aquarius1973 a Wyborcza szczuje... 09.04.09, 09:22 ...jak zawsze. Zyly sobie wypruja gazeciarze syjonistyczni aby tylko opluc POlskie inwestycje! Co Niemiecko Izraelska ofensywa nie zna granic... biada ci Polski Narodzie jesli nie bedziesz umial rozroznic ziarna od plew! Odpowiedz Link Zgłoś
uchuchany aquarius1973. Berecik za ciasny,co? 09.04.09, 09:24 uszkodził główke... pl.youtube.com/watch?v=mOu_iNKd9UQ&feature=related dowcipy.autentyki.pl/?kat=O-Rydzyku Odpowiedz Link Zgłoś
micro5 Podobnre cyrki wykonywane sa przez Karjową Izbę Go 09.04.09, 09:22 Nalezy jeszcze sprawdzic działalność Krajowej Izby Gospodarczej Chłodnictwa i Klimatyzacji tam jakie cyrki się dzieją to to jets pestka Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Ajajajajaj, jak ich obchodzi ten Rydzyk! 09.04.09, 09:24 Miliardy wyprowadzane z Polski ich nie obchodza, za to w sprawie o. Rydzyka taki rejwach. Odpowiedz Link Zgłoś
uchuchany zdr1.To Rydzyk ma prawo kraść,wyłudzać,pomawiać ? 09.04.09, 09:26 Bo inni to robili ? Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Re: zdr1.To Rydzyk ma prawo kraść,wyłudzać,pomawi 09.04.09, 11:56 Co to znaczy krasc? Ukradl ci cos kiedys? Odpowiedz Link Zgłoś
relmih Prywatna geotermia Rydzyka 09.04.09, 09:28 dlaczego na przekręty "biznesmena" Rydzyka niema REAKCJI? co nato Kościół dlaczego PiS nie powiadamia CBA ? gdzie prokuratura ? Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Re: Prywatna geotermia Rydzyka 09.04.09, 14:13 relmih napisał: > dlaczego na przekręty "biznesmena" Rydzyka niema REAKCJI? co nato > Kościół dlaczego PiS nie powiadamia CBA ? gdzie prokuratura ? A wybory, a elektorat??? Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski Już niedługo pójdą do piekła :) 09.04.09, 09:32 z te przekręty w imię boskie. Cierpliwie czekajmy. Gdy będziemy czekać niech się za nich zabierze CBA,CBŚ i inne; bowiem w państwie prawa nie może być tak ze jedni są równiejsi od drugich. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Prywatna geotermia Rydzyka 09.04.09, 09:33 Sądzę, że z tymi 10 tysiącami to żeście pojechali. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczek04 Ale o co chodzi? 09.04.09, 09:35 Ale o co chodzi? Jest kontrola fundacji? Jest. Będą nieprawidłowości? To do prokuratury. Ktoś stracił swoje pieniądze na skutek działalności o. Rydzyka? Czuje się oszukany? To do prokuratury. Czy istnieje zakaz prowadzenia działalności gospodarczej przez duchownych? Jeśli tak, to do prokuratury. I tyle w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Ale o co chodzi? 09.04.09, 09:45 A prokuratura jak zwykle umorzy. Ty się wczoraj urodziłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
fletniapana Re: Ale o co chodzi? 09.04.09, 10:16 Więc miej pretensje do prokuratury lub ministra sprawiedliwości Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Bo tyle one warte te oskarżenia... 09.04.09, 12:19 i napisane tylko dla "pożytecznych idiotów" aby jazgot i gęgolenie wzniecić. Tak jak w Twoim przypadku. __________ „Z całą pewnością nie jest grzechem czy winą historyków a także instytucji powołanych do badania przeszłości wydawanie książek nawet jeśli są kontrowersyjne. Nie zmienię tej opinii.” [D. Tusk] premier RP, 28.06.2008 Cyżby? Odpowiedz Link Zgłoś
spluwa-orginal Re: Ale o co chodzi? 09.04.09, 15:48 zaczek04 napisał: > Ale o co chodzi? Jest kontrola fundacji? Jest. Będą nieprawidłowości? To do > prokuratury. Ktoś stracił swoje pieniądze na skutek działalności o. Rydzyka? > Czuje się oszukany? To do prokuratury. Czy istnieje zakaz prowadzenia > działalności gospodarczej przez duchownych? Jeśli tak, to do prokuratury. I tyl > e > w tym temacie. Nie taki zakaz nie istnieje,ale jak prowadzisz dzialalnosc gospodarcza to plac podatki jak sie nalezy,a nie namawiaj oszolomy do wysylania petycji z prosba o zwolnienie ze wszelkich oplat : koncesja,podatki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
