legrange Wałęsa: wyjadę z kraju, mam dość pomówień 30.03.09, 02:15 Bez czytania innych. Wpis emocjonalny od zaraz: Gdy L.Wałęsa stał na czele Solidarności, gdy mądrze kierował obalaniem PRL-u, to historyk Z. w tym czasie srał w pieluchy. Jak takie coś śmie opluwać przywódcę uznanego na całym świecie. Co się w tym kraju porobiło? Popieram L. Wałęsę.On sam nie jest w stanie obronić się przed tymi polskimi hienami. Nie wiem jak, ale czas najwyższy coś z tym zrobić. Może przede wszystkim zlikwidować IPN - źródło wszelkiego jadu, lub uwolnić go od kaczyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
diver77 Polska farsa ! jesteście w większości żałośni ! 30.03.09, 02:16 Wkrótce okaże się że Jan Paweł II miał dziecko z przyjaciółką i też mit pryśnie... Piłsudski miał oficjalną kochankę a tyle ulic Piłsudskiego w każdej pipidówie... Polacy to jest chyba jedyny naród na świecie który nie szanuje samego siebie ! wszystko i wszystkich można podeptać i napluć szczególnie jak można sobie przy okazji ulżyć za darmo jakieś swoje własne frustracje ! Nawet jeśli przyjmiemy że każde forum jest naszpikowane różnego rodzaju frustratami i nieudacznikami którym się w życiu nie powiodło i zazdroszczą innym to jednak są limity jakiejś przyzwoitości ! Wałęsa jest najlepiej rozpoznawalnym na świecie żyjącym Polakiem ! Symbolem Polski dla wielu obcokrajowców ! Nikt nie jest doskonały i Wałęsa na pewno też ma jakieś ciemne strony jak każdy z nas.... ale to on był symbolem zmiany reżimu w nie ktoś inny ! Później był prezydentem i sami żeście go wybrali ! Więc szanujcie waszą historię bo ona jest i tak wasza czy tego chcecie czy nie, nie macie na to żadnego wpływu ! Schodzicie sami do iście rynsztokowego poziomu z niektórymi wypowiedziami na tym forum... totalne podgrodzie, zaściankowość, zawiść, zazdrość... najgorsze ludzkie cechy ! Nie potraficie szanować własnej historii która już jest napisana i nikt jej nie zmieni, nie szanujecie samych siebie, ten naród to będzie już chyba do końca świata tylko liberum veto i iście szlachecka prywata.... i tylko jaśne wielkopaństwo... pan kierownik, pani kucharka, pan milicjant, pan murarz.... tylko że dziury takie na głównych drogach że nie wiadomo nieraz czy się dojedzie do celu.... Odpowiedz Link Zgłoś
boado Nie oceniaj mnie i Narodu, lajzo! 30.03.09, 02:31 Wyjedź również , po co masz męczyć się tutaj, wśród goi. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Ty nie jestes gojem... 30.03.09, 02:40 TY JESTES GNOJEM, a to cos zupelnie innego. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Masz racje ,ale zadnego 'czujnego' kaczana... 30.03.09, 02:35 tym nie przekonasz.Kartofle i rozne inne polskie kaczany sa zawsze najlepiej poiformowane i nikt ich nie przekona ,ze czarne jest czarne. Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius1973 a Pawel Zadzyk korzystal z uslug prostytutek i... 30.03.09, 02:16 widziano go obciagajacego f...ta pewnego polityka wysoko postawionego. No i nie wspomne jak Pawel Zadzyk zaliczal egzaminy z historii robiac minete swojej profesorce! Ja tez opieram sie na pewnych zrodlach, ktorych nie ujawnie bo mnie o to prosili! Tak oto wyglada owczesna Polska! Historyk smarkacz bawil sie w piaskownicy lub siedzial za szafa kiedy tysiace ludzi w 81 ryzykowalo zyciem walczac o WOLNA POLSKE, wolna od komuny i takich lizod... chcacych zarobic na rozglosie! Odpowiedz Link Zgłoś
