jk2007 09.04.09, 12:36 niektory restoracji maja zdjecia premiera, i co mam z zrezygnowac z obiadu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asmall4 Wierni w Moskwie oburzeni. Nie chcą Putina wśró.. 09.04.09, 12:39 Ale te "ruskie" mają narąbane pod deklem . 20 lat pół-wolności nic nie nauczyło tych niewolników :( Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 pamietam jak polscy stoczniowcy obok potretow JPII 09.04.09, 12:44 trzymali portrety Lenina Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: pamietam jak polscy stoczniowcy obok potretow 09.04.09, 13:37 To ciekawe . Mam zdjęcia mojego wujka który wtedy tam był i jakoś nie widzę tych portretów :) Bredzisz jak zwykle trollu ... Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Tym sie wlasnie rozni katolicyzm od prawoslawia . 09.04.09, 13:45 U nas Gierka ani Jaruzelskiego w kosciolach nie wieszali. I Santo Subito nie oznacza od razu swietego . Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: pamietam jak polscy stoczniowcy obok potretow 09.04.09, 15:20 W jakim charakterze pamiętasz? Miałeś służbę i kazali ci obserwować? Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: pamietam jak polscy stoczniowcy obok potretow 09.04.09, 15:40 Zapewne był "w pracy" na mszy jak zabójca Popiełuszki ... To by wiele tłumaczyło ... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Pod przymusem źle, dobrowolnie też źle? 09.04.09, 13:31 asmall4 napisał: > Ale te "ruskie" mają narąbane pod deklem . > 20 lat pół-wolności nic nie nauczyło tych niewolników :( Nauczyło, biedaku nieszczęśliwy. Oni teraz swe sympatie wyrażają DOBROWOLNIE. Nikt im tego nie kazał, nawet poczciwa GW nie sugeruje przymusu. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Pod przymusem źle, dobrowolnie też źle? 09.04.09, 13:39 Baaa. Nawet więcej niż dobrowolnie :) Pod ścisłą kontrolą wszystkiego przez czekistów nie może przecież być inaczej :) To co napisałaś jest tak głupie ,że aż śmieszne ... Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Pod przymusem źle, dobrowolnie też źle? 09.04.09, 19:39 eva15 napisała: > > Nauczyło, biedaku nieszczęśliwy. Oni teraz swe sympatie wyrażają DOBROWOLNIE. > Nikt im tego nie kazał, nawet poczciwa GW nie sugeruje przymusu. Jasne ze dobrowolnie. Patriarchat moskiewski cerkwi prawoslawnej, zawsze dobrowolnie terzyma z wladzą, jaka by ona nie byla - nawet jesli zamienia cerkwie na muzea ateizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Wierni w Moskwie oburzeni. Nie chcą Putina wśró... 09.04.09, 12:51 l-evcia i jej kamanda wprost przeciwnie, modly odprawia co dzien ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Wierni w Moskwie oburzeni. Nie chcą Putina wś 09.04.09, 13:43 Co tam modły ... Ruskie nawet podczas seksu po angielsku nawijają ! To jest dopiero zboczenie w tym byłym Kraju Rad :) Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Wierni w Moskwie oburzeni. Nie chcą Putina wś 10.04.09, 08:02 A skad Pan wie? Czyzby splamil sie Pan niepoprawnym politycznie seksem z Roasjanka. A moze.. Rosjaninem? :-))) Bo nie dopuszczam mysli, ze podgladal Pan kochajacych sie Rosjan przez dziurke od klucza??? Odpowiedz Link Zgłoś
ashruc Re: Wierni w Moskwie oburzeni. Nie chcą Putina wś 09.04.09, 13:05 dla ciebie towarzyszu widocznie nie ma roznicy pomiedzy restauracja a kosciolem....jesz w kosciele a modlisz sie w restauracji Odpowiedz Link Zgłoś
staefun Re: Wierni w Moskwie oburzeni. Nie chcą Putina wś 09.04.09, 14:31 Niektóre potrawy w dobrej restauracji są jak modlitwa... Że o dobrym winie nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Wierni w Moskwie oburzeni. Nie chcą Putina wś 09.04.09, 15:21 Bo w Rosji znalezienie dobrego jedzenia w restauracji jest równie prawdopodobne jak znalezienie go w katolickim kościele. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Uderzw stół a nożyce.. 09.04.09, 13:28 Dopiero co wczoraj pisałam Herr7, że nie należy robić z Putina boga, a tu masz... Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka EVVAAA! gdzie o tym dyskutowaliście!?? 09.04.09, 17:21 Przeoczyłem twoją rozmowę z herrem7? Niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: EVVAAA! gdzie o tym dyskutowaliście!?? 09.04.09, 18:21 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93781787&a=93828983 Ciekawa jestem Twojej opinii. Daj głos, jak poczytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Re: EVVAAA! gdzie o tym dyskutowaliście!?? 09.04.09, 21:39 Wielkie dzięki. Przeczytam i dam głos. Odwdzięczam się: groteskowy, ale ciekawy artykuł ZBIRa Wojciechowskiego. wyborcza.pl/1,97557,6463910,Dajmy_Rosji_szanse.html Mój komentarz. Napisany naprędko, chaotyczny, ale słuszny. Czekam na wpis lubata, może i ty podsumujesz enuncjacje mędrca z GazWybu. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: EVVAAA! gdzie o tym dyskutowaliście!?? 09.04.09, 22:52 Nie mogę, na publicystyce mam od GW bana, nie wolno mi się wpisywać odkąd wyraziłam głośno wątpliwości, co do czystości i spontaniczności ukraińskiej rewolucji. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Wierni w Moskwie oburzeni. Nie chcą Putina wśró.. 09.04.09, 14:37 O co te spory? Oddajcie cesarzowi co cesarskie, a Bogu co boskie. Jeden z moich szanownych przedmowcow nasmiewa sie ze ktos podczas seksu uzywa angielskiego. No i co z tego? Mozna i wegierskiego uzywac, jak ktos chce, albo np. kwakac. Polska mlodziez, jak sie uwali tez spiewa rosyjskie czastuszki. Bo sa fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Wierni w Moskwie oburzeni. Nie chcą Putina wś 09.04.09, 18:56 Gdzie ty tu cesarza widzisz ??? Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Wierni w Moskwie oburzeni. Nie chcą Putina wś 09.04.09, 19:58 Może ma zegarek na ręką z fiutinem na cyferblacie ? Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Wierni w Moskwie oburzeni. Nie chcą Putina wśró... 09.04.09, 14:45 PAP jak zwykle PAPle, żeby Wolacy nie wyszli z wprawy. "Bezpośrednio pod nimi wywieszono zdjęcia Putina, Łużkowa i feldmarszałka Michaiła Kutuzowa." Pewnie Putin a może Łużkow zakradli się nocą do kruchty, i niepostrzeżenie zawiesili swoje konterfekty, bo przecież oni cierpią z powodu niedoceniania ich przez klechów a i prosty lud pątniczy. "Niektórzy (wierni) są tak poirytowani, że natychmiast demonstracyjnie wychodzą z cerkwi." To zachowanie odbiega od polskich obyczajów, ponieważ w tubylczych kościołach polityka uprawiana jest na potęgę, nie wspominając o sianiu nienawiści rasowej i religijnej, i jakoś nie powoduje to odruchów demonstracyjnych. PS. W gazetach cywilizowanych nacji, kiedy omawia się jakiś tekst, to zazwyczaj podają link do oryginału, aby czytelnik mógł sobie porównac. Do nas jednak to jeszcze nie dotarło. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur A co z relikwiami, a raczej 09.04.09, 15:19 z przerobieniem na relikwie? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: A co z relikwiami, a raczej 09.04.09, 15:25 zigzaur napisał: > z przerobieniem na relikwie? Pewnie przerobią, po śmierci. Im się nie spieszy, a jeśli tobie tak, to sam spróbuj przerobić. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: A co z relikwiami, a raczej 09.04.09, 16:02 A kto normalny tym czekistowskim ścierwem chciałby się zajmować ... Płacą 20mln$ za załatwienie pytonga ,ale nie za zajmowanie się nim PO :) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A co z relikwiami, a raczej 09.04.09, 18:51 Nigdy się czymś takim nie zajmowałem. Po prostu, nie ciągnęło mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 15:23 "Wierni prawosławnej parafii(...)nie chcą modlić się do przywódców Rosji. Oburzyły ich zdjęcia premiera Władimira Putina i wpływowego burmistrza stolicy Jurija Łużkowa, wywieszone w przedsionku świątyni (...)". Hę? Ci wierni to są chyba żywcem z polish jokes??? Nie dość, że nie włażą do środka i modlą się, Bóg wie czemu, w przedsionkach, to jeszcze zamiast zdjąć zdjęcia, jeśli im przeszkadzają, uciekają z kościoła wystawiając go na łup KGBisty i spółki. Ech. ludzie małej wiary... Odpowiedz Link Zgłoś
tom1980live Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 17:25 Bredzisz jak zwykle zarozumiala dziewczynko. Poczytaj sobie na temat cerkwi prawoslawnej. Do dzis kobiety nie maja wstepu do niektorych miejsc w cerkwii. Nie napisano, ze modla sie w przedsionkach, lecz, ze portrety wisza w przedsionkach. A w ogole polecam ci poczytac troszke na temat cerkwii prawoslawnej w Rosji w koncu XX wieku. Ja sie tym osobiscie nie interesowalem, ale gdy nauczycielka przyniosla do collegu tekst z podrecznika o cerkwii prawoslawnej to az zdebialem. Oni sa obrotni jak nasz polski Rydzyk, nawet bank swoj maja. Dotacje rzadawe i ulgi przyznawane sa wzamian za wspieranie polityki panstwa. Wielu mlodych przestalo chodzic do cerkwii poniewaz patriarcha Aleksjej wspieral linie panstwa w sprawie wojny w Czeczenii... Poki co panstwo lozy kase na odnawianie cerkwii, ale mlodych chodzi tam coraz mniej... To tak jak w Polsce :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 17:46 Cos ci ten college nie pomogl. "Pani" przyniosla ci tez dziwne zrodla. Jak na razie odnotowuje sie odrodzenie Cerkwi w Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1980live Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 18:09 Teks to przedruk artykulu Michaila Severova z gazety AIF nr 1/1999. Ta 'Pani' przynajmniej moze podac bibliografie. Podaj swoja jesli sie z nia nie zgadzasz, tez chetnie poczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1980live Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 18:17 A tak na przyszlosc to proponuje troszke pomyslec, bo to naprawde ma przyszlosc: w 1989 w Leningradzie bylo 15 funkcjonujacych cerkwii. Dzis w Petersburgu jest ich 123. Liczba wiernych sie nie zmienila a cerkiew oficjalnie czerpie zyski tylko z ofiar i oplat za obrzedy. Jak myslisz, czy rosyjscy wierni maja wystarczajaco duzo pieniedzy aby utrzymac tyle cerkwii, stawiac na nich zlocone kopuly i budowac jeszcze nowe? Nie. Dlatego dopoki do wladzy nie doszla ekipa Putina w wielu cerkwiach mozna bylo ogladac puste, nie pomalowane sciany. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 18:19 Pytam z cieakwości-który college tak cię urządził? Odpowiedz Link Zgłoś