wybolki a GW nic o firmie żony ministra Grada i kolegi 09.04.09, 09:46 Dlaczego GW nie pisze nic o firmie żony ministra Grada i jego kolegi. Wszystkie portale od kilku godzin mają tą informacje a na GW cicho.... oj MALESZKI nie ładnie Odpowiedz Link Zgłoś
piotr-70 Rydzyk prywatyzuje 09.04.09, 09:47 rydzyk nieprywaryzuje on bierze co mu sie podoba uwarza sie za wszechmogacego, robi co chce a tak naprawde niszczy polska gospodarke i wyzyskuje naiwnych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
kenzoo3 zlustrujcie Michnika, Gudzowatego, Grada... 09.04.09, 09:49 a odp...się od Radia Maryja Odpowiedz Link Zgłoś
librek Re: zlustrujcie Michnika, Gudzowatego, Grada... 09.04.09, 13:30 kenzoo3; nikt nic nie chce od Radia Maryja, katolickie radio jest na pewno potrzebne wielu wierzącym, niech tylko defraudanci i oszuści w sutannach idą do więzienia , gdzie jest ich miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Re: zlustrujcie Michnika, Gudzowatego, Grada... 09.04.09, 14:06 kenzoo3 napisał: > a odp...się od Radia Maryja Ta odpowiedź to tak po chrześcijańsku hipokryto z rozdwojonym językiem. Odpowiedz Link Zgłoś
spluwa-orginal Re: zlustrujcie Michnika, Gudzowatego, Grada... 09.04.09, 15:52 kenzoo3 napisał: > a odp...się od Radia Maryja Prawdziwe oblicze sluchacza radia Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr-70 Re: Rydzyk prywatyzuje 09.04.09, 09:52 BRAWO TAK SAMO MYSLE I POPIERAM CIE W TYM SŁUGUSY WATYKANU TO JAK PASOZYTY ZERUJĄ NA LUDZKIEJ NAIWNOŚCI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
k1985 ajwaj, ja płacę na geotermię by udowodnić oPOjom 09.04.09, 09:54 że to jest alternatywa. A oni pierdzą w stołki marnując publiczne pieniądze na pierdoły zamiast na geotermalne ciepłownie i elektrownie. Odpowiedz Link Zgłoś
an59za Re: ajwaj, ja płacę na geotermię by udowodnić oPO 09.04.09, 17:53 płacić możesz na co zechcesz, udowadniać też, że jesteś głupi - także. Odpowiedz Link Zgłoś
antykkk Najprawdziwsza mafia, pralnia pieniędzy i 09.04.09, 09:58 mózgów idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
kazimierz111 Czas skończyć! 09.04.09, 10:05 Czas skończyć z udającymi księży biznesmenami.Wiem że ci biedni ludzie którzy dają na Rydzyka robią to dobrowolnie, ale jest przecież jeszcze Państwo i mam nadzieję Prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
fletniapana Re: Mylisz sie złodzieju 09.04.09, 10:05 Jeżeli podejrzewasz przestępstwo możesz zawiadomić prokuraturę. Nie jest mi po drodze z o.Rydzykiem ale artykuł został napisany pod założoną z góry tezę. Widać, że o.Jan Król nie ma talentów do biznesu ale robi to za pieniądze prywatne. I pretensje mogą mieć co najwyżej ci, którzy mu te pieniądze powierzyli. Z treści twojego postu wnioskuję, że nie należysz do tej grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
adkalin Re: Mylisz sie złodzieju 09.04.09, 10:15 Uściślijmy, że część tych pieniedzy pochodzi z darowizn emerytów, którzy przesyłają je Rydzykowi w dobrej wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Re: Mylisz sie złodzieju 09.04.09, 10:18 adkalin napisał: > Uściślijmy, że część tych pieniedzy pochodzi z darowizn emerytów, którzy > przesyłają je Rydzykowi w dobrej wierze. Komentarz: Gdzie są podatki od darowizn do cholery. Co robi urząd skarbowy? Odpowiedz Link Zgłoś
