokracja, a Dalej Lama i jego dwor pedzili swoj pasozytniczy i prozniaczy zywot w luksusie, gdy w tym samym czasie chlop tybetanski przymieral z glodu i z feudalnych obciazen... Wlaczenie Tybetu do Chin bylo wielim skokiem cywilizacyjnym dla wszystkich Tybetanczykow, oczywiscie oprocz prozniaczej i pasozytniczej klsy mnichow. Do dzis Dalej Lama rozpacza nad swym rozwodem z korytem... Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Free Tibet? 21.03.09, 16:24 > Wlaczenie Tybetu do Chin bylo wielim skokiem cywilizacyjnym dla > wszystkich Tybetanczykow Gdybys chociaz raz byl w Tybecie, to bys takich bzdetow nie pisal. Zalecialo propaganda made in China... Odpowiedz Link Zgłoś
herrkagan Re: Free Tibet? 21.03.09, 16:33 Bylem w Indiach, wiec wiem jak sie tam zwyklym Indusom dobrze zyje pod butem buddyjskich mnichow... Odpowiedz Link Zgłoś
anka5515 Re: Free Tibet? 22.03.09, 02:06 > > Wlaczenie Tybetu do Chin bylo wielim skokiem cywilizacyjnym dla > > wszystkich Tybetanczykow Tak samo wejście Europejczyków do Ameryki Północnej - dla Indian był to wielki skok cywilizacyjny. Szkoda tylko, że tak niewielu przeżyło ten "wielki skok" Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek skok cywilizacyjny Indian? 25.03.09, 18:52 anka5515 napisała: > Tak samo wejście Europejczyków do Ameryki Północnej > - dla Indian był to wielki > skok cywilizacyjny. Szkoda tylko, że tak niewielu przeżyło > ten "wielki skok" Ich nie było tak wielu (na terenie Stanów) przed tym skokiem i rżnęli się nawzajem nie gorzej niż biali. Co do rejonów zdobytych przez Hiszpanów, to większość Indian przyjęła nowe rządy jako lepsze od poprzednich indiańskich. Aztecy nie byli wcale przyjemni czy tolerancyjni. Zresztą większość ludności Meksyku ma więcej indiańskiej krwi niż białej. Rasa indiańsko-metyska mnoży się i zasiedla teraz Stany :) Rekonkwista! Odpowiedz Link Zgłoś
tempus Re: Free Tibet? 21.03.09, 18:42 herrkagan napisała: > Tybet nigdy nie znal wolnosci. A zanim weszli tam chinscy komunisci, > to w Tybecie byl feudalizm i teokracja, a Dalej Lama i jego dwor > pedzili swoj pasozytniczy i prozniaczy zywot w luksusie, gdy w tym > samym czasie chlop tybetanski przymieral z glodu i z feudalnych > obciazen... Lecz się. > Wlaczenie Tybetu do Chin bylo wielim skokiem cywilizacyjnym dla > wszystkich Tybetanczykow, oczywiscie oprocz prozniaczej i > pasozytniczej klsy mnichow. Do dzis Dalej Lama rozpacza nad swym > rozwodem z korytem... Komunizm był skokiem cywilizacyjnym. Ale WSTECZ!!! Skąd Ty się wziąłeś? Z Kuby??? Wypisujesz głupoty jakich od dawna nie czytałem. Komunizm był i jest ślepą uliczką w rozwoju ludzkiej cywilizacji. Synku, ja żyłem w Polsce od 1964-go roku do 2006-go roku. Widziałem wiele ważnych, dramatycznych i interesujących wydażeń. Masz szczęście, że komunizm nie został uznany za zbrodniczą ideologię :). Odpowiedz Link Zgłoś
herrkagan Re: Free Tibet? 21.03.09, 18:46 Widze, ze jako "argumenty" masz tylko chamskie wyzwiska. Poczytaj wiec cos o argumentum ad personam, i o tym, kto uzywa takiej "argumentacji"... Ja w PRL zylem zas od roku 1949 do 1981 i zyje znow (z przerwami) od kilku lat, wiec nie bedziesz mnie pouczal, bos na to za mlody i za glupi! Odpowiedz Link Zgłoś
tempus Re: Free Tibet? 21.03.09, 20:20 Nie przypominam sobie abym użył "chamskich wyzwisk". A Twoje stwierdzenie, że jestem "za głupi" jest właśnie chamskie. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman wolna Lakota 21.03.09, 20:26 od ponad 500 lat trwa eksterminacja prawowitych mieszkańców ameryki przez białych okupantów Odpowiedz Link Zgłoś