tom1980live Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 18:22 Queen Mary's College w Basingstoke zarozumiala dziewczynko. Russian stage 6b Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 18:42 za ile oni tam produkują tak wykształconych? Odpowiedz Link Zgłoś
tom1980live Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 18:48 Hahaha!!! Przeciez w Kacaplandzie nie od dzis wiadomo, ze angielskie uczelnie produkuja samych nieukow, ktorzy nie maja za grosz wiedzy ani kompetencji. Wszak wiadomo, ze angielskie uczelnie sa w samym ogonie swiatowych rankingow. W przeciwienstwie do twoich rodnych gosudarstvennych uniwersytetow, ktore przoduja w kazdej dziedzinie naswiecie i dziecki ktorym to rosyjska mysltechnologiczna wyprzedzila wszystkie zachodnie a nawet sama siebie. A tak na serio to ileby nie kosztowalo to jest to dla ciebie za duzo, ale warto zaplacic aby miec dostep do artykolow z rosyjskich gazet i moc miec ubaw porownojac to z twoimi postami Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 18:55 Techniczna jak techniczna. Ale sam Putin przyznał, że podczas studiów (socjalistycznego prawa czy socjalistycznej ekonomii) zajmował się głównie piciem piwa. Co zresztą nie najgorzej świadczy o jego inteligencji. Lepiej chlać niż uczyć się marksizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 18:57 Wiele aglosaskich uczelni produkuje dobrych fachowców ale o zawężonych horyzontach i o odpowiednio ustawionym światopoglądzie, czego jesteś dobrym przykładem. Narobili ci wody z mózgu z tą słabnącą cerkwią i z oburzeniem na jej działaność gospodarczą. A jak chcesz czytać artykuły z rosyjskiej prasy, to czytaj je tak ja w orginale, anie to co ci angielska propaganda przemiele i dobra pani podsunie. No ale do tego trzeba znać rosyjski. Jeśli nie to, musisz wierzyć w dobrą panią. >ale warto zaplacic aby miec dostep do artykolow z rosyjskich gazet No i jak to nie wierzyć, że produkują głuptaków, skoro ty się serio cieszysz z tego, że płacić Anglikom za dostęp do rosyjskiej prasy. Buha, ha. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 18:59 To twoej stwierdzenie, że warto płacić Anglikom za dostep do artykułów z rosyjskich gazet chyba wezmę sobie jako sygnaturkę Odpowiedz Link Zgłoś
tom1980live Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 19:03 w FSB cie docenia. Moze talon na wolge dostaniesz... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 19:19 tom1980live napisał: > w FSB cie docenia. Moze talon na wolge dostaniesz... Tak jest to jest ta twoja wiedza o współczesnej Rosji, którą wyniosłeś z polecanych przez dobrą panią dzieł. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1980live Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 19:26 Masz racje - sorry. Nieaktualne, wolgi juz nie produkuja. No to moze jakis Ziguli? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 19:38 A talony na auta produkują, poczciwcze? Odpowiedz Link Zgłoś
tom1980live Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 19:40 no to ty powinnas wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 19:43 No przecież ty to sugerowałeś. Znów nie rozumiesz co piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
tom1980live Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 19:47 Ja rozumiem. U ciebie gorzej z tym procesem. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: PAP propaguje polish jokes. 10.04.09, 08:30 Jesli sie nie myle, to w Rosji produkuja (lub skladaja): Renault Chrysler GM Hyundai BMW Odpowiedz Link Zgłoś
tom1980live Re: PAP propaguje polish jokes. 11.04.09, 22:36 Nie mylisz sie. Ale 60% samochodow to lady 2107. Zajrzyj na ruski internet i zobacz ile tam kosztuja zagraniczne samochody. Oplacaloby sie nawet z polski wozic. Niestety zagraniczne samochody objete sa 40% clem od wartosci przy wwozie. Skladane w Rosji kosztuja tyle samo co w europie, dlatego ich sie tam az tak duzo nie sprzedaje. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1980live Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 19:03 Buahaha, zarozumiala dziewczynko, to jest kurs j. rosyjskiego. Tekst jest po rosyjsku z rosyjskiej gazety. Napisalem przypis jakiemus twojemu koledz u gory. Poszukaj, znajdziesz moze w internecie. Place im za kurs, nie za dostep do rosyjskich gazet. Mysl, to nie boli :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
tom1980live Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 19:06 > Wiele aglosaskich uczelni produkuje dobrych fachowców ale o zawężonych > horyzontach i o odpowiednio ustawionym światopoglądzie, czego jesteś dobrym > przykładem. W miejsce 'anglosaskich' powinno byc 'rosyjskich'. I pasuje jak ulal Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 19:01 Sygnaturka: tom1980live o kosztach nauki w angielskim collegu: "ileby nie kosztowalo, warto zaplacic aby miec dostep do artykolow z rosyjskich gazet" Odpowiedz Link Zgłoś
