executioner Jan Paweł II dał światu lekcję umierania 02.04.09, 22:29 > Świat na chwilę zatrzymał się w miejscu. :))) Ludzie... czyż fanatyzm nie jest piękny? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Jan Paweł II dał światu lekcję umierania 03.04.09, 03:01 executioner napisał: > > > > Świat na chwilę zatrzymał się w miejscu. > > :))) > > Ludzie... czyż fanatyzm nie jest piękny? Ale Ukochany Przywódca Kim Ir Sen był świętszy niż papież, bo w dniu jego śmierci także ptaki przestały latać, obsiadająć jego pomniki i płacząc. Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska_k ***lyberalowie nie wycierajacie sobie geb papiezem 02.04.09, 22:35 przeciez wy szkalujecie katolikow, wysmiewacie ich wiare i poglada - a takie przeciez mial Papiez J.P. II zostawcie nas w spokoju Odpowiedz Link Zgłoś
glurpicus Re: ***lyberalowie nie wycierajacie sobie geb pap 02.04.09, 22:41 a Ty szkalujesz język polski, a zatem Polaków również. daj nam spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
gronostaj8 Re: ***lyberalowie nie wycierajacie sobie geb pap 02.04.09, 22:42 belki w swym oku nie widzisz niewiasto :P to raczej katolicy depczą moje uczucia co chwile stawiając pomniki showmena papieża, wciskają religijne programy do TVP (opłacanej przeze mnie) i każą finansować religie w skzołach z moich podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
viornisko Składki setek tysięcy znaczą więcej niż twoja 02.04.09, 22:52 poza tym PAX Odpowiedz Link Zgłoś
crimen Re: Składki setek tysięcy znaczą więcej niż twoja 02.04.09, 23:16 Jednym z podstawowych praw człowieka jest zasada, że nie można nikogo zmuszać do finansowania ideologii, której nie wyznaje. To między innymi z pieniędzy ateistów finansowana jest katoindoktrynacja w publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Składki setek tysięcy znaczą więcej niż twoja 03.04.09, 03:02 ...i składki setek tysięcy w zupełności wystarczą na utrzymanie ich kościoła (jak w Niemczech). A jak ich będzie mniej,to sie najwyżej parę budynków sprzeda (jak w UK). Odpowiedz Link Zgłoś
akandrew Re: ***lyberalowie nie wycierajacie sobie geb pap 03.04.09, 01:18 Nikt nie każe ci płacić za tv - możesz sobie strzelić miskę z polsatem albo cyfrą+ Nikt nie każe ci płacić za szkoły - załóż firmę na Madagaskarze to będziesz wolny... Nikt nie każe ci posyłać dzieci do publicznych szkół - możesz posłać do prywatnej. a propos szkół: w czasach komunizmu w Polsce, najwięksi dygnitarze posyłali swe pociechy do szkół prowadzonych przez siostry zakonne. Pomyśl o tym człowieku Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: ***lyberalowie nie wycierajacie sobie geb pap 03.04.09, 03:04 > Nikt nie każe ci płacić za tv - możesz sobie strzelić miskę z polsatem albo cyf > rą+ Nieprawda. Abonament się płaci za posiadanie telewizora, nie za oglądanie TVP. > Nikt nie każe ci płacić za szkoły - załóż firmę na Madagaskarze to będziesz wol > ny... Innymi słowy: nie podoba się, to wypie...j na Madagaskar? > Nikt nie każe ci posyłać dzieci do publicznych szkół - możesz posłać do > prywatnej. Ale podatki na utrzymywanie państwowych dalej będzie płacić. > posyłali swe pociechy do szkół prowadzonych przez siostry zakonne. Pomyśl o tym > człowieku Którzy konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
