polacy_ratujcie_mnie 23.03.09, 18:33 Bronek, to już niżej upaść nie mogłeś... Zachowanie obłudne do cna. Że też nie wstyd ci tak pajacować. A Rzepa nic nowego nie pokazała. Nie po drodze jej z przywoitością, tylko ideologicznie szczeknąć potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
guru133 Żal mi Wildsteina, który musiał ptzeżyc śmierć 23.03.09, 18:36 przyjaciela zadenuncjowanego przez kogoś kogo też za przyjaciela uważał, ale nie może to być usprawiedliwieniem dla działań, które już dawno przekroczyły granice przyzwoitości i logiki. Odpowiedz Link Zgłoś
post84 Wildstein pozwy tępi, choć sam pozywa 23.03.09, 18:38 Bardzo dobry tekst! Niech GW tępi tego podłego Żyda Wildsteina! P.S W te szare dni, GW daje mi tyle uśmiechu. I za to kocham Aa..aa..dama i jego wierne gończe psy! Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: Wildstein pozwy tępi, choć sam pozywa 23.03.09, 18:50 post84 napisał: > Bardzo dobry tekst! Niech GW tępi tego podłego Żyda Wildsteina! > > P.S W te szare dni, GW daje mi tyle uśmiechu. I za to kocham Aa..aa..dama i > jego wierne gończe psy! > Nikt nie tępi (oprócz Farfała) pana W. za to, że jest "podłym Żydem". Jeśli wskażesz stosowny fragment - dostaniesz nagrodę. Nadto - nikt dawno takiego wstydu nie przyniósł Polakom żydowskiego pochodzenia, jak właśnie pan W. Swoją kradzieżą najpierw a potem działalnością "publiczną", prozatorską i czystkową. Bo nikt, nawet stan wojenny, nie zrobił takich czystek, jak on w TVPiS. Ale ty, po prostu, kłamiesz i pod tym kłamstwem chcesz ukryć hipokryzję Wildsteina, który "potępiając" pokazuje swoje prawdziwe oblicze - chorego na atyzm starzejącego się lowelasa, do którego nic nie trafia. Ściana i już. Odpowiedz Link Zgłoś
post84 Re: Wildstein pozwy tępi, choć sam pozywa 23.03.09, 21:06 "Ściana i już." I to jest właśnie problem wszelkich fanatyków... Melo. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: Wildstein pozwy tępi, choć sam pozywa 23.03.09, 22:19 post84 napisał: > "Ściana i już." > > I to jest właśnie problem wszelkich fanatyków... Melo. To prawda - ścianą był, jest i będzie W. A zatem i fanatykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Czy to polska sprawa ,kiedy kosmopolici sie kloca? 23.03.09, 23:26 Takie rzeczy powinna rozstrzygac synagoga nie polskie sady . Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Czy to polska sprawa ,kiedy kosmopolici sie k 24.03.09, 06:56 katolik_polski1 napisał: > Takie rzeczy powinna rozstrzygac synagoga > nie polskie sady . **************************** Dlaczego synagoga? Każdy Żyd ma być wierzący? Może też każdy Polak ma obowiązek rozwiązywać problemy u proboszcza dobrodzieja? Odpowiedz Link Zgłoś
jazmig To straszne, jak on śmiał pozwać Michnika 24.03.09, 11:48 Zamiast na klęczkach przyjmować wszystko, co wielki AM mówi i pisze, Wildstein śmie kwestionować wypowiedzi Jego Jasności i Liberalności, a nawet, o zgrozo, skarżyć do sądu. Gdy Michnik ciąga po sądach dziennikarzy, to dobrze, a gdy ktoś Michnika ciąga - to źle. Oto moralność Kalego-Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1948 Re: Czy to polska sprawa ,kiedy kosmopolici sie k 25.03.09, 08:53 Heil Hitler panie polski katoliku. Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Wildstein pozwy tępi, choć sam pozywa 23.03.09, 22:15 e tam żyd, przechrzta - tacy są najgorsi. Odpowiedz Link Zgłoś