tom1980live Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 19:05 i moc miec ubaw porownojac to z twoimi postami cytuj wszystko a nie wybiorczo Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 19:18 Jak oni was kształcą, znów nie pojąłeś. Chodzi o ten fragment, gdzie zachwalasz angielski collage, bo ci daje dostęp do rosyjskiej prasy. To jest NUMER! Odpowiedz Link Zgłoś
tom1980live Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 19:25 a jaka prase maja mi podawac na kursie rosyjskiego? Wloska? Francuska? Hehehe, no niezly numer. Podniecasz sie tym, ze ruska prase maja nie tylko w Rosji? No to wiecej ci powiem (tylko usiadz, bo sie przewrocisz z wrazenia) w bibliotece maja tez rosyjskojezyczne filmy a sam college organizuje dla studentow wycieczki do Rosji. Podczas ostatniej w rosyjskim hotelu nie bylo cieplej wody przez 5 dni. I to tyle na temat wielkich zmian w wielkiej Rosji. Sorry, ze niszcze ci marzenia,ale tam niewiele sie zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 19:42 Nie rozumiesz, że piszesz, że warci są twoich pieniędzy, bo dają ci dostęp do rosyjkich tekstów. Buha, ha. To ci dopiero, bez nich tego byś mnie miał! Ciekawe jak się Ruskim udaje dotrzeć do rosyjskich tekstów BNEZ pomocy dobrej pani z angielskiego collegu? I bez zapłacenia za to wielkiej kasy? Buha, ha. Swoją drogą uczyć się rosyjskiego w Angli może tylko ktoś meschugge. Do kwadratu. Uśmiać się można. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1980live Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 19:46 Moge dotrzec za darmo przez internet. Ale jak same smieci bede czytal to mi mozg wypierze tak jak i tobie. Rosyjskiego ze mna ucza sie sami angole i jedna slowaczka. Powiedz im to, ze to jest smieszne. Szczegolnie jak ktos pracuje w firmie transportowej lub musi jezdzic do Rosji w interesach. A w ogole zdecydowalabys sie. Jestem w sieradzu, czy w anglii? Bo z konsekwencja u ciebie nie teges. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 19:49 Trdno powiedzieć, jedno jest pewne - poziom jest jak w Sieradzu, albo jeszcze gorszy. Angol uczący rosyjskiego, genialne! Pewnie z oxfordzkim akcentem! Odpowiedz Link Zgłoś
tom1980live Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 19:51 A kto ci powiedzial, ze to angol? Po pierwsze to kobieta, a po drugie nazwisko ma po mezu. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 College dla kierowców ciężarówek? Dla tirówek też? 09.04.09, 19:58 tom1980live napisał: > Rosyjskiego ze mna ucza sie sami angole i jedna slowaczka. Powiedz > >im to, ze to jest smieszne. Szczegolnie jak ktos pracuje w firmie >transportowej lub musi jezdzic do Rosji w interesach. College dla kierowców ciężarówek? A dla tirówek też? Odpowiedz Link Zgłoś
tom1980live Re: College dla kierowców ciężarówek? Dla tirówek 11.04.09, 22:37 Chyba nie, nikt cie tam przeciez nie zaprosil Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek Poprawność polityczna. 10.04.09, 04:32 tom1980live napisał: > Hahaha!!! > Przeciez w Kacaplandzie nie od dzis wiadomo, > ze angielskie uczelnie produkuja > samych nieukow, ktorzy nie maja za grosz wiedzy ani kompetencji. "Kompetencje" to może mają, szczególnie w poprawności politycznej. Wystarczy popatrzeć się na kościoły anglikańskie z "biskupkami" lesbijkami i "biskupami" pederastami. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1980live Re: Poprawność polityczna. 11.04.09, 22:43 Problem poprawnosci politycznej zjada UK i musze ci przyznac racje. Ostatnio w szpitalach w Szkocji pojawil sie guideline aby nie mowic do dzieci slow 'tata' lub 'mama' tylko 'rodzice' lub 'opiekunowie' bo moga w ten sposob urazic pare gejowskie, ktore adoptowaly dzieci. Bardzo to glupie. Ale co do tego maja angielskie uczelnie? To nie one odpowiadaja za poprawnosc polityczna Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek Re: Poprawność polityczna. 12.04.09, 21:17 tom1980live napisał: > Ale co do tego maja > angielskie uczelnie? To nie one odpowiadaja > za poprawnosc polityczna Poprawność polityczna rodzi się na uczelniach. Na pewno nie w szkołach zawodowych, barach czy boiskach. Jednym z ojców poprawności politycznej jest Antonio Gramsci który nauczał, że aby zniszczyć kapitalizm, religię i burżuazyjną kulturę trzeba to zrobić od środka a nie prymitywną bolszewicką przemocą i terrorem. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1980live Re: Poprawność polityczna. 12.04.09, 21:46 A mnie wydawalo sie, ze propaguja ja ludzie zgola niewyksztalceni i oszolomy. I ze propaguje sie ja w parlamencie a nie na uniwersytetach Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek Re: Poprawność polityczna. 13.04.09, 03:36 tom1980live napisał: > A mnie wydawalo sie, ze propaguja ja ludzie zgola > niewyksztalceni i oszolomy. I ze propaguje sie ja w parlamencie > a nie na uniwersytetach Politycy ulegają presji i modzie. Idee rozchodzą się z uczelni. A co do wykształcenia to mowa tu o wykształciuchach. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 18:18 Matko święta, niezłe te cololege w USA czy GB i ty pewnie jeszcze to to płacisz? Odpowiedz Link Zgłoś