crimen Re: ***lyberalowie nie wycierajacie sobie geb pap 02.04.09, 22:44 Nie rozkładajcie swoich krzyży na chodnikach, to nikt ich wam nie będzie deptał. Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Re: ***lyberalowie nie wycierajacie sobie geb pap 03.04.09, 03:04 -Brawo "crimen"!pochwalam Twój punkt widzenia:napisałeś krótko,ale mądrze,(w przeciwieństwie do większości "obrońców kościoła".Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sonqo Dajcie luz, dobry człowiek godnie umarł. 02.04.09, 22:40 to powinna być norma. Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska_k ***lewactwo wyszlo z nor i pluje na Jana Pawla II* 02.04.09, 22:42 lepiej wam lewaki jak poszargacie pamiec zmarlego wielkiego Polaka ? do piet mu razem wzieci lewaki nmie dorastacie, do piet ... Odpowiedz Link Zgłoś
crimen Re: ***lewactwo wyszlo z nor i pluje na Jana Pawl 02.04.09, 22:46 Szanujcie autorytety innych, wtedy i wasze będą szanowane. Odpowiedz Link Zgłoś
oneflesh Re: ***lewactwo wyszlo z nor i pluje na Jana Pawl 02.04.09, 22:48 skąd wiesz do czego mu nie dosrastamy ?? Wiadomo, że wiara zastępuje kompleksy ze względu na brak logicznego myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Re: ***lewactwo wyszlo z nor i pluje na Jana Pawl 03.04.09, 03:13 malgoska_k napisała: > lepiej wam lewaki jak poszargacie pamiec zmarlego wielkiego Polaka ? > > do piet mu razem wzieci lewaki nmie dorastacie, do piet ... ???Do"malgoska_k"-=czy ta ostatnia litera w "nicku" to skrót do Twojego powołania czy profesji?,acha,i upierz beret bo mocher się zfilcował,i jak klęczysz przed figurą to widać,a fe... Odpowiedz Link Zgłoś
sonqo Typowa mocherka, przecież nikt tu nikogo nie ataku 04.04.09, 09:01 je, ale też nie wpada w nieskończone uwielbienie jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Dajcie luz, dobry człowiek godnie umarł. 03.04.09, 03:05 Powiedz to tym, co prostestowali nie tak dawno przeciwko odłączeniu tej dziewczyny? Papieża nie podtrzymywać sztucznie - dobrze Innych nie podtrzymywać sztucznie - źle. To mi pachnie Kalim a nie Chrześcijaninem. Odpowiedz Link Zgłoś
nononr1 Jan Paweł II dał światu lekcję umierania 02.04.09, 22:52 W dniu jego śmierci byliśmy najbliżsi doskonałości przez kilka miesięcy. Rok po ,byliśmy wierni kilka dni.3 lata po byliśmy , bo wypadało być , kupiliśmy jego książki i inne ...Minął 4 rok... co dalej? Ile naszych serc drży jeszcze że krzyknie ,czy powie nam gdzie nasz błąd?!Ilu jeszcze polityków będzie zastanawiać się czy wypada iść się pokazać na Franciszkańskiej ,czy w Rzymie. Ile jego słów , które tyle lat prowadziło nas do najwspanialszej epoki w dziejach RP pozostało w naszych sercach? Czy jest już Historią?Czy nadal spogląda na Nas i upomina... Czy zaśpiewa z nami? Czy znów nas zmobilizuje , by prócz Barki śpiewać nowe , jeszcze bardziej "na czasie" znaczy trendy ,utwory? Warto pochylić się nad istotą Jego wiedzy i miłości ... no tak , na dzien dzisiejszy , chyba dla pieniędzy. Tak czy siak , WARTO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Jan Paweł II dał światu lekcję umierania 03.04.09, 03:11 nononr1 napisała: > W dniu jego śmierci byliśmy najbliżsi doskonałości przez kilka miesięcy. Tak. Kompletny terroryzm wobec tych którzy chcieli normalnie żyć - jedyny sklep na moim osiedlu, który pozostał otwarty sprzedawał chleb za 10 złotych. Sąsiadki, podwórkowy sabat emerytek, które o mało nie zlinczowały mojej współlokatorki "Papież umarł a ta śmieci wyrzuca". Kompletny brak jakichkolwiek innych informacji w mediach (w dupie mając to, że ktoś może mieć bliskich w Kirgistanie, gdzie właśnie trwała rewolucja). Samochody poprzyozdabiane papieskimi i żałobnymi flagami ale jeżdżace chamsko jak zwykle. Wielkie pojednania - polityków, kibiców - które trwały tydzień czy dwa. Mnóstwo pustych gestów (a nawet agresji wobec osób takich jak ja otwarcie mówiących, że nie będę gasił światła o 21:37) od ludzi, którzy nie pofatygowali się, aby posłuchać papieża jak jeszcze żył, zadowalając się stawianiem mu pomników i skandowaniem "zostań z nami" nie dając mu dojść do słowa... Jeśli to jest nasza polska doskonałość, to ja się cieszę, że jestem na emigracji. > Ile naszych serc drży jeszcze > że krzyknie ,czy powie nam gdzie nasz błąd Nie krzyknie. Nie żyje od czterech lat. Trzeba było słuchać póki żył. Teraz faktycznie pozostają Wam tylko książki. Ale najlepiej sprzedają się albumy i kwiatki, pisane na kolanach biografie (czy raczej hagiografie) i obrazki. Konkretów znów nikt nie czyta... > Tak czy siak , WARTO!!!! Warto, bo to wielki człowiek był. Ale niekoniecznie na kolanach. Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska_k *** *** Jan Pawel II zniszczyl komunizm *** **** 02.04.09, 23:00 to, ze dzis zyjemy w wolnej Polsce w duzej mierze zawdzieczamy Papiezowi i Kosciolowi nie na darmo KGB nieudolnie probowalo go zabic - jednak Bog na to czerownemu lewactwu nie pozwolil Odpowiedz Link Zgłoś
crimen Re: *** *** Jan Pawel II zniszczyl komunizm *** * 02.04.09, 23:08 Oczywiście, a ksiądz Skorupka krzyżem pogonił bolszewików spod Warszawy. Czy ty czytasz to, co piszesz? Nawet katolik musi czasem pomyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
glurpicus Re: *** *** Jan Pawel II zniszczyl komunizm *** * 02.04.09, 23:53 ej, ale to ciekawe jest nie wiem, czy post taki moze sie ostac na jakimkolwiek forum, ale po prawdzie - uwolnił polskę od socjalizmu i wpędził ją w katolicyzm. już znowu polak katolik juz znowu nauka ideologii w szkołach... już, już, a chcą od nas coraz więcej. już niedługo masła bez pieczątki od proboszcza nie kupisz. okupanci tu są i czekają. pozdr;) Odpowiedz Link Zgłoś
e320cdi Re: *** *** Jan Pawel II zniszczyl komunizm *** * 03.04.09, 00:15 Ciesz sie ze mozesz dzisiaj maslo kupic bo nie masz pojecia co to okupacja i obys nigdy nie musial tego przezywac!!! Ciekawe czy Twoje poglady beda takie same w momencie kiedy ( nie zyczac nikomu ) na czlowieka spada nieszczescie. Wowczas jak zycie pokazuje wszyscy staja sie pokorni i nagle jak ta choragiewka na wietrze zmianiaja sia o 180 stopni ! "Jak trwoga to do Boga" Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: *** *** Jan Pawel II zniszczyl komunizm *** * 03.04.09, 03:14 e320cdi napisał: > czlowieka spada nieszczescie. Wowczas jak zycie pokazuje wszyscy > staja sie pokorni i nagle jak ta choragiewka na wietrze zmianiaja > sia o 180 stopni ! "Jak trwoga to do Boga" Oczywiście, że nie. Bo to jest prawdziwe w przypadku tych, którzy wychowani na religii boją się śmierci. Ateiści umierają o wiele godniej. To samo dotyczy zagrożeń nieśmiertelnych. Kto się uratuje w przypadku kataklizmu: ten, kto zrobi wszystko, żeby się uratować, czy ten, kto się będzie modlił? Statystycznie sprawa jest jasna - przeżywa więcej działających niż modlących się. Odpowiedz Link Zgłoś
oranvag Re: *** *** Jan Pawel II zniszczyl komunizm *** * 03.04.09, 10:10 Rozumiem, że chodzi o traumę, która powoduje trwałe urazy psychiczne, objawiające się religijnymi urojeniami? Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: *** *** Jan Pawel II zniszczyl komunizm *** * 03.04.09, 15:05 ej, ale to ciekawe jest nie wiem, czy post taki moze sie ostac na jakimkolwiek forum, ale po prawdzie - uwolnił polskę od socjalizmu i wpędził ją w katolicyzm. Nie do końca .Słyszałem jak mówił żeby bogaci dzielili się z biednymi .To jest czysty komunizm albo infantylność. Odpowiedz Link Zgłoś