fletniapana Re: Mylisz sie złodzieju 09.04.09, 10:43 Z tego co wiem darowizna na cele religijne nie podlega opodatkowaniu (te pieniądze są już opodatkowane) po stronie obdarowanego. Co więcej, możliwe jest odliczenie od podatku darczyńcy takiej darowizny (do 6% dochodu). Widzisz coś złego w tym, że niektórzy ludzie przeznaczają SWOJE (już opodatkowane) pieniądze na taki cel jaki chcą? Mogliby się za to upić lub coś sobie kupić. Widzisz coś złego? A może uważasz za słuszne darowizny tylko na te te cele które ty akceptujesz. I drugie pytanie. Czy równie zdecydowanie protestowałeś np.w tzw. sprawie Misiaka lub w sprawie finansowania kampanii wyborczej Palikota (tam emeryci i studenci wpłacali średnio po kilkanaście tysięcy zł chociaż nie mieli takich dochodów)? Odpowiedz Link Zgłoś
adkalin Re: Mylisz sie złodzieju 09.04.09, 11:19 > Widzisz coś złego w tym, że niektórzy ludzie przeznaczają SWOJE (już > opodatkowane) pieniądze na taki cel jaki chcą? Mogliby się za to upić lub coś > sobie kupić. Widzisz coś złego? A może uważasz za słuszne darowizny tylko na te > te cele które ty akceptujesz. Nie widzę w tym nic złego. Tylko czy w tym wypadku wpłacający mają pełną świadomość co dzieje się z wpłacanymi przez nich pieniędzmi? Odpowiedz Link Zgłoś
niother Re: Mylisz sie złodzieju 09.04.09, 13:03 > Z tego co wiem darowizna na cele religijne nie podlega opodatkowaniu > (te pieniądze są już opodatkowane) po stronie obdarowanego. Hm... czemu to nie działa jak płace opodatkowanymi pieniędzmi za benzynę... Większość składowych jej ceny to podatek akcyzowy, VAT i pochodne. :P Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski złodzieje zasłaniają się celami religijnymi 09.04.09, 15:52 fletniapana napisał: > Z tego co wiem darowizna na cele religijne nie podlega opodatkowaniu (te > pieniądze są już opodatkowane) po stronie obdarowanego. Co więcej, możliwe jest > odliczenie od podatku darczyńcy takiej darowizny (do 6% dochodu). > > Widzisz coś złego w tym, że niektórzy ludzie przeznaczają SWOJE (już > opodatkowane) pieniądze na taki cel jaki chcą? Mogliby się za to upić lub coś > sobie kupić. Widzisz coś złego? A może uważasz za słuszne darowizny tylko na te > te cele które ty akceptujesz. Jakie są te cele religijne? Pompowanie pieniędzy to prywatnej telewizji i na inne przedsięwzięcia komercyjne? Chyba, że kult o. Rydzyka to cel religijny - ale jakiej religii? Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Coś Ci ukradli psi grzbiecie jeden... 09.04.09, 23:25 poza złudzeniami że można polskie społeczeństwo łatwo zateizować i otumanić? No i czy rzucanie bezpodstawnymi pomówieniami, judzenie i szczucie nie poparte żadnymi konkretnymi dowodami to rzeczywiście takie bezpieczne i przyjemne zajęcie? __________ U nas polityka [...] polega na tym, jakby tu najkorzystniej zdradzić własny naród i sprzedać własne państwo. Najkorzystniej, tzn. również w aureoli żarliwego patriotyzmu, która ma olśnić, a właściwie oślepić wyborców. [...] Miejsce wpływowych mężów stanu z Samoobrony zajął poseł Palikot, który próbuje udowodnić że w chamstwie nikt mu nie dorówna. Udało mu się przelicytować nawet pana marszałka S. Niesiołowskiego człowieka o zszarpanych nerwach który odgrywa rolę chłopaka do pyskowania. [red. S. Michalkiewicz] W stolicy ton nadaje Towarzystwo Wzajemnej Adoracji zdominowane przez bezczelnych telewizyjnych chałturników którym wydaje się że im bardziej będą wyszydzali tradycje, tym większymi będą światowcami. [red. S. Michalkiewicz] Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Re: Mylisz sie złodzieju 09.04.09, 14:01 adkalin napisał: > Uściślijmy, że część tych pieniedzy pochodzi z darowizn emerytów, którzy > przesyłają je Rydzykowi w dobrej wierze. Na gotowych blankietach zalegających w każdym UP, na dla ubogich i by rydzol nie żył w ubóstwie! Bo to taki dobry, bogobojny "ksiondz". Odpowiedz Link Zgłoś
a_l_e_x Co za bzdety! 09.04.09, 10:06 Ciekawy jestem gdzie na Ogrodowej 59a autor tego steku bzdur widzial "nowoczesny biurowiec w centrum stolicy". Co to za bzdury?! Autor chyba nie wie gdzie leży ulica ogrodowa i co sie miesci pod numerem 59a! Od kiedy to Otwock jest centrum Warszawy???? A moze chodzilo o wzniecenie nienawisci wsrod czytajacych? Pozostaje miec tylko nadzieje, ze czytelnicy nie sa tak glupi jak autor i potrafia zweryfikowac to co czytaja... A ja osobiscie radze wszystkim czerpac wiedze ze zrodel a nie z trzeciej reki. Nienawidzisz Rydzyka i jego radia? To sam wiedz czemu ich nienawidzisz - posluchaj i wyrob sobie wlasne zdanie a nie sluchasz "podpowiadaczy" o inteligencji autora tego artykulu... Odpowiedz Link Zgłoś
campusek Re: Co za bzdety! 09.04.09, 14:08 Co ciekawe. Najwięcej nienawidzą ci, co nniesłuchają. a_l_e_x napisał: > Ciekawy jestem gdzie na Ogrodowej 59a autor tego steku bzdur widzial > "nowoczesny biurowiec w centrum stolicy". Co to za bzdury?! Autor chyba nie > wie gdzie leży ulica ogrodowa i co sie miesci pod numerem 59a! Od kiedy to > Otwock jest centrum Warszawy???? A moze chodzilo o wzniecenie nienawisci wsrod > czytajacych? Pozostaje miec tylko nadzieje, ze czytelnicy nie sa tak glupi jak > autor i potrafia zweryfikowac to co czytaja... A ja osobiscie radze wszystkim > czerpac wiedze ze zrodel a nie z trzeciej reki. Nienawidzisz Rydzyka i jego > radia? To sam wiedz czemu ich nienawidzisz - posluchaj i wyrob sobie wlasne > zdanie a nie sluchasz "podpowiadaczy" o inteligencji autora tego artykulu... Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski Ogrodowa nie w Otwocku 09.04.09, 15:56 a_l_e_x napisał: > Ciekawy jestem gdzie na Ogrodowej 59a autor tego steku bzdur widzial > "nowoczesny biurowiec w centrum stolicy". Co to za bzdury?! Autor chyba nie > wie gdzie leży ulica ogrodowa i co sie miesci pod numerem 59a! Od kiedy to > Otwock jest centrum Warszawy???? A moze chodzilo o wzniecenie nienawisci wsrod > czytajacych? Pozostaje miec tylko nadzieje, ze czytelnicy nie sa tak glupi jak > autor i potrafia zweryfikowac to co czytaja... A ja osobiscie radze wszystkim > czerpac wiedze ze zrodel a nie z trzeciej reki. Nienawidzisz Rydzyka i jego > radia? To sam wiedz czemu ich nienawidzisz - posluchaj i wyrob sobie wlasne > zdanie a nie sluchasz "podpowiadaczy" o inteligencji autora tego artykulu... Nie wiem czy słyszałeś o takim mieście pod Otwockiem, nazywa się Warszawa. I tam, pod adresem Ogrodowa 59a/102b, niedalego Al. Solidarności ma siedzibę fundacja należąca do T. Rydzyka i J. Króla. Nie wiem czy to duży budynek, ale jeżeli ma ponad 100 lokali, to pewnie nie jest całkiem mały. Odpowiedz Link Zgłoś
tony.c Prywatna spółka żony vicepremiera Schetyny? 09.04.09, 10:09 Czyżby o. Król był członkiem rządu albo prominętnym członkiem koalicji rządzącej? Nie? Dziwne. Słyszałem o kontrolnej roli mediów i jakoś w GW nie zauważyłem większego zainteresowania związkami żony premierowej z publicznymi pieniędzmi. Taka wasza wiarygodność Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Rydzyk prywatyzuje 09.04.09, 10:12 rydzyk jest agentem moskwy, nie watykanu. Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius12 Re: Rydzyk prywatyzuje 09.04.09, 14:10 Wypowiedź godna idioty! tymon99 napisał: > rydzyk jest agentem moskwy, nie watykanu. > Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Rydzyk prywatyzuje 12.04.09, 16:01 jeśli nie mam racji, udowodnij mi. jeśli mam rację, dlaczego mi ubliżasz? Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Prywatna geotermia Rydzyka 09.04.09, 10:16 Ale jest to zgodnie z kanonem uboga spółka, bo kościelna! Odpowiedz Link Zgłoś
fletniapana Najpierw było gadanie, że tam nie ma źródeł 09.04.09, 10:20 Kiedy już się źródła znalazły zmieniona została strategia i pojawiają się artykuły takie ja ten. Niby nic ale autor coś gdzieś podejrzewa. Z tego co wiem, Rydzyk nie dostał publicznych pieniędzy na te odwierty i robi to za pieniądze prywatne. W czym w takim razie problem? Odpowiedz Link Zgłoś
campusek Re: Najpierw było gadanie, że tam nie ma źródeł 09.04.09, 12:24 Cyngle Adasia dosłay misję do spełnienia. Obrzucić błotem, a coś zawsze się przyklei. Odpowiedz Link Zgłoś
greg0.75 bo nie ma 09.04.09, 13:01 tak średnio, to na głębokości na jaką się Rydzykowi dowiercili to w Polsce jest tak najmarniej 10stC cieplej = trafiło mu się nietypowo "zimne" miejsce pod odwiert. Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski czy pieniądze Radia Maryja są prywatne? 09.04.09, 15:58 fletniapana napisał: > Kiedy już się źródła znalazły zmieniona została strategia i pojawiają się > artykuły takie ja ten. Niby nic ale autor coś gdzieś podejrzewa. Z tego co > wiem, Rydzyk nie dostał publicznych pieniędzy na te odwierty i robi to za > pieniądze prywatne. W czym w takim razie problem? Czy na pewno prywatne? Czy pieniądze wpływające na konta Radia Maryja po reklamach różnych przedsięwzięć fundacji należących do o. Rydzyka mogą się tak po prostu stać prywatne i przepłynąć na konto tych fundacji? Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Totalniactwo wyrosłe na gruncie wojującego ateizmu 09.04.09, 21:32 A co komu do tego kogo ja chcę obdarować swoimi pieniędzmi. Jeśli cel nie jest przestępczy, kolidujący z prawem, to kto może mi zabronić? Celem zbiórki nie jest wynajęcie mordercy Donalda Tuska czy nawet samego najwyższego autorytetu czyli Lecha Wałęsy tylko funkcjonowanie Radia Maryja, Telewizji TRWAM czy WSKSiM. Ty sobie wpłacaj na fundusz "Racjonalisty" jak masz taką wolę czy choćby i na pomoc dla głodujących ofiar Holocaustu w USA, prześladowanych przez polskich antysemitów gdziekolwiek by nie byli, lożę B'nai B'rith czy nawet na mauzoleum generała Wojciecha Jaruzelskiego w Warszawie oraz Lecha Wałęsy w Gdańsku. Trochę możliwości jest, a mnie nic do tego. Więc nie mędrkuj tu co komu wolno a co nie, bo tak ma być według Twojego uważania. Nic Ci do tego totalniaku, bo to nasze pieniądze i nasza prywatna sprawa. __________ art. 18 Powszechnej Deklaracji Praw Człowieka: „Każdy człowiek mam prawo do wolności myśli sumienia i religii. Prawo to obejmuje wolność głoszenia swojej religii lub wiary bądź indywidualnie, bądź wespół z innymi ludźmi publicznie lub prywatnie poprzez nauczanie, praktykowanie, uprawianie kultu i praktyk religijnych”. Czym skorupka za młodu nasiąknie tym na starość śmierdzi. Więc nic dziwnego, że bezpieczniacy którzy zgodnie z leninowskimi normami traktowali Kościół jako wroga przeznaczonego do zniszczenia, obecnie całą swoją furię obrócili na toruńską rozgłośnię. [red. S. Michalkiewicz] Odpowiedz Link Zgłoś
moby_pp Re: Totalniactwo wyrosłe na gruncie wojującego at 10.04.09, 02:10 Z tym art.18 to żeś baranie wyskoczył. Przeczytaj ten artykuł czarnemu pasożytowi w sutannie, który zmusza niekatolickich nauczycieli do uczestniczenia w kościelnych szopkach, gdy uczniom trzeba zapewnić bezpieczeństwo w czasie rekolekcji. Zanim coś napiszesz, to pomyśl najpierw ! Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Musisz jeszcze nieco zmądrzeć... 10.04.09, 09:42 psi grzbiecie. Na razie to "za mały rozmiar kapelusza" abyś to pojął. Całe szczęście że nie tylko tacy zboczeni umysłowo jak Ty mają w tym kraju coś do powiedzenia. RLCF __________ Wbrew pozorom, praw sumienia trzeba bronić także dziś. Pod hasłami "tolerancji" w życiu publicznym, w środkach masowego przekazu, szerzy się nieraz wielka, może coraz większa nietolerancja. Odczuwają to boleśnie ludzie wierzący. Zauważa się tendencję do spychania ich na margines życia społecznego. Ośmiesza się i wyszydza wszystko co stanowi dla nich największą świętość. Te formy postępującej dyskryminacji budzą niepokój i muszą dawać wiele do myślenia. [...] Czas próby polskich sumień trwa. [JPII, Skoczów 1995 r.] Odpowiedz Link Zgłoś
frankkosc Re: Najpierw było gadanie, że tam nie ma źródeł 10.04.09, 00:13 Ojciec Rydzyk wykonuje pionierską robotę tymi odwiertami geotermicznymi, bo w Polsce geotermia nie jest jeszcze wykorzystywana na wielką skalę. Dlatego też należy tę inicjatywą popierać, a nie przeszkadzać. Bo wiadomo, że w Polsce mamy duże zasoby wód geotermalnych i w przyszłości energia geotermalna może być zamiennikiem innych nośników energii, jak gaz ziemny czy ropa naftowa, za które teraz musimy dość słono płacić. Dlatego nie mogę zrozumieć tych ludzi którzy ciągle dopatrują się jakichś złych intencji w działalności ojca Rydzyka. Jeżeli on coś zrobi dobrego dla Polski, to przecież nie zabierze tego do grobu, a zostanie to dla potomnych którzy będą z tego korzystać. Dlatego strategia rządu Tuska jest niemądra, bo rząd nie powinien mu przeszkadzać, bo przecież rząd nic nie ryzykuje, a całe ryzyko ponosi ojciec Rydzyk i fundacja Lux Veritatis. Ale w Polsce jest wielu ludzi którzy nie mogą znieść myśli, że ktoś inny może zrobić coś lepiej jak oni, dlatego należy mu maksymalnie przeszkadzać w imię wyższych celów. To jest obłuda i hipokryzja, ale to jest w wielu wypadkach skuteczne działanie. Najlepiej nic nie robić w tedy człowiek się nie naraża i ma święty spokój. Ale niektórzy ludzie to ludzie czynu i takim człowiekiem jest ojciec Rydzyk, który nie przejmuje się trudnościami i chce coś po sobie zostawić na tym świecie i jak on mówi,Alleluja i do przodu.Niedługo zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
dibadzio Pałkarz PO Zdrojewski 09.04.09, 10:21 Cha,cha,cha, Zdrojewski kontroluje innych. A zapomnieli wy, jak Zdrój ledwie uszedł sprawiedliwości (wątpliwy wyrok "sądu") za wykręcenie strat miasta Wrocław na 70 mln zł? Ów "geniusz ekonomiczny" z wykształcenia kulturoznawca wymyślił sobie ze swoją księgową, że nie będzie płacił VATu.Wszystkie miasta w Polsce płaciły a on nie i już! Wrocław przegrał wszystkie procesy w sądach administracyjnych i VAT zapłacić musiał- z odsetkami 70 mln zł~! Procesy za niegospodarność sie wlokły , padł kilkakrotnie wyrok skazujący ale przyjaciele polityczni w końcu pomogli i znalazł sie sędzia , który go uniewinnił!Kumple z władz miejskich Wrocławia oczywiście wyroku nie zaskarżyły. I taki ktoś ma czelność teraz pouczać innych i nadal sprawować wysokie funkcje państwowe! Odpowiedz Link Zgłoś
maxik-g Po co się plujesz? 09.04.09, 10:55 Pozwij Zdrojewskiego i udowodnij te przekręty, jeśli masz ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Re: Pałkarz PO Zdrojewski 09.04.09, 11:13 Cha, cha, i to jest dla Ciebie powód żeby inne przekrety zostawić? Brawo, jak tak napisano w Ewngielii to pewnie tak trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Mamy i pałkarza no 2 z PO Gawłowskiego... 09.04.09, 12:46 który nie tak znowu dawno polecił swoim ludziom w ministerstwie środowiska znaleźć "haki" na fundację Lux Veritatis aby nie zrealizować finansowania zawartej umowy na wiercenia geotermalne w Toruniu. Teraz okazuje się że jego żona jest członkiem rady nadzorczej spółki "PL Energia" które w ministerstwie zarządzanym przez Gawłowskiego stara się o koncesję na poszukiwanie złóż gazu. Oto "wysokie standardy" PO - by żyło się lepiej. Odebrać bezprawnie finansowanie wierceń a dać koncesję żonie - by żyło się lepiej. Te wysokie standardy PO widać także w działalności senatora Misiaka. Autor specustawy sam załatwił sobie bez przetargu szkolenie stoczniowców celem ich przebranżowienia, pewnie na florystów i psich fryzjerów. 48 milionów publicznych pieniędzy trafi do jego firmy "Work Service". Brawo, by żyło się lepiej. No i aby zachować wysokie standardy a także aby przypadkiem Broń Boże nie zachować stoczni. Podzielić teren na drobne działki i sprzedać. Zaorać przemysł stoczniowy. Oto PO i jego program. Coś pamiętam o deklaracjach PO, że będzie o stocznię bitwę jak pod Grunwaldem. No rzeczywiście, była... __________ U nas polityka [...] polega na tym, jakby tu najkorzystniej zdradzić własny naród i sprzedać własne państwo. Najkorzystniej, tzn. również w aureoli żarliwego patriotyzmu, która ma olśnić, a właściwie oślepić wyborców. [...] Miejsce wpływowych mężów stanu z Samoobrony zajął poseł Palikot, który próbuje udowodnić że w chamstwie nikt mu nie dorówna. Udało mu się przelicytować nawet pana marszałka S. Niesiołowskiego człowieka o zszarpanych nerwach który odgrywa rolę chłopaka do pyskowania. [red. S. Michalkiewicz] Odpowiedz Link Zgłoś
jurek4491 ŁOCIEC skończ z tym kopaniem 09.04.09, 10:35 zajmij się odzyskiwaniem gazów cieplarnianych, w d..... wiercić nie potrzeba bo jest to metoda odkrywkowa, trzeba tylko rozpuścić wieść wśród gawiedzi.Gazy można gromadzić w butelkach plastykowych po napojach ile kto może litr,dwa albo w baniaczkach 5-cio litrowych po oligoceńskiej i przesyłać pocztą do Torunia.Można na tym zrobić niezły biznes bo toć to ochrona środowiska i ta wredna UE nie będzie miała wyjścia i musi dorzucić kasiory. POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
jola5033 Prywatna geotermia Rydzyka 09.04.09, 10:50 Teraz juz wiemy do czego służy habit........ A Chrystus podobnież głosił zycie w ubóstwie...... Chyba komuś pomyliły się powołania...... Odpowiedz Link Zgłoś
puchowy Podbili nas w 966r. 09.04.09, 10:52 i chełpią się do dziś zwycięstwem Ile w tym czasie przywłaszczyli sobie polskiego mienia ? Odpowiedz Link Zgłoś
rty99 Re: Podbili nas w 966r. 09.04.09, 12:02 puchowy napisał: > i chełpią się do dziś zwycięstwem > > Ile w tym czasie przywłaszczyli sobie polskiego mienia ? A ile mienia przywlaszczyli sobie bandyci z PZPR? Odpowiedz Link Zgłoś
pan_glosny Re: Podbili nas w 966r. 09.04.09, 12:09 rty99 napisała: > > A ile mienia przywlaszczyli sobie bandyci z PZPR? Odpowiedziałaś w stylu "A u was biją murzynów!". To że ktoś tam z PZPR sobie coś tam kiedyś przywłaszczył, nie zwalnia pana Rydzyka od uczciwości. Pan Rydzyk po prostu jest kłamcą, oszukuje i obskubuje emerytki itd. Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski poza tym PZPR rządził krótko 09.04.09, 12:20 w porównaniu z tymi od roku 966 więc jest pikusiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
kormiii Prywatna geotermia Rydzyka 09.04.09, 11:31 Kiedy kościół w reszcie zmądrzeje i pozbędzie się rydzyka i całego tego towarzystwa? Ja się boje że nigdy bo cały kościół taki jest:/ www.wykopgier.pl/gry-online/397/proximity/ Odpowiedz Link Zgłoś