boado Ostał się tylko sznur 30.03.09, 02:17 Konfidencja to rzecz najpodlejsza z podłych, ale Naród upodlić na wiele długich lat, państwo zaś skazać na marginalizację i uczynić przedmiotem manipulacji przez światowy bandytyzm finasowy, Polaków skazać na nędzę i poniewierkę- fakty te nie są do wybaczenia, bo to najohydniejsza zbrodnia dokonana w historii Polski. Każdego uczestnika w tym "dziele" trzeba ujawnić, osądzić i przykładnie ukarać. Tego Wałęsa się boi. Zabawa w domniemywanego czy prawdziwego Bolka jest bolkom na rękę. To, że Naród zaczyna dostrzegać wielkie zło poczynione po 1987 roku i widzi jego sprawców, jest zmorą dzisiejszych władców- bolków, oszustów, zdrajców,złodziei, szubrawców- ludzi, którzy nędzę Polakom zgotowal.i Groźny pomruk Narodu, widoczny chociażby na forach internetowych, bardzo ich niepoi. Wałęsy gotowe są ze strachu uciec z Polski. Trzeba tylko Narodowi podrzucić "uzasadnienie" takiego kroku. Bazgroły studenta wydanie od zaraz w formie książkowej, podające niesprawdzone niepochlebne momenty z życia Wałęsy, są tym pretekstem. Kupiony student historii szybko dostaje intratną posadę w INP. Fakt ten ma uwiarygodnić, że owo "przesladowanie" przez instytucję państwową- IPN opanowaną przez PiS jest na tyle groźne że trzeba opuścić kraj. Tylko kto to kupi? Odpowiedz Link Zgłoś
boado Ostał się tylko... 30.03.09, 02:21 Konfidencja to rzecz najpodlejsza z podłych, ale Naród upodlić na wiele długich lat, państwo zaś skazać na marginalizację i uczynić przedmiotem manipulacji przez światowy bandytyzm finasowy, Polaków skazać na nędzę i poniewierkę- fakty te nie są do wybaczenia, bo to najohydniejsza zbrodnia dokonana w historii Polski. Każdego uczestnika w tym "dziele" trzeba ujawnić, osądzić i przykładnie ukarać. Tego Wałęsa się boi. Zabawa w domniemywanego czy prawdziwego Bolka jest bolkom na rękę. To, że Naród zaczyna dostrzegać wielkie zło poczynione po 1987 roku i widzi jego sprawców, jest zmorą dzisiejszych władców- bolków, oszustów, zdrajców,złodziei, szubrawców- ludzi, którzy nędzę Polakom zgotowal.i Groźny pomruk Narodu, widoczny chociażby na forach internetowych, bardzo ich niepoi. Wałęsy gotowe są ze strachu uciec z Polski. Trzeba tylko Narodowi podrzucić "uzasadnienie" takiego kroku. Bazgroły studenta wydanie od zaraz w formie książkowej, podające niesprawdzone niepochlebne momenty z życia Wałęsy, są tym pretekstem. Kupiony student historii szybko dostaje intratną posadę w INP. Fakt ten ma uwiarygodnić, że owo "przesladowanie" przez instytucję państwową- IPN opanowaną przez PiS jest na tyle groźne że trzeba opuścić kraj. Tylko kto to kupi? Odpowiedz Link Zgłoś
anathesis krzyzyk na droge, p. Waleso, 30.03.09, 02:24 nie bedziemy plakac na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Pewnie , ze nie beda plakac te... 30.03.09, 02:53 POLSKIE ,PARSZYWE i ZAWISTNE ZARAZY.TAK BYLO ZAWSZE z tym popie...nym narodem.SKU...SYNY OPLULI kiedys Kosciuszke,Pulaskiego,pozniej PILSUDSKIEGO,to dlaczego nie maja dzisiaj opluwac WALESY ?... Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: Wałęsa: wyjadę z kraju, mam dość pomówień 30.03.09, 02:26 nie dziwie mu się,wcześniej msuaił walczyć z powaznym atakiem historyków IPN ,znających historię i w niej uczestniczących oraz mających jakieś pojęcie o tym co było. Teraz zjawia się jakiś GNÓJ co własnie bronił pracy magisterskiej,jak widać kierowany przez swojego promotora.Coraz bardziej perfidne metody,wyrafinowane narzędzia.Ciekwe po co to robią,dlaczego się nie przyczepia do innych ludzi którzy zrobili bałagan i opóźnienie rozmowoju tego kraju,dzięki którym Polska wyglada tak jak wyglada na tle innych krajów post komunistycznych.Przecież Wałęsa nie jest czynnym politykiem i ma swoje historyczne zasługi,których nikt mu nie odbierze. To co się wyprawia w tym kraju,to jakas paranoja.Nic więcej tylko stąd emigrować Odpowiedz Link Zgłoś
diver77 Kto mu tą książkę sfinansował ??? to jest pytanie 30.03.09, 02:27 Kto sfinansował wydanie tej książki ? Bo jeżeli to wydało IPN z państwowych pieniędzy to jest to skandal ! A jeżeli ktoś prywatnie to trzeba ogłosić kto ? Może PIS albo Kaczyńscy którzy dostają wysypki jak widzą Wałęsę ! A ten Zyzak to ma przeru...e tak czy inaczej, będzie zakatalogowany do końca życia ! Odpowiedz Link Zgłoś
front242 Wielka radosc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 30.03.09, 03:14 Kto ciebie agencie jebany przyjmie????nochyba tylko putin.... Odpowiedz Link Zgłoś
ifinity Re: Wałęsa: wyjadę z kraju, mam dość pomówień 30.03.09, 04:46 Zapewne jest w tym cos, czy cus.. Ale nie chodzi przecie o dosyc glupiego Walese, ale chodzi o glebsze idee. No ale jakim zwolennikiem idei byl Walesa? Ano byl i jest zwolennikiem takich samych komunistycznych idei jak Obama. Odpowiedz Link Zgłoś
minipolak IPN przystrawka tych gnoi 30.03.09, 05:19 24. letni gnoj pisze na zamowienie jak mierne sa te polskie wyzsze uczelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_meteorolog Wałęsa: wyjadę z kraju, mam dość pomówień 30.03.09, 05:32 Ależ "miło" się czyta te komentarze żrących się Polaków. Co za ludzie, co za naród, co za kraj. Bieda z nędzą. Jaki naród taka władza. Dziadostwo to wszystko. Od dołu do góry. Buraki tu mieszkają. Ciekawi mnie czy w innych krajach też tak się żrą na forach... Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Wałęsa: wyjadę z kraju, mam dość pomówień 30.03.09, 05:53 szabepio napisał: > kaczory !! zostawcie tego człowieka w spokoju!!! ********************* lechu nie rób nam tego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wikary69 Wałęsa: wyjadę z kraju, mam dość pomówień 30.03.09, 06:12 No widzisz Bolek, jakbys byl chlopie szczery i prawy, to bys przyznal sie do sbekow i pracy dla nich. Wtedy by Ci sie przebaczylo, bo jednak miales tam zaslugi i bys zyl dlugo i szczesliwie. A tak, nigd glupi nie jest, wszyscy wiemy zes bolek a Ty w zaparte swoje i straszysz ze wyjedziesz. Bede troche teraz zlosliwy( za Twoje kretactwa), to w ktora strone kupujesz bilet na wyjazd z Polski, na wschod do dawnych mocodawcow czy na zachod, ktory Cie poparl, ale tez glupi nie jest tak jak i my nie jestesmy.Uwazam ze dluzszy pobyt masz zapewniony za wschodzie, bo na zachodzie bedziesz wyjezdzal tak jak z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
edmundzurawski1 Wałęsa: wyjadę z kraju, mam dość pomówień 30.03.09, 06:17 Ludzie-jakiś tam historyczyna nie ma prawa opluwac kogos takiego jak Wałesa.Młody człowieku-co ty wiesz o tamtych czasach-chcesz zabłyszczec?Ty Wałesie powinienes buty czyscic a nie pisac brednie.Zresztą ta cała historia-w reku tzw naukowców to wielki blew i pisanina pod publiczke i na zamówienie okreslonych ludzi z tzw polityki...a do łopaty zamiast brac kase z krwawicy ludzi pracy.Zresztą-co to za naukowiec-ten Zygzak czy Zyzak-24 lata i magister.... Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Wałęsa: wyjadę z kraju, mam dość pomówień 30.03.09, 09:06 edmundzurawski1 napisał: > Ludzie-jakiś tam historyczyna nie ma prawa opluwac kogos takiego jak > Wałesa.Młody człowieku-co ty wiesz o tamtych czasach-chcesz...<A zna osoba takie słowo jak PRAWDA? Odpowiedz Link Zgłoś
