te_rence Kobylański i proces roku 27.03.09, 08:49 Toż to zapewne wspaniały patryota i piękny umysł... taki piękny człowiek nieskalany złymi uczynkami Odpowiedz Link Zgłoś
sanmartino Facet ma fantazję 27.03.09, 08:50 Czego jak czego ale staropolskiej fantazji dziadkowi nie brakuje! Odpowiedz Link Zgłoś
palkota Kobylański i proces roku 27.03.09, 08:50 A co? Tyn Kobylański to je nietykalny? Cheba tak, bo un un z otcem Rydzykowym działajo, a jego nikt nie rusy. Tyn Kobylański to jak juz wimy to antysemito i taki nacjonalisto jak my nie roz czytały w gazetoch. Ale jeim wszytko wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
flyhalf W 2005 r. minister sprawiedliwości w rządzie Marka 27.03.09, 08:51 : W 2005 r. minister sprawiedliwości w rządzie Marka Belki Andrzej : Kalwas zapowiadał, że najprawdopodobniej wystąpi o ekstradycję : Kobylańskiego. no i jak tam? wystąpił? Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy skoro powiedzial: najprawdopodobniej... 27.03.09, 08:54 flyhalf napisał: > : W 2005 r. minister sprawiedliwości w rządzie Marka Belki Andrzej > : Kalwas zapowiadał, że najprawdopodobniej wystąpi o ekstradycję > : Kobylańskiego. > > no i jak tam? > wystąpił? to znaczy, ze nie na 100%... no i sprawdzilo sie... Odpowiedz Link Zgłoś
flyhalf Re: jasne 27.03.09, 08:59 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,63546,2618352.html zwróć uwagę na tytuł... ja tylko pytam mówił Andrew Lepper teraz widać skąd brał przykłady... z Gówn1anej Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: W 2005 r. minister sprawiedliwości w rządzie 27.03.09, 15:22 Fakt,że Kalwas nie wystąpił nie przesądza o niewinności Kobylańskiego.Ciekawi mnie dlaczego Kobylański tak zwlekał z tym oskarżeniem?Możliwe,że nie sprawił to fakt przestudiowania przez jego adwokata aż 2 tys dokumentów.Może umarł akurat ważny a niekorzystny dla Kobylańskiego świadek w tej sprawie?Ryzykowne jest pozywanie aż tylu osób. Odpowiedz Link Zgłoś
jaremma Ten Michnik to mysli, ze jest kims, a jest zerem 27.03.09, 08:52 O jakich oni pozwanych autorytetach gadaja. Te autorytety sprawily, ze Polska jest na czele krajow najbardziej skorumpowanych wedlug Transparecy International. Wiele krajow afrykanskich jest lepiej zarzadzanych od Polski. To mowia statystki. Tak samo z internetem sie wleczemy w ogonie. Jakie autorytety? Polska rzadza zlodzieje z duzymi dupami i bruchami, postkomuchy i paru dokoptowanych. Polska rzadzi mafia, a gazety tylko to popieraja. Pasibrzuchy maja zwyklego Polaka za niewolnika. A jasmieszniejsze jest to, ze te same pasibrzuchy udaja postepowcow, lewicowcow. . . . Odwalcie sie pasibrzuchy wodczane od Kobylanskiego, on Polska nie rzadzil przez ostanie 20 lat, a wy rzadziliscie i wzbogaciliscie sie na ludzkiej krzywdzie. Jest3escie nic nie warte pasibrzuchy, nikt was w Polsce nie cieni, wszyscy was olewaja, wy autorytety. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy kobylanskiego nie znam, ale z reszta sie zgadzam 27.03.09, 08:55 jaremma napisał: > O jakich oni pozwanych autorytetach gadaja. Te autorytety sprawily, > ze Polska jest na czele krajow najbardziej skorumpowanych wedlug > Transparecy International. Wiele krajow afrykanskich jest lepiej > zarzadzanych od Polski. To mowia statystki. Tak samo z internetem > sie wleczemy w ogonie. > Jakie autorytety? Polska rzadza zlodzieje z duzymi dupami i > bruchami, postkomuchy i paru dokoptowanych. Polska rzadzi mafia, a > gazety tylko to popieraja. Pasibrzuchy maja zwyklego Polaka za > niewolnika. A jasmieszniejsze jest to, ze te same pasibrzuchy udaja > postepowcow, lewicowcow. . . . > Odwalcie sie pasibrzuchy wodczane od Kobylanskiego, on Polska nie > rzadzil przez ostanie 20 lat, a wy rzadziliscie i wzbogaciliscie sie > na ludzkiej krzywdzie. > Jest3escie nic nie warte pasibrzuchy, nikt was w Polsce nie cieni, > wszyscy was olewaja, wy autorytety. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Ten Michnik to mysli, ze jest kims, a jest ze 27.03.09, 09:05 > Transparecy International. Wiele krajow afrykanskich jest lepiej daj znać jak wrócisz z tych krajów. Wtedy pogadamy, bo gadanie o danych gryzipiórków, którzy nie potrafią "normalnie" zarobić na chleb, jakoś średnio mnie przekonuje ;) A wiadomo, napisać coś trzeba. Inaczej stracą zajęcie. Jak dla mnie nie różnią się niczym oni od ekologów. Dużo krzyku, mało działania. Odpowiedz Link Zgłoś
kenzoo3 Trzymam kciuki za Kobylańskim 27.03.09, 09:04 trzeba przytrzeć wreszcie nosa Michnikom, tuskom, i innym łobuzom Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pati Kobylański i proces roku 27.03.09, 09:05 Co to znaczy antysemicka wypowiedź?Czy krytykowanie poczynań żydów w wojnie z Palestyną jest antysemityzmem?Czy krytykowanie żydów za to że wyrzucili dziennikarzy z całego świata uniemożliwiając im rzetelną informację społeczeństwa międzynarodowego jest też antysemityzmem?Czy mówiąc że Michnika rodzina pracowała w komunistycznym reżimie też jest antysemityzmem?Bo ja już sama nie wiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