asmodeus666 Re: *** *** Jan Pawel II zniszczyl komunizm *** * 03.04.09, 01:36 Hehehehe...., aleś Ty tępa, gdyby KGB naprawdę chciało go zabić, to nie przeżył by nawet kilku tygodni po wyborze na papieża. Chroniło go CIA i jeszcze parę innych służb, ale nie dlatego, że był taki szlachetny i "uświęcony", tylko po prostu był bardzo przydatny zachodnim mocarstwom, jako karta przetargowa w walce Zachodu z komunizmem. A "święty" to on jest taki, jak KIM IR SEN dla Koreańczyków z Północy. Ludzie, OPAMIĘTAJCIE SIĘ WRESZCIE!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Re: *** *** Jan Pawel II zniszczyl komunizm *** * 03.04.09, 03:30 asmodeus666 napisał: > Hehehehe...., aleś Ty tępa, gdyby KGB naprawdę chciało go zabić, to nie przeżył > by nawet kilku tygodni po wyborze na papieża. Chroniło go CIA i jeszcze parę > innych służb, ale nie dlatego, że był taki szlachetny i "uświęcony", tylko po > prostu był bardzo przydatny zachodnim mocarstwom, jako karta przetargowa w walc > e > Zachodu z komunizmem. A "święty" to on jest taki, jak KIM IR SEN dla > Koreańczyków z Północy. Ludzie, OPAMIĘTAJCIE SIĘ WRESZCIE!!!!!!!!!! +++Brawo asmodeus666-Nareszcie ktoś napisał mądrze, otwarcie i prawdę ---szkoda że tak myślących jest tak niewielu,(obym się mylił).Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nasty-rudolf Mój komentarz 02.04.09, 23:16 oye.blox.pl/2009/04/Dzis-jest-ten-dzien-kiedy-boje-sie-otworzyc.html Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Re: Mój komentarz 03.04.09, 03:41 nasty-rudolf napisał: > oye.blox.pl/2009/04/Dzis-jest-ten-dzien-kiedy-boje-sie-otworzyc.html !!!Wyrazy uznana za Twój blog,byłbyś świetny jako NAUCZYCIEL,dziękuję i pozdrawiam."inkwizytorstarszy"(proszę,pisz częściej-warto!). Odpowiedz Link Zgłoś
kain_brat_abla A mi to "lotto" taka lekcja umierania. 02.04.09, 23:22 Zła wiadomość jest taka, że Bóg nie istnieje, a dobra - że go nie potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Jan Paweł II dał światu lekcję umierania 02.04.09, 23:25 Durny tytuł artykułu! Typowy dla polskich moherków i innych katoli. Ani Żydzi, ani Muzułmanie, ani nawet nie wszyscy Polacy przeżywali te "uniesienia" o których pisze ten moherowy autor. Żałuję każdego umierającego, ale obłudy i oszołomstwa nie cierpię! Odpowiedz Link Zgłoś
dyrman Re: Jan Paweł II dał światu lekcję umierania 02.04.09, 23:34 Z jednej strony wszyscy żądacie tolerancji i zrozumienia. Chcecie poszanowania waszych praw. Z drugiej strony opluwacie wszystkich, którzy myślą inaczej niż Wy. Macie pretensje o to, że ktoś wierzy w Boga, o to, że czci Papieża. Każdą starszą osobę wyzywacie od moherów. Dlaczego żądacie poszanowania, nie szanując innych? Czyż to nie ta sama obłuda, którą zarzucacie katolikom? Odpowiedz Link Zgłoś
pis_to_pic Szacunek 03.04.09, 00:41 Nikt nikogo nie opluwa.. ale jest takie stwierdzenie, że jak jedna osoba ma urojenia to się ją leczy, ale jak urojenia zaczyna namieć grupa osób to to nazywa się to religia. Problem w tym iż jeśli powiesz to osobie wierzącej... Fanatyzm jest szkodliwy w każdej formie, prędzej czy później prowadzi do tragedii. Obecnie fanatycy Islamu zabiją w imię swojej jedynej słusznej wiary. Nie tak dawno robił to KK. Warto więc zastanowić się czy aby napewno wasza relgia nie służy niższym celom i wybranym osobom. Wracając do tematu to całą ta szopka w rocznicę przypomina bardzie show niż hołdu składanemu komukolwiek. Ocenianie postaci możemy zostawić historykom, byle nie była to jedyna słuszna ocena, bo przecież nie można powiedzieć słowa krytyki i tu możemy skończyć polemikę. Odpowiedz Link Zgłoś