power_mac Bardzo, bardzo prosimy, już czas na emeryturkę! 30.03.09, 06:17 Człowieku, gdybyś siedział cicho, nie rzucał się może i Mojżesza dałoby sie poprawić... w klapie. Nawiasem mówiąc szczere podejście (!) i w końcu właściwa konkluzja, a więc szerokiej drogi!!!!!!! Niezrzeszony P_M Odpowiedz Link Zgłoś
barbaramd Wałęsa: wyjadę z kraju, mam dość pomówień 30.03.09, 06:34 NIE!!! Przeczekajmy zło i głupotę. To się musi skończyć! Odpowiedz Link Zgłoś
sztuk6mistrz Czepiło się g... okrętu i piszczy - płyniemy. 30.03.09, 07:06 Ale też obrażanie się na każdego kretyna z forum to już przesada panie prezydencie. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_adamski Zaraz, zaraz... Zanim Bolek da drapaka 30.03.09, 07:12 trzeba wyjaśnić jego ciemne sprawki z czasów prezydentury. Jedna ze wielu spraw to manipulowanie, niszczenie i prodrabianie dokumentow archiwalnych dot. Bolka. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: henryk_adamski 30.03.09, 15:05 henryk_adamski napisał: Zaraz, zaraz... Zanim Bolek da drapaka > trzeba wyjaśnić jego ciemne sprawki z czasów prezydentury. Jedna ze wielu spraw > to manipulowanie, niszczenie i prodrabianie dokumentow archiwalnych dot. Bolka. Druga sprawka to nocna zmiana. Trzecia sprawka to przyjecie wilczego kapitalizmu, celowe obalanie dobrze prosperujacych przedsiebiorstw i wyprzedaz naszego narodowego majatku za grosze. Czwarta sprawka to druga Japonia zamiast ktorej Bolek puscil Narod w skarpetkach ... itd., itp., itd ... Odpowiedz Link Zgłoś
terminatorbzdur "Oddam zaszczyty, wyjadę z kraju" - TAK, TAK, TAK! 30.03.09, 07:18 TAK, TAK,TAK!!! (dla anglojezycznych jak Marcinkiwiecz: YES, YES, YES!!!) Doloze sie do biletu!!! mam nadzieje, ze w jedna strone:-)) Co za piekny pocztek tygodnia...Ach... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars I tak sie dziwie Panu ze tak dlugo Pan wytrzymal! 30.03.09, 07:30 ..w tym kraju pelnym podlych ludzi. Mlodym radze-emigrujcie! Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Wałęsa: wyjadę z kraju, mam dość pomówień 30.03.09, 07:34 Panie Prezydencie ten Zyzak to facet który cierpi straszliwie po stracie PRL'u. Jemu brak przewodniej siły i sekretarzy lokalnych - samodzielnych kacyków. Gdyby nie przemiany sam zapewne byłby jednym z nich, może w przedszkolu lub żłobku, nieważne byle bliżej żłobu. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Wałęsa: wyjadę z kraju, mam dość pomówień 30.03.09, 09:13 honkers napisał: > Panie Prezydencie ten Zyzak to facet który cierpi straszliwie po > stracie PRL'u. Jemu brak przewodniej siły i sekretarzy lokalnych - > samodzielnych kacyków. Gdyby nie przemiany sam zapewne byłby jednym > z nich, może w przedszkolu lub żłobku, nieważne byle bliżej żłobu.<No no,niezły z ciebie manipulator,mam nieodparte wrażenie że młodzieżówka placformowa albo cyngiel adasia Odpowiedz Link Zgłoś
qc Krowy i Polacy a ocieplenie klimatu 30.03.09, 07:49 oba stworzenia produkuja metan z tym ze krowy robia to w jakims pozytecznym celu. Dziwne ze w tym smiesznym kraju brakuje energii na budowe autostrad. Ten narod, co za zalosny wybryk natury. Odpowiedz Link Zgłoś
washner Zlikwidujcie wreszcie ten IPN, niech nie szkaluje 30.03.09, 07:52 Utrzymywanie takich pseudohistoryków zatrudnionych w IPN i opłacanych z naszych pieniędzy mija się z celem. Postawcie kilka pomników Kaczynskim bo są niedowartościowani. Co taki bezmózgowiec może innego zrobić żeby zaistnieć. Pisze stek głupot i to wydaje za nasze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś