emeryt21 30.03.09, 00:19 Wyleja go z posady za taka swawole...... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nessie-jp Portugalski biskup: chorzy na AIDS powinni używ.. 30.03.09, 00:34 Prędzej czy później ta zbrodnicza polityka Watykanu doprowadzi do schizmy. Tu już nie chodzi o pierdułki w stylu mszy po łacinie i tyłem do przodu, tu chodzi o zaślepioną walkę z prostym środkiem higieny. Walkę, która kosztuje życie niewinnych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
arctgx Testy 30.03.09, 01:15 ...szczególnie ci, którzy jeszcze nie wiedzą, że niedawno złapali wirusa. Wyobraźmy sobie, że nagle Boss dwa-do-czwartej łyknąłby takie podejście. Na pewno Afrykańczycy masowo i regularnie robiliby testy na nosicielstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: Portugalski biskup: chorzy na AIDS powinni uż 30.03.09, 03:11 Nie wywalą go tylko prawdopodobnie nie zostanie skomentowane przez Watykan i nie dostanie poparcia.Zatem nie zdobędzie rozgłosu. Mi tez trudno zrozumieć o co Watykanowi tak naprawde chodzi z tym zakazem używania prezerwatyw,sotoswania antykoncepcji.Ile to ma wspólnego ze zdrowym rozsądkiem i jeżeli odnosi się tylko do katolików,to kogo mają słcuhać mieszkańcy Afryki nie będący katolikami.Dziwne to wszytko ,dla mnie niezrozumiałe i strasznie niejasne Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 "widzimisie" papy 30.03.09, 03:54 Nie ma uzasadnienia innego niz "widzimisie" papy. Papa sobie siedzi w watykanskich luksusach i wymadrza sie na tematy o ktorych jak widac ma bardzo nikle pojecie. Z etycznego punktu widzenia jego przeslanie do narodow Afryki bylo wysoce niemoralne. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: "widzimisie" papy 30.03.09, 09:01 xs550 napisał: > Nie ma uzasadnienia innego niz "widzimisie" papy. Papa sobie siedzi w watykans > kich luksusach i wymadrza sie na tematy o ktorych jak widac ma bardzo nikle poj > ecie. **************************** Cała polityka Ratzingera, jaką prowadził będąc szefem Sanctum Officium, a której skutkiem była przewaga konserwy na konklawe, okazała się fiaskiem. Benito zbyt dosłownie pojmuje dogmat nieomylności - założył więc, że stając na czele kościoła jakimś czarodziejskim sposobem cofnie go o kilka wieków i zrobi zeń, co zechce. Zdaje się, że osoba Ratzingera oderwała kurię rzymską od rzeczywistości, a sama kuria zamieniła się w dwór wazeliniarzy i potakiwaczy. Tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
gobi05 chorzy na AIDS ze zdrowymi współmałżonkami 30.03.09, 08:37 Domyślam się, że biskup miał na myśli seks chorych na AIDS z ich zdrowymi współmałżonkami... Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Portugalski biskup: chorzy na AIDS powinni używ... 30.03.09, 11:00 "Portugalski biskup: chorzy na AIDS powinni używać prezerwatyw" (Abstrahujac od tego, ze wreszcie jakis glos rozsadku w kk sie pojawil, alleluja!) mam pytanie czy w Biblii jest cos o prezerwatywach? No to po co kk sie na ten temat wypowiada, niby cos o tych sprawach wie?!? _______________________________ Z historii kk: 726 r. -z Dziesięciu Boskich Przykazań usunięto drugie, które brzmi: "Nie uczynisz sobie obrazu rytego ani żadnej podobizny tego, co jest na niebie w górze i co na ziemi nisko, ani z tych rzeczy, które są w wodach i pod ziemia. Nie będziesz się im kłaniał ani służył" Otwarło to drogę do handlu obrazami, szkaplerzami, krzyżami, posagami itp. Przykazań jednak musiało pozostać dziesięć. Kościół podzielił wiec ostatnie przykazanie, mówiące o niepożądaniu ani zony, ani osła, ani wolu, na dwie części. "Dopóki nie przeminie niebo i ziemia, ani jedna litera, ani jedna kreska nie może być zmieniona w Prawie" [Jezus] "Nawet gdybym ja przyszedł i próbował wprowadzić małą zmianę do tego, co podałem pierwotnie, niechaj będę przeklęty' [św. Paweł] wiadomosci.onet.pl/1,15,11,49561680,133682961,5709946,0,forum.html Odpowiedz Link Zgłoś