tola2006 Re: Wildstein pozwy tępi, choć sam pozywa 24.03.09, 17:13 Jeżeli Wildsteina masz za Żyda to pewnie Michnik jest aryjczykiem z krwi i kości a jego tatuś podkładał węgiel pod krematorium w Oświęcimiu. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Nic nowego. 23.03.09, 19:18 Ciekawe ile osób pamięta tłumaczenia Wildsteina po słynnej liście. Jak się wił tłumacząc że przecież była jawna, a jednocześnie ją musiał wynieść by ją ujawnić, jak twierdził że to jego zasługa, że ją ujawnił, a jednocześnie że to broń Boże nie on ją wyniósł. To że w tym logiki było za grosz to już nie był jego problem, tak samo jak nie ma logiki w potępianiu procesów o zniesławienie i jednocześnie w tym że się samemu takie procesy wytacza. Tu podkreśle jedną sprawę. :) Jednym mi Wildstein zaimponował - przy całym swym nazwijmy to "skomplikowanym" charakterze pacynką Kaczyńskiego nie był. Odpowiedz Link Zgłoś
turx01 Re: Nic nowego. 23.03.09, 22:16 "charakterze pacynką Kaczyńskiego nie był. " Był. Wyglada na to że to cale jego niby zwolnienie z TVP było sfingowane. Po prostu zakontraktowano go do wykonania czystek w TVP i przyjęcia w to miejsce odpowiednich ludzi. Jako dziennikarz wzbudzał w "środowisku" mniejsze opory niż gdyby ludzi zwalnial np. Urbański. Gdy zrobił swoje zwolniono go w taki sposób by mógł dostać odszkodowanie, co było dodatkową gratyfikacja. Podobny manewr prawdopodobnie planowali w odzyskanej przez PiS Rzeczpospolitej. Tomasz Wróblewski ( były naczelny Newsweeka) napisał swego czasu że jemu zaproponowano stanowisko naczelnego Rzeczpospolitej na pól roku ,a potem miał odejść na inna posadę. Nie zgodził się. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Nic nowego. 24.03.09, 07:05 turx01 napisał: > "charakterze pacynką Kaczyńskiego nie był. " > > Był. > > Wyglada na to że to cale jego niby zwolnienie z TVP było sfingowane. > Po prostu zakontraktowano go do wykonania czystek w TVP i przyjęcia w to miejsc > e > odpowiednich ludzi. ******************************** Też tak uważam. Jest obojętne jak świadomie Wildstein robił za miotłę. Jeżeli nieświadomie, to niezbyt dobrze świadczy o jego inteligencji. Chyba nikt o zdrowych zmysłach nie uważał Wildsteina za fachowca-męża opatrznościowego TVP. Miał być tym złym, po którym Jarosław Kaczyński w swej nieskończonej łaskawości posadzi na fotelu prezesa kogoś ludzkiego. Schemat ma już kilka tysięcy lat. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Nic nowego. 24.03.09, 09:53 > Też tak uważam. Jest obojętne jak świadomie Wildstein robił za > miotłę. Jeżeli nieświadomie, to niezbyt dobrze świadczy o jego > inteligencji. No, ups... Przyjałem to za dobrą monetę. Może okazałem naiwnośc tak jak w sprawie prawdziwego powodu nagonki na dr G. (niew padłem, że nie o niego chodziło tylko o dostęp do akt szpitala i informacji o chorobach oficjeli). > Chyba nikt o zdrowych zmysłach nie uważał Wildsteina za fachowca- > męża opatrznościowego TVP. No w to to nie uwierzyłem :), aż tak źle ze mną nie jest. Myślałem tylko, że okazał się mniej sterowny niż oczekiwał tego Jarosław. O święta naiwności. :). > Miał być tym złym, po którym Jarosław Kaczyński w swej > nieskończonej łaskawości posadzi na fotelu prezesa kogoś > ludzkiego. Schemat ma już kilka tysięcy lat. Ano fakt. Macie rację. Przyznaję się do błędu. Stawia to Wildsteina w jeszcze gorszym świetle. Tu pojawia się pewna refleksja. Czy ludzie się mogą aż tak zmieniać? Może nie tylko Maleszka? Może "ktoś" jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
areabis Wildstein to emenacja polskiej prawicy . Chodzący 23.03.09, 19:35 symbol . Dobrze by było jeszcze , żeby jakąś szkołę skończył , bo za bardzo jeszcze cuchnie kwaśniewskim . Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Michnik oburzony,że kto mieciem tego mieciem ? 23.03.09, 19:41 brawo Wildstein - kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Wildstein "zginie" od kłamstwa czy od obłudy? 23.03.09, 19:54 Na co stawiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
jerryjak Re: Wildstein "zginie" od kłamstwa czy od obłudy? 23.03.09, 20:05 maaac napisał: > Na co stawiasz? o czym ty pie...sz ? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Wildstein "zginie" od kłamstwa czy od obłudy? 23.03.09, 20:46 O tym że Wildstein to kłamczuch i obłudnik. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: w czym Cię oszukał ? 24.03.09, 09:34 Kłamał w sprawie wyniesienia przez siebie listy nazwanej od jego nazwiska. Oszukiwał mówiąc że nic o tym nie wie by chwile potym być z tego aktu dumnym. Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 sralimuchibedziewiosna, obesrałes sie i swoich... 23.03.09, 20:08 taki masz przydział ku...... Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 Wildstein, jak dziwka,nie dawał, nim dysponowali./ 23.03.09, 20:07 typowa wypowiedz sprzedajnej ku..... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Wildstein, jak dziwka,nie dawał, nim dysponow 23.03.09, 20:51 Nie, mylisz się. To wypowiedź człowieka o mentalności bolszewickiej. Furda sądy jak MY mamy rację to nie nalezy się nimi przejmować. Odpowiedz Link Zgłoś
otis_tarda Wildstein pozwy tępi, choć sam pozywa 23.03.09, 20:17 Ale w czym rzecz? Michnik uznaje pozew za właściwy sposób rozwiązywania sporów - niech więc spróbuje własnego lekarstwa. Co innego, gdyby Wildstein pozywał kogoś, kto nie pozywa. Odpowiedz Link Zgłoś
tadek-1 Wildstein gorszy niz SB 23.03.09, 20:17 Wildstein wynoszac z IPN-u liste niby agentow SB, a wiekszosci niwinnych ludzi, zachowal sie gorzej, niz najgorsza swinia z SB. Nie jest on osamotniony. Pomagaly mu swinie z IPN. Odpowiedz Link Zgłoś
gmsaxz Re: Wildstein gorszy niz SB - amen 24.03.09, 11:01 j.w. z tym, że tenże to Wildstein reprezentuje sporą część Polaków, którym nie po drodze z normalnością. Dzięki temu spełnia on swoją rolę w przyrodzie, w której są lwy i słonie, ale są też hieny i sępy, podobno wszystkie niezbędne do równowagi systemu. A propos SB, ani Wildstein gorszy ani lepszy, po prostu taki sam. Nieuleczalna mentalność wrednego komunisty do grobowej deski. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
mietek2346 Wildstein pozwy tępi, choć sam pozywa 23.03.09, 20:24 ten facet powinien sie zajac problemami we wlasnym kraju a nie ryc w Polsce pod kuratela dwoch wspolziomkow kurdupli Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszet Re: Wildstein pozwy tępi, choć sam pozywa 24.03.09, 12:15 Chłopie nie znoszę Wildsteina i jego zakłamania, ale antysemitów wypisujących nikczemności jeszcze bardziej. To jest jego kraj facet i jest wielu Polaków o nazwiskach żydowskich, niemieckich, ukraińskich czy innych, lepszych patriotów niż polscy szowiniści. Szowinizm tak się ma do patriotyzmu jak syf do zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
bokassa Wildstein pozwy tępi, choć sam pozywa 23.03.09, 20:33 Oto nowa jakość w polskim życiu publicznym i medialnym,pełnomocnik prawny oberredaktora zostaje cynglem w jego Gó...e,a póżniej występuje w sądzie powołując się na wiadomości medialne. Czegoś takiego w świecie cywilizowanym jeszcze nie bywało. Odpowiedz Link Zgłoś
sauelios Michnik ma świński ryj, 23.03.09, 21:09 jeśli Wildstein ma miedziane czoło. Odpowiedz Link Zgłoś
sjaw Re: Michnik ma świński ryj, 24.03.09, 01:31 a ty w miejscu rozumu masz świńską łajno Odpowiedz Link Zgłoś
eljot co znaczy wyrazenie 'miec miedziane czoło' 24.03.09, 09:30 uwaga cytuje za bryk.pl (strona pomagajaca uczniom w czytaniu ze zrozumieniem) mieć miedziane czoło - być bezczelnym, cynicznym, pozbawionym honoru: Chciałem się z nim jakoś dogadać, ale szybko zrezygnowałem - ten człowiek ma miedziane czoło, bez sensu jest zniżać się do jego poziomu. • W biblijnej Księdze Izajasza (Stary Testament) pojawiają się słowa: "Ponieważ wiedziałem, że jesteś uparty i kark twój jest drągiem żelaza, a twoje czoło miedziane (...)" [Iz 48, 4]. Odpowiedz Link Zgłoś
fields1 Oj Rogowski, Rogowski 23.03.09, 21:12 Gwiazdowski kiedyś słusznie napisał, że jest logika i logika dla prawników. I ty bidoku tą kłopotliwą prawdę potwierdzasz. Jak można domagać się dla siebie praw, które odbiera się innym. Wyborcza tłumiąc wolność słowa stawia się poza nawiasem dziennikarstwa. Można ich pozywać jak zwykłych pieniaczy ale sami taką koncesję dali. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynowe Wie ktoś, o co w ogóle chodzi? 23.03.09, 21:16 Jakieś konkrety? Czego dotyczy pozew Wildsteina? Tzn wiem od pana Rogowskiego, że "rzekomego naruszenia jego dóbr osobistych", ale wolałabym sama ocenić, czy to rzekome czy nie rzekome. W szczególności Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna chodzi o: to byłem ja Jarząbek Wacław 23.03.09, 22:00 redaktorzyna drugiej klasy, w zeszłym tygodniu nie byłem bo byłem chory, mam zwolnienie, łubu dubu łubu dubu niech nam żyje prezes naszego klubu, niech zyje nam Odpowiedz Link Zgłoś
doc.na Re: Wie ktoś, o co w ogóle chodzi? 23.03.09, 22:50 cytrynowe napisała: > Jakieś konkrety? Czego dotyczy pozew Wildsteina? Wildstein ci nie powie. On jest wrogiem pozwów ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
catecat Wildstein w Wilnie 23.03.09, 21:21 Wiem, że to offtop, ale powiedziałam sobie, że nie daruję gwiazdorstwa kogoś tak małego i podłego jak ten człowieczek. Przez to, że spóźnił się na samolot do Wilna w ubiegłą środę (20 marca), wstrzymano na godzinę start z Okęcia. Dzięki niemu kilka osób zawaliło spotkania biznesowe rzenua Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: Wildstein w Wilnie 23.03.09, 22:02 > rzenua rzeczywiście żenua ci niektórzy 'biznesmeni' Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Uważaj, bo jestes pierwszy w kolejce do złapania 23.03.09, 22:05 za pysk przez Wildsteina:))) Odpowiedz Link Zgłoś
dzialkowiec27 Re: Brawo!Wildstein! 24.03.09, 20:54 I do góry głowa! Ziemkiewicz już cię na swoim blagu broni, nie patrząc na swoją śmieszność, a prawo i sprawiedliwość, choć się tak z tobą brutalnie (eufemizm!) obeszło, przecież musi być po naszej stronie! Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1948 Re: Brawo!Wildstein!UBowców trza krótko za POłgan 25.03.09, 08:55 To wstap pan do Giertycha albo Macierewicza grupy szturmowej i bij! Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Wildstein pozwy tępi, choć sam pozywa 23.03.09, 21:45 Wildstein - zakała demokratycznych mediów i wstyd dla narodu polskiego! PRECZ Z MEDIÓW ! Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 abba, cos przypominasz mi niejakiego hrabiego 23.03.09, 22:07 monte coś tam. Podobny styl i podobna głupota. Czyżby to twój nowy nick? Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: Wildstein to mąż stanu bo walczy z UBekistane 23.03.09, 22:24 ...raczej zlodziejski wujo. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Wildstein pozwy tępi, choć sam pozywa 24.03.09, 11:00 Jak widać co prawicowiec to załgana świnia.Ten Pyjas to też był podobny do Wildsteina? Odpowiedz Link Zgłoś
serwanda Wildstein - pisuarowy intelektualista 23.03.09, 21:49 Czemu Wildsteinowi tak bardzo przeszkadzała w TVP "Wielka Gra"? Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Nie wiem czy Wildstein bedzie zachwycony twoim 23.03.09, 22:14 zachwytem, bo ja bym nie był a on w końcu, pomimo swoich różnych wad, głupim człowiekiem nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Wildstein - pisuarowy intelektualista 24.03.09, 11:01 Powinien mu fikus na łbie wyrosnąć.Od razu byłoby widać,że dostał nagrodę im Fikusa. Odpowiedz Link Zgłoś
turx01 Wildstein na swoim blogu nazwał mnie 23.03.09, 22:07 "funkcjonariuszem" Oczywiście jest to nieprawda. Panie Mecenesie ile Wildstein i Igor Janke - właściciel Salon24 gdzie był blog Wildsteina powinni mi zapłacić odszkodowania? 200 000 jest odpowiednią kwotą? Odpowiedz Link Zgłoś
yo-wa Wildstein pozwy tępi, choć sam pozywa 23.03.09, 23:00 IV RP pozwoliła wypłynąć takim ludziom jak Wildstein.Co to były za straszne czasy.Dla takich ludzi ważne są przede wszystkim pieniądze. Ten człowiek sprzeda każdego.Nauczył się mówić, a w konfrontacji z przeciwnikami powtarza mądrości innych dodając coś od siebie-robi to dość sprytnie.Jak ukazuje sie ta postać w telewizorze natychmiast przestawiam kanał Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Gazeta ma nowego puyblicystę 23.03.09, 23:02 Może warto dla niego nowy dział utworzyć. "Mecenas Rogowski oświadcza" czy coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynowe Re: Gazeta ma nowego puyblicystę 23.03.09, 23:23 kataryna.kataryna napisała: > Może warto dla niego nowy dział utworzyć. "Mecenas Rogowski oświadcza" czy coś > takiego. > Kataryna, może Ty mnie oświecisz Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Gazeta ma nowego puyblicystę 24.03.09, 08:53 cytrynowe napisała: > kataryna.kataryna napisała: > > > Może warto dla niego nowy dział utworzyć. "Mecenas Rogowski oświadcza" cz > y coś > > takiego. > > > > Kataryna, może Ty mnie oświecisz Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Kali Kalemu oka nie wykole. 