e320cdi Jan Paweł II dał światu lekcję umierania 02.04.09, 23:42 Zal mi Was wszystkich ktorzy w tym dniu wyzywaja sie na niezyjacym papiezu Polaku. My Polacy zawzsze jestesmy madrzy wtedy kiedy nie potrzeba - tak jak mowi przyslowie "Madry Polak po szkodzie". Zastanowcie sie nad tym co piszecie bo chyba wszystkie rozumy swiata zjedliscie. Brak slow.Jestesmy narodem ktory nie potrafi docenic wlasmych wartosci, tego co najlepsze. Potrafimy tylko patrzec i krytykowac. A co Wy zrobiliscie aby Nam Polakom zylo sie lepiej ?! Co takiego zrobiliscie ze teraz macie odwage opluwac czlowieka dzieki ktoremu zjednoczylismy sie jako narod i przezwyciezylismy zlo tamtego systemu. Odpowiedz Link Zgłoś
hristoforos Szacunek... 02.04.09, 23:51 Jan Paweł II był chyba ostatnią osobą która pozwalała mi wierzyć w "coś", czego nie można kupić. Dziękuję Ci .... Odpowiedz Link Zgłoś
crame Re: Szacunek... 03.04.09, 02:44 hristoforos napisał: > Jan Paweł II był chyba ostatnią osobą która pozwalała mi wierzyć w "coś", czego > nie można kupić. Dziękuję Ci .... Czyli co konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult Co za debilny naglowek 02.04.09, 23:53 lekcja umierania.... w czym smierc papieza jest lepsza od smierci kazdego innego czlowieka. w niczym. Kazdy kto umiera daje swiatu lekcje umierania. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Co za debilny naglowek 03.04.09, 03:21 W zapewnionej opiece medycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
nononr1 Negatywy do boju!!!! 02.04.09, 23:53 Jeśli macie jakiś pomysł , by żyć bez wiary to dogadajcie sie, umówcie i pokażcie ilu was jest, może wtedy nie będziecie musieli eis "uzewnętrzniać incognito" na necie i staniecie twarzą w twarz z problemem ,który widzicie?Korzystacie z okazji kiedy inni przeżywają w odosobnieniu coś o czym nie macie pojęcia!!!10-ciu jest Was czy 15-tu? W tym kraju każdy ma prawo zrobić co mu wolno.Dzięki takim ludziom jak Jan Paweł II macie to forum i jeszcze ZOMO,ORMO,WRON,PRON czy OKON czy inni Wam drzwi nie wyłamali i rąk nie wykręcili nie mówiąc o wsadzeniu za kraty.Macie pojęcie o czym pisze?-odpowiem sam -nie macie!!!!!! ale jest alternatywa- Patrick Kibangou na prezydenta RP ... Odpowiedz Link Zgłoś
pis_to_pic Przeciwko obłudzie i zakłamaniu czemu nie... 03.04.09, 01:03 Widzisz racjonaliści nie potrzebują się obnosić ze swoim światopoglądem. Jeśli chcemy coś po przeżywać wspólnie to jest wiele rozrywek dla ciała i umysłu. Co wiecej będziemy mogli ci wytłumaczyć na czym dana rozrywka polega, nie uciekając się do stwierdzeń że bardzo nam przykro ale nie masz o tym pojęcia... albo taka jest istota tej rozrywki no i niestety najwidoczniej tego nie zrozumiesz... Nikt nie neguje Twojego prawa do podejmowania wolnych wyborów, czemu jednak ja mam się godzić na fakt iż pokrywam koszty waszych zachcianek związanych z waszą religią ? Co do tej dalekiej metafory że dzięki jednemu człowiekowi mamy wolność, radość demokrację to zbliżasz się do pojęcia kult jednostki. Nie nie mamy dzięki niemu, a działaniu różnych jednostek, zbiegu okoliczności, prowadzonej polityce USA wobec Związku Radzieckiego, błędom ówczesnych decydentów i tak dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Re: Negatywy do boju!!!! 03.04.09, 02:17 A mogę będąc ateistą się z Tobą zgodzić, że JP2 przyczynił się do upadku komunizmu? Czy taka zgoda wymaga wiary w religię katolicką (czy jakąkolwiek)? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Negatywy do boju!!!! 03.04.09, 03:27 nononr1 napisała: > Jeśli macie jakiś pomysł , by żyć bez wiary to dogadajcie sie, umówcie i > pokażcie ilu was jest, może wtedy nie będziecie musieli eis "uzewnętrzniać > incognito" na necie i staniecie twarzą w twarz z problemem ,który > widzicie?Korzystacie z okazji kiedy inni przeżywają w odosobnieniu coś o czym > nie macie pojęcia!!!10-ciu jest Was czy 15-tu? liczba wpisów: 14304 w tej liczbie ateisci: 9847 agnostycy: 3216 niewierzący: 1241 Tylu wpisało się na jedną tylko listę: lista.racjonalista.pl/ Moje pytanie brzmi następująco: po co miałbym się dogadywać i pokazywać? Żyję sobie bez wiary i jest mi z tym bardzo dobrze, mieszkam za granicą, więc przynajmniej KK nie wcina mi się w moje życie na całym kroku, nie potrzebuję "poczucia wspólnoty" w sensie tysięcy ludzi których istnienie i to, że wierzą w te same bzdury pozwala mi przejść do porządku dziennego nad tym, ze urągają one wszelkiej logice... > W tym kraju każdy ma prawo zrobić co mu wolno. Nie każdy. Jesteśmy ograniczeni działaniem Katolików. Zakazują WSZYSTKIM handlu w SWOJE święta, forsują religię w szkołach, co jest uciążliwe dla dzieci niewierzących, przejmują ziemie od państwa w dzikich ilościach, bębnią dzwonami od 6 rano w dupie mając sąsiadów, nie płacą podatków a czerpią kasę z budżetu państwa, powodując dla niego duże straty... Dzięki takim ludziom jak Jan Pawe > ł > II macie to forum i jeszcze ZOMO,ORMO,WRON,PRON czy OKON czy inni Wam drzwi nie > wyłamali i rąk nie wykręcili nie mówiąc o wsadzeniu za kraty. To prawda. Dzięki takim ludziom jak papież Jan Paweł II (między innymi). Nie robi to jednak z nich ideałów. Ani Wałęsa nie był idealny, ani papież. I kult w rodzaju Stalina czy Kim Ir Sena też nie jest tu dobrym pomysłem. Macie pojęcie o > czym pisze?-odpowiem sam -nie macie!!!!!! O czym Ty piszesz? Mam pojęcie, ale się nie zgadzam. O czym pisał papież? Trochę czytałem, niewiele. A Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Jan Paweł II dał światu lekcję umierania 03.04.09, 00:07 urodzić się to jest łatwo (ale przeprosić, że żyłem) Odpowiedz Link Zgłoś
road_66 JPII poprosił o eutanazję i ją wykonano, nie 03.04.09, 00:08 chciał dalszego leczenia, a innych się do tego zmusza. Odpowiedz Link Zgłoś
the_rapist Jezus Chrystus nie jest godzien 03.04.09, 00:18 naszemu Papieżowi sznurówek u butów zawiązać. Coby nie powiedzieć był to najbardziej wpływowy na świecie Polak. Człowiek, którego tysiące krytykowały, ale miliony słuchały bez śladu refleksji. Kumał sie z kilkoma zbrodniarzami, co oczywiście jest ok, bo ci zbrodniarze byli prawoskrętni. Umiłował TĘ ZIEMIĘ, ale jej mieszkańcy byli i są nadal bezlitośnie dojeni przez firmę, którą zarządzał przez prawie 27 lat. Zresztą firma oprócz korzyści materialnych sprawuje również rząd dusz nad całym społeczeństwem (proszę wymienić grupę zawodową lub społeczną, która nie ma swojego kapelana, proszę podać przykład instytucji pożytku publicznego, w siedzibach której nie wiszą na ścianach krzyże). Co więcej pracownicy firmy są traktowani przez organa państwowe w sposób uprzywilejowany, proporcjonalnie do funkcji zajmowanej w firmie. Znakomita większość (nie napiszę wszystkie, ale na pewno większość) przestępstw popełnionych przez pracowników firmy jest umarzana, a oni sami są często osądzani według wewnętrznego kodeksu firmy, a nie prawa Rzeczypospolitej Polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
lidioza Jan Paweł II dał światu lekcję umierania 03.04.09, 00:25 Wstyd czytac niektore komentarze. Racje mial Norwid mowiac, ze zadna inna nacja tak jak Polacy potrafi opluwac swoje autorytety. I racje mial, niestety. Wstyd mi strasznie, bo Papiez na opluwanie sobie nie zasluzyl... Odpowiedz Link Zgłoś