herbatkaherbatnik Re: wolna Lakota 21.03.09, 20:43 Pójdę dalej i powiem, że od kilkudziesięciu tysięcy już lat trwa okupacja Ziemi przez Homo Sapiens. Odpowiedz Link Zgłoś
czyngis_chan Tacy jak ty nie pojmują argumentów rozumu. 22.03.09, 20:02 Na pomarańczową swołocz potrzebny jest argument pały. Odpowiedz Link Zgłoś
tppiotr Przeczytaj to: 21.03.09, 16:06 J.K.Knaus "Ofiary zimnej wojny" - po raz pierwszy ujawnione kulisy tajnych operacji CIA w okupowanym Tybecie. Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 No ale to każdy wie, a liberały to popierają 21.03.09, 16:10 Szkoda, że naród, który walczył z totalitaryzmem ma takich reprezentantów. Tylko dla interesu z Chinami ścierwoliberały się złajdaczyły jak tania dziwka. Liberały to tanie łajdackie dziwki, q- rwy co dają dupy każdemu kto obieca jakieś korzyści. Odpowiedz Link Zgłoś
mary-magdalene Nowy Porzadek Swiata, a Tybet 21.03.09, 16:15 TO CO SIE DZIEJE W TYBECIE POD CHINSKA OKUPACJA JEST POTWORNE. Ale prawda jest rowniez to, ze "zachod" (USA, UE) ma w d... Tybet. Jak ktos czytal cos na temat historii Tybetu (np. polecam Czternatu Dalajlamow G.Mullin) - to wie, ze za obecna polityczna sytuacje Tybetu odpowiada, (w moim przekonaniu) na rowni z Chinami, Anglia czy USA. Dzis Tybet jest potrzebny ludziom tworzacym Nowy Porzadek Swiata jako narzedzie (jeden z argumentow dla swiatowej opinii publicznej) do wykorzystania przeciw Chinom - bo to Chiny razem z Rosja (jako panstwa nie uzaleznione od wladzy "bankierow z Wall Street", FED, Komisji Trojstronnej, "Grupy Bilderberg") sa dzis glownym celem "elity NWO". Tylko dlatego zwraca sie nam uwage na Tybet - przez dziesiatki lat (od czasow chinskiej okupacji temat byl przemilczany przez zachod). Polityka (USA, UE) to jedno wielkie "g", manipulacja, ktora pod haslami obrony praw czlowieka realizuje swoje totalitarne (nie mniej niz chinska wladza) plany. TYBET JEST SKAZANY NA SMIERC - jedyne co moga dzis (i moim zdaniem powinni zrobic) Tybetanczycy to umrzec walczac - organizujac powstanie na wzor palestynskiej Intifady...zreszta wszyscy powinnismy zrobic to samo ! Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Nowy Porzadek Swiata, a Tybet 21.03.09, 16:27 a tak poza tym to w domu wszyscy zdrowi. Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: Nowy Porzadek Swiata, a Tybet 21.03.09, 16:51 mary-magdalene napisał: > TO CO SIE DZIEJE W TYBECIE POD CHINSKA OKUPACJA JEST POTWORNE. (...) Ale tylko tych, co rozrabiają. Reszta ma się nieporównanie lepiej niż w niewoli u mnichów. Powstanie i walka o to, by stać się znów śmieciem przymierającym głodem pod butem dalajlamu jest nieco nie na rękę Tybetańczykom. Stąd nieliczne protesty w wykonaniu przyjezdnych "autochtonów". Nie ma o czym mówić. Przykład chichotu historii masz w Polsce i wynik "walki" robotników z Solidarności. W wyniku swego niezadowolenia mają teraz odbudowę feudalizmu i ani pisną spod buta proboszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
anka5515 Re: Nowy Porzadek Swiata, a Tybet 22.03.09, 02:14 Byłeś w Tybecie? Rozmawiałeś z ludźmi? Czy to tylko Twoje przypuszczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Film z Tybetu udowadnia kłamstwa chińskiego rządu 21.03.09, 16:55 ,,tak jak jaruzelskiego z,o,m,o....i tez za to nie odpowiedzial...wiec co wy tu mi chinczykow wciskacie Odpowiedz Link Zgłoś
herrkagan Re: Film z Tybetu udowadnia kłamstwa chińskiego r 21.03.09, 17:13 A kto opowie w RP za milionowe bezrobocie i za oddanie zachodniemu kapitalowi naszych fabryk i bankow, i to za oddanie, nawet nie za sprzedaz za pol ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
herrkagan Re: wszystkich nas to czeka jak wejdą chińczycy 21.03.09, 17:11 Chinczycy o niczym innym nie marza tylko o zbrojnej okupacji Rzplitej... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
des4 towarzyszu, godnie pracujecie na swoje yuany 21.03.09, 17:26 masy pracujące Chin są z was dziś dumne... Odpowiedz Link Zgłoś
herrkagan Re: towarzyszu, godnie pracujecie na swoje yuany 21.03.09, 17:42 Jestem Polakiem, pracownikiem polskiej wyzszej uczelni... A ty piszesz oczywiscie z lokalnej rezydentury CIA... Swoja droga, to macie szybkich tlumaczy na polski! Odpowiedz Link Zgłoś
arctgx Re: towarzyszu, godnie pracujecie na swoje yuany 21.03.09, 17:54 Więcej dobrych stosunków ze zbrodniarzami z lewa czy prawa... przyjaźń z Rosją i Chinami. Towarzysze, wspierajcie chińskie towary, by spod buta Dalajlamy wyzwolić pałkami uciśniony tybetański lud i nawrócić go na kult komunizmu. Towarzyszu herrkagan, pamiętaj że komunizm to też religia z partyjnym bóstwem i dogmatami, którym nie wolno się sprzeciwić. Odpowiedz Link Zgłoś
herrkagan Re: towarzyszu, godnie pracujecie na swoje yuany 21.03.09, 19:02 Nie jestem "towarzyszem", a co najwyzej osoba z lewicy, ale takiej typu zachodnioniemieckiej SPD czy skandynawskiej socjaldemokrcji, i nigdy do zadnej kompartii (w tym wiec i do nieboszczki PZPR) nie nalezalem, w odroznieniu np. do Balcerowicza, Baumana, Kolakowskiego czy Kuronia... Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: towarzyszu, godnie pracujecie na swoje yuany 21.03.09, 19:05 na Kremlu nazywają takich "użytecznymi idiotami"... herrkagan napisała: > Nie jestem "towarzyszem", a co najwyzej osoba z lewicy, ale takiej > typu zachodnioniemieckiej SPD czy skandynawskiej socjaldemokrcji, i > nigdy do zadnej kompartii (w tym wiec i do nieboszczki PZPR) nie > nalezalem, w odroznieniu np. do Balcerowicza, Baumana, Kolakowskiego > czy Kuronia... Odpowiedz Link Zgłoś
herrkagan Znow argumentum ad personam! 21.03.09, 19:07 pl.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_personam Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Znow argumentum ad personam! 21.03.09, 19:08 kolejny wioskowy idiota??? Odpowiedz Link Zgłoś
arctgx Wyższy Uniwersytet Marksizmu i Leninizmu 21.03.09, 17:57 > Jestem Polakiem, pracownikiem polskiej wyzszej uczelni... Czyżby gdzieś w Polsce zachował się Wyższy Uniwersytet Marksizmu i Leninizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
herrkagan Re: Wyższy Uniwersytet Marksizmu i Leninizmu 21.03.09, 19:00 Wyobraz sobie, ze pracuje naukowo na wydziale ekonomii i zarzadzania duzej prywatnej uczelni w wielkim miescie Polski, a ukonczylem dwa zachodnie uniwersytety, takie z samej swiatowej czolowki... Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Wyższy Uniwersytet Marksizmu i Leninizmu 21.03.09, 19:06 padamy na kolana, hehehehehe... herrkagan napisała: > Wyobraz sobie, ze pracuje naukowo na wydziale ekonomii i zarzadzania > duzej prywatnej uczelni w wielkim miescie Polski, a ukonczylem dwa > zachodnie uniwersytety, takie z samej swiatowej czolowki... Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: towarzyszu, godnie pracujecie na swoje yuany 21.03.09, 18:50 herrkagan napisała: > Jestem Polakiem, pracownikiem polskiej wyzszej uczelni... A ty > piszesz oczywiscie z lokalnej rezydentury CIA... Swoja droga, to > macie szybkich tlumaczy na polski! tej od słynnego rektora Janosza, gdzie Begerowa zrobiła w rok licencjat??? Odpowiedz Link Zgłoś
herrkagan Re: towarzyszu, godnie pracujecie na swoje yuany 21.03.09, 18:52 Nie, u mnie takie numery nie przechodza. Nie pracuje tez na KUL czy UKSW. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: towarzyszu, godnie pracujecie na swoje yuany 21.03.09, 18:55 dzisiaj popołudniowa zmiana??? od 15 twardo w sieci??? staracie się towarzyszu, za nadgodziny i pracę w weekend dostaniecie dwa podkoszulki... Odpowiedz Link Zgłoś
herrkagan Re: towarzyszu, godnie pracujecie na swoje yuany 21.03.09, 19:09 Mnie nie placa za obrone dobrego imienia Chin. To tylko u was w CIA pracuje sie tylko za pieniadze... Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: towarzyszu, godnie pracujecie na swoje yuany 21.03.09, 19:10 pieniądze lepsze niż miska ryżu z sosem sojowym...podszkolcie się towaszyszu/szko, daleko wam jeszcze do ruskich webbrygadzistów, hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
tempus Re: towarzyszu, godnie pracujecie na swoje yuany 21.03.09, 18:53 herrkagan napisała: > Jestem Polakiem, pracownikiem polskiej wyzszej uczelni... A ty > piszesz oczywiscie z lokalnej rezydentury CIA... Swoja droga, to > macie szybkich tlumaczy na polski! Czytam Twoje wypowiedzi i jestem przerażony. Tacy fani tego chorego systemu jak Ty, mordowali strzałem w tył głowy polską inteligencję w Katyniu i innych miejscach. Bo to byli przeciaż "wyzyskiwacze" i trzeba było naród od nich oczyścić. Tylko że zamiast starej arystokracji pojawiła się nowa, czerwona arystokracja... Czytałeś utwory George Orwell??? Jak mi się uda znaleźć o Tobie coś więcej, to nmasz Gnojku przesrane!!! Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: towarzyszu, godnie pracujecie na swoje yuany 21.03.09, 18:59 pojawił/a się pewien czas temu na forum, broni zażarcie każdego zamordyzmu byle był antyzachodni/antyamerykański, łzawo wspomina czasy duperelu, gdzie robiła karierę w uczelnianym kółku ZSMP, potem się urwało i został/a z asystencką pewnsyjką w uczelnianej bibliotece... dobry materiał na główną postać w Godbye Lenin II... Odpowiedz Link Zgłoś
herrkagan Argumentum ad personam 21.03.09, 19:06 Widze, ze potrafisz tylko uzywac argumentacji typu ad personam. Wiec przypominam: Argumentum ad personam (łac. argument skierowany do osoby) – pozamerytoryczny sposób argumentowania, w którym dyskutant porzuca właściwy spór i zaczyna opisywać faktyczne lub rzekome cechy swego przeciwnika, nie przebierając przy tym w słowach. W ten sposób unika stwierdzenia, że jego racjonalne argumenty zostały wyczerpane, a jednocześnie sugeruje audytorium, że nasze poglądy są fałszywe. Dodatkowo, obrażanie oponenta ma na celu wyprowadzenie go z równowagi, tak by utrudnić mu adekwatne reagowanie na przedstawiane postulaty. Artur Schopenhauer w swoim dziele Erystyka wskazuje, że jest to ostatni sposób nieuczciwej argumentacji, który stosuje się, gdy wszystkie inne sposoby zawodzą i nie ma szans na wygranie sporu. Przykłady: Doprawdy pojąć nie mogę, jak państwo możecie dawać wiarę temu idiocie? Jak może pan wypowiadać się na temat stanu wojennego? Przecież miał pan wtedy 5 lat! Przewodniczący Parlamentu Europejskiego nie jest Polakiem, nie może zatem wiedzieć, co jest dobre dla Polski. pl.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_personam Odpowiedz Link Zgłoś
ormi Re: towarzyszu, godnie pracujecie na swoje yuany 21.03.09, 19:09 mam nadzieje ze cie juz CIA namierzy... o ile juz tego nie zrobila... Odpowiedz Link Zgłoś
herrkagan Re: towarzyszu, godnie pracujecie na swoje yuany 21.03.09, 19:10 No i co z tego, ze namierzy? Co sugerujesz, ze CIA=Gestapo, SD czy tez inny urzad typu RSHA? Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: towarzyszu, godnie pracujecie na swoje yuany 21.03.09, 19:11 a gdzie tam, wezmą drewnianego bolca i zrobią wam dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
herrkagan Re: towarzyszu, godnie pracujecie na swoje yuany 21.03.09, 19:19 Zalosny jestes, jak twoj sponsor, czyli CIA. Zostaja ci tylko karalne grozby... Wiec uwazaj! Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: towarzyszu, godnie pracujecie na swoje yuany 21.03.09, 19:22 już się boję, kung-fu też was uczą żółci towarzysze??? Odpowiedz Link Zgłoś
herrkagan Re: towarzyszu, godnie pracujecie na swoje yuany 21.03.09, 19:33 Rasista jestes i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: towarzyszu, godnie pracujecie na swoje yuany 21.03.09, 19:57 i złodziej bo wszyscy zlodziej to rasisci... Odpowiedz Link Zgłoś
herbatkaherbatnik Re: towarzyszu, godnie pracujecie na swoje yuany 21.03.09, 20:45 Znów te CIA... ja myślę, że masz kompleks tej instytucji. Nie chcieli cię przyjąć, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
herbatkaherbatnik Re: wszystkich nas to czeka jak wejdą chińczycy 21.03.09, 20:12 Jakbyś tylko zauważył jak też działa rozwój cywilizacji. Ameryka powoli traci jako światowy hegemon, jej miejsce prawdopodobnie przejmą Chiny, które wyrosły na potęgę dzieki chciwości reszty świata. Hegemonia chińska tym będzie się różnić od hegemonii amerykańskej tym, że w chinach nie do przyjęcia są demokratyczne wartości (jak to jest w USA) a jedynie neokomunistyczny model, gdzie zamordyzm jest jedyną drogą do utrzymania ludu w ryzach. I jeśli miałbym wybierać, to już lepiej niech ten niedoskonały model amerykańskiej demokraci pozostanie jeszcze trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
herrkagan Re: wszystkich nas to czeka jak wejdą chińczycy 21.03.09, 20:14 Jak na razie, to nie Chiny napadly na Koree, Wietnam, Paname, Irak i Afganistan, a USA... Dobranoc, bo ja jutro pracuje (studenci zaoczni)... Odpowiedz Link Zgłoś
dexv Re: wszystkich nas to czeka jak wejdą chińczycy 21.03.09, 20:36 herrkagan napisała: > Jak na razie, to nie Chiny napadly na Koree, Wietnam, Paname, Irak i > Afganistan, a USA... > Dobranoc, bo ja jutro pracuje (studenci zaoczni)... Masz rację Chiny tylko udzieliły Koreii " bratniej pomocy " i to dzięki nim KRLD jest dziś mocarstwem atomowym i raje w którym nie ma bezrobocia, ale jest kawa z żołędzi i zupa z trawy Odpowiedz Link Zgłoś
ichmordy Film z Tybetu udowadnia kłamstwa chińskiego rządu 21.03.09, 18:01 Niech pokażą film z policyjnego pałowania Świerczewskiego i Majdana w POlsce . U nas też rządzą agenci i dawne komuchy. Kapitaliści i wyzyskiwacze amerykańscy wcale nie są lepsi.Tajne więzienia CIA i torturowanie więźniów są na porządku dziennym. Odpowiedz Link Zgłoś
jolanta8778 Film z Tybetu udowadnia kłamstwa chińskiego rządu 21.03.09, 19:09 Świat na to patrzy i nie robi nic!!! SKANDAL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
herrkagan Re: Film z Tybetu udowadnia kłamstwa chińskiego r 21.03.09, 19:10 A co ma robic? Uwierzyc propagandzie oplaconej przez CIA? Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Film z Tybetu udowadnia kłamstwa chińskiego r 21.03.09, 19:12 dlaczego CIA??? a może to NSA??? albo wywiad DoS??? Odpowiedz Link Zgłoś
ormi Re: Film z Tybetu udowadnia kłamstwa chińskiego r 21.03.09, 19:17 Pewnie towarzysz traci panowanie nad soba i mota co popadnie, a by dac jakas niegatywna odpowiedz,... nie dba juz o to aby sie jakos nie zdemaskowac i w miare normalna dyskusje prowadzic... szybko ci towarzysze wychodza z siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
herrkagan Re: Film z Tybetu udowadnia kłamstwa chińskiego r 21.03.09, 19:22 To nie ja tu trace panowanie nad soba, ale ci, ktorzy mnie tu obrazaja na tym forum i mi groza fizyczna przemoca... Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Film z Tybetu udowadnia kłamstwa chińskiego r 21.03.09, 19:23 spuść z krzyża, to ci ulży... Odpowiedz Link Zgłoś
herrkagan Re: Film z Tybetu udowadnia kłamstwa chińskiego r 21.03.09, 19:33 Piekny argument... pl.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_personam Odpowiedz Link Zgłoś
herrkagan Re: Film z Tybetu udowadnia kłamstwa chińskiego r 21.03.09, 19:18 CIA jako "ogolna" nazwa specluzb USA. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Film z Tybetu udowadnia kłamstwa chińskiego r 21.03.09, 19:20 szpiegują cię??? prześladują??? słyszysz głosy??? Odpowiedz Link Zgłoś
herrkagan Re: Film z Tybetu udowadnia kłamstwa chińskiego r 21.03.09, 19:23 Goza mi fizyczna przemoca ze strony CIA - zobacz sam na tym forum! Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Film z Tybetu udowadnia kłamstwa chińskiego r 21.03.09, 19:25 rozumiem, twoje teksty to podpucha, nikt nie może byc takim idiotą... Odpowiedz Link Zgłoś
herrkagan Re: Film z Tybetu udowadnia kłamstwa chińskiego r 21.03.09, 19:27 Pisze co mysle. Tylko skonczenie naiwni wierza, ze Dalej Lama chce dobrze dla Tybetu - on chce sie tylko znow dorwac do koryta... Odpowiedz Link Zgłoś
herrkagan Karalne grozby na tym watku! 21.03.09, 19:27 Re: towarzyszu, godnie pracujecie na swoje yuany des4 21.03.09, 19:11 a gdzie tam, wezmą drewnianego bolca i zrobią wam dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
dexv Re: Film z Tybetu udowadnia kłamstwa chińskiego r 21.03.09, 19:28 herrkagan napisała: > Goza mi fizyczna przemoca ze strony CIA - zobacz sam na tym forum! A nie grozi Ci czasem szpital psychiatryczny ? Odpowiedz Link Zgłoś
herrkagan Re: Film z Tybetu udowadnia kłamstwa chińskiego r 21.03.09, 19:30 Spodziewalem sie wlasnie takiego "argumentu". Wiec poczytaj pl.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_personam Odpowiedz Link Zgłoś
dexv Re: Film z Tybetu udowadnia kłamstwa chińskiego r 21.03.09, 19:50 Żadne ad personam, staram ci się pomóc. Śledżą cię, podsłuchują, grożą, wydaje ci się że jesteś Mao, Stalinem. Podyskutuj tutaj: commed.pl/schizofrenia-paranoidalna-vt8558.html Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Film z Tybetu udowadnia kłamstwa chińskiego r 21.03.09, 19:56 dobre, hehe...;) Odpowiedz Link Zgłoś
herrkagan Re: Film z Tybetu udowadnia kłamstwa chińskiego r 21.03.09, 20:06 Znow stac cie tylko na chamskie ataki ad personam... :( Odpowiedz Link Zgłoś
dexv Re: Film z Tybetu udowadnia kłamstwa chińskiego r 21.03.09, 20:08 Nerwy puszczają ? Odpowiedz Link Zgłoś
herrkagan Re: Film z Tybetu udowadnia kłamstwa chińskiego r 21.03.09, 20:12 Raczej tym, co mnie tu od chamow i idiotow wyzywaja... Odpowiedz Link Zgłoś
dexv Re: Film z Tybetu udowadnia kłamstwa chińskiego r 21.03.09, 20:37 Przeczytaj. www.biblionetka.pl/ks.asp?id=41631 Odpowiedz Link Zgłoś
herrkagan Re: A co tu odowadniać? 21.03.09, 19:24 Religia to opium dla ludu (Karl MArx). Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: A co tu odowadniać? 21.03.09, 19:26 wyznawcy marxa spłyneli już rynsztokiem historii, wy zatrzymaliście się na chwilę na kratce ściekowej... Odpowiedz Link Zgłoś
herrkagan Re: A co tu odowadniać? 21.03.09, 19:28 Widac dawno nie byles na zachodzie Europy... Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: A co tu odowadniać? 21.03.09, 19:55 nie stać mnie, siedzę w swojej rodzinnej wsi...naprawdę tam takich jak ty jest więcej??? Odpowiedz Link Zgłoś
annaste1 Re: A co tu odowadniać? 21.03.09, 20:14 herrkagan napisała: > Widac dawno nie byles na zachodzie Europy... Co ty zaglupoty czlowieku opowiadasz? Wez sie zastanow, Dalaj Lama ktory chce sie do koryta dorwac? Skad to wytrzasnales? Wez przestan bo jesli rzeczywiscie jestes osoba ktora TYYYle studiowala to to jest po prostu wstyd byc takim ignorantem. Mieszkasz w Polsce, Dalaj Lama od czasu do czasu przyjezdza do Polski. Idz sobie ignorancie na jakis jego wyklad i posluchaj. MOze cos dotrze. Odpowiedz Link Zgłoś
herrkagan Re: A co tu odowadniać? 21.03.09, 20:15 Czemu wiec mnich, ktorym podobno jest Dalej Lama, pcha sie do wladzy? Bo wladza=koryto pelne kasy... Odpowiedz Link Zgłoś
dexv Re: A co tu odowadniać? 21.03.09, 20:23 Najgorsze co komuna uczyniła ludziom takim jak Ty, to to że nauczyła ich pisać i czytać. Niestety nie nauczyła myśleć i rozumieć. O empatii nie wspominając. Dobranoc Mao. Odpowiedz Link Zgłoś
annaste1 Re: A co tu odowadniać? 21.03.09, 20:23 herrkagan napisała: > Czemu wiec mnich, ktorym podobno jest Dalej Lama, pcha sie do > wladzy? Bo wladza=koryto pelne kasy... Ignorant kompletny, blagam tylko nie pisz na ktorym uniwersytecie czy uczelni pracujesz bo to bedzie wstyd tez dla nich. Naprawde wez sie troche wiecej dowiedz na temat D.L. i pracy calego jego zycia nie tylko dla siebie, nie tylko dla tybetanczykow tylko dla wielu, wielu innych. Przykre widziec ze osoby ktore powinny miec jakies pojecie wypisuja takie glypoty. Po raz kolejny okazuje sie ze powierzchowne wyrywki z rzeczywistosci jakimi czestuja nas media doprowadzaja do kompletnego zdezorientowania odbiorcow. Odpowiedz Link Zgłoś
tempus Re: A co tu odowadniać? 21.03.09, 20:34 herrkagan napisała: > Czemu wiec mnich, ktorym podobno jest Dalej Lama, pcha sie do > wladzy? Bo wladza=koryto pelne kasy... W tym przypadku ta władza dałaby Tybetowi powrót do dawnego porządku i odsunięcie od władzy komunistów. Ich rządy oznaczały i oznaczają brak swobód obywatelskich, biedę, a bywało że zabijanie narodów głodem i masowe mordy. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman jeden strzał - dwóch zabitych 21.03.09, 20:19 to nowa moda w wojsku izraelskim na koszulki z antypalestyńskimi nadrukami, nawiązującymi do ostatniej ofensywy w Strefie Gazy podczas ostatniej operacji wojsk izraelskich w Gazie zginęło ok. 1400 Palestyńczyków i 13 Izraelczyków Odpowiedz Link Zgłoś
tempus Re: jeden strzał - dwóch zabitych 21.03.09, 22:14 Mylisz artykuły. To jest komentarz do artykułu o Tybecie, nie o Żydach. Odpowiedz Link Zgłoś
the.changing.face.of.tibet Prawda o Tybecie 21.03.09, 21:47 Prawda o Tybecie: www.youtube.com/watch?v=QAP_G61j5xw www.youtube.com/watch?v=siBqFgwL-lA&feature=related www.youtube.com/watch?v=WWGGjpJJCKE www.michaelparenti.org/Tibet.html Odpowiedz Link Zgłoś
annaste1 Re: Prawda o Tybecie 21.03.09, 22:07 " Z tybetańskim buddyzmem wiąże się system kastowy. W przekonaniu lamaistów, dusza człowieka po śmierci wciela się jeszcze wielokrotnie w nowe stworzenia, także w zwierzęta. Niestety, temu przekonaniu towarzyszy również inne, że urodzony w rodzinie żebraczej musi przeżyć całe swe życie właśnie w tym stanie, gdyż słusznie cierpi za przeszłe grzechy, których nie zna i nie pamięta. System ten utrwala nędzę, nie pozwala na awans społeczno-zawodowy. Rodzi także rasizm oraz nienawiść do ubogich i cierpiących. W przypadku buddyzmu tybetańskiego dołączono do tego zestawu niewolnictwo. Niewolnicy zwani są w literaturze przedmiotu serfami." WYLACZNIE OSOBA NIE POSIADAJACA NAJMNIEJSZEGO POJECIA O BUDDYZMIE TYBETANSKIM MOGLA NAPISAC COS TAKIEGO! JESTES CHINCZYKIEM CZY NA USLUGACH CHINCZYKOW? NIE WSTYDZ SIE PODOBNO ZADNA PRACA NIE HANBI. MUSZA DUZO PLACIC ZA TEGO TYPU PROPAGANDE I ZAWSZE SIE JAKIES SCIERWO ZNAJDZIE. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Tepakow z polskiej propagandy boli 21.03.09, 22:39 ze Chiny sie szybko rozwijaja,a EU niestety wcale.Do Polski kryzys juz dotarl,no wiec hurra ciemniaki na Chinczykow,dokopac im trzeba,bo oni sa madrzejsi niz prymitywna polska propaganda. www.youtube.com/watch?v=QAP_G61j5xw Odpowiedz Link Zgłoś
the.changing.face.of.tibet Re: Prawda o Tybecie 21.03.09, 23:55 annaste1, Jeśli tak nerwy Ci puszczają z powodu odmiennej opinii, lepiej napij się herbatki (broń Boże chińskiej!) i pomedytuj w łóżku. Lepiej Ci to zrobi. Tak łatwo mnie oceniasz i szufladkujesz, a nie zastanowisz się nawet przez chwilę, dlaczego zamieściałam te linki. Nie zrobiłam tego, aby przedstawić własne poglądy czy manipulować ludżmi. Zależy mi jedynie na poszukiwaniu prawdy, a tu należy poznać dwie strony. Dbaj o zdrówko :-) Odpowiedz Link Zgłoś
annaste1 Re: Prawda o Tybecie 22.03.09, 01:55 the.changing.face.of.tibet napisała: > annaste1, > > Jeśli tak nerwy Ci puszczają z powodu odmiennej opinii, lepiej napij > się herbatki (broń Boże chińskiej!) i pomedytuj w łóżku. Lepiej Ci > to zrobi. > > Tak łatwo mnie oceniasz i szufladkujesz, a nie zastanowisz się nawet > przez chwilę, dlaczego zamieściałam te linki. Nie zrobiłam tego, aby > przedstawić własne poglądy czy manipulować ludżmi. Zależy mi jedynie > na poszukiwaniu prawdy, a tu należy poznać dwie strony. > > Dbaj o zdrówko :-) Na szczescie zdrowie mi jeszcze dopisuje czego na pewno nie mozna powiedziec o zdrowiu umyslowym niektorych osob...:) Istnieje cos wiecej niz propaganda, ludzie podrozuja i juz im sie nie da takiego kitu zbyt latwo wcisnac. Duzo Polakow poza tym zna wielu Tybetanczykow i sami sobie na te tematy opinie moga wyrobic. Jak slysze o Hindusach bedacych na lasce mnichow tybetanskich to po prostu noz mi sie w kieszeni otwiera. To po prostu bezczelnosc kto cos takiego napisac. Odpowiedz Link Zgłoś
czyngis_chan Chińskie materiały wielokrotnie udowodniły 22.03.09, 19:59 kłamstwa pomarańczowej bandy. Niezbyt dobrze świadczy o jakości GW, że woli wierzyć terrorystom i wywrotowcom, niż legalnemu rządowi cywilizowanego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Chińskie materiały wielokrotnie udowodniły 24.03.09, 09:45 Politruk się odezwał.Skoro to tak źle świadczy o GW to jazda z tego forum mongole. Odpowiedz Link Zgłoś
czyngis_chan Kolorowy świat made in USA. Propagadziści, 22.03.09, 20:09 nie wspierajcie już bandytów. Przejdźcie na jasną stronę mocy, że tak sie wyrażę. Ciemna strona to USA, a dalajlama to taki pomniejszy szaman. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Komuchy jak łgali tak łżą 24.03.09, 09:50 I to nie tyczy się tylko polityki takich państw jak Chiny czy Kuba.Tam gdzie nie przejęli władzy postępują dokładnie tak samo choćby w Polsce.Prawo w małym stopniu ściga komunistyczne łgarstwa bo uchodzą za "wolność" słowa.Najwyższy czas to zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
czyngis_chan Nie ma żadnego rozsądnego powodu by potępiać 28.03.09, 15:51 politykę Chin. Jedynym używanym (a więc nierozsądnym) jest ideologia. Ale czy wy, politycznie poprawni, naprawdę przyznajecie, że na całym świecie powinna być ta sama ideologia panująca? Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek Re: Nie ma żadnego rozsądnego powodu by potępiać 29.03.09, 03:16 czyngis_chan napisał: > politykę Chin. Jedynym używanym (a więc nierozsądnym) > jest ideologia. Ale czy wy, politycznie poprawni, naprawdę > przyznajecie, > że na całym świecie powinna być ta sama ideologia panująca? Niektórzy wolą aby Chiny wpadły w taką samą smutę jak Rosja za Jelcyna. Nawet za cenę wojny domowej i nędzy milionów. Byle ideologii stało się zadość! Odpowiedz Link Zgłoś