eeeee1 Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 11:22 jak tylko pojawi sie wiecej krytycznych artykulow pod adresem tego goscia na Wyborczej to znaczy, ze warto glosowac na jego partie; Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 Raban podniesli ci, co nie maja zielonego pojęcia! 28.03.09, 11:27 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93353103&a=93358855 Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman to nie partia przyjmie zabezpieczenie 28.03.09, 12:02 tylko Bank a zresztą Ganley może sobie kupić lub wynająć mieszkanie w Polsce /i już będzie miał miejsce pobytu/ można też pójść śladem wytyczonym przez Jana Palikota - znaleźć studentów którzy wpłacą po 20 tys. zł i będą się upierać że pieniądze mają od mamusi albo po nieżyjącej babci /ze skarpety/ można też śladem Dariusza Rosatiego promować się na bilbordach tajemniczej i nie wiadomo przez kogo finansowanej Akademii Europejskiej a na koniec czy Europa to niej jest nasz wspólny dom - keine grenzen Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzp82 Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 11:35 staryduster, ubecka rzygowina Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 grzegorzp82..Klocek z szamba SB-RM.... 28.03.09, 11:43 img528.imageshack.us/img528/4672/funphotobox215712101786.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman dał mu przykład Jan Palikot 28.03.09, 11:44 i Dariusz Rosati studenci wpłacający na Palikota po 20 tys zł - bezkarne Rosati - na bilbordach Akademii Europejskiej w przeddzień wyborów europejskich - bezkarne a w ogóle kto nam odpowie kto finansuje Akademię Europejską - na swojej tronie internetowej się nie chwalą - ciemna strona polityki Odpowiedz Link Zgłoś
martinidry A co na to Ganley? Zobaczie film 28.03.09, 11:57 www.youtube.com/watch?v=aDHvR16auic Facet gada sensownie i uważam, że należy z nim prowadzić dialog, zamiast bawić się w pałkarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: A co na to Ganley? Zobaczie film 28.03.09, 15:50 www.youtube.com/watch?v=3V3dolCGMoA Jeśli ktoś nie widział to jest też i ta rozmowa. Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Taaaaa...bezczelny irlandzki szalbierz 28.03.09, 11:58 Kiedy kolejni szemrani spekulanci, arabscy szejkowie i globalizatorzy sfinansują utworzenie w Polsce swoich ekspozytur, nazywając je "partiami" - przy całkowitej obojętności organów naszego upadłego popisowskiego bantustanu? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Taaaaa...bezczelny irlandzki szalbierz 28.03.09, 13:15 honeyr napisał: > Kiedy kolejni szemrani spekulanci, arabscy szejkowie i globalizatorzy > sfinansują utworzenie w Polsce swoich ekspozytur, nazywając je "partiami" - > przy całkowitej obojętności organów naszego upadłego popisowskiego bantustanu? Zabawne... Podobno zanim komuś się nie udowodni winy, to jest niewinny. Jak widze nie dotyczy to ludzi przeciwstawiajacych się brukselskim "elitkom"... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 A czy ktokolwiek z was zna program Libertas?? 28.03.09, 12:07 Takie pytanko jak w temacie. Domniemywam, że nie jest całkiem Off Topic... Może ktoś ma na tyle wiedzy o ich programie, o traktacie z Lizbony nie wspomnę, że jest w stanie MERYTTORYCZNIE podyskutować?? Czy potraficie tylko pluć i wrzesczeć??? Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Czytam właśnie Traktat. Makabra. 28.03.09, 17:01 Pewnie ze makabra. Zwlaszcza dla majacych problemy z czytaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
piwenko jakiej luki ??? przecierz to normalne oszustwo 28.03.09, 12:17 i prokurator powinien to ścigać, ludzie publicznie ogłaszają, że zamierzają złamać prawo a prokurator nic ? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: jakiej luki ??? przecierz to normalne oszustw 28.03.09, 13:19 piwenko napisał: > i prokurator powinien to ścigać, > ludzie publicznie ogłaszają, że zamierzają złamać prawo > a prokurator nic ? Jak pisałem wcześniej Pani H. Bochniarz zrobiła taki sam numer. Jakoś jej nikt nie zamknął... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: jakiej luki ??? przecierz to normalne oszustw 28.03.09, 13:20 piwenko napisał: > i prokurator powinien to ścigać, > ludzie publicznie ogłaszają, że zamierzają złamać prawo > a prokurator nic ? Poza tym, gdyby w tym karju prkuratorzy i sędziowie mieli jaja, to połowa parlamentu by siedziała w pierdlu... Odpowiedz Link Zgłoś
szarak1111 Re: jakiej luki ??? przecierz to normalne oszustw 28.03.09, 15:01 Roman Kluska wykręcił też numer z "lukami" w prawie i został wręcz męczennikiem i bohaterem. Odpowiedz Link Zgłoś
never06 Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 12:18 Fajny film wczoraj widziałem: www.youtube.com/watch?v=6TPw61kvPLA Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 12:19 Libertas nie popieram, ale przy wyborach do PE ograniczenia dot. zrodel finansowania są antydemokratyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
piwenko jakiej luki ??? przecierz to normalne oszustwo 28.03.09, 12:22 to sprawa dla prokuratora pacjenci formalnie ogłaszają, że zamierzają złamać obowiązujące w Polsce prawo tym się powinien zająć prokurator i Państwowa Komisja Wyborcza Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 12:46 Coś na wzór moskiewskich pieniędzy na promocję po pezetpeerowskiej lewicy w latach dziewiędziesiątych. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 13:11 UE wyraznie zmierza w kierunku ZSRR i jakas przeciwwaga jest niezbedna. Nie popadam w zachwyt nad Libertas. Popieram ich tylko i wylacznie dlatego, ze maja wizje Europy jako Europy ojczyzn, a nie eurokolchozu na wzor ZSRR - do czego z uporem maniaka dazy obecne antychrzescijanskie eurolewactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Nowy wspaniały świat 28.03.09, 15:02 www.youtube.com/watch?v=D74rM0rMsjk Odpowiedz Link Zgłoś
olewus1 I dobrze! Niech ośmieszy ten gó...any kraj 28.03.09, 13:21 żałośni politycy polscy więc może czas coś importować. I nie ma znaczenia skąd pochodzi kasa Ganleya bo polscy politycy też są powiązani z mafią tylko bardziej to ukrywają. Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Machloja i cinkciarstwo. To tyle o tej partii... 28.03.09, 13:26 Już przerabialiśmy i przerabiamy tyle przekręciarzy, że chyba kolejnego takiego nie dopuścimy do włądzy - tym bardziej, że nie ukrywa w jaki sposób oleje nasze prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Kampania Wyborczej przeciwko Libertas pełną parą 28.03.09, 14:13 Kampania Wyborczej przeciwko Libertas idzie pełną parą. Dzień w dzień a to mówią, że Libertas to eurosceptyczna partia, a to że Libertas to LPR a w ogóle to neonaziści itp., a to że Libertas to Ganley, który dzięki pieniądzom chce przekupić Polaków, ciekawe co jeszcze wymyślą, niedługo się pewnie dowiemy, że Libertas współpracuje z Rosją, potem że z Amerykanami a na końcu, że z Chinami i że Ganley jest kosmitą z marsa i przyleciał tu żeby zniszczyć ziemię. Odpowiedz Link Zgłoś
nojuzjuz Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 14:40 I znowu jestem!Eurosceptycy,euroznawcy,eurokrytycy,europolitycy,europolacy!Natenczas Pawlak chwycil na tasmie przypiety swoj rog bawoliDlugi centkowany ,krety jak waz boa~!Oburacz do ust go przycisnal,wzdal policzki jak banie i co?I czar prysnal!!Wszystko kumam,ale mam problem z Natenczasem!!!Nie potrafie umiescic go w czasie!!!On jest jak kregi w zbozu!Natenczas,hahahahahahaaha!BA,ciesze sie ze mnie nie czepiacie!Jesli cos was nurtuje od rana,napiszcie do Nojuzjuz,A sprawa wygrana!Nic mnie nie pognebi,nic mnie nie poneci,nawet jak napisza tzw.biedni studenci!Kazdy z was moi kochani rodacy ,jak ma swojego dola,niech sie wyzali NOjuzjuz podola!!!!Natenczas spadam! Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Gdzie się zapisać do Pl "Libertas"??? 28.03.09, 15:20 Może mi ktoś podpowiedzieć?? - Jak i gdzie zgłosić akces do polskiego "Libertas"?? - To dobra nowina dla całej cywilizacji.. - Płaciła Moskwa.. Płaciła CIA.. Płacił Żyd Soros - czyli Fundacja Batorego... - Finansowali pierwsza partie Tuska Niemcy(Fundacja Adenauera), to dlaczego w DOBREJ tym razem sprawie nie może dać pieniędzy i Declan Ganley?????? Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: Gdzie się zapisać do Pl "Libertas"??? 28.03.09, 15:47 libertas.eu/pl/getinvolved Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Re: Gdzie się zapisać do Pl "Libertas"??? 28.03.09, 16:12 alcabin napisał: > libertas.eu/pl/getinvolved ===================================== Dziekuje.. Wykorzystane.. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 medale rozdaja - takie zakrzywione krzyze 28.03.09, 16:32 i sierpy w dlonie Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Gdzie się zapisać do Pl "Libertas"??? 28.03.09, 16:35 he, he kto tu jest wykorzystany? obudzisz się jak ci gangway zrobi z d... jesień średniowiecza, a potem ruchome schody. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 libertas = faszystas = elpearas 28.03.09, 15:24 zero procent w wyborach Brunatne bydlo zweszylo interes. Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Re: libertas = faszystas = elpearas 28.03.09, 16:05 jerzy30 napisał: > zero procent w wyborach > Brunatne bydlo zweszylo interes. =================================== Hmm.. :))) - Zes przyglup, tos przyglup.. to jest poza watpliwosciami.. Ale.. Sprez sie i sprobuj zdefiniowac kto nie nalezy do "brunatnego bydla" i do "faszystow".. Co takich charakteryzuje i czym ty sie roznisz ode mnie "faszysty".. "brunatnego bydla".. "homofoba".. "mohera" z Ciemnogrodu.. "Katofaszysty".. etc.itd.. etc.. Dla mnie jest jest oczywiste ze jako NIE-faszysta.. NIE-brunatne bydle - etc.itd(czytaj wyżej).. poza bezdenną głupotą, potrafisz jedynie zaserwować bezprzykładne CHAMSTWO i chamowatą ordynarność.. Co.. jako przedstawiciel NIE-faszystów i NIE-brunatnego bydła potrafisz zaprezentować oprócz wulgarnych wyzwisk?? NIC.. NOLL.. ZERO.. Przykro mi.. Ale mi nie po drodze z chamowatą i wulgarną hołotą.. Ja chce lepszego Świata dla moich dzieci i wnuków.. - NORMALNEGO.. nie chamskiego.. - Świata bez was.. - chamów, prostaków i prymitywów chcących zawładnąć Światem.. - Ja wybieram "Libertas"... A różnicę natychmiast dostrzeże i wychwyci każdy, po przeczytaniu mnie.. i ciebie.. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 faszolstwo jest faszolstwem tak jak 28.03.09, 16:31 nijaki libertas - prostaki co zweszyly inters - Dla zwalczania takiego buractwa zwalnia sie wszelkie slownictwo Wybieraj libertas - partie antysemitow, homofobow, prostakow co zweszyli inters i kase - bezdennnych przyglopow z lpr. Jak sa antyunijni to po co startuja. Lepszy swiat fzaszoli z lebertasu - ciekawe. Oni na szczescie nie maja zadnych szans. Juz Konowicz bylby lepszy w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 28.03.09, 16:40 Libertasz ma zdecydowanie mniej wspólnego z faszyzmem niż Ty co widać gołym okiem. > Jak sa antyunijni to po co startuj To GW kłamie że są antyunijni. Oni są antytraktatowi i prounijni ale myślę ze człowiek na twoim poziomie intelektualnym i tak tego nie zrozumie. > Oni na szczescie nie maja zadnych szans. I dlatego GW dzień w dzień na główna stronę wrzuca paszkwil:) Skoro nie mają żadnych szans to po co się w ogóle na ich temat wypowiadasz? Libertas osiągnie najlepszy wynik w wyborach z prostej przyczyny. To pierwsza partia która daje jakąkolwiek alternatywę i dlatego Michnik się boi bo już tyle układów sobie zrobił a tu nagle przyjdzie ktoś spoza dawnych towarzyszy. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 28.03.09, 16:44 gdyby byli tylko antytraktatowi, jak piszesz, to nie wciągaliby do łodzi samych wszechpolaków, LPR-owców i innych brunatnych pionków... Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 28.03.09, 16:51 > gdyby byli tylko antytraktatowi, jak piszesz, to nie wciągaliby do > łodzi samych wszechpolaków, LPR-owców i innych brunatnych pionków... Za dużo wyborczej czytasz:) Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 28.03.09, 17:19 mylisz się. czytam wszystkie liczące się w polsce dzienniki. I telewizję publiczną oglądam, a w niej wypowiedzi Twoich idoli.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 28.03.09, 18:09 takt tak i raz się Ganley w telewizji w Polsce pokazał i już jak to mówisz wszystkie liczące się w Polsce dzienniki zaczęły się buzować jak to możliwe, ze w Tv pokazali człowieka o innych poglądach niż jedynie słuszne;) Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 28.03.09, 18:14 ja akurat widziałem z nim wywiady w telewizji niemieckiej. ale mówił to samo. widziałem też jego konferencje prasowe, w których przywoływał w zaowalowany sposób wszystko co mi obce i czym się brzydzę, a potem ściskał rączki mentalnym skin-headom, spadom z LPR- u UPR i innym faszyzującym kreaturom. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 28.03.09, 18:20 No że promocja jest jakoby LPR było faszystowskie to wiem. Ale że UPR jest partią faszystowską to już chyba nawet śmiać się nie wypada;) > ja akurat widziałem z nim wywiady w telewizji niemieckiej. ale mówił > to samo. No wreszcie trochę prawdy powiedziałeś. Pierwszy polityk chyba który niezależnie gdzie jest to ma niezmienne poglądy. www.youtube.com/watch?v=D74rM0rMsjk Gordon Brown czy Sarkozy mówią co innego w PE, co innego mówią u siebie a jeszcze co innego robią. I tacy ludzie tworzą UE. Z tego nie może być nic dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 28.03.09, 18:28 Nie napisałem, że faszystowskie, bo to jest w Polsce zabronione, napisałem, że faszyzujące. Cha, cha. "Promocja", to Twoje ulubione słowo? LPR wywodzi się w prosetj linii z tradycji obozu katolicko- narodowego, narodowego, ONR-u Endecji w najgorszym wydaniu. To były partie faszyzujące i są z tego dumne, więc nie widzę problemu. A teraz przerwa, bo jest mecz i, ja antypolak muszę zobaczyć jak dostajemy po tyłku! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 28.03.09, 18:35 Równie dobrze ja mogę mówić, że GW wywodzi się w prostej linii z KPP. A ta rzekomo faszyzująca UPR w prostej linii z czego się wywodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 28.03.09, 19:09 mówić to Ty sobie możesz co chcesz, tylko jak się ma linia polityczna (powiedzmy umiarkowanie liberalno lewicowa) GW do postulatów KPP - wprowadzenia dyktatury proletariatu, stania się Polski jedną z republik Kraju Rad itd., itd., podczas gdy program LPR jest prawie dokładnie taki jak ten jego poprzedników i powołują się na to otwarcie? UPR, to dziwaczna partyjka łącząca ultraliberalizm z bardzo mocnym konserwatyzmem. Sojusze z LPR-em dyskredytują ich na polskiej scenie politycznej tak samo jak zdyskredytowały PiS. Kto wchodzi w sojusze z naziolami jest skończony. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 28.03.09, 19:17 Ojciec, Ozjasz Szechter w II Rzeczpospolitej byl wysokim dzialaczem Komunistycznej Partii Zachodniej Ukrainy, ktora byla autonomiczna czescia Komunistycznej Partii Polski. Program KPP zakladal oderwanie od Polski niektorych ziem m.in. Gornego Slaska i Pomorza. Z ruchem komunistycznym zwiazany byl od czasow I wojny swiatowej. Adam Michnik w ksiazce "Miedzy panem a plebanem" wspomina: ... Rodzina ojca to byli tradycyjni, religijni Zydzi. ... Jego ojciec byl rzezakiem. ...On byl pierwszym, ktory wystapil z gminy. Dla komunizmu zerwal z cala swoja tradycja. Wyrwal wlasne korzenie i odszedl do zupelnie innego swiata. Kontynuuje dzieło ojca;) A co do UPR to żałośnie jakoś to tłumaczysz. Chyba każdy inteligentny człowiek wie o co chodziło. PiS, żeby nie stracić subwencji doprowadził do ponownych wyborów. A w takim tempie żadna z partii nie była w stanie zebrać wystarczającej liczby podpisów. Partie które były w Parlamencie nie musiały zbierać podpisów i jasne wyjaśnienie czemu szli do wyborów z jednej listy. No ale my tu gadu gadu a ty taki mądry jesteś, zaproponuj wreszcie dobry kierunek zmian. Na kogo głosować? Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 28.03.09, 19:33 Myślę, że potrzebna jest Polsce umiarkowana lewicowa partia, niesplamiona odium postkomunizmu/bolszewizmu i taka w końcu się pojawi, najdalej kiedy odejdą w cień ludzie "post"-solidarnościowi i ci postkomunistyczni... spektrum na razie jest zdominowane przez liberalno prawicowe partie, ale to chyba nic specjalnego w tym regionie... Ja będę wybierał Partię Kobiet, albo "Zielonych" :-))) P.S. historia Michników to nic specjalnego. Młodzi ludzie zrzucali zawsze okowy ortodoksji, a na dodatek uwierzyli w ideę nowego świata równości i braterstwa i wolności, niezależnie od rasy i pochodzenia. Dziwisz się, że akurat Zydzi w to szli jak w masło? Ja nie. To wszystko okazało się później makulaturą i zapłacili cenę. Podobają mi się ludzie, którzy potrafią przyznać się do błędów, skorygować swoją drogę, wywróciś na drugą stronę. Do takich zaliczam Adama Michnika - wolnomyśliciela. Oczywiście można mieć i do niego zastrzeżenia. Ale do kogo nie można? Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 28.03.09, 19:58 Wolnomyśliciela:) Nie no coraz bardziej mnie bawisz;) > spektrum na razie jest zdominowane przez liberalno prawicowe partie aha a świstak siedzi i zawija je w te sreberka. Mamy tak liberalno prawicowe partie że mamy przymus ubezpieczeń społecznych, że około 80% naszych dochodów pożerają podatki. Wielce mi liberalizm chyba nie gospodarczy:) Tak partia kobiet. - Zrównanie płac mężczyzn i kobiet (skąd ja to znam chyba już była taka idea, która wszystkim chciała wyrównywać. Jak to sie skończyło??) - opieka medyczna nad kobietami, zwłaszcza w okresie ciąży i porodu. No tak opiekę medyczna dla wszystkich też już się nie udała to teraz tylko dla kobiet;) - zaostrzenie kar w przypadku maltretowania kobiet (Ciekawe czemu maltretowanie kobiet jest czymś gorszym niz maltretowanie mężczyzn? Równi i równiejsi?? Też juz to gdzieś widziałem) - możliwość samostanowienia w kwestiach planowania rodziny (No to chyba jest taka krypto informacja, która dzieli ludzi na narodzonych i nienarodzonych (tacy ludzie i podludzie) jednym słowem podludzie nie mogą ograniczać wolności nadludzi.) Brawo za poglądy takie właśnie idee lansują Michniki i w zasadzie o to samo walczył ojciec Michnika. Skończy się tak samo ale wtedy znowu ktoś taki jak ty powie, że uwierzyli w ideę nowego świata. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 28.03.09, 20:34 no chyba wolisz żyć w takim świecie, który między innymi właśnie ci ludzie wywalczyli, z wolnym wyborem, wolnością słowa, wolnością przemieszczania się, uwzględniającym prawa mniejszości wobec większości, z ubezpieczeniami społecznymi i tak dalej i tak dalej. oczywiście jest jeszcze niemało do zrobienia, ale to przecież zależy też od Ciebie, nie tylko od Michnika? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 28.03.09, 20:51 wolnością słowa? Przecież w europie zachodniej ludzie siedzą w więzieniach za to że głosili swoje poglądy. Nie ma znaczenia czy mądre czy głupie siedzą w więzieniach bo nie ma wolności słowa! Kolejny przykład to kwik wyborczej na to, ze w TVP pojawił się Ganley. To ma być wolność słowa? Jak jest jakiś Tusk, Michnik, Kaczyński, Pawlak czy Palikot to jest wszystko dobrze a jak pojawił się człowiek, który doprowadził do tego, że Irlandczycy poznali treść traktatu lizbońskiego to się wielkie larum podnosi i woła o cenzurze. Przecież jest partia, jest przedstawiciel który wniósł bardzo wiele do współczesnej historii europy a tu wszyscy milczą i ani słowa o tym że ktoś taki się w Polsce pojawił. Jedyne co mówią to tylko Libertas = Giertych. To wszystko na co stać nasze wolne media;) Wolność słowa chyba kpisz. > z ubezpieczeniami społecznymi i tak dalej i tak dalej. Nie nie chce przymusowych ubezpieczeń społecznych. Mam dość gdy władza chce mi zrobić dobrze! Za komuny też wołali o ochronie środowiska i truli na potęgę tak samo tutaj krzyczą, że chcę pomóc tylko nie mówią o tym że okradają niemiłosiernie. No ja niestety po przemianach nie dostałem gazety i nie przeglądałem dokumentów żeby później móc szantażować byłych agentów. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 28.03.09, 22:20 breeedziesz. mieszkałem większość mojego życia w Europie zachodniej i nikogo za przekonania nie wsadzali. chyba nigdy tam nie byłeś. ostracyzm społeczny, to jedyna kara, jakiej się można spodziewać. nawet do gliniarza/urzędnika państwa możesz powiedzieć "moim zadaniem jesteś pan dup...iem" i nic, bo możesz mieć swoje zdanie także na ten temat. tego się boisz? czy może wyznawców faszyzmu bronisz? już zapomniałeś jak było? za nawoływanie do nienawiści i przemocy - tak to co innego, za to można wylądować za kratkami - z racją. ubezpieczenia bądziesz płacił jak trzeba, boś odpowiedzialny za innych, słabszych, a i Tobie się może noga powinąć i wtedy co, do księdza pójdziesz, czy pod kościół żebrać, a może chcesz byś zdany na dobroczynność bogatszych? Państwo to odpowiedzialność jedni za drugich, nie tylko własny interes. A jak ci się nie podoba - to zmieniaj, przekonaj innych i działajcie.zobaczymy czy sią wam uda wyjść ponad 1% nawet bądąc finansowanym przez pieniądz niewiadomego źródła. jak się nie uda znowu będzie można zwalić na jakiś spisek...;-) wyjechać też zawsze można - dokąd się żyw nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 28.03.09, 22:38 > breeedziesz. mieszkałem większość mojego życia w Europie zachodniej > i nikogo za przekonania nie wsadzali. chyba nigdy tam nie byłeś. David Irving został skazany przez sąd austriacki na karę trzech lat więzienia za głoszenie swoich tez[1]po spędzeniu ponad roku w więzieniu został przedterminowo zwolniony. żal żeby człowieka zamykać za to jakie ma poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 28.03.09, 23:33 David Irving nie został skazany za swoje poglądy, tylko za SZERZENIE kłamstw, w tym "Kłamstwa Osięcimskiego". Są państwa w których to jest karalne, i zalicza się do szerzenia nienawiści na tle rasowym. I dobrze. Szczególnie Austria i Niemcy mają specjalną odpowiedzialność i wywiązują się z niej wzorowo. Nie chciałbym żyć na przykład w Danii, gdzie w imieniu "wolności słowa" wolno drukować antysemickie broszury i rozdawać je na ulicach. "Ku Klux Klan" i NSDAP też został zabroniony. To według Ciebie pewnie godzi w wolności upodobań. Nie ma i nie będzie wolności dla tych, którzy programowo chcą ją odebrać innym. Na tym forum i na każdym innym nie możesz wszystkiego, bo Ci wykasują post i tak samo powinno być z tymi, którzy to robią w życiu publicznym, świadomie wbrew nauce, wbrew ludziom, wbrew prawdzie i przeciw ofiarom, które nie są w stanie się bronić przed ich plugastwem. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 29.03.09, 00:00 David Irving nie został skazany za swoje poglądy, tylko za SZERZENIE kłamstw, w tym "Kłamstwa Osięcimskiego". Są państwa w których to jest karalne, i zalicza się do szerzenia nienawiści na tle rasowym. No to co to niby było jak nie jego poglądy? Nawet jakby gadał, że kosmici wywołali drugą wojnę światową to i tak będą tylko i wyłącznie jego poglądy. Możesz popukać się w czoło i popatrzeć z politowaniem ale nie zamykać człowieka za poglądy. Nie zaatakował nikogo, nie pogryzł nie okradł ani nic innego nie zrobił poza głośnym wyrażaniem swoich poglądów. I za to siedzi. A ja wolę, żeby była wolność słowa i można było wygadywać nawet największe głupoty. Co to ma być żeby władza państwowa decydowała za jakie poglądy zamykać ludzi a za jakie nie. To jest totalitaryzm. Równie dobrze ja mogę powiedzieć, że wszyscy socjaliści nie szanują ofiar i powinno się ich pozamykać bo nie może być tak żeby... . No i oczywiście nazwać to np. szerzenie nienawiści na tle klasowym. To co proponujesz to właśnie totalitaryzm kolego. I nie wmówisz mi ze zamykanie ludzi za to że coś tam mówią jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 29.03.09, 00:46 wobec tego po prostu nie wiesz czym jest totalitaryzm. żądacie dla siebie praw, które najchętniej odebralibyście innym. jeżeli ktoś nazwie Cie "ch..jem" i wytoczysz mu proces, po którym zapłaci karę, albo jeżeli nie zapłaci - to pójdzie siedzieć "ograniczaniem czyjejś wolności"? osobista wolność kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność innego człowieka. ofiary masowych mordów nie mogą się bronić przed oszczerstwami. broni ich prawo. tu nie chodzi o jakieś "głupstwa" po których można się popukać w głowę. oszczerstwa są karalne w każdym systemie. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 29.03.09, 03:31 Z tego co mi wiadomo to on zaprzeczał istnieniu Holokaustu. Nie wołał, żeby kogoś zabijano itd. Ty nie rozumiesz jednego, to państwo ustala które poglądy są słuszne a które nie i to jest totalitaryzm. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 29.03.09, 10:00 Zaprzeczanie Shoah jest oszczerstwem wpisującym się w faszystowską ideologię, a nie poglądem i jako takie jest ścigane przez prawo i wcale nie w całej Europie zachodniej jak insynuujesz, ale w Niemczech, czy Austrii takie sprawy nie mają szans: Irving został w Austrii skazany na podstawie tak zwanego "Wiederbetaetigungsgesetz" zabraniającego brania udziału w Organizacjach faszystowskich(narodowo-socjalistycznych) lub szerzenia ich propagandy. W Niemczech skazano go (tylko) na karę 30 000 DM za obrazę ofiar i wydalono z kraju. A to jego poglądy (cyt): "W Auschwitz nie było żadnego gazowania Zydów. To wymyślone, a Polacy po wojnie zbudowali atrapy komór gazowych." Podoba ci się? Odpowiedź na takie łajzy może tylko leżeś w prawie. W Polsce nie jest inaczej: jeżeli ktoś na świecie "szerzy poglądy", że istniały "polskie obozy koncentracyjne", będzie mu wytoczony proces za zniesławienie, jeżeli tego nie odwoła. I tyle. Ofiary nie mogą się bronić przed takimi jak Irving et consortes. Muszą ich chronić paragrafy. Wiem, że chciałbyś, że ludzie jak Korwin Mikke chcą, żeby prawa były jak najmniej skomplikowane, za to jak najsurowsze, z karą śmierci i obcinaniem łap włącznie. Ale Europa te czasy ma już bezpowrotnie za sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 29.03.09, 16:56 "W Auschwitz nie było > żadnego gazowania Zydów. To wymyślone, a Polacy po wojnie zbudowali > atrapy komór gazowych." Podoba ci się? Odpowiedź na takie łajzy może > tylko leżeś w prawie. Oczywiście ze mi się nie podoba głupoty i kłamstwa co nie zmienia faktu że zamknęli go za to że głosił głupoty i kłamstwa a nie za to że kogoś zabił w komorach gazowych. Jak dla nie można sie popukać w czoło i słuchac go tak samo jak słuchac można człowieka z zakładu psychiatrycznego. A od tego juz nie ma daleko do zamykania ludzi za to że szerzą inne kłamstwa takie jak np. to że jesteśmy okradani i że zadłużane są przyszłe pokolenia Polaków. Jeśli panstwo bedzie decydowało o tym za które poglądy zamykac a za które nie szybko sie zorientujemy że to co mówi państwo a to co jest prawdą to dwie rożne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 29.03.09, 17:15 powtarzam: rasizm nie jest poglądem, to oszczercza pseudoideologia, która godzi w podstawowe ludzkie prawo do godności osobistej. Jeżeli biegły stwierdzi chorobą psychiczną, nikt nie pójdzie za takie gadki siedzieć, ani nie poniesie kary grzywny. W przeciwnym wypadku natomiast penalizacja jest jak najbardziej na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 29.03.09, 17:52 A wg. Ciebie czym jest rasizm? Jak powiem, że biali lepiej grają w szachy niż czarni to będzie to rasizm czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 29.03.09, 18:15 Oczywiście, że tak. Jeżeli takie stwierdzenie pozostanie bez stosownego komentarza insynuuje, że umiejętność grania w szachy (czytaj: inteligencja) to kwestia koloru skóry. Rasizm to wykazywanie rzekomych połączeń między cechami zewnętrznymi człowieka a wewnętrznymi/charakterologicznymi. Czarni gorzej grają w szachy, BO są czarni - to rasizm w czystej postaci, choć mogą potwierdzać to n.p.zlecane kiedyś w Stanach statystyki. (To podobnie jak z tym sławnym już "niższym IQ") Sprawa leży nie w kolorze skóry, tylko w socjalizacji. Dzieci wychowane w rodzinach o wyższym statusie społecznym i lepszą edukacją grają tak samo dobrze, białe czy czarne, i ich przeciętny IQ w standardowych testach niczym się nie różni. Ale faktem jest, że czarnoskórzy przeciętnie żyją w niższym statusie społecznym i dlatego będą gorzej grać w szachy. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 29.03.09, 19:51 jak zatem masz zamiar wyjaśnić to, ze wśród mistrzów świata w szachach nie ma ani jednego czarnego? Ba powiem więcej Azjatów w zasadzie też nie ma a biali są z określonego rejonu? Moim zdaniem jesteś dość ograniczony bo utożsamiłeś inteligencję z umiejętnością gry w szachy. A ta wymaga dość specyficznych zdolności. Moim zdaniem rasizm to wartościowanie a nie wskazywanie na ewidentne różnice między rasami. Ale tacy jak ty nigdy tego nie pojma i najchętniej pozamykaliby tych, którzy mówią prawdę. Czy ja powiedziałem że czarni są gorszymi ludźmi bo gorzej graja w szachy? Nie ale ty tak uznałeś. Ciekawe czy gdybym powiedział że czarni graja lepiej w kosza też twoim zdaniem byłbym rasistą. To co proponujesz to zakłamywanie prawdy i zastraszanie ludzi ale wg. ciebie dla politycznej poprawności można zamykać ludzi w więzieniach. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 29.03.09, 21:23 Jeszcze raz definicja: Rasizm opiera się na przekonaniu, że różnice w wyglądzie ludzi niosą za sobą niezbywalne różnice osobowościowe i intelektualne. Czyli twierdzenie jakoby "specyficzne zdolności"(granie w kosza, w szachy, obieranie ziemniaków) były sprzężone automatycznie z kolorem skóry jest rasistowskie. Kumasz? Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 29.03.09, 21:33 No ale co z tymi szachistami? Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 29.03.09, 21:51 to samo, co z obieraniem ziemniaków :-) Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 29.03.09, 21:59 To ty wyciągasz prostackie wnioski, że jak nie wygrywają mistrzostw w szachy to są głupi. No chyba że chcesz zaprzeczyć faktom. Ja nie mam zamiaru zaprzeczać faktom i nie mam zamiaru, żeby jakiś burak mi mówił, że to jest rasizm. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 29.03.09, 22:56 Ja ci tylko podaję powszechnie stosowaną definicję rasizmu. O to pytałeś. Odpowiedź może Ci się nie podobać, ale to nie powód, żeby mnie obrzucać inwektywami. Wyciągasz fałszywe wnioski. Zdarza się.:-) Statystyki, i dane na które się powołujesz dotyczą efektu socjalizacji ludzi, a nie wynikają bezpośrednio z faktu posiadania przez nich takiego czy innego koloru skóry. Na tym polega Twój błąd. No i niestety, może nieuświadomiony, ale jest to rasizm. Sorry, innej nazwy nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 29.03.09, 23:22 Czyli mówienie prawdy jest twoim zdaniem rasizmem;) Ja widziałem taką definicję:) Rasizm, dyskryminacja rasowa (z fr. le racisme od la race – ród, rasa, grupa spokrewnionych) – pseudonaukowa ideologia oraz wypływające z niej zachowania przyjmujące założenie wyższości niektórych ras ludzi nad innymi. To ty chcesz tu dzielić na mądrych i głupich. Jakbyś nie zauważył, że umiejętnosć gry w szachy wymaga specyficznych właściwości umysłu a to co w jednej sytuacji jest lepsze nie zawsze jest lesze w drugiej. Ja zatem nie wyciągam z tego wniosków, że jakaś rasa jest lepsza od innej rasy. Wyciągam jednak oczywisty wniosek, że jedna rasa rożni się od innej. Ba nawet powiedziałem, że te specyficzne cechy występują nie u białych a u konkretnej grupy białych. Jakoś Francuzów czy Niemców tam nie widać. "dotyczą efektu socjalizacji ludzi" możesz jaśniej? Zastanów się może lepiej nad swoimi badaniami. Czy w tych badaniach, o których mówiłeś wcześniej nie ma fałszywych wyników? Nie pomyślałeś, że branie pod uwagę tylko tych, którym się udało osiagnąć wykształcenie itp. nie zakłóca badania statystycznych? To tak jakbyśmy badali wzrost i brali pod uwagę tylko dzieci ludzi którzy mają ponad 1,8m. No i by nam wyszło, że Afrykanie sa podobnie wysocy co Europejczycy i co Azjaci. Tylko że spośród Azjatów wykasowałbyś zdecydowanie więcej ludzi z badania niż spośród Afrykanów. Ciekaw jestem cały czas jak to jest z tymi czarnymi co lepiej w kosza grają niż biali. Też jest to rasizm? Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 30.03.09, 00:54 o rany. po prostu nie kumasz. wycięganie wniosków o talentach, specyficznych uzdolnieniach, chy innych wewnętrznych cechach, rzekomo wynikających z takiego, czy innego koloru skóry - to rasizm. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 30.03.09, 01:11 > o rany. po prostu nie kumasz. A mi sie wydaje, że to ty nie kumasz. Z tego co powiedziałem nie wynika wcale, że konkretna osoba umie bądź nie umie grać w kosza. Z tego co powiedziałem wynika, że jak będę szukał kogoś do NBA to najprawdopodobniej więcej wybiorę czarnoskórych niż białych. Tak samo jak będę kompletował drużynę do szachów zespołowych najprawdopodobniej będzie w niej więcej białych niż czarnych. Myślisz, że ja twierdzę, że każdy biały lepiej gra w szachy od czarnego bo jest biały? Tak samo jak będę szukał wysokich to będę szukał ich wśród Afrykanów a nie Azjatów choć nie wykluczam, że są wysocy Azjaci i niscy Afrykanie. Podałem Ci definicję rasizmu i jakoś nie widzę, żebym mówił, że któraś rasa jest ogólnie lepsza lub ogólnie gorsza. Ba nawet nie mówię, że wśród jednej rasy nie ma ludzi, którzy posiadają cechy, które wśród członków tej rasy jest rzadką. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 30.03.09, 14:49 Ty nie kompletowałeś żadnych drużyn,dziubasku, Ty napisałeś, że "czarnoskórzy grają gorzej w szachy od białych", co bez dookreślenia oznacza, iż grają gorzej, BO są czarni. A to rasizm. Czego Ty właściwie chcesz dowieść? Ze ludzie się między sobą różnią? Czy, że uważasz siebie za męczennika "wolności słowa"? Przecież nawet GW, wróg numer jeden, nie skasowała Ci ani jednego bzdurnego postu.;-) Poprawność polityczna nie powstała z totalitarnych zapędów państwa, tylko z odpowiedzialności większości za prawa mniejszości i po to by nie móc bezkarnie obrażać czyichś uczuć ze względu na niezmienialne cechy, takie jak pochodzenie, kolor skóry, orientację seksualną, płeć, etc. (Ciekawe, że to Ci, którzy stoją w tradycji opresji i zniewolenia w myśl ideologii nacjonalistycznej, katolicko-narodowej, spętania obyczajowego i bigoterii najmocniej się drą o wolność słowa.) Bardzo dobrze, że tacy jak Irving, Bender i inni są napiętnowani społecznym ostracyzmem i karani grzywnami i wsadzani do pudła. Gdyby było tak wcześniej, prawdopodobnie XX wiek wyglądałby inaczej, z mniejszą ilością rzezi na mniejszościach w imię dominującej rasy, narodu, grupy społecznej, "panów" i "władców"... Wedle myśli Cycerona: trzeba dawać odpór początkom. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 30.03.09, 15:51 Ale dalej mi nie wyjaśniłeś dlaczego mistrzami świata w szachach są ludzie w zasadzie z jednego rejonu? > (Ciekawe, że to Ci, którzy stoją w tradycji opresji i zniewolenia w > myśl ideologii nacjonalistycznej, katolicko-narodowej, spętania > obyczajowego i bigoterii najmocniej się drą o wolność słowa.) Po pierwsze to ty ich tak widzisz i Michnik ich tak w swojej gazetce przedstawia. A po drugie dlatego, że jak niedawno widziałem podczas demonstracji najagresywniejsi okazali się "uzbrojeni anarchiści" atakujący bezbronnych ludzi, którzy twierdzili, że homoseksualizm jest czymś złym. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 30.03.09, 17:55 Pisałem Ci już o tym parokrotnie, ale Ty nie przyjmujesz tego do wiadomości: to kwestia takiej a nie innej socjalizacji, nauczenia, wychowania, czyli nauczenia się takich a nie innych norm i ról społecznych, a także tradycji takich a nie innych gier. Pośród Afrykańczyków nie znajdziesz graczy w boule, czy boccię, bo nikt w to tam nie gra...Tylko co do tego ma kolor skóry? Kiedyś ze Slaska wywodziło sie najwiecej, najlepszych polskich graczy w piłkę nożną. Bo było tam najwięcej klubów - około 60-ciu. Idąc za Twoim tokiem myślenia, trzeba by dojść do wniosku, że to dlatego, że właściwie Slązacy byli Niemcami, a ci mają to we krwi... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 30.03.09, 18:57 > Kiedyś ze Slaska wywodziło sie najwiecej, najlepszych polskich > graczy w piłkę nożną. Tego nie wiem ale widzę, że ty znowu bierzesz wycinek. Ja mówię o całym świecie a nie o śląsku czy Polsce. "Jak przypuszczają niektórzy badacze, odnalezione terakotowe figurki na terenach dawnej Mezopotamii (datowane na 6000 lat p.n.e) używane były jako szachy. Bliskie współczesnym zasady gry w szachy opracowano w V wieku n.e. w Indiach, o czym świadczą wykopaliska i zapisy w starych księgach; ta starożytna odmiana szachów nosiła nazwę czaturanga. W Europie grę w szachy poznano około 1000 lat temu." Człowieku szachy to nie bule znane są na całym świecie a jednak ludzie z jednego regionu graja lepiej od innych. Chcesz mi powiedzieć, że niemcy nie graja w szachy? że Francuzi nie graja w szachy? Ba powiem więcej ani jednej kobiety tam nie ma i pewnie to też nie świadczy o tym, że kobiety gorzej grają w szachy bo to byłby rasizm. Pewnie dlatego ich tam nie ma bo kobietom nie daje się grać w szachy i jest to wynik takiej a nie innej socjalizacji, nauczania, wychowania:) Fakty są faktami, a jak nie potrafisz wyciągnąć poprawnych wniosków to już jest twój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 30.03.09, 19:30 cha, cha. to z kobietami byłby akurat seksizm.;-) ale działa na podobnych zasadach. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 30.03.09, 19:42 Mhm czyli specjalnie dlatego oddzielnie robi się zawody szachowe dla mężczyzn a oddzielnie dla kobiet i oddzielnie robi się zawody w podnoszeniu ciężarów dla mężczyzn i dla kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 30.03.09, 20:00 napisałem "podobnych", nie takich samych. stąd "mrugające oczko". ta dyskusja mnię nuży, bo już dawno nie ma nic do czynienia z tematem. wciągasz daleko idące wnioski - nieudowodnione "sprzężenia" genów odpowiedzialnych za kolor skóry z jakimiś wewnątrznymi talentami, czy umiejętnościami i na dodatek nazywasz to bronieniem prawdy. myśl sobie co chcesz. według mnię to rasizm i nie zmienię tego poglądu. bez odbioru Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 30.03.09, 20:50 Nie nie kolor skóry to jedno a istnienie rożnych ras to drugie. Rożne rasy mają różne zdolności i to jest faktem. Jak dla mnie zaprzeczanie temu to zwykłe kłamstwo. Gdyby tak było to w rankingach szachowych nie występowaliby Hiszanie (Aleksiej Szyrow) czy Borys Gelfand reprezentujący Izrael. Uogólnienie do samego koloru skóry jest oczywiście blednę bo występują różne rasy w ramach jednego koloru skóry. Rasa to zbiór cech a nie jedna cecha. Mnie również nudzi ta dyskusja więc pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 30.03.09, 21:13 "Różne rasy mają różne zdolności i to jest faktem" wyślij mi jakiekolwiek naukowe(obiektywne)udowodnienie tej "tezy" polecam link o rasach ludzkich, bo najwyraźniej nie wiesz o czym piszesz: pl.wikipedia.org/wiki/Typologia_antropologiczna pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 30.03.09, 21:29 dziękuę za link. Pozwól że zacytuję:) "W 1999 69% antropologów w Stanach Zjednoczonych odrzucało pojęcie rasy, w Polsce w 2001 odrzucało to pojęcie 25% antropologów fizycznych, jednakże w badaniach ankietowych, na podstawie których zebrano te dane wśród amerykańskich antropologów tylko 46% udzieliło odpowiedzi na to pytanie, gdy w Polsce aż 94% ogółu respondentów[15]." To jest właśnie wynik poprawności politycznej. Duża część z tych, którzy nie odrzucają pojęcia rasy nie udzieliło odpowiedzi na pytanie. To się właśnie nazywa brak wolności słowa. Jakby była mowa o uzdolnieniach to zaraz by się wrzask podniósł a tacy jak ty by uznali, że należy zamykać ludzi którzy tak mówią w więzieniach. A fakty są faktami spójrz na ranking mistrzów szachowych:) Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 30.03.09, 22:03 wydaje mi się, że w obecnym świecie pojęcie rasy jest do niczego nieprzydatne i to nie ze względu na poprawność polityczną, tylko poprostu poza różnicami w wyglądzie, warunkowanymi pierwotnie przez wpływy środowiskowe/klimatyczne nic naukowego z takich klasyfikacji nie wynika. Używa się ich po dziś dzień do pseudo-naukowego wspierania rasistowskich ideologii takich jak narodowy socjalizm, twierdząc, że wygląd zewnętrzny, kształt czaszki, nosa itd.itd idzie w parze z właściwościami umysłu i ducha, co jest poprostu nie do udowodnienia,a faktyczne różnice statystyczne o których piszesz wynikają nie z genetycznych cech rasy a uwarunkowania społecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 30.03.09, 23:58 co jest poprostu nie do > udowodnienia,a faktyczne różnice statystyczne o których piszesz > wynikają nie z genetycznych cech rasy a uwarunkowania społecznego. Ciekawe jakie badania potwierdzają to co piszesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 31.03.09, 11:15 badania antropologiczne. A jeżeli chodzi o Twoje ulubione sporty - szachy i kosz - to jest nawet taki dział, jak antropologia sportu. poszperaj - znajdziesz chyba nawet w wikipedii. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaalar Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 28.03.09, 23:41 Ales Ty pracowity nawet patrzysz nonono a widzisz tez? Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Re: faszolstwo jest faszolstwem tak jak 28.03.09, 16:49 jerzy30 napisał: > nijaki libertas - prostaki co zweszyly inters - > Dla zwalczania takiego buractwa zwalnia sie wszelkie slownictwo > Wybieraj libertas - partie antysemitow, homofobow, prostakow co > zweszyli inters i kase - bezdennnych przyglopow z lpr. > Jak sa antyunijni to po co startuja. > Lepszy swiat fzaszoli z lebertasu - ciekawe. > Oni na szczescie nie maja zadnych szans. > Juz Konowicz bylby lepszy w wyborach. =========================================== O cholera! - Dzieciak.. I to ten z najglupszych z Onetu.. - Niestety.. to jest internet i czasami czlowiek nieopatrznie wchodzi "w dyskusje" infantylna i prymitywna "przyszloscia Narodu".. - Ladnie ten "Narod" bedzie wygladal kiedy tacy jak ten zasraniec beda narzucac mu normy, postawy.. obyczaje i "kulture".. Oczywiscie ze nie mogl ani podac zadnej definicji, ani tez sprecyzowac co się kryje pod tymi jego obelgami i chamskimi wyzwiskami.. - Rodzice wogole tych wymozdzonych Onetowych dzieciakow nie kontroluja i niczego ich nie ucza?? - A jest tych pętakow calkiem pokazna ilosc na tych forach i "buszuja" w KAZDYM niemal watku, majac tylko jedno do zaoferowania: - OBELGI i CHAMSTWO.. "faszolstwo jest faszolstwem tak jak.." - no jasne :)) - "Jaki jest kon, kazdy widzi"?? :))))) Niezla "przyszlosc Narodu"... Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: libertas = faszystas = elpearas 28.03.09, 16:59 > Ja chce lepszego Świata dla moich dzieci i wnuków.. > - NORMALNEGO... O, to tak jak ja. Dlatego naziole z Libertas sa dla mnie nie do przyjecia. Ale ty, jak widze, masz bardzo elastyczny kregoslupek... > - Świata bez was.. - chamów, prostaków i prymitywów chcących > zawładnąć Światem. To ciekawe... A jaki masz poglad na dzialalnosc KK? Bo dla mnie to jest naczelne zrodlo "prostaków i prymitywów chcących zawładnąć Światem", tudziez glowne natchnienie dla takowych. Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis "Roma locuta, causa finita"... 29.03.09, 00:26 funia81 napisał: > > Ja chce lepszego Świata dla moich dzieci i wnuków.. > > - NORMALNEGO... > > O, to tak jak ja. Dlatego naziole z Libertas sa dla mnie nie do > przyjecia. Ale ty, jak widze, masz bardzo elastyczny kregoslupek... ---------------------------------------------------- Drogie dziecko.. Pod to samo pojecie(normalności i "lepszości"), podkładamy absolutnie różną treść, wiec oczywistym jest ze zupełnie coś innego znaczy "normalność" i "lepszość" dla ciebie, a całkiem co innego dla mnie.. - I niech tak pozostanie.. Inne te nasze światy i ostatnią rzeczą której bym pragnął, to to, byś (nie daj Bóg) próbowała wleźć do mego świata "naziołów".. Zostań lepiej tam gdzie twoje miejsce, w skundlonym, chamowatym i prostackim świecie takich jak ty i tobie podobni(jak i twój ideowy i mentalno-kulturowy "pobratymiec" rozpoczynający zdanie MAŁĄ literą i nazwę swego ojczystego kraju piszącego również MAŁĄ literą - cytuje:- "mylisz się. czytam wszystkie liczące się w polsce dzienniki."(...)- Autor: feurig59 28.03.09, 17:19 ).. - Zostańcie wiec w tej waszej "normalności".. Natomiast najprawdopodobniej całkowicie niezrozumiale jest dla ciebie pojecie "nazisci" - czyli wg twego bełkotliwego slangu "naziole".. Podobnie jak z tym twoim: - "bardzo elastycznym kręgosłupem" :)) - "O co ciebie Karol biega?" - zapytam tekstem ze szmoncesowego skeczu.. - O co?? :))) ========================================== funia81 napisał: > > - Świata bez was.. - chamów, prostaków i prymitywów chcących > > zawładnąć Światem. > > To ciekawe... A jaki masz poglad na dzialalnosc KK? Bo dla mnie to > jest naczelne zrodlo "prostaków i prymitywów chcących zawładnąć > Światem", tudziez glowne natchnienie dla takowych. -------------------------------------------------- A po co tobie dziecko wiedza o moich poglądach "na działalność KK" - jeśli już "na wejściu" deklarujesz iż jedyne co cie interesuje to atak na ten KK? - Chcesz bym ci dal okazje do nowej porcji chamowatych i prostackich obelg i kalumnii? - Otóż.. to jest twoja obsesja ten "KK" - nie moja.. wiec lżyć i opluwać go możesz i bez mego wkładu i udzialu.. - Tymbardziej ze nic ci nie grozi, a wtedy łatwo być "odważnym".. - Ale to tylko w stosunku do "KK".. Na temat religii muzułmańskiej.. żydowskiej.. prawosławia etc.. nawet mruknięcia z siebie nie wydasz ze strachu.. Nic tez dziwnego w tym, gdzie znajduje się źródło swoich fobii i maniakalnych obsesji.. Odpowiedz Link Zgłoś
tigga_11 Nie weźmie kredytu 28.03.09, 16:30 Nie weźmie kredytu bo każdy bank potraktuje to jako pranie pieniędzy. Udzielenie kredytu podmiotowi, gdzie z góry wiadomo że spłata odbędzie się z zabezpieczenia, zwłaszcza pochodzącego zza granicy jest jednoznacznie traktowana jako pranie brudnych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Języki 28.03.09, 18:39 czy kandydaci mają jakieś oficjalne potwierdzenie swoich umiejętności językowych np zdany egzamin Toefl ibt czy CAE Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: Języki 28.03.09, 18:43 > czy kandydaci mają jakieś oficjalne potwierdzenie swoich > umiejętności językowych np zdany egzamin Toefl ibt czy CAE W zasadzie to chyba nie muszą bo przecież wszystko mają tłumaczone na swój język. Może Ganley ma jakiś certyfikat;) Odpowiedz Link Zgłoś
chachar1 Re: Języki 28.03.09, 18:56 A po co mu jakieś śmiecie..wychował się w anglojęzycznej rodzinie...unijne dupki... Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: Języki 28.03.09, 18:53 np zdany egzamin Toefl ibt czy CAE Poza tym czemu akurat takie a nie np. francuski DALF czy Niemiecki ZD. aczej by nie przeszło gdyby wszystko miało być tylko o angielsku albo tylko po niemiecku. Ciekawe czy obecni eurodeputowani maj jakieś certyfikaty na znajomość języka Polskiego;) Odpowiedz Link Zgłoś
nojuzjuz Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 20:21 Co tam wybory!!!Przed chwila niejaki Zewlakow podal do nieruchawego Boruca!!!I co?Nie trafil w pilke!!!Moze ten caly D.G.juz zaplacil!!!Dawno nie widzialem tylu szmaciarzy w jednym miejscu!Pojechali koniecznie wygrac!!I sprawdza sie moja teoria~!Jak jest gdzies w poblizu drapiezny kot to napewno przegramy!!!Trzeba sie pogodzic z mysla ze Leo to bardziej haker niz Big Ben! Odpowiedz Link Zgłoś
gaalar Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 22:19 Jezeli partia Libertas zaczyna dzialac od wyszukiwania luk w prawie naszego panstwa to, na czym moze skonczyc? Odpowiedz Link Zgłoś