kyoden77 Re: Kobylański i proces roku 27.03.09, 10:18 czarna.pati napisała: > Co to znaczy antysemicka wypowiedź?Czy krytykowanie poczynań żydów w wojnie z > Palestyną jest antysemityzmem?Czy krytykowanie żydów za to że wyrzucili > dziennikarzy z całego świata uniemożliwiając im rzetelną informację > społeczeństwa międzynarodowego jest też antysemityzmem?Czy mówiąc że Michnika > rodzina pracowała w komunistycznym reżimie też jest antysemityzmem?Bo ja już > sama nie wiem.... Kobylański ma na koncie znacznie poważniejsze "występki", które wyraźnie dają się zaszufladkować jako szowinizmy czy antysemityzmy. Wystarczy poczytać nawet w internecie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
b52h Re: Kobylański i proces roku 27.03.09, 14:09 > Wystarczy poczytać nawet w > internecie na ten temat. www.gazeta.pl? Odpowiedz Link Zgłoś
mrrek Chorobliwa nienawiść Mihnika do Polaków... 27.03.09, 09:06 Mam nadzieję, że ten proces obnaży chorobliwą nienawiść Mihnika do wszystkiego, co polskie, połączoną z chorobliwą wręcz obsesją obrony wszystkiego najgorszego, co w żydowskiej społeczności Polski było (i jest). Pokaże również stopień powiązań i wpływów tej społeczności na zycie pubvliczne naszej Ojczyzny. Pokaże metody szkalowania i szczucia, metody robienia Polakom "wody z mózgu", pokaże stopień indoktrynacji i zafałszowania, siegający czasów przedwojennych agentów sowieckiej żydokomuny. Mam nadziję, że po tym procesie pare osób Polskę opuści i zegnani oni nbedą bez żalu. Tyle, ze niestety nadzieje te okazać się mogą płonne: stopień możliwości wydłużania procedur sądowych przy wpływach Mihnika i całej reszty na ten proces może spowodować, że Pan Kobylański nie doczeka się satysfakcji... Odpowiedz Link Zgłoś
deboras Re: Chorobliwa nienawiść Mihnika do Polaków... 27.03.09, 10:00 Nie wątpię że chętnie sprawiłbyś Kobylańskiemu satysfakcję. Mielibyście też pewnie o czym pogadać - antysemicki bełkot jest wam wspólny. Tacy ludzie jak ty są hańbą dla Polski. Zamiast udać się po pomoc do specjalisty poniewierasz innymi i samym sobą. Właściwie to bardzo ci współczuję, bo zapewne nienawiść i głupota które rządzą twoją świadomością fundują ci prawdziwe piekło. Szczerze życzę ci powrotu do zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
respiral Re: Chorobliwa nienawiść Mihnika do Polaków... 27.03.09, 10:04 Drobna uwaga - jesli kogos poddajesz publicznej krytyce, sprawdź jak poprawnie pisać jego nazwisko. To po pierwsze. Po drugie - jesteś gościem na forum, które udostępnił ci redaktor naczelny GW Adam Michnik. Twoja wypowiedź - pełna miłości do bliźniego - nie została wycięta. Czytają ją genetyczni Polacy, Żydzi, Niemcy, Czesi ( o ile znają język polski). Po trzecie - uprzejmie informuję, że polscy Żydzi już zostali wypędzeni z Polski 40 lat temu i nie będziesz już miał kogo wypędzać. Masz więc rację, uważając swoją nadzieję za płonną. A ja mam inną nadzieję - że szmalcownik Kobylański zostanie publicznie osądzony i uznany za szmalcownika i kolaboranta, winnego śmierci niewinnych ludzi, po których ślad zaginął. I że tacy jak ty "genopatrioci", miast oczekiwanej satysfakcji z wypędzenia domniemanych Żydów, usłyszą prawdę o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
kyoden77 Re: Chorobliwa nienawiść Mihnika do Polaków... 27.03.09, 10:20 respiral napisała: > Drobna uwaga - jesli kogos poddajesz publicznej krytyce, sprawdź jak > poprawnie pisać jego nazwisko. To po pierwsze. Po drugie - jesteś > gościem na forum, które udostępnił ci redaktor naczelny GW Adam > Michnik. Twoja wypowiedź - pełna miłości do bliźniego - nie została > wycięta. Czytają ją genetyczni Polacy, Żydzi, Niemcy, Czesi ( o ile > znają język polski). Po trzecie - uprzejmie informuję, że polscy > Żydzi już zostali wypędzeni z Polski 40 lat temu i nie będziesz już > miał kogo wypędzać. Masz więc rację, uważając swoją nadzieję za > płonną. A ja mam inną nadzieję - że szmalcownik Kobylański zostanie > publicznie osądzony i uznany za szmalcownika i kolaboranta, winnego > śmierci niewinnych ludzi, po których ślad zaginął. I że tacy jak > ty "genopatrioci", miast oczekiwanej satysfakcji z wypędzenia > domniemanych Żydów, usłyszą prawdę o sobie. Dwiema rękami podpisuję się pod twoim życzeniem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Chorobliwa nienawiść Mihnika do Polaków... 27.03.09, 10:24 Po trzecie - uprzejmie informuję, że polscy > Żydzi już zostali wypędzeni z Polski 40 lat temu i nie będziesz już > miał kogo wypędzać. Masz więc rację, uważając swoją nadzieję za > płonną. A ja mam inną nadzieję - że szmalcownik Kobylański zostanie > publicznie osądzony i uznany za szmalcownika i kolaboranta, winnego > śmierci niewinnych ludzi, po których ślad zaginął. I że tacy jak > ty "genopatrioci", miast oczekiwanej satysfakcji z wypędzenia > domniemanych Żydów, usłyszą prawdę o sobie. ---------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
respiral Re: Chorobliwa nienawiść Mihnika do Polaków... 27.03.09, 10:29 Nie interesuje mnie spiskowa teoria dziejów, interesuje mnie los zwykłego człowieka. A zwykły człowiek ponosi konsekwencje salonowych rozgrywek, które komuniści właśnie etykietowali - narodowością. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Chorobliwa nienawiść Mihnika do Polaków... 27.03.09, 10:36 respiral napisała: > Nie interesuje mnie spiskowa teoria dziejów, interesuje mnie los > zwykłego człowieka. A zwykły człowiek ponosi konsekwencje salonowych > rozgrywek, które komuniści właśnie etykietowali - narodowością. -------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Chorobliwa nienawiść Mihnika do Polaków... 27.03.09, 10:35 Wypedzenie Zydow 40 lat temu - totalna brednia, jedna sitwa komunistyczna przerzedzila druga sitwe komunistyczna i wszystko, to jest caly ten PijaR zaklamujacy istote rzeczy - ze nie chodzilo o zadna akcje za ktora Polacy ponosza odpowiedzialnosc, tylko brudna rozgrywke komuszych sitw. Odpowiedz Link Zgłoś
respiral Szanowny panie 27.03.09, 10:47 Prowadzenie jakiejkolwiek dyskusji z panem jest poniżej mojej godności. Nie potrafię prowadzić dialogu z ludźmi pełnymi nienawiści, pogardy dla drugiego człowieka, powtarzającego stereotypy, sytuujące nas w zaścianku Europy. Bardzo panu wspólczuję, tak po ludzku, bo nienawiść do drugiego człowieka musi być w gruncie rzeczy bolesna i dotkliwa. Z taką nienawiścią spotkałam się ponad 20 lat temu ze strony komunistów, członków osiedlowego ORMO. Dziś są zgorzkniałymi, sfrustrowanymi i dalej pełnymi nienawiści ludźmi. I już sami nie wiedzą, kogo nienawidzieć. Dlatego uprzejmie proszę nie odpowiadać na moje posty, nie reagować na moje poglądy i nie obnażać własnej nicości. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Szanowny panie 27.03.09, 11:19 Marcowe gadanie Piątek, 14 marca 2008 (07:15) To samo środowisko, które przez ostatnie dwa lata, dla dokopania "Kaczorom", kpiło z samego pojęcia "polityki historycznej", dało nam właśnie prawdziwy popis - nawet nie "polityki", ale "pijaru historycznego". Jeśli poważnie traktować to, co media, które zwykłem określać mediami warszawki, wypisywały i opowiadały o marcu 1968, to można dojść do wniosku, że jest to rocznica, której Polacy powinni się bardzo wstydzić. A to kompletna nieprawda. Marzec 1968 to był pierwszy spontaniczny zryw przeciwko peerelowskiej władzy, będący dziełem pokolenia - mówiąc Mickiewiczem - "okutego w powiciu", czyli urodzonego już w tym sowieckim protektoracie, i od maleńkości poddanego indoktrynacji. Oczywiście, ci, którzy odegrali rolę zapalnika tego zrywu, mają prawo do dumy, ale przecież oni sami nie zdawali sobie wtedy sprawy ani nie spodziewali się, że ich salonowe spory z głównym nurtem pezetpeerowskiej dogmatyki doprowadzą do takiego wybuchu. W strajkach, w ulicznych manifestacjach w całej Polsce brały udział dziesiątki tysięcy osób; wbrew legendzie nie tylko, ani nie głównie studentów. Tych, wedle historyków, było wśród uczestników około jednej czwartej. Do nierównej walki stanęli licznie młodzi robotnicy, uczniowie. Byli bici, wsadzani na lata do ciężkich więzień, bardzo wielu zapłaciło zdrowiem, złamanym życiem, zakazem pracy, biedą. Dziś oto okazuje się, że to wszystko było nieważne. "Bez wątpienia głównymi ofiarami Marca byli zmuszani do emigracji obywatele narodowości lub pochodzenia żydowskiego" - twierdzi publicysta "Polityki", wedle obowiązującej wykładni. To nieprawda. Byli, oczywiście, ofiarami, ale powiedzmy sobie szczerze - wyjechać do Nowego Jorku, czy nawet Jerozolimy, i mieć otwartą drogę kariery w wolnym kraju, to jednak był los mniej ciężki, niż półtora roku w Strzelcach Opolskich, a potem długo jeszcze wilczy bilet w zawodzie i szlaban na porządną pracę. Wielu Polaków uważało wówczas tych wyjeżdżających - mimo całego szczucia, jakiego padli ofiarą - za farciarzy. "Przez Polskę przetaczała się fala nienawiści do Żydów" - oznajmia inny mędrek z tej samej parafii. Znowu nieprawda. Ta fala przetaczała się nie przez Polskę, tylko przez komitety partyjne i organa propagandowe. Gensek kazał - i jego funkcjonariusze zaczęli pluć na "syjonistów" ile wlezie. A potem gensek kazał przestać, i z dnia na dzień zamilkli, przez całe lata nie ukazał się ani jeden antysemicki kawałek. Równie mądrze byłoby mówić, że w latach czterdziestych przetaczały się przez Polskę fale nienawiści do AK-owców, do księży, kułaków, amerykańskich imperialistów etc. Bzdura! To był partyjny cyrk, za który Polacy odpowiadają w tym samym stopniu, co za Franza Kutscherę. Że znajdowali się tacy, co zacierali ręce, kiedy władza brała się za "żydków"? A nawet im pomagali i czerpali z tego profity? Pewnie, że się znajdowali. Gdzie niby takich nie ma? Ale kto zada sobie trud zapoznania się z opublikowanymi przez historyków analizami nastrojów i raportami bezpieki z tamtego czasu, zobaczy, jak alarmuje ona przełożonych, że naród, choć nie było to bezpiecznie, wznosi toasty za żydowskie triumfy nad Arabami, bo wszyscy przecież wiedzieli, że, per procura, Izrael łoi w ich osobach d... ruskim. Poproście dziadka, może wam zaśpiewa jaką ówczesną piosenkę o Dajanie. Wypraszam sobie, żeby mi ktoś się dzisiaj kazał wstydzić za Gomułkę! Niech się za niego wstydzi ten, kto się brata z jego sługusem Jaruzelskim, jeszcze przed marcem wiernie czyszczącym z "elementów syjonistycznych" tak zwane ludowe wojsko. Ja nie widzę żadnego powodu. fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz/news/marcowe-gadanie,1075683 Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 junkier - faszolu - nie ukryjesz swojej 27.03.09, 11:27 UBolskiej przeszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Zydowski pacholku, sam w UB robiles, wiadomo jak z 27.03.09, 11:50 Zydowski pacholku, sam w UB robiles, wiadomo jak zescia sie licznie do budowania sowieckiego raju na polskiej krwi meczennikow za ojczyzne rzucili! Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_jogurt Re: Zydowski pacholku, sam w UB robiles, wiadomo 27.03.09, 13:00 "panie" (hmmm) "junkier". Pytam po raz n-ty. W jakich NAUKOWYCH zrodlach pisali ci wielcy "naukowcy" - tzw. "profesor" Jerzy Robert Nowak i tzw. "doktor" Cenckiewicz. Podeslalem "panu" (hmmm) dowod, ze to NAUKOWE ZERA, a "pan" (hmmm) nadal milczy. Dodatkowe pytanie: "Czy Jan Pawel II byl w sekcie czarnosiencow?" - jako etyk i profesor tejze. Bede nekal "pana" (hmmm) pod kazdym "panskim" (hmmm) postem, az "pan" (hmmm) raczy mi odpowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekzpoznania eSBecy zrywający parkiet w pokoju mojego ojca nie 27.03.09, 15:01 byli Żydami, ale Prawdziwymi Polakami antysemitami. Jeśli nawet środowisko UB/SB było przesycone przez biedotę żydowskiego pochodzenia, która siłą rzeczy lgnęła do idei mających odmienić ich los wśród "miłosiernych Polaków" od początku XIX wieku zafascynowanych przebrzmiałą już na Zachodzie ideą antysemityzmu, to napewno od 1968 SB zdominowana była przez Prawdziwych Polaków. A należy się zastanowić, gdzie oni dziś ze swymi poglądami wylądowali. Na pewno nie w SLD, które choć konserwatywne, to jednak nie antysemickie. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 faszystto o krwawych rekach nazwisko mam 27.03.09, 15:10 twoje podac i adres zamieszkania ??? Odpowiedz Link Zgłoś
respiral Re: junkier - faszolu - nie ukryjesz swojej 27.03.09, 12:13 jerzy30 napisał: > UBolskiej przeszlosci. To smutne, bo zdaje się, że pan ma rację. Ale wyobrazmy sobie sytuacje w której to junkier zmuszony jest do porzucenia studiów i emigracji. Rozstania z bliskimi miejscami, grobami, przyjaciółmi, pracą, młodzieńczą miłością...Co tam Nowy Jork, Sztokholm. Wypędzają go z Domu, bo dowiedział się przed chwilą, że nie ma prawa do tego domu, do nazywania Polski swoją Ojczyzną, że jest "obcy", "inny", niepotrzebny nikomu oprócz tych, których traci... To jest Marzec 68. Kilkanaście tysięcy indywidualnych dramatów, wiele samobójstw, ból i żal - zupełnie uzasadniony. Więc jeżeli ktoś powtarza brednie z materiałów propagandowych KCPZPR, które już dawno zostały zakwalifikowane jako podżeganie do zbrodni ma problem. Z samym sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
gaalar Re: Szanowny panie 29.03.09, 22:04 hahahaha jeszcze jeden poszkodowany hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Re: Chorobliwa nienawiść Mihnika do Polaków... 27.03.09, 10:31 respiral nikt polskich żydów 40 lat temu nie wyganiał!!!Gomułka pozwolił wyjechać oprawcom stalinowskim,którym do dzisiaj płacimy emerytury!!!Ale zostali szubrawcy żydowscy,kuroń,michnik,kwaśniewski,gereme, balcerowicz,urban,walter.Sam geremek ten antypolska łajza w latach 80 dla niemieckiego dziennika mówił że żydów jest tyle w polsce że są w stanie opanować całe gałęzie przemysłu i życia publicznego.Respiral zapomniałeś dodać jak żydzi wstępowali do nkwd jak sowieci napadli polskę w 39r.Zapomniałeś powiedzieć jak żydzi w mundurkach ub mordowali polskich patriotów i inteligencje.Żyd to jest rak ludzkości,wy nie potraficie z nikim żyć w zgodzie,nigdy nie potraficie utosamiać się ze społeczeństwem w ,który żyjecie.Powiedz co zrobiliście coś dla polski oprócz zdrad i kolaboracji.Bismark mówił o żydach że jesteście najwierniejszymi szpiegami antypolskimi. Odpowiedz Link Zgłoś
respiral Re: Chorobliwa nienawiść Mihnika do Polaków... 27.03.09, 10:50 Żyd to jest > rak ludzkości,wy nie potraficie z nikim żyć w zgodzie,nigdy nie potraficie > utosamiać się ze społeczeństwem w ,który żyjecie.Powiedz co zrobiliście coś dla > polski oprócz zdrad i kolaboracji.Bismark mówił o żydach że jesteście > najwierniejszymi szpiegami antypolskimi. Oto Polska Rydzyka, Kobylańskiego, Nowaka, Bendera...Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
springbok Re: Chorobliwa nienawiść Mihnika do Polaków... 27.03.09, 10:55 leon9910 napisał: > respiral nikt polskich żydów 40 lat temu nie wyganiał!!!Gomułka pozwolił > wyjechać oprawcom stalinowskim,którym do dzisiaj płacimy emerytury!!!Ale zostal > i > szubrawcy żydowscy,kuroń,michnik,kwaśniewski,gereme, > balcerowicz,urban,walter.Sam geremek ten antypolska łajza w latach 80 dla > niemieckiego dziennika mówił że żydów jest tyle w polsce że są w stanie opanowa > ć > całe gałęzie przemysłu i życia publicznego.Respiral zapomniałeś dodać jak żydzi > wstępowali do nkwd jak sowieci napadli polskę w 39r.Zapomniałeś powiedzieć jak > żydzi w mundurkach ub mordowali polskich patriotów i inteligencje.Żyd to jest > rak ludzkości,wy nie potraficie z nikim żyć w zgodzie,nigdy nie potraficie > utosamiać się ze społeczeństwem w ,który żyjecie.Powiedz co zrobiliście coś dla > polski oprócz zdrad i kolaboracji.Bismark mówił o żydach że jesteście > najwierniejszymi szpiegami antypolskimi. Nie oszukujmy się, że wielu polskich żydów było wielkimi patriotami i oddawali za Polskę życie, co nie zmienia fakty, iż w cytowanym tekście mozna wyczytac prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Chorobliwa nienawiść Mihnika do Polaków... 27.03.09, 15:37 Pewnie leon9910 dużo zrobił dla Polski.Na którym stadionie wyje jak zwierzę? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Chorobliwa nienawiść Mihnika do Polaków... 27.03.09, 15:35 Cóż za brednie.Nawet IPN nie truje takich bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
kibuc_30 Re: Chorobliwa nienawiść Mihnika do Polaków... 27.03.09, 10:44 a moja uwaga jest taka ze Adam Michnik tak naprawde nazywa sie Adam Aaron Szechter. Obecne nazwisko przybral po matce Helenie Michnik - komunistycznej aktywistce na wschodnich terenach II RP, obecnie tereny Białorusi. Odpowiedz Link Zgłoś
flyhalf A tak BTW Szechter się odwołał od wyroku? 27.03.09, 09:06 w sprawie tatusia... bo tydzień minie i będzie po sprawie... Jak tam Szechter? wyborcza.pl/1,75478,5781604,Oswiadczenie_pelnomocnika_procesowego_Adama_Michnika.html Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski Pycha to zdecydowanie mój lubiony grzech 27.03.09, 09:07 To naprawdę jest cudowne, w ramkę i ścianę: "Cieszę się z tego procesu, bo uważam, że każdy przyzwoity człowiek powinien mieć sprawę w sądzie z panem Kobylańskim". Mam nadzieję że przy okazji procesu okaże się jak przyzwoitym człowiekiem jest K. Chyba sam na siebie bata ukręcił :) "Pycha to zdecydowanie mój lubiony grzech" - rzekł Al Pacino jako Szatan :) Odpowiedz Link Zgłoś
qasher Kobylański i proces roku 27.03.09, 09:08 "...znany z antysemickich wypowiedzi i wspierania Radia Maryja" Uwielbiam te nagłówki :D Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Kobylański i proces roku 27.03.09, 09:24 qasher napisał: > "...znany z antysemickich wypowiedzi i wspierania Radia Maryja" > Uwielbiam te nagłówki :D ************************** Z niczego innego Kobylański w Polsce nie jest znany, co zresztą zaważył jego obrońca Szakal Mirski. Odpowiedz Link Zgłoś
opornik4 Re: Kobylański i proces roku 28.03.09, 07:36 maruda.r napisał: > qasher napisał: > > > "...znany z antysemickich wypowiedzi i wspierania Radia Maryja" > > Uwielbiam te nagłówki :D > > ************************** > > Z niczego innego Kobylański w Polsce nie jest znany, co zresztą zaważył jego > obrońca Szakal Mirski. A mnie ciekawi ten proces. To, że dziś Kobylański gada antysemickie brednie, że sympatyzuje z O.Dyrektorem - nie jest jeszcze dowodem, że był szmalcownikiem. Wiemy o gościu tyle, ile właśnie oskarżeni przez niego, nam napisali/powiedzieli. Niech się w końcu wyjaśni - gdzie prawda leży. Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski10 Brawo Panie Januszu!!! Lac gadzine, ile wlezie!!! 27.03.09, 09:25 Trzymam kciuki, zeby Pan z tym badziewiem wygral! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Przeciez ten dziad za niedlugo zdechnie! 27.03.09, 09:34 wiec nie dotrwa do konca procesow. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Przeciez ten dziad za niedlugo zdechnie! 27.03.09, 14:39 I to właśnie jest źle.Grób uratuje mu d..ę. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Przeciez ten dziad za niedlugo zdechnie! 28.03.09, 06:34 niestety.... Odpowiedz Link Zgłoś
respiral Re: Brawo Panie Januszu!!! Lac gadzine, ile wlezi 27.03.09, 10:26 Jednego tylko nie rozumiem. Dlaczego pan K. osobiście nie przyjedzie na rozprawę. Dlaczego boi się przekroczyć granice Polski? Wiek? To niczego nie tłumaczy...Więc czego się obawia, że nie chce postawić swoich stóp na ziemi polskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Re: Brawo Panie Januszu!!! Lac gadzine, ile wlezi 27.03.09, 10:53 respiral pan K.boi się 5 kolumny żydowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
respiral A...no to bardzo ci wspólczuje. 27.03.09, 12:15 leon9910 napisał: > respiral pan K.boi się 5 kolumny żydowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Brawo Panie Januszu!!! Lac gadzine, ile wlezi 27.03.09, 14:48 A juści lać brunatną gadzinę.Może by tak zacząć od tego silesiusa? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz.robak Niech Pan Bog Panu Januszowi blogoslawi! 27.03.09, 16:26 zas zydokumsze scierwa niech sczezna! silesiusmonachijski10 napisał: > Trzymam kciuki, zeby Pan z tym badziewiem wygral! Odpowiedz Link Zgłoś
darmen987 Kobylański i proces roku 27.03.09, 09:55 No że Ziemia takiego obszczymura nosi... Odpowiedz Link Zgłoś
janptak Kobylański i proces roku 27.03.09, 10:02 Szechter przegral z IPNem, to moze i przegra z Kobylanskim. Pan michnik, patriota zydowski, syn zdrajcy Polski i brat mordercy Polakow. Nie dziwi mnie ze atakuje Kobylanskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Kobylański i proces roku 27.03.09, 14:42 Pierniczysz.Wcale z IPN nie przegrał.Proces nie kończy się na jednej instancji. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus (żyd - ogólnie pazerny, inteligentny) 27.03.09, 10:02 (żyd ogólnie pazerny, inteligentny) Czarna zawiesina! Patrz jak jestem wypasiony, w życiu miałem już trzy żony. Dzieci mamy ze trzy kopy. My od poczynania chłopy. Bo my żydzie jemy wieprze. Ty jedz g-wno, tobie lepsze! Patrz jak jestem wypasiony, bo chcę składek wciąż z ambony. Kombinować muszę z seksem, co nie wieje mi z refleksem. Bo my żydzie jemy wieprze. Ty jedz g-wno, tobie lepsze! Patrz jak siedzę obok laski, cała sala krawat w paski. Głośno szczeka Marek Burek na czerwonych parę skórek. Bo my żydzie jemy wieprze. Ty jedz g-wno, tobie lepsze! Patrz jak jestem wypasiony, a po co mi jakieś żony. Złodziej to wieczna dziewica, teraz, zawsze ma dziedzica. Bo my żydzie jemy wieprze. Ty jedz g-wno, tobie lepsze! Niespasiony, mądry taki, takie tylko są Żydziaki. Bo to przez nich Kaśka w ciąży, jej mąż za mną z nożem krąży. Za to żydzie cię wypieprzę, żyć u obcych tobie lepsze! (ref.)Pasą się, pasą na tej biednej Polsce nazikatolicje pogrom zwiastujące. Kłamią i kłamią przeróżniaste szuje, z takimi dobra w Polsce nie zbuduje! To mantra tego małego wodza, co czeka u mamusi na wąsy singielki! Taka mowa, że aż LePpRy stały na baczność i robiły sieg haila! Odpowiedz Link Zgłoś
nik-jednorazowy rozkład moralny kobyły widać na gębie... 27.03.09, 10:08 ... wygląda jak źle uwędzony boczek, leżący 3 dzień na słońcu. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej.11 Kobylanski, to zbrodniarz wojenny..morderca i wesz 27.03.09, 10:12 Jego majątek, to wynik morderstw i ograbianie pomordowanych.... Rydzyk ma upaprane łapy krwią pomordowanych, bo bierze forse od Kobylanskiego, która nalezała do pomordowanych... Odpowiedz Link Zgłoś
janptak Re: Kobylanski, to zbrodniarz wojenny..morderca i 27.03.09, 10:23 majatek Szechterow po wojnie wzial sie z rabowania mordowanych polskich patriotow. Mieszkan w Alei Roz nie dostawali Polacy, tylko dobrzy komunisci, zwlaszcza zydowskiego pochodzenia. Warto o tym pamietac, jesli sie komus wciska tezy o szmalcownictwie i krwi na rekach. Zwlaszcza p. Stefan Michnik tej krwi na rekach ma sporo panie amdrzej.11 Odpowiedz Link Zgłoś
fly7181 janptak.ojciec Kaczynskich tak samo.. 27.03.09, 10:46 otrzymał od komuny piękne .duuuże mieszkanie,wysoką pensje i "szacunek" we władzach PZPR... Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 Re: janptak.ojciec Kaczynskich tak samo.. 27.03.09, 10:48 fly7181 napisał: > otrzymał od komuny piękne .duuuże mieszkanie,wysoką pensje i > "szacunek" we władzach PZPR... Rajmund Kaczynski, bardzo zasłużył sie reżimowi PZPR.. Odpowiedz Link Zgłoś
janptak Re: janptak.ojciec Kaczynskich tak samo.. 27.03.09, 11:09 Nikt tu nie mowi nic dobrego o Rajmundzie Kaczynskim. Jesli ten czlowiek w jakis sposob "zasluzyl" sie komunistom i okupantom powinien zostac ukarany. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: janptak.ojciec Kaczynskich tak samo.. 27.03.09, 14:46 Właśnie,jak się Kobylański zasłużył okupantom winien być ukarany.Czekam! Odpowiedz Link Zgłoś
fly7181 Kobylanski, to zbrodniarz wojenny..morderca i wesz 27.03.09, 10:47 amdrzej.11 napisał: > Jego majątek, to wynik morderstw i ograbianie pomordowanych.... > Rydzyk ma upaprane łapy krwią pomordowanych, bo bierze forse od > Kobylanskiego, która nalezała do pomordowanych.. ma o wiele więcej na sumieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Kobylański i proces roku- bez emocji,OK? 27.03.09, 10:16 Jesteśmy wolni. Nie musimy poddać się presji kogokolwiek. Nie osądzajmy przed wyrokiem sądu.... Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 slavik222 ..kto to mówi !?? 27.03.09, 11:04 nie słyszałem twojego głosu, gdy IPN pomawiał i pomawia, Rydzyk ,itd Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciunio Kobylański i proces roku 27.03.09, 10:18 Ten szmalcownik i przyjaciel "radiopiernika".Ma nie tylko pieniądze ale i nieposkromiony tupet. Odpowiedz Link Zgłoś
kyoden77 Re: Kobylański i proces roku 27.03.09, 10:31 Uważam, że zarówno Michnik jak i Kobylański są personami o wysokim stopniu zagrożenia dla Polski. Kobylański i Michnik w tym samym stopniu robią degrengoladę (albo przynajmniej próbują) z mózgów Polaków za pomocą przyjaznych sobie mediów. Zarówno insynuowanie pseudoantysemityzmu przez pewne michnikofilskie media jak i szerzenie zamętu i pseudopatriotyzmu przez Kobylańskofilskie media (np. Radio Maryja) to próby p[rzewrócenia do góry nogami pewnego porządku moralnego. A zarówno jeden jak i drugi mają "ciekawe" życiorysy, dlatego uważam, że w tym procesie są to dwie kluczowe osoby, reszta to kukiełki. I dobrze! Niech się powyżynają, ani jeden ani drugi niczego dobrego dla tego kraju nie zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
n.wataha Od sympatii dla Hitlera do Rydzyka krótka droga. 27.03.09, 10:31 Może wreszcie ujawni się publicznie, jaka to niewielka odległość pomiędzy sympatią dla Hitlera i Rydzyka. Obaj demagodzy, obaj mściwi, obaj imperium budowali na ludzkiej nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Szkalowanie przez lajdakow to oszczerstwo 27.03.09, 10:40 Szkalowanie przez lajdakow to oszczerstwo, a oszczercy nie maja honoru, tak jak ty szmato. Odpowiedz Link Zgłoś
fly7181 junkier..Dyżurny funkcjonarisz SB, nadaje.... 27.03.09, 10:43 jakie masz dziś zadanie, kur.o z SB ? Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 Re: junkier..Dyżurny funkcjonarisz SB, nadaje.... 27.03.09, 10:50 fly7181 napisał: > jakie masz dziś zadanie, kur.o z SB ? zaraz z pomocą przybiegnie funkcjonariusz SB, presentation1.. Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 fly8171..To ty jesteś cuchnącym klonem,ruro... 27.03.09, 11:58 mendo redzykowa... pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Pthius_pubis_-_crab_louse.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 faszolskie gni dy - jankier i prezentation 27.03.09, 11:29 nadaja na jednaej fali zeg hail zeg hail a faszolskie ordery dyndaja im na piersiach Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski Paragraf 22. 27.03.09, 10:54 Czy szkalowanie oszczerców jest oszczerstwem ? Odpowiedz Link Zgłoś
n.wataha Re: Szkalowanie przez lajdakow to oszczerstwo 27.03.09, 11:18 junkier napisał: > Szkalowanie przez lajdakow to oszczerstwo, a oszczercy nie maja > honoru, tak jak ty szmato. > "Pewien Niemiec napisał "Szkalowanie naszego wodza przez zachodnich imperialistów to potwarz rzucana Trzeciej Rzeszy" Czy nie nasuwa Wam się, że Junkier niedaleko padł od jabłoni? Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Re: Szkalowanie przez lajdakow to oszczerstwo 27.03.09, 14:45 w NSDAP to takie same junkry były... ja sądzę, że po ulicach to wielu hitlerków chodzi "Prócz plucia i stania w rozkroku o niczym nie mają pojęcia lecz mimo to wirzą głęboko że czek aich cud wniebowziecia gdy tylko zatłuką się w mroku" J.Kaczmarski Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Szkalowanie przez lajdakow to oszczerstwo 27.03.09, 15:33 n.wataha napisał: > junkier napisał: > > > Szkalowanie przez lajdakow to oszczerstwo, a oszczercy nie maja > > honoru, tak jak ty szmato. > > > > "Pewien Niemiec napisał "Szkalowanie naszego wodza przez zachodnich > imperialistów to potwarz rzucana Trzeciej Rzeszy" > > Czy nie nasuwa Wam się, że Junkier niedaleko padł od jabłoni? bunkier raczej spadl z jabloni, pewnie u proboszcza w ogrodzie wszedl w szkode. to by naprawde wiele wyjasnialo :) Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 IPN, lajdacy! Pokażcie teczki Kobylanskiego i Rydz 27.03.09, 10:41 i Rydzyka !!! Dlaczego ich chronicie, dobrze płacą ??? Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 Re: IPN, lajdacy! Pokażcie teczki Kobylanskiego i 27.03.09, 10:51 pierot6 napisał: > i Rydzyka !!! Dlaczego ich chronicie, dobrze płacą ??? Bo IPN służy zbrodniarzom i komunie! Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Starać, się, starać, "cyngle" Ojca Nadredaktora; 27.03.09, 11:10 może w dowód wdzięczności przywróci darmową jajecznicę w stołówce na Czerskiej...? :) Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski Straszny ten Szechter, szczególnie ze już nie żyje 27.03.09, 11:13 ale jako wampir niektórych jeszcze nęka po nocach Odpowiedz Link Zgłoś
janptak Re: Straszny ten Szechter, szczególnie ze już nie 27.03.09, 11:59 mikewodzowski napisał: > ale jako wampir niektórych jeszcze nęka po nocach > > Czyzby cos mi umknelo? Stary szechter zdechl, ale mlody chyba jeszcze rzadzi w GWnie?? Jakos nie slyszalem o "wielkiej narodowej zalobie" jak po wypadku z prostytutka towarzysza geremka.... Odpowiedz Link Zgłoś
bogumil.bogumil Jaki w mordkę antysemityzm 27.03.09, 11:04 Gazeta jako dowód tegoż podaje cytat: Cytat z reportażu Lizuta: "Często pan bywa w Polsce? - Kiedyś przyjeżdżałem regularnie raz na dwa lata. Ostatnio jeżdżę niechętnie. Żydzi się panoszą. Wszędzie wleźli. Do rządu, do Sejmu, do biznesu, a nawet do Episkopatu". Ciekawe, czy znajdzie się na świecie adwokat, który potrafi znaleźć w tej wypowiedzi choćby cień antysemityzmu Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 bogumil.bogumil ..trzepaku... 27.03.09, 11:07 'Mordowałem Żydów nie za to kim są, ja ich po prostu nienawidzę" tekst pewnego esesmana w odpryskowym procesie Norymberskim... Ty też tak masz ? Odpowiedz Link Zgłoś
bogumil.bogumil Romku... 27.03.09, 13:49 mamusia nie nauczyla, ze w dyskusji nie powinno sie uciekac do persolnanych wycieczek? Napisz prosze, w ktorym miejscu moja wypowiedz nie trzyma sie kupy Odpowiedz Link Zgłoś
nojuzjuz Kobylański i proces roku 27.03.09, 11:23 Na melodie aktualnego przeboju Sylwii G.-Masz pelen przygod lot,kazdy przelot drogi masz...Ref.Kiedy wpadniemy znow w turbulencje moj Prezydencie!Ńiebo zakreci sie niebezpiecznie,co z nami bedzie!Nawet jesli pilot dawno zna odpowiedz,moze lepiej gdy nam teraz nic nie powie!Komunikat na lotnisku:Z powodu okresowego przelotu kaczek krzyzowek lot do Kaczogrodu Zostaje przelozony...A my TU-polewamy!To dla rozladowania napiecia!Tak mam rano. Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: Kobylański i proces roku 27.03.09, 11:35 Pozywać może Kobylański kogo chce o ile uważa to za słuszne. Podobnie jak czyni to Michnik. Ta żałosna epistoła zwana artykułem wskazująca na wielki antysemityzm itd. to nic innego jak skowyt "elit" które po trochu tracą rząd dusz w kraju który bardzo cierpi na tym, że jak dotąd to co słuszne i jedynie słusznie płyneło z ich ust. To wy częściowo spowodowaliście przyklepując i popierając takie a nie inne przemiany w naszym kraju że kwitnie u nas korupcja, że 2 miliony osób wyjechało za pracą. A można było inaczej czego dowodem są Czechy. Ale tam nie było jedynie słusznej opcji wskazującej kto antysemitą a kto nie i kto ciemnogrodem a kto nie. I jeszcze jedno po aferze Rywina nie macie moralnego mandatu do pouczania kto ma rację. Tak wiec zostawcie moherowe babcie i Kobylańśkiego w spokoju bo są oni równie potrzebni w debacie nad przyszłością naszego kraju jak wy. Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 Kobylanski ,to już padlina, gdy zdechnie,to Rydzyk 27.03.09, 11:52 i jego sekta RM ogłoszą go świętą kobyłą i będą pielgrzymować... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Czlonek PO. i .... 27.03.09, 11:54 Narkoman i łapówkarz z list PO w Sejmie? Wkrótce w Sejmie może się pojawić nowy poseł, który ma zarzuty posiadania narkotyków, prowadzenia samochodu pod wpływem środków odurzających i próby przekupstwa policjanta. To dawny polityk PO Cezary Atamańczuk z Polkowic. Jak to możliwe? Przez wybory do Parlamentu Europejskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
sam_gaz presentation1, Funkcjonarisz SB, nadaje.... 27.03.09, 12:00 dostał nowe zadanie... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekus Panie Kobylański -zycze Panu powodzenia!!!! 27.03.09, 12:16 i bede za Pana trzymal kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Co do Kobylanskiego.... 27.03.09, 12:23 Zrobil wiecej dla Polski, niz wszystkie rzady od 1945 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta Co do Kobylanskiego, to kur.wa ,bestia, morderca. 27.03.09, 12:33 faszystowskie gó... Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 ,,Zasługi,, presentation1 co Pan na to? 27.03.09, 12:37 ,,OdpowiedDo presentation1 Autor: john_jasny 25.03.09, 21:54 z cytującOdpowiedz Ty oglupialy SBeku. Wlasnie przyszly mojemu ojcu papiery osobowe z IPN-u. Dla mnie szok bo na nich widnieje ze na mojego ojca donosil o kontaktach zagranicznych niejaki Leslaw Jan Wajdzik ur 06-09-1959. Ty szmato masz do zarzucania komus ze splaca kredyty z pensji pochodzacej od podatnikow. Ty nedzna kreaturo ty nie przejmowales sie zes z pensji twojej pochodzacej od podatnikow, donosil na ciezko pracujacych obywateli. Ja tez zaciagnalem kredyt za ktory kupilem sobie domek w Polsce i splacam go pracujac w USA. Czy to podatnicy amerykanscy splacaja mi ten dom przyglupie? . Po splaceniu kredytu bede zbieral forse dla tych ktorzy pomoga mi podziekowac ci za donosicielstwo na moja rodzine. Juz dzieki kolegom mam duzo danych o twoim pobycie swinskli ryju. Bez pozdrowien UB-cka kanalio. ,, Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Ponawiam pytanie do presentation1Czy to prawda?? 27.03.09, 12:49 OdpowiedDo presentation1 Autor: john_jasny 25.03.09, 21:54 z cytującOdpowiedz Ty oglupialy SBeku. Wlasnie przyszly mojemu ojcu papiery osobowe z IPN-u. Dla mnie szok bo na nich widnieje ze na mojego ojca donosil o kontaktach zagranicznych niejaki Leslaw Jan Wajdzik ur 06-09-1959. Ty szmato masz do zarzucania komus ze splaca kredyty z pensji pochodzacej od podatnikow. Ty nedzna kreaturo ty nie przejmowales sie zes z pensji twojej pochodzacej od podatnikow, donosil na ciezko pracujacych obywateli. Ja tez zaciagnalem kredyt za ktory kupilem sobie domek w Polsce i splacam go pracujac w USA. Czy to podatnicy amerykanscy splacaja mi ten dom przyglupie? . Po splaceniu kredytu bede zbieral forse dla tych ktorzy pomoga mi podziekowac ci za donosicielstwo na moja rodzine. Juz dzieki kolegom mam duzo danych o twoim pobycie swinskli ryju. Bez pozdrowien UB-cka kanalio. Odpowiedz Link Zgłoś