tom1980live Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 18:24 Place. Stac mnie i przynajmniej mam jakies porownanie do tego co trole tu wypisuja. Do Rosji tez jezdze i wiesz, tamtejsza rzeczywistosc ma naprawde malo wspolnego z tym co ty wypisujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 18:43 Do Rosji to jeźdszisz ale sądząc po tym co wypisujesz palcem po książce poleconej ci przez tą twoją mądrą panią. Gdybyś tam choś raz był tio byś tego nie wypisywał. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 18:47 korekta: Do Rosji to jeździsz, ale sądząc po tym co wypisujesz, palcem po książce poleconej ci przez tą twoją mądrą panią. Gdybyś tam choć raz był to byś tego nie wypisywał. Poza tym, kościoły i zakony również i na Zachodzie prowadzą działalność gospodarczą, ale tego ci mądra pani przezornie nie powiedziała. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1980live Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 18:52 Tak jest, ale wynajmowanie sal parafialnych na roznego rodzaju treningi i szkolenia dla firm (vide Francja,Niemcy i UK) rozni sie troche od prowadzenia rozglosni radiowej i telewizji (Polska) lub prowadzenia banku (Rosja). Jak chcesz biedactwo to ja ci nawet kupie bilet do Rosji, ale w jedna strone. I nie do Moskwy ani do Petersburga,bo ja bym chcial abys prawdziwa Rosje zobaczyla. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 18:58 Nie rób tego! Kogo będę palikotować? Odpowiedz Link Zgłoś
berkut1 Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 19:12 nie do Moskwy ani do Petersburga,bo ja bym chcial abys prawdziwa Rosje zobaczyl > a. No oczywiście Rosja to przecież nie sama Moskwa i Piter jest jeszcze wiele sporych miast: Nowosybirsk Niżny Nowogród Jekaterynburg Samara Omsk Kazań Czelabińsk Rostów nad Donem Ufa Baszkiria Wołgograd Perm I wiele innych. Rozumiem, że tam to już taka syf kiła i mogiła no nie ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
tom1980live Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 19:15 Z tych, ktore wymieniles bylem tylko w Czelabinsku. Fakt, pieknie tam nie jest. Od siebie moge dodac, ze nieprawda jest to co pisza na niektorych forach internetowych dla turystow . Czelabinsk nie swieci w nocy od napromieniowania (kilka wyciekow z elektrowni w latach 70 i 80). Bylem jeszcze w miastach Miass i Tiumen jesli juz podajesz zachodnia syberie. Jak chcesz to ci moge zdjecia poslac, sam ocenisz jk tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
berkut1 Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 19:28 Jak chcesz to ci moge zdjecia > poslac, sam ocenisz jk tam jest. Nie musisz mi wysyłać żadnych zdjęć bo ja bylem w Rosji. I naprawdę ciężko jest opisać ten kraj w kilku prostych zdaniasz, szczegolnie typu Rosja to tylko Piter i Moskwa a reszta syf kiła i mogiła bla bla bla. To stwierdzenie jest poprostu bzdurą. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1980live Re: PAP propaguje polish jokes. 09.04.09, 19:31 Jest, ale musisz przyznac, ze roznica jest kolosalna. Szczegolnie na syberii jesli porownasz obrzeza miast do ich centrow.Drewniane chalpy poprzeplatane nitka zardzewialych gazociagow. Dla mnie najbardziej ochydnym miastem pozostanie Kurgan Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Absowent collegujako kolejny polish joke 09.04.09, 19:16 Bilet możesz kupić, czemu nie. Chętnie przyjmę, skoroś tak głupiutki, by płacić. Obawiam sią jednak, że mocnyś tylko w gębie. A Rosję znam. Udało i się tam i bez twojego biletu dotrzeć. Ty i o Zachodzie mało wiesz, ten twój college pewnie gdzieś pod Sieradzem. Jaki trening, jakie salki? W Niemczech jedną z najpoważniejszych, wielkich firm ekologicznej żywności jest Andechser Kloster. Zakon Bedenktynów prowadzi nie tylko produkcję wszystkiego co możliwe od mleka po sery, ale ma także ogromną produkcję znanego w całych Niemczech piwa, świetne restauracje, gdzie alkohol siłą leje litrami, własny wydział finansów i bankowości a w wolnych chwilach gra na giełdzie. To samo z zakonami we Francji i Szwajcarii. www.andechser-molkerei.de/ www.andechs.de/brauerei/biersorten/index.html#slides-pane-0 Poczciwcze twoje rewelacje o tym jak jest na Zachodzie możesz rozpowszechniać w Sieradzu, ale daj sobie z tym spokój w stosunku do mnie, bo śmieszysz absolwencie collegu. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1980live Re: Absowent collegujako kolejny polish joke 09.04.09, 19:21 Zabawna jestes kobieto :-))) Jak to sie mowi udalas nam sie, ale bez ciebie nie byloby tak wesolo. Jak ci juz kiedys mowilem, sprawdz sobie moje ip, sprawdz sobie strone collegu gdzie nauczycielka jest M. Hull... No ja wiem, ze to moze byc zbyt trudne dla ciebie, ale jak mi nie wierzysz to mozesz powiedziec jekiemus koledze, zeby za ciebie to zrobil. Andechser Kloster jako jeden z najpowazniejszych producentow zywnosci? W kategoriach zartu oczywiscie? (jak wszystkie twoje posty) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Absowent collegujako kolejny polish joke 09.04.09, 19:35 Nie, Andescher to związek rolników, przecież podałam link. Trudno by sam jeden zakon był w stanie zaopatrzyć w żywność całe Niemcy. Na niektóre produkty klasztor dał licencje, inne są orginalnie chłopskie www.andechs.de/essen/lizenzprodukte/index.html Natomiast podane w 2. linku marki piwa są pod bezpośrednią konktrolą klasztoru. Tak czy owak klasztory na Zachodzie prowadzą silną działalność gosdpodarczą mają też zresztą swoje radiostacje www.google.de/search?hl=de&ei=4jDeSdOGKoGDsAbJ3tgK&sa=X&oi=spell&resnum=1&ct=result&cd=1&q=Kirchliche+Sender&spell=1 Tak więc nijak się to wszystko nie ma do twoich zgrzebnych opowieści o wynajmowaniu na Zachodzie co najwyżej salek i oburzeniu na działalność gospodarczą kościołów w PL czy Rosji. Siejesz szczodrze nieprawdę na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Absowent collegujako kolejny polish joke 09.04.09, 19:37 OK, prod. żywności ekologicznej to Andechser bez Kloster, bo należą do niej okoliczni rolnicy, jak piszę w poście powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1980live Re: Absowent collegujako kolejny polish joke 09.04.09, 19:40 W odroznieniu do ciebie ja zawsze pisze prawde. Nie wiem jak to dziala w niemczech ale w anglii takie produkty sa robione wyl. na licencji. Ten sam browar robi piwo organic z receptory od mnichow a pozniej na licencji leje ruska Baltike. Fakt faktem, ze wiekszosc utrzymuje sie z wynajmu sal. Widzialem tez w Anglii i Francji kilka kosciolow zamknietch i przerobionych na uzytek publiczny. Wiec nie filozuj bo ci to kiepsko wychodzi. Jeden zakon to nie caly zachodnioeuropejski kosciol Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Absowent collegujako kolejny polish joke 09.04.09, 19:47 Jaki jeden zakon? O czym ty mówisz? Daj spokój, wstydu sobie oszczędź. www.google.de/search?hl=de&ei=SDTeSeaWDNiPsAaZ0dEa&sa=X&oi=spell&resnum=1&ct=result&cd=1&q=Klosterbrauerei+Deutschland&spell=1 www.google.de/search?hl=de&q=Klosterbrauerei+%C3%96sterreich&btnG=Google-Suche&meta=&aq=f&oq= www.google.de/search?hl=de&ei=CjTeSfWxEceGsAaIhuQF&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=Klosterbrauerei+Schweiz&spell=1 Odpowiedz Link Zgłoś
tom1980live Re: Absowent collegujako kolejny polish joke 09.04.09, 19:48 a czego konkretnie nie zrozumialas? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Absowent collegujako kolejny polish joke 09.04.09, 19:52 Coś tam plotłeś, że to tylko jeden zakon prowadzi tak szeroko zakrojoną działalność gospodarczą, to ci dałam trochę linków. Przestudiuj je z twoją dobrą panią. Te Angole, co uczą rosyjskiego z oxfordzkim akcentem znają też na pewno i niemiecki i wszystkie inne języki, pomogą ci, ja spadam, dzięki za rozśmieszanie. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1980live Re: Absowent collegujako kolejny polish joke 09.04.09, 19:54 Jesli dajesz linki to nie dawaj niemieckich, bo ja tego jezyka az tak dobrze nie znam. Dziekuje rowniez. Dzien bez ciebie to dzien stracony. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Absowent collegujako kolejny polish joke 09.04.09, 20:00 tom1980live napisał: > Jesli dajesz linki to nie dawaj niemieckich, bo ja tego jezyka az tak dobrze nie znam. Tirówki z collegu pewnie znają niemiecki.Pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Przeglądnąłem ten wątek 09.04.09, 23:20 Tom, ty naprawdę usiłujesz dyskuotwać z tym menopauzalnym eks-politrukiem o mentalności agresywnego, tępego stalinowskiego komsomolca? Tacy jak oni zakuci łamali Polakom kości w piwnicach UB i SB, skazywali zaocznie na śmierć, by się tylko przypodobać panom w budzjonnowkach. Ta mentalność zostaje do dziś. TPPRówka ze szkoły dla szwaczek, wyjechała do DDR z pionierami i została, bo w Polszy nie trzeba już nauczycielek rosyjskiego prowadzących kółka przyjaźni polsko-radzieckiej. Nie przypadkiem nie została w kacaplandzie a na Zachodzie. Dziś korzysta z okazji, by anonimowo na forum niestrudzenie uprawiać ruchociąganie - nadrabia stracone czasy młodości. A 'krytykuje' college, bo to anglistki jej odebrały pracę w zawodówce. Nie daj się wyciągać na żenujące pyskówki - nobilitujesz to łajno, konwersując nim. To menopauzalna TIRówka usenetu. - Odpowiedz Link Zgłoś
tom1980live Re: Absowent collegujako kolejny polish joke 11.04.09, 22:39 No kto jak kto, ale ty napewno znasz to srodowisko Odpowiedz Link Zgłoś