kharper moj sasiad czytal w niedziele jakies lsity 03.04.09, 00:39 papieza na mszy a pozniej poszli z probosczem na dziwki w baranowce Odpowiedz Link Zgłoś
oranvag Re: Jan Paweł II dał światu lekcję umierania 03.04.09, 09:07 Był autorytetem? W jakiej dziedzinie? Astrofizyce? Administracji Oracle? Dekoracji wnętrz? Odpowiedz Link Zgłoś
dingdong zeby jeszcze ich nauczyl godnego zycia... 03.04.09, 00:54 to byloby super...ale z drugiej strony to nie trafi... Odpowiedz Link Zgłoś
40bolszewikow Jan Paweł II dał światu lekcję umierania 03.04.09, 01:03 1. Kicz 2. Nie wiedziałam, że GW to katolicka gazeta ("świadek Chrystusa" itp... ehhhh...) 3. Muzułmanie, żydzi (jeśli chodzi o wyznawców religii) i katolicy piszą się z małej litery. Nie wiem kogo teraz biorą do pracy w mediach, bo ja wiedziałam to już w podstawówce. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Jan Paweł II dał światu lekcję umierania 03.04.09, 01:06 im więcej widzę GO na wszystkich kanałach tv tym bardziej go kocham (kochać zmarłego (?)) Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-ryszard55 Jan Paweł II dał światu lekcję umierania 03.04.09, 01:09 Wyzywac,oplowac np. Kuronia,Geremka,Zydow to cacy.Oplowac Walese to szczyt dumy,ale o ich bozku tylko na kleczkach.Osobiscie nic do niego nie mam,ale czynienie z czlowieka swietym jest co najmniej dziwne. Umarl krol,niech zyje krol. Odpowiedz Link Zgłoś
munkela Bez wzgledu na to czy w palacu papieskim czy tez 03.04.09, 01:15 w lepiance, kazdy z nas bedzie umieral w samotnosci.Nikt nas tez umierania nie nauczy. Sami bedziemy musieli przez to przejsc bo taka jest kolej rzeczy. A poki co, cieszmy sie zyciem i jego pieknem. Starajmy sie przezyc je tak aby nie bylo sie czego wstydzic w momencie, kiedy bedziemy musieli odejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Dla mnie to on moze ta lekcje powtarzac co roku... 03.04.09, 01:21 .....taki Wanka - wstanka..... Odpowiedz Link Zgłoś
asmodeus666 Jan Paweł II dał światu lekcję umierania 03.04.09, 01:26 A może już najwyższy czas skończyć z tym "kultem jednostki"? Miało być "santo subito", ale jakoś nic na to nie wskazuje, żeby BXVI się do tego palił, pewnie jak zwykle tylko nam Polakom wydaje się, że JPII był wyjątkowy, reszta Świata ma chyba nieco odmienne zdanie... Odpowiedz Link Zgłoś
asmodeus666 Jan Paweł II dał światu lekcję umierania 03.04.09, 01:43 Czytając większość komentarzy zastanawiam się, kto wymyślił "pokolenie JPII", bo na szczęście większość z Was wykazuje zdrowy rozsądek i nie popada w "kult jednostki" made in Poland. Odpowiedz Link Zgłoś
111slavo Jan Paweł II dał światu lekcję umierania 03.04.09, 03:11 Odszedl do domu Ojca ;-) Swoja droga to zastanawiam sie dlaczego ta beatyfikacja tak niemilosiernie sie przeciaga? Macie jakies pomysly? Jak umarl to mialem wrazenie, ze zostanie swietym gora za kilka tygodni, dzisiaj wiem, ze nie ma nawet mowy o beatyfikacji nawet 5 lat po smierci. Jak widac w mafinych strukturach Watykanu nawet ktos o tak konserwatywnych pogladach jak Wojtyla uchodzil za liberala i maja go teraz w d... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
crame Re: Jan Paweł II dał światu lekcję umierania 03.04.09, 03:20 No wlasnie co jest z tym domem ojca? Czyzby JPII od razu poszedl do nieba? Przeciez ma byc najpierw ogolne zmartwychwstawanie, sad i dopiero podzial, niebo, pieklo, czysciec. Czy wszyscy papieze od razu ida do tego domu ojca, czy tylko wyjatki? Odpowiedz Link Zgłoś