24.03.09, 09:59 >>Pójdę do sądu. Wiem, jak tego nie lubi DZIENNIK i sam nie jestem zwolennikiem takich metod, ale tu nie chodzi o spór o poglądy. To jest próba wmanewrowania mnie w nieprawdziwe zarzuty finansowe. Kłamliwa teza, że robiłem ludziom jakieś prezenty finansowe. Muszę się bronić.<< Twierdzenie, że Michnik coś zrobił to tylko spór o "poglądy", twierdzenie że Wildstein coś zrobił to nie spór o poglądy tylko "kłamliwe wmanewrowanie". Kali Ktaryna pochwala Kali Wildsteina bo Kali Kalemu oka nie wykole. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynowe Re: Gazeta ma nowego puyblicystę 24.03.09, 13:05 kataryna.kataryna napisała: > > Tu jest rozmowa z Wildsteinem na ten temat: > > www.dziennik.pl/polityka/article36608/Wildstein_To_klamstwo_ze_umowy_zmieniono_przed_moim_odejsciem.html Dzięki :) Czyli tak jak myślałam, nijak to się ma do pozwów michnikowych. Odpowiedz Link Zgłoś
doc.na Co z toba kataryna! 24.03.09, 00:18 Dlaczego nie grzmisz że Wildstein tłumi wolność wypowiedzi w Polsce? Dlaczego nie protestujesz? Dlaczego nie zbierasz podpisów! A może w tych waszych protestach nie chodziło wcale o wolność słowa tylko o ochronę waszych cyngli? Odpowiedz Link Zgłoś
danielek_b Re: Gazeta ma nowego puyblicystę 24.03.09, 00:34 Kataryna, a moze nas oswiecisz i napiszesz jakiej wysokosci odprawde dostal Pan W. w ramach tzw. braku konkurencji, kiedy szybko wskoczyl do "Rzepy"? Oczywiscie nie wspomne o tzw. autorskim programie w TVP - wiesz jake stawki facet zgarnial? Osobiscie mam to daleko gdzies, ale bardzo jest mi przykro, ze ten kolo brudzac sobie morde moralnoscia i innymi gornolotnymi tekstami na plecach swojego martwego kolegi ze studiow probuje nam sprzedac ciagle swoja paranoje. Nie wazne czy to komunistyczna czy tez Solidarnosciowa... Mam to juz teraz gleboko w du... Pan W. wyjatkowo obrzydzil mi historie i prawde w ktora chcialbym wiezyc.... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wiktor.kramer Re: Wildstein pozwy tępi, choć sam pozywa 24.03.09, 07:12 jerryjak napisał: > Brawo Bronislaw - bic w tego Michnika jak w kaczy kuper - on zasluzguje na > wszystkie kary nawet bez sadu - zdrajca ( syn i brat skur...bolszewickich > oprawcow). Jak ciele graniaste się urodzi to i graniaste zdechnie. No cóż, Polska i takich skrzywionych intelektualnie ludzi jak Ty potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Wildstein jest pocieszeniem dla antysemitów i to w 24.03.09, 07:22 podwójnym sensie. Po pierwsze jest, ogólnie rzecz biorąc, półgłówkiem, co wśród osób żydowskiego pochodzenia jest rzeczą osobliwie rzadką, a co niewątpliwie przydaje antysemitom nieco poczucia wartości własnej. Po drugie zaś jest orędownikiem PiS-u, gdzie roi się od antysemitów (patrz np. tutejsze fora), a członkowie tej partii, jak to bez żenady wyznają, najlepiej czują w mediach ks. Rydzyka. To drugie w ich oczach czyni z niego tzw. użytecznego idiotę kręcącego pętlę na własną szyję. Gorzej już być nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
abba.15 Wildstein , sprytny żydek grający na dwie strony. 24.03.09, 09:26 Jak wiaterek powieje.. Gdy trzeba było coś poswięcić, to uciekł do Francji i tam udawał bohatera za trzy grosze, przy okazji donosił na innych opozycjonistów...Wildstein, to łajdak i tchórz... Odpowiedz Link Zgłoś