vaclavnewyork Ciebie to nie dotyczy nie przejmuj siezajmuj sie 09.04.09, 17:41 zajmuj sie nadal tym za co ci placa jak na nastajaszczijego Pizdjuka przystalo. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Durny pap :) 09.04.09, 21:38 W Cerkwi kolo dzwi powiesili portrety znanych ludzi, co byli w tej Cerkwi. A bylo ich tam nie malo za dluga jej historije. Oproc wymienionych, jest tez tam portret Puszkina, Esenina, Bagrationa, Pirogowa, i wieliu innych znanych u nas ludzi. To cerkiew zabytkowa. I nie wiem juz kogo tak oburza te zdjecia. Mysle ze cos ktos wymyslil. Potem, kto, wedlug gazety czy papu, modli sie przy dzwiach??? Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Durny pap :) 09.04.09, 22:00 Tak właśnie myślałem, że to łże-PAP-ka. Nie mogłem jednak dotrzeć do oryginału tekstu, a raczej nie miałem czasu szukać we wszystkich rubrykach. Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: Durny pap :) 10.04.09, 02:39 Wot, my uże znajem, znajem. AFP, CNN, NBC, Reuters, BBC, PAP łżą, bo nie biorą poważnie doniesień Komsomoslkoj Prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
gollum.z.kremla Re: Durny pap 10.04.09, 02:45 > portrety znanych ludzi, co byli w tej Cerkwi Raczej - w cerkwi jak w pubie ;-> P.S. A piwo - mszalne - jest ? ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek Popieram wieszanie putina, w cerkwi czy na drzewie 09.04.09, 15:29 A przy okazji, cala sfora rusko-pruskich szczekaczek tez sie moze powiesic, byle daleko od granic Europy, zeby zaduch koni nie dusil. Odpowiedz Link Zgłoś
vaclavnewyork Re: Popieram wieszanie putina, w cerkwi czy na dr 09.04.09, 17:21 Nie uwazasz ze swzkoda drzew?Do Bacutilu ich wsiech. Odpowiedz Link Zgłoś
lubat [...] 09.04.09, 15:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Wierni w Moskwie oburzeni. Nie chcą Putina wś 09.04.09, 16:04 Po twoim poście widać ,ze na krzywe drzewo to i Salomon nie naleje . Odpowiedz Link Zgłoś
ashruc Re: Wierni w Moskwie oburzeni. Nie chcą Putina wś 09.04.09, 16:59 lubat napisał: > A właściwie w czym tu problem? Dyć w Polszcze pewien przywódca bardzo > maleńkiego państewka ze średnoiwiecznym ustrojem ma niemal w każdej dziurze > jeśli już nie pomnik, to ulicę/plac swego imienia, a szkół czy szpitali to nie > zliczysz. > > To co, Ruskim już nie wolno powiesić marnego portretu swojego ulubieńca? > Przecież nie przedrzeźniają nas z "santo subito". To raczej my chcemy > "z-lenin-izować" naszego ukochanego ojczulka. I to oni mogą mieć pretensje, że > ich małpujemy;-)) teeee bolszewicki przyglupie przeczytaj artykul ze sto razy to moze do ciebei dotrze o czym jest.... chociaz watpie zeby kiedykolwiek do ciebei dotarlo cokolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
lubat dlaczego, warum i pocziemu 09.04.09, 21:56 skasowaliście mi tak niewinny pościk (postek)? Przecież w nim nie było nic, co by uwłaczało netykiecie. No oceńcie to jeszcze raz. A właściwie w czym tu problem? Dyć w Polszcze pewien przywódca bardzo maleńkiego państewka ze średnoiwiecznym ustrojem ma niemal w każdej dziurze jeśli już nie pomnik, to ulicę/plac swego imienia, a szkół czy szpitali to nie zliczysz. To co, Ruskim już nie wolno powiesić marnego portretu swojego ulubieńca? Przecież nie przedrzeźniają nas z "santo subito". To raczej my chcemy "z-lenin-izować" naszego ukochanego ojczulka. I to oni mogą mieć pretensje, że ich małpujemy;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta w Polsce z Wojtyłą jest dużo gorzej 09.04.09, 16:14 ponad 200 pomników, obchody takie i inne, kultowe kremówki itd... Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek [...] 09.04.09, 16:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Wierni w Moskwie oburzeni. Nie chcą Putina wśró.. 09.04.09, 19:28 ...?! przecież to brzmiało jak żart i to kiepski, pomijając fakt, że takie zachowanie ze strony duchownego to świętokradztwo... Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 ale co cie dziwi?? kult jednostki 11.04.09, 14:36 tam jest mocno zakorzeniony oni sie teraz cofaja przeciez w rozwoju do czasow egiptu faraonow :P niedlugo stwierdza, ze putek to bog na ziemi Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Jednak popy wiedzą jak się ustawić 10.04.09, 00:01 w gnijącym kacaplandzie. A to budzjonnowców pobłogosławią przed wojną z Polszą. A to stalinowców pokropią łamiących kręgosłupy i strzelający w potylice wrogów ludu. A to post-stalinowskiego neobolszewickiego znajdę powieszą na ikonostasie. W tym kraju bandyckich azjatyckich morderców nawet kościół jest zwyrodniały. Odpowiedz Link Zgłoś
daycare Re: Wierni w Moskwie oburzeni. Nie chcą Putina wś 10.04.09, 01:44 a mieszkalam w Polsce i polubilam ja. Gdy mieszkalam w Warszawie spotkalam ludzi pieknych I ambicyjnych, myslacych, bardzo fajnych. Potem nigdy bym nie moglam ich zdradzic, mowiac dla pociechy innych ze Polacy to jest narod glupi, prymytywny. Raz na rozmowie w sprawie pracy, kiedy ukazalam w cv jezyk polski jako jeden z moich jezykow, uslyszalam, ze np Polacy nie beda zapraszani dalej do wspolpracy, to znaczy (jak sie podpowiadalo z sensu rozmowy) ze jezyk polski nie jest az tak wazny – powiedzialam na to ze jezyk polski to jest czesc mojego zycia. Sama tak mysle ze to jest ta czesc mojego zycia ktore spedzilam w Warszawie -- Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Wierni w Moskwie oburzeni. Nie chcą Putina wś 10.04.09, 03:23 "Moskiewska cerkiew jako narzędzie administracyjno-państwowe Tak jak ostatnich władców Księstwa Halicko-Wołyńskiego koronowali katoliccy papieże, tak patriarcha konstantynopolski postanowił koronować carów moskiewskich. Według prawa cerkiewnego, metropolitę wyznacza patriarcha, ale w Moskwie było inaczej. Sytuację dobrze ilustruje przykład z historii. W 1448 roku car moskiewski naznaczył miejscowego metropolitę Iowa, a biskupi nominowali go na stanowisko. Patriarcha konstantynopolski był w zbulwersowany, ponieważ w chrześcijańskim świecie tego czasu było to czymś niezwykłym. Od 1495 roku przy święceniach biskup zobowiązany był już uznawać metropolitę zatwierdzonego przez cara. Warto też wspomnieć o sfałszowanym dokumencie, w którym patriarcha konstantynopolski uznawał koronację Iwana Groźnego. Gdy Konstantynopol odmówił uznać Iwana IV za cara, to władze w Moskwie podrobiły nominację i rozesłali ją po świecie prawosławnym. Fakt falsyfikacji potwierdzili znani historycy, ponieważ dokument przetrwała do dziś. Kiedy moskiewscy bojarzy zmęczyli się jeżdzeniem z łapówkami do patriarchów w celu załatwieniu różnych spraw, postanowili ustanowić własnego patriarchę. Ale legalne nadanie patriarchatu Moskwie nie było łatwym zadaniem. W 1588 roku do Moskwy zaproszono więc patriarchę konstantynopolskiego Jeremiasza. Za odmowę zgody na ustanowienie moskiewskiego patriarchy Jeremiasz i jego ludzie spędzili pół roku w wiezieniu. Nieugięty patriarcha podpisał dokumenty o uznaniu patriarchy moskiewskiego dopiero wtedy, gdy Moskale chcieli wszystkich utopić w rzece. Od tego czasu postępowanie cerkwi moskiewskiej nie zbytnio zmieniło się. Moralne zasady moskiewskich księży zostały ostatecznie zniszczone przez komunizm. Dziesiątki tysięcy kapłanów, którzy odmówili współpracy ze służbami specjalnymi ZSRR, umarło w lagrach. Cerkiew moskiewska powróciła do stanu sprzed XV wieku, stając się jednym z oddziałów NKWD, a później KGB. Prawdziwym kontynuatorem tradycji, wywodzącej się z chrztu Rusi w 988 roku, była inna hierarchia cerkiewna." Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek Zachodni władcy 10.04.09, 04:40 asmall4 napisał: > w chrześcijańskim świecie tego czasu było to czymś niezwykłym. > Od 1495 roku przy święceniach biskup zobowiązany był już uznawać > metropolitę zatwierdzonego przez > cara. Na Zachodzie władcy też mieli podobne uprawnienia. Ostatnim razem, cesarz katolicki Franciszek Józef zawetował wybranego papieża w 1903 roku. Kardynałowie musieli wybrać kogoś innego kto okazał się wspaniałym papieżem. Królowa Anglii jest głową kościoła a luterańscy władcy posuwali się do czynienia swoich kościołów ministerstwami rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek Nieznajomość historii 10.04.09, 04:54 asmall4 napisał: > W 1448 roku car moskiewski naznaczył > miejscowego metropolitę Iowa, a biskupi nominowali > go na stanowisko. Patriarcha konstantynopolski > był w zbulwersowany Carów wtedy nie było bo byli jeszcze cesarze w Konstantynopolu. A w 1448 patriarcha konstantynopola był poza cerkwią bo podporządkowany był Papieżowi. Dlatego właśnie cerkiew ruska musiała się uniezależnić. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Nieznajomość historii 10.04.09, 10:28 Bardzo ciekawa dyskusja. Ech, gdyby tak rzeczowo zawsze polemizowano na forum, to czas tu spedzony nie bylby stracony. Zawsze mozna by czegos nowego sie dowiedziec :-) Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: Nieznajomość historii 10.04.09, 13:44 Też nie zazdroszczę - a tak musicie, towarzyszu bizmjesmjenie powtarzać w kółko tę swoją bolszew filozofię. wiadomosci.onet.pl/1138720,1292,kioskart.html Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 eta biznies dareczka ... 10.04.09, 14:28 3.bp.blogspot.com/_9t1Of45QHd0/R0sOI23eDUI/AAAAAAAAB4U/bjkwtD469Ks/s200/russian+prostitutes.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: eta biznies dareczka ... 10.04.09, 14:52 Moim zdaniem tak kulturnyj, oczytany bizmiesmien (robi rusycyzmy no niczjewo, potomu szto on zabył po polsku) w branży medialnej. Może to produkcja jewo i jewo kamandy? www.youtube.com/watch?v=qBGD2H1B14Q www.youtube.com/watch?v=DCqvYaxJv24 Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 nawet bardzo medialnej ... 10.04.09, 17:27 Warning !!! www.adulttalentlocater.com/wp-content/photos/Free_Gay_Porn_Movie_Uniform_-_Russian_Rules___.jpg Dareczek z lewej ... Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Jacy tam oni wierni. 10.04.09, 14:10 Eto limanowcy i rewanżysty anglosaskie. Prawdziwy rosyjanin! Ooo, ten ci chce Pucina na ikonostasie całą duszą mongolskiego "słowianina". Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek Portret Busza? 10.04.09, 18:41 A jak by w przedsionku kosciola powieszono portret Busza to by to naszym rusofobom przeszkadzalo? Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 ale co to kogo w Polsce obchodzi?? 11.04.09, 14:37 durna gazetka daje informacje ktore